Sreca pa su stecci pravljeni na dvije vode, a da su nekim slucajem pravljeni na cetiri ....Goran_35 wrote:
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
Goran_35
Prenj wrote:Goran_35 wrote: Jeste,ali kada stojis ispred stecka i posmatras ga prakticno dvodimenzionalno.sta vidis?![]()
Vidis upravo ovo" /\ "
Vidim ... vidim piramidu ... piramidu Mjeseca ...
A to je novi pozdrav u visokom
Nego sta ti mislis o onim kuglama u Theochaku ?
-
Prenj
Nemam ja sta da mislim, sve se vec odavno zna, elementi energetskog cvorista ...Goran_35 wrote:Prenj wrote:Goran_35 wrote: Jeste,ali kada stojis ispred stecka i posmatras ga prakticno dvodimenzionalno.sta vidis?![]()
Vidis upravo ovo" /\ "
Vidim ... vidim piramidu ... piramidu Mjeseca ...
A to je novi pozdrav u visokom![]()
Nego sta ti mislis o onim kuglama u Theochaku ?
-
Piramidos
A sto cemo sa onim steccima kod Brckog?????Goran_35 wrote:Prenj wrote:Sreca pa su stecci pravljeni na dvije vode, a da su nekim slucajem pravljeni na cetiri ....Goran_35 wrote:
Jeste,ali kada stojis ispred stecka i posmatras ga prakticno dvodimenzionalno.sta vidis?![]()
Vidis upravo ovo" /\ "
-
Allhambra
Hm, neda mi se sve iscitavati, bacih pogled, pa cu nabrzinu odgovoriti, posto ovdje sve skupa i nije bilo nekih ni pitanja ni argumentacija ni pametnih komentara, sto, ruku na srce, nisam ni ocekivala, znam u sta se ovaj forum pretvorio odavno...kad sam ja dolazila bilo je cak prilicno pametnog svijeta ali su odustajali svi jedan po jedan, ne mozes kad je na jednog pametnog 30 budala...al stas...
Ja kazem sta mislim i sasvim sam kulturna i fina pritom, mada to niko nikom na forumu nije duzan, da se ne lazemo vi svi kao fini i kulturni najvise vrijedjate...Ako nekom kazem da je tupson ili neinteligentan, to je sitnica, sta bi se tek moglo reci, dakle ja sam fina izuzetno
. I to je moje pravo govora uostalom, kad nekom napisete stranicu objasnjenja a on sibne neki smiley i kao "aha, jes, samo ti pricaj meni se nije dalo ni citati.."...Zar to nije odlika tupsona ? S kim da covjek raspravlja, fino mu kazes da je tupson i ides dalje.
Da skratim - Ja nisam napadala one koji ne vjeruju u bosanske piramide, jer je svacije pravo da vjeruje ili ne - u Boga, piramide, druge svjetove, vanzemaljce ili sto vec sve ne...
Ono sto ja zamjeram i sto sam komentirala u svojim postovima je NEDOSTATAK INFORMACIJA I NEDOSTATAK ZELJE DA SE INFORMACIJE SKUPE, ali zato VRLO VISOK POSTOTAK AFINITETA za supljom pricom i blacenjem onih ljudi koje svoje vrijeme koriste konstruktivno, svakodnevno dokazujuci ovu tvrdnju.
Drugim rijecima, ako vas stvarno toliko zanimaju bosanske piramide, osim sto spavate na forumu i prelijevate iz supljeg u prazno, dodjite na lice mjesta i onda pricajte. Mozda naucite nesto
.
I jos nesto, vi kojima je smjesno sve to "energetsko" i ismijavate piramide, krugove u zitu, i slicne stvari - pitam vas - kakva je to oficijelna nauka koja tako veliki broj gradjevina u svijetu naziva MISTERIJAMA ?
Mi jednostavno ne znamo sve, a oko nas je veliki broj stvari koje jednostavno ne mozemo objasniti, ni sa modernom tehnologijom.
Eto, pitam vas, posto na istoj planeti zivimo, kako vi to sebi tumacite ?
Nista skoro na svijetu od naslijedja materijalnog starih civilizacija naša nauka nije uspjela objasniti ni izbliza, zasto mislite da ce ovo tako lako ?
U Visockoj dolini imate, evo reci cu - piramidalno "brdo" koje se zove Bosanska piramida Sunca, koja ako je gledate s autoputa ima piramidalni oblik, STO JE NEMOGUCE U PRIRODI, osim jedne, erodirane strane. Brdo/piramida je pravilno orjentirana prema stranama svijeta. Strane piramida (pravilne) duge su 365 m, i tvore pravilan geometrijski oblik trokuta jednakostranicnog, dakle kutovi od 60 stepeni. Takodje, vrhovi 3 visocke piramide - Sunca, Mjeseca i Zmaja tvore jednakostranicni trokut sa stranicama duzine 365 m, i uglovima od 60 stepeni. To je dokazao Geodetski zavod BiH svojim mjerenjima. Glavni geolog sarajevski Mirza Basagic, najugledniji bh geolog, rekao je da megaliti pronadjeni na s-i bridu nisu "in situ" tj da su doneseni sa druge lokacije, sto je samo jedna od brojnih geoloskih anomalija. Kamenje koje je pronadjeno spod ovog brda, osim sto je redano stepenasto i sa terasama povremeno je - uglacano tj obradjeno, poredano u zidove, ne pripada ni geoloski ovdje niti je sve kamenje u vremenski istim koordinatama - odredjena vrsta kamena koji se zove laporoviti mikrit je daleko starija od ostalog kamenja i nigdje ga u blizini nema niti se iko sjeca da ga je bilo. Satelitske snimke potvrdile su anomalije i dokazale da je 9 uzvisenja na teritoriji BiH sa anomalijama koje ukazuju na antropogenost (djelo ljudskih ruku ) a ne prirodnu tvorevinu, i da ih je 5 takvih u visockoj dolini.
Pronadjeni su i tuneli, koji se inace nalaze uvijek u blizini piramida, jer ih povezuju unutra.
Najnoviji dokazi govore o terasama koje se najbolje vide sa vrha brda/piramide, sunce na zalazu pada tako da po terasama mozete odredjivati godisnja doba i mjesece u godini..jos jedan numeroloski i astronomski detalj, kao i kod vecine ovakvih gradjevina u svijetu, koji su ocito i nasi preci imali u vidu.
Evo ja sam nabrzinu nabacala neke fakte, za one kojima se neda citati po internetu.
Dovoljno toga da se radi istrazivanje i kopa.
Vi nastavite biti kriticni ako vam tako pase, meni je zanimljivije i logicnije imati otvoren um i pratiti svakodnevno otkrivanje novih dokaza.
Sto bi rekao cika Shakespeare - "As You like it"
, ili kako vam volja
.
Ja kazem sta mislim i sasvim sam kulturna i fina pritom, mada to niko nikom na forumu nije duzan, da se ne lazemo vi svi kao fini i kulturni najvise vrijedjate...Ako nekom kazem da je tupson ili neinteligentan, to je sitnica, sta bi se tek moglo reci, dakle ja sam fina izuzetno
Da skratim - Ja nisam napadala one koji ne vjeruju u bosanske piramide, jer je svacije pravo da vjeruje ili ne - u Boga, piramide, druge svjetove, vanzemaljce ili sto vec sve ne...
Ono sto ja zamjeram i sto sam komentirala u svojim postovima je NEDOSTATAK INFORMACIJA I NEDOSTATAK ZELJE DA SE INFORMACIJE SKUPE, ali zato VRLO VISOK POSTOTAK AFINITETA za supljom pricom i blacenjem onih ljudi koje svoje vrijeme koriste konstruktivno, svakodnevno dokazujuci ovu tvrdnju.
Drugim rijecima, ako vas stvarno toliko zanimaju bosanske piramide, osim sto spavate na forumu i prelijevate iz supljeg u prazno, dodjite na lice mjesta i onda pricajte. Mozda naucite nesto
I jos nesto, vi kojima je smjesno sve to "energetsko" i ismijavate piramide, krugove u zitu, i slicne stvari - pitam vas - kakva je to oficijelna nauka koja tako veliki broj gradjevina u svijetu naziva MISTERIJAMA ?
Mi jednostavno ne znamo sve, a oko nas je veliki broj stvari koje jednostavno ne mozemo objasniti, ni sa modernom tehnologijom.
Eto, pitam vas, posto na istoj planeti zivimo, kako vi to sebi tumacite ?
Nista skoro na svijetu od naslijedja materijalnog starih civilizacija naša nauka nije uspjela objasniti ni izbliza, zasto mislite da ce ovo tako lako ?
U Visockoj dolini imate, evo reci cu - piramidalno "brdo" koje se zove Bosanska piramida Sunca, koja ako je gledate s autoputa ima piramidalni oblik, STO JE NEMOGUCE U PRIRODI, osim jedne, erodirane strane. Brdo/piramida je pravilno orjentirana prema stranama svijeta. Strane piramida (pravilne) duge su 365 m, i tvore pravilan geometrijski oblik trokuta jednakostranicnog, dakle kutovi od 60 stepeni. Takodje, vrhovi 3 visocke piramide - Sunca, Mjeseca i Zmaja tvore jednakostranicni trokut sa stranicama duzine 365 m, i uglovima od 60 stepeni. To je dokazao Geodetski zavod BiH svojim mjerenjima. Glavni geolog sarajevski Mirza Basagic, najugledniji bh geolog, rekao je da megaliti pronadjeni na s-i bridu nisu "in situ" tj da su doneseni sa druge lokacije, sto je samo jedna od brojnih geoloskih anomalija. Kamenje koje je pronadjeno spod ovog brda, osim sto je redano stepenasto i sa terasama povremeno je - uglacano tj obradjeno, poredano u zidove, ne pripada ni geoloski ovdje niti je sve kamenje u vremenski istim koordinatama - odredjena vrsta kamena koji se zove laporoviti mikrit je daleko starija od ostalog kamenja i nigdje ga u blizini nema niti se iko sjeca da ga je bilo. Satelitske snimke potvrdile su anomalije i dokazale da je 9 uzvisenja na teritoriji BiH sa anomalijama koje ukazuju na antropogenost (djelo ljudskih ruku ) a ne prirodnu tvorevinu, i da ih je 5 takvih u visockoj dolini.
Pronadjeni su i tuneli, koji se inace nalaze uvijek u blizini piramida, jer ih povezuju unutra.
Najnoviji dokazi govore o terasama koje se najbolje vide sa vrha brda/piramide, sunce na zalazu pada tako da po terasama mozete odredjivati godisnja doba i mjesece u godini..jos jedan numeroloski i astronomski detalj, kao i kod vecine ovakvih gradjevina u svijetu, koji su ocito i nasi preci imali u vidu.
Evo ja sam nabrzinu nabacala neke fakte, za one kojima se neda citati po internetu.
Dovoljno toga da se radi istrazivanje i kopa.
Vi nastavite biti kriticni ako vam tako pase, meni je zanimljivije i logicnije imati otvoren um i pratiti svakodnevno otkrivanje novih dokaza.
Sto bi rekao cika Shakespeare - "As You like it"
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 16:50, edited 1 time in total.
-
Prenj
365m?Allhambra wrote: ...
Strane piramida (pravilne) duge su 365 m, i tvore pravilan geometrijski oblik trokuta jednakostranicnog, dakle kutovi od 60 stepeni. Takodje, vrhovi 3 visocke piramide - Sunca, Mjeseca i Zmaja tvore jednakostranicni trokut sa stranicama duzine 365 m, i uglovima od 60 stepeni. To je dokazao Geodetski zavod BiH svojim mjerenjima.
...
Pitanje: Ko je i kada izumio metar?
Odgovor: Prailiri, prije 25,000 godina.
Ima li ovoj ludosti kraja
-
Prenj
U svemu je naj, najugledniji, najzaduzeniji, ... ali i to ce se rijesiti cim Sem jos malo odrijesi kesu sljedece sedmice ...Allhambra wrote: ...
Glavni geolog sarajevski Mirza Basagic, najugledniji bh geolog, rekao je da megaliti pronadjeni na s-i bridu nisu "in situ" tj da su doneseni sa druge lokacije, sto je samo jedna od brojnih geoloskih anomalija.
...
-
Allhambra
Prenj, sta si tacno htio da kazes ?
Tvoje recenice nikad nisu:
- objasnjene
- argumentirane
- imaju vise od 7 rijeci.
Dakle, sta je pisac htio da kaze, da zaustavimo tvoju ludost za lupanjem gluposti..ako je to moguce..
Inace, u ovom trenutku ljudi koji rade na dokazivanju piramida samo znaju da je to piramida, a kad je i ko pravio - jos se ne zna.
Ali kada treba nekog ismijavati, onda se stvari vade iz konteksta i dodaju rijeci, ti zivis od takvih egzibicija nesvrsishodnih...
- objasnjene
- argumentirane
Dakle, sta je pisac htio da kaze, da zaustavimo tvoju ludost za lupanjem gluposti..ako je to moguce..
Inace, u ovom trenutku ljudi koji rade na dokazivanju piramida samo znaju da je to piramida, a kad je i ko pravio - jos se ne zna.
Ali kada treba nekog ismijavati, onda se stvari vade iz konteksta i dodaju rijeci, ti zivis od takvih egzibicija nesvrsishodnih...
-
Allhambra
Prenj - Sama nisam spomenula u citavom postu, pricala sam o dokazima naucnim koje ni ne spominjes uopce.
Ocito je to previse za tebe da shvatis...
Ali zato ti u svakom slijedecem postu opravdavas definiciju - tupsona
.
Samo tako nastavi
Ne znam da li vam pada na pamet ikad da ljudi koji vjeruju u piramide takodje pricaju viceve o njima ? I smiju se kad vide neku dobru fotomontazu, jer i to je Bosna, i nas duh.
Ali, ne mora biti netacno ako je smjesno. Think about it..
I cudnije stvari su se dogadjale..
Nego, pade mi na pamet da ja stvarno imam pametnija posla od ovog foruma, pa srdacan pozdrav svima - i piramidasima i kontrasima
.
Ocito je to previse za tebe da shvatis...
Ali zato ti u svakom slijedecem postu opravdavas definiciju - tupsona
Samo tako nastavi
Ne znam da li vam pada na pamet ikad da ljudi koji vjeruju u piramide takodje pricaju viceve o njima ? I smiju se kad vide neku dobru fotomontazu, jer i to je Bosna, i nas duh.
Ali, ne mora biti netacno ako je smjesno. Think about it..
I cudnije stvari su se dogadjale..
Nego, pade mi na pamet da ja stvarno imam pametnija posla od ovog foruma, pa srdacan pozdrav svima - i piramidasima i kontrasima
Last edited by Allhambra on 12/05/2006 17:06, edited 1 time in total.
-
Prenj
Strane piramida (pravilne) duge su 365 m, i tvore pravilan geometrijski oblik trokuta jednakostranicnog, dakle kutovi od 60 stepeni. Takodje, vrhovi 3 visocke piramide - Sunca, Mjeseca i Zmaja tvore jednakostranicni trokut sa stranicama duzine 365 m, i uglovima od 60 stepeni.
Bezbeli tih 365 metara bi trebalo da odgovara 365 dana u godini, sto biva dokazuje, prema Semirovimi piramidolozima, da su graditelji piramide, Prailiri, raspolagali i odgovarajucim znanjima iz astronomije, prije 10,000+ godina.Allhambra wrote:Prenj, sta si tacno htio da kazes ?
- objasnjene
- argumentirane
Nazalost, Semirov tim piramidologa je toliko neuk da ne zna ni slagati kako treba, previdjeli su da je metar kao mjerna jedinica ustanovljen tek 1791.
Adio pameti ...
Britannica wrote: METER, in measurement, fundamental unit of length in the metric and International systems of measurement. It is equal to approximately 39.37 inches in U.S. Customary measure. The metre was historically defined by the French Academy of Sciences in 1791 as 1/10,000,000 of the quadrant of the Earth's circumference running from the North Pole through Paris to the equator. The International Bureau of Weights and Measures in 1889 established the international prototype metre as the distance between two lines on a standard bar of 90 percent platinum and 10 percent iridium. By 1960 advances in the techniques of measuring light waves had made it possible to establish a more accurate and easily reproducible standard not dependent on any artifact. In 1960 the metre was thus defined in the International System of Units as equal to 1,650,763.73 wavelengths of the orange-red line in the spectrum of the krypton-86 atom in a vacuum.
By the 1980s, advances in laser measurement techniques had yielded values for the speed of light of an unprecedented accuracy, and it was decided in 1983 by the General Conference on Weights and Measures that the accepted value for this constant would be exactly 299,792,458 metres per second. The metre is now thus defined as the distance traveled by light in a vacuum in 1/299,792,458 of a second.
Last edited by Prenj on 12/05/2006 17:08, edited 1 time in total.
-
Saraswati
Ipak ne mozes reci da ne citira argumente...Prenj wrote:365m?Allhambra wrote: ...
Strane piramida (pravilne) duge su 365 m, i tvore pravilan geometrijski oblik trokuta jednakostranicnog, dakle kutovi od 60 stepeni. Takodje, vrhovi 3 visocke piramide - Sunca, Mjeseca i Zmaja tvore jednakostranicni trokut sa stranicama duzine 365 m, i uglovima od 60 stepeni. To je dokazao Geodetski zavod BiH svojim mjerenjima.
...
Pitanje: Ko je i kada izumio metar?
Odgovor: Prailiri, prije 25,000 godina.
-
Allhambra
Prenj, Prenj, dear sweet Prenj...so simpatikus u svojoj ogranicenosti..
Nije to Samov tim, vec Geodetski zavod BiH. Dozvolices da ljudi valjda znaju mjeriti...I to su fakti. Mozes ih tumaciti kako hoces, ali ako odes u katastarski ured i zatrazis topografske karte, i izmjeris na njima duzinu, doci ces do istog rezultata.
Topografske karte ne lazu.
Provjeri, i fakat ali fakat, GROW the fckn UP...
Zasto je 365 m, KO TO ZNA ? Da li je neko prije nas znao za metar ? Pa ako su imali sva znanja moguca prije nas sve stare civiliziacije pa sto ne bi i metar ? Ili se kod njih drugacije zvao ? Ili je bila neka druga mjera, ali je NASIH 365 m.
Mozda su oni pravili 60 recimo necega svog, a nama je to 365 m...ko to zna...sta je to znacilo njima, i da li je gradnja istovremeno i univerzalni jezik simbola, kao u egipatskim piramidama, gdje je tzv prorocantsvo piramida upravo u duzini i visini hodnika unutar piramide...
Razmisljaj malo, otvori um za jos ponesto van zadnjih 200 godina nase civilizacije ili tih 5 generacija mozgova unazad, nije nista ni pocelo niti ce zavrsiti s nama...
Nije to Samov tim, vec Geodetski zavod BiH. Dozvolices da ljudi valjda znaju mjeriti...I to su fakti. Mozes ih tumaciti kako hoces, ali ako odes u katastarski ured i zatrazis topografske karte, i izmjeris na njima duzinu, doci ces do istog rezultata.
Zasto je 365 m, KO TO ZNA ? Da li je neko prije nas znao za metar ? Pa ako su imali sva znanja moguca prije nas sve stare civiliziacije pa sto ne bi i metar ? Ili se kod njih drugacije zvao ? Ili je bila neka druga mjera, ali je NASIH 365 m.
Mozda su oni pravili 60 recimo necega svog, a nama je to 365 m...ko to zna...sta je to znacilo njima, i da li je gradnja istovremeno i univerzalni jezik simbola, kao u egipatskim piramidama, gdje je tzv prorocantsvo piramida upravo u duzini i visini hodnika unutar piramide...
Razmisljaj malo, otvori um za jos ponesto van zadnjih 200 godina nase civilizacije ili tih 5 generacija mozgova unazad, nije nista ni pocelo niti ce zavrsiti s nama...
- Murat Sabanovic
joj prenj, sto te otrese ko slinu....
djevojko svaka cast
djevojko svaka cast
-
Saraswati
Allhambra wrote:Prenj, Prenj, dear sweet Prenj...so simpatikus u svojoj ogranicenosti..
Sve to stoji, samo sto čovjeku niko nije argumentovano odgovorio zasto se onda uopste povlaci taj argument od 365m (osim, naravno, kada govorimo o cinjenici da se radi o istostranicnim trouglovima), kad je zapravo rijec o mjernoj jedinici koja je nastala mnogo kasnije?
- wels
Ma samo navlakusha za forum
- kekec
Gospodjice Alhambra.
Pitanje je kako su majstori to mjerili. Izmedju kojih
tacaka, kada nista nije pronadjeno.
Logicno je da se nesto otkrije, vidi, a tek onda da mu
se uzmu dimenzije.
Jedan primjer: beba je u majcinom stomaku. Koji to doktor
moze da kaze: beba je dugacka 54 cm?
A kada se beba rodi, tek onda je mogu izmjeriti.
Logicno, zar ne? A sto ovdje nema logike, nego preovladava masta,
to je vec stvar za dublju analizu.
Drugi primjer. Koliko mozemo naci duzina? Mnogo.

I na kraju:
Sta bi sa "kosmickim" sjeverom?
Tacno, topografske karte ne lazu.Nije to Samov tim, vec Geodetski zavod BiH. Dozvolices da ljudi valjda znaju mjeriti...I to su fakti. Mozes ih tumaciti kako hoces, ali ako odes u katastarski ured i zatrazis topografske karte, i izmjeris na njima duzinu, doci ces do istog rezultata.
Pitanje je kako su majstori to mjerili. Izmedju kojih
tacaka, kada nista nije pronadjeno.
Logicno je da se nesto otkrije, vidi, a tek onda da mu
se uzmu dimenzije.
Jedan primjer: beba je u majcinom stomaku. Koji to doktor
moze da kaze: beba je dugacka 54 cm?
A kada se beba rodi, tek onda je mogu izmjeriti.
Logicno, zar ne? A sto ovdje nema logike, nego preovladava masta,
to je vec stvar za dublju analizu.
Drugi primjer. Koliko mozemo naci duzina? Mnogo.

I na kraju:
Sta bi sa "kosmickim" sjeverom?