Vala, eto ja znam pa ne znam sta sa ove vremenske disance da mislim... Jesam li glup sto mislim da sam sretan i privilegovan jer sam rjesio osnovne zovotne stvari tipa kroz nad glavom i da nisam gladan, a moja se generacija vani bavi zdravom hranom, putovanjima...zateznistub wrote:Pola ih ne zna ni kako metak izgleda ali seruckaju o ratu...
.
-
tempuser
#2651 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
- Edin H.
#2652 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Slazem se.i agree wrote:Tacno .Jos da dodam sve su to ljudi koji su od prvog dana rata bili glavni na svojim stranama a zasto?Pa prost odgovor zato sto je drzava imala u njih povjerenja,zato su ih postavili za vođe jedinica,vamo ismet,juka tamo dragisa,brne vođa snajperista.Edin H. wrote:
Ne znam ja za koga su radili, ali su bili puni po ko brod![]()
Dodje treba, zgodna studentica iz Bosanskog Petrovca u BB i sjednu za stol sa Ismetom i Dragisom.
Pita Dragisu cime se bavi on kaze trgovacki putnik.![]()
Kaze ona tesko vrijeme, barikade, tesko putovati, tesko zaraditi novac.
Kaze Dragisa jeste i iz gornjeg dzepa havajke izvadi i baci na sto jedno trideset hiljada maraka
Brne Gavrilović je bio vođa „sarajevskih vukovaraca“, te predvodnik snajperista i prvih jačih napada na Sarajevo s početka agresije i jedan od organizatora srpskih martovskih barikada.
Premda ne bih ja bas Brneta stavljao u isti kos sa Dragisom.
Brne je uvijek imao tu sklonost nacionalizmu pored heavy metala i sta li ga je vec zanimalo, redovan je bio kao vodja navijaca Crvene Zvezde. Dobrovoljac u ratu u Hrvatskoj kao sto ti rece.
Dragisa je bio sa Ismetom sve do barikada/pocetka rata kada je presao na srpsku stranu, kako je valjda bilo i dogovoreno kada su ga izvukli iz zatvora, otprilike u isto vrijeme kada je izasao i Ismet. Dragisa je navodno pomagao nekim nasim momcima za sta je imao problema.
Prekretnica je bila kada se Ismet pojavio u BB-u sa Refom, a ispod mantila nose heklere i slepaju se trebama
-
Sociolog
#2653 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.coco1 wrote:Nikad prije 2010 od pojave u medijima nisam cuo za Turkovica a zivimo ccc 300 metara
zika je "ime" i lovu stekao vani.[/quote]
Hvala vam,ja sam mladja raja.(Izvinite,na offu,kao sto nije ni 99%rajw culo,moj daljniii rodjak je u vezi s Adrianom Limom,po meni je to veliko ime)
- Edin H.
#2654 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne znam za alo, alo, ali bila je neka pucnjava neposredno prije reta u koju je bio umjesan Zika kada je ranjen policajac koji je cuvao predsjednistvo. Frka je pocela u Starom Satu, ganjali se, pa kuliminacija ispred predsjednistva.coco1 wrote:
onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.
zika je "ime" i lovu stekao vani.
Last edited by Edin H. on 03/02/2019 15:24, edited 1 time in total.
- i agree
#2655 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nebi ni ja,cim ga je dva puta dragisa ranjavo nisu za istog kosaEdin H. wrote: Premda ne bih ja bas Brneta stavljao u isti kos sa Dragisom.
.
- Edin H.
#2656 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne znam to da ga je Dragisa izrokoi agree wrote:Nebi ni ja,cim ga je dva puta dragisa ranjavo nisu za istog kosaEdin H. wrote: Premda ne bih ja bas Brneta stavljao u isti kos sa Dragisom.
.
- Porodice Foht
#2657 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hvala vam,ja sam mladja raja.(Izvinite,na offu,kao sto nije ni 99%rajw culo,moj daljniii rodjak je u vezi s Adrianom Limom,po meni je to veliko ime)[/quote]Sociolog wrote:onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.coco1 wrote:Nikad prije 2010 od pojave u medijima nisam cuo za Turkovica a zivimo ccc 300 metara
To onaj brat iz Turske, ha? Ragulio je od nje, ako je taj.
-
Sociolog
#2658 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
To onaj brat iz Turske, ha? Ragulio je od nje, ako je taj.Porodice Foht wrote:Hvala vam,ja sam mladja raja.(Izvinite,na offu,kao sto nije ni 99%rajw culo,moj daljniii rodjak je u vezi s Adrianom Limom,po meni je to veliko ime)Sociolog wrote:onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.coco1 wrote:Nikad prije 2010 od pojave u medijima nisam cuo za Turkovica a zivimo ccc 300 metara
Vidim da pratis,hvala ti,nije brat,nego bas rodjak,anonimus,zaradjuje manje od 1700 eura,kad on nju smuva
- Ommadawn
#2659 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Je li se prije rata znalo za Ramiza Delalića Ćelu?
Doduše, on je došao iz Priboja.
-
coco1
#2660 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
u toj pucnjavi u i kod alo-alo je bila jedna mrtva osoba, a rahmetli mitke dobio 3 metka, ali je prezivio. ziki se na ovom zadnjem sudjenju na teret stavljalo i organizovanje pokusaja ubistva osobe koja je tada ranila mitketa.Edin H. wrote:Ne znam za alo, alo, ali bila je neka pucnjava neposredno prije reta u koju je bio umjesan Zika kada je ranjen policajac koji je cuvao predsjednistvo. Frka je pocela u Starom Satu, ganjali se, pa kuliminacija ispred predsjednistva.coco1 wrote:
onda se nisi kretao po carsiji, ili si bas stariji ili mladji od te generacije, pa nisi imao dodirnih tacaka s njima. bili su "normalna", carsijska raja, nisu maltretirali slabije od sebe, prodavali cigle, slali po cigare... ali im nije bio problem uci u problem i tucu, ako je to bilo neophodno. bilo je i ono ranjavanje kod alo-alo nekad krajem 80-tih godina.
-
Sociolog
#2661 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
To je Mensur Aljicevic Krmecoco1 wrote:u toj pucnjavi u i kod alo-alo je bila jedna mrtva osoba, a rahmetli mitke dobio 3 metka, ali je prezivio. ziki se na ovom zadnjem sudjenju na teret stavljalo i organizovanje pokusaja ubistva osobe koja je tada ranila mitketa.Edin H. wrote:Ne znam za alo, alo, ali bila je neka pucnjava neposredno prije reta u koju je bio umjesan Zika kada je ranjen policajac koji je cuvao predsjednistvo. Frka je pocela u Starom Satu, ganjali se, pa kuliminacija ispred predsjednistva.coco1 wrote:
-
Sociolog
#2662 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
U seriji Goli Zivot,gostovao je nas Sarajlija Vitomir Martic,koji je kasnije napravio cuvenu karineru u Svedskoj,spominje kako je prebio rahmetli Ramiza, i da se poznaju iz Italije,iz nekih "akcija"Ommadawn wrote:Je li se prije rata znalo za Ramiza Delalića Ćelu?
- Ommadawn
#2663 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Čuvenu karijeru u čemu?Sociolog wrote:U seriji Goli Zivot,gostovao je nas Sarajlija Vitomir Martic,koji je kasnije napravio cuvenu karineru u Svedskoj,spominje kako je prebio rahmetli Ramiza, i da se poznaju iz Italije,iz nekih "akcija"Ommadawn wrote:Je li se prije rata znalo za Ramiza Delalića Ćelu?
-
Sociolog
#2664 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
Sjeca li se ovdje iko ,,Rikija,,? Koji je imao stab u mojoj osnovni Petar Doki, na Cengic vili 2? Kazu da je i on bio zesci,pokoj mu dushi?
Sjeca li se ovdje iko ,,Rikija,,? Koji je imao stab u mojoj osnovni Petar Doki, na Cengic vili 2? Kazu da je i on bio zesci,pokoj mu dushi?
- zateznistub
#2665 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sociolog wrote:Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
Ooooca mi mrtvog...koju god šansu da je radio, pao je na njoj...
Niko i ništa, kakav on i žešći.
Levat skršio autobus ratu na otoci i izašao i ispucao rafal na auto i vratio se u bazu. Kaže zapucali na njega. Pita ga Čeligija kako to da su vozačeva vrata i sjedište izrešetano a njemu ni dlaka ne fali?
Kaže on ooooca mi čččeligija ti meni ne vjeruješ...
-
tempuser
#2666 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Berislav Latic, i njega i zenu ubio njegov potrcko, navodno je tu i pederluka bilo!
- zateznistub
#2667 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma jok...tempuser wrote:Berislav Latic, i njega i zenu ubio njegov potrcko, navodno je tu i pederluka bilo!
-
Tempo
- ZeModerator
#2668 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
u svedskoj.Ommadawn wrote:Čuvenu karijeru u čemu?Sociolog wrote:U seriji Goli Zivot,gostovao je nas Sarajlija Vitomir Martic,koji je kasnije napravio cuvenu karineru u Svedskoj,spominje kako je prebio rahmetli Ramiza, i da se poznaju iz Italije,iz nekih "akcija"Ommadawn wrote:Je li se prije rata znalo za Ramiza Delalića Ćelu?
-
normala brate
#2669 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Oplakabasicm wrote:Meni je od danas zivotni cilj da se rolam u pedesetima. Hocu i ja da budem raja.
- Edin H.
#2670 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Fakat ko i zasto ubi Rikijevu suprugu Jasnu?tempuser wrote:Berislav Latic, i njega i zenu ubio njegov potrcko, navodno je tu i pederluka bilo!
Lijepa zena bila.
- zateznistub
#2671 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Navodno su neke pare bile u igri i žuto...ali nije MišoEdin H. wrote:Fakat ko i zasto ubi Rikijevu suprugu Jasnu?tempuser wrote:Berislav Latic, i njega i zenu ubio njegov potrcko, navodno je tu i pederluka bilo!
Lijepa zena bila.
-
normala brate
#2672 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Izgubila na pokeru to je bilo kobnoEdin H. wrote:Fakat ko i zasto ubi Rikijevu suprugu Jasnu?tempuser wrote:Berislav Latic, i njega i zenu ubio njegov potrcko, navodno je tu i pederluka bilo!
Lijepa zena bila.
- Ommadawn
#2673 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Koju nagradu, tačnije?Sociolog wrote:Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
Kako to da je Jergović poznatiji u Švedskoj nego Martić?
-
Sociolog
#2674 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Frajer napisao par knjiga, i dobio pojedine nagrade na manifestacijama, neke visoke,koje cak ni Jergovic dobio za primjer,pogledaj pa prosudiOmmadawn wrote:Koju nagradu, tačnije?Sociolog wrote:Trebas pogledati cijelu emisiju,ne zezam.I s one strane zakona u Svedskoj vrh vrhova, a po meni bitna je ova druga,knjizevna.Napisao je par knjiga i dobio velike nagrade,na ozbiljnim manifestacijama koje,nazalost,ironicno nije dobio ni Karahasan,ni Jergovic..nevjerovatna prica..dobije nagradu za najbolju knjigu u Europi "Put za Santa Klara" dogodine u zatvoru, i direktor tog zatvora mu se divi toj knjizi. Vrijedi pogledqti intervju.
Kako to da je Jergović poznatiji u Švedskoj nego Martić?
- Ommadawn
#2675 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Napisao knjige. Tri komada.Tempo wrote:
u svedskoj.
Danas knjigu piše svaki treći čovjek. Pitanje je ko te knjige čita i koliko ih se prodalo.
Ali gostovati kod Marića a predstavljati se kao ozbiljan pisac ili sportista je pomalo.... ne znam, ne nalazim pogodan pridjev.