Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
starboy018

#2651 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

zippoo87 wrote: 30/01/2026 20:19
Del_Boy1 wrote: 30/01/2026 20:13
zippoo87 wrote: 30/01/2026 20:01 Uzeo i ja ovu karticu i kako se sada ova kartica dopunjava ,tj. kako ja da uplatim sredstva sa RF racuna na ovu karticu ?
>Verifikovao sam svoj nalog,proslo je ono sve sto se strazi,skeniranje licne,pa dodavanje kartice.
U aplikaciji na svom profilu imaš kraticu povezane kartice, tu idi na dodaj novu karticu (RF bankovnu), ako sve prođe kako treba skinut će ti 2 KM za potvrdu i uplatit će ih na tvoj aircash račun.
Nakon toga imaš na početnoj stranici UPLATA, tu odabereš uplata karticom i uneseš iznos koji želiš uplatiti i to je to.
A mogu li ja linkati tu svoju RF karticu,prebaciti pare i onda je odjaviti i opet linkati kada hocu uplatiti ?
Da mi ne bude linkana ova glavna kartica stalno ?
Ili ima li kakav broj racuna,da ja preko mobilnog bankarstva RFa,da uplatim novac,bez da povezujem karticu ?

Imao sam prije par dana zloupotrebu paypal racuna,gdje su placene neke gift kartice i skinuta veca svota novca,koji je Paypal vratio ali svejedno sada zelim samo ovu jednu karticu da koristim online za sve.
RF salje potvrdni kod na SMS prilikom uplate na Aircash tako da nemas problema sa sigurnosti sto se tice toga.
kod mene je linkama RFB kartica na Aircash skoro 2 godine unazad
dzenanalic22

#2652 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

zippoo87 wrote: 30/01/2026 20:01 Uzeo i ja ovu karticu i kako se sada ova kartica dopunjava ,tj. kako ja da uplatim sredstva sa RF racuna na ovu karticu ?
>Verifikovao sam svoj nalog,proslo je ono sve sto se strazi,skeniranje licne,pa dodavanje kartice.
U aplikaciji na svom profilu imaš kraticu povezane kartice, tu idi na dodaj novu karticu (RF bankovnu), ako sve prođe kako treba skinut će ti 2 KM za potvrdu i uplatit će ih na tvoj aircash račun.
Nakon toga imaš na početnoj stranici UPLATA, tu odabereš uplata karticom i uneseš iznos koji želiš uplatiti i to je to.
A mogu li ja linkati tu svoju RF karticu,prebaciti pare i onda je odjaviti i opet linkati kada hocu uplatiti ?
Ili ima li kakav broj racuna,da ja preko mobilnog bankarstva RFa,da uplatim novac,bez da povezujem karticu ?

Imao sam prije par dana zloupotrebu paypal racuna,gdje su placene neke gift kartice i skinuta veca svota novca,koji je Paypal vratio ali svejedno sada zelim samo ovu jednu karticu da koristim online za sve.
Možeš ti svaki put obrisati karticu nakon uplate. Kad god hoćeš uplatiti onda je ponovno dodaješ.

Imaš i opciju uplate preko mobilnog bankarstva na Aircash tekući račun (Uplata > Bankovni račun, tu ćeš naći podatke za uplatu). Samo što, kao što su ti već drugi rekli, košta 0.60 KM (naplata od strane Raiffeisena) i čekaš par sati (ili prvi radni dan ako je vikend/praznik) da legne na Aircash, dok je uplata direktno karticom instantna i besplatna.
zippoo87

#2653 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by zippoo87 »

dzenanalic22 wrote: 31/01/2026 11:57

Možeš ti svaki put obrisati karticu nakon uplate. Kad god hoćeš uplatiti onda je ponovno dodaješ.

Imaš i opciju uplate preko mobilnog bankarstva na Aircash tekući račun (Uplata > Bankovni račun, tu ćeš naći podatke za uplatu). Samo što, kao što su ti već drugi rekli, košta 0.60 KM (naplata od strane Raiffeisena) i čekaš par sati (ili prvi radni dan ako je vikend/praznik) da legne na Aircash, dok je uplata direktno karticom instantna i besplatna.
E hvala ti,ta informacija mi je trebala.
Pa znam da RF naplacuje 60 kf prebacivanje,na to sam i racunao. Necu ubacivati svaki dan...jednom u par mjeseci...tipa prebacim 200-300 KM i placam racune a ako hocu nesto kupovati,dopuniti cu ranije. Mozda cu linkati i karticu,ali hocu da pokusam da glavnu karticu ne prijavljujem nigdje. Samo ovu da koristim online.
inflames

#2654 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by inflames »

Listao sam temu, ali nisam uspio naci, uglavnom problem je sto depozit radi sa svih kartica sem sa karticom Nove banke. Aircash support kaze da je problem sto nije dovrsena 3D sigurnosna provjera, dok support Nove banke kaze da je to do Aircasha i "sa njima to rjesavajte nije do nas".

Isti nalog, RF i Intesa uredno rade, samo kod Nove izbacuje tu poruku. Istog momenta nakon sto kliknes na "Deposit" iskoci "An error occurred during deposit, The card payment processor is experiencing problems..." i ne pojavljuje se 3D autorizacija uopste.

Do koga je?
dzenanalic22

#2655 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

inflames wrote: 02/02/2026 10:19 Listao sam temu, ali nisam uspio naci, uglavnom problem je sto depozit radi sa svih kartica sem sa karticom Nove banke. Aircash support kaze da je problem sto nije dovrsena 3D sigurnosna provjera, dok support Nove banke kaze da je to do Aircasha i "sa njima to rjesavajte nije do nas".

Isti nalog, RF i Intesa uredno rade, samo kod Nove izbacuje tu poruku. Istog momenta nakon sto kliknes na "Deposit" iskoci "An error occurred during deposit, The card payment processor is experiencing problems..." i ne pojavljuje se 3D autorizacija uopste.

Do koga je?
Jesi li pokušavao dodati karticu preko “Povezane kartice”, a ne direktno preko “Uplata”?
inflames

#2656 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by inflames »

Ma da, opet neće.
dzenanalic22

#2657 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

inflames wrote: 02/02/2026 11:05 Ma da, opet neće.
U tom slučaju bih rekao da je do banke, s obzirom na to da kartice drugih banaka prolaze.

Mada mi opet nema logike jer to im je partner banka. To oni moraju riješiti s njima.
inflames

#2658 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by inflames »

dzenanalic22 wrote: 02/02/2026 11:13
U tom slučaju bih rekao da je do banke, s obzirom na to da kartice drugih banaka prolaze.

Mada mi opet nema logike jer to im je partner banka. To oni moraju riješiti s njima.
Presmiješno, partner banka, možeš dizati bez provizije na njihovim bankomatima, a uplate ne rade. Mada hajde događa se, ali da imaju support koji te otkači za 10 sekundi bez slušanja objašnjenja je smiješno.
dzenanalic22

#2659 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

inflames wrote: 02/02/2026 11:29
dzenanalic22 wrote: 02/02/2026 11:13

Presmiješno, partner banka, možeš dizati bez provizije na njihovim bankomatima, a uplate ne rade. Mada hajde događa se, ali da imaju support koji te otkači za 10 sekundi bez slušanja objašnjenja je smiješno.
Bez provizije se može dizati na svakom bankomatu u BiH, a ne samo na bankomatu Nove Banke. Jedino što Nova Banka ima opciju da digneš novac bez Aircash kartice, znači samo putem koda na bankomatu.

A možeš ti uplaćivati i putem bankovnog transfera sa Nove Banke, samo pitanje je da li Nova Banka ima instant transakcije unutar banke.
inflames

#2660 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by inflames »

Aha, super
alcho

#2661 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by alcho »

Nesto se cudno desava na temi, vec 20 min niko nije pitao kako da uplati novac na kraticu :run:
Ajdinn4

#2662 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by Ajdinn4 »

Vidim da su produžili akciju podizanja gotovine bez provizije na svim bankomatima do kraja februara. Bilo bi dobro da tako ostane zauvijek, ili makar da imaju neku banku partnera na čijim bankomatima ne bi bilo provizije.
starboy018

#2663 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

Ajdinn4 wrote: 02/02/2026 19:11 Vidim da su produžili akciju podizanja gotovine bez provizije na svim bankomatima do kraja februara. Bilo bi dobro da tako ostane zauvijek, ili makar da imaju neku banku partnera na čijim bankomatima ne bi bilo provizije.
bilo bi super da ostane ovako besplatno, ali male su sanse, to nemaju ni u drugim zemljama gdje posluju.
trenutno samo kod nas i u Grckoj promotivno
alcho

#2664 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by alcho »

A sta vi radite s tom gotovinom, pa vas to toliko odusevljava? Trpate u jastuke, sta li?
Ajdinn4

#2665 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by Ajdinn4 »

Samo sam čekao ovo pitanje...
mirota

#2666 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by mirota »

alcho wrote: 02/02/2026 20:33 A sta vi radite s tom gotovinom, pa vas to toliko odusevljava? Trpate u jastuke, sta li?
a vala bas, ja jedino placam porudzbine sto narucim preko olxa i kiosk, ostalo kesh 0 bodova, sve karticama

p.s.
na pijacu majka ide :D
probook

#2667 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by probook »

inflames wrote: 02/02/2026 10:19 Listao sam temu, ali nisam uspio naci, uglavnom problem je sto depozit radi sa svih kartica sem sa karticom Nove banke. Aircash support kaze da je problem sto nije dovrsena 3D sigurnosna provjera, dok support Nove banke kaze da je to do Aircasha i "sa njima to rjesavajte nije do nas".

Do koga je?
Ja sa karticom Nove banke prebacivao sredstva tacno sedam puta i nikada nikakvih problema.

Nevezano za Aircash, sa jednom bankom sam imao problem da nista online nisam mogao platiti. Problem je bio u 3D secure i morali su mi novu karticu izdati, a tu ponistiti i od tada radi sve.
inflames

#2668 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by inflames »

probook wrote: 03/02/2026 13:12

Do koga je?
Ja sa karticom Nove banke prebacivao sredstva tacno sedam puta i nikada nikakvih problema.

Nevezano za Aircash, sa jednom bankom sam imao problem da nista online nisam mogao platiti. Problem je bio u 3D secure i morali su mi novu karticu izdati, a tu ponistiti i od tada radi sve.
Pa najbolje onda probati sa jos jednom karticom Nove banke i istim nalogom i ako prodje onda bar znamo u cemu je problem. Bitno mi je samo bilo da znam da li je konkretno do banke tj. da li blokiraju, ocigledno da nije do toga.
kao_kaoty

#2669 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by kao_kaoty »

Da li je neko uplacivao novac na Aircash preko uplatnice? Koliko inace treba da novac bude na Aircash racunu?
U aplikaciji pise da je novac dostupan cim moja banka provede uplatu, ali to izgleda nije slucaj.
dzenanalic22

#2670 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

kao_kaoty wrote: 05/02/2026 10:30 Da li je neko uplacivao novac na Aircash preko uplatnice? Koliko inace treba da novac bude na Aircash racunu?
U aplikaciji pise da je novac dostupan cim moja banka provede uplatu, ali to izgleda nije slucaj.
Kao i svaki običan prijenos novca iz jedne u drugu banku, treba par sati ako je radni dan i ako je radno vrijeme za prijenos novca iz banke u banku.
Preko uplatnice u pošti možda i duže.
mc-twin

#2671 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by mc-twin »

kao_kaoty wrote: 05/02/2026 10:30 Da li je neko uplacivao novac na Aircash preko uplatnice? Koliko inace treba da novac bude na Aircash racunu?
Sto komplikujes sebi zivot?
kao_kaoty

#2672 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by kao_kaoty »

mc-twin wrote: 05/02/2026 22:22
Pod uplatnicom sam mislio na mobilno bankarstvo. Ne znam kojeg providera koriste za online uplate, pa je logicno da ne ostavljam podatke kartice.

Usput, trebalo je 3-4 sata da novac bude dostupan na Aircash.
azdralovic

#2673 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by azdralovic »

kao_kaoty wrote: 06/02/2026 08:39
mc-twin wrote: 05/02/2026 22:22
Pod uplatnicom sam mislio na mobilno bankarstvo. Ne znam kojeg providera koriste za online uplate, pa je logicno da ne ostavljam podatke kartice.

Usput, trebalo je 3-4 sata da novac bude dostupan na Aircash.
Kakav provider, sami rade processing?
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#2674 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by moonco »

Raja radi li ovo? Vidim samo da šalju mailove promocije :D
Nešto kao poklanjaju :zoka:

Aha. Uveli su opcije za uplatu. Testiram :D
starboy018

#2675 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

izgleda da je sad i isplata na bankovni racun bez provizije iako na stranici pise 1%

Image
Post Reply