Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
armin071

#2651 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by armin071 »

Velika Britanija bi mogla platiti više od 130 hiljada eura osobama koje budu imale teške nuspojave od vakcine protiv koronavirusa.
Evo "posla" za raju sa foruma. Uz malo srece ova zarada vas sa ovim "brzopoteznim" vakcinama ne moze obici....
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2652 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Pitar sa Kariba »

Ma jbo vakcinu, ujutru malo izgargaras grlo Domestosom i nemas brige.
Preporucio Donald Trump! :thumbup:
apsidejzi

#2653 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

Lao Ce wrote: 03/12/2020 19:04 Pa da, zar može drugačije, nego represijom, kontrolom informacija i stvaranjem boljih uslova za povečanje procenata ljudi voljnih za cjepljenje.

Facebook uklanja sve lažne objave o vakcinama uključujući i one da sadrže mikročipove

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/face ... JAC4sPdlRQ
Kontrolom informacija :lol: :lol: :lol:

Svakom onom ko se ne vakcinise, zelim da virus pomiluje roditelje a i njih same. Pa da vide jel bolje raziviti imunitet tako sto ces dobiti protein koji lici na virus il pravi virus. Svakakvih budala...
Diogenes420

#2654 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

Mi svi koji smo danas živi - živi smo zahvaljujući progresu i adaptaciji ljudskog tijela na trenutne okolnosti ČITAJ razvoju imuniteta i ostalo.

Dovedi neko pleme iz (amazonije ili gdje ih već još uvijek ima) bilo gdje i svi će ubrzo umrijeti zbog nepostojanja imuniteta. (70-80% američkih domorodaca su izumrli ne od mača europljana, nego zbog bolesti koje su dobili od europljana) - europljani su imali imunitet na to.

Nevjerovatno zvuči da su razvili vakcinu za ovako kratko vrijeme, a i dalje ne postoje vakcine i lijekovi koji štite/liječe od bolesti i virusa sa kojima živimo već decenijama, ako ne i stoljećima.

Zašto nas zatvaraju u kuće, gase biznise i ne dopuštaju boravak vani?

Gdje su da se udruže da riješe siromaštvo? Kakva vam je voda na česmi? Kako to da nije dobra za ribice i životinje, a dobra je da ljudi piju?

"ma haajte molim vas"

Pored toga, da je stvarno nekome stalo da čovječanstvo ovo preživi i prebrodi, pa zar ne bi sve kompanije, vlade i stručnjaci radili zajedno na razvoju vakcine? Utrka za tržište je (vjerovatno) najveći dokaz da je ovo sve jedna velika prevara. I da se nešto drugo valja iza kulisa.

Realno, svi su se jako brzo složili da se ide u lockdown, great reset ili šta već. Šta je to spriječilo 20 vodećih svjetskih sila da pošalju najbolje stručnjake i oforme najbolji labaratorij na jednom mjestu da se nađe rješenje za ovo?

..... Mislim da su se malo preračunali. Svi protivnici virusa i vakcine su cenzurisani. Nije nevjerovatno da iza ovoga svega stoji samo par ljudi.

Svima vama koji želite primiti vakcinu - sretno vam. Ja neću.

New Normal. Great reset.... Ugledajte se na ministre zdravlja, premijere i ostale koji će i majke vakcinisati.
Diogenes420

#2655 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

PS - koliko su neki glupavi najbolje potvrđuje jedan od postova koji sam pročitao na ovom forumu (ili je bilo u komentarima na vijest).

Kaže lik: "Treba kafane zatvorit, što bi neko bio negdje u kafani, pokupio virus i onda išao kući, i ja prođem tim putem posle pet minuta i pokupim virus iz zraka".

HA HA HA pa kakva ovca je autor tog komentara/posta.

PS2 - jesul najjači ovi što nose onaj vizir? Osim što izgleda smiješno i retardirano, učinkovitost vizira je vjerovatno 0,00000000001%. Može biti učinkovito jedino ako direktno virus leti ka tebi, kao laserski snop. Inače, nešto što se širi zrakom ide pravolinijski.... kakvi retardusi
spinel_

#2656 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Auuu, gdje ces tako 420 pricati :-) , sad ce ti prilijepiti etiketu trumpovca :lol:

adsubzero

#2657 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 04/12/2020 09:46 Auuu, gdje ces tako 420 pricati :-) , sad ce ti prilijepiti etiketu trumpovca :lol:

Hahah kakav neandertalac. Ma sve je on skontao :lol:
spinel_

#2658 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 04/12/2020 09:50

Da, idiot. Probudjeni idiot.
Nego, imas li kakav komentar na gornji post s FB sto sam postavio :roll:
adsubzero

#2659 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 04/12/2020 09:53

Dao sam komentar. Neandertalac. Objasni mi tu logiku kako je drzavi bolje da se firme ugase, ekonomija unisti i da svi zive od socijalne pomoci? Od cega ce drzava da zivi kad se firme ugase. Vrlo indolentno razmisljanje i bas odgovara ovom frajeru. :lol:
Kakvi robovi ba, sta vam je...
spinel_

#2660 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 04/12/2020 10:08

Dao sam komentar. Neandertalac. Objasni mi tu logiku kako je drzavi bolje da se firme ugase, ekonomija unisti i da svi zive od socijalne pomoci? Od cega ce drzava da zivi kad se firme ugase. Vrlo indolentno razmisljanje i bas odgovara ovom frajeru. :lol:
Dobro, skontao sam.
A na ovo teorije-zavjera-bre-pa-opletite-t157708 ... #p16982794 :roll:
adsubzero

#2661 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 04/12/2020 10:15
Dobro, skontao sam.
A na ovo teorije-zavjera-bre-pa-opletite-t157708 ... #p16982794 :roll:
Previse informacija, pa trebam provjeriti, ali kako god djeluje kao gomila spekulacija kao i obicno.
Lao Ce

#2662 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Image
Lao Ce

#2663 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Kad počneš da pričaš svašta, može svašta da ti se desi.

Diogenes420

#2664 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

K'o i do sad drug moj - država isprinta novac i nikom se ne pravda zbog toga. Odnosno, MMF isprinta novac za sve. Odnosno, ne mora više ni printati, samo ti napišu brojku na računu/aplikaciji šta god.

I onda kroz par godina to sve pretvore u dug tako što jednostavno kažu: "Ovo sve je dug. Imate nešto protiv?"

Države imaju sredstva prisile. Ljudi se nemaju čime braniti....

Osim u Americi.
Nego, zašto toliko pokušavaju oduzeti oružje amerikancima?
Zbog masovnih pucnjava? Pa onaj ko hoće tako nešto da izvede može to isto oružje nabaviti na crnom tržištu.

Osim ako ne žele ........ nastavi rečenicu
Pitar sa Kariba

#2665 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

:lol:

Nema zabavnije teme na forumu.
Point.

#2666 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

Nisam znao da među nama ima ovoliko Alex Jonesa. Koliko samo malo fali ljudima da se upale i postanu preko noći eksperti za sve.

Malo je zabavna činjenica da su većina ovih teoretičara zavjera tipa nano čipovi, 5G, Gates Sotona, kvantni centralni kompjuter i antivakcinaši isto zagriženi Trumpovci. Jasno da skontaš odakle vjetar puše i da se to sa pameti nije srelo.

Npr na ovoj temi među glasnijim je jedan koji govori vakcinama hoće da nas kontrolišu, ubacuju blabla u njih i time ćemo postati de facto roboti. Drugi govori kako će 80% vakcinisanih umrijeti od nuspojava nakon par mjeseci. Neka se dogovore šta je cilj vakcina da nas porobe ili pobiju.

I volio bih da objasni kojom logikom bi neko profitirao da svjesno pobije 80% stanovnika planete.
Pitar sa Kariba

#2667 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Ama ne mogu da shvate da hirurska maska ne stiti osobu koja je nosi nego stiti druge, a ne nesto "teze" da shvate. :-)
zigzag

#2668 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zigzag »

A jel istina da nam je Bil Gejts već čipovao kompjutere?
Dozer

#2669 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 03/12/2020 15:56 "Svako" moze procitati sve dostupno i o umjetnoj inteligenciji, ali ga to nuzno ne pravi kompetentnim za konstruktivnu raspravu. Radije pribjegavam konvecionalnom obrazovanju i o onome o cemu ne znam dovoljno (a o vakcinama znam toliko koliko sam procitao na internetu ili pricao sa farmaceutima/doktorima/medicinskim sestrama), radije ne diskutujem. Ne zato sto bjezim od diskusije, nego zato sto nisam relevantan. Nadam se da si ti relevantniji od mene, obzirom da mnogo pises o vakcinama.

Pitam te onako, slucajno, da vidim kako ti o tome rasmisljas. Sto se tice TV-a i generalno medija, tu se slazem. Ja sam pisao o nanorobotima, umjetnoj inteligenciji i masinskom ucenju. Mislis li da tamo negdje neko razvija nanorobote kojim ce se moci kontrolisati ljudski um?
Nije bas da se informisem samo na internetu. Procitam ja i knjige, medicinske, cesto iste one iz kojih uce i na fakultetima. Formalno obrazovanje je ono za koje se dobila ocjena, a ocjena nikad nije bila mjerilo znanja, to valjda znamo. I zbog toga je danas prilicno besmisleno nekoga ko nema diplomu iz neke oblasti, a ima dostupnu svu fakulteetsku literaturu, a ta diploma danas zaista malo znaci jer je moze dobiti svako za sicu (ne kazem da su je neki ucensici teme dobili tako, nego samo da je ovo cinjenica), omalovazavati samo radi toga.. Nazalost, ali poznajem dosta ljudi koji su razne fakultete vidjeli samo izvana, a knjige ne znaju ni korice kako izgledaju, ali imaju diplome i vode se kao "eksperti"/ Al' nebitno.

Nano tehnologija... Vrlo delikatna tema. Ali generalno - da. Mislim da ce se njome moci (ako vec i ne moze) kontrolisati um do neke mjere. Ili bar uticati na ponasanje. Poznato je da se hipnozom ljudi mogu "programirati" i natjerati da rade stvari kojih kasnije uopste nisu svjesni. Ne vidim razlog zasto to ne bi bilo moguce postici i nano tehnologijom. Doduse, za ovo je potrebno da jos malo naucimo o nasem mozgu, ali ide to sve polako u tom pravcu. Trenutno nzamo vise o nano tehnologiji nego o vlastitom mozgu, ali ...naucicemo u hodu.
drag_gost

#2670 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 04/12/2020 14:26
drag_gost wrote: 03/12/2020 15:56 "Svako" moze procitati sve dostupno i o umjetnoj inteligenciji, ali ga to nuzno ne pravi kompetentnim za konstruktivnu raspravu. Radije pribjegavam konvecionalnom obrazovanju i o onome o cemu ne znam dovoljno (a o vakcinama znam toliko koliko sam procitao na internetu ili pricao sa farmaceutima/doktorima/medicinskim sestrama), radije ne diskutujem. Ne zato sto bjezim od diskusije, nego zato sto nisam relevantan. Nadam se da si ti relevantniji od mene, obzirom da mnogo pises o vakcinama.

Pitam te onako, slucajno, da vidim kako ti o tome rasmisljas. Sto se tice TV-a i generalno medija, tu se slazem. Ja sam pisao o nanorobotima, umjetnoj inteligenciji i masinskom ucenju. Mislis li da tamo negdje neko razvija nanorobote kojim ce se moci kontrolisati ljudski um?
Nije bas da se informisem samo na internetu. Procitam ja i knjige, medicinske, cesto iste one iz kojih uce i na fakultetima. Formalno obrazovanje je ono za koje se dobila ocjena, a ocjena nikad nije bila mjerilo znanja, to valjda znamo. I zbog toga je danas prilicno besmisleno nekoga ko nema diplomu iz neke oblasti, a ima dostupnu svu fakulteetsku literaturu, a ta diploma danas zaista malo znaci jer je moze dobiti svako za sicu (ne kazem da su je neki ucensici teme dobili tako, nego samo da je ovo cinjenica), omalovazavati samo radi toga.. Nazalost, ali poznajem dosta ljudi koji su razne fakultete vidjeli samo izvana, a knjige ne znaju ni korice kako izgledaju, ali imaju diplome i vode se kao "eksperti"/ Al' nebitno.

Nano tehnologija... Vrlo delikatna tema. Ali generalno - da. Mislim da ce se njome moci (ako vec i ne moze) kontrolisati um do neke mjere. Ili bar uticati na ponasanje. Poznato je da se hipnozom ljudi mogu "programirati" i natjerati da rade stvari kojih kasnije uopste nisu svjesni. Ne vidim razlog zasto to ne bi bilo moguce postici i nano tehnologijom. Doduse, za ovo je potrebno da jos malo naucimo o nasem mozgu, ali ide to sve polako u tom pravcu. Trenutno nzamo vise o nano tehnologiji nego o vlastitom mozgu, ali ...naucicemo u hodu.
To sto procitas strucnu literaturu ti ne daje zvanje. Formalno obrazovanje podrazumjeva diplomu, koja cesto podrazumjeva i to da ce se dobiti praksa u toj oblasti. Ako ja sada 10 godina citam literature o operacijama na mozgu, to me ne cini neurohirurgom. Banalizujem, ali shvatices.

Sto se tice nanorobota, nista tu delikatno nema. Nemoguce je u dogledno vrijeme. Barem u sljedecih 100 godina.
Lao Ce

#2671 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Philadelphia Priest Dies After Participating In Moderna COVID Vaccine Trial

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... 37Sc8OFzJ4
Ako sve ili večina smrti bez ikakve sumnje, provjere mogu biti tek onako proglašene smrti od covida, onda i ova smrt može biti isto tako tretirana. Za razliku od seoskih varalica i forumskih propaliteta kojima je dozvoljeno divljanje po temi, koji skaču na svaku vijest i koje ih iskreču po svojoj volji, a zaobilaze mudro naučne studije, ovim ne tvrdim da je čovjek umro zbog vakcine, ali dovodim u sumnju istu ili je postavljam u ravan odnosa spram covid smrti i utvrđivanja istih.
Dozer

#2672 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter+ wrote: 03/12/2020 16:21
caros wrote: 03/12/2020 13:05 Ovaj Dozer je jedan od onih ril lajf likova koji se razumiju u apsolutno sve. Ekonomija, zdravstvo, genetika, politika, you name it.
:thumbup: Bravo
E moj Superhik/decembar2017 itd. - nek' si se ti opet klonir'o :lol: :lol:
tandmand

#2673 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tandmand »

Zavjeraši, svaki otpor je uzaludan!
Dodat će se vaša biološka i tehnološka raznolikost 5G mreži. Vaša kultura će se prilagoditi kako bi služila Microsoftu. Nanobotovi vam garantiraju zdravlje i članstvo u najvećoj online socijalnoj mreži 24/7.

Image
Last edited by tandmand on 04/12/2020 15:01, edited 1 time in total.
Mogy87

#2674 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Ovo se fkt pretvara u najzabavniju temu :mrgreen:
spinel_

#2675 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Valter+ wrote: 04/12/2020 14:55
Koliko si puta dobio vakcinu koja te je otrovala?Da ne govorimo o tome koliko je nauka i tehnnologija napredovala i ti znas bolje nego svijetski naucnici i prosipas svoje nebuloze na ovom forumu misleci kako si najpametniji i kako najbolje znas.Pa nisi ti balavac iako su ti pisanja na nivou nekakvog bale,svi doktori i naucnici lazu a ti istinu govoris.Eno Klinton,Bush i Obama hoce da javno prime vakcinu.Kada zavrsis sa putem u Englesku nastavi u Ameriku da is upozoris na opasnost od vakcine.
Procitaj i pogledaj ove videe
https://www.logicno.com/politika/obama- ... anost.html

I dalje vjerujes Obami?
Post Reply