Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2651 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Lajavikrelac wrote:
mk ultra wrote:za PC ne znam, oni su davno dno dohvatili
u FBiH je druga priča po bankama, 800KM ima apsolutni početnik u sarajevu u bilo kojoj banci...
Da u Sarajevu gdje je i zivot najskuplji, a BL stize SA skupocom a plate manje....o ostalim gradovima u BiH da ne pricam. Cisto sumLJam da u su vece pare u Zenici i Tuzli od npr Prijedora ili Dervente. Doduse Derventa i K.Varos su u RS i imaju najvise zaposlenih u BIH, cak im i fali radne snage, al prosjek plate 450 KM :-) Gledaj malo i drugu stanu medalje, pusti sad blentitetska prejebavanja sto potura ova bagra na vlasti....
jel se može raditi u centru glavnog grada bilo gdje u europi na šalteru banke ili u prodavnici, i živjeti u centru ili blizu centra i autom dolaziti

ili je i tamo ipak život van centra i putovanje na posao javnim prevozom?
nako pitam... :skoljka:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2652 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Pa tamo imaju funkcionalan javni prevoz pa to ima logike. U BL padne 10 cm snijega na vecini gradskih linija kasne autobusi po pola sata- sat, jbg snijeg :-) Plus sto autobusi voze linije po cestama gdje se jedva dva psa mimoilaze zamisli kad se zaguzva u dvije trake sta bude :run: da ne pominjem zatvaranje pola grada za svaku debilnu manifestaciju... :-) Ma ljepota...
mk ultra

#2653 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Lajavikrelac wrote:Pa tamo imaju funkcionalan javni prevoz pa to ima logike. U BL padne 10 cm snijega na vecini gradskih linija kasne autobusi po pola sata- sat, jbg snijeg :-) Plus sto autobusi voze linije po cestama gdje se jedva dva psa mimoilaze zamisli kad se zaguzva u dvije trake sta bude :run: da ne pominjem zatvaranje pola grada za svaku debilnu manifestaciju... :-) Ma ljepota...
i vani isto padne snijeg pa sve blokira, samo je to kod nas za pljuvanje i traženje od ljudi da tope snijeg dok pada...

mada što se sarajeva tiče, i okolnih naselja znam da se putuje 1h minimalno
i autom i autobusom

otoka šip - sinoć vozio (16:15 - 17:00)
šip otoka - skoro sat (17:10 - 18:05)
Last edited by mk ultra on 28/12/2018 14:54, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#2654 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Da blokira pola metra i snjezni smet, ovdje blokira 5 cm snijega ko da zivimo u Ekvatorijalnom pojasu gdje je to cudo nad cudima.....de odvadi malo :roll: Ja zivim u blizini centra grada pa grtalica uopste ne prolazi ulicom, samo glavnu dzadu ciste....
Doduse SA je daleko vece od BL pa ne mogu tu sad nesto vagati. ...
mk ultra

#2655 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Lajavikrelac wrote:Da blokira pola metra i snjezni smet, ovdje blokira 5 cm snijega ko da zivimo u Ekvatorijalnom pojasu gdje je to cudo nad cudima.....de odvadi malo :roll:
https://de.euronews.com/2018/03/01/mit- ... -blockiert

http://www.haz.de/Nachrichten/Panorama/ ... -blockiert

http://www.neuepresse.de/Region/Lastwag ... n-Hannover

https://www.wetter.de/cms/heftiger-schn ... 35935.html

možebit da oni ne znaju šta je snijeg
meni ne izgleda metar da je palo, pa 24h zaglavi na putu
Domaci izdajnik

#2656 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Vidim palo 5 cm snijega za cijelu noc pa nastao kolaps....do mene je :-) de citaj sta pisem jbt...
detroit-mercy

#2657 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

madner wrote:Nema sta tu drzava propisati. Ideja je da ti sto nude 500 ne mogu naci nikoga. Dok mogu, situacija je takva da je drzavi bolje da ljudi imaju i tih 500 nego nista.
Pa nije bas da nema sta propisati, u jednoj Meki kapitalizma, USA, propisana ti je minimalna satnica, koja se razlikuje od drzave do drzave. Npr. Michigan je $9.25 po satu, Cali je $11.00, ipak drzava treba da regulise neke stvari da se najranjivija populacija ne bi dodatno guzila :mrgreen:.
sinuhe

#2658 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sinuhe »

Ali kakvi su to medjuljudski odnosi kad covjeku sa svim njegovim potrebama ponudis platu od 600 KM ili prosjek od 850 KM. Smijesne pare.
Ne vidim nijedan razlog zasto 18-godisnjem variocu bez iskustva ne bi placali i 1200 KM. Bosna uopste nije jeftina zemlja - pa i grijanje je jeftinije u nordijskim zemljama.
Domaci izdajnik

#2659 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Bosna je prilicno skupa zemlja za zivot. Jeftiniji je jedino provod, restorani i cigarete od zemalja u EU sve ostalo :run:
moonca

#2660 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Bosna je jedna od najjeftinijih u svijetu- Makedonija je mislim jeftinija.. :-)
Bullet Tooth Tony

#2661 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

mk ultra wrote:
Lajavikrelac wrote:Pa tamo imaju funkcionalan javni prevoz pa to ima logike. U BL padne 10 cm snijega na vecini gradskih linija kasne autobusi po pola sata- sat, jbg snijeg :-) Plus sto autobusi voze linije po cestama gdje se jedva dva psa mimoilaze zamisli kad se zaguzva u dvije trake sta bude :run: da ne pominjem zatvaranje pola grada za svaku debilnu manifestaciju... :-) Ma ljepota...
i vani isto padne snijeg pa sve blokira, samo je to kod nas za pljuvanje i traženje od ljudi da tope snijeg dok pada...

mada što se sarajeva tiče, i okolnih naselja znam da se putuje 1h minimalno
i autom i autobusom

otoka šip - sinoć vozio (16:15 - 17:00)
šip otoka - skoro sat (17:10 - 18:05)
Ovo je istina ... a da ne bi bilo Bullet laze :D , postavit cu slike gdje je 8 cm snijega, blokiralo najbogatiju zemlju evropske unije ... zaglavila grtalica :-) :-) bruku udesa i nesreca ...

Kad skupim sve slike svih situacija , otvorit cu temu "Ovo samo u Bosni ima ... " ;-) :D :D

Naravno sve se to proguta kad ti prvog na racun legne cifra ... to je jedina razlika ... i snijeg i guzva od sat za 5 kilometara i to sto mi je prvi slbodan termin za zubara u maju etc etc ... pare su kljuc svega :)

a mozda i nisu ... ma nemam pojma :-) :-) ne znam sto ulazim na temu bezveze :-)
detroit-mercy

#2662 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:Bosna je jedna od najjeftinijih u svijetu- Makedonija je mislim jeftinija.. :-)
Usluge i sezonsko voce/povrce, ostalo sve je skupo. Od prehrane, preko tehnike do automobile.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#2663 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

Bullet Tooth Tony wrote:
.. pare su kljuc svega :)
Bezbeli.

koji snijeg, koji niz dodo- bake -čovke..kada nekoliko milja kapne svakog mjeseca u džep.
moonca

#2664 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

detroit-mercy wrote:
moonca wrote:Bosna je jedna od najjeftinijih u svijetu- Makedonija je mislim jeftinija.. :-)
Usluge i sezonsko voce/povrce, ostalo sve je skupo. Od prehrane, preko tehnike do automobile.
Tehnika je u odnosu na plate- kao i auto-jer je uvoz- U poredjenju sa ostalim zemljama- jeftina je- mislim da je meso jedno od najjeftinijih...
triconja

#2665 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

moonca wrote:
detroit-mercy wrote:
Tehnika je u odnosu na plate- kao i auto-jer je uvoz- U poredjenju sa ostalim zemljama- jeftina je- mislim da je meso jedno od najjeftinijih...
Jastaradi ali je zato u rangu onog iz onijeh pomoci u ratu, ne mere i jare i pare :-D
detroit-mercy

#2666 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:
detroit-mercy wrote:
Jel i meso u odnosu na plate :mrgreen: ili nako.
moonca

#2667 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

detroit-mercy wrote: Jel i meso u odnosu na plate :mrgreen: ili nako.
Po sjecanju- mislim da je prihvatljivo - no, uporedi nashe cijene ovdje i koliko sta kosta i gdje ih kupujes po kojoj cijeni. :-)
mirsek

#2668 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

moonca wrote:
detroit-mercy wrote: Jel i meso u odnosu na plate :mrgreen: ili nako.
Po sjecanju- mislim da je prihvatljivo - no, uporedi nashe cijene ovdje i koliko sta kosta i gdje ih kupujes po kojoj cijeni. :-)
Nista bez PPP-a za poredjenje standarda.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#2669 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

hajte svi u bejha. sve za dž. još malo pa nestalo.
mk ultra

#2670 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Bullet Tooth Tony wrote:
Ovo je istina ... a da ne bi bilo Bullet laze :D , postavit cu slike gdje je 8 cm snijega, blokiralo najbogatiju zemlju evropske unije ... zaglavila grtalica :-) :-) bruku udesa i nesreca ...

Kad skupim sve slike svih situacija , otvorit cu temu "Ovo samo u Bosni ima ... " ;-) :D :D

Naravno sve se to proguta kad ti prvog na racun legne cifra ... to je jedina razlika ... i snijeg i guzva od sat za 5 kilometara i to sto mi je prvi slbodan termin za zubara u maju etc etc ... pare su kljuc svega :)

a mozda i nisu ... ma nemam pojma :-) :-) ne znam sto ulazim na temu bezveze :-)
Ma nije moguce da je tako :lol:

Standardno bosansko ubleharenje kako ovdje nista ne valja

Sto se toliko zubar ceka?
insomnia78

#2671 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

A tek koliko se oftamolog ceka :lol:
moonca

#2672 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Pitajte Kanadjane- kada ih naruce za neki pregled - :-) a sve djaba, imaju pristup svemu.. aha ... :wink:
Bullet Tooth Tony

#2673 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Nemam pojma... Iskreno nema razloga jer drzava ima manje stanovnika nego Sarajevo :-) ali je tako, osim ako nisi hitni slucaj u hitnoj.. Ali naravno to ces platit vise... Mozes se ti srusit od bola, dodji u maju ili idi u hitnu :D
Bullet Tooth Tony

#2674 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

lmo wrote:hajte svi u bejha. sve za dž. još malo pa nestalo.
I ova je najaca.. Ikad.. Ima i ona "da vam paket posaljemo" dva najgluplja komentara ikad...

Sta ti znaci "Hajte u bejha?"...

Ti hoces da kazes za neki uslugu da je losa u BiH a ja ti kazem da je losa i negdje drugo i tvoj komentar je "hajte u bejha"?? Wtf

Iznosimo cinjenice za neke situacije.. I odma se nadje neki lik da kaze "kmee hajte u Bejha" kmeee hos paket

Haj ti ovamo...
muha_sa

#2675 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Lajavikrelac wrote:
sadie_forever wrote:
pa onda zagrij stolicu zavrsi nesto i snadji se gospodine ? ne mozes u 20im lumpovati,hodati,cure vodat a onda se zalit sto ne zasluzujes vecu platu od 600 km

i ovdje na zapadu ako ne zavrsis fax i nisi snalazljiv boris se sa minimalnom platom,zivis u losijim dijelovima gradova i ne ides nikad na odmor
Ajde? Ljudi sa VSS u bankama na salterima imaju po 600 KM, da uslov je diploma ecc za posao na salteru. U drugoj najvecoj pekarskoj firmi u BL plata dipl tehnologu je 500 KM. U najvecem lancu marketa u BL na kasama, za rafama i u prehrambenom dijelu su cure i zene sa VSS a plate 550 KM. Ako je tako sto kazes odakle onoliko nezaposlenih sa VSS? Pa vecina trgovina, parfimerija, butika i sl ima radnice sa diplomom....Zbog te nakaradne pameti nasih roditelja koji su rasli u onom vaktu sad imas hiperprodukciju diploma - uci da ne radis :-) Kad sam ja svojima pricao da je to neodrzivo, da to japanska ekonomija ne moze podnijeti - jok! Ja lijen, papak, budala :oops: Evo vam na sad! Havana ne grijesi kad govori za majstore i njihove zarade, jbg ekonomista ispod svake lipe a tokara svijecom trazis....
Punac mi je bio tokar,kad je umro kompletnu radnju sa svim alatima,od strugova do busilica,presa,borera,sitnog alata...Sve sa cim je covjek zivot prozivio i podigao 2 djece,sve sto je stvorio,to je napravio svojim rukama i tim alatom.Sve to je covjek iz breze kupio za 5000 km.Radnik koji je radio,nudjeno mu bilo da nastavi,vise radi sjecanja nego finansijske koristi,sve mu je ostajalo na ruku,i prostor,musterije,posao...Jok,otiso pice razvijat :-) O jebem ti uciteljicu :-)
Živa istina :-D imo sam tu cast da upoznam tvog punca i da nam svašta nešto odradi a bogme i da pokoju cašicu sa njim popijem :D
na daleko takvog majstora nije bilo :thumbup:
u burgijama i tokarskim noževima je imo vrijednosti 5 milja---o strojevima je suvišno pricat :-)
Post Reply