Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Smrcak15 wrote:
ako mozemo ubiti Boga, to onda nije Bog.
Po islamskim opisima, Bogu nemoze ni prici ni ikako pomisliti da mu bilo kako nastetis, jer nema nikakve mogucnosti da mu nastetis a kamoli da vjerujes kao krscani da ga prebijes i polugolog razapnes na krst
Ako nije Bog, sta je onda?
Krscani vjeruju u sveto trojstvo, jel.
U ime Oca, Sina i Svetog Duha.
To trojstvo jeste Bog.
sekerbay wrote:Interesantno u ovim raspravama između ateista i vjernika, u ovom našem slučaju između smrleta i ostatka raje sa ovog foruma - a tu raju čine solidno obrazovani ljudi koji solidno vladaju svojim pismom - je to što ih smrle natambura unatoč skromnom poznavanju jezika na kojem se vodi rasprava.
Rečeno jezikom sarajevskog šibicara, brat smrle ih je iznabado, đanele mi moje.
Al ozbiljno, zanimljivo je kako vas svaki put poklopi i dokaže da su vaši argumenti na vrlo klimavim nogama.
sekerbay wrote:Interesantno u ovim raspravama između ateista i vjernika, u ovom našem slučaju između smrleta i ostatka raje sa ovog foruma - a tu raju čine solidno obrazovani ljudi koji solidno vladaju svojim pismom - je to što ih smrle natambura unatoč skromnom poznavanju jezika na kojem se vodi rasprava.
Rečeno jezikom sarajevskog šibicara, brat smrle ih je iznabado, đanele mi moje.
Al ozbiljno, zanimljivo je kako vas svaki put poklopi i dokaže da su vaši argumenti na vrlo klimavim nogama.
Cime tacno je to dokazao?
ne znam šta je bolje: smrle kao slika idealnog tipa muslimanskog mislioca današnjice, ili pak drugi muslimani koji mu se dive
Ako ste pažljivo pročitali upis, došli ste do zaključka da se radi o kritici vašeg nauka i načina vođenja diskusije.
Kad vas je ućutkao smrle koji ne vlada bosanskim jezikom i nema neko islamsko znanje, kako bi tek bilo da vam pošaljemo nekog znalca
sekerbay wrote:Ako ste pažljivo pročitali upis, došli ste do zaključka da se radi o kritici vašeg nauka i načina vođenja diskusije.
Kad vas je ućutkao smrle koji ne vlada bosanskim jezikom i nema neko islamsko znanje, kako bi tek bilo da vam pošaljemo nekog znalca
Ili je "znalac" vec tu, samo ceka da ga se prozove?
sekerbay wrote:Ako ste pažljivo pročitali upis, došli ste do zaključka da se radi o kritici vašeg nauka i načina vođenja diskusije.
Upravo on nije sposoban voditi normalnu diskusiju. Kad je neko tvrdoglav i uz to u teškoj zabludi njemu nema pomoći, pa mu se ljudi prestanu obraćati. Zašto da gube vrijeme?
Religija vam je puna znalaca poput Smrleta, a oni koji vrijede od takvih i njihovih gluposti ne mogu ni doći do izražaja.
Kako nece ucutkati kada covjek ostane frapiran nebulozama koje lupa
Njegova kritika nas, te nasa krtika njega nije nikakav zakljucak.
To je ono na cemu se i zasniva dijalog izmedju Smrcka i ostalih a temi.
A ucutkivanje koje spominjes nisam primjetila.
Valjda sto ste istog misljenja, pa mislis da on vodi 1:0.
Razlika između Smrleta i onih koji se ne slažu s "njegovom" filozofijom je u tome što je Smrki "odlučio" da ne registruje ono što mu sagovornici objašnjavaju. Samo prividno djeluje kao da on replicira, ali to je samo šablon ponašanja za koji se može reći da je dobro uhodan. Veoma je teško razgovarati sa osobom koja ne prihvata logično, a dokaze i kvalitetne argumente odbacuje i bez da uopšte pokuša da ih razmotri. Iz tog razloga dolazi do neugodnih komentara od strane pojedinaca i sl. Sve u svemu može se reći da je u pitanju interesantna ličnost. Tvrda koža. Takvi dugo opstaju i uglavnom s vremenom uspjevaju u svom naumu.
pussysmoke wrote:Razlika između Smrleta i onih koji se ne slažu s "njegovom" filozofijom je u tome što je Smrki "odlučio" da ne registruje ono što mu sagovornici objašnjavaju. Samo prividno djeluje kao da on replicira, ali to je samo šablon ponašanja za koji se može reći da je dobro uhodan. Veoma je teško razgovarati sa osobom koja ne prihvata logično, a dokaze i kvalitetne argumente odbacuje i bez da uopšte pokuša da ih razmotri. Iz tog razloga dolazi do neugodnih komentara od strane pojedinaca i sl. Sve u svemu može se reći da je u pitanju interesantna ličnost. Tvrda koža. Takvi dugo opstaju i uglavnom s vremenom uspjevaju u svom naumu.
pussysmoke wrote:Razlika između Smrleta i onih koji se ne slažu s "njegovom" filozofijom je u tome što je Smrki "odlučio" da ne registruje ono što mu sagovornici objašnjavaju. Samo prividno djeluje kao da on replicira, ali to je samo šablon ponašanja za koji se može reći da je dobro uhodan. Veoma je teško razgovarati sa osobom koja ne prihvata logično, a dokaze i kvalitetne argumente odbacuje i bez da uopšte pokuša da ih razmotri. Iz tog razloga dolazi do neugodnih komentara od strane pojedinaca i sl. Sve u svemu može se reći da je u pitanju interesantna ličnost. Tvrda koža. Takvi dugo opstaju i uglavnom s vremenom uspjevaju u svom naumu.
славянин wrote:
Mogu li te pitati - jesi li procitao novi zavjet
jesam dovoljno dosta da mogu voditi diskusiju sa krscanima, cak sta vise znam napamet neke stihove iz biblije i njihove pozicije u bibliji....onakoo nekad jehovini svjedoci ograjisu od mene kada nabasaju nam mene na ulici, misle meni suplju prosipati, pa im onako iz glave pogledaj taj i taj stih na to i tom mjestu, pa oni onako prelistavaju pa nadju pa mi ga citaju brzo se pokaju sto su usli u diskusiju samnom i vidis da im bude neugodno sa neslanim pitanjima i traze izlaz iz diskusije
Smrcak15 wrote:
ko hoces da me ubijedis izabrao si katatsrofalan potez
posaljes mi sliku lobanje t-rex i kazes ovo je dokaz za evoluciju pozelim odmah da se katapultiram na mars
Bolan ne bio, ja nisam misionar da te prevodim preko ceste, niti mi je u planu da te ubjeđujem, ni iz dina izgonim, tatie? Napišeš za evoluciju nema dokaza, ja ti pokažem da ima i to što tebe isti ne interesuju u životu, ne znači da ne postoje. Inače, kuĆeš jači dokaz za evoluciju od skeleta, lobanje? 'nači, evolucija na djelu, prije smilodon im'o zube k'o sablje, danas umiljata maca, ali nećeš ti da usvojiš. A meni mrsko. I ja sam samouka, pa šta i tebi fali. Žao mi ovih ljudi što se satraše oko tebe, dizalice dovoze, a ti ni za mm.
Inače, kuĆeš jači dokaz za evoluciju od skeleta, lobanje? 'nači, evolucija na djelu,
jeli se ti ovo salis samnom
znaci tebi lobanja Tiranosaurusa rexa je dokaz za evoluciju???
onako ja tebi donesem lobanju mamuta sa dogackim ljovama i onako nonsalantno kaze , ovo je dokaz za inteligentni dizajn.....momentalno bi ste me proglasili ludim, i da me treba u ludjacku kosulju staviti
Smrcak15 wrote:
ako mozemo ubiti Boga, to onda nije Bog.
Po islamskim opisima, Bogu nemoze ni prici ni ikako pomisliti da mu bilo kako nastetis, jer nema nikakve mogucnosti da mu nastetis a kamoli da vjerujes kao krscani da ga prebijes i polugolog razapnes na krst
Krscani vjeruju u sveto trojstvo, jel.
To trojstvo jeste Bog.
nista
To trojstvo jeste Bog.
1+1+1=1
t nije jedan bog nego tri Boga, ali iako su tri razlicite persone u toj Bozanskoj uniji gdje oni kazu to je samo jedan Bog a o trojici se prica, mislim jednostavn da ti mozak explodira momentalno, vidis tri persone ispred sebe ali ti kazu nisu to tri to je jedan
znaci ti meni dodjes sa lobanjom T-rexa i kazes mi, ovo je dokaz za evoluciju i prihvati to crni Smrle, ne budi tvrdoglav....sad ja kao eto trebam to prihvatiti, je li tako
Lik izvodio čuda, podizao iz mrtvih, liječio bolesne, on sam ustao iz mrtvih...tsk tsk
A nije ništa...
pobrkala si lonce i poklopce
to je Bog radio preko Isusa , kao sto je Bog radio cuda preko Mojsija i Muhammeda....niko od ove trojice nije u stanju nikakvo cudo sam od sebe uraditi, nego samo Bog uradi kao dokaz da su oni zaista poslanici od Boga a nikakvi salabajzeri.
Lik izvodio čuda, podizao iz mrtvih, liječio bolesne, on sam ustao iz mrtvih...tsk tsk
A nije ništa...
pobrkala si lonce i poklopce
to je Bog radio preko Isusa , kao sto je Bog radio cuda preko Mojsija i Muhammeda....niko od ove trojice nije u stanju nikakvo cudo sam od sebe uraditi, nego samo Bog uradi kao dokaz da su oni zaista poslanici od Boga a nikakvi salabajzeri.
Isus nije Bog, nego Boziji poslanik
Nisam znala da je Muhammed dizao iz mrtvih, umro, pa uskrsnuo...a ni Mojsije...
славянин wrote:
Mogu li te pitati - jesi li procitao novi zavjet
jesam dovoljno dosta da mogu voditi diskusiju sa krscanima, cak sta vise znam napamet neke stihove iz biblije i njihove pozicije u bibliji....onakoo nekad jehovini svjedoci ograjisu od mene kada nabasaju nam mene na ulici, misle meni suplju prosipati, pa im onako iz glave pogledaj taj i taj stih na to i tom mjestu, pa oni onako prelistavaju pa nadju pa mi ga citaju brzo se pokaju sto su usli u diskusiju samnom i vidis da im bude neugodno sa neslanim pitanjima i traze izlaz iz diskusije
Pa gdje se spominje ako mozes onda reci da je Isus Bog, a me manifestacija Boga kroz trojstvo ?
Bloo wrote:
Nisam znala da je Muhammed dizao iz mrtvih, umro, pa uskrsnuo...a ni Mojsije...
nije dizao iz mrtvi ni on ni MOjsije ali su zato radili jos zesca cuda nego Isus, ustvari BOg radio preko Muhammeda i Mojsija.
Ali nekako mi se cini da.Isus odskace od sve te raje.
Nema tjelesnog oca, vec bezgresno zacece.
Dizao iz mrtvih.
Nije se zenio niti djece imao.
Lijecio bolesne dodirom ruke.
Nahranio puno ljudi jednim krekerom.
Hodao po vodi.
Umro.
Prosetao zdrav, prav za tri dana medu rajom.
Tesko ovo nadmasiti. A jos navodno nije bog. Ili sto gosn rece otjelovljenje boga.