Kome ce ba komandovati? Hajde sto si zalutao u politiku, ali ni sa tehnicke strane nisi najjaci. Znas li ti ovlasti clanova Predsjednistva?Smrcak15 wrote:sta je smijesno, pa svaka stranka sigurno ima kvalitetnog kadra koji se moze iskoristiti na najbolji nacin.GandalfSivi wrote:Smrcak15 wrote: On je najidealniji kandiadat za takvu poziciju jer lakse ce i Fahro podnijeti da mu komanduje Hadzikadic njegovim ljudima nego neko iz SDP ili SDA, i tako obratno![]()
![]()
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- GandalfSivi
#2651 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- Kikibombona
#2652 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ja sam tome sto govorite posvetio temu.Control panel wrote:Zbog takvih kao ti nam je ovako kako jeste. Igraju se politike. Sutra miki maus da se kandiduje bio bi nova nada i vi bi za njega glasali.
Tako ljudi glasaju za radeljasa jer u njemu vide novu nadu.
Nije on nikakva nada. Sve isto radi kao ostali, i on ima botove koji ga na sva zvona hvale. Eto on no name dosao iz amerike i sad treba za njega glasati. Amerika mu jedina referenca.
Svaki put isto. Pored standardnih stranackih kandidata uvijek bude i onih koji se kandiduju kako bi odvukli glasove a pomogli nekome da pobijedi. Naravno poslije ih vise nema. Pogledaj koliko je prosli put bilo bosnjackih kandidata i koliko su uzeli glasova, a bakir pobijedio za 20-30.000 glasova.
Ko god misli da ce hadzikadic, sepic, jerlagic pobijediti taj pojma nema o politici. Postavlja se pitanje ako ne mogu pobijediti sto su se kandidovali, koji im je cilj, zadatak, kome pomazu...
da-li-je-glas-za-denisa-becirevica-glas ... 51536.html
HDZ i ustaska soldateska podrzavaju kandidaturu Denisa Becirevica jer im je to jedina sansa da Dragan Covic ponovo udje u predsjednistvo.
Denis Becirevic nema apsolutno nikakve sanse. Glas za njega je glas za HDZ.
Neka se Becirevic, ako mu je imalo stalo do BiH, povuce u korist gospodina Zeljka Komsica.
- General War
#2653 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A ovi dosad crkose od zakrpljavanja, od promovisanja zakona...gdje ti zivis ziv bio?Control panel wrote:Apsolutno tacno. Ti pojma nemas kako funcionise politicki sistem u bih.Smrcak15 wrote:apsolutno netacno, cuj sta on kaze licnoControl panel wrote:Ljudi budite ozbiljni. Nezavisni kandidat ne moze nista uraditi ako nema stranku. Eto bude hadikadic izabran i sta? Sta moze uraditi u parlamentima i skupstiama nema nijednog zastupnika. Nista.
Kad formira svoju stranku tek onda ce biti u poziciji, uz broj ruku u parlamentima, da moze mijenjati stvari. Do tada na njega je bacen glas i samo ce pomoci sefiku ili fahri da pobijede.
evo pogledaj sam sta kaze na zadnjoj predizbornoj tribini u Visokom
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 422875865/
Mani se emocija. Vidi sta je na sonu. Svidjalo se to nama ili ne to je tako. On bez zastupnika ne moze zakrpiti ni jednu rupu na cesti.
- Smrcak15
#2654 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bloo wrote: Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Niko čovjeku ne negira to što si naveo. Lobiranje, utjecaj....Ono što ja pokušavam Smrčku da objasnim je da je njegovo potenciranje da gospodin Hadžikadić može djelovati sam unutar države na nivoima vlasti je neosnovano.
Hipotetički scenarij je da kad abude izabran, izlobira užasni pritiska na izmjene Ustava, usvajanje zakona et cetera (ako zanemarimo potencijalna 2 šupka pored njega koji bi to mogli da koče).
Kao što rekog - neka bude izabran. Onda realnu strategiju dugoročnu kako tog čovjeka održati na vlasti, kako pomoći njegovoj stranci kada je osnuje da uđe u sve pore vlasti, kako mi kao građani možemo mu pomoći da mijenja situaciju u ovoj državi - od građanskog neposluha do referenduma....
aa boze sacuvaj, pa nikad on nije rekao da ce sam raditi, on hoce koaliciju i da predvodi reforme, ujedno ce i osnovati stranku poslije izbora.
- GandalfSivi
#2655 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Poslat ce on pokoju razglednicu poslije izbora, evo slobodno me citiraj za mjesec dana...Smrcak15 wrote:Bloo wrote: Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Niko čovjeku ne negira to što si naveo. Lobiranje, utjecaj....Ono što ja pokušavam Smrčku da objasnim je da je njegovo potenciranje da gospodin Hadžikadić može djelovati sam unutar države na nivoima vlasti je neosnovano.
Hipotetički scenarij je da kad abude izabran, izlobira užasni pritiska na izmjene Ustava, usvajanje zakona et cetera (ako zanemarimo potencijalna 2 šupka pored njega koji bi to mogli da koče).
Kao što rekog - neka bude izabran. Onda realnu strategiju dugoročnu kako tog čovjeka održati na vlasti, kako pomoći njegovoj stranci kada je osnuje da uđe u sve pore vlasti, kako mi kao građani možemo mu pomoći da mijenja situaciju u ovoj državi - od građanskog neposluha do referenduma....
aa boze sacuvaj, pa nikad on nije rekao da ce sam raditi, on hoce koaliciju i da predvodi reforme, ujedno ce i osnovati stranku poslije izbora.
- Bloo
- Globalna šefica
#2656 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da glasam za njega, onog momenta kada "koalira" (Predsjednik koji koalira sa strankama! wtf!) sa SDA/HDZ/SNSD/ostali klerofašistički elementi, a što će biti prisiljen, ja bih ga pljunula na ulici.Smrcak15 wrote:Bloo wrote: Joj, Kiki ne budi Smrčak.
- SmokingMan
#2657 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Uđeš da bi se borio protiv trojanskog konja onda kreneš u koaliciju sa "jednim od trojice" da "gradiš državu" dok istovremenu degradiraju tvoje ideje i guraju ih u neki tamo peti plan,nedo Bog nikome,sunovrat.To bi bio posljednji put kada bi glasao...
- Kikibombona
#2658 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadzikadic ima 2% sanse da bude izabran. Mozda ni toliko. Njegov izbor bi bio iznenadjenje na nivou Lesterovog osvajanja Premiersipa. Cuda se desavaju, ali ne svaki dan...Bloo wrote:Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Ja se nadam da ce uzeti minimalno 50 000 glasova. To bi bio dobar osnov za formiranje stranke. Sve preko toga je bonus. 100 000 bi bilo fenomenalno.
Predsjednik nema skoro nikakvu moc da utjece na politicke procese. Jedini instrument je pritisak javnosti, koji predsjednik moze podstaci i tako natjerati politicke stranke da rade svoj posao.
Mirsad koristi kandidaturu kao promociju. Dovoljno je inteligentan da zna da su mu sanse male. Pogledaj sta rade FTV i BHT. Protiv sebe ima stranacke strukture, mafijasku hobotnicu. Ne mozes takvu infrastrukturu, veoma prljavu i beskrupuloznu, pobijediti za par mjeseci kampanje.
Mirsad zeli opipati puls javnosti i privuci sto vise pristalica. Bezbroj puta je rekao da ce broj glasova na ovim izborima determinirati njegovu politicku karijeru. Ako dobije 10 000 glasova - bice znak da nema zainterosovanih za njegov angazman. Ako dobije 50 000 - bice znak da ima jak temelj za nastavak politickog djelovanja. Parafraziram njegove rijeci sa skupova.
Dakle, sanse da ce biti izabran su veoma male. Ako se cudo desi, svakako da moze uraditi vise nego drugi kandidati koji nece uraditi nista. Vec mozemo tako tvrditi jer sa njima imamo iskustvo. Najmanje sto moze uraditi je lobiranje za BiH koje je izuzetno vazno.
Pogledaj koliko napora ulaze Srbija u popravljanje unakazenog imidza.
Velika steta sto nemamo kapacitet izabrati Hadzikadica i Falatara.
Hadzikadic kaze da je americka demokratija stara 200 godina i da opet ima manjkavosti. Nasa demokratija nema ni 30 godina.
- General War
#2659 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa sta i da posalje, moze i on na forum komotno iz USA...GandalfSivi wrote:Poslat ce on pokoju razglednicu poslije izbora, evo slobodno me citiraj za mjesec dana...Smrcak15 wrote:Bloo wrote: Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Stvarno ne mogu da vjerujem
- Smrcak15
#2660 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to sto si navikao na javasluk predsjednistva pa vise nemozes da pohvatas sta bi sve mogao jedan predsjednik predsjednistva da radi tvoj problem...GandalfSivi wrote: Kome ce ba komandovati? Hajde sto si zalutao u politiku, ali ni sa tehnicke strane nisi najjaci. Znas li ti ovlasti clanova Predsjednistva?
sam hadzikadic kaze da mu nemoze niko braniti da pokrece reforme, da koalira sa stranka i bira ljude za odredjenje funkcije.
hajde molim te reci mi sta je problem ako bi Hadzikadic pozvao probosanske stranke na sastanke da dogovaraju reforme, kao sto su se sastajale probosanske stranke proljetos oko izbornog zakona mogu se sastajati i zbog buducih reformi u BIH pod komandom Hadzikadica kao predsjednika Bosnjaka. ja nevidim problem, osim da neke stranke nece reforme i odbijaju, a ja vjerujem hadzikadicu da bi ih prozivao zbog kocenja reformi.
jedna stvar je fakt, imali smo SDA u vlasti ni 1 metar autoputa nismo uradili, Laktaski vepar moze sa ponosom pokazati onaj svoj autoput sto su uradili u RS da malo pogura svoju kampanju,i to sa pravom moze koristiti taj argument, evo ljudi vidite radimo za RS, pravimo autoput, a pogeldajte u federaciji ni 1 metar nisu uradili....to je za svaku osudu.
i jos nesto SDA je na vlasti i tucu na veterane rata, hej ba tucu one koji su branili drzavu , sta mi tu imamo vise pricati
- Drosera capensis
#2661 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to su krivi samo oni što ih tuču i niko više
-
Heller
#2662 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Malo me spikom na Mirnesa podsjeća al nije goveče.
- Bloo
- Globalna šefica
#2663 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ovo nije tačno, ali da ne ulazimo u rasprave o tome.Kikibombona wrote:Hadzikadic ima 2% sanse da bude izabran. Mozda ni toliko. Njegov izbor bi bio iznenadjenje na nivou Lesterovog osvajanja Premiersipa. Cuda se desavaju, ali ne svaki dan...Bloo wrote:Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Ja se nadam da ce uzeti minimalno 50 000 glasova. To bi bio dobar osnov za formiranje stranke. Sve preko toga je bonus. 100 000 bi bilo fenomenalno.
Predsjednik nema skoro nikakvu moc da utjece na politicke procese. Jedini instrument je pritisak javnosti, koji predsjednik moze podstaci i tako natjerati politicke stranke da rade svoj posao.
Mirsad koristi kandidaturu kao promociju. Dovoljno je inteligentan da zna da su mu sanse male. Pogledaj sta rade FTV i BHT. Protiv sebe ima stranacke strukture, mafijasku hobotnicu. Ne mozes takvu infrastrukturu, veoma prljavu i beskrupuloznu, pobijediti za par mjeseci kampanje.
Mirsad zeli opipati puls javnosti i privuci sto vise pristalica. Bezbroj puta je rekao da ce broj glasova na ovim izborima determinirati njegovu politicku karijeru. Ako dobije 10 000 glasova - bice znak da nema zainterosovanih za njegov angazman. Ako dobije 50 000 - bice znak da ima jak temelj za nastavak politickog djelovanja. Parafraziram njegove rijeci sa skupova.
Dakle, sanse da ce biti izabran su veoma male. Ako se cudo desi, svakako da moze uraditi vise nego drugi kandidati koji nece uraditi nista. Vec mozemo tako tvrditi jer sa njima imamo iskustvo. Najmanje sto moze uraditi je lobiranje za BiH koje je izuzetno vazno.
Velika steta sto nemamo kapacitet izabrati Hadzikadica i Falatara.Jedino preostaje stvarati preduslove da budu izabrani, oni ili neko njima slican, za 5, 10 ili 20 godina. Nista ne pada sa neba i ne dolazi preko noci.
Hadzikadic kaze da je americka demokratija stara 200 godina i da opet ima manjkavosti. Nasa demokratija nema ni 30 godina.
Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka, koji misle (iz ŠveCke) da će nama ovdje svanuti kada (ako!)Ž ovaj čovjek bude izabran za Predsjednika).
Realan scenarij je da neće biti izabran za predsjednika, ali se nadam da će dobiti ogroman broj glasova, oformiti stranku, i krenuti lagano da razvaljuje slijedeće izbore na svim nivoima, infiltrirajući se u hobotnicu i eventualno koalirajući sa "normalnim" strankama (mada uzevši u obzir ego tripove i ličnosti po tim stranakama, može biti trzavica, jedino da on ih sve primiri autoritativno).
Ovo je dugoročno, spori plan, ali jedino takav ima šanse. Podrivati ovu malignu tvorevinu polako i iznutra.
- General War
#2664 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Jesi li sigurna da ima vremena za " polako i natenane"?Bloo wrote:Ovo nije tačno, ali da ne ulazimo u rasprave o tome.Kikibombona wrote:Hadzikadic ima 2% sanse da bude izabran. Mozda ni toliko. Njegov izbor bi bio iznenadjenje na nivou Lesterovog osvajanja Premiersipa. Cuda se desavaju, ali ne svaki dan...Bloo wrote:Joj, Kiki ne budi Smrčak.
Velika steta sto nemamo kapacitet izabrati Hadzikadica i Falatara.Jedino preostaje stvarati preduslove da budu izabrani, oni ili neko njima slican, za 5, 10 ili 20 godina. Nista ne pada sa neba i ne dolazi preko noci.
Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka, koji misle (iz ŠveCke) da će nama ovdje svanuti kada (ako!)Ž ovaj čovjek bude izabran za Predsjednika).
Realan scenarij je da neće biti izabran za predsjednika, ali se nadam da će dobiti ogroman broj glasova, oformiti stranku, i krenuti lagano da razvaljuje slijedeće izbore na svim nivoima, infiltrirajući se u hobotnicu i eventualno koalirajući sa "normalnim" strankama (mada uzevši u obzir ego tripove i ličnosti po tim stranakama, može biti trzavica, jedino da on ih sve primiri autoritativno).
Ovo je dugoročno, spori plan, ali jedino takav ima šanse. Podrivati ovu malignu tvorevinu polako i iznutra.
- Bloo
- Globalna šefica
#2665 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Druga opcija je coup d' etatGeneral War wrote: Jesi li sigurna da ima vremena za " polako i natenane"?
Mada opcija da padne nuklearka i sve nas izbriše, pa da amebe i tardigrades kren lagano od početka zvuči sve bolje.
- Smrcak15
#2666 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mozete li zamislite Dzaferovica-Fahru ili Becirovica da ovako prica engleski
meni ne zamislivo
- Idemedosumom
#2667 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bloo wrote: Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka...
- Bloo
- Globalna šefica
#2668 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Molim te spriječi me da ga ozlijedim...Idemedosumom wrote:Bloo wrote: Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka...
Nek me neko banuje...
- Bloo
- Globalna šefica
#2669 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
I Željka jebena Cvijanović je profa engleskog, pa hoćemo glasat za nju ako se kandiduje jer priča dobro engleski!!!!Smrcak15 wrote:Mozete li zamislite Dzaferovica-Fahru ili Becirovica da ovako prica engleski
meni ne zamislivo
- GandalfSivi
#2670 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Svega ti sto ti mene citiras pa onda radis copy/paste pripremljenog teksta koji nema veze sa onim sto sam napisao? Postoje bukvalni botovi (kao programi) ciji odgovori imaju vise smisla. Mojne me vise svega ti, povlacim se...Smrcak15 wrote:to sto si navikao na javasluk predsjednistva pa vise nemozes da pohvatas sta bi sve mogao jedan predsjednik predsjednistva da radi tvoj problem...GandalfSivi wrote: Kome ce ba komandovati? Hajde sto si zalutao u politiku, ali ni sa tehnicke strane nisi najjaci. Znas li ti ovlasti clanova Predsjednistva?
sam hadzikadic kaze da mu nemoze niko braniti da pokrece reforme, da koalira sa stranka i bira ljude za odredjenje funkcije.
hajde molim te reci mi sta je problem ako bi Hadzikadic pozvao probosanske stranke na sastanke da dogovaraju reforme, kao sto su se sastajale probosanske stranke proljetos oko izbornog zakona mogu se sastajati i zbog buducih reformi u BIH pod komandom Hadzikadica kao predsjednika Bosnjaka. ja nevidim problem, osim da neke stranke nece reforme i odbijaju, a ja vjerujem hadzikadicu da bi ih prozivao zbog kocenja reformi.
jedna stvar je fakt, imali smo SDA u vlasti ni 1 metar autoputa nismo uradili, Laktaski vepar moze sa ponosom pokazati onaj svoj autoput sto su uradili u RS da malo pogura svoju kampanju,i to sa pravom moze koristiti taj argument, evo ljudi vidite radimo za RS, pravimo autoput, a pogeldajte u federaciji ni 1 metar nisu uradili....to je za svaku osudu.
i jos nesto SDA je na vlasti i tucu na veterane rata, hej ba tucu one koji su branili drzavu , sta mi tu imamo vise pricati
- Idemedosumom
#2671 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Engleski jezik mu je dosta dobar za osobu koja je u nešto kasnijim godinama isti naučila, ipak ima izgovor na osnovu kojeg se lahko može zaključiti da mu to nije maternji jezik.Smrcak15 wrote:Mozete li zamislite Dzaferovica-Fahru ili Becirovica da ovako prica engleski
meni ne zamislivo
Eto, kad' svi cjepidlače, da i ja malo
- Smrcak15
#2672 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
pusti da ti tvoj Smrle sapne nesto na uho:Bloo wrote: Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka...
Smrle vidi 4 godine prodjose, nema 1 metar novog autoputa
Smrle vidi kako tucu nam ratne veterane, borce koji su branili drzavu
Smrle vidi narod vbjezi iz BiH, omladina pogotovo...sve zbog uhljebljene politike i nepokretanje ekonomije.
Smrle vidi siromahe koji rove po kontenjerima da nacu nesto da utole glad.
Smrle vidi korupciju na svakom koraku, a pravosudje zakazalo.
- Bloo
- Globalna šefica
#2673 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mora da si dobro dalekovidan ako sve to vidiš i osjećaš bolno na duši svojoj bosanskoj tamo iz Švedske.Veći sam ja moron što se s tobom raspravljam ...nije problem u kvaliteti kandidata već u TVOJIM NEREALNIM percepcijama i projekcijama.Smrcak15 wrote:pusti da ti tvoj Smrle sapne nesto na uho:Bloo wrote: Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka...
Smrle vidi narod vbjezi iz BiH, omladina pogotovo...sve zbog uhljebljene politike i nepokretanje ekonomije.
- Kikibombona
#2674 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nastavni plan i program za 21. stoljeceIdemedosumom wrote:Engleski jezik mu je dosta dobar za osobu koja je u nešto kasnijim godinama isti naučila, ipak ima izgovor na osnovu kojeg se lahko može zaključiti da mu to nije maternji jezik.
Eto, kad' svi cjepidlače, da i ja malo
Bolje prica engleski nego nas. Jbg, nije ni cudo, dugo je tamo. Kada govori na nasem uzima duze pauze, engleski ide puno lakse.
- Mišo_Kovač
#2675 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrle živi u Norčepingu sa Svenovina i Anjama i ništa ga ovo na realnoj razini ne dotiče. Deveraj oko problema u svojoj domovini šveckoj, bog zna da ih ima, ili se vrati u Tamni Vilajet pa kukaj kako nema ničega, kako svi odoše, kako se rovi po kontejnerima itd... Mani se rješavanja problema s distance od 4 tisuce kilometaraSmrcak15 wrote:pusti da ti tvoj Smrle sapne nesto na uho:Bloo wrote: Meni samo nije jasan nerealni hype ljudi poput Smrčka...