Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

MensurM

#2651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

karakters wrote:Ma priča je jasna, sve je lako povezati kroz hronologiju.

U martu 2017. Muriz Memić šalje svjedoka E.M. da da izjavu. Svjedok E.M. je rekao Murizu i Murizovom hodži i duhovnoj podršci Asadu Foči da je te večeri bio u aleji i vidio da Muamer Budnjo šamara Alisu Mutap. Da li je svjedok E.M. pokvarenjak koji je htio izbunariti neku lovu od porodice ili ga Muriz Memić instruiše da bi "pomogao pravdi i istini", ne znam. Svjedok ide do tužilaštva, ali tamo ne smije dati izjavu kakvu je ispričao Memiću zato što je "htio biti oprezan i ne otkrivati sve, jer ne vjeruje policiji i tužilaštvu". Tako se svjedok vadi kod Memića. Ali Memić je zagrizao i traži da policija postupi po izjavi očevica i uhapsi ubicu, čije ime on zna. Dana 23.05.2017. porodica organizuje proteste i usmjerava bijes javnosti prema istražnim organima i "ubici" čije ime "zna", a "tužilaštvo i policija ga štite". Pošto Memić već od marta 2017. raspolaže imenom Muamera Budnje kao ubice i osobe koja šamara Alisu, a protesti su dva mjeseca poslije, pretpostavljam da od porodice u javnost nezvanično izlaze priče o tome koje stvaraju atmosferu linča prema "ubici Muamaru Budnji".

Dana 23.05.2017. Muriz Memić piše i u medije daje dopis kojim se obraća Tužilaštvu. Traži da ga prime da podijeli saznanja, te da se ta saznanja "u podudarnosti sa izjavom očevica koju ste uzeli u martu 2017". Iz ovog ipak izgleda da je svjedok pokvarenjak koji je htio za neki interes izbunariti porodicu, jer Muriz vjeruje da je svjedok u martu u policiji ispričao ono što je ispričao njemu i hodži, a to je da je Muamer Budnjo bio na licu mjesta te večeri i šamarao Alisu Mutap i da Alisa glumi amneziju. Nakon što policija prima Muriza, on samo želi saznati šta je tačno rekao "svjedok očevidac E.M". Policija ili tužilaštvo, ko ga već prima, mu očito kaže da svjedok E.M u martu 2017. godine nije ponovio to što je Muriz mislio da jeste. Muriz shvata da ga je "svjedok" zavlačio. Muriz se obraća svjedoku, svjedok ga nastavlja zavlačiti, govori kako "je htio biti oprezan i ne reći sve, jer ne vjeruje tužilaštvu". Muriz mu naivno i dalje vjeruje.

Tužilaštvo istog dana kad su bili protesti, 23.05.2017. (možda je tada ili nekad tada primilo Memića i reklo mu da je svjedok negirao priču koju je ispričao Memiću i Foči) objavljuje reagovanje.

http://www.globalcir.com/2017/05/23/vid ... svog-sina/

Reagovalo Tužilaštvo
Na ove zahtjeve Muriza Memića danas je reagovalo Tužilaštvo KS čije saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti.

“Povodom okupljanja građana nazvanih „Mirna šetnja za Dženana Memića”, 23.05.2017. godine, te istupa u javnost Muriza Memića, Tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog istinitog informiranja obavještava javnost sljedeće:

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je na osnovu Službene zabilješke FUP-a, koja je sačinjena na osnovu razgovora sa Asadom Fočom, formiralo predmet 27.02.2017. godine. Asad Fočo je tako policijskim službenicima FUP-a sapćio da je svjedok E.M. njemu i Murizu Memiću rekao da ima saznanja o noći stradanja Dženana Memića. Na osnovu kazivanja Asada Foče, FUP je sačinio i šematski prikaz lokacije na kojoj se desio kritični događaj.

Prve radnje u pomenutom predmetu postupajući tužilac poduzeo je 13.03.2017. godine. Tada je saslušan Asad Fočo, koji je ponovio sve što je rekao i policiji. Odmah nakon toga, 16.03.2017. godine saslušan je i svjedok E.M. koji u svom iskazu nije potvrdio navode Asada Foče u službenoj zabilješci FUP-a. Tako je izjavio da ne može potvrditi da je kritične noći bio na tom mjestu, odnosno, 8.02.2016.godine, dakle, suprotno od onoga što je policiji rekao Asad Fočo. Svjedok je rekao da nije vidio ni Muamera Budnju, što je suprotno navodima Asada Foče koji je naveo da je svjedok vidio Muamera Budnju. Kretao se ulicom Jasike, a ne kako je naveo Asad Fočo ulicom Karla Maja. Također, nije vidio ni svađu ni prepirku između osoba koje je te noći vidio. Iskaz ovog svjedoka potvrđuju i snimci s nadzornih kamera sa kuće u vl. Šerifa Konjevića u ul. Jasike, kao i Kuvajtske rezidencije, što znači dani prije ni poslije kritičnog događaja, svjedok nije bio na licu mjesta. Svjedoku je prezentiran i šematski prikaz koji je sačinjen na osnovu izjave Asada Foče, nakon čega je svjedok izjavio da taj šematski prikaz ne odgovora mjestu njegovog kretanja. Svjedok je također rakao tužiocu da je spreman na saradnju, ali da ne može ispričati ono što nije ni vidio, zbog čega ranije nije ni prijavio policiji. Učinio je to tek nakon što je pročitao članak Nedžada Latića te odlučio razgovarati s Murizom Memićem i Asadom Fočom.

Dakle, tužilaštvo je okončalo rad na prijavi koju pominje Muriz Memić, te zaključilo da informacije koje ovaj put prenio Asad Fočo nisu tačne. Istovremeno, nakon što je Muriz Memić postupajućem tužiocu rekao da ima nova saznanja povodom ove informacije FUP-a, tužilac ga je primio u svoju kancelariju i utvrdio da Muriz Memić nema nova saznanja već je došao informirati se o sadržini izjave svjedoka E.M.

U odnosu na drugu informaciju koju Muriz Memić naziva „izjavom iz marta 2106. godine”, informiramo javnost da ona čini sastavni dio predmeta ovog tužilaštva u kojem se u to vrijeme vodila istaga krivičnog djela ubistva.

Naime, pomenuta informacija je bila predmetom provjera ovog tužilaštva u to vrijeme, a kada su se provjeravale i sve moguće verzije kritičnog događaja. U pomenutoj službenoj zabilješci se ne pominje ime Muamera Budnje, nego M. Č.

Međutim, nijedan dokaz i provjere koje je Tužilaštvo KS izvršilo po ovoj zabilješci nisu potvrdili njenu sadržinu.

U konačnici, sve informacije u pogledu kritičnog događaja ovo tužilaštvo je provjerilo, pa i sama kazivanja Muriza Memića, koji je nekoliko puta saslušan u Tužilaštvu KS, ali do sada nijedna informacija nije bila tačna niti potkrijepljena dokazima.”

Šta radi Memić? Memić i dalje vjeruje pokvarenom "svjedoku". Svjedok se vadi da je "bio oprezan" i "nije smio sve ispričati, jer se boji". Muriz mu naivno vjeruje. A kada tužilaštvo objavi u reagovanju njegove inicijale, "svjedok" to koristi da se Murizu opere kako ga je sada strah da ponovi istinu, kako su valjda oni moćni, kako je "svjedok" sada ugrožen i kobajagi od straha za sigurnost ne smije ponoviti "istinu". Naivnom Murizu koji ne razmišlja racionalno je to dodatna potvrda da je policija, objavljivanjem inicijala, namjerno "uništila očevica", dokaz da policija štiti ubicu Muamera Budnju, čije ime Muriz "zna" i eliminiše svjedoke.

Muriz 04.06.2017. objavljuje video https://www.youtube.com/watch?v=zEVo0A8mbG8 u kojem tvrdi kako je "svjedok sve vidio, ali je njegova izjava upropaštena".

Time podgrijava bijes javnosti i atmosferu linča prema istražnim organima i Muameru Budnji, jer je njegov "svjedok" "sve vidio", ali mu zavjerenici iz sistema uništili izjavu.

Potom 21.06.2017. godine tužilaštvo daje saopštenje o dokazima prema kojima Muamer Budnjo ima višestruko i neoborivo potvrđen alibi za vrijeme ubistva. Murizu tada vjerovatno postaje jasno da ga je "očevidac" slagao. Šta radi Muriz? Da ne bi potkopao svoj kredibilitet, nastavlja tvrdnje o tome kako zna ko je ubica, kako ovo, kako ono, ali se radi samo o praznoj retorici.

Muamer Budnjo, osoba za koju je Muriz vjerovao da je ubica i da je u noći ubistva u aleji šamarao Alisu Mutap, nije bio u aleji, nije ubica (barem ne kao direktni izvršitelj). Muamer Budnjo je bez ikakve sumnje osoba na koju je Muriz mislio u dopisu od 23.05.2017. godine kada je napisao da su njegova (Murizova) "saznanja u podudarnosti sa izjavom očevica koju ste uzeli u martu 2017". Tada Muriz nije znao da ga je "svjedok" već napravio budalom i da policiji nije smio ponovi izmišljenu priču o Budnji koji šamara Alisu u noći ubistva.

Image

Mislim, ako ganjate neku istinu, onda je ovo, u ovom dijelu, jasno kao sunce. Možda su vam umjesto draže teorije zavjere.
Svaka čast
tripple_dubble

#2652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Mislim da sam vidjela karaktersa na protestima :shock:
Streptokok

#2653 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

karakters wrote:Pa dobro, isprovaljivao sam se sa svojim nagadjanjima, vidim to sad kad si me suocio sa tim svojim nepobitnim cinjenicama. Izvinjavam se sto sam vas uznemirio. :thumbup:
snimak je izbrisan i to bi ko biva trebali prihvatiti kao normalno, svako drugacije razmisljanje je teorija zavjere? Odron.
high_volume

#2654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by high_volume »

Mene interesuje sljedeće:

Ako se ustanovi da je Dalida Burzić bila korumpirana tužiteljica, i svi njeni tužioci uz nju, da li će krivično odgovarati, ona i svi tužioci, ili će samo svi perfifno otići u penziju ili na drugu pravosudnu poziciju, možda u advokaturu?

Takođe, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost za manipulaciju građanima Sarajeva, pa i Banja Luke, i ostalih gradova BiH, za bezbroj uzurpacija javnog prostora Sarajeva masovnim protestima, za obmanu javnosti, i konačno - koketiranje sa strankom SDA, istom onom čiji su istaknuti članovi spominjani kao odgovorni u smrti njegovog sina... dakle, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost ukoliko se na kraju ustanovi da je bio u krivu, da su Dalida Burzić i Tužilaštvo Kantona Sarajevo bili u pravu?
tranquil

#2655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

high_volume wrote:Takođe, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost za manipulaciju građanima Sarajeva, pa i Banja Luke, i ostalih gradova BiH, za bezbroj uzurpacija javnog prostora Sarajeva masovnim protestima, za obmanu javnosti, i konačno - koketiranje sa strankom SDA, istom onom čiji su istaknuti članovi spominjani kao odgovorni u smrti njegovog sina... dakle, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost ukoliko se na kraju ustanovi da je bio u krivu, da su Dalida Burzić i Tužilaštvo Kantona Sarajevo bili u pravu?
U slučaju da nisi pratio, već se ustanovilo da Dalida Burzić i Tužilaštvo Kantona Sarajevo nisu bili u pravu jer je donijeta oslobađajuća presuda za Seferoviće, tako da je ovaj tvoj pasus nerelevantno ŠBBKBB.
karakters

#2656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Streptokok wrote: snimak je izbrisan i to bi ko biva trebali prihvatiti kao normalno, svako drugacije razmisljanje je teorija zavjere? Odron.
Pa nemam ti ja nikakav odgovor za snimak, to sam i napisao, kao i to da otvara prostor za sumnje i nagađanja i teorije zavjere. Bez nekih drugih podataka vezanih za snimak svi možemo samo nagađati.

Nisi glup ako sumnjaš, naprotiv, ali ne znaš ni ti u šta tačno sumnjaš.

Meni su prosto neke stvari vjerovatnije od drugih, a tebi te druge od ovih koje su meni vjerovatne.

Koliko shvatam, nestanak tog snimka je doveo do očeve sumnje u Muamera Budnju. Onda je hodža doveo "očevica" koji je "vidio" na licu mjesta da Muamer Budnjo šamara Alisu Mutap u aleji. Otac Muriz više nije imao nikakvih sumnji. Svjedok kojeg je hodža doveo je očito neka prava gnjida koja je spremna da profitira na nesreći porodice Memić. Memići znaju da li je tražio kakve pare da naplati svoje "izlaganje opasnosti". Memić je svjedoka očito polovinom marta poslao u tužilaštvo da ponovi izjavu kako je vidio da Budnjo šamara Alisu. "Svjedok" je odmah shvatio da je vrag odnio šalu i da može odgovarati zbog lažne izjave i laž koju je ispričao Memićima nije smio ponoviti na zapisnik. Ali je očito Memiću slagao da je sve ispričao. I šta se dešava? Memić je nervozan. Dani, mjeseci prolaze, "očevidac" je sve ispričao policiji, a policija ne postupa. Kod Memića se javlja sumnja u istražne organe. Poslao im krunskog neoborivog svjedoka, a oni ništa ne rade. A svjedok Memiću i dalje priča kako je sve ispričao policiji da ne zna zašto policija ne hapsi Budnju. Nisam to upratio iz ovog što sam pročitao, ali me sad zanima da li se antagonizam između Memića javlja tada, zbog tog svjedoka ili ranije? Uglavnom, Memić, frapiran time što "policija i tužilaštvo štite ubicu", jer, smatra to Memić, znaju da je to Muamer Budnjo i Alisa Mutap kao saučesik ili prikrivač, a ništa ne preduzimaju, organizuje proteste 23.05.2017. i traži da policija postupi po izjavi očevica, tj. hapsi ubicu čije ime Muriz zna. Kroz medije vrši pritisak da ga prime, jer ima "nova saznanja" koja su "u skladu sa izjavom očevica iz marta 2017". Tužilaštvo istog dana prima Muriza i on tad saznaje da mu je "očevidac" slagao da je istu priču ispričao policiji u martu. Kasnije "očevidac" još zavlači Muriza, pravi budalu od njeg, dok konačno, nakon dokaza o alibiju Muamera Budnje Muriz valjda shvata da je ispao budala. Ali me zanima, vi koji ste više i otprije u toku, je li se Muriz antagonizirao sa tužilaštvom zbog tog lažnog očevica, zbog kojeg je Muriz povjerovao da policija štiti ubicu, iako zna ko je i da "uništava svjedoka". Ili je to otprije?

P.S. Evo vidim da Latić piše svoj članak o Budnji o ubici ("cijeli grad zna ko je ubica") u drugoj polovini februara, a taj lažni očevidac je poslat u tužilaštvo polovinom marta. Vjerovatno Latićeve "informacije" potiču od "očevica", preko nekog iz krugova bliskih porodici ili hodžama.
azurna_obala

#2657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by azurna_obala »

high_volume wrote:Mene interesuje sljedeće:

Ako se ustanovi da je Dalida Burzić bila korumpirana tužiteljica, i svi njeni tužioci uz nju, da li će krivično odgovarati, ona i svi tužioci, ili će samo svi perfifno otići u penziju ili na drugu pravosudnu poziciju, možda u advokaturu?

Takođe, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost za manipulaciju građanima Sarajeva, pa i Banja Luke, i ostalih gradova BiH, za bezbroj uzurpacija javnog prostora Sarajeva masovnim protestima, za obmanu javnosti, i konačno - koketiranje sa strankom SDA, istom onom čiji su istaknuti članovi spominjani kao odgovorni u smrti njegovog sina... dakle, da li će Muriz Memić preuzeti odgovornost ukoliko se na kraju ustanovi da je bio u krivu, da su Dalida Burzić i Tužilaštvo Kantona Sarajevo bili u pravu?

Ne znam da li si dobro cuo, ali MUriz je prozvao SDA zbog današnjeg skupa, ali se zahvalio pojedincima iz različitih stranaka za podršku.

Ne vjerujem da bi covjek ovako javno govorio imena osoba koje se dovode u vezu sa ovim svim, da nije siguran u to sto priča.

Svaka cast svima koji su se obratili na protestima danas!
Samo da Muriz preživi ovo sve i zivi dočeka pravdu!
karakters

#2658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tranquil wrote: U slučaju da nisi pratio, već se ustanovilo da Dalida Burzić i Tužilaštvo Kantona Sarajevo nisu bili u pravu jer je donijeta oslobađajuća presuda za Seferoviće, tako da je ovaj tvoj pasus nerelevantno ŠBBKBB.
Nije to baš tako jednostavno kako ti predstavljaš. Ustanovilo se, i to ne pravosnažno, da tužilaštvo nije sud "van razumne sumnje" uvjerilo da je u pravu.
Corto Maltese

#2659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Corto Maltese »

azurna_obala wrote:Samo da Muriz preživi ovo sve i zivi dočeka pravdu!
Šta bi bila pravda u ovom slučaju?
uglavnomja

#2660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

azurna_obala wrote:

Ne znam da li si dobro cuo, ali MUriz je prozvao SDA zbog današnjeg skupa, ali se zahvalio pojedincima iz različitih stranaka za podršku.

Ne vjerujem da bi covjek ovako javno govorio imena osoba koje se dovode u vezu sa ovim svim, da nije siguran u to sto priča.

Svaka cast svima koji su se obratili na protestima danas!
Samo da Muriz preživi ovo sve i zivi dočeka pravdu!
"

Otac tragično nastradalog Dženana, Muriz Memić, kazao je novinarima uoči današnjih protesta kako nikako nije trebalo da Stranka demokratske akcije (SDA) zakaže u isto vrijeme tribinu kada se održava skup "Pravda za Dženana".

- Nije mi jasno. Oni nisu trebali baš danas organizovati ovakav skup. Uostalom, to je samo jedna poruka koliko im zapravo stalo do istine. Ovdje će na ovom našem skupu biti nezadovoljan narod, tamo će biti oni koji su zadovoljni. A vidjet ćemo gdje će više biti ljudi, poručio je Muriz Memić.

Muriz je istakao kako nikako ne može biti slučajno da se tribina SDA zakaže baš u isto vrijeme kada i skup "Pravda za Dženana".

- Ja bih trebao prozvati gospođu Sebiju Izetbegović koja je bila uključena u slučaj Dženan Memić. Ona je smijenila časne doktore Kemala Dizdarevića i Sandru Zubović-Vegar koji su rekli da Alisa Mutap nema amneziju, dodao je Memić pred mnogobrojnim novinarskim ekipama koje prate skup."

iskreno, malo realnosti ne bi bilo za zgoreg

mada ovo je avazovo, moguce da su frizirali izjavu
karakters

#2661 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:Mislim da sam vidjela karaktersa na protestima :shock:
Je li bio Ljubo? Djelovao je da bi se rado pridružio onda kada je bio spriječen zbog objektivnih okolnosti, koje sada ne postoje.

Image
Roccohljup

#2662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

Iskreno, mislio sam da ce biti puno vise ljudi veceras. Zalosno je bilo vidjeti pune kafice i ulice omladine, naroda, roditelja sa djecom, itd., a koji su u sirokom luku izbjegavali skup.
tripple_dubble

#2663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:
tripple_dubble wrote:Mislim da sam vidjela karaktersa na protestima :shock:
Je li bio Ljubo? Djelovao je da bi se rado pridružio onda kada je bio spriječen zbog objektivnih okolnosti, koje sada ne postoje.

Image
Nisam vidjela.
A ispitat ce se i koja je uloga Ljube u ovom svemu.
Streptokok

#2664 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

Corto Maltese wrote:
Uglavnom to nije zvanicna verzija događaja.
JThomas

#2665 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

stvarno je šokantno koliko kmetovi pričaju protiv begova u ovom slučaju. kakav vakat nastade, ni dokaze beg ne može uništiti o ubistvu kmeta da ga ne prozivaju. misle li ti ljudi gdje će im duša.
Kikibombona

#2666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Kikibombona »

JThomas wrote:stvarno je šokantno koliko kmetovi pričaju protiv begova u ovom slučaju. kakav vakat nastade, ni dokaze beg ne može uništiti o ubistvu kmeta da ga ne prozivaju. misle li ti ljudi gdje će im duša.
Zgadija sa vlasti je zaposlila veliki broj nesposobnih gmizavaca, sto u javne institucije - sto u stranacke/kriminalne 'privatne' firme. Radi se o desetinama hiljada gmizavaca koji sabotiraju svaku pricu protiv vlasti i institucija, da bi se odrzali na svojim pozicijama.

Ljigavci smrdljivi. Lijep je osjecaj znati da sve sto imas, posteno je zaradjeno, da nigdje nisi pogurao stelu, ponudio mito ili uradio neku drugu kriminalnu radnju.

I da, oni su pravi kmetovi, ljigavci koji su se prodali za sitnis i za male pare brane gazde.

Ne daj boze da sam na mjestu ovog covjeka, da mi se tuziteljica smije u lice. Mozda ljudi otupe u takvim situacijama. Zaista se plasim kako bih reagovao na njegovom mjestu. Svaka mu cast pa moze sve to dostojanstveno podnijeti. :thumbup:
Cherry-Cherry

#2667 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Jadan ovaj @Karakters, ubi se od pisanja, a niko mu ne vjeruje :(
Slabo, druže, slabo... :roll:
pemanapemani

#2668 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pemanapemani »

JThomas wrote:stvarno je šokantno koliko kmetovi pričaju protiv begova u ovom slučaju. kakav vakat nastade, ni dokaze beg ne može uništiti o ubistvu kmeta da ga ne prozivaju. misle li ti ljudi gdje će im duša.
I kako onda da beg ne postavi logicna pitanja i tvrdnje - volis li ti svoje dijete? Hoces da te zakopamo 100 metara u zemlju? Necemo 100 metara, zakopat cemo te i ostaviti glavu da viri.
djevojka bez imena

#2669 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by djevojka bez imena »

Roccohljup wrote:Iskreno, mislio sam da ce biti puno vise ljudi veceras. Zalosno je bilo vidjeti pune kafice i ulice omladine, naroda, roditelja sa djecom, itd., a koji su u sirokom luku izbjegavali skup.
Pa neće da se zamjere ljudima koje je Muris danas imenom javno prozvao. Čudi me samo da se i novinari ne usude citirati ga po tom pitanju.
azurna_obala

#2670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by azurna_obala »

Corto Maltese wrote:
Pravedno bi bilo da Alisa kaže šta je bilo te noći, ako nije ubijen, neka kaže šta je onda.
Pravedno bi bilo da se napokon ovaj korumpirani sistem sjebe do kraja, čak i bez ovog slučaja.
Pravedno bi bilo da ovaj narod digne svoju gospodsku guzicu iz kafane i skonta da se ovo može desiti bilo kome i bilo gdje, a sutra će već biti kasno.

Roccohljup wrote:Iskreno, mislio sam da ce biti puno vise ljudi veceras. Zalosno je bilo vidjeti pune kafice i ulice omladine, naroda, roditelja sa djecom, itd., a koji su u sirokom luku izbjegavali skup.
Bila sam sa djetetom na protestima, i ja sam razočarana brojem ljudi, dok je ovamo Ferhadija puna.
karakters

#2671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
Sto se izjave Dalide Burzic tice, da "on njega nije htio ubiti, bilo je to naguravanje koje je eskaliralo; da ona ne da Alisu, da je ista morala ici i hodzama" - Za tu izjavu postoje dva svjedoka, Muriz Memic i njegov advokat Ifet Feraget. Postoje prateci pismeni dokazi, dva dopisa Tuzilastva sa potpisom Dalide Burzic, kako je upitanju ubistvo. Postoje sluzbeni zapisi o tome da se istraga vodila oko tri mjeseca za ubistvo, te se ista naprasno mjenja. Mozda da postoji snimak, audio ili video o tome, mozda bi vam to bio dokaz konacno, ako vec ne vjerujete u izjave Muriza Memica i Ifeta Ferageta.

Ali neka, mirna voda brijegove valja. Cekat cemo i docekati i taj audio snimak OSA-e, doci ce na red, kao i saznanje sta ili ko je bio na famoznom nestalom snimku. ;)
Stani malo, pa jesi li sama pisala da je prva optuznica bila za ubistvo? Ali ju je sud odmah odbacio, jer nije bilo dovoljno dokaza da je Ljubo izasao iz kombija i Dzenana ubio sipkom? Drugim rijecima, kako ja to vidim, nije bilo sipke kao predmeta kojim je pocinjeno ubistvo?

A problem je, koliko razumijem, sto za ubistvo nije optuzen Budnjo, nego Ljubo, kojeg smatras zrtvom sistemske zavjere?
tripple_dubble

#2672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Cherry-Cherry wrote:Jadan ovaj @Karakters, ubi se od pisanja, a niko mu ne vjeruje :(
Slabo, druže, slabo... :roll:
Ali postigao je sa svojim haverima ovdje, da ih se spomene i na protestu makar! ;)
sandra01

#2673 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sandra01 »

Kikibombona wrote:Svaka cast imamu koji je drzao govor! :thumbup:

Da je vise takvih ljudi, svima bi nam bilo bolje...
.
I mene je covjek odusevio. :thumbup:
kudrilo

#2674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kudrilo »

Ofirni su ovi sto ne silaze sa teme i kontriraju raju koja ne vjeruje da je Dženana udario kombi.

Stvarno ofirni, valjda solidna dnevnica.
tripple_dubble

#2675 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Image
Locked