GeeTnT wrote:Naslovnica wrote:Očito je da se bošnjački puk lagano, iz godine u godinu, pokušava radikalizovati i otići u neku vrstu islamističke desnice, i u tome se nije neuspješno.
Ne prima se radikalizam kao negdje drugo, ali sa sve većom apatiijom i siromaštvom, veće su šanse da uzme još više maha.
Ko to radi i zašto, ne bih ulazio u analizu.
Mišljenja sam da radikalizacija Bošnjaka i, prevashodno, bošnjačke omladine, nije pravi put za Bošnjake i državu Bosnu i Hercegovinu.
Ovdje kome ne porastu zubi, E, kukala mu mati. Ovdje nikad nece copor naci, Ko ne nauci urlati.
Samo...postavlja se pitanje, kako moze nevinasce razotkrit odrastanje puka u krvoloka...osim, ako nije nevinasce i prepoznaje sebe u mladim danima...
Chmoljo wrote:To bar nije tesko pogoditi.
To rade oni koji se boje pokazati porijeklo svoje silne imovine. Ne vjerujem da rade to iz ideala, jer su to beskicmenjaci i rezimski ljudi. Da je Stari ziv, prvi bi mu dupe ljubili. To su ljudi koji zele svoj narod drzati u mraku. Jer ako neko upali svjetlo, vidjece koliki ih hostapleri vode, koliko su suplji, i da im nemaju nista ponuditi osim mekinja i laznog nacionalnog ponosa.
Nacionalistickog, preciznije.
Da postoji neka vizija, ne bi se niko zajebavo sa anonimusima koje je historija pregazila.
Da je Stari ziv prvo bi pogasio medije i svaku mogucnost objavljivanja ovih bljuvotina koje beskicmenjaci pisu, a rezimske i ratnohusacke novinare poslao na "sluzbeni put"..Vjerovatno bi se obracunao i sa bacacima rubikona sa ramena i tu disciplinu zauvijek zabranio. Elem, posto od toga nema nista ..."pljuniii i zapjevaj moja dzamahirijo...."jer kako stoje stvari, zahvaljujuci ovim odronima, Kurcu, Kitarovicki i picqoustom Bosnjaci su sve blizi toplom prsluku sa detonatorima...
Pusti se šuplje i etiketiranja.
Nevinašce nije blećak bez mozga, i nije od jučer.
Samo poredim stanje bošnjačkog puka i liniju kojom se kreće od 1992 pa do danas.
Bude tu uspona i padova, ali je konstanta porast radikalizma i ekstremizma.
Možda je to danas vidljivije i očiglednije nego prije 10-15 godina, ponajviše zbog društvenih mreža, svakakav šljam na svim stranama dobije glas koji se čuje.
Prateći FB profile Zahiragića, brata mu i kompanije, to su stotine ljudi iza njih, komentari puni mržnje, šovinizma i ekstremizma.
Da se razumijemo, svi znamo kakve su komšije s lijeva i s desna, ali za mene, nebošnjaka u Sarajevu, ovo su novi momenti. U Sarajevu se nikada nisam osjećao loše, to je moj grad i to su moji ljudi.
Ali ovi profili su puni meni nepoznatih ljudi, to nisu one sarajlije koje znam od poslije rata (namjerno ne spominjem onaj period prije, te komšije smo apsolvirali), to su profili ljudi punih mržnje prema drugima i drugačijima, puno mržnje prema neistomišljenicima.
Nadam se da me sada malo bolje razumijete o čemu pričam i mislim.
Nikakve loše namjere ba.