Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Matzan

#2651 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Gojeni H wrote:
Ako ljudi odlaze, zar nije dobro da se neko i doseljava u Bosnu? :D

Ma, nema od doseljavanja nista. Vec su zaljevski Arapi bacili oko na Gruziju.

Ja se slomih to objašnjavajući, a oni o sasvim drugim problemima koji su isključivo naši i koji postoje desetinama godina.

Evo kako to rade napredne države
ISLANDSKA VLADA NUDI 5.000 DOLARA: Svakom ko hoće da oženi Islanđanku!

Vlada Islanda planira da poveća svoju populaciju koja je posljednjih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, pa se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/570 ... janku.html
Fudo387

#2652 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Matzan wrote:
Gojeni H wrote:

Ja se slomih to objašnjavajući, a oni o sasvim drugim problemima koji su isključivo naši i koji postoje desetinama godina.

Vlada Islanda planira da poveća svoju populaciju koja je posljednjih godina u konstantnom padu. Da problem bude još veći, ženska populacija je stalno u porastu, pa se iz godine u godinu povećava broj žena koje nisu u prilici da nađu muškarca.

...
Ja sam mislio da je slobodna bosna bar malkice iznad lokalnog zutila, zajebah se.

http://icelandreview.com/news/2016/07/1 ... dic-maiden

Valjda prvo provjeris prije nego sto to objavis kao vijest, pogotovo sto ti je izvor neka zaosinuta web stranica na kojoj te obavjestavaju, izmedju ostalog, da ti je rodjak Mugambe iznenada preminuo u 122oj godini zivota, ostavio 13 milijardi dolara u naslijedstvo. Tvoje je samo da kliknes na
sliku Mugambeta koji skakuce tamovamo po ekranu i tako uzmes pare.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2653 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

šta ste se prepali
sad će rat stati kod arapa, pa će se svi vratiti doma i mirna bosna

no sikiriki
Fudo Bosna

#2654 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Sara03 wrote:
Gojeni H wrote: Mozda je logicno tebi.

Ja licno poznajem nase ljude koji imaju kuce u Emiratima. Ne postoje ogranicenja u free-hold podrucjima. Za nas ne postoje ogranicenja ni u lease-hold podrucjima ali je vlasnistvo na "99 godina".
Pa nije samo meni, takav je koncept po međunarodnom pravu. Ne može Španac u Francuskoj imati veća prava od Francuza u Španiji. Svrha je izjednačavanje statusa stranih državljana u bilateralnom odnosu između dvije zemlje. Dakle, ako tvrdiš da postoji reciprocitet između naše države i Emirata, nema nikakve logike da isti ovdje neprestano otvaraju fiktivne firme, koje bi posredovale u kupoprodaji nekretnine. Ne znam koje fizičko lice bi propustilo sticanje prava vlasništva 1/1, sa upisom u zemljišnu knjigu, i ostalim pogodnostima. Šta čekaju?

*** The reciprocity principle states that foreigners are only allowed to invest in freehold property when locals are allowed to do the same in the foreigner's country of origin. For example, the reciprocity principle states that only citizens from countries where Croatians are allowed to purchase freehold property are allowed the same in Croatia.

Leasehold (lease na engleskom znači zakup, najam; leasing - uzeti pod zakup, iznajmiti) nije pravo vlasništva, već u ovom slučaju dugoročni zakup.
:thumbup: !
vivaldi

#2655 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote: Tvoje je samo da kliknes nasliku Mugambeta koji skakuce tamovamo po ekranu i tako uzmes pare
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ernestalic

#2656 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ernestalic »

Svi koji navode primjere investiranja Arapa u drugim zemljama, pa i u Srbiji, svi koji tvrde da je to samo turizam ili ekonomski dobitak, ništa ne razumiju, ili se prave da ne razumiju. BiH je što se toga tiče posve specifična i dolazak Arapa ovdje, nije isto kao dolazak Arapa u Englesku. Kupovina zemlje i moguće naseljavanje Arapa, savršeno se uklapa u planove srpskih i hrvatskih zagovarača podjele BiH. Sve što Arapi donose sa sobom, od pokrivanja žena do radikalnih ideja islamske države, poslužit će srpskim i hrvatskim secesionistima kao odličan argument da svatko treba ići na svoju stranu. Ustvari, taj argument se već uveliko eksploatira. Ali, najgore od svega je što će Arape i njihov novac koristiti i bošnjački ljubitelji islamske državice u obračunu sa bošnjačkim sekularistima i ateistima. Danas već primjećujemo mrzovoljne reakcije kada poneko od boraca pomene prvobitne ciljeve borbe. Zar smo ginuli i patili da bi danas Arapi naseljavali taj komad BiH, a Bošnjaci napuštali svoju zemlju? Interesantno je da se o ovoj pojavi ne izjašnjavaju ni SDA, ni SDP, ni SBB, ni krug 99! Je li moguće da se zaista radi o projektu mladomuslimanskog krila u SDA stranci? Bilo kako bilo, dolazak Arapa bi mogao biti katastrofalan po Bošnjake.
Rugafet

#2657 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Gojeni H wrote:Ja uopste nisam govorio o reciprotitetu, jer ne znam nista o tome. Ono sto jesam govorio je da mene kao BH drzavljanina obasipaju ponudama za kupovinu vila i stanova u Emiratima.
Ono sto takodje jesam govorio je da licno poznajem ljude koji su takodje BH drzavljani, a vlasnici kuca u Emiratima.
Nista ni manje ni vise od toga.
Cuj? Ni manje ni vise nego te obasipaju ponudama za kupovinu vila i stanova u Emiratima :lol: E ala se ismija ono bas :thumbup:
drndalo

#2658 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Rugafet wrote:
Gojeni H wrote:Ja uopste nisam govorio o reciprotitetu, jer ne znam nista o tome. Ono sto jesam govorio je da mene kao BH drzavljanina obasipaju ponudama za kupovinu vila i stanova u Emiratima.
Ono sto takodje jesam govorio je da licno poznajem ljude koji su takodje BH drzavljani, a vlasnici kuca u Emiratima.
Cuj? Ni manje ni vise nego te obasipaju ponudama za kupovinu vila i stanova u Emiratima :lol: E ala se ismija ono bas :thumbup:
Pa nisi Hrle da te obasipaju... :lol:

Izvini Hrle, sala-mala... :mrgreen:
orinoco

#2659 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by orinoco »

Fudo Bosna wrote:Nisam zavidan, nego je moje pravo se bunim sto strani drzavljanin moze u mojoj Domovini raditi sta hoce a da ja za grebenu dozvolu za dogradnju sopstvene kuce moram cekati godinama ili davati mito.
Da "zavidan sam" jer npr u Srbiju investiraju a moj zivotni prostor suzavaju, ugrozavaju vodosnabdjevanje, varajuci drzavu, a ti i slicni tebi to podrzavate jer imas vjerovatno neki sitni car i boli te cosak sto ce redovi nase omladine pred ambasadama biti jos i veci, jer npr moj sin kao obrazovan mladi covjek nece da bude cistac/bastovan , (radnik na crno), u resortu tog stranca "investitora" kod koga mozda ti ili slicni tebi radis na sitno i na crno, i zato te njihove "silne investicije" i podrzavate...
Upravo tako :thumbup:
orinoco

#2660 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by orinoco »

drndalo wrote:
Rugafet wrote:

Nemojte tako, @Gojeni je već godinama faca u arapskom sijetu. Prethodno je bio nezamjenjiv u Afganistanu.
aratet

#2661 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by aratet »

pemanapemani wrote:
Ne samo na ovim prostorima, nego na čitavoj planeti.

Ali samo na ovim prostorima "vjernici" mogu udrobiti kriminal, korupciju i religiju u jedan sepet i još to promovirati kao nešto pozitivno.

P.S. To mi je rekao jedan dobri stari čiko, a njemu pričao rođak koji je živio na dva kontinetna i 7 država.
Nije tacno, kriminal i korupcija uz religiju idu svugdje u Svijetu, tako je to od Tokija do Milvokija, samo sto u nekim drzavama se znaju suprotstaviti takvima, u nekima se nikako ne suprotstavljaju nego ih utrpaju u sve pore drustva.
aratet

#2662 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by aratet »

Matzan wrote:
Gojeni H wrote:

...
Nije do Slobodne Bosne, oni uzimaju pare od SDA, vise je do citaca.
oakville

#2663 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by oakville »

Gojeni H wrote:
Sara03 wrote:
Gojeni H wrote: Mozda je logicno tebi.

Ja licno poznajem nase ljude koji imaju kuce u Emiratima. Ne postoje ogranicenja u free-hold podrucjima. Za nas ne postoje ogranicenja ni u lease-hold podrucjima ali je vlasnistvo na "99 godina".
Pa nije samo meni, takav je koncept po međunarodnom pravu. Ne može Španac u Francuskoj imati veća prava od Francuza u Španiji. Svrha je izjednačavanje statusa stranih državljana u bilateralnom odnosu između dvije zemlje. Dakle, ako tvrdiš da postoji reciprocitet između naše države i Emirata, nema nikakve logike da isti ovdje neprestano otvaraju fiktivne firme, koje bi posredovale u kupoprodaji nekretnine. Ne znam koje fizičko lice bi propustilo sticanje prava vlasništva 1/1, sa upisom u zemljišnu knjigu, i ostalim pogodnostima. Šta čekaju?

*** The reciprocity principle states that foreigners are only allowed to invest in freehold property when locals are allowed to do the same in the foreigner's country of origin. For example, the reciprocity principle states that only citizens from countries where Croatians are allowed to purchase freehold property are allowed the same in Croatia.

Leasehold (lease na engleskom znači zakup, najam; leasing - uzeti pod zakup, iznajmiti) nije pravo vlasništva, već u ovom slučaju dugoročni zakup.
Ja uopste nisam govorio o reciprotitetu, jer ne znam nista o tome. Ono sto jesam govorio je da mene kao BH drzavljanina obasipaju ponudama za kupovinu vila i stanova u Emiratima.
Reciprocitet između BiH i Emirata se mjeri po federalnom UAE zakonu po kojem stranci ne mogu imati vlasništvo nad zemljom i nekretninama. Ali radi federalnog uređenja svaki od emirata je slobodan da uredi "investment areas" i "free trade" zone u kojima stranci, uključujući državljane BiH, mogu stjecati puno vlasništvo, ili kupovati nekretnine po lease-hold sistemu na 99 ili manje godina.

Tako da je nepostojanje reciprociteta između BiH i Emirata formalno tačan, a u dijelu koji se odnosi na Dubai, i nešto manje Abu Dhabi i Ras-Al-Khaimah suštinski netačan, jer ne ovisi o reciprocitetu. Državljani BiH, kao i mnogi drugi, su već kupovali i sticali vlasništvo u Dubai i manjoj mjeri u Abu Dhabi-u bez problema, osim standardnih emiratskih administrativnih zavrzlama.

O "arapskoj okupaciji BiH" i "planovima o naseljavaju" mogu samo reći :lol: BiH je još samo jedna zemlja u kojoj je donja srednja i srednja klasa zaljevskih arapa nanjušila jeftine nekretnine i uživanje za malo novca za njihove standarde. Da li ih neko u BiH voli ili mrzi ne zanima ih. Nekada su kupovali nekretnine u Libanonu, gdje su zaljevski arapi manje dobrodošli nego u BiH, i još par zemalja. Kupovina nekretnina u BiH je na izmaku, možda još 2-3 godine maksimum, nove i bolje destinacije su već tu, Batumi u Gruziji, Baku u Azerbejdžanu, i obala u Turskoj (pošto je sticanje nekretnina za strance u Turskoj dozvoljeno unazad 4 godine), mjestima koji radi bolje infrastrukture imaju puno više sadržaja za ponuditi zaljevskim arapima nego BiH, i za manje novca.

Viša klasa zaljevskih Arapa svakako ne ide na ove gornje destinacije, oni su u Švicarskoj, Londonu, i Marbeli.

Eto nemojte se brinuti, neće vam djeca biti arapske sluge, niti će vam se nametati strani običaji. Ponosna BiH tradicija "tolerancije u kokuzluku" i "vidi papaka" je očuvana. I srpsko-hrvatski plan o podjeli BiH uz pomoć Arapa je takođe tragično propao, ni arapi im nisu mogli pomoći :thumbup: :mrgreen:
insomnia78

#2664 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Pj pa ko ce im onda tuci djecu stapom?
oakville

#2665 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by oakville »

Fudo Bosna wrote:
Matzan wrote:Bosna je bila prije nas, ima je i biće i poslije nas.
Očito mnogima nije jasno šta je privatna svojina.
BiH će pripadati svim njenima stanovnicima, bilo da su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Mađari, Turci, Kinezi, Arapi....
Usput rečeno, ovi što su se borili za BiH dobili su odgovarajuću satisfakciju u vidu certifikata, dvostrukog penzionog staža i sl., nijedan zakon još nije donesen u kojem piše da će ti isti imati pravo da upravljaju tuđom imovinom i određuju ko je poželjan stanovnik BiH, a ko nije.
U razvijenim zapadnim zemljama ljudi gledaju svoja posla, žive, rade i razvijaju se.
Ljudi na ovim prostorim su zavidni svima koji imaju i postignu nešto više od njih.
I to je jedan od razloga zašto smo tu gdje jesmo.

Malo si prenaporan sa tom pricom.

Nisam zavidan, nego je moje pravo se bunim sto strani drzavljanin moze u mojoj Domovini raditi sta hoce a da ja za grebenu dozvolu za dogradnju sopstvene kuce moram cekati godinama ili davati mito.
Da "zavidan sam" jer npr u Srbiju investiraju a moj zivotni prostor suzavaju, ugrozavaju vodosnabdjevanje, varajuci drzavu, a ti i slicni tebi to podrzavate j
er imas vjerovatno neki sitni car i boli te cosak sto ce redovi nase omladine pred ambasadama biti jos i veci, jer npr moj sin kao obrazovan mladi covjek nece da bude cistac/bastovan , (radnik na crno), u resortu tog stranca "investitora" kod koga mozda ti ili slicni tebi radis na sitno i na crno, i zato te njihove "silne investicije" i podrzavate...

Što se tiče "arapskih investicija u Srbiju" npr. Etihadove kupovine bivšeg JATA zaista investicija za poželiti:
Air Serbia otpušta radnike i prelazi u niskotarifnu kompaniju
https://www.klix.ba/biznis/air-serbia-o ... /170729005

Današnjim tempom razvoja, više će dnevnih letova iz cijelog zaljeva biti za Sarajevo, nego za komplet ostatak Jugoslavije zajedno.

Što se tiče "ugrožavanje životnog prostora" i nedostatka "pravih arapskih investicija" za to odgovornost snosi rahmetlija koji je u skladu sa svojom historijskom važnošću i uspjesima sahranjen na mahalskom groblju Kovači preko puta pekare, te preostali predstavnici bošnjačkog Fataha u vidu glavnog ured SDA, koji je simbolički lociran odmah pored hrvatske ambasade u Sarajevu :D .

Životni prostor u Srbiji je više ugrožen "arapskim investicijama" kroz prave fondove, koji su puno ozbiljniji nego je sitno-sopstvenička buranijska kupovina nekretnina u BiH.

Reakcije na privremeni val dolaska arapskih turista i sitnu kupovinu nekretnina u BiH je samo pokazatelj stanja duha prosječnog bošnjaka - kokuz, ponižen od sopstvene vlasti, nemoćan da promjeni situaciju, pesimista u vezi budućnosti, vidi "zavjere" i "strateške planove" u Arapima koji o BiH i prosječnom bošnji ne znaju ništa niti ih zanima, nego su tu da uživaju u onom što mu novac može kupiti.
Last edited by oakville on 29/07/2017 14:30, edited 1 time in total.
triconja

#2666 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by triconja »

pemanapemani wrote:
Black swan wrote:
pemanapemani wrote:

Znam, živi se od kriminala, korupcije, hadisa, ajeta, psalama i poslanica iz Biblije.

To mi pričao jedan čovjek koji je živio u četiri države.
ne živi čovjek samo o kruhu
nego o svakoj riječi koja izađe iz B. usta

:thumbup:
Približila se godišnja svetkovina, židovska Pasha, pa Isus ode u Jeruzalem.

U dvorištu Hrama zatekne trgovce kako prodaju žrtvene volove, ovce i golubove te mjenjače novca kako sjede za stolovima.

Isus zasuče uže u bič te ih sve istjera iz Hrama, istjera ovce i volove, mjenjačima prospe sav novac po podu, a stolove im prevrne.

Prodavačima golubova reče: 'Nosite to odavde! Ne pravite sajmište od kuće mojega Oca!

Dam si živio u ono doba, ti bi vjerovatno talio stripove u Hramu i dobio degenek. :D
:lol: :thumbup:
Fudo Bosna

#2667 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

oakville wrote:
Fudo Bosna wrote: Reakcije na privremeni val dolaska arapskih turista i sitnu kupovinu nekretnina u BiH je samo pokazatelj stanja duha prosječnog bošnjaka - kokuz, ponižen od sopstvene vlasti, nemoćan da promjeni situaciju, pesimista u vezi budućnosti, vidi "zavjere" i "strateške planove" u Arapima koji o BiH i prosječnom bošnji ne znaju ništa niti ih zanima, nego su tu da uživaju u onom što mu novac može kupiti.
:D

Jeli se ti pravis naivan ili mislis da smo mi ostali koji vidimo crno na bijelo , toliki naivni/glupi pa da mozes postati ovakve gluposti?

"Privremeni val", nije privremeni , tek je pocelo , i to je masovna pojava, malo se raspitaj o kojim se ciframa radi preko lokalaca, " posrednika" : Poljine , Ilidza, Hadzici, Ilijas, Trnovo, Vlasic, na hiljade i hiljade dunuma je vec prodati i ne radi se ovdje ni o kakvom " privremenom trendu"...

P.S.
Ukucaj : "Arapsko proljece u zlatnoj dolini" od Amarilda Gutica, pa da vidis o kojim desetinama naselja i o kojoj kolicini bosanskog grunta se radi, cuj, "privremeni trend" :mrgreen: tesko ce/nikako, Arapski "investitori/turisti" naci ovakav "El Dorado/bespravni" kao u "bosnjackom " dijelu BIH i ovakve beskicemenjake kakvi su npr nasi politicari...
:run:
HAVANA

#2668 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Image
oakville

#2669 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by oakville »

Fudo Bosna wrote:
oakville wrote:
Fudo Bosna wrote: Reakcije na privremeni val dolaska arapskih turista i sitnu kupovinu nekretnina u BiH je samo pokazatelj stanja duha prosječnog bošnjaka - kokuz, ponižen od sopstvene vlasti, nemoćan da promjeni situaciju, pesimista u vezi budućnosti, vidi "zavjere" i "strateške planove" u Arapima koji o BiH i prosječnom bošnji ne znaju ništa niti ih zanima, nego su tu da uživaju u onom što mu novac može kupiti.
:D

Jeli se ti pravis naivan ili mislis da smo mi ostali koji vidimo crno na bijelo , toliki naivni/glupi pa da mozes postati ovakve gluposti?

"Privremeni val", nije privremeni , tek je pocelo , i to je masovna pojava, malo se raspitaj o kojim se ciframa radi preko lokalaca, " posrednika" : Poljine , Ilidza, Hadzici, Ilijas, Trnovo, Vlasic, na hiljade i hiljade dunuma je vec prodati i ne radi se ovdje ni o kakvom " privremenom trendu"...

P.S.
Ukucaj : "Arapsko proljece u zlatnoj dolini" od Amarilda Gutica, pa da vidis o kojim desetinama naselja i o kojoj kolicini bosanskog grunta se radi, cuj, "privremeni trend" :mrgreen: tesko ce/nikako, Arapski "investitori/turisti" naci ovakav "El Dorado/bespravni" kao u "bosnjackom " dijelu BIH i ovakve beskicemenjake kakvi su npr nasi politicari...
:run:
Tako je, sve slažem. Arapi su osnovali "Odbor za okupaciju BiH" koji je u stalnom zasjedanju i zadužen da provodi supertajni strateški plan pod nazivom "Ili BiH Eldorado ili Ništa." Svim članovima odbora je obećana nagrada u vidu nekretnina u svjetski bitnom Buljakovom potoku, na lokaciji na kojoj su kuće već kupili Angelina Jolie, Madona i Ronaldo, i koje se po vrijednosti mogu mjeriti jedino sa Petom Avenijom u New Yorku.

U međuvremenu, Turska i Gruzija su potpuno sluđene jer gube bitku sa brzo rastućim tržištem BiH.

Turska je već pozvala BiH finansijske magove da joj objasne kako izaći na kraj sa stagnacijom i privući turiste i investicije
Seven reasons Arabs are investing in Turkey
Tourists from Iraq, Kuwait, Saudi Arabia and other Gulf countries now make up nearly 40 percent of Turkey’s 42 million annual visitors, according to an official tourism organisation.

However, Arabs aren’t just visiting - they’re buying, too. Between January and July 2017, sales to foreign nationals were up 24 percent over last year. And at the top of the list are Iraqis, who snapped up 2031 properties during the first seven months of the year. Saudis took the second spot, buying 1420 properties. Arab visitors now make up the bulk of foreign real estate acquisitions.
Gruzija u očaju također traži hitnu tehničku pomoć od BiH i zahtjeva da joj BiH prenese svoja uspješna iskustva u privlačenju investicija i turista, kao i iskustva u "izgradnji pravne države" :D
George Janjgava, the Georgian ambassador to Saudi Arabia, told Arab News that his government is eager to strengthen the relationship between the two countries.
Janjgava said foreign direct investments from the Kingdom exceeded $100 million, mainly in real estate, hospitality and agriculture.
There has also been an increase in tourism, with 30,000 tourists from Saudi Arabia visiting Georgia in 2016, a 116 percent increase over the previous year. More than 60,000 tourists visited Georgia from the Gulf Cooperation Council (GCC) countries in 2016, a 65 percent increase compared to the previous year
.
Gojeni H

#2670 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Rugafet wrote:
Ne kontam. :?
Gojeni H

#2671 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

drndalo wrote:
Rugafet wrote:

Reklame su na sve strane. Svojim sistemima trgovci nekretninama skontaju ko ima dugo otvoren i stabilan racun i onda zovu.
Gojeni H

#2672 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

orinoco wrote: Nemojte tako, @Gojeni je već godinama faca u arapskom sijetu. Prethodno je bio nezamjenjiv u Afganistanu.
Zahvaljujem na pracenju mog doprinosa pojedinim temama na forumu.
U Afganistanu nisam nikada bio. Zato cu iskoristiti prvu priliku koja mi se pruzi da odem u tu zemlju. ;-)
insomnia78

#2673 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Kupi odmah kucu :lol:
Edin H.

#2674 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Edin H. »

Edin H.

#2675 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
Rugafet wrote:
Ne kontam. :?

Hrletov fan clun - pokusavaju diskreditovati tvoj finansijski potencijal, da bi Hrle ostao 1. :izet:
Locked