Ko jedne godine, naslovnica avaza, prazne plaze u makarskoj, kao bosnje im vise nece dolaziti, i slika prazne plaze u 7 ujutro
Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Raigor Stonehoof
#2651 Re: Gdje na more? - 2018
Ja od 2001 ljetujem.tu i nikad u 17 godina nisam vidio paradajz, sarmu ili papriku. Teorije zavjere, ko ona o ravnoj zemlji 
Ko jedne godine, naslovnica avaza, prazne plaze u makarskoj, kao bosnje im vise nece dolaziti, i slika prazne plaze u 7 ujutro
- CherryLips
#2652 Re: Gdje na more? - 2018
Jel imaš kontakt za smještaj , molim te pošalji u pp ako imaš...koliko treba autom do Primoštena?male_okice wrote:konektovan wrote:Je li neko bio u Primoštenu, kakva su iskustva, plaze, cijene u poredjenju sa Makarskom rivijerom????
ode ja ovaj vikend sad, tj odosmo na tri danasmjestaj nam je jeftin 25Eura apartman ali to samo zato sto nam je racunala jos kao predsezonu, inace je u sezoni skuplje, ali mislim da je nije sad preko 40tak Eura opet, pa eto javim utiske.
kaze mi kolegica koja je prosle godine bila da je bas lijepo, plaze su raznolike ima i pijeska i sljunka i hlada i sunca i da je setaliste renovirano i uredjeno pa eto vidjecemo. meni vala dovoljno da ima krevet i nista vise.
- male_okice
#2653 Re: Gdje na more? - 2018
Eno gore na onoj stranici smjestaj.hr imas link pa slobodno tamo pronjuhaj i posalji par upita. Ljudi odgovore stvarno za par sati, a plus imas tamo ko je vec ispunjen, koliko je para u kom vremenskom periodu ja inace i tamo.sam.nasla smjestaj u biogradu za august.
- male_okice
#2654 Re: Gdje na more? - 2018
Nama iz krajine treba oko 4h. Idemo na petrovac,drvar, grahovo -knin i na sibenik. Vama iz Sa treba sigurno duze vremenski. Googlaj 
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#2655 Re: Gdje na more? - 2018
Ispravka krivog navoda...Čapljina nagrće sa sirom iz mijeha i kavadom rasječenom na četvrtine i svježim kruvom...eventualno se ponesu i peksimeti ukoliko je mlada baš bila vrijedna ujutro!dječak sa šibicama wrote:Samo sto dalje od poteza Gradac-Brela via Makarska.
Na otoke, ili sjevernije, ili juznije.
Makarsko primorje je meni uzasno, zbog klijentele a i opcenito, zbog imidza koji je izgradjen kroz desetljeca paradajz turizma. Posebno kad vikendom nagrne Capljina, Citluk i Ljubuski, sa serpama filovanih paprika i sarme bum na plazu.
Last edited by lmo on 13/06/2018 16:35, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#2656 Re: Gdje na more? - 2018
Otidji do Gradca vikendom. Ili Drvenika, Zaostroga.Raigor Stonehoof wrote:Ja od 2001 ljetujem.tu i nikad u 17 godina nisam vidio paradajz, sarmu ili papriku. Teorije zavjere, ko ona o ravnoj zemlji
Sto se tice sastava turista, vec rekoh, bih turisti cine jedva 2% ukupnog broja turista u Hrvatskoj, u Makarskoj su Cesi najbrojniji. I opasni, po sebe, dusa im se izgubiti na Biokovu
- CherryLips
#2657 Re: Gdje na more? - 2018
Predaleko....hvalamale_okice wrote:Nama iz krajine treba oko 4h. Idemo na petrovac,drvar, grahovo -knin i na sibenik. Vama iz Sa treba sigurno duze vremenski. Googlaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2658 Re: Gdje na more? - 2018
Ovo zvuči romantiK. Još ponijeti onaj kockasti stolnjak i more pada u drugi plan.lmo wrote:Ispravka krivog navoda...Čapljina nagrće sa sirom iz mijeha i kavadom rasječenom na četvrtine i svježim kruvom...eventualno se ponesu i peksimeti ukoliko je mlada baš bila vrijedna ujutro!dječak sa šibicama wrote:Samo sto dalje od poteza Gradac-Brela via Makarska.
Na otoke, ili sjevernije, ili juznije.
Makarsko primorje je meni uzasno, zbog klijentele a i opcenito, zbog imidza koji je izgradjen kroz desetljeca paradajz turizma. Posebno kad vikendom nagrne Capljina, Citluk i Ljubuski, sa serpama filovanih paprika i sarme bum na plazu.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#2659 Re: Gdje na more? - 2018
Hjoooj..pa to ti kažem..

-
Akibh
#2660 Re: Gdje na more? - 2018
jeste i vi googlali kad ste odredili ovu rutu?male_okice wrote:Nama iz krajine treba oko 4h. Idemo na petrovac,drvar, grahovo -knin i na sibenik. Vama iz Sa treba sigurno duze vremenski. Googlaj
- male_okice
#2661 Re: Gdje na more? - 2018
Pa idemo ovako stalno iz sanskog mosta na kljuc pa prema petrovcu na drvar u hr ti je prvo vece mjesto knin i sledece naredno prema moru je ruta prema sibeniku: tamo se odvajas gdje zelis dalje. Ovako je blize nego da idemo na bihac-izacic, ali opet uvijek zavisi sta je tvoja startna pozicija gdje zelis ici.Akibh wrote:jeste i vi googlali kad ste odredili ovu rutu?male_okice wrote:Nama iz krajine treba oko 4h. Idemo na petrovac,drvar, grahovo -knin i na sibenik. Vama iz Sa treba sigurno duze vremenski. Googlaj
Mi ako zelimo na Bihac moram ici na prijedor-novi-otoku-bos krupu pa bihac ili da idemo preko lusci palanke prema krupi ali gore je cesta uzas em krivine em ima odrona i nema nigdje zive duse.
-
Akibh
#2662 Re: Gdje na more? - 2018
ok za Sanski Most, izvinjavam se, mislio sam da ste iz Bihaca, Cazina...male_okice wrote:Pa idemo ovako stalno iz sanskog mosta na kljuc pa prema petrovcu na drvar u hr ti je prvo vece mjesto knin i sledece naredno prema moru je ruta prema sibeniku: tamo se odvajas gdje zelis dalje. Ovako je blize nego da idemo na bihac-izacic, ali opet uvijek zavisi sta je tvoja startna pozicija gdje zelis ici.Akibh wrote:jeste i vi googlali kad ste odredili ovu rutu?male_okice wrote:Nama iz krajine treba oko 4h. Idemo na petrovac,drvar, grahovo -knin i na sibenik. Vama iz Sa treba sigurno duze vremenski. Googlaj
Mi ako zelimo na Bihac moram ici na prijedor-novi-otoku-bos krupu pa bihac ili da idemo preko lusci palanke prema krupi ali gore je cesta uzas em krivine em ima odrona i nema nigdje zive duse.
-
GerilacGaming
#2663 Re: Gdje na more? - 2018
Ima li ko iskustva sa ovom agencijom Odmori.ba? Neki dan sam vidio plakat sa ponudama za Crnu Goru i Hrvatsku. Cijene mi se cine i vise nego povoljne pa kontam da nije neka zavala.
- Maraschino
#2664 Re: Gdje na more? - 2018
Kada ides na more ides preko B.Petrovca a kada ides za Bihac preko Prijedora ili L.Palanke na B.Krupu pa Bihac.male_okice wrote:
Pa idemo ovako stalno iz sanskog mosta na kljuc pa prema petrovcu na drvar u hr ti je prvo vece mjesto knin i sledece naredno prema moru je ruta prema sibeniku: tamo se odvajas gdje zelis dalje. Ovako je blize nego da idemo na bihac-izacic, ali opet uvijek zavisi sta je tvoja startna pozicija gdje zelis ici.
Okice moje, ima cesta B.Petrovac-Bihac pola sata voznje.
Za more se slazem jer je to stara ruta ZG-KA-BI- B.Petrovac-Knin
- vjesticanametli
#2665 Re: Gdje na more? - 2018
U nedostatku vremena uzeh 5 nocenja polupansion u julu na megabonu ...neki hotel krilo...pa bumo viDZeli naSta ce licit to 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2666 Re: Gdje na more? - 2018
Gdje je taj hotel, koja je cijena???vjesticanametli wrote:U nedostatku vremena uzeh 5 nocenja polupansion u julu na megabonu ...neki hotel krilo...pa bumo viDZeli naSta ce licit to
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2667 Re: Gdje na more? - 2018
A jest tebi dusa braniti Hrvatsku isto si oni Realovci sto na svim temama vrebaju hoce li ko sta napisati kontra Realadječak sa šibicama wrote:Otidji do Gradca vikendom. Ili Drvenika, Zaostroga.Raigor Stonehoof wrote:Ja od 2001 ljetujem.tu i nikad u 17 godina nisam vidio paradajz, sarmu ili papriku. Teorije zavjere, ko ona o ravnoj zemlji
Sto se tice sastava turista, vec rekoh, bih turisti cine jedva 2% ukupnog broja turista u Hrvatskoj, u Makarskoj su Cesi najbrojniji. I opasni, po sebe, dusa im se izgubiti na Biokovu
Sta bolan 2 posto? Jesi li ti svjestan da su to 2 covjeka od 100 na plazi? Uozbilji se. Jasno je da je to statistika u koju ne ulaze bh Hrvati i bh dijaspora.
- vjesticanametli
#2668 Re: Gdje na more? - 2018
Ja rizikujem al haj mora bit malo zezancije
Ev ponuda
https://www.megabon.eu/bs/ponuda/hrvats ... term=Krilo
Ev ponuda
- vjesticanametli
#2669 Re: Gdje na more? - 2018
evooo https://www.megabon.eu/bs/ponuda/hrvats ... term=Krilokonektovan wrote:Gdje je taj hotel, koja je cijena???vjesticanametli wrote:U nedostatku vremena uzeh 5 nocenja polupansion u julu na megabonu ...neki hotel krilo...pa bumo viDZeli naSta ce licit to
- Connaisseur Karlin
#2670 Re: Gdje na more? - 2018
dopada mi se tvoj izborvjesticanametli wrote:Ja rizikujem al haj mora bit malo zezancije
Ev ponuda
- CPT
#2671 Re: Gdje na more? - 2018
Connaisseur Karlin wrote:dopada mi se tvoj izborvjesticanametli wrote:Ja rizikujem al haj mora bit malo zezancije
Ev ponuda
https://www.megabon.eu/bs/ponuda/hrvats ... term=Krilo![]()
po slikama i recenzijama sa T.A. ovo je ...
- dječak sa šibicama
#2672 Re: Gdje na more? - 2018
ok, sa njima to je 4%_BataZiv_0809 wrote:A jest tebi dusa braniti Hrvatsku isto si oni Realovci sto na svim temama vrebaju hoce li ko sta napisati kontra Realadječak sa šibicama wrote:Otidji do Gradca vikendom. Ili Drvenika, Zaostroga.Raigor Stonehoof wrote:Ja od 2001 ljetujem.tu i nikad u 17 godina nisam vidio paradajz, sarmu ili papriku. Teorije zavjere, ko ona o ravnoj zemlji
Sto se tice sastava turista, vec rekoh, bih turisti cine jedva 2% ukupnog broja turista u Hrvatskoj, u Makarskoj su Cesi najbrojniji. I opasni, po sebe, dusa im se izgubiti na Biokovu![]()
Sta bolan 2 posto? Jesi li ti svjestan da su to 2 covjeka od 100 na plazi? Uozbilji se. Jasno je da je to statistika u koju ne ulaze bh Hrvati i bh dijaspora.
pogledaj malo sluzbene statistike, mani me price kako milioni bh dijasporasa sa njemackim papirima pohode hrvatski jadran
- vjesticanametli
#2673 Re: Gdje na more? - 2018
ja vala gledah buking.comCPT wrote:Connaisseur Karlin wrote:dopada mi se tvoj izborvjesticanametli wrote:Ja rizikujem al haj mora bit malo zezancije
Ev ponuda
https://www.megabon.eu/bs/ponuda/hrvats ... term=Krilo![]()
![]()
po slikama i recenzijama sa T.A. ovo je ...
- CPT
#2674 Re: Gdje na more? - 2018
Bad experience in this hotel
Not recommended. Bad location (next to ship junk yard). High rate compared to better options. Charged separatly for breakfasts even though it is uncommon in Europe (it was a surprise to us). Quality of breakfast was below par. Location is about 25-30 min drive from Split - much longer than we expected. Service was below average.
Be Afraid, Be Very Very Afraid!
I guess I have to preface this and say that you probably can't do much better in this part of Croatia but we were pretty disappointed with the hotel overall. The beach was scary - garbage floating in the water, the room was dirty and smelled like mold, the lights in the hallway didn't work, and we had to drive quite away to even find a place to eat.
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... =143653443
Not recommended. Bad location (next to ship junk yard). High rate compared to better options. Charged separatly for breakfasts even though it is uncommon in Europe (it was a surprise to us). Quality of breakfast was below par. Location is about 25-30 min drive from Split - much longer than we expected. Service was below average.
Be Afraid, Be Very Very Afraid!
I guess I have to preface this and say that you probably can't do much better in this part of Croatia but we were pretty disappointed with the hotel overall. The beach was scary - garbage floating in the water, the room was dirty and smelled like mold, the lights in the hallway didn't work, and we had to drive quite away to even find a place to eat.
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... =143653443
- vjesticanametli
#2675 Re: Gdje na more? - 2018
Ma znas i ti da svaki hotel ima neki neg. Feedback...ja stvarno nemam puno godisnjeg trenutno a u stisci s vremeno i meni je ponuda ok....ionako necu sjedit i sobi.... ja vidim dobre ocjene na navedenim str. A sigurno ima i negative...elem za te pare 2 osobe polupansion hahhahah u julu.... za rucak argeta na plazi
i piskimo u more