Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
palermo

#2651 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

HM 2011 wrote:

malo nenormalno i u domenu naucne fantastike......... bas zuto novinarstvo.
Ha, ostao i ti zatečen.....kakvo bolan žuto novinarstvo
XXS

#2652 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by XXS »

palermo wrote:
Cherry-Cherry wrote:
XXS wrote:Sreca pa je Dobrica Cosic mrtav inace bi izvadio Fahru iz zatvora kao sto je i Aliju izvadio krajem osamdesetih pa nam jebao znanj za narednih 100 godina.
:mrgreen: :thumbup:
Kakvo poređenje, u pm.

Zbog ovoga nikad ni nećemo na zelenu granu, na jednoj strani HM sa svojim trolovskim pamfletima, na drugoj strani ove bljutave, kobajagi nehajno izgovorene rečenice (a u pozadini je uvijek ili glupost ili pročetništvo) i onda svatko pametan kaže, jebalo vas i društvo i mijenjanje ičega, gledaj sebe za sve ostalo ti je svejedno
Velis gluposti ili procetnistvo?

Na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.

U “Predstavci” SANU-a iz 1986. godine, između ostalog se kaže, citiram:

“Ono što je učinjeno Sarajevskim procesom ne može se povući. Ali, dalje patnje i stradanja Džemala Latića mogu se odmah prekinuti. Predlažemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdržavanje kazne i pustite na slobodu Džemala Latića.

Činjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Džemala Latića bacaju neotklonjivu senku na čitav Sarajevski proces i dovode u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kažnjavanje SVIH OKRIVLJENIH. (naglasio autor) Zato vam predlažemo da pomilujete SVE OSUĐENE u Sarajevu i tako omogućite puštanje na slobodu onih koji se još uvek nalaze na izdržavanju kazne zatvora.”

U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić
Samprotivsviju

#2653 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

PLANETA_MAJMUNA
Subota, 30.01.2016 u 23:36

Nabildaj se Fahro pa kad izadjes hebi im svima mater kao Rambo!!!
:lol: :lol:
General War

#2654 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

HM 2011 wrote: evo ja van ormara

Kontinuirano zelis prikazati kako je ok - kada to nije....

Hrvatski odgovor kao koalcija sa HDZ om na celu....

Narodna skupstina RS uredno funkcionise sa vecinom i prolaze svi zakoni - te cak poneko kaze nemojte da si dopustite ponasajje glupih bosnjaka.

e sad smo mi - Bosnjaci - na tapetu...... i sta kaze general war..... nije zajebancija war-u.... ne dajem pravo izbora....

samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....
Sta je Ok...kada to nije?
Kakav hrvatski odgovor kao koalicija sa HDZ-om?
NSRS...donijela zakon o prazniku dan PC...Bakir se zalio...ustavni sud rekao nelegalan...NSRS pushi bez obzira...ili nije tako?
Sta ste "vi" na tapetu...sta nije zajebancija?
Odmori, pa odgovori sutra, jer te ne razumijem o cemu pricas.
palermo

#2655 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

XXS wrote:

[/i]
kako kod koga, nažalost moram primijetiti, da se na kraju češće ispostavi da je riječ o pročetništvu a manje o gluposti ili mladosti onih koji pišu. Ne znam koji si ti slučaj, znaš ti sam.
XXS

#2656 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by XXS »

palermo wrote:
XXS wrote:

[/i]
kako kod koga, nažalost moram primijetiti, da se na kraju češće ispostavi da je riječ o pročetništvu a manje o gluposti ili mladosti onih koji pišu. Ne znam koji si ti slučaj, znaš ti sam.
Nemas kontraargument pa pokusavas da vrijedjas?
Idriz

#2657 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

XXS wrote:
palermo wrote:
XXS wrote:Sreca pa je Dobrica Cosic mrtav inace bi izvadio Fahru iz zatvora kao sto je i Aliju izvadio krajem osamdesetih pa nam jebao znanj za narednih 100 godina.

Kakvo poređenje, u pm.

Zbog ovoga nikad ni nećemo na zelenu granu, na jednoj strani HM sa svojim trolovskim pamfletima, na drugoj strani ove bljutave, kobajagi nehajno izgovorene rečenice (a u pozadini je uvijek ili glupost ili pročetništvo) i onda svatko pametan kaže, jebalo vas i društvo i mijenjanje ičega, gledaj sebe za sve ostalo ti je svejedno

Na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe.

U “Predstavci” SANU-a iz 1986. godine, između ostalog se kaže, citiram:

“Ono što je učinjeno Sarajevskim procesom ne može se povući. Ali, dalje patnje i stradanja Džemala Latića mogu se odmah prekinuti. Predlažemo vam da aktom o pomilovanju odmah obustavite dalje izdržavanje kazne i pustite na slobodu Džemala Latića.

Činjenice koje smo naveli da bismo ilustrovali sudbinu Džemala Latića bacaju neotklonjivu senku na čitav Sarajevski proces i dovode u najozbiljniju sumnju opravdanost i zakonitost kažnjavanje SVIH OKRIVLJENIH. (naglasio autor) Zato vam predlažemo da pomilujete SVE OSUĐENE u Sarajevu i tako omogućite puštanje na slobodu onih koji se još uvek nalaze na izdržavanju kazne zatvora.”

U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić
Ko god da ga je pustio, niko Bosnjake nije tjerao da glasaju za Aliju.
palermo

#2658 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

XXS wrote: Nemas kontraargument pa pokusavas da vrijedjas?
ama imam koliko hoćeš protuargumenata, ali nemam dovoljn vremena da bih ga trošio na ovo što si napisao. Uzmeš knjige, pričaš sa pametnim ljudima oko sebe, pričaš sa ljudima koji se toga vremena sjećaju i polako stičeš znanja.

Ovo pod uslovom da nisi kakav pročetnički provodadžija....
General War

#2659 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

Idriz wrote:
XXS wrote: Ko god da ga je pustio, niko Bosnjake nije tjerao da glasaju za Aliju.
Pa i nisu...vec za Fikreta :-D
Idriz

#2660 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

General War wrote:
Idriz wrote:
XXS wrote: Ko god da ga je pustio, niko Bosnjake nije tjerao da glasaju za Aliju.
Pa i nisu...vec za Fikreta :-D
Istinu zboris. Legitimnog lidera ocrnise kao izdajnika.
HM 2011

#2661 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

General War wrote:

Narodna skupstina RS uredno funkcionise sa vecinom i prolaze svi zakoni - te cak poneko kaze nemojte da si dopustite ponasajje glupih bosnjaka.

e sad smo mi - Bosnjaci - na tapetu...... i sta kaze general war..... nije zajebancija war-u.... ne dajem pravo izbora....

NSRS...donijela zakon o prazniku dan PC...Bakir se zalio...ustavni sud rekao nelegalan...NSRS pushi bez obzira...ili nije tako?
Ti tvrdiš da jeste ok - ja tvrdim da nije okniti prema mome narodu a niti prema meni kao dijelu naroda - I da treba podržati samo jednu stranku na svim nivoima.

Šta kakav - otiđi pa ih pitaj kakav im je...

NSRS - donjela zakon o prazniku prije tri godine, član predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda se žalio Ustavnom sudu BiH....
Mi pričamo I o državnoj vlasti i o entitetskoj u kojoj glavnu ulogu igraju Bošnjaci i o kantonalnoj.... to je tema - fokusiraj se.... kao što je I tema Fahrdun u zatvoru i šta dalje...

Bošnjaci se u drugim narodima zbog svog multipartizma predstavljaju kao loš primjer organizovanja pa se kaže - Ne budite kao glupi Bošnjaci.. Zbog toga su Bošnjaci na tapetu a to je minimalni problem, problem je da zbog nemogućnosti izvršavanja funkcije vlasti zbog izbornih rezultata Bošnjaci gube društvene položaje, gube moć, Bošnjaci slabe a to nije zajebancija...

Bosnjacko jedinstvo War-u, promjene unutar bosnjacke vlasti tokom trajanja mandata, perturbacije u labavim koalicijama, nemogućnost ispunjenja izbornih obećanja, sve je već opisano nebrojeno puta pa to nema svrhe više niti ponavljati...

Danas kod Bošnjaka ciljevi postoje

Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
Last edited by HM 2011 on 01/02/2016 00:32, edited 1 time in total.
HM 2011

#2662 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by HM 2011 »

palermo wrote:
HM 2011 wrote:

Kakve je fahro provale plasirao i bombe ideološke bacao - ovo I da je istina ja mu ne vjerujem.....

zato kažem žuto novinarstvo.
XXS

#2663 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by XXS »

palermo wrote:
XXS wrote: Nemas kontraargument pa pokusavas da vrijedjas?
ama imam koliko hoćeš protuargumenata, ali nemam dovoljn vremena da bih ga trošio na ovo što si napisao. Uzmeš knjige, pričaš sa pametnim ljudima oko sebe, pričaš sa ljudima koji se toga vremena sjećaju i polako stičeš znanja.

Ovo pod uslovom da nisi kakav pročetnički provodadžija....
Mater ti je cetnikusa, a ti si glupan!
Idriz

#2664 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Idriz »

HM 2011 wrote:
palermo wrote:
HM 2011 wrote:

ovo I da je istina ja mu ne vjerujem.....
:thumbup: :lol:
Matzan

#2665 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

HM 2011 wrote:
palermo wrote:
HM 2011 wrote:

Kakve je fahro provale plasirao i bombe ideološke bacao - ovo I da je istina ja mu ne vjerujem.....

zato kažem žuto novinarstvo.

Pa ne radi se ovdje o tome vjerujemo li mu FahrU ili ne, već što utemeljitelj i vlasnik SBB, najvažnijeg u modernoj historiji koalicionog partnera i saveznika SDA, na ovaj način pokušava blatiti milog nam predsjednika Bakira.

Moželi nam, forumski kolega @HM 2011, pojasniti kako da se postavimo u toj situaciji? :?

Mislim.... ne vjerujemo FahrU za ove gnusne laži, podmetanja i optužbe, a jope nam taj Fahroica i njegovi pačići trebaju k'o kruh.
General War

#2666 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by General War »

HM 2011 wrote:
General War wrote:

Ti tvrdiš da jeste ok - ja tvrdim da nije okniti prema mome narodu a niti prema meni kao dijelu naroda - I da treba podržati samo jednu stranku na svim nivoima.

Šta kakav - otiđi pa ih pitaj kakav im je...

NSRS - donjela zakon o prazniku prije tri godine, član predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda se žalio Ustavnom sudu BiH....
Mi pričamo I o državnoj vlasti i o entitetskoj u kojoj glavnu ulogu igraju Bošnjaci i o kantonalnoj.... to je tema - fokusiraj se.... kao što je I tema Fahrdun u zatvoru i šta dalje...

Bošnjaci se u drugim narodima zbog svog multipartizma predstavljaju kao loš primjer organizovanja pa se kaže - Ne budite kao glupi Bošnjaci.. Zbog toga su Bošnjaci na tapetu a to je minimalni problem, problem je da zbog nemogućnosti izvršavanja funkcije vlasti zbog izbornih rezultata Bošnjaci gube društvene položaje, gube moć, Bošnjaci slabe a to nije zajebancija...

Bosnjacko jedinstvo War-u, promjene unutar bosnjacke vlasti tokom trajanja mandata, perturbacije u labavim koalicijama, nemogućnost ispunjenja izbornih obećanja, sve je već opisano nebrojeno puta pa to nema svrhe više niti ponavljati...

Danas kod Bošnjaka ciljevi postoje

Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
Stranke (bosnjacke) pa i SDA je samo interesna skupina istih ljudi koji su podijelili resore uticaja na svim nivoima tako da je sasvim svejedno pricati o kojem je nivou vlasti rijec...nista bolje ne mislim ni za SDP, SBB...do HDZa, ili SDSa isti Q do u milimetar. Jedinu stranku sto sad trenutno podrzavam je SIPA pod vodstvom stranog faktora :D
Ja sam cuo za frazu glupi bosanac a ne glupi bosnjak :lol: ..i sigurno ne radi multipartizma.
Pa sto obecavate svijetu kule i gradove kad znate da ih nemozete ispuniti...pusti ti tu pricu, kad je trebalo imovinu na bubanj posto zasto , odmah se zakoni usvajali.
...naravno da postoje, ljude koje ste naprasno prekrstili u bosanjke zanima kako izvuci kraj sa krajem do sljedeceg mjeseca kao i sve druge koje dijele ovaj haos.
Matzan

#2667 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Samprotivsviju wrote:
PLANETA_MAJMUNA
Subota, 30.01.2016 u 23:36

Nabildaj se Fahro pa kad izadjes hebi im svima mater kao Rambo!!!
:lol: :lol:

Image
Zgoljo

#2668 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Zgoljo »

Osnovni problem lezi u cinjenici da je sve to sto propagiraju nostalgicari divno,krasno,gradjanska drzava,nema veze ko je ko i sl.
No medjutim u kontekstu danasnje BiH to je samoubilacko razmisljanje sve dotle dok to isto ne zagovaraju i druge dvije strane,a ne zagovaraju.Naprotiv,i dalje smisljaju i aktivno rade na jednom cilju koji je isti zadnjih 26 godina a on je kako zabiti posljednji ekser u kovceg u kojem mrtva lezi Bosna i Hercegovina.
Dakle,dok god je to tako,a tako je,sve patriotske snage moraju dobro paziti na to jer mac koji i dalje visi nad glavom BiH nije imaginaran nego je sasvim stvaran.I to jeste najvaznije od svega,i od toga kako se zivi,i od ekonomije,i obrazovanja,od politike...od svega.
Jer to je pitanje golog opstanka i od toga nista ne moze biti vaznije.

Kad se rijesi pitanje opstanka drzave,dakle ulazak u Nato i EU tek tada mozemo poceti pricati o tim stvarima o kojima danas pricaju jugonostalgicari.Pa makar im i sabraca kojima se toliko uvlace opet ne htjeli to jer tada bi opstanak drzave bio zagarantovan pa bi imali komotnu poziciju za biti primjer i povesti pricu o normalnoj gradjanskoj drzavi u kojoj je nebitno kako se ko zove,ekonomiji,od cega zivis,kako skolujes djecu i te finte.

Ovako danas,uzalud se ti uvlacis u pakas svome komsiji iz genocidne i kazes mu,ma nema veze sto ste nas trpali u masovne grobnice,pa nas jos po koji put i premjestili iz njih,ja tebe i dalje volim,kad on ne voli tebe,ne da te ne voli nego te ne moze ocima gledat.I nema uopste nikakve veze jesi li ti liberal,konzervativac,tradicionalis,kosmopolit,ateista,vjernik,nevjernik,lijevi,desni,radikalan,umjeren,pijes li,ides li ili ne ides u dzamiju,jedes li svinjetinu...jednako te ne moze ocima vidit.
Naravno,govorim o vecini,izuzetaka dakako ima ali oni ne mogu nista promijeniti,za sada.

Ako to ne vidis onda si budala,nevidjena budala koja radi na vlastitu stetu.

U takvoj konstalaciji normalno da je vazno bosnjacko jedinstvo,ne samo bosnjacko vec i svih onih koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom jedinom domovinom.S tim u vezi,vrlo je bitno da koalcija opstane i nastavi sa poslom priblizavanja nase zemlje euroatlantskim integracijama.Pojedinac je u toj prici nebitan makar on bio i Fahro Radoncic.
handžar88

#2669 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by handžar88 »

Nevin u pritvoru 7. dan... or is he? Image
relativno84

#2670 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by relativno84 »

Barack Obama pozvao i Fahrudina Radončića na molitveni doručak
:place:
Tarzo

#2671 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Tarzo »

relativno84 wrote:

Poslaće mu lanč paket.
starii

#2672 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by starii »

Image
kazu masovna podrska fahri...a ono ljudi dosli na pijacu pa ih hvataju da se podapišu :D
dert

#2673 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by dert »

Tarzo wrote:
relativno84 wrote:

Poslaće mu lanč paket.

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
zateznistub

#2674 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by zateznistub »

elk wrote:Covjek je ba metalac,vidi mu nika...previse duvanja sintelana i artana u pivi i vidi sta pise.prokleti poroci...valjda je ljubav prema muzici ostala barem :bih: .maiden do groba.
Ne blati casno ime i pokret sa poređenjem sa ovi likom...šćuo!? :twisted:
Alfons Kauders

#2675 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

zateznistub wrote:
elk wrote:Covjek je ba metalac,vidi mu nika...previse duvanja sintelana i artana u pivi i vidi sta pise.prokleti poroci...valjda je ljubav prema muzici ostala barem :bih: .maiden do groba.
Ne blati casno ime i pokret sa poređenjem sa ovi likom...šćuo!? :twisted:
jest vala

i ja sam se iza rata dero hemijom pa nisam puko

dobro, puko jesam, al toliko nisam :D
Post Reply