Bio je 27. januar 2017. kada su novinari prestali biti medicinski stručnjaci i zabrinuti za pacijente, a postali zaštitnici jezičkih identiteta. Za tu superbrzu intraresornu prekvalifikaciju kriva je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. Tone TV priloga, kilometre novinskih i web članaka prepunih navodne brige o pacijentima, a, ustvari, kreiranih u cilju diskreditacije direktorice, ona je jednom konferencijom za medije opovrgla.
Izetbegović je izlaganjem i odgovorima na novinarska pitanja obrazložila sve oko odlaska ljekara, nestašice medikamenata, „gašenja klinika“, organizacije rada KCUS-a… Rečenim je otkrila neupućenost i zlonamjernost novinara kojom truju javnost od njenog dolaska na čelo ove zdravstvene institucije. Zanimljivo je što je na ovoj konferenciji za medije stradao dugogodišnji novinar Avdo Avdić. Nakon nekoliko pitanja, za koje je bio uvjeren da će razotkriti kriminal/neznanje profesorice Izetbegović, a njega u očima sponzora predstaviti kao perfektnu osobu za realizaciju njihovih ciljeva, dobio je tačne odgovore koji su ta pitanja i njegov novinarski rad doslovno uništili. Mjeseci Avdine, usmjerene i plaćene iz zatomljenih mračnih propagandnih projekata, paljbe po doktorici Izetbegović, obesmišljeni su njenim odgovorima. Nakon tih odgovora, koji su dodatno ojačale poziciju i kredibilitet direktorice, može se reći da je Avdićeva karijera zapečaćena.
Nakon što je činjenicama iz djelokruga svoje nadležnosti i struke porazila novinarski ešalon, oni se nisu predali. Izmakli su se na drugu kotu sa koje će se iživljavati nad doktoricom Izetbegović. Od tog prelomnog 27. januara 2017., kako više nisu mogli pisati o medicinskim i menadžerskim aspektima rada KCUS-a i direktorice, sada su porivi za lingvističkom pravdom vrhunski interesi novinara. Preplavili su skribomani medijske minute i stranice gafom sa lekarima. Nije čak ni teško izmjeriti pa se može svako uvjeriti da je za dva dana više problematiziran i medijski eksploatisan nespretni/bespotrebni izraz/cinizam „lekari“ nego višegodišnja diskriminacija djece kojoj fašistička vlast u Republici Srpskoj uskraćuje pravo na maternji, bosanski jezik.
Da novinare nije briga za pacijente i sistem zdravstva, dokazuje nekoliko surovih činjenica. Navedimo samo dvije. Prva: Avdo Avdić i njemu slični nisu se brinuli o stanju u KCUS-u dok se gomilao stomilionski dug; kada je vođena loša kadrovska politika; kada su sklapani katastrofalni ugovori; kada je privatna praksa mnogim ljekarima bila primarna; kada je zapošljavana rodbina Radovana Karadžića i njegovi saradnici, a ponosni osnivači Republike Srpske… Zašto? Zato što u to vrijeme, koje je porodilo aktuelne probleme, na čelu KCUS-a nije bila dr. Izetbegović. Druga: dugo vremena intenzivan, odjednom je prestao interes medija za Opću bolnicu. Zašto? Zato što mediji nisu brinuli o Općoj bolnici i pacijentima, nego o profesorici Izetbegović.
Ako je činjenica da su mediji bili zainteresovani samo za kritiku stanja u ustanovama tokom perioda kada je na njihovom čelu bila Sebija Izetbegović, mora se postaviti pitanje zašto je to tako. Zato što ona ima prezime prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine – Alije, onog koji je uspravio Bošnjake i zato što je supruga njegovog sina. Ta mržnja prema prezimenu za koje je teško reći da nije odigralo značajnu ulogu tokom stasavanja Bošnjaka u politički narod – to je fašizam.
Sebija All about
-
mario001
#2651 Re: Sebija All about
- ultima_palabra
#2652 Re: Sebija All about
Idul' naknade, Mariofile? 
-
VjecitiStudent
#2653 Re: Sebija All about
Mario, ko je autor ovog idiotskog teksta?
- seln
#2654 Re: Sebija All about
VjecitiStudent wrote:Mario, ko je autor ovog idiotskog teksta?

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2655 Re: Sebija All about
Bolje raditi za naknadu, nego za sendvic
- Matzan
#2656 Re: Sebija All about
KatarinaKosaca wrote:Bolje raditi za naknadu, nego za sendvic
- ultima_palabra
#2657 Re: Sebija All about
A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
- insomnia78
#2659 Re: RE: Re: Sebija All about
Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokicultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
- Matzan
#2660 Re: RE: Re: Sebija All about
To za male pionirčiće.insomnia78 wrote:Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokicultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
Omladinke za nagradu dobijaju pidžama party sa vrhuškom partije.
- GeeTnT
#2661 Re: RE: Re: Sebija All about
Burkini party...Matzan wrote:To za male pionirčiće.insomnia78 wrote:Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokicultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
Omladinke za nagradu dobijaju pidžama party sa vrhuškom partije.
- orinoco
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2663 Re: Sebija All about
Hoce napravit ce generalku i ocistiti KCUS od svakog moguceg oponenta ili onoga tko bi joj mogao ugroziti totalno poklapanje zdravstva u KS. Ja koliko vidim ima tu jos i te kako ljekara koji su za metle ali isto tako znam da su oni u SDA pa neki uzasno bliski Seki i Bakiru. Kad i takve pomete onda cu mozda poceti i vjerovati u tu pricu. Isto kao da mi sad dodje Karadzic i pocne pricati o cjelovitoj BiH i kako je nije htio sravniti sa zemljom. Dodje neko iz najkriminalnije porodice u F BiH i pocne pricati o postenju hahahahaSundanceKid wrote:Ovako nekako ja razmisljam, kao totalno apoliticna osoba, i posmatrac sa strane:
Sebija je strukom ocigledno promasaj za takvu poziciju i ocigledno da imamo citav niz kompetentnijih doktora za takvu funkciju. S druge strane, koji ce nam djavo prekompetentni ljudi na toj poziciji, koja je menadzerska? Njen ucinak, i pored cinjenice da moramo kupovat lijekove, da tu i dalje ima haosa - bolji je nego njenih prethodnika. Pa ljudi jestel vi isli ranije u bolnicu??? Pa gdje ste bili ranije, novinari, komentatori, da pricate o kriminalu koji je tamo na godine godina bio? CINJENICA je da su doktori tamo radili uporedo 2 posla, privatno i na klinickom centru. Da su odnosili materijale koje mi platimo. Da nisu postivali smjene. Cinjenica da je gotovo SVAKI doktor kod nas institucija, i da se svakog posmatra ko da je Bog. Svakom se mora nesto kupit, donijet, molit ga, svaki ima svoj neki klan... Mi kao drustvo doktorima dopustamo previse, zaobravljajuci da oni nisu tu da budu begovi i elita, nego da rade za nas, kao i svi drugi. Kao sto i ja radim obavljajuci svoj poso za koji primam platu...
Svaki od doktora gore je neki mocnik kojem guzicu lize xx ljudi, sestara i osoblja, zaposljvaju koga hoce, rade sta hoce. Svaki od njih ima iza ledja nekog novinara koji objavljuje narucene clanke, jer svaki ima oraha u dzepu. Jedini nacin borbe sa takvim ljudima i takvim sistemom je upravo ovo - da dodje neka seljanka, koja ne ebe nikoga jer iza ledja ima muza i stranku koja joj omogucava da se ponasa tako. Od gospode i finih doktora na celu KCUS-a niakd nista nismo dobili...
Ne volim je, nisam joj fan, u normalnoj drzavi svako bi je se rijesio, bagra je i ona, i Bakir, i SDA, i kamo srece da ih nikad Bog nije dao, al vala mi je drago sto je neko i ovim nasim hadzijama stao u kraj, i malo im se guzica trese...dosta i njih vise! Par prijatelja koji rade na KCUSu mi je bukvalno KUKALO kako moraju ici na poso na vrijeme jer je drama ako zakasne, drama ako odu ranije. Ma nemoj? Ja radim u firmi gdje bi me s noge na nogu napucali da ne radim duze nego sto je radno vrijeme, ne pomsiljam da zakasnim....
Novinari i konferencija? Ah dosli su vukovi da se nekom napiju krvi. I ako su vec htjeli da nesto naprave i ispreskacu Sebiju, umjesto da se pozabave brojkama, da joj takvim stvarima stanu u kraj, naprave joj neugodnost, oni se ufate gluposti, progovori Avdo Avdic (koji iako ima mu.da i cijenim ga, inace je vecinu vremena neotesan i pretjeruje opcenito bez obzira s kim prica, nekad mi se cini da i njemu kulture fali) i eto kraja. Napravi se scena i u fokus se stavi ekavica, i to da je ona losa osoba. Totalno pogresno, jer ako hoces da je diskreditujes, ne trebas kao licnost, vec kao menadzera.
Mogo bi pisat do sutra, ali kao zakljucak - nek se nesto vrti, nek se nesto desava. Ona je tu, papanka je, nekompetentna je, znamo svi da je tu dosla iskljucivo radi Bakira, da ne zasluzuje bit tu, bukvalno svaki argument stoji i tacan je, al ljudi mi smo BAGRA! I vjerovatno je najbolje zasad da je tu. Sve i da krade ko i prethodnici, makar ce napravit generalku, jer ne postoji ni jedna druga osoba koja bi mogla radit ovakvu generalku tamo. Samo ona, zbog politickih veza i ledja i moze dovest u nekakav red KCUS. Tuzno, zalosno, al je tako.
- hrasno38
#2664 Re: Sebija All about
Avdo je za tebe i takve kao ti institucija!!!mario001 wrote:Kada su jedino uporiste Avdo Avdic i direktor betonareNije do pismenosti, već do obraza... I do finansijske koristi, naravno.
Edin Forto: Zašto Vlada KS pogrešno predstavlja finansijsko stanje na KCUS-u?
http://www.nasastranka.ba/edin-forto-za ... na-kcus-u/![]()
![]()
- hrasno38
#2665 Re: Sebija All about
neko od rijetko pismenih iz centraleVjecitiStudent wrote:Mario, ko je autor ovog idiotskog teksta?
- hrasno38
#2666 Re: RE: Re: Sebija All about
Normalno u skladu ekonomske situacije u zemlji za razliku od malih zelenih koji za sve to budu nagradjeni diroktorskim pozicijama, ministarskim mjestima i kojim metrom blize u safu velikom vodji pa da se mogu slikati za Bajram. Mi pojedemo senvic i popijemo sok a vi unistite sve gdje se pojavite....ali boli vas kurac iskrena Kata navija za vas.insomnia78 wrote:Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokicultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
- orinoco
#2667 Re: RE: Re: Sebija All about
Tanka je linija između današnje uprave KCUS (SDA) i ranije (SDP). Ista je to matrica, razlika je u bojama.hrasno38 wrote:Normalno u skladu ekonomske situacije u zemlji za razliku od malih zelenih koji za sve to budu nagradjeni diroktorskim pozicijama, ministarskim mjestima i kojim metrom blize u safu velikom vodji pa da se mogu slikati za Bajram. Mi pojedemo senvic i popijemo sok a vi unistite sve gdje se pojavite....ali boli vas kurac iskrena Kata navija za vas.insomnia78 wrote:Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokic
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2668 Re: Sebija All about
za humor je potrebna inteligencija. Sumnjam da ces razumjeti....ultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
- vješalica
#2669 Re: Sebija All about
Ja ne pokusavam fa plaknem Sebbiju nego iznosim vinjenice da ni Dinarevicka da vec hoce praviti zrtvu od sebe i da je pojedinci kuju u zvijezde nije bas takva kako se prezentira.Ali prosjecni SDA mislilac na forumu ne misli tako.hrasno38 wrote:Pa ja SDA zataskala jer em sto je tad na celu UKCS-a bio Gavrankapetanovic....em je SDA bila pobjednik i na opstim i na lokalnim izborima!!! 2008 godine podignuta krivicna prijava koja je bila nidje veze a iste godine Senka postala punopravni član Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Ma ja sve joj to sredi stari i brat. Kad vec pokusavate da operete Sebiju onda to radite kako treba ili bolje nemojte nikako.vješalica wrote:kako se ono završi proces protiv dinarevičke?hrasno38 wrote:http://www.globalno.org/gori-bosna-zast ... a-pa-onda/
aaaahhh pa zataškavanjem......
- vješalica
#2670 Re: Sebija All about
Bolnice nisu restorani sa svedskim stolom vec sa onom hajmo reci najmizernijom hronm iliti splacinama i uvijek su bili takvi
- orinoco
#2671 Re: Sebija All about
Nije tako ni u Zanzibaru. Pacijenti plaćaju bolničkli tretman, plaćaju i hranu. Ne daje Sebija novac iz svog džepa za hranu bolesnicima, za splačine koje se ne daju ni kravama i svinjama.vješalica wrote:Bolnice nisu restorani sa svedskim stolom vec sa onom hajmo reci najmizernijom hronm iliti splacinama i uvijek su bili takvi
- hrasno38
#2672 Re: Sebija All about
Ma vidis da da je nekima to normala....doduse zaista to nije poteklo od Seke nego je tako bilo uvijek u nasim bolnicama sto ne znaci da je ispravno.orinoco wrote:Nije tako ni u Zanzibaru. Pacijenti plaćaju bolničkli tretman, plaćaju i hranu. Ne daje Sebija novac iz svog džepa za hranu bolesnicima, za splačine koje se ne daju ni kravama i svinjama.vješalica wrote:Bolnice nisu restorani sa svedskim stolom vec sa onom hajmo reci najmizernijom hronm iliti splacinama i uvijek su bili takvi
- hrasno38
#2673 Re: Sebija All about
Vidi svakom iole bistrijem forumasu je jasno da jedan clan evropske akademije nauka nije dao ovakvu izjavu i da se ne bi spustao na nivo gospodje Izetbegovic koja cupa grkljane po KCUS-u....dakle ne kontam sta ti u stvari branis mada sasvim sigurnmo ima neke istine u ovom clanku jer imamo audio dokaze kako se doticna gospodja ponasa.vješalica wrote:Ja ne pokusavam fa plaknem Sebbiju nego iznosim vinjenice da ni Dinarevicka da vec hoce praviti zrtvu od sebe i da je pojedinci kuju u zvijezde nije bas takva kako se prezentira.Ali prosjecni SDA mislilac na forumu ne misli tako.
Last edited by hrasno38 on 29/01/2017 13:14, edited 1 time in total.
- insomnia78
#2674 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
Poleti na klix eno pljuju po Amri. Valja i tu cvaju ubosthrasno38 wrote:Normalno u skladu ekonomske situacije u zemlji za razliku od malih zelenih koji za sve to budu nagradjeni diroktorskim pozicijama, ministarskim mjestima i kojim metrom blize u safu velikom vodji pa da se mogu slikati za Bajram. Mi pojedemo senvic i popijemo sok a vi unistite sve gdje se pojavite....ali boli vas kurac iskrena Kata navija za vas.insomnia78 wrote:Stranacki podmladak je angazovan za branjenje i promicanje stranke na internetu u zamjnu za sendvic i sokicultima_palabra wrote:A sta je fol sa sendvicem, vidim Kata ga stalno spominje, pa da ne propadne fol?
- hrasno38
#2675 Re: RE: Re: RE: Re: Sebija All about
Ne treba meni dijasporac niko davati cvaje ja to sam sebi zaradjujem vec dugi niz godina u svojoj zemlji.insomnia78 wrote:Poleti na klix eno pljuju po Amri. Valja i tu cvaju ubost