A da smo ostali u krnjoj Jugi bili bi Amerika za njih_BataZiv_0809 wrote:I opet kakva god da je za BiH je Amerika.Ommadawn wrote:
Zavrsilo bi se isto kao i sa Slobom da ga bolest nije sjebala. Skinuli bi ga njegovi. Pogledaj samo hrvatsku privredu, pogotovo u krajevima kuda su prosli Bljesak i Oluja, mada ne treba biti zanemarena ni Imotska Krajina. Imotski spasava blizina mora - inace bi se poubijali od depresije.
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
detroit-mercy
#2651 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
- Ommadawn
#2652 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da je bolja, jeste ali nijansu. Ali da je Amerika - nije Bato, nije._BataZiv_0809 wrote:I opet kakva god da je za BiH je Amerika.Ommadawn wrote:
Zavrsilo bi se isto kao i sa Slobom da ga bolest nije sjebala. Skinuli bi ga njegovi. Pogledaj samo hrvatsku privredu, pogotovo u krajevima kuda su prosli Bljesak i Oluja, mada ne treba biti zanemarena ni Imotska Krajina. Imotski spasava blizina mora - inace bi se poubijali od depresije.
Ja sam eto imao tu priliku (da ne kazem nesrecu, jer treba gledati pozitivno u zivotu) da boravim u tim malo zabitim krajevima Hrvatske. Ni po cemu se ne razlikuju od Bosne.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2653 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa dobro, to se slazem. Ali znas vec ono o kupusu i mesu, statistici i ostalim fazonimaOmmadawn wrote: Da je bolja, jeste ali nijansu. Ali da je Amerika - nije Bato, nije.
Ja sam eto imao tu priliku (da ne kazem nesrecu, jer treba gledati pozitivno u zivotu) da boravim u tim malo zabitim krajevima Hrvatske. Ni po cemu se ne razlikuju od Bosne.
-
Usamljeni Hashishar
#2654 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kolega, sve to sto argumentiraš su dešavanja koja nemaju veze sa krnjoj Jugoslavijom, nego sa onim što je došlo poslije.Ali Kemal wrote:Usamljeni Hashishar wrote:Pitanje sad za ove sto misle da smo trebali ostati u krnjoj Jugoslaviji pod njihovom vlascu: Mislite li da bi bilo drugacije u Sarajevu, Bihacu, Tuzli, Zenici i ostalim gradovima gdje cetnicka noga (hvala Bogu) nije krocila??? I prije aprila 1992 a i poslije cetnici su dokazali koliko su bili spremni za suzivot, dovorore, pregovore i kompromise.
Generalno tvoj post nagoni na razmišljanje da li je uopće moguće da Bošnjaci i Srbi žive zajedno, onako ukratko, to je moj utisak.
Pa pola mog posta je ono sto se desilo PRIJE referenduma za nezavisnost i prije aprila 1992. Samo sam htio pokazati kako su Srbi tada razmisljali i ponasali se jos 1991. Oni nisu htjeli suzivot ni 1990, ni 1991 a ni 1992. Nikakav "sporazum" ni "dogovor" s njima nije bio moguc u to vrijeme. Svi Bosnjaci i Hrvati iz Banjaluke koji su bili dio srpske vojske (znaci oni koji su prihvatili lojalnost Srbima i pucali na svoj narod) su na kraju dobili otkaze s posla, izbaceni iz stanova i na kraju su zavrsili u inostranstvu. NISTA ama bas NISTA nije moglo zaustaviti Srbe u svojoj namjeri da naprave etnicki cistu srpsku drzavu na tlu BiH.
-
Usamljeni Hashishar
#2655 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ubijedjen sam da bi mudrom politikom Bošnjaci ostali u Banjaluci, medjutim očigledno je da ste bili žrtvovani i da na vas Alija nije više računao.prog321 wrote:Mi Banjalucani smo 1991 bili u epicentru te srpske katarze i tacno znamo kako su razmisljali u to vrijeme. Jednostavno su Srbi tada bili zeljni muslimanske krvi kao osveta za 500 godina osmanlijske vladavine i nista ih nije moglo zaustaviti da ne krenu na nenaoruzan muslimanski narod osim mozda da su se muslimani prekrstili u pravoslavce.
Hajde budi ti sada, 20 godina poslije mudar, i reci kako smo mi Bosnjaci mogli opstati u Banjaluci: svi su dobili otkaze (znaci nismo imali ekonomskih mogucnosti da prezivimo), svi su izbaceni iz stanova (znaci nismo imali krov nad glavom vise), sve dzamije su porusene (znaci unistili su nam mogucnost za kulturu i vjeru) i na kraju je dosta ljudi i ubijeno. Svaka mogucnost otpora je unistena do marta 92, srpske vojske u Banjaluci je bilo toliko da nisi mogao glavu da podignes a da ne vidis nekoga sa kokardom ili neki tenk ili gomilu naoruzanih civila. Znaci ako si ocekivao neku mudru politiku od nas koji smo ostali grdno se varas da je bilo moguce (mogli smo samo poginuti svi, ali meni je zivot ipak drazi od nekih ideala). E sad to sto je Bosnjacka administracija i vlada totalno prodala Banjaluku i nije prstom pomakla da se bar dio od 250000 ljudi koji su istjerani iz Bosanske Krajine vrati kucama. Citav rat smo slusali radio Sarajevo na kratkim talasima u Banjaluci. Pogodite koliko je puta BiH drzavni radio spomenuo Banjaluku za te 3 i nesto godine? NIJEDNOM. NIKADA. Nisu cak objavili ni da su dzamije srusene u maju 1993. A da su bar jednom spomenuli da se u Banjaluci desava etnicko ciscenje NISU. Nikakve, pa cak ni lose politike a kamoli mudre, nije bilo od naseg rukovodstva da stane u odbranu nas Banjalucana.
-
Drinski
#2656 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
OVo je dijelom tacno, jer u mom mjestu su pred rat nad SVIM preduzećima iz oblasti tekstilne i obućarske industrije otvorene stečajevi. Ne sumnjam da bi to zahvatilo i dio ostalih preduzeća.detroit-mercy wrote:. Glede resursa, presucujes da nam je pred rat ekonomija bila u kurcu, da nam je predstojalo tesko vrijeme restruktuiranja privrede i socijalnih nemira, prema tadasnjim podatcima svaka treca firma je trebala pod noz, o tehnoloskoj zaostalosti, niskoj produktivnosti, loan poslovima i slicno ni avaza, nego pricas o milijardama ugovorenih poslova. I za sve drugi krivi samo ne protivurjecnosti u drzavi koji su stalno potresale tu drzavu ali koja je pod Titinim autritetom i jako policijsko vojinim snagama nekako uspijevala da gasi pozare. .
- Dozer
#2657 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Zaista je tesko komunicirati s nekim ko ne razumije. I ko pravi poredjenja kakva ti pravis...detroit-mercy wrote:Table 6Dozer wrote:
Share of World Arms Exports (in percent)
SU Other
US RS UK GM FR W.Eur. CH Others
1984 24 32 4 5 10 8 3 14
1985 26 32 3 3 13 7 1 15
1986 23 39 7 2 8 5 2 14
1987 26 37 8 2 5 6 3 13
1988 23 37 8 3 3 6 5 15
1989 30 36 9 2 4 3 4 12
1990 33 33 9 4 10 3 3 5
1991 41 21 14 7 5 4 4 4
1992 47 8 16 5 5 6 3 10
1993 49 11 16 6 3 4 4 7
1994 56 6 15 3 4 4 4 8
Reko da vidim, posto smo toliko oruzja izvozili sigurno smo bili u vrhu, rame uz rame sa USA i Rusijom. Al u kurcu, nema nas bas nesto na tim spiskovima, ah da, ta famozna vojna industrija i razlog sto nas unististe. Mozda da izvucemo malo i podataka koliko su udio u kolacu izgradnje Libije, Iraka i zemlja bliskog istoka imale jugoslovenske firme a koliki su udio imale firme iz drugih zemlja (Zapad ili Istok)
.
Jebote kad sebi covjek zada u glavi nesto onda si cio film napravi i sta je bilo i kako je bilo a nigdje veze sa vezom.
A da imas samo malo logike i kada bi pogledao postotke za "Others" od 1984 do 1989, mislim da nije tesko zakljuciti ko je bio vodeci medju tim "Others". I onda, 1990 drastican pad od preko 50% tih "Others". Pretpostavljam da je to zato jer se zakuhalo u Zimbabveu...
-
Fudo387
#2658 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Dozer wrote:Zaista je tesko komunicirati s nekim ko ne razumije. I ko pravi poredjenja kakva ti pravis...A da imas samo malo logike i kada bi pogledao postotke za "Others" od 1984 do 1989, mislim da nije tesko zakljuciti ko je bio vodeci medju tim "Others". I onda, 1990 drastican pad od preko 50% tih "Others". Pretpostavljam da je to zato jer se zakuhalo u Zimbabveu...
-
dezurni_ucenik
#2659 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
prog321 wrote:Usamljeni Hashishar wrote: Imao sam tu nesrecu da sam skoro citav rat proveo u Banjaluci gdje sam svojim ocima gledao moral cetnicke vojske ali i loaklnog srpskog stanovnistva. Ta mrznja nije dosla odjednom 1992 nego se jednostavno morala gajiti godinama i decenijama (mozda i vijekovima). Oni su jednostavno htjeli Bosnu samo za sebe i mi smo mogli ostati tu samo ako cemo uraditi sve sto oni zele. Ukoliko pozelimo nesto drugo prijetili bi nam istrebljenjem (kao sto se i dogodilo) i na kraju bi opet poceli rat. .![]()
Mi Banjalucani smo 1991 bili u epicentru te srpske katarze i tacno znamo kako su razmisljali u to vrijeme. Jednostavno su Srbi tada bili zeljni muslimanske krvi kao osveta za 500 godina osmanlijske vladavine i nista ih nije moglo zaustaviti da ne krenu na nenaoruzan muslimanski narod osim mozda da su se muslimani prekrstili u pravoslavce..
Ne znam za ove Sarajlije. Izgleda da su oni u to vrijeme sa Srbima kumovali ali nikad iskreno nisu sa njima kuca do kuce zivjeli. Bolje da nisu.
Kad se sjetim, poceo rat, petogodisnji unuk od jednog komsije govori : "djede djede, vidi onoga u zelenoj majici. To je muslimanska boja". Znaci dijete od 5 godina zna sta je "muslimanska boja". Ucitelj prvacicima u skoli govori o "Alijinoj drzavi gdje TE kolju ako si Srbin". Svako srpsko dijete na jaknama imalo bedzeve sa kokardama, skolske torbe isarane sa 4s i natpisima tipa "Bog voli Srbe. Allah mrtve". Pade prva granata na Sarajevo, sprska djeca vec znaju stihove "tamo daleko". Komsija kojeg stari zna citav zivot, ispred zgrade prijateljima pokazuje kartu velike Srbije. Vlasnik videoteke pretucen od strane srpske policije, jer je sa podsmijehom komentarisao kokardu na kapi koju je neki balavac nosio. A taj balavac odmah ocu to prenijeo, kako mu se "balija smije". Djeca kao iz Orvelove 1984 knjige.
Da ne spominjem Prijedor, tamo je bio jos milion puta gori horor.
- Ali Kemal
#2660 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sa ovim se apsolutno slažem. Pojava nacionalista još institucionizirana kroz nacionalne stranke je automatski značila da tu nema šanse da dodje do bilo kakvog dogovora.Ommadawn wrote:Nikad, ali nikad, s nacionalistima nema dogovora ni deala. Onaj koji zagovara ideju unistenja drugog naroda zarad boljitka svom narodu ne moze biti nikako dobar - cak ni narodu kojeg vodi.
Svi dogadjaji to potvrdjuju, opstankom krnje Jugoslavije bi se dobilo nekoliko godina vremena da se situacija smiri i još uvijek bez entiteta bi postojala šansa za neki gradjanski entitet. U svakom slučaju to je prije svega bio interes BiH, mnogo više nego za ostatak te krnje Jugoslavije.
Mislim da su tu dvojac F-Z pokazali izuzetnu mudrost
-
detroit-mercy
#2661 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kod prikaza statistickih podataka gdje se stavi 6 ili 7 jedinica sa signifikantnim udjelom na trzistu koji se krece od 50%-1% oni koji spadaju u Other kategoriju znaci da imaju trzisni udjel znatno manji od ovog najmanjeg zato i nisu listani. Neko ko ima .5 ili .05% udjela naravno da nece biti imenovan jer takvih je obicno jako mnogo i samo bi dotano opterecivali listu a njihov udio je beznacajan medju ovima koji dominiraju. Tako ako mislis da je Juga drazala 5 ili 6% svjetskog trzistaDozer wrote:Zaista je tesko komunicirati s nekim ko ne razumije. I ko pravi poredjenja kakva ti pravis...detroit-mercy wrote:Table 6Dozer wrote:
Share of World Arms Exports (in percent)
SU Other
US RS UK GM FR W.Eur. CH Others
1984 24 32 4 5 10 8 3 14
1985 26 32 3 3 13 7 1 15
1986 23 39 7 2 8 5 2 14
1987 26 37 8 2 5 6 3 13
1988 23 37 8 3 3 6 5 15
1989 30 36 9 2 4 3 4 12
1990 33 33 9 4 10 3 3 5
1991 41 21 14 7 5 4 4 4
1992 47 8 16 5 5 6 3 10
1993 49 11 16 6 3 4 4 7
1994 56 6 15 3 4 4 4 8
Reko da vidim, posto smo toliko oruzja izvozili sigurno smo bili u vrhu, rame uz rame sa USA i Rusijom. Al u kurcu, nema nas bas nesto na tim spiskovima, ah da, ta famozna vojna industrija i razlog sto nas unististe. Mozda da izvucemo malo i podataka koliko su udio u kolacu izgradnje Libije, Iraka i zemlja bliskog istoka imale jugoslovenske firme a koliki su udio imale firme iz drugih zemlja (Zapad ili Istok)
.
Jebote kad sebi covjek zada u glavi nesto onda si cio film napravi i sta je bilo i kako je bilo a nigdje veze sa vezom.
A da imas samo malo logike i kada bi pogledao postotke za "Others" od 1984 do 1989, mislim da nije tesko zakljuciti ko je bio vodeci medju tim "Others". I onda, 1990 drastican pad od preko 50% tih "Others". Pretpostavljam da je to zato jer se zakuhalo u Zimbabveu...
Kao sto rekoh, kad si neko u glavi stvori film onda mu se stvari tako poklapaju pa krene od industrije naourzanja sve do milijardi poslova na BI iako je cinjenica da smo na BI kupili mrvice od onoga sto je ostajalo iza velikih igraca ali za nas je i to bilo jako dosta i jako dobro
Jednostavno si se prosuo ko riza, oprosticemo ti ovaj put jer nisi los forumas
-
detroit-mercy
#2662 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Btw, kako samo selektivno gledas na statistiku
obojio si jednu godinu u crveno da dokazes nesto a onda 92 kad se procenat drugih vraca gdje je prije bio i ne spominjes, iako 92 bijesni rat u Jugi
i nista ne radi. Ali je referenca 90 godina kada je namjenska jos u punom zamahu. Providno do bola
.
- Dozer
-
detroit-mercy
#2664 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pokusali su mnogi sa Hitlerom da se dogovore i da kupe vrijeme pa znamo kako je zavrsiloAli Kemal wrote:Sa ovim se apsolutno slažem. Pojava nacionalista još institucionizirana kroz nacionalne stranke je automatski značila da tu nema šanse da dodje do bilo kakvog dogovora.Ommadawn wrote:Nikad, ali nikad, s nacionalistima nema dogovora ni deala. Onaj koji zagovara ideju unistenja drugog naroda zarad boljitka svom narodu ne moze biti nikako dobar - cak ni narodu kojeg vodi.
Svi dogadjaji to potvrdjuju, opstankom krnje Jugoslavije bi se dobilo nekoliko godina vremena da se situacija smiri i još uvijek bez entiteta bi postojala šansa za neki gradjanski entitet. U svakom slučaju to je prije svega bio interes BiH, mnogo više nego za ostatak te krnje Jugoslavije.
Mislim da su tu dvojac F-Z pokazali izuzetnu mudrostmedjutim klero-nacionalistička struja na vlasti se odlučila za neke druge olako obećane varijante, sa planiranjem koje je dosezalo negdje do poslije ručka. :oops:
-
prog321
#2665 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
I dan danas su na Manjaci i Kozari veci cetnici nego u Sumadiji.dezurni_ucenik wrote:prog321 wrote:Usamljeni Hashishar wrote: Imao sam tu nesrecu da sam skoro citav rat proveo u Banjaluci gdje sam svojim ocima gledao moral cetnicke vojske ali i loaklnog srpskog stanovnistva. Ta mrznja nije dosla odjednom 1992 nego se jednostavno morala gajiti godinama i decenijama (mozda i vijekovima). Oni su jednostavno htjeli Bosnu samo za sebe i mi smo mogli ostati tu samo ako cemo uraditi sve sto oni zele. Ukoliko pozelimo nesto drugo prijetili bi nam istrebljenjem (kao sto se i dogodilo) i na kraju bi opet poceli rat. .![]()
Mi Banjalucani smo 1991 bili u epicentru te srpske katarze i tacno znamo kako su razmisljali u to vrijeme. Jednostavno su Srbi tada bili zeljni muslimanske krvi kao osveta za 500 godina osmanlijske vladavine i nista ih nije moglo zaustaviti da ne krenu na nenaoruzan muslimanski narod osim mozda da su se muslimani prekrstili u pravoslavce..
Ne znam za ove Sarajlije. Izgleda da su oni u to vrijeme sa Srbima kumovali ali nikad iskreno nisu sa njima kuca do kuce zivjeli. Bolje da nisu.
Kad se sjetim, poceo rat, petogodisnji unuk od jednog komsije govori : "djede djede, vidi onoga u zelenoj majici. To je muslimanska boja". Znaci dijete od 5 godina zna sta je "muslimanska boja". Ucitelj prvacicima u skoli govori o "Alijinoj drzavi gdje TE kolju ako si Srbin". Svako srpsko dijete na jaknama imalo bedzeve sa kokardama, skolske torbe isarane sa 4s i natpisima tipa "Bog voli Srbe. Allah mrtve". Pade prva granata na Sarajevo, sprska djeca vec znaju stihove "tamo daleko". Komsija kojeg stari zna citav zivot, ispred zgrade prijateljima pokazuje kartu velike Srbije. Vlasnik videoteke pretucen od strane srpske policije, jer je sa podsmijehom komentarisao kokardu na kapi koju je neki balavac nosio. A taj balavac odmah ocu to prenijeo, kako mu se "balija smije". Djeca kao iz Orvelove 1984 knjige.
-
detroit-mercy
#2666 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ili mozda sa snimanja Neretve kad su im trebali statisti Cetiniciprog321 wrote:I dan danas su na Manjaci i Kozari veci cetnici nego u Sumadiji.dezurni_ucenik wrote:prog321 wrote:
![]()
- Ali Kemal
#2667 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Znamo, npr Crna Goradetroit-mercy wrote:Pokusali su mnogi sa Hitlerom da se dogovore i da kupe vrijeme pa znamo kako je zavrsilo![]()
Sada je 2016, Slobo je mrtav već 10 godina, a sa vlasti je izgubio prije više od 15 godina i šta se promijenilo u BiH, ništa.
Dok se ne shvati da nema dobrih "naših" nacionalnih stranaka tako će i dalje biti.
SDA jeste prodao i žrtvovao planski na hiljade ljudi zarad čega, zarad ove države na dnu Evrope.
Prema tome dvojac F-Z je bio milion svjetlosnih godina ispred Alije & Co i siguran sam da su se poslušali mnogi bi ostali živi, neraseljeni, kao i da ne bi bilo RS.
To je poenta ove priče, a to da nije moglo drugačije i da ne može da postoji odgovornost ljudi koji su se izatrke uhvatili vlasti i fotelja sa kojih ih možeš samo špartlom strugat, gdje su se čak i dinastije kreirale, to je za priča za puk ispranog mozga.
Čuj nije moglo drugačije
-
detroit-mercy
#2668 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pozivanje na jebenu Crnu Goru je nigdje veze, nakon izgubljenih ratova, NATO bombardovanja, sankcija, Kosova i cega jos ne sve izlazak Crne Gore je bio samo puka formalnost. Izasli bi kurku crnogorci igdje da je tocak istorije krenuo u drugom smijeru, dobili bi po picici da bi im jos zvonilo u usima.Ali Kemal wrote:Znamo, npr Crna Goradetroit-mercy wrote:Pokusali su mnogi sa Hitlerom da se dogovore i da kupe vrijeme pa znamo kako je zavrsilo![]()
![]()
Sada je 2016, Slobo je mrtav već 10 godina, a sa vlasti je izgubio prije više od 15 godina i šta se promijenilo u BiH, ništa.
Dok se ne shvati da nema dobrih "naših" nacionalnih stranaka tako će i dalje biti.SDA jeste prodao i žrtvovao planski na hiljade ljudi zarad čega, zarad ove države na dnu Evrope.
Prema tome dvojac F-Z je bio milion svjetlosnih godina ispred Alije & Co i siguran sam da su se poslušali mnogi bi ostali živi, neraseljeni, kao i da ne bi bilo RS.
To je poenta ove priče, a to da nije moglo drugačije i da ne može da postoji odgovornost ljudi koji su se izatrke uhvatili vlasti i fotelja sa kojih ih možeš samo špartlom strugat, gdje su se čak i dinastije kreirale, to je za priča za puk ispranog mozga.
Čuj nije moglo drugačije
Boldano se slazem.
Ostatak nigdje veze, trenutno ne bi bili raseljeni ali na prvi pokusaj dizanaja glave dobili bi po picoki ko niko.
500 godina handrenja u kolektivnoj svijesti je 10 puta jace od 50 godina rahatluka
- Ommadawn
#2669 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne možeš ovdje računati Crnu Goru nikako! Nikako!!!!Ali Kemal wrote:Znamo, npr Crna Goradetroit-mercy wrote:Pokusali su mnogi sa Hitlerom da se dogovore i da kupe vrijeme pa znamo kako je zavrsilo![]()
![]()
Dok se ne shvati da nema dobrih "naših" nacionalnih stranaka tako će i dalje biti.
SDA jeste prodao i žrtvovao planski na hiljade ljudi zarad čega, zarad ove države na dnu Evrope.
Čuj nije moglo drugačije
Crna Gora je bila u savezništvu sa Srbijom i odobravala i podržavala tadašnju njenu politiku. Ko je bombardirao Dubrovnik? Ko napravi zločine po Foči i okolini Foče?
Pazi, 1993-e sam na švedskoj državnoj televiziji gledao reportažu o nekim ljudima iz Crne Gore koji se ne slažu s politikom Miloševića i hoće da raspišu referendum za otcjepljenje Crne Gore. Između ostalog kažu da ih stalno progone, prijete im, da trpe sve nedaće sankcija - bukvalno žive pod strahom da sutra neće osvanuti živi. Neki su i dezerteri jer ne žele ratovati zarad Miloševićevih ideala.
Bi li ti išao bombardirati Split, Zadar, Zagreb a uslov je opstanak u krnjoj Jugoslaviji? Bi kurac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2670 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Opet se vracamo na isto. Sto bi nam Zagreb, Split ili Zadar trebali biti vazniji od Mostara, Bihaca ili Banjaluke?
-
detroit-mercy
#2671 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Znaci vaznije je bilo biti fasisticki kolabracionista i zlocinac, ucestvovati u ratnim zlocinima/etnickom cisenju/zlocinima protiv civila nego ostati koliko toliko na nekoj pravednoj strani._BataZiv_0809 wrote:Opet se vracamo na isto. Sto bi nam Zagreb, Split ili Zadar trebali biti vazniji od Mostara, Bihaca ili Banjaluke?
A sve pod nadom da cemo ostati neokrnjeni. Znam da je tebi licno zao sto nisi dio krnje Juge ali biti segrt/vodonosa Balakanskog Kasapina je previse sto trazis.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2672 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma bolje ovako 
-
detroit-mercy
#2673 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
U krnjoj bi nam ruze cvjetale_BataZiv_0809 wrote:Ma bolje ovako
Ako nista, koliko toliko cist obraz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2674 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ruze vala niko nije spomenuo. A sta osim obraza imamo? Sta nam je to ostalo?
Mani se ba demagogije. I sa Hitlerom su skoro svi napravili deal, pa ga kasnije povalili.
Mani se ba demagogije. I sa Hitlerom su skoro svi napravili deal, pa ga kasnije povalili.
-
Fudo387
#2675 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Cak i da smo svi slozno pristali da budemo u sluzbi zlocina, sto ti zdusno predlazes i pristojnog insana nagonis ili da povrati ili da te_BataZiv_0809 wrote:Opet se vracamo na isto. Sto bi nam Zagreb, Split ili Zadar trebali biti vazniji od Mostara, Bihaca ili Banjaluke?
posalje u pm, na osnovu cega mozes garantovati da nam se kasnije opet ne bi desili Sarajevo, Srebrenica, Bihac?