Isti su, ne znam što. Jes da je Sadam napao Iran nakon američkog emera, jes spaljivao Irance hemijskim oružjem kojeg mu je Karterova vlada dala, al' su ga Amerikanci i srušili na kraju. Sve to ima svoje...salik79 wrote: Sto li, Boze?!
Sirija vol. 2
- arzuhal
#2651 Re: Sirija vol. 2
- Challenger__
#2652 Re: Sirija vol. 2
Simpatizeri Ankarinih terorista misle da je svijet na forumu glup, pa podmeću tu šibicarsku logiku po kojoj, eto, Damask i saveznici (Rusi), štede ISIL a udaraju na "pobunjenike" (a u osnovi Ankarinu terorističku mrežu). Udaraju oni i jedne i druge a u skladu sa prioritetima i tempom koje su izabrali, promišljeno i pametno.
Zato Ankara histeriše, zato vuče nepromišljene poteze.

Zato Ankara histeriše, zato vuče nepromišljene poteze.
zrakomlat wrote:husein_kapetan wrote:Sve pohvale za ove sirijske momke koji su uspjeli iza teroristickih linija... besprijekornom intervencijom spasiti ovog nadasve sretnog pilota iz ralja glavosjeca..malo li je..
Ovo je simbolican ali indikativan dokaz spremnosti SAA da djeluje i u gotovo nemogucim uslovima i ovim stvorise presedan dostojan najelitnijih formacija..
Aferim..
- nosara
#2653 Re: Sirija vol. 2
tornjak i drvosjeca... Haman akademija nauka...Bodkin wrote:Kakve vi gluposti pisete. Mene bi majke mi rodjene stid bilo ovako nesto izvalitiDrvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, jasno je meni to. Rekao sam već da je takvima Putin i Mladić uzor u životu. Između takvih i onih kozojeba dole nema neke bitne razlike u razmišljanju samo što su na prvi pogled na suprotnim stranama. Matrica razmišljanja je potpuno ista.bh.tornjak wrote: kroz mnoge komentare se da primijetiti "nada" da ce rusi malo zesce zakuhati....i da ce se svijet time pozabaviti kako bi (neki) mogli da nastave zapoceti projekat "vekovnog sna"
zbog toga svo ovo svrsavanje na ruse...
-
zijancer
#2654 Re: Sirija vol. 2
meni jedino nije jasno na sta se ujka dzo oslonio u dilu s hitlerom 
- salik79
#2655 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote:Isti su, ne znam što. Jes da je Sadam napao Iran nakon američkog emera, jes spaljivao Irance hemijskim oružjem kojeg mu je Karterova vlada dala, al' su ga Amerikanci i srušili na kraju. Sve to ima svoje...salik79 wrote: Sto li, Boze?!
Nisu i ne mogu biti isti. Kada je Sadam, emerom Amerike, sve to radio, kompletna "demokratska" i "manje demokratska" klika je stala iza njega, svi osim Sirije. Hizbullahu je zila kucavica Sirija, sta bi bilo kada bi Saudovi i Tanijevi puleni sutra zasjeli na granicu?! Bezbel' bi ih "bratski" nastavili pomagati...
-
zrakomlat
#2656 Re: Sirija vol. 2
Kakvo je ovo rafalanje, nije valjda da pucaju kalašima na aviJonemamito1 wrote:Tri Su-34 ruska bombardera u akciji na tursko sirijskoj granici na sjeveru Alepa!
-
The 51st State
#2657 Re: Sirija vol. 2
Koliki duduk moras biti pa ovakvu jednu vratolomiju napisati, samo rusi imaju pravo na projiciranje moci i to u tudjem dvoristu, uz standardnu pamfletasku agendu i vokabular.Challenger__ wrote:Sirijska država i armija, te njeni saveznici na čelu sa RF se bore ne samo protiv tzv. "IS" već sa brojnim ekstremističkim i terorističkim formacijama i organizacijama među kojima su one sa internacionalnih lista kao što su Al Nusra (ogranak Al Qaede) i Islamistička partija Turkistana.nosara wrote:Ko normalan ne podrzava legitimno izabranu vlast u Siriji...? Ja ne znam nikog...Co0l wrote: Svako normalan,bez obzira na svoj stav prema zlocinackom Asadovom rezimu,je pozdravio ruske izjave o borbi protiv ISIL-a.I evo,jos uvijek se nadamo da ce se pocet borit protiv ISIL-a kao sto se bore protiv ostalih pobunjenika.
Ove frakcije podupire, naoružava i podržava Ankara. One su problem Sirije, Bliskog istoka i svijeta (terorizam) ništa manje od tzv. "Islamske države". Ista ideologija, isti cilj, nešto drugačija metodologija. Insistirati na borbi samo protiv "IS" je poziv na zaborav ovih činjenica, poziv na zatvaranje očiju na ovu grupacije, to je direktna podrška ovim kriminalno-terorističkim kartelima.
Upravo to radi zvanična Ankara.
- General War
#2658 Re: Sirija vol. 2
pusti ga, jadan se sabirao cijeli dan 
- arzuhal
#2659 Re: Sirija vol. 2
Tačno je da nije Sirija stala, zatvorila je svoje granice, a znamo i zašto nije stala iza Iraka, nevezano za Sadamov zulum, nije sigurno stala iz ljubavi prema Pravdi i Dobru. I Asadov režim je utemeljen na zulumu. Prema usuli-fikhu, uvijek se između dva zla bira manje, pa bih i ja tako izabrao, radije i Sadam i Asad ovog danas Iraka i Sirije. Kao onaj dedo, irački šiija, što reče kako je njemu za vrijeme Sadama bilo lakše živjeti jer je makar znao šta treba kazat ili uradit da bi ga odvelo i ubilo, pa je znao šutit, a sad, kada nesretnik dođe sa eksplozivom na sebi u sred pijace i pobije 50 ljudi k'o ništa, otišlo je u hendek sve.salik79 wrote:arzuhal wrote:Isti su, ne znam što. Jes da je Sadam napao Iran nakon američkog emera, jes spaljivao Irance hemijskim oružjem kojeg mu je Karterova vlada dala, al' su ga Amerikanci i srušili na kraju. Sve to ima svoje...salik79 wrote: Sto li, Boze?!
Nisu i ne mogu biti isti. Kada je Sadam, emerom Amerike, sve to radio, kompletna "demokratska" i "manje demokratska" klika je stala iza njega, svi osim Sirije. Hizbullahu je zila kucavica Sirija, sta bi bilo kada bi Saudovi i Tanijevi puleni sutra zasjeli na granicu?! Bezbel' bi ih "bratski" nastavili pomagati...
Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...
- General War
#2660 Re: Sirija vol. 2

navodno, slika oborenog pilota...(meni lici helikoptera a ne aviona)
-
Bodkin
#2661 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:Zvezda neće u Tursku zbog Rusije
Crvena zvezda razmišlja da odustane od zimskih priprema u Turskoj, u znak poštovanja prema Rusiji i Vladimiru Putinu.
- nosara
#2662 Re: Sirija vol. 2
Ne odgovori za Libiju nikad... Kakva je ostala nakon uklanjanja teroriste i diktatora...? Ima li barem hleba...? Jel' ispunjena agenda o slobodi i proljecu...?arzuhal wrote:Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...
- Challenger__
#2663 Re: Sirija vol. 2
"Projekcija moći" preko terorističkih grupa sa neofašističkom ideologijom se zove - neofašizam. Kako to završava ne zna samo budala.
-
The 51st State
#2664 Re: Sirija vol. 2
Uvjerili smo se u to u donbasu.
Uostalom jedina zemlja koja ima moralno i materijalno pravo da jos vise bude involvirana u sirijski sukob ali to bas zbog obazrivosti ne cini je ta turska zarad tri miliona izbjeglica na svojoj grbaci.
Uostalom jedina zemlja koja ima moralno i materijalno pravo da jos vise bude involvirana u sirijski sukob ali to bas zbog obazrivosti ne cini je ta turska zarad tri miliona izbjeglica na svojoj grbaci.
Last edited by The 51st State on 25/11/2015 18:21, edited 3 times in total.
- rajv0sa
#2665 Re: Sirija vol. 2
https://ia801509.us.archive.org/6/items ... 0(BOS).mp4
Majku im jebem, gledaj ti produkcije. To ja taj video koji "prijeti".
Majku im jebem, gledaj ti produkcije. To ja taj video koji "prijeti".
- nosara
#2666 Re: Sirija vol. 2
Prava projekcija moci je bilo americko bombardovanje motocikliste...Challenger__ wrote:"Projekcija moći" preko terorističkih grupa sa neofašističkom ideologijom se zove - neofašizam. Kako to završava ne zna samo budala.
- arzuhal
#2667 Re: Sirija vol. 2
Ostala je uništena, razvaljena, u rasulu. Morala je Amerika i Francuska uništit, previše dugovali Gadafiju a previše bogatstva ima. Odgovara im taj kontrolisani haos kojeg su napravili.nosara wrote:Ne odgovori za Libiju nikad... Kakva je ostala nakon uklanjanja teroriste i diktatora...? Ima li barem hleba...? Jel' ispunjena agenda o slobodi i proljecu...?arzuhal wrote:Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...
Ne guraj mene u te male ideološke obrasce iz kojih govoriš.
- nosara
#2668 Re: Sirija vol. 2
A razlika u Siriji je...? Rusi...? Srbi...? Deda mraz...?arzuhal wrote:Ostala je uništena, razvaljena, u rasulu. Morala je Amerika i Francuska uništit, previše dugovali Gadafiju a previše bogatstva ima. Odgovara im taj kontrolisani haos kojeg su napravili.nosara wrote:Ne odgovori za Libiju nikad... Kakva je ostala nakon uklanjanja teroriste i diktatora...? Ima li barem hleba...? Jel' ispunjena agenda o slobodi i proljecu...?arzuhal wrote:Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...
Ne guraj mene u te male ideološke obrasce iz kojih govoriš.
Komunjare...?
- salik79
#2669 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote: Tačno je da nije Sirija stala, zatvorila je svoje granice, a znamo i zašto nije stala iza Iraka, nevezano za Sadamov zulum, nije sigurno stala iz ljubavi prema Pravdi i Dobru. I Asadov režim je utemeljen na zulumu. Prema usuli-fikhu, uvijek se između dva zla bira manje, pa bih i ja tako izabrao, radije i Sadam i Asad ovog danas Iraka i Sirije. Kao onaj dedo, irački šiija, što reče kako je njemu za vrijeme Sadama bilo lakše živjeti jer je makar znao šta treba kazat ili uradit da bi ga odvelo i ubilo, pa je znao šutit, a sad, kada nesretnik dođe sa eksplozivom na sebi u sred pijace i pobije 50 ljudi k'o ništa, otišlo je u hendek sve.
Neka sutra SAA oslobodi cijelu Siriju, neka se razbije ISIL i razoružaju sve druge vojske - šta? Šta će tačno biti, kakva će Sirija ostati, napredna, slobodna, sigurna, itd? Bez samoubilačkih napada, itd? I hoće li uopće ostat Sirija?
Hejbet je toga...
Sasvim nebitno zasto je stala, ali je stala, kada niko drugi nije ni smio, ni htio. I to uprkos tome sto im je bila ista agenda dvije sestrinske partije...Sve se ja slazem s tobom o danasnjoj situaciji te dvije zemlje, ali hocemo li se sloziti o tome ko je ove "demokratske procese" pokrenuo i sa kojim ciljem?!
- arzuhal
#2670 Re: Sirija vol. 2
Ahanosara wrote:
A razlika u Siriji je...? Rusi...? Srbi...? Deda mraz...?
Komunjare...?
- arzuhal
#2671 Re: Sirija vol. 2
Ja i ne tvrdim drukčije.salik79 wrote:arzuhal wrote: Tačno je da nije Sirija stala, zatvorila je svoje granice, a znamo i zašto nije stala iza Iraka, nevezano za Sadamov zulum, nije sigurno stala iz ljubavi prema Pravdi i Dobru. I Asadov režim je utemeljen na zulumu. Prema usuli-fikhu, uvijek se između dva zla bira manje, pa bih i ja tako izabrao, radije i Sadam i Asad ovog danas Iraka i Sirije. Kao onaj dedo, irački šiija, što reče kako je njemu za vrijeme Sadama bilo lakše živjeti jer je makar znao šta treba kazat ili uradit da bi ga odvelo i ubilo, pa je znao šutit, a sad, kada nesretnik dođe sa eksplozivom na sebi u sred pijace i pobije 50 ljudi k'o ništa, otišlo je u hendek sve.
Hejbet je toga...
Sasvim nebitno zasto je stala, ali je stala, kada niko drugi nije ni smio, ni htio. I to uprkos tome sto im je bila ista agenda dvije sestrinske partije...Sve se ja slazem s tobom o danasnjoj situaciji te dvije zemlje, ali hocemo li se sloziti o tome ko je ove "demokratske procese" pokrenuo i sa kojim ciljem?!
- General War
#2672 Re: Sirija vol. 2

Rumyantsev Sergei Aleksandrovich, RIP
- Challenger__
#2673 Re: Sirija vol. 2
Žao mi je, uglavnom pratim američke komentare. I naravno, uopšte nisam iznenađen.Banksy wrote:http://www.nytimes.com/2015/11/25/world ... v=top-newsChallenger__ wrote: Snimci (ruski ili turski) su sasvim nebitni jer je jasno da prema Turskoj nije postojala nikakva agresivna namjera. Bitno je da je Turska svojim aktom transparentno stala iza terorista, a ako se bolje iščita Obamina izjava i on je stao iza Turske.
Ukratko, jako ih boli (sasvim legalan) ruski angažman u Siriji.
Čitatelji NYT-a nisu reprezentativni primjerci prosječnog Amerikanca, ali čitajući jučer more komentara bila sam baš iznenađena da su u ogromnoj većini bili pro-ruski intonirani, neki optužujući samu am. administraciju da su dali mig Turcima da djeluju, svi listom vrlo anti- Obama raspoloženi.
Razmišljanja čitatelja su mi vrlo zanimljiva, jer iako formalno irelevantna, ipak su neki indikator raspoloženja javnosti, pa bih voljela naći još koji ozbiljan evropski news portal koji ima opciju komentiranja, znaš li koji? BBC, Guardian, Telegraph nema ...
Banksy, Banksy...Banksy wrote:Zanemarite sentimente i političku pripadnost, uključite razum ...
'Europa mora podržati Ruse u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu'
»Treba težiti uspostavljanju pragmatičnih odnosa s Rusijom. To nije ugodan posao, ali ga je potrebno obaviti. Ovako dalje ne može«, izjavio je Juncker u Passau, gradiću u južnoj Njemačkoj, nedaleko austrijske granice. Juncker je posjetio izbjeglički centar, jer je Passau postao ključnom točkom ulaska izbjeglica iz Austrije u Njemačku. »Nije moguće postići potpunu slogu, ali se mora doći do izvjesnog razumnog temelja za dalji napredak«, smatra predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker.
»Posebno na odnosu prema ruskim udarima protiv Islamske države u Siriji, Evropa polaže, bojim se, prvi i posljednji put ispit zrelosti. Ako padne, popravnog ispita neće biti«, kaže Jakić, i dramatično dodaje: »Drugim riječima, Evropa mora jednoznačno podržati rusku akciju u Siriji, jer će u suprotnom ISIL doći u Europu«.
On drži kako je »Juncker zapravo rekao ono što je jasno svakome tko nije politički daltonist, ili tko nije prisiljen, ili sam nije pristao, gledati stvari isključivo kroz američke naočale«. Pritom Jakić podsjeća i na prijem kojim su Junckerove riječi dočekane: »Vrijedi precizirati kako njegova izjava ima dva dijela i kako ga je auditorij koji ga je slušao nakon svakoga dijela nagradio aplauzom. Dakle, s odobravanjem je primljena kako izjava o tome da Evropa mora normalizirati odnose s Rusijom, tako i ona da Evropa ne može dozvoliti da joj Sjedinjene Države diktiraju kakvi će biti njezini odnosi s Rusijom. Posebno je indikativno da se takvim stanovištima plješće u Njemačkoj«, pojašnjava Jakić.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... i-u-Europu
Da kognitivno ima prevlast nad emotivnim ne bi bili gdje smo sada, niti bi morala crtati zapjenjenim emotivcima do kojih niti jedna jedina činjenica može da dođe...
Last edited by Challenger__ on 25/11/2015 18:33, edited 1 time in total.
- AntiKrist
#2674 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:
Rumyantsev Sergei Aleksandrovich, RIP
Ko se maca laca,od maca i gine....
- General War
#2675 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:Uvjerili smo se u to u donbasu.
Ma jok ba, skupa nmafta na trzistu pa valja hapat po cisternama