Pariz

Post Reply
insomnia78

#2651 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Haman
Hajd sto nisu oni, gledam na twitteru kamara Francuza iznenadjeni ovim, joj treci svjetski rat, bla, bla, pocelo bombardovanje Sirije...
:-)
WTF, nije valjda da niste culi ni za Peshmerge?
vivaldi

#2652 Re: Pariz

Post by vivaldi »

LSD wrote:Takva ravnodušnost prema stradanju drugih ljudi (samo zato što su na drugom kontinentu) i lažna briga za stradanje "u komšiluku" (premda Francuska i nije komšiluk,ali eto) je poražavajuca

ne moze se bas reci da je zapad ravnodusan. svi ovi koji pisu kako zapad boli kita za palestincima tvrde kako zapad ne pusta suzu za palestincima, sto je uglavnom tacno, ali zato zapad radi nesto puno bitnije - prehranjuje ih.

palestina godisnje dobija 2-3 milijarde dolara pomoci, a najveci donator je amerika, pa evropska unija (ne racunajuci direktne donacije evrpskih drzava).

druga stvar, ono juce je bio najveci napad od II svjetskog rata u francuskoj, i jedan od najvecih u ervopi. na bliskom istoku su nazalost napadi maltene svakodnevni. osim toga najveci svejtski mediji su zapadni, i naravno da im niko nije preci od njih samih.

treca stvar, za razliku od libana i sirije francuska je evropska unija, a najveci dio nase granice granici sa spoljnim granicama unije. zbog ovakvih stvari poput ovih u parizu, vrlo je vjerovatno da ce i tebi i meni na savi sljedeci put i gace skidat na granici. a to nas se, ili bar mene, itekako tice
It_is_a_Leclerc

#2653 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

insomnia78 wrote:Haman
Hajd sto nisu oni, gledam na twitteru kamara Francuza iznenadjeni ovim, joj treci svjetski rat, bla, bla, pocelo bombardovanje Sirije...
:-)
WTF, nije valjda da niste culi ni za Peshmerge?
Jesu. Za njih su svi čuli kroz one propagandne romantičarske smijurije koje smo imali prije dvije godine.
radiša

#2654 Re: Pariz

Post by radiša »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/205298/upozorenje-putem-vijesti-ummeta-islamska-drzava-prijeti-da-ce-balkanom-teci-potoci-krvi
govna i nama prijete,sta nam je ciniti. :roll:
HM 2011

#2655 Re: Pariz

Post by HM 2011 »

Fudo Bosna wrote:
HM 2011 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Nismo dosli do Blajburga, nego do povlacenja paralela. Dakle ako neko priziva unistenje ISIL bez milosti i bez sudjenja (sa cim se ja slazem u potpunosti), a istovremeno drzi dirljive traktate o "komunistickom zlocinu" u Blajburgu, red ga je bocnuti.
Šta je ISIL ? Daj definiši šta tačno uništiti bez milosti i suđenja - čisto da vidiš kakvu si tezu frknuo u eter.
Ne znam "mere li ti " ovo par klipova o kozojeb... , retardima zvanim ISIL pomoći, i ovaj Marić baš ne zna da ovo ljepše snimi, baš je nakav, "nekulturan", previše direktan,
šta li ???

Kozoje... osvojiše 1/3 bliskog istoka a svi ih napadaju ali kozoj... nažalost nisu još zaustvljeni, zašto? :run:
Pošto ja vidim vi se razmahali da vam ubacim par činjenica:

Iraq broji oko 37 milona stanovnika - evo raspored etnoreligijski:

Image

neka je od toga samo 2.000.000 pripadnika ISIL-a na njih bi trebalo napasti oko 35 miliona Iračana (vjeruj mi njima je veći interes da riješe problem) - problem do dana današnjeg nije rješen.

Evo ti slika teritorije pod kontrolom:

Image

ma nek ih je i 15 miliona u ISIS-u, a od toga recimo 3-5 miliona aktivnog vojnog osoblja. Ti predpostavljam bi samo kozojebe koji su aktivno vojno osoblje ? Ove ostale ne bi dirao ? Ne bojiš se odmazde a zbog odmazde bi ih i napao i poubijao 5 miliona ?

Rezlutat borbe protiv terora je na kraju formiranje terorističke države ? I slave ljudi kao pobjedili smo ?

Opravdanja nemaju mjesta - imaš internet isto kao i ja... većina materijala je sa wikipedije.

Pitanje je bilo:

"Šta je ISIL ? Daj definiši šta tačno uništiti bez milosti i suđenja - čisto da vidiš kakvu si tezu frknuo u eter."
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2656 Re: Pariz

Post by Velkoski »

tututuuuu wrote:sad si nas uhvatio. :D

Daj odi slušat' Thompsona, šta si se vazdan navio na ovoj temi bokte :mrgreen:
TomANDJerry

#2657 Re: Pariz

Post by TomANDJerry »

Gledajuci neke od ovih youtube linkova na emisiju paralele , pitam se kako je moguce da onaj prolupali Maric i dalje na (pazi sad) drzavnoj televiziji moze da iznosi svoje teorije zavjere i gluposti. Mislim OK , mozes ti vjerovati i pricati sta hoces (uvijek sam branio slobodu govora) , ali ne na drzavnoj televiziji jer drzavna televizija je nesto sto na neki nacin predstavlja samu drzavu

Mislim kako bi se mi osjecali kada bi na americkoj drzavnoj televiziji (oni je i nemaju ja mislim , ali eto zamislimo da imaju) neko pricao kako smo u Srebrenici i u Sarajevu mi bosnjaci (tj. nasa vlada) ubijali sami sebe , kao sto ona budala govori da su Amerikanci 11 septembra ubijali sami sebe (vjerovatno ce opet neku teoriju izmislit i za ovo u parizu)
LSD

#2658 Re: Pariz

Post by LSD »

Ko je i šta je taj ISIL....fino su ljudi objasnili

https://www.youtube.com/watch?v=LZYSd8daaHQ
Hafizović (od 13:27)

https://www.youtube.com/watch?v=FWvPQmNbM8w
Spahić (od 7:11)

https://www.youtube.com/watch?v=Px50PIrwWXs
opet Spahić (od 12:13)
oridjidji

#2659 Re: Pariz

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
E vidis svaki pametni stanovnik BiH bio Bosnjo, Hrvatko, Srpko ili neko treci kao rezervnu varijantu svoje buducnosti vidi nastavak zivota na Zapadu a ne na istoku. Boga ti onako da te pitam iskreno jel ti svaki dan kad pogledas smrtovnice u Avazu ili Oslobodjenju ridas suze za nepoznatim ljudima ili za onima koje poznas ponekad pustis suzu. Evropa je jela govna u BiH od 92-95 ali ista ta Evropa je strahovito i pomogla BiH i na kraju krajeva zajedno sa USA prekinula cetverogodisnji rat. Za to vrijeme tvoja braca muslimani su grickali hurmice, ispijali cajeve po pustinji i drkali kurac u bogatstvima koje posjeduju. 1,2 miliona izbjeglica i od toga 3,800 u tim tvojim bratskim zemljama od cega u najbratskijoj Turskoj citavih 390!!!! Ili si se i ti nasekirao kad Boko haram napravi masakr, Tamilski Tigovi itd itd......ne zajebavaj LSD i ne pravi neku bratsku odstupnicu u kojoj sam sebe ocrnjujes bez veze. Za mene je rancuska, Njemacka, Italija, Austrijaq itd najblizi komsiluk a ovi dole oni na smrtovnicama....nepoznati kojima mogu samo pozeljeti rahmet dusama.....
POSJETA FRANCOISA MITTERRANDA OPKOLJENOM SARAJEVU NA VIDOVDAN ILI TI GA 28.jun 1992. godine

Miteran:"“Dok sam ja živ, čujte dobro, Francuska nikad neće ratovati protiv Srbije."
http://antidayton.com/events/posjeta-fr ... -sarajevu/

Jos je slicnih izjava dao na pitanje da li ce Francuska poduzeti ikakve akcije na sprecavanju rata u BiH protiv Srba i nijedna nije bila potvrdna.

Evropa je strasno pomogla, servirajuci nam mirovne planove za koje je Dejton dzamija sa dvije minare. Za to vrijeme jedna slabasna Turska je mirila nas i Hrvate u Ankari, napravila diplomatske napore koji su poslje Ameri nasili sebi Vasingtonskim sporazumom. Niz islamskih zemalja pomoglo je Armiju BiH, eto mi smo garant placali svoju odbranu, sve posljeratne velike afere BH politicara vezane su za novac Arapa koji su usisali kao pomoc, pa i onaj skandal u Becu gdje je nasima za trgovinu novca koji su dobili od TWRA organizacije cirka nekoliko stotina miliona dolara kojom se optuzivala SDA svita da su poslje to raspodjelili na privatne racune i nekih drugih jerAustrija nije tolerisala trgovinu oruzja na svome teritoriju, do Cengiceve afere u Mariboru, Silajdziceve u Pakistanu, Iranske pogorelice, odreda El Mudzahid i td.:
Afera Bec
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... /t223a.htm
Afera Maribor
http://opsadasarajeva.blogspot.no/2015/ ... ko-je.html

A bilo je tu jos mnogo drugih. Gdje su ostale organizacije Saudijski Komitet, Kuvajtski, Katarska organizacija za pomoc BiH, Bahreinska, Iranci, Malezijci i td. Svi su ovdje usisavali dobre novce, ali jok samo su zapadnjaci nama pomagali drugi nisu.

Sto se tice evropskih politicara nikakvo im dobro ne zelim, kao ni isilovoj stoci, jedino mogu zaliti civile zrtve nakaradnih politika koje ginu od Istoka do Zapada zbog njih. Napad u Parizu se ne moze otudjiti od more uzroka koji su doveli do toga da se neko sveti Francuzima zbog njihove politike, najgore sto rezultati isilovog napada nisu nista efikasniji od napada alijanse koja se bori protiv istih, samo prebrojavaju mrtve civile.
tututuuuu

#2660 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

_BataZiv_0809 wrote:
tututuuuu wrote:
a eto ti se to kao sjecas ustaskih zlocina, a tako i Blaiburga? :-) interesantno je ko ovdje je uopce spomenuo taj Blaiburga, Jasenovac i ostalo... :wink:

ti migoljis. ja ne relativiziram nista. ustase su bili zlocinci. ja se samo hvatam za tvoju (apsurndu) paralelu koja nema logike. i koja uopce nije paralela, kako ti kazes, vec tvoja zelja da u temu ubacis ustase i ostalo. :wink: a razlika je da su na Blaiburgu se ljudi predali (i tu nisu bile samo ustase) i ti predani ljudi su pobijeni, bez sudjenja, bez utvrdjivanja ko je, i koliko je ko kriv. to je po definiciji ratni zlocin. Ovi se i dalje bore, odnosno masakriraju tako da tu nikakve paralele ne moze biti.
Ovo je, uz optuzbu da si no-lifer i hvatanja za gramatiku, treci najjadniji kvaziargument na forumu. Pa pobogu si brate ima nesto sto se zove (h)istorija/povijest,

I sto se mene tice na ovu temu nemam nista reci. Najveca vrijednost ove price je sto su se karte otvorile. Drago mi je da znam s kim diskutujem ;-)

Pozdrav
kakav kvazi argument? o cemu ti pricas? kakve karte su se otvorile? za mene jesu zlocinci, al nece meni poklonik drugog zlocinca ovdje pamet soliti i pricati glupost i spajati nespojivo. on od nekih 20 i sitno godina nasao pricati o relativizatorima zlocina koji ce se pojaviti kad se pomru oni koji se sjecaju, on od dvadeset i kusur... :-) on prvo ubaci u ovo temu jedan Jasenovac i Blaiburg i onda se pravi blesav.

postoji historija/povijest, i onda (ona europska) kaze da je komunizam bio zlocinacka idologija. al kome ja pricam. tako da, nisam ja taj koji negira zlocine, vec ti, Bato. ili je zlocin, ili nije. nema malo je zlocin.

i ja sam sad gotov. pozdrav i tebi.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 23:45, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2661 Re: Pariz

A je li onaj budalaš Marić objasnio ? :roll:

Čovjek puše u tikvu sa najgorom relativizatorskom facebook ruljom, širi neke svoje projekcije o gmazovima i masonima, i za sve mu to mi, građani FBiH moramo dati platu :roll:
Naslovnica

#2662 Re: Pariz

Post by Naslovnica »

jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:
Naslovnica wrote: Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
"Rokaju" ih Ameri koliko već dugo, pa onda počeli i Rusi, ovo-oni, i sada evo upadaju Francuzi i to ni manje ni više uništavaju regrutni centar, kamp za obuku, nekakav komandni centar, i to u Raki?! Pa šta su do sada radili svi ovi što su ih "bombardovali"?! Valjda su prvo trebali uništiti mete od takvog značaja?!
Ovo me podsjeća kada onomad teroristi spališe onog jordanskog pilota, lafo ovi digoše avione, 2-3 dana ih k'o nešto bombardovali, i to je to.
Tako će biti i sa ovim bombardovanjem.
Opet će, u najvećem broju, nastradati civili u sklopu "kolateralne štete".
Nažalost, ne vjerujem da će se išta značajno dogoditi ili promijeniti.
Ja stvarno ne znam odakle vi izvlacite te informacije
Francuzi vec duze vrijeme ucestvuju u bombardovanju Daesha, u Iraku kao dio koalicije a u Siriji samostalno, nije ovo nista novo

PS: a ti komandni centar zamisljas nesto tipa Pentagon?
garant nisu nikad ulazili na temu o siriji :mrgreen:
Ulazio sam na temu o Siriji, ponekad i komentarisao, i poprilično redovno pratim zbivanja.
Znam da Fr učestvuje u bombardovanju, i ne znam čemu sada ova "euforija" na portalima, eto počeli Fr sa bombardovanjem, osveta, ovo-ono.
Nema tu nikakve osvete, ne mogu oni osvetiti ubijene u Parizu, ni na koji način. Šta je osveta? I koja je to "količina osvete" koja bi zadovoljila pravdu?
Bombardovanje na ovaj način, i inače na nači na koji to do sada radi koalicija neće ništa riješiti, niti će vratiti ubijene u Parizu.
p.s. Naravno da ne zamišljam komandni centar kao Pentagon. Ali očito je da, kakav-takav komandni centar postoji, i da to Fr i cijela koalicija znaju. Postoje informacije, zna se gdje su trening centri (nema ih stotinu u Raki, garant).
Moje je pitanje, da li je bilo potrebno da se desi ovo što se desilo u Parizu da bi se bombardovalo to što se bombardovalo danas u Raki?! Kontate li?
Znaju da postoje kampovi za obuku, rasadnici terorista, i to u centru tzv. IS, u Raki, i dozvoljavanju da proizvode teroriste.
A bombarduju ih već godinama.
HM 2011

#2663 Re: Pariz

Post by HM 2011 »

radiša wrote:

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/205298/upozorenje-putem-vijesti-ummeta-islamska-drzava-prijeti-da-ce-balkanom-teci-potoci-krvi
govna i nama prijete,sta nam je ciniti. :roll:
Odgovor im je:

Kucate na pogrešna vrata. Mi nemamo avijaciju.

A vezano za potoke krvi, nije prošlo ni 25 godina od zadnjih potoka a oni tada nisu ni postojali, dječije maštarije :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2664 Re: Pariz

Post by un1ted »

Vec postaje mucno citati temu od kvazistrucnjaka koji misle da mogu diskutovati o svemu.
Fudo Bosna

#2665 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

A ako neko misli da je ovim kvazibraniteljima islama, nešto sveto, ISIL-u, jer ako im nisu "sveti ", slični njima retardi,NUSRE i slični kozo..., taj je, ko to misli npr od nas muslimana, u velikoj zabludi? Ovi imaju veze sa ispravnim islamom/učenjem , i drže se propisa islama, koliko su i Staljin ili Čaušesku bili "demokrate", znači , niđe veze... :D

Zato su oni zlo , i za muslimane, i kršćane i ateiste i SVE ljude, i dok oni, veliki, koje gospodin Marić proziva da nisu baš nevini, ne odluče da ovo ZLO unište, jadni smo svi sa ovim kozoje...a pogotovu jadni narod Sirije i Iraka , a Bogme , nažalost i ostalog dijela svijeta...

Pariz, nažalost, najsvježiji primjer...
animals

#2666 Re: Pariz

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ma ko drži traktate o komunističkom zločinu nad ustašama u Blajburgu ? Ja mislim da si ti mene - ili zamijenio s nekim, ili ovo namjerno maliciozno izmišljaš što bi bio samo vrhnunac jednog beskrajnog bezobrazluka.

Ja se izvinjavam moderaciji što širim ovo (nije ni poteklo od mene), ali da se ovdje meni imputira da žalim fašiste na Blajburgu i da to zovem zločinom je neoprostivo.
Le Klerk, znamo se. Ne beri brigu i prati tok diskusije.

Rekao sam, u saljivom tonu, da te cekam da krenes pricati o komunistickim zlocinima u Blajburgu. Sto se gramatickim i semantickim tumacenjem lako determinise kao buduce vrijeme. A poznavajuci fluidnost tvojih stavova, to je za ocekivati.

Znam da si pisao o "zlocinackom komunistickom rezimu", a za Blajburg-iskreno ne sjecam se.

E onda su uletili ovi likovi, koje je spominjanje Blajburga na neki nacin dirnulo i dosli smo do ovoga sto ti citiras.
Cuj, uletili likovi..a ti ko slucajno spomenuo Blajburg..
koji nema veze sa sa vezom..
ajd, ne provaljuj se vise..
It_is_a_Leclerc

#2667 Re: Pariz

Na sutrašnjoj prijateljskoj utakmici Engleska - Francuska, organizator je odlučio da će Francusku himnu pjevati svi navijači. :thumbup:

Aux armes, citoyens!
Formez vos bataillons!
Marchons! Marchons!
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons!

:thumbup:
Fudo Bosna

#2668 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

[quote="HM 2011"][quote="Fudo Bosna"]

Ne mislim ja ništa drugar ,samo mislim da Marić nije baš onako teoretičar "zavjere/naivac", več da zna sabrati 2+2...

A islam koji ja praktikujem i njihov, ISILOV, (ubijanje nevinih, spaljivanje ljudi, rušenje svetinja moje i tuđih vjera...), su suprotni, i daleko im kuća i molim Allaha dž š da ih uništi i ponizi, a evo kratko i jasno, u kojoj su zabludi, oni i slični njima:

:thumbup:
vivaldi

#2669 Re: Pariz

Post by vivaldi »

Naslovnica wrote:Moje je pitanje, da li je bilo potrebno da se desi ovo što se desilo u Parizu da bi se bombardovalo to što se bombardovalo danas u Raki?! Kontate li?
kakva takva komanda uvijek postoji. i kad ih 100 unistis, napravice se neki 101. ko zna koliko ih je do sada unisteno. francuska, kao ni amerika do sada nisu ucestvovali u napadima sa punim kapacitetom. cak ni blizu, ali bi ovo mozda mogla biti tacka preloma.
LSD

#2670 Re: Pariz

Post by LSD »

Fudo Bosna wrote:A ako neko misli da je ovim kvazibraniteljima islama, nešto sveto, ISIL-u, jer ako im nisu "sveti ", slični njima retardi,NUSRE i slični kozo..., taj je, ko to misli npr od nas muslimana, u velikoj zabludi? Ovi imaju veze sa ispravnim islamom/učenjem , i drže se propisa islama, koliko su i Staljin ili Čaušesku bili "demokrate", znači , niđe veze... :D

Zato su oni zlo , i za muslimane, i kršćane i ateiste i SVE ljude, i dok oni, veliki, koje gospodin Marić proziva da nisu baš nevini, ne odluče da ovo ZLO unište, jadni smo svi sa ovim kozoje...a pogotovu jadni narod Sirije i Iraka , a Bogme , nažalost i ostalog dijela svijeta...

Pariz, nažalost, najsvježiji primjer...
:thumbup: :thumbup:

ISIL nema apsolutno nikakve veze sa islamom, a da je paradoks veci oni sami za sebe kažu da su oni jedini pravi muslimani (što bi trebalo reci, da su ostali muslimani širom svijeta zglajzali u stranu).

Pa zašto taj isti ISIL, ti veliki samoproklamovani muslimani ne pomognu npr. palestincima u Izraelu :? gdje je tu neki džihad? NE, vec kažu da su palestinci= muslimanski otpad (baš tim rijecim) i da ce ih oni (to jest ISIL) satrati do zadnjeg , ukoliko taj posao ne završi Izrael.

Da li iko na svijetu zna (osim CIA I Mosada, naravno) ko je taj Bagdadi i ko mu je dao titulu šejha :lol: :lol: ko je taj covjek uopšte, osim što je sam sebe proglasio Halifom :pisnuo: :?: zna li iko to odgovoriti
Challenger__

#2671 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

Latte wrote:Pronadjeni pasosi su falsfikati
Još preciznije - falsifikati napravljeni u Turskoj :arrow: LINK
celava_dlaka

#2672 Re: Pariz

Post by celava_dlaka »

Ovaj Mladen Maric se uzivio u arrivalse opasno
Naslovnica

#2673 Re: Pariz

Post by Naslovnica »

vivaldi wrote:
Naslovnica wrote:Moje je pitanje, da li je bilo potrebno da se desi ovo što se desilo u Parizu da bi se bombardovalo to što se bombardovalo danas u Raki?! Kontate li?
kakva takva komanda uvijek postoji. i kad ih 100 unistis, napravice se neki 101. ko zna koliko ih je do sada unisteno. francuska, kao ni amerika do sada nisu ucestvovali u napadima sa punim kapacitetom. cak ni blizu, ali bi ovo mozda mogla biti tacka preloma.
Nadam se, vidjećemo u predstojećem periodu.
I treba ih stalno uništavati. Kao i komandne centre, kakvi god bili, a očito je da se zna za njihovo postojanje i tačan položaj.
Ovo što ameri i koalicija rade u ovih nekoliko godina, koliko su bombi bacili, i šta su postigli, izvinite, ali sve to meni liči na jednu veliku šprdanciju od bombardovanja. Mislim da im dobro dođe da treniraju pilote u real-time uslovima, da isprobavaju arsenal, i tako to, i slabo šta drugo.
vivaldi

#2674 Re: Pariz

Post by vivaldi »

Naslovnica wrote: očito je da se zna za njihovo postojanje i tačan položaj
znaju naravno dosta toga, ali se pitanje moze postaviti zasto je intenzitet bio tako slab do sada, ako su se vec ukljucili, a moze biti x razloga.

prvi je naravno cijena - rat je vrlo skupa zajebancija. npr ona jedna navodeca bomba je 100-200 hiljada dolara. kod operacija velikog obima dnevni troskovi se mjere u milionima.

drugi razlog je mozda sto nisu vjerovali da im predstvaljaju ozbiljnu prijetnju (sad nakon napada je ocigledno jasno da to nije tako)

treci razlog je sto mozda nisu ulazili u veci sukob jer su smtrali da im za pobjedu trebaju i kopnene trupe (ako ne vlastite onda bar necije druge)

cetvrti razlog je jedan od niza cisto politickih

a moguce je da ima i nesto sto nam cak ni ne pada na pamet
Challenger__

#2675 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

:lol:
Post Reply