Hajd sto nisu oni, gledam na twitteru kamara Francuza iznenadjeni ovim, joj treci svjetski rat, bla, bla, pocelo bombardovanje Sirije...
WTF, nije valjda da niste culi ni za Peshmerge?
LSD wrote:Takva ravnodušnost prema stradanju drugih ljudi (samo zato što su na drugom kontinentu) i lažna briga za stradanje "u komšiluku" (premda Francuska i nije komšiluk,ali eto) je poražavajuca
Jesu. Za njih su svi čuli kroz one propagandne romantičarske smijurije koje smo imali prije dvije godine.insomnia78 wrote:Haman
Hajd sto nisu oni, gledam na twitteru kamara Francuza iznenadjeni ovim, joj treci svjetski rat, bla, bla, pocelo bombardovanje Sirije...
WTF, nije valjda da niste culi ni za Peshmerge?
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/205298/upozorenje-putem-vijesti-ummeta-islamska-drzava-prijeti-da-ce-balkanom-teci-potoci-krviPošto ja vidim vi se razmahali da vam ubacim par činjenica:Fudo Bosna wrote:Ne znam "mere li ti " ovo par klipova o kozojeb... , retardima zvanim ISIL pomoći, i ovaj Marić baš ne zna da ovo ljepše snimi, baš je nakav, "nekulturan", previše direktan,HM 2011 wrote:Šta je ISIL ? Daj definiši šta tačno uništiti bez milosti i suđenja - čisto da vidiš kakvu si tezu frknuo u eter._BataZiv_0809 wrote:
Nismo dosli do Blajburga, nego do povlacenja paralela. Dakle ako neko priziva unistenje ISIL bez milosti i bez sudjenja (sa cim se ja slazem u potpunosti), a istovremeno drzi dirljive traktate o "komunistickom zlocinu" u Blajburgu, red ga je bocnuti.
šta li ???
Kozoje... osvojiše 1/3 bliskog istoka a svi ih napadaju ali kozoj... nažalost nisu još zaustvljeni, zašto?

tututuuuu wrote:sad si nas uhvatio.
POSJETA FRANCOISA MITTERRANDA OPKOLJENOM SARAJEVU NA VIDOVDAN ILI TI GA 28.jun 1992. godinehrasno38 wrote:
E vidis svaki pametni stanovnik BiH bio Bosnjo, Hrvatko, Srpko ili neko treci kao rezervnu varijantu svoje buducnosti vidi nastavak zivota na Zapadu a ne na istoku. Boga ti onako da te pitam iskreno jel ti svaki dan kad pogledas smrtovnice u Avazu ili Oslobodjenju ridas suze za nepoznatim ljudima ili za onima koje poznas ponekad pustis suzu. Evropa je jela govna u BiH od 92-95 ali ista ta Evropa je strahovito i pomogla BiH i na kraju krajeva zajedno sa USA prekinula cetverogodisnji rat. Za to vrijeme tvoja braca muslimani su grickali hurmice, ispijali cajeve po pustinji i drkali kurac u bogatstvima koje posjeduju. 1,2 miliona izbjeglica i od toga 3,800 u tim tvojim bratskim zemljama od cega u najbratskijoj Turskoj citavih 390!!!! Ili si se i ti nasekirao kad Boko haram napravi masakr, Tamilski Tigovi itd itd......ne zajebavaj LSD i ne pravi neku bratsku odstupnicu u kojoj sam sebe ocrnjujes bez veze. Za mene je rancuska, Njemacka, Italija, Austrijaq itd najblizi komsiluk a ovi dole oni na smrtovnicama....nepoznati kojima mogu samo pozeljeti rahmet dusama.....
kakav kvazi argument? o cemu ti pricas? kakve karte su se otvorile? za mene jesu zlocinci, al nece meni poklonik drugog zlocinca ovdje pamet soliti i pricati glupost i spajati nespojivo. on od nekih 20 i sitno godina nasao pricati o relativizatorima zlocina koji ce se pojaviti kad se pomru oni koji se sjecaju, on od dvadeset i kusur..._BataZiv_0809 wrote:Ovo je, uz optuzbu da si no-lifer i hvatanja za gramatiku, treci najjadniji kvaziargument na forumu. Pa pobogu si brate ima nesto sto se zove (h)istorija/povijest,tututuuuu wrote:
a eto ti se to kao sjecas ustaskih zlocina, a tako i Blaiburga?interesantno je ko ovdje je uopce spomenuo taj Blaiburga, Jasenovac i ostalo...
![]()
ti migoljis. ja ne relativiziram nista. ustase su bili zlocinci. ja se samo hvatam za tvoju (apsurndu) paralelu koja nema logike. i koja uopce nije paralela, kako ti kazes, vec tvoja zelja da u temu ubacis ustase i ostalo.a razlika je da su na Blaiburgu se ljudi predali (i tu nisu bile samo ustase) i ti predani ljudi su pobijeni, bez sudjenja, bez utvrdjivanja ko je, i koliko je ko kriv. to je po definiciji ratni zlocin. Ovi se i dalje bore, odnosno masakriraju tako da tu nikakve paralele ne moze biti.
I sto se mene tice na ovu temu nemam nista reci. Najveca vrijednost ove price je sto su se karte otvorile. Drago mi je da znam s kim diskutujem![]()
Pozdrav
Ulazio sam na temu o Siriji, ponekad i komentarisao, i poprilično redovno pratim zbivanja.jao_situacije wrote:garant nisu nikad ulazili na temu o sirijiinsomnia78 wrote:Ja stvarno ne znam odakle vi izvlacite te informacijeNaslovnica wrote: Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
"Rokaju" ih Ameri koliko već dugo, pa onda počeli i Rusi, ovo-oni, i sada evo upadaju Francuzi i to ni manje ni više uništavaju regrutni centar, kamp za obuku, nekakav komandni centar, i to u Raki?! Pa šta su do sada radili svi ovi što su ih "bombardovali"?! Valjda su prvo trebali uništiti mete od takvog značaja?!
Ovo me podsjeća kada onomad teroristi spališe onog jordanskog pilota, lafo ovi digoše avione, 2-3 dana ih k'o nešto bombardovali, i to je to.
Tako će biti i sa ovim bombardovanjem.
Opet će, u najvećem broju, nastradati civili u sklopu "kolateralne štete".
Nažalost, ne vjerujem da će se išta značajno dogoditi ili promijeniti.
Francuzi vec duze vrijeme ucestvuju u bombardovanju Daesha, u Iraku kao dio koalicije a u Siriji samostalno, nije ovo nista novo
PS: a ti komandni centar zamisljas nesto tipa Pentagon?
Odgovor im je:radiša wrote:govna i nama prijete,sta nam je ciniti.Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/205298/upozorenje-putem-vijesti-ummeta-islamska-drzava-prijeti-da-ce-balkanom-teci-potoci-krvi
Cuj, uletili likovi..a ti ko slucajno spomenuo Blajburg.._BataZiv_0809 wrote:Le Klerk, znamo se. Ne beri brigu i prati tok diskusije.It_is_a_Leclerc wrote:
Ma ko drži traktate o komunističkom zločinu nad ustašama u Blajburgu ? Ja mislim da si ti mene - ili zamijenio s nekim, ili ovo namjerno maliciozno izmišljaš što bi bio samo vrhnunac jednog beskrajnog bezobrazluka.
Ja se izvinjavam moderaciji što širim ovo (nije ni poteklo od mene), ali da se ovdje meni imputira da žalim fašiste na Blajburgu i da to zovem zločinom je neoprostivo.
Rekao sam, u saljivom tonu, da te cekam da krenes pricati o komunistickim zlocinima u Blajburgu. Sto se gramatickim i semantickim tumacenjem lako determinise kao buduce vrijeme. A poznavajuci fluidnost tvojih stavova, to je za ocekivati.
Znam da si pisao o "zlocinackom komunistickom rezimu", a za Blajburg-iskreno ne sjecam se.
E onda su uletili ovi likovi, koje je spominjanje Blajburga na neki nacin dirnulo i dosli smo do ovoga sto ti citiras.
kakva takva komanda uvijek postoji. i kad ih 100 unistis, napravice se neki 101. ko zna koliko ih je do sada unisteno. francuska, kao ni amerika do sada nisu ucestvovali u napadima sa punim kapacitetom. cak ni blizu, ali bi ovo mozda mogla biti tacka preloma.Naslovnica wrote:Moje je pitanje, da li je bilo potrebno da se desi ovo što se desilo u Parizu da bi se bombardovalo to što se bombardovalo danas u Raki?! Kontate li?
Fudo Bosna wrote:A ako neko misli da je ovim kvazibraniteljima islama, nešto sveto, ISIL-u, jer ako im nisu "sveti ", slični njima retardi,NUSRE i slični kozo..., taj je, ko to misli npr od nas muslimana, u velikoj zabludi? Ovi imaju veze sa ispravnim islamom/učenjem , i drže se propisa islama, koliko su i Staljin ili Čaušesku bili "demokrate", znači , niđe veze...![]()
Zato su oni zlo , i za muslimane, i kršćane i ateiste i SVE ljude, i dok oni, veliki, koje gospodin Marić proziva da nisu baš nevini, ne odluče da ovo ZLO unište, jadni smo svi sa ovim kozoje...a pogotovu jadni narod Sirije i Iraka , a Bogme , nažalost i ostalog dijela svijeta...
Pariz, nažalost, najsvježiji primjer...
Nadam se, vidjećemo u predstojećem periodu.vivaldi wrote:kakva takva komanda uvijek postoji. i kad ih 100 unistis, napravice se neki 101. ko zna koliko ih je do sada unisteno. francuska, kao ni amerika do sada nisu ucestvovali u napadima sa punim kapacitetom. cak ni blizu, ali bi ovo mozda mogla biti tacka preloma.Naslovnica wrote:Moje je pitanje, da li je bilo potrebno da se desi ovo što se desilo u Parizu da bi se bombardovalo to što se bombardovalo danas u Raki?! Kontate li?
znaju naravno dosta toga, ali se pitanje moze postaviti zasto je intenzitet bio tako slab do sada, ako su se vec ukljucili, a moze biti x razloga.Naslovnica wrote: očito je da se zna za njihovo postojanje i tačan položaj