Svijet bez religija
- Towelie
#2651 Re: Svijet bez religija
Dobro ti rece arzo, plavobelom ne trebaju odgovori.
-
Invincible
#2652 Re: Svijet bez religija
Pa vjeruješ jer si indoktiriniran time, izgubio si osjećaj za analitičko promišljanje, emotivna konotacija nadvlada, naučeni obrazac mišljenja, koji samo zaobiđe takva propitivanja, da sad detaljnije pišem o enkulturaciji, socijalizaciji, personalizaciji i još nizu procesa, iskreno mrsko mi je.
Tema je svijet bez religija i u skladu s istom, ja samo dokazujem kako su iste u samoj srži iluzija, mitološka konstrukcija i to je svrha mog pisanja, a provokacija je svakako jedna od najboljih metoda dobijanja što iskrenijih odgovora, tako da nemam ništa lično ni protiv tebe, niti bilo koga ovdje, samo raspravljam o idejama.
Tema je svijet bez religija i u skladu s istom, ja samo dokazujem kako su iste u samoj srži iluzija, mitološka konstrukcija i to je svrha mog pisanja, a provokacija je svakako jedna od najboljih metoda dobijanja što iskrenijih odgovora, tako da nemam ništa lično ni protiv tebe, niti bilo koga ovdje, samo raspravljam o idejama.
- skupljac_zeljeza
#2653 Re: Svijet bez religija
Invincible wrote:Pa vjeruješ jer si indoktiriniran time, izgubio si osjećaj za analitičko promišljanje...
I tako evo preko 100 stranica 'analitičkog promišljanja' nije dokazalo da bi svijet bio bolji bez religije što je izgleda sve vrijeme bila namjera.
- ABH017
#2654 Re: Svijet bez religija
Pa pametnjakoviću sa balkana. Balkanac sa dna kace, koji bi da pobjegne sam od sebe, ako je istina to sto se predstavljaš kao bivši vjernik. Ja nemam drugog odgovora za tebe, osim ovog ad hominem, ako ga ti tako vidiš. Towelie ti je ponudio odgovore na sva tvoja pitanja, pa to nazivaš igrom, sakrivanjem istine. Kao mi znamo da to nije tako ali malo glumimo da smo muslimani. Nikad nisam ni imao namjeru da ti odgovarsm na pitanja, jer nema potrebe, ti si bio musliman, znaš sve, pa sad nisi. Koja je onda svrha tvojih 9 blasfemično sročenih pitanja? Zašto si se dograbio mog komentara upućenog Towelieu?Plavo-bijeli wrote:Okupio sam ih na jedno mjesto jer se izbjegava odgovor na njih (evo i sada), jer ne postoji pametan odgovor, toliko pametan da odbrani islam.ABH017 wrote:
Plavo bijeli ovakva pitanja postavlja već dugo vremena, samo je sad valjda uspio da ih okupi na jednom mjestu.
Pitanja nisu upućena da bi se saznao odgovor, niti sa ciljem saznavanja, već da bi se pokušalo ispasti pametan. Pokušalo.
Eklatantan balkanski primjer, dokazivanja vlastite pameti, pokušavajući da se omalovaže drugi, nizom laži i medijskih mitova.
Toliko dobar odgovor da će nekoga zadržati u vjeri, a nekoga uvesti u istu. DA sam imao kvalitetne odgovore na ista pitanja, možda bi ostao u vjeri.
Čuj da pokušam ispasti pametan. Ako pitam šta vi mislite o tome da je ropstvo dozvoljeno u islamu, ja pokušavam ispasti pametan?
Šta ba pričaš, kakve veze ima balkan, mjesto rođenja i prebivališta sa mojim pitanjima? Ista takva postavljaju (sami sebi) muslimani i ateiste(sami sebi i drugima) u drugim zemljama, koje nis ni blizu balkana...
Ama koga ja omalovažavam?? Gdje konkretno lažem i koji sam to mit iznio?! Ti navikao na svako pitanje gdje ne možeš dati odgovor da napišeš da se mi koristimo ad hominem argumentima, a ja se trudio ko nikad da nikog ne uvrijedime moj ABH... nego hoćeš li odgovoriti na pitanja, ili nećeš?
To samo dokazuje da je moj post potpuno ispravan i da ti imaš potrebu da se sam sebi dokazuješ, pa onda svako malo smaraš ostale forumaše sa jednim te istim pitanjima, na koje su, btw, na ovom forumu davno dati odgovori.
Očito te neko impresionirao sa tih par smiješnih pitanja, dok si vjeru ostavio, kako kažeš, zbog toga. To opet samo govori o tvojoj vjeri, ali i o čvrstoći sadašnjeg ubjeđenja, koje će trajati dok ne naiđeš na neka nova pitanja.
Last edited by ABH017 on 03/05/2016 05:27, edited 1 time in total.
- ABH017
#2655 Re: Svijet bez religija
To sam ja napisao.Towelie wrote:Dobro ti rece arzo, plavobelom ne trebaju odgovori.
- ABH017
#2656 Re: Svijet bez religija
Samo što se svako 20-30 stranica (na svakoj temi), vrte jedni te isti forumaši sa jednim te istim postovima.skupljac_zeljeza wrote:Invincible wrote:Pa vjeruješ jer si indoktiriniran time, izgubio si osjećaj za analitičko promišljanje...![]()
I tako evo preko 100 stranica 'analitičkog promišljanja' nije dokazalo da bi svijet bio bolji bez religije što je izgleda sve vrijeme bila namjera.
Namjera je jasna, ali je mnogo zanimljivije baviti se razlozima koji dovode do potrebe za postavljanjem ovakvih tema.
- zagortenej
#2657 Re: Svijet bez religija
Invincible wrote:Dokaz koji ustvari nije dokaz, jesi li ti hodža?
Takvu retoriku imaš, pade mi na pamet i onaj ćelavi cirkusant Velić, koji se ugrađuje u Džumhurove uspjehe, eto on dove učio i Damir dobija mečeve, što nisi momku patike, reket ili nešto drugo kupio, pacove besposličarski? Ali nije to, to, patike k'o patike, a dova je super moćna i ona je razlog uspjeha, iste je učio i da nestanu smog i magla iznad Sarajeva, i kada je nestalo tih pojava, za jedno 2 mjeseca, eto vidite da dova djeluje.
Ali hajde, ostavimo sad tog šarlatana po strani, evo ja sam kao ti ljudi koji neće da vjeruju na neviđeno, jbg imam razum i pamet, ne vjerujem da je nešto istina, zato što samo za sebe tvrdi da jest, zašto meni Allah ne pošalje mudžizu, ako je već mogao intelektualno inferiornijim pustinjacima tog vremena?
Zanimljivo je da sa razvojem tehnologije, više nema tih čuda, nestalo Allahu trikova iz rukava ili šta?
Itekako su važne takve pojave kojima Kur'an obiluje, ako priznaš da vjeruješ u bliskoistočne pustinjske gluposti, mitove i kažeš svjestan sam da je suludo i nemoguće, ali vjerujem jer mi je to utjeha od realnosti, opijum koji me zadovoljava, tvoje pravo i neću ti to osporavati, ali ću svakako kada god mi je ćeif, dekonstruisati te nebuloze, što kaže hazreti Mustafa: ,,Budi na istini, pa makar bio sam''.
meni je vrh izjava jedne forumasice kada su je pitali kako ti znas da je to istina (za njeno vjerovanje), a ona rekla: "pa ZNAM"
- Smrcak15
#2658 Re: Svijet bez religija
jesi zbunjen vidim itekako, jer samo citas jedan dio a ostalo zazmirisAvetinho wrote:taj kamen se nosio prilikom putovanja a plus jos ljudi su zivjeli u pustinji gdje ima slabo vode, sad pricati kako imamo tuseve ko eto to pobaljsanje standarda zivota kao nesto zabranjeno po tebi izgleda, BOg nam da bolje nego sto su prije imali i ti bi to kao okrenuo u nesto lose sto imamo sad naspram onih sto su imali onda.Bas ti hvala na objasnjenju. Jedino mi je nejasno zasto danas u cenifama imamo ibrike i nake tuseve i cjevcice umjesto jednog bijelog kamena, kako nam je Gospodar propisao. Pogledaj onaj post gore: "Treba ciniti onako kako je Poslanik cinio".
Cuj zasto imamo tuseve,jeli to nesto lose biti inovativan i poboljsati standard zivota, sta trebamo svi da preselimo u pecine
kakvo nakardno razmisljanje stvarno
![]()
stani ba malo, ko to nepere ruke poslije nuzde , pa takvog treba maljen spucati ako nepre rukeNe cudim se ja toliko sto se muslimani pridrzavaju besmislenih rituala i dogmi koji su nekad bili propisani beduinima, nego sto neki muslimani koji se slijepo pridrzavaju tih rituala i dogmi, kao npr. "pravila lijeve ruke" ne peru ruke nakon diranja usranog supka.
znas li ti covjce boziji da po islamu kazna covjeka ceka u mezaru ako se ne cistis poslije mokrenja, znaci moras ocistiti polni organ 3 puta najmanje poslije mokrenja jer inace ako se ne cistis slijedi kazna u mezaru i sad ko ti kazes da netreba prati ruke poslije nuzde
stvarno nekad se bas gluposti valjaju oovdje na foumu nigdje veze svezom.
Kako ce ljudska rasa prati ruke poslije supka, kad u pustinji nema vode! Kako je Gospodar mogao pomisliti da negdje drugo mozda ima vode za pranje ruku. Hmm. Hoces sugerisati da Jasna Knjiga nije namijenjena ljudskom rodu, nego pustinjskim plemenima?
Ako zvucim zbunjen, to je zato sto sam zbunjen
Prenosi se od Ebu Hurejre r.a. da je rekao: »Kada bi Allahov Poslanik s.a.v.s. ušao u zahod, nosio sam mu posudu s vodom za pranje (istindža). Poslije toga protrljao bi rukama po zemlji, a ja bih mu donio drugu posudu s vodom kojom bi se on abdestio«. (Ebu Davud)
sto se tice ciscenje kamenom jeste to je kad se nema vode, i onda moras 3 puta kamenom da se cistis, ili tri kamena da iskoristis.
hadis od Abdurrahmana ibn Jezida da je Selman, radijallahu anhu, bio upitan sljedeće: "Vaš Vjerovjesnik vas je poučio svemu pa čak i čišćenju poslije nužde?". Pa mu je Selman odgovorio: "Naravno, zabranio nam je da se okrećemo prema Kibli kada vršimo veliku ili malu nuždu, da se čistimo desnom rukom, da se čistimo sa manje od tri kamena i da se čistimo sa baljegom ili kostima". Hadis bilježi Muslim u svom Sahihu.
- nasa
#2659 Re: Svijet bez religija
"Invincible"[:/b]
Ali hajde, ostavimo sad tog šarlatana po strani, evo ja sam kao ti ljudi koji neće da vjeruju na neviđeno, jbg imam razum i pamet, ne vjerujem da je nešto istina, zato što samo za sebe tvrdi da jest, zašto meni Allah ne pošalje mudžizu, ako je već mogao intelektualno inferiornijim pustinjacima tog vremena?
E to za mudzizu, sto ti ne posalje... a kad nekom posalje'? Fakat imas ljudi koji neki dogadjaj ili nesto iz svog zivota protumace kao neko cudo ali onda kad to ispricaju ispadnu budale ili ih se na neki slican nacin odbaci kao nepouzdane.
Jesi ti ranije pisao ovdje, na onoj temi ateizam-dokazi itd.?
- Smrcak15
#2660 Re: Svijet bez religija
Plavo-bijeli wrote:Imam nekoliko pitanja za muslimane sa foruma.
1. S obzirom da je po Islamu dozvoljeno imati sex sa ženom od onog dana kada je u pubertetu, zanima me kakvo je njihovo mišljenje o tome da je sasvim normalno imati odnos sa devetogodišnjom curicom, te u slučaju da imaju ženu od devet godina i da žive na prostoru gdje je dozvoljena pedofilija, da li bi poslušali Muhammeda, Kur'an i Allaha, ili bi još čekali na taj odnos ?
2- Kakvo je mišljenje muslimana sa foruma o tome da je po islamu dozvoljeno imati robove, da li bi imali iste, s obzirom da ih je i sam poslanik Muhammed imao.
3. Kur'an je dozvolio da muškarac može imati četiri žene. Poslije je objavljen ajet u kojem piše da je Muhammedu dozvoljeno imati ih više, koliko vidim imao ih je 13. Meni to izgleda da je Muhammed htio da ima više žena, te da je sam sebi objavio ajet kako bi dozvolio tako nešto. Kako vama to izgleda?
4. Muhammed je na početku tražio od vjernika da klanjaju 50 puta dnevno. Zbog čega? Da bi muslimanima lakše bilo poslije kad čuju da trebaju "samo" 5, ili je eksperimentisao dok nije vidio koliko su njegovi sljedebenici spremni dnevno odvajati vrijeme na molidbu.
5. Da li je bolje čitav život posvetiti Kur'anu, izučavanju istog, truditi se da postaneš hafiz, ili izučavati nauku i druge knjige, postati naučnik i truditi se da svima poboljšaš život na planeti?
6. Da li je ljudima danas uopšte potreban Kur'an, BIblija ili neke druge religijske knjige? Imamo primjer većinski ateističkih država, evo za primjer Evropa. Švedska, Holandija, Danska, Češka i tako dalje, sve zemlje i ljudi koji nikad nisu ni pročitali stranice Kur'ana, a žive boljim životima nego oni koji ga redovno čitaju.
7. Da možete živjeti u nekoj šerijatskoj državi, koju bi odabrali i zašto. Da možete birati između te šerijatske države i jedne od ovih gore ateistčkih koju bi prije odabrali i zašto?
8. Da se trudite da 20 godina pišete religijsku knjigu, , a da kao pripomoć imate literaturu kao što su religijske knjige prije nje i vremena na pretek, šta mislite koliko dobra, ili loša bi ta knjiga trebala da bude? Dvadeset godina.
9. Zbog čega je toliko bitno da žene pokrivaju kosu? Ko se to od muškaraca pali na kosu? Koliko znam više muškaraca ima foot fetish nego hair fetish, pa muslimanke ne moraju pokrivati stopala. Jel mislite da se onda cijele trebaju pokrivati, jer za one koji vole na primjer više stopala nego sise, kad vide stopala to im je ko da su vidjeli ženu golu.
Ako vam je puno odgovarati na ovoliko pitanja, odgovorite samo na prva dva.
Nemojte mi govoriti (što se tiče prvih par pitanja)da je u to vrijeme sve to bilo normalno(znam da jeste) jer je Kur'an i savjeti iz nj i uputstva za sva vremena, jer bi se onda moglo izbacivati šta se hoće i kako hoće. Na primjer, dovoljno je jednom dnevno uzeti abdest, jer sada imamo sapune/šampone i dosta smo čistiji jer živimo u boljim higijenskim uslovima.
Unaprijed hvala na odgovorima.
1. S obzirom da je po Islamu dozvoljeno imati sex sa ženom od onog dana kada je u pubertetu, zanima me kakvo je njihovo mišljenje o tome da je sasvim normalno imati odnos sa devetogodišnjom curicom, te u slučaju da imaju ženu od devet godina i da žive na prostoru gdje je dozvoljena pedofilija, da li bi poslušali Muhammeda, Kur'an i Allaha, ili bi još čekali na taj odnos ?
sad nije normalno jer su prosla ta vremena kad su cak do prije 150 godina po zapadu udavane djevojcice cak i od 7 godina, u evropi u srednjem vijeku djevojcice su udavane nakon prve menstruacije.
znaci to je normalno bilo u to vrijeme, sad vise nije normalno.
A sto se tice dali je Muhammed imao odnos sa aishom odmah , nije mi poznato ni jedan nema hadis koji govori da su odmah nakon sklapanja braka imali odnos.
Recimo Marija majka isusa po katolickim enciklopediajama, kazu da je bila 13 godina kad je rodila Isusa a njezin muz je bio Josip koji je imao 90 godina tad. znaci normalno je bilo da curice poslije prvih menstruacija ulaze u bracne vode. sad to vise nije normalno.
tako je izmijenjeno da bi sad u ovo vrijeme rekao da ni sa 18 godina nije spremno za braka a kamoli poslije prvih menstruacija.
Islam je dosao da oslobodi ljude ropstva, jer u islamu se na masa mjesta potice na oslobadjanje robova, smatra se velikim dobrim djelom sa kojim se postize raj ako nekoga oslobodis ropstva.2- Kakvo je mišljenje muslimana sa foruma o tome da je po islamu dozvoljeno imati robove, da li bi imali iste, s obzirom da ih je i sam poslanik Muhammed imao.
Kad je islam dosao, bilo je to postepeno odvikavanje od ropstva.
Muhammed je sklapao brakove radi visih ciljeva a to je radi pomirenja izmedju plemena, jer da je htio imati to sto ti mislis, masa lijepih mladih zena to nije tacno jer je zenio daleko starije osobe, starice kako bi ih zastittio i usao primirje sa drugim plemenima.3. Kur'an je dozvolio da muškarac može imati četiri žene. Poslije je objavljen ajet u kojem piše da je Muhammedu dozvoljeno imati ih više, koliko vidim imao ih je 13. Meni to izgleda da je Muhammed htio da ima više žena, te da je sam sebi objavio ajet kako bi dozvolio tako nešto. Kako vama to izgleda?
nije trazio, nemoj da lazes, nikad muslimani nisu trebali klanjati 50 namaza dnevno, odakle ti to, to spustanje namaza se desilo u jednoj noci, kad je bio uzdignut u vece nebeske sfere, u dusevnom stanju gdje se susreo sa Musaovom dusom pa ga Musa savjetovao da trazi manje namaza kod Allaha jer iz iskustva znao iz svog naroda da nisu mogli podnijeti to pa je zato trazio spustanje u broju namaza. I na taj nacin Allah je pokazao svoju milost i razumijevanje za covjeka.4. Muhammed je na početku tražio od vjernika da klanjaju 50 puta dnevno. Zbog čega? Da bi muslimanima lakše bilo poslije kad čuju da trebaju "samo" 5, ili je eksperimentisao dok nije vidio koliko su njegovi sljedebenici spremni dnevno odvajati vrijeme na molidbu.
obadvoje, ovo je pitanje, kao koja je bolja ruka lijeva ili desna.5. Da li je bolje čitav život posvetiti Kur'anu, izučavanju istog, truditi se da postaneš hafiz, ili izučavati nauku i druge knjige, postati naučnik i truditi se da svima poboljšaš život na planeti?
potreban nam je Kuran je je on vodic u zivotu, Kuran nije dosao da ti se po njemu prave zgrade i putevi i sta ja znam, mada se moze izvuci informacije i za pravljenje zgrada i puteva ali ni to tema sad.6. Da li je ljudima danas uopšte potreban Kur'an, BIblija ili neke druge religijske knjige? Imamo primjer većinski ateističkih država, evo za primjer Evropa. Švedska, Holandija, Danska, Češka i tako dalje, sve zemlje i ljudi koji nikad nisu ni pročitali stranice Kur'ana, a žive boljim životima nego oni koji ga redovno čitaju.
Kuran je vodic u zivotu, evo recimo jedan primjer, tinejdzer musliman koji se pridrzava Kurana, i jedan ateista tinejdzer recimo u Holandiji, naprimjer muslimanu Kuran diktira konzumaciju alkhola, dok kod ateista nema niko da mu diktira to , sam je sebi sef. Pa sobzirom da moze da se otme kontroli kad se dolazi u kontakt sa alkholom ateista je daleko vise izlozen opasnosti nego ovaj musliman, jer nema kontakta sa alkholom. da nista drugo ovo je dovoljno a plus ima tu jos masa drugih stvar koje nebi nabarajo.
Znaci Kuran je vodilja za covjeka u zivotu, a ne manual kako da se konstruise masina, zgrada, putevi i ostalo sto je potrebno.
Cak sta vise, imas ljudi koji su siromasni ali imaju Kuran i to ih cini sretnim, jer Allah daje upustvo kako da se dodje do srece, dok mozda imas ateistu koji ima sve ali opet je nezadovoljan sa zivotom pa cak mozda i izvrsi samoubistvo.
nema serijatske drzave na zemlji sad trenutno7. Da možete živjeti u nekoj šerijatskoj državi, koju bi odabrali i zašto. Da možete birati između te šerijatske države i jedne od ovih gore ateistčkih koju bi prije odabrali i zašto?
bolji odgovor od ovoga neces naci a mozda ces se i nasmijati legendi Deedatu9. Zbog čega je toliko bitno da žene pokrivaju kosu? Ko se to od muškaraca pali na kosu? Koliko znam više muškaraca ima foot fetish nego hair fetish, pa muslimanke ne moraju pokrivati stopala. Jel mislite da se onda cijele trebaju pokrivati, jer za one koji vole na primjer više stopala nego sise, kad vide stopala to im je ko da su vidjeli ženu golu.
Deedat sa lijeve strane Alije izetbegovica

- skupljac_zeljeza
#2661 Re: Svijet bez religija
Zanimljive su tvrdnje, a zna se odakle se prepisuju, da je svaki vjernik indoktrinisan i nema osjećaj za analitičko promišljanje dok niko ne analizira kako se to u obliku nove religije, a zvane Novi ateizam sa priručnicima, agresivnim misionarima, video klipovima itd...uspjela uspješno nakalemiti na ovo naše tlo. Da li je možda po inerciji prošlog sistema koji je davao prednost ateizmu i kritici religije u odnosu na religiju. Indoktrinacija?ABH017 wrote:Samo što se svako 20-30 stranica (na svakoj temi), vrte jedni te isti forumaši sa jednim te istim postovima.skupljac_zeljeza wrote:Invincible wrote:Pa vjeruješ jer si indoktiriniran time, izgubio si osjećaj za analitičko promišljanje...![]()
Namjera je jasna, ali je mnogo zanimljivije baviti se razlozima koji dovode do potrebe za postavljanjem ovakvih tema.
- Smrcak15
#2662 Re: Svijet bez religija
Invincible wrote:Postoji priča da je Ataturk, inače čovjek koji je spasio nestajanje teritorije koju danas nazivamo Turska, a koju su vodili ovi genijalci koji vjeruju u džine, šejtane i slične pizdarije, okupio najveće džabaljebaroše i prodavače magle, hodžice dakako, u nekoj džamiji, i rekao im: ,, Ako govorite istinu, oborite dovama ovaj luster'', što ovi naravno nisu uspjeli i onda je on upotrijebio svoj pištolj za tu radnju.
Tako da evo izazov i vama, dokažite hladnu vatru, boravite u njoj 40 dana, može i štap-zmija, ili pustite da vas velika riba pojede, pa izađite nakon par dana, postoji još niz ovakvih ludorija, pomolite se Allahu i dokažite da Kur'an nije u sukobu sa realnošću.
ne dolaze cuda po tvom ceifu, nego cuda dolazi kao dokaz poslanstva Poslanika koji dolazi od Boga , kao pecat da zaista dolazi od BOga.
ti nemozes jednom Obami naredit da ode pocistiti ulicu u Washingtonu a da naredis Allahu da ti posalje nekakvo cudo.
- Smrcak15
#2663 Re: Svijet bez religija
Invincible wrote:Pa zato što Kur'an kaže da je za one koji imaju pameti, razumom obdarene, neupitna istina, a zatim iznosi gluposti koje prkose i pameti, i razumu i istini.
Evo ja predlažem hladnu vatru, dovu fino proučiš kao i Ibrahim a.s. i sjedi 40 dana, šta ti može biti? Nije valjda da ne vjeruješ u Allahov govor i obećanje da se odaziva onima koji mu se obrate, ili ne daj Bože impliciraš da je priča o Ibrahimu totalna glupost.
jeli ti uopste shvatas sta znaci cudo, to je pojava koja izlazi iz okvira prirodnih zakona, Allah daje cudo kao ispomoc ili dokaz vom poslaniku ili vjernicima koji su sa poslanikom.Pa zato što Kur'an kaže da je za one koji imaju pameti, razumom obdarene, neupitna istina, a zatim iznosi gluposti koje prkose i pameti, i razumu i istini.
tebi prkosi zato sto nisi upucen u stvari, kazes prkosi razumu, pa sto jarane ne odes do Muderisa pa nek tio on prica kakva je cuda geldao tokom rata, od mrtvaca koji ne truhnu i mirisu ko da si ih namazao najboljim parfemom pa sve do vizija dzeneta tokom iskustva bliske smrti ili astralne projekcije.
- zagortenej
#2664 Re: Svijet bez religija
ovo je čudo!

- Towelie
#2665 Re: Svijet bez religija
Komplimenti i tebi.ABH017 wrote:To sam ja napisao.Towelie wrote:Dobro ti rece arzo, plavobelom ne trebaju odgovori.
- nasa
#2666 Re: Svijet bez religija
Bas duhovito.zagortenej wrote:ovo je čudo!
Nego, ne sumnjam da ti znas sta jeste cudo ali ti se ne da da napises
- Smrcak15
#2667 Re: Svijet bez religija
cuda su i dalje prisutna dzaba sto ima tehnologija, evo nek ti Muderis prica o cudima u Bosanskom ratuInvincible wrote:Dokaz koji ustvari nije dokaz, jesi li ti hodža?
Takvu retoriku imaš, pade mi na pamet i onaj ćelavi cirkusant Velić, koji se ugrađuje u Džumhurove uspjehe, eto on dove učio i Damir dobija mečeve, što nisi momku patike, reket ili nešto drugo kupio, pacove besposličarski? Ali nije to, to, patike k'o patike, a dova je super moćna i ona je razlog uspjeha, iste je učio i da nestanu smog i magla iznad Sarajeva, i kada je nestalo tih pojava, za jedno 2 mjeseca, eto vidite da dova djeluje.
Zanimljivo je da sa razvojem tehnologije, više nema tih čuda, nestalo Allahu trikova iz rukava ili šta?
Itekako su važne takve pojave kojima Kur'an obiluje, ako priznaš da vjeruješ u bliskoistočne pustinjske gluposti, mitove i kažeš svjestan sam da je suludo i nemoguće, ali vjerujem jer mi je to utjeha od realnosti, opijum koji me zadovoljava, tvoje pravo i neću ti to osporavati, ali ću svakako kada god mi je ćeif, dekonstruisati te nebuloze, što kaže hazreti Mustafa: ,,Budi na istini, pa makar bio sam''.
dva Sirijska sehida iskopana nakon dvije godine radi premjestanja grobova , neistruhli i mirisu na misk, ista prica kao kod Muderisa
Afganistan , mrtvi sehidi neistruhli i mirisu na misk iako su pored njih ruski istruhli smrdljivi vojnici, cak imas video sehida(mrtvaca) koji krvari nakon 6 dana, i toplo mu tijelo
znaci imamo Muderisovu pricu, imamo videa iz Sirije i afganistana koje potvrdjivaju ono sto Muderis prica na videu gore, sto jos vise dobija na tezini.
Eto imas cuda na videma, mada sumnjam da je za tebe to cudo, za tebe nema cuda dok svojim ocima nevidis vatru dzehenemsku izgleda.
- Towelie
#2668 Re: Svijet bez religija
Izjava i jeste vrh, bez ijednog smajlija. Postovanje za forumasicu.zagortenej wrote:Invincible wrote:Dokaz koji ustvari nije dokaz, jesi li ti hodža?
Itekako su važne takve pojave kojima Kur'an obiluje, ako priznaš da vjeruješ u bliskoistočne pustinjske gluposti, mitove i kažeš svjestan sam da je suludo i nemoguće, ali vjerujem jer mi je to utjeha od realnosti, opijum koji me zadovoljava, tvoje pravo i neću ti to osporavati, ali ću svakako kada god mi je ćeif, dekonstruisati te nebuloze, što kaže hazreti Mustafa: ,,Budi na istini, pa makar bio sam''.![]()
meni je vrh izjava jedne forumasice kada su je pitali kako ti znas da je to istina (za njeno vjerovanje), a ona rekla: "pa ZNAM"
- zagortenej
#2669 Re: Svijet bez religija
kontam da ulema zna najbolje šta je čudonasa wrote:Bas duhovito.zagortenej wrote:ovo je čudo!
Nego, ne sumnjam da ti znas sta jeste cudo ali ti se ne da da napises
- nasa
#2670 Re: Svijet bez religija
e vala @smrcak ode ti ....kako god, on bi koliko sam shvatila radije neki zivi dokaz u svom zivotu, za sebe 
- skupljac_zeljeza
#2671 Re: Svijet bez religija
A šta mi trebaju ta čuda kada imaju zanimljivija.Smrcak15 wrote:
cuda su i dalje prisutna dzaba sto ima tehnologija, evo nek ti Muderis prica o cudima u Bosanskom ratu
" Što vise proučavam prirodu, to više ostajem zapanjen i zadivljen pred djelima Stvoritelja. Ja se molim u toku svoga rada u laboratoriju."
Louis Pasteur
" Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbezno svuda u njima vidi prst Boziji" Robert Boyle
" Nasa znanost, otkrivajuci nam cuda prirode, treba nas nadahnuti divljenjem prema Onome ko ih je nacinio." Michael Faraday
" Za te osobe koje vjeruju u Boga nijedan dokaz nije potreban, za te osobe koje ne vjeruju ni jedan dokaz nije moguć. Franz Werfel
- Towelie
#2672 Re: Svijet bez religija
Ne bi njega i slicne nikakav dokaz ubedio. Da se spuste meleki, oni bi rekli mi smo opcinjeni i haluciniramo.nasa wrote:e vala @smrcak ode ti ....kako god, on bi koliko sam shvatila radije neki zivi dokaz u svom zivotu, za sebe
- zagortenej
#2673 Re: Svijet bez religija
Poslanici su tražili od Boga čuda, Musa je tražio da vidi Boga, Ibrahim tražio da mu Bog pokaže kako oživljava mrtve...ali neki su izgleda iznad poslanika, ne trebaju im čuda ...
- Smrcak15
#2674 Re: Svijet bez religija
pa velika je razlika sad zivjeti i vidjeti dokaze kroz nauku i Kuran , masa dokaza kako religjskih tako i nereligjskih da mozemo vjerovati u postojanje Boga, a kako je Ibrahim mogao znati ili Musa??zagortenej wrote:Poslanici su tražili od Boga čuda, Musa je tražio da vidi Boga, Ibrahim tražio da mu Bog pokaže kako oživljava mrtve...ali neki su izgleda iznad poslanika, ne trebaju im čuda ...
Pune je lakse nama sad vjerovati u Boga nego njima u njihovo vrijeme.
- skupljac_zeljeza
#2675 Re: Svijet bez religija
Nisu to oni tražili što nisu vjerovali u Boga nego valjda ljudska znatiželja kojoj Bog nije uvijek udovoljio. Musa a.s. nije ipak vidio Boga.zagortenej wrote:Poslanici su tražili od Boga čuda, Musa je tražio da vidi Boga, Ibrahim tražio da mu Bog pokaže kako oživljava mrtve...ali neki su izgleda iznad poslanika, ne trebaju im čuda ...