Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NAPOKON!!! Mislim da bi Musa sada mogao ostati u Realu.
Wov odlicna vijest za Musu!
Sergio Scariolo (born 1 April 1961) is an Italian professional basketball coach who is the head coach of the senior Spain national team. Scariolo latest coached also Virtus Bologna of the Italian Lega Basket Serie A (LBA). Having won four EuroBasket championships and a World Cup at the head of Spain, Scariolo is one of the most successful coaches in the history of international competitions,[1][2][3] and according to many players, journalists and commentators, he is regarded as the greatest national team coach of all time.
Svirase mu faul na polaganju u zadnjoj sekundi, uvalio lakat frajeru i fulio polaganje... neko od saigraca je popravio za izjednacenje. Sudije priznale kos, ali dale i faul Unicaji sa dva slobodna koja su ovi zabili i pobijedili.
Musa je odlican zadnje utakmice i upravo u ovim finalnim utakmicama se redovno pokazuje da kad on igra i Real igra ma koliko to izgledalo neskromno ali jebo skromnost.
Musa sve bolji i bolji, cak se u ovoj tekmi desilo nesto neocekivano u drugom polurvemenu. Sebicni Campazo se napokon okrenuo na desnu stranu i poceo da "trazi" Musu, sto to nikada prije nije bio slucaj, zanimljivo.
Da, primjeti se da Musa ustvari gradi formu za Ep, znam koliko mu je stalo da se predstavi u pravom svjetlu na Kipru.
Nadam se da mu svadba 5. avgusta nece puno poremetiti planove za optimalnu pripremu......
Ujedno nekako mi se cini da on i Hezonja u paru, imaju finu kosarkasku hemiju, i bilo bi ih steta "raspariti".
giovanni008 wrote: ↑21/06/2025 16:00
Musa sve bolji i bolji, cak se u ovoj tekmi desilo nesto neocekivano u drugom polurvemenu. Sebicni Campazo se napokon okrenuo na desnu stranu i poceo da "trazi" Musu, sto to nikada prije nije bio slucaj, zanimljivo.
Da, primjeti se da Musa ustvari gradi formu za Ep, znam koliko mu je stalo da se predstavi u pravom svjetlu na Kipru.
Nadam se da mu svadba 5. avgusta nece puno poremetiti planove za optimalnu pripremu......
Ujedno nekako mi se cini da on i Hezonja u paru, imaju finu kosarkasku hemiju, i bilo bi ih steta "raspariti".
Na zalost jucer se opet moglo vidjeti kakav status kod Matea ima Musa. Iako je njegovim ulaskom rezultat preokrenut iako je pogodio sve sa dvojke presudile su mu promasene trice koje nisu presudile recimo Hezonji, Ljulju, Abaldeu itd itd. Jedva cekam da Musa izadje iz ove zone sumraka ili da ode ovo govno od trenera. Musa je jucer imao OSMU MINUTAZU duplo manju od Hezonje, Feliza, Campaza a opet je ubo 12 koseva a Hezonja recino 13, Feliz 14 a Campazo 18. Bas ga ovaj jebe uzduz i poprijeko i volio bi da zijane i titulu mada je to sada SF
ultima_palabra wrote: ↑26/06/2025 05:39
Dje nadje tu plastiku, nadam se da makar uzima duplo od onog sto je imao u Realu... pretpostavljam da ce biti prva napadacka opcija.
Taman duplo. Koliko sam ja uhvatio Real.mu nudoi 1,5 miliona po sezoni. Tacno duplo manje nego sto su Hezonja I Yavares dobili. Vrlo logicna odluka. A Musa ako je glavni igrac I ima.loptu u rukama mislim.da tada daje najvise.
U NBA ne moze vise, tj.mozda i moze ali preslab je za to.
Igrao za jedan od najboljih EU klubova, uzeo sve titule. Zavrsio epizodu tu.
Sad ce da uzme najbolje pare u karijeri igrajuci za Arape.
Sve nekako po tabijatu, nije sad da taj Dubai ne igra Euroligu. Logicna odluka.
Košarkaši promijene veći broj klubova nego fudbaleri i teže se "propada", apsolutno nije nemoguće da iz Dubai-a opet ode u neki vrhunski klub sa dugom tradicijom.
U fudbalu se zna, kad odeš van klubova velike četvorke da ti je karijera već lagano gotova, u košarci to ne mora biti slučaj.
Musa je napravio najbolji moguci potez i otisao u ekipu koja ce igrati dvije najjace lige u Evropi. Osim toga on ide u Dubai da bude vodja, da igra a ne da ga prca nekakv Chus Mateo koji recimo sinoc nije dao sekunde igre ,malom Gonzalesu koji evo danas ode u Boston. Mateo je najveci trenerski supak kojaeg sam ja vidio u kosarci. Musa je sa Realom osvojio apsolutno sve, bio je MVP spanske lige, bio je prosle godine MVP finalne serije, bio je u petorci Eurolige. I pored uzasne minutaze u regularnom dijelu sezone ACB lige Musa je bio najbolji igrac iako je imao i povredu i duze virjeme odsustvovao. Zavrsio je sa valorizacijom 14,9 ispred Hezonje i Campaza koji su imali 14,6. Takodje bio je drugi strijelac. Na kraju lige je bio trci igrac iza Campaza i Tavaresa i ispred Hezonje koji je imao u prosjeku 5 minuta vise u igri od Muse.
U Euroligi je bio 4 igrac i drugi strijelac i opet ispred Hezonje iako je i tu Hezonja imao 5 minuta vise u prosjeku. Musa je obe lige zavrsio sa 19 minuta u prosjeku sto je malo za igraca njegovog kalibra.
Ja vjerujem i siguran sam da ce Dubai da pokaze koliko Musa stvarno vrijedi i strasno je dobro sto je sa njim u rosteri Kamenjas radi reprezentacije. Nadam se da ce onog supka sa klupe smijeniti bez obzira na Musu jer on je jedna najobicniji ubica igraca u pojam.
Cifra je izvanredna i 10 miliona EUR ce malo igraca dobiti za tri sezone u Euroligi.
SRETNO MUSA!
Better Man wrote: ↑26/06/2025 10:31
S konja na magarca. Niko ne ide iz najvećeg kluba u Evropi u pastični Dubai.
Sta je taj konj ove godine osvojio??? Kitu Marjanovu! Ostao bi Musa u Realu da nije one budale Matea sigurno.
Pa odbranio naslov prvaka Španije. Ovo mu je velika greška i korak unazad, a ne naprijed, jer s Dubaiem neće ništa osvojiti.
Eto ti znas sta ce on osvojiti....sta ga boli kurac kad je sve osvojio sto je mogao da osvoji. Sad igra za svoj gust i bez da ga jebe neki nadrkani trener. Dubai ce imati jaku ekipu ove sezone budete vidjeli.
Sta je taj konj ove godine osvojio??? Kitu Marjanovu! Ostao bi Musa u Realu da nije one budale Matea sigurno.
Pa odbranio naslov prvaka Španije. Ovo mu je velika greška i korak unazad, a ne naprijed, jer s Dubaiem neće ništa osvojiti.
Eto ti znas sta ce on osvojiti....sta ga boli kurac kad je sve osvojio sto je mogao da osvoji. Sad igra za svoj gust i bez da ga jebe neki nadrkani trener. Dubai ce imati jaku ekipu ove sezone budete vidjeli.
Zato nikad neće biti ikona i legenda poput Luke Modrića.
Ipak ima 26 g., malo je to. Ima kad ganjati arapske milione, mogao je jos malo slave i trofeja u Evropi osvojiti. Iz Dubaija ce tesko u NBA, a govori da bi se volio vratiti. Sretno mu, ali mi nekako los potez.
Better Man wrote: ↑26/06/2025 11:29
Ipak ima 26 g., malo je to. Ima kad ganjati arapske milione, mogao je jos malo slave i trofeja u Evropi osvojiti. Iz Dubaija ce tesko u NBA, a govori da bi se volio vratiti. Sretno mu, ali mi nekako los potez.
Jeste vi sega pa covjek je bio u NBA vidio da ne ide i vratio se u Evropu. Probao i Vasilije Miciic pa se vratio, probao Teodosic pa se vratio sve vrhunski kosarkasi. Takvih kosarkasa kao sto je Musa ima u NBA za izvoza On u Dubaiu dobija 10 miliona EUR i bit ce vodja tima u Euroligi. Sta ga boli kurac zivjet ce u najljepsem gradu na svijetu 3 godine. I to vrijedi par miliona. Nece imati pritisak i moze u potpunosti da uziva. On je prosao sve i sada hoce da igra a ne da sjedi na klupi. Ovo je najbolja moguca odluka koju je mogao donjeti.
Ljudi moji kosarkaski projekat "Dubai" nema puno veze sa Dubaiom.
Njima je ionako "medjubaza" u Beogradu, i Musa ce igrati u Sarajevu, Laktasima, Beogradu, Ljubljani , Podgorici, Zadru, Splitu, Skoplju (u ABA Ligi) i u Euroligi po cijeloj Evropi kao i sto je igrao dok je bio u Realu.
S tim sto ce sada imati vecu slobodu u igri i vecu minutazu, plus tu je nas Kamenjas pa ce biti dobro i za repku.
Takodje mislim da Musa moze imati finu igracku hemiju i sa Avramovicem koji isto dolazi u klub.
Ujedno je Dubai u prici da se pridruzi NBA ligi u buducnosti.
Last edited by giovanni008 on 26/06/2025 14:01, edited 1 time in total.