Novi rat

Locked
daddy-kool

#2651 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

dale cooper wrote:
Možda u napaljenoj mlađariji koja o ratu zna preko igara tipa Call Of Duty.
Ja imam prilike svakodnevno razgovarati sa ljudima koji su prethodni rat iznijeli na svojim leđima
i vjeruj mi nisu baš entuzijastični po pitanju novog rata.
Baš sam danas razgovarao sa nekim od ovih što su iznijeli prošli rat, i oni mi djeluju odlučnije i ratobornije od omladine. A omladine imaš svakakve, od hipstera, uhljebljivača i drugih koji će samo gledati da eskiviraju; ali imaš na primjer i omladine koji su bili djeca kada je bio prošli rat i koji su bili protjerani ili koji su nekog izgublili i ostali su sa dubokim psihičkim traumama. Ima i tiha većina kao i u prošlom ratu koja nema gdje i čija je ovo zemlja. Njima je sve jasno.
nemesisx

#2652 Re: Novi rat

Post by nemesisx »

prog321 wrote:
seln wrote:
nemesisx wrote:Imam jedno pitanje, koje mozda izgleda provokativno, ali zelim vasa misljenja.

Ako RS danas, sutra raspise referendum, sto bi vi bili protiv?
U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.
Zbog cega bi bilo to drugacije ako RS to pokusa sa Bosnom?

Dakle "mi", zabranjujemo referendum narodu, a "mi" smo slican referendum imali 92.

Nemojte samo poruke "genocid" "sta ti znas" i tako te forumske furke.

Zelim cuti vasa misljenja.
:bih: :run:
Pitanje nije provokativno, vec glupo.
Ne razbijaj glavu oko nas, brini o svojima.
Najjace je kad kaze " nas" i "mi". :-D
Ako nemas nesto produktivno da kazes na moje pitanje, ne moras ni odgovarati na isto.
Bodkin

#2653 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

channel10 wrote:
summerwine wrote:Bošnjacima u RS-u rat traje već dugo, uskraćuju im se osnovna ljudska prava kao što je školovanje, zapošljavanje...

Progoni ih se, šikanira i terorizira na dnevnoj bazi zbog, npr. benignih komentara na fb., zbog nošenja marama, brade i sličnih, normalnom mozgu nepojmljivih, razloga.

Apelujem da se prije svega pomogne tim ljudima, da ih bar malo popusti osjećaj beznađa i napuštenosti.

U konkretnom slučaju me političari apsolutno ne zanimaju.
Upravo to. Vecina ih je grupisana tako da im je FBIH mogla osnovati i otvoriti firme, pa ih vecinu zaposliti. Time bi se povecao povratak i sve bi drugacije bilo. Ali treba onaj deras from SDA pokrasti jos malo, ne do Bog da sta narodu da :run:
Federacija da im osniva firme :lol: :lol: :lol: :lol:
summerwine

#2654 Re: Novi rat

Post by summerwine »

Upravo to. Vecina ih je grupisana tako da im je FBIH mogla osnovati i otvoriti firme, pa ih vecinu zaposliti. Time bi se povecao povratak i sve bi drugacije bilo. Ali treba onaj deras from SDA pokrasti jos malo, ne do Bog da sta narodu da :run:[/quote]

Koga briga za SDA i ine stranke i partije, ja ću pokazati solidarnost sa tim ljudima onako kako ja znam, ali ću pokazati.

Neću pričati o tome a ništa ne poduzimati ili tražiti izgovore za nepoduzimanje. Svakome od nas, kad smo u nevolji, malo je potrebno da nas izvuče iz crnila.[/quote]
Ne mozes ti njemu pomoci koliko njemu i njima treba. Treba rijesiti njihovo pitanje jednom za sva vremena. Otvoriti firme u kojima ce oni raditi i tako im rijesiti fin. probleme. Takvim nacinom razmisljanja smo i postali ovo sto jesmo. Samo daj da neko udjeli nesto, ne do Bog pljunuti u sake i zaraditi za sebe.[/quote]

Totalno si fulio poentu.

Jel ti palo na pamet da pored finansijske, postoje i drugi vidovi pomoći, kao socijalna, pravna, psihološka i druge.

Ne bih o tome koliko kome treba i ne postoji "njihovo pitanje" to su građani ove zemlje čovječe, nemaju oni "njihovo pitanje" imaju svoja prava kao i svi drugi, s tim da se u neprijateljskom okruženju teže izboriti za ono što ti pripada.
channel10

#2655 Re: Novi rat

Post by channel10 »

Bodkin wrote:
channel10 wrote:
summerwine wrote:Bošnjacima u RS-u rat traje već dugo, uskraćuju im se osnovna ljudska prava kao što je školovanje, zapošljavanje...

Progoni ih se, šikanira i terorizira na dnevnoj bazi zbog, npr. benignih komentara na fb., zbog nošenja marama, brade i sličnih, normalnom mozgu nepojmljivih, razloga.

Apelujem da se prije svega pomogne tim ljudima, da ih bar malo popusti osjećaj beznađa i napuštenosti.

U konkretnom slučaju me političari apsolutno ne zanimaju.
Upravo to. Vecina ih je grupisana tako da im je FBIH mogla osnovati i otvoriti firme, pa ih vecinu zaposliti. Time bi se povecao povratak i sve bi drugacije bilo. Ali treba onaj deras from SDA pokrasti jos malo, ne do Bog da sta narodu da :run:
Federacija da im osniva firme :lol: :lol: :lol: :lol:
Zasto ne? Mogu dovesti investitore itd... Milion nacina da im se pomogne. U cemu je problem?
seln

#2656 Re: Novi rat

Post by seln »

nemesisx wrote:
prog321 wrote:
seln wrote: Pitanje nije provokativno, vec glupo.
Ne razbijaj glavu oko nas, brini o svojima.
Najjace je kad kaze " nas" i "mi". :-D
Ako nemas nesto produktivno da kazes na moje pitanje, ne moras ni odgovarati na isto.
Ne tangira me narocito defetizam ovog ili onog, navikao sam vec, a mogu i razumjeti razocarenje...
Ne tangiraju me ni otvoreni agitatori tipa hapizd i njemu slicni...
ali se ospem na trolove sa dva-tri posta, koji mi kenjaju spiku tipa "mi Bosnjaci"... a takvih sve vise.
Pa jebo te Seselj, smrdis na slaninu i brlju na deset kilometara, a kenjas "mi Bosnjaci".
A kad vas neko provali, nestanete na dan - dva i eto vas opet pod novim nickom.
Gdje vam je internet - cetnik Moody? Otkako smo ga prosuli, nestade ga sa scene, kao onomad Poplasen.
Da nisi ti slucajno debeli agitator pod novim nickom?
Ima li kakvog "ljudovanja"? :wink:
dale cooper

#2657 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

channel10 wrote: Zasto ne? Mogu dovesti investitore itd... Milion nacina da im se pomogne. U cemu je problem?
Da hoće i da znaju mogli su to uraditi i za čitavu državu u bilo kojem momentu u zadnjih 20 godina.
channel10

#2658 Re: Novi rat

Post by channel10 »

Onda se nema sta kukati sto ljudi nemaju. Nemaju zato sto glasaju za one sto ne znaju ili nece. Sto su trazili to su i dobili. Zavrnuli smo krug i kraj price vise o tome.
Bodkin

#2659 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

dale cooper wrote:
channel10 wrote: Zasto ne? Mogu dovesti investitore itd... Milion nacina da im se pomogne. U cemu je problem?
Da hoće i da znaju mogli su to uraditi i za čitavu državu u bilo kojem momentu u zadnjih 20 godina.
Evo da ti ne citiram post. Problem je u tome sto ne mogu da dovedu investitore u centar sarajeva, a ne u vukojebinu u rs-u. Koji bolan profil radnika imas tamo? I kako bi zakonski postavio da zaposljavas samo bosnjake?
seln

#2660 Re: Novi rat

Post by seln »

Bodkin wrote:
dale cooper wrote:
Evo da ti ne citiram post. Problem je u tome sto ne mogu da dovedu investitore u centar sarajeva, a ne u vukojebinu u rs-u. Koji bolan profil radnika imas tamo? I kako bi zakonski postavio da zaposljavas samo bosnjake?
Privatna firma moze da zaposljava koga hoce i kako hoce. A u svakoj fabrici, farmi itd. su 90 % radnika bez kvalifikacije ili samo priuceni.
channel10

#2661 Re: Novi rat

Post by channel10 »

Zar treba zakon za to? Primas radnike koje ti zelis kao sto to rade prosrpske i prohrvatske firme po federaciji. U cemu je problem zaposliti bosnjaka,a ne zaposliti hrvata ili srbina? Sto te to vrijedja?
Last edited by channel10 on 16/07/2015 23:16, edited 1 time in total.
bingov buraz

#2662 Re: Novi rat

Post by bingov buraz »

L u c i f e r wrote:
archi_a wrote:Američka ambasadorica za Radio Slobodna Evropa CORMACK: Lideri RS-a trebaju poništiti odluku o referendumu, poduzet ćemo mjere ako to ne urade!

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187187/cormac ... VCXYK.dpuf

:izet:

...... Ono što treba također učiniti jeste da lideri u Republici Srpskoj treba da povuku i ponište ono što je jučer urađeno, a to se odnosi na referendum, jer je to antidejtonski i antiustavno. Oni treba da omoguće Bosni i Hercegovini da ide putem kojim je krenula i kojim već ide, za koji su i oni rekli da su njemu posvećeni. A ako se to ne dogodi, onda ćemo svi mi, SAD i drugi naši partneri, morati poduzeti pravne zakonske mjere da bi se to riješilo.
:D

Da li to što ste upravo rekli znači da Republika Srpska faktički nema pravo na referendum?

Ne, ne. Želim reći da Republika Srpska ima svako pravo da održi referendum, ali samo referendum za koji ima kompetencije. Pitanje na koje se odluka o referendumu odnosi nije pitanje koje spada u kompetencije vlasti Republike Srpske, nego predstavlja direktno osporavanje vladavine zakona, pravne države, državnih institucija, a svaka država, da bi bila uspješna i da bi imala vladavinu zakona, mora to poštivati
Brez kurtona.

Pravo u matericu.
Sta zna Amerika,forumski trust mozgova je vec obznanio da je taj referendum pro forme,takoreci potreban za relaksaciju odnosa :mrgreen:
Amerikanci se pridruzili bosnjackoj dijaspori i internet ratnicima u huskanju :twisted:
nemesisx

#2663 Re: Novi rat

Post by nemesisx »

seln wrote: Ne tangira me narocito defetizam ovog ili onog, navikao sam vec, a mogu i razumjeti razocarenje...
Ne tangiraju me ni otvoreni agitatori tipa hapizd i njemu slicni...
ali se ospem na trolove sa dva-tri posta, koji mi kenjaju spiku tipa "mi Bosnjaci"... a takvih sve vise.
Pa jebo te Seselj, smrdis na slaninu i brlju na deset kilometara, a kenjas "mi Bosnjaci".
A kad vas neko provali, nestanete na dan - dva i eto vas opet pod novim nickom.
Gdje vam je internet - cetnik Moody? Otkako smo ga prosuli, nestade ga sa scene, kao onomad Poplasen.
Da nisi ti slucajno debeli agitator pod novim nickom?
Ima li kakvog "ljudovanja"? :wink:
Pa dobro, ne moze svako imati 11k postova kao ti, koji su naravno, u svakom pogledu jako konstruktivni i pridonose necem vaznom na ovom svijetu a pogotovo narodu i drzavi.
Ne trosim vrijeme u raspravama na forumu jer nema smisla nikakvog. Zbog ovog pitanja sam i napravio account, jer me kopkalo.
Ovo sam ocekivao od ljudi poput tebe. Odmah sam "njihov", "izdajnik", "agitator" itd.

Ja sam Bosnjak, ne zelim da slijepo vjerujem nekom samo zato sto je i on Bosnjak ili jos gore, musliman.
Zato i pitam. A ti ohladi malo, nece te niko genocidisati preko foruma.
Kikibombona

#2664 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

trocadero wrote:
Командант прве дијаспорско-пролетерске бригаде!
Povraca li se ikome dok gleda ovo?

9.20

Oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dale cooper

#2665 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

Bodkin wrote:
dale cooper wrote:
Problem je što i nema stvarnog interesa da to urade.
Ne znam, moglo bi se možda pokušati modelom pozitivne diskriminacije.
Bodkin

#2666 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

channel10 wrote:Zar treba zakon za to? Primas radnike koje ti zelis kao sto to rade prosrpske i prohrvatske firme po federaciji. U cemu je problem zaposliti bosnjaka,a ne zaposliti hrvata ili srbina? Sto te to vrijedja?
Sta su prohrvatske iliprosrpske firme? Vrijedja me jer me boli kurac sta je ko. Tako ce mene sutra pacijent nabiti nogom da zaposli srbina bosnjaka ili hrvata. Nabijem ih sve na spolni organ..
Kikibombona

#2667 Re: Novi rat

Post by Kikibombona »

General_Jackson wrote:
PM72 wrote:
eduscho wrote:Hebo majku prije 5 minuta počelo rokati i to sa dvije strane, ha preko eto ih, noge mi se odsjekle, kad ono lokalna omladina mini vatromet pred bajram napravila. Hebo ih caca, ni da najave, govno umrlo od straha u meni...
:lol: :lol: :lol:
jesi li to mislio da su Lucifer &co napravili desant na Vojkoviće?
:pisnuo: :pisnuo:
Vojkovici moraju pasti! :lol:
ins

#2668 Re: Novi rat

Post by ins »

nemesisx wrote:Imam jedno pitanje, koje mozda izgleda provokativno, ali zelim vasa misljenja.

Ako RS danas, sutra raspise referendum, sto bi vi bili protiv?
U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.

Dakle "mi", zabranjujemo referendum narodu, a "mi" smo slican referendum imali 92.

Nemojte samo poruke "genocid" "sta ti znas" i tako te forumske furke.

Zelim cuti vasa misljenja.
:bih: :run:
Ako sam dobro razumio, pitanje je zasto neko demokratsko sredstvo nije na raspolaganju onome ko je protjerao oko 40% populacije na teritoriji koju je kontrolisao, pri cemu je nenaoruzane civile zatvarao u konclogore, ubijao, mucio, koristio kao zivi stit, zene sistematski silovao, rusio sva obiljezja tog stanovnistva pocevsi od vjerskih objekata, spomenika, grobalja i ostalog, a one teritorije koje nije osvojio je napadao koristeci sva moguca sredstva, ukljucujuci ona zabranjena svim konvencijama? I na kraju, sve to "zacinio" genocidom u Srebrenici.

Jel ti to ozbiljno? :run:
AntiKrist

#2669 Re: Novi rat

Post by AntiKrist »

Recu samo jedno!!!!!!!!

channel10

#2670 Re: Novi rat

Post by channel10 »

Bodkin wrote:
channel10 wrote:Zar treba zakon za to? Primas radnike koje ti zelis kao sto to rade prosrpske i prohrvatske firme po federaciji. U cemu je problem zaposliti bosnjaka,a ne zaposliti hrvata ili srbina? Sto te to vrijedja?
Sta su prohrvatske iliprosrpske firme? Vrijedja me jer me boli kurac sta je ko. Tako ce mene sutra pacijent nabiti nogom da zaposli srbina bosnjaka ili hrvata. Nabijem ih sve na spolni organ..
Kad zivis tamo gdje oni zive, ovako moras razmisljati. Nece njih srbin zaposliti jer mu ne da ni osnove uslove za zivot, jer mu ne da da skoluje svoje dijete jer mu ne da ovo ili ono(sve ti gore napisao summer). Malo se pravis grbav, rekao bi covjek sad dosao sa druge planete pa ne zna sta se radi povratnicima u RS.

Nabijem ih i ja sve na spolni organ koji ovako razmisljaju zadnjih 15-20 godina i sprovode ovo sto ja tek sad spominjem i sto bih pokusao uraditi ono sto oni rade dugi niz godina.
Last edited by channel10 on 16/07/2015 23:26, edited 2 times in total.
Bodkin

#2671 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

dale cooper wrote:
Problem je što i nema stvarnog interesa da to urade.
Ne znam, moglo bi se možda pokušati modelom pozitivne diskriminacije.
To je trebalo daavno napraviti. Da ti 20% ljudi mora biti u firmi manjinske etnicke grupe. Vidio bi onda leopardove koze u roku od 5 godina
sandromen

#2672 Re: Novi rat

Post by sandromen »

Već neko vrijeme posmatram ovu temu i ne mogu da vjerujem šta pište. U kom vremenu i prostoru se svi vi nalazite. Maštate i planirate neki ratu u svojim glavama i nevidite šta se dešava oko vas.
Prvo šta su svi ti strani diplomati i predstavnici govorili u Srebrenici, ponajviše o oprostu, praštanju suživotu. Onog četnika Vučića poput pseta kasnije mazili po glavi izjavama o njegovoj hrabrosti ulizujući se genocidnoj Srbiji.

Neznam dali tko prati šta se dešava kod naših komšija Hrvata zadnjih dana. Imaju tu proslavu Oluje i bili im se najavili Amerikanci i cijeli NATO savez da će doći na slavlje i paradu.
I svi u zadnji tren otkazali zbog ovog.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1012688
Ministar spoljnih poslova rekao je da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na paradu u organizaciji Hrvatske povodom godišnjice "Oluje".
Jebo im sve zašta se toliko ulizuju tim Srbima? Započeli sve a ono ih podržava u negiranju krivnje i zločina.
Bojim se kako od vaših želja da nas u nekom sukobu oni budu podržali nema ništa.
Jedino Turska od NATA i Arapi s IRanom. Ko za proslog rata,
DrugaGimnazija

#2673 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

nemesisx wrote: U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.
Pa, ne bi trebalo biti drugacije. BiH bi napala RS.
channel10

#2674 Re: Novi rat

Post by channel10 »

DrugaGimnazija wrote:
nemesisx wrote: U biti nas je Srbija napala zbog toga sto smo imali referendum da odemo iz Juge.
Pa, ne bi trebalo biti drugacije. BiH bi napala RS.
Mislis FBIH?!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2675 Re: Novi rat

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
trocadero wrote:
Командант прве дијаспорско-пролетерске бригаде!
Povraca li se ikome dok gleda ovo?

9.20

Oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji cirkusant Tito dragi :izet:

Kad je ponovo zapalio za Tursku poslije ovoga?
Locked