Republika Turska

Post Reply
Putnik ali stvarno

#2651 Re: Republika Turska

Post by Putnik ali stvarno »

Challenger__ wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Naravno nas zanima Zapadni Bliski istok najvise, BiH / Srbija / Makedonija / Albanija / Grcka....
Kako vidiš budućnost tog prostora?
Uh sada su nas zamrsili I podelili jako. Sve je moguce, mada smo naizgled van fokusa.

Albanija I Grcka su odvojena prica; Crnu Goru odvajaju upravo.

Srbija & BiH su landlocked I mogu potrajati, nisu prioritet, valja balansirati I biti pametan, pametniji no pre.

Ostajemo ovde :)
Challenger__

#2652 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Kažeš da "odvajaju Crnu Goru". Od čega, koga?
Co0l

#2653 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Tebi je stvarno lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.Dakle,da skratimo,mislis (ili si siguran?ili mislis da si siguran?ili samo onako pises a ne znas da li mislis ili si siguran?) da sa americkim pravnicima nesto nije uredu jer,za razliku od svicarskih,PKK smatraju teroristima?To ti je bio argument da zaljucis da sa mnom nesto nije uredu ako smatram da svicarski pravnici nisu upravu.A mozda to sve u tvojoj glavi i ima nekog smisla,samo nisi u stanju da to smisleno i objasnis.
Ne. Zelim reci da je tesko bilo sta tvrditi (naglasak na 'tvrditi') kada se razilaze dva pravnika (Svicarska i Amerika), a ti pravo ne poznajes ni priblizno kao oni.

Tako dodjemo do toga da ti tvrdis da je PKK teroristicka organizacija a Svicarska tvrdi da nije!

Kontas? :D
:lol: :lol:

EU,UN,NATO,SAD,Velika Britanija,Njemacka,Francuska,Holandija,Australija,Kanada...ali nebitni si oni,bitno je da pored njih i ja to tvrdim :lol:
Co0l

#2654 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Lincoln-Burrows wrote:
Co0l wrote: To ti je vec objasnjeno-ne samo sto su se borili protiv legalno i demokratski izabrane vlasti sa punim legitimitetom,dakle sve ono sto sirijska nije,nego sto su i pri tom koristili teroristicke metode a sto pobunjenici u Siriji nisu.
Izvini što upadam samo jedno kratko pitanje:
Dali su u Ukrajini ustanici koji su svrgnuli legano izabranog predjednika Janukoviča teroristi?
Nisu,oni su pucisti.
Co0l

#2655 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: To ti je vec objasnjeno-ne samo sto su se borili protiv legalno i demokratski izabrane vlasti sa punim legitimitetom,dakle sve ono sto sirijska nije,nego sto su i pri tom koristili teroristicke metode a sto pobunjenici u Siriji nisu.
Koje su teroristicke metode koristili a da iste te metode nisu koristili srijski pobunjenici?

I Hitler je bio legalan i legitiman predstavnik Njemacke.

Da li je legalno i legitimno zabraniti etnicko ime i jezik jednom narodu?
Opet Hitler :-D

Politička i druga ubistva,atentati, bombaški napadi, sabotaže, otmice,u kojima strada i dosta civila,sve su to teroristicke metode kojima su se sluzili teroristi PKK-a dok je u Siriji to drugacije izgledalo i pocelo je nasilnim gusenjem demonstracija a pojava terorista je tek kasnije uslijedila.
_drunken_santa_

#2656 Re: Republika Turska

Post by _drunken_santa_ »

Turska ekonomija je karanana buduci da je bazirana samo na stranim investicijama, uglavnom u infrastrukturu i uglavnom iz Saudijske u razmjenu za islamizaciju drzave. To je sav Erdoganov program.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2657 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

_drunken_santa_ wrote:Turska ekonomija je karanana buduci da je bazirana samo na stranim investicijama, uglavnom u infrastrukturu i uglavnom iz Saudijske u razmjenu za islamizaciju drzave. To je sav Erdoganov program.
turska je islamizirana davnih dana, ima tome već nekoliko stotina godina
Putnik ali stvarno

#2658 Re: Republika Turska

Challenger__ wrote:Kažeš da "odvajaju Crnu Goru". Od čega, koga?
Od sarenog zaledja, vidi mapu Arabije, Hrvatske, rog Afrike ...
Challenger__

#2659 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Putnik ali stvarno wrote:
Razumijem... S jedne strane Grčka i Albanija, a sa druge Makedonija, Srbija, BiH i Crna Gora "koju odvajaju". Dobro pozicioniran glagol, jer je riječ o procesu koji traje minimim godinu a najduže godinu i po dana. Lično mislim da taj proces neće dovesti do "odvajanja". Da sam asistencija na kvizu "Milioner" i da me za pitanje od milion pitaš "koliko sam siguran" odgovorio bih: "brate, 80 do 85 %".

To je moja procjena i predviđanje: nema ništa od članstva.
_drunken_santa_

#2660 Re: Republika Turska

japin_mutapi wrote:
_drunken_santa_ wrote:Turska ekonomija je karanana buduci da je bazirana samo na stranim investicijama, uglavnom u infrastrukturu i uglavnom iz Saudijske u razmjenu za islamizaciju drzave. To je sav Erdoganov program.
turska je islamizirana davnih dana, ima tome već nekoliko stotina godina
U ovoj fazi vazno je unistit sve sto je Ataturk instalirao u ustav i drustvo, sve obrise sekularizma, malo po malo.
Putnik ali stvarno

#2661 Re: Republika Turska

Challenger__ wrote:
Putnik ali stvarno wrote:
Razumijem... S jedne strane Grčka i Albanija, a sa druge Makedonija, Srbija, BiH i Crna Gora "koju odvajaju". Dobro pozicioniran glagol, jer je riječ o procesu koji traje minimim godinu a najduže godinu i po dana. Lično mislim da taj proces neće dovesti do "odvajanja". Da sam asistencija na kvizu "Milioner" i da me za pitanje od milion pitaš "koliko sam siguran" odgovorio bih: "brate, 80 do 85 %".

To je moja procjena i predviđanje: nema ništa od članstva.
Znas kako kazu Yankee, "a little bit of you makes me your man"

https://www.youtube.com/watch?v=EK_LN3XEcnw

Zinodupa na sve strane, Monice, Erica e, Sandra e... videcemo....
Kikibombona

#2662 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:

EU,UN,NATO,SAD,Velika Britanija,Njemacka,Francuska,Holandija,Australija,Kanada...ali nebitni si oni,bitno je da pored njih i ja to tvrdim :lol:
UN nije nikada proglasio PKK teroristickom organizacijom. Ne izmisljaj! Imaju kamaru teroristickih skupina na listi ali ne i PKK. Od kurdskih teroristickih skupina tu je Ansar el islam. :D :D
Co0l

#2663 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

UN nije nikada proglasio PKK teroristickom organizacijom. Ne izmisljaj! Imaju kamaru teroristickih skupina na listi ali ne i PKK. Od kurdskih teroristickih skupina tu je Ansar el islam. :D :D
Ne izmisljam,tako sam procitao a to svakako ne mijenja poentu.
Kikibombona

#2664 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:

Politička i druga ubistva,atentati, bombaški napadi, sabotaže, otmice,u kojima strada i dosta civila,sve su to teroristicke metode kojima su se sluzili teroristi PKK-a dok je u Siriji to drugacije izgledalo i pocelo je nasilnim gusenjem demonstracija a pojava terorista je tek kasnije uslijedila.
Teroristi u Siriji su odmah uslijedili, jer su odmah poceli pucati na organe reda.

Sve sto si nabrojao rade sirijski pobunjenici. Samo su sto puta gori.

Ubili su recimo sjeha Butija jer podrzavao vladu u Damasku.

Raspiruju nacionalnu i vjersku mrznju, pogrdnim imenima nazivaju jednu vjersku skupinu... trpaju ih u kaveze i postavljaju na lokacije gdje djeluje sirijska vojska

Image

Bicuju ljude na trgovima gradova ako rade za vrijeme dzume...

Ubijaju ljude koji u prodavnicama drza alkohol...

Namecu svoje zakone, zabranjuju zenama izlaz iz kuce bez pratnje muza...

Sramota je ovu gamad stavljati u isti ravan sa PKK!
Kikibombona

#2665 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Na listi imaju Al Nusru, Boko Haram, Kavkaski emirat... dosta nekih grupa za koje nikad nisam cuo, ali na toj listi nema i nikada nije bila Radnicka partija koja postoji skoro 40 godina.
Co0l

#2666 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Teroristi u Siriji su odmah uslijedili, jer su odmah poceli pucati na organe reda.

Sve sto si nabrojao rade sirijski pobunjenici. Samo su sto puta gori.

Ubili su recimo sjeha Butija jer podrzavao vladu u Damasku.

Raspiruju nacionalnu i vjersku mrznju, pogrdnim imenima nazivaju jednu vjersku skupinu... trpaju ih u kaveze i postavljaju na lokacije gdje djeluje sirijska vojska

Bicuju ljude na trgovima gradova ako rade za vrijeme dzume...

Ubijaju ljude koji u prodavnicama drza alkohol...

Namecu svoje zakone, zabranjuju zenama izlaz iz kuce bez pratnje muza...

Sramota je ovu gamad stavljati u isti ravan sa PKK!

Nije tacno da su odmah pucali na organe reda niti je to pucanje samo po sebi terorizam.
Ko je ubio Butija se ni dan-danas ne zna.Koliko sam upratio,mada dopustam da se varam,niko nije preuzeo odgovornost za njegovo ubistvo a sto je MO terorista.

Ja ne tvrdim da u Siriji nema terorista,tako da ti je ovo sto pises suvisno.Ima ih i to niko ne spori.iako ih na pocetku nije bilo.
Medjutim,to sto ti sve pobunjenike pokusavas da prikazes kao teroriste je nesto sto ni sam Putin,'borac protiv terorizma' ne pokusava.Zato se mani corava posla.
Ili mozda svicarski pravnici tvrde drugacije?
Co0l

#2667 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Na listi imaju Al Nusru, Boko Haram, Kavkaski emirat... dosta nekih grupa za koje nikad nisam cuo, ali na toj listi nema i nikada nije bila Radnicka partija koja postoji skoro 40 godina.
Kazem,to ne mijenja poentu niti cinjenicu da ih teroristima smatra EU,NATO, i da ne nabrajam opet sve,malo li je,a?
_drunken_santa_

#2668 Re: Republika Turska

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Kazem,to ne mijenja poentu niti cinjenicu da ih teroristima smatra EU,NATO, i da ne nabrajam opet sve,malo li je,a?
otkad je natova zadnja? pa to je militantna organizacija kapitalisticke ideologije, oni su osnovani da uniste bilo kakvu ideju radnika i radnickih prava.
Kikibombona

#2669 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
To nam govori da postoje dvije strane, jedna koja smatra da su teroristi i jedna koja ne misli tako. Strana koja ne misli tako je dosta brojnija.

Statisticki gledano, vece su sanse da nisu teroristi nego da jesu.
Co0l

#2670 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

_drunken_santa_ wrote:
Co0l wrote: Kazem,to ne mijenja poentu niti cinjenicu da ih teroristima smatra EU,NATO, i da ne nabrajam opet sve,malo li je,a?
otkad je natova zadnja? pa to je militantna organizacija kapitalisticke ideologije, oni su osnovani da uniste bilo kakvu ideju radnika i radnickih prava.
A uz to nisu ni malo andjeoski milosrdni...
_drunken_santa_

#2671 Re: Republika Turska

Kako moze neko da bude pobunjenik u Siriji, a da nije terorista?

Recimo da se neko pobunio protiv Assada samo zato jer je ovaj diktator. To bi značilo da taj neko hoce demokratiju, jel. Hoce slobodu. Pokazite mi ko od pobunjenika hoce demokratiju?

Drugo, cak i da si se pobunio protiv Assada jer hoces demokratiju, moras biti svjestan da ce islamisti kidnapovat tu tvoju revoluciju jer su luđi, beskompromisniji i imaju podrsku rezima u regionu tipa Saudijska Arabija. Znaci i tada bi morao znati da je "put do pakla poplocan dobrim namjerama", tj. da ce umjesto Assada, za tebe kao demokratu, doci neko gori - neko za koga zene imaju jos manja prava a vjerski kler jos veca. Znaci i da si iskreni demokrata opet bi zazirao od oruzane pobune jer bi birao manje loše od dva zla.

Dakle, ne mozes biti protiv Assada a da si normalan čovjek. Ili si glup ili si terorista.

Protiv Assada si jedino zato sto percipiras njegovu sekularnu vlast "antisunitskom" i "šiitskom", ali da bi uopšte imao takvu percepciju ti sam moraš biti potajni ili otvoreni isilovac i mrzitelj šiita.
Co0l

#2672 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
To nam govori da postoje dvije strane, jedna koja smatra da su teroristi i jedna koja ne misli tako. Strana koja ne misli tako je dosta brojnija.

Statisticki gledano, vece su sanse da nisu teroristi nego da jesu.
Da se svijet vodi takvom logikom,onda bi sve bilo onako kako na primjer Kinezi ili Indijci tvrde da je.Jer,statisticki gledano,ima ih najvise :-D

Za svaku teroristicku organizaciju postoji vise ili manje onih koji smatraju da nije teroristicka ali to ne znaci onda da ni jedna nije teroristicka jer postoje razlicita misljenja o tome.
Kikibombona

#2673 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Nije tacno da su odmah pucali na organe reda niti je to pucanje samo po sebi terorizam.
Ko je ubio Butija se ni dan-danas ne zna.Koliko sam upratio,mada dopustam da se varam,niko nije preuzeo odgovornost za njegovo ubistvo a sto je MO terorista.

Ja ne tvrdim da u Siriji nema terorista,tako da ti je ovo sto pises suvisno.Ima ih i to niko ne spori.iako ih na pocetku nije bilo.
Medjutim,to sto ti sve pobunjenike pokusavas da prikazes kao teroriste je nesto sto ni sam Putin,'borac protiv terorizma' ne pokusava.Zato se mani corava posla.
Poceli su odmah, nema potrebe da nas pravis budalama. Vec je u prvim danima bilo ubijenih policajaca.

PKK NIJE POCEO ODMAH. Prvo su pokusali djelovati politicki. Vojno su se pobunili tek kada su postali meta turske drzave i kada nisu imali drugu mogucnost egzistirati.

Svi oni u Siriji su zajedno. Zajedno se bore, dijele gradove. Nikada nijedna grupa nije osudila sva ta zlodjela koja rade...
Co0l

#2674 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Poceli su odmah, nema potrebe da nas pravis budalama. Vec je u prvim danima bilo ubijenih policajaca.

PKK NIJE POCEO ODMAH. Prvo su pokusali djelovati politicki. Vojno su se pobunili tek kada su postali meta turske drzave i kada nisu imali drugu mogucnost egzistirati.

Svi oni u Siriji su zajedno. Zajedno se bore, dijele gradove. Nikada nijedna grupa nije osudila sva ta zlodjela koja rade...
Ponavljam,pucanje nije samo po sebi terorizam.
Sa tvojim stavom o sirijskim pobunjenicima se ne slazu svicarski pravnici,zalim slucaj.
Kikibombona

#2675 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Da se svijet vodi takvom logikom,onda bi sve bilo onako kako na primjer Kinezi ili Indijci tvrde da je.Jer,statisticki gledano,ima ih najvise :-D

Za svaku teroristicku organizaciju postoji vise ili manje onih koji smatraju da nije teroristicka ali to ne znaci onda da ni jedna nije teroristicka jer postoje razlicita misljenja o tome.
Pa kako cemo mi ovdje znati da li je PKK teroristicka skupina!

Amerika i NATO kazu da jeste, Svicarska i UN kazu da nije.

Mozemo jedino utvrditi da je priroda PKK NEPOZNATA I NEUTVRDJENA. Eto kompromisa.
Post Reply