BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

escobar__

#2651 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Ne mora značit, možda lik fakat surfa na mobitelu, može se potrošit itekako.

Meni obično ne pređe gigu, nekad jedino (ako baš nisam kući duži vremenski period pa nemam drugog izbora osim mobilnog). :D
Ali_G

#2652 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Nije problem potrositi limit. Viber, instagram i slicni nisu veliki potrosaci. Al na youtube sad pa sad svuces podatke. Ja djetetu vani pustam crtane preko youtube i za 15dana mozes 2gige[emoji3]
Kol'ko vidim tebo fb najvise vuce. Gledas li one klipove sto ih tamo stavljaju? Moguce da je do njih

Sent from my iPhone using Tapatalk
kloniran

#2653 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Ali_G wrote:Nije problem potrositi limit. Viber, instagram i slicni nisu veliki potrosaci. Al na youtube sad pa sad svuces podatke. Ja djetetu vani pustam crtane preko youtube i za 15dana mozes 2gige[emoji3]
Kol'ko vidim tebo fb najvise vuce. Gledas li one klipove sto ih tamo stavljaju? Moguce da je do njih

Sent from my iPhone using Tapatalk
vjerovatno mu je ukljucena opcija da automatski prikazuje animacije i video
rovac13

#2654 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Otvaranje videa na facebook u je otprilike isto kao i otvaranje youtube.........a cesto cujem izraz treba mi internet samo za facebook viber i slicno..........facebook moze trosit sitno a moze i krupno itekako
purgatorio

#2655 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Sve to zavisi od osobe do osobe, meni moze 500MB biti mjesec dana,a imam druga koji redovno spička 4-5GB. U youtube treba smanjiti kvalitetu videa inače odoše megabajti.
kloniran

#2656 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

rovac13 wrote:Otvaranje videa na facebook u je otprilike isto kao i otvaranje youtube.........a cesto cujem izraz treba mi internet samo za facebook viber i slicno..........facebook moze trosit sitno a moze i krupno itekako
odeš na opšns i sve to isključiš i mirna bosna, fb troši ko g2d :D
HardCore

#2657 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

Hahaha nije upaljeno at. pokretanje videa, vec imam dosta slobodnog vremena na poslu pa se ubija dosada, valja izdrzat 8h dnevno XD
Benq

#2658 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

HardCore wrote:Hahaha nije upaljeno at. pokretanje videa, vec imam dosta slobodnog vremena na poslu pa se ubija dosada, valja izdrzat 8h dnevno XD
Radis u Telecomu ? :lol: :lol:
radiša

#2659 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

HardCore wrote:Hahaha nije upaljeno at. pokretanje videa, vec imam dosta slobodnog vremena na poslu pa se ubija dosada, valja izdrzat 8h dnevno XD
Zar nemas na poslu wifi,internet?
metnem

#2660 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

purgatorio wrote:Sve to zavisi od osobe do osobe, meni moze 500MB biti mjesec dana,a imam druga koji redovno spička 4-5GB. U youtube treba smanjiti kvalitetu videa inače odoše megabajti.
nejasno ko to mora gledat youtube pri koristenju mobilnog interneta,
tj.da ne moze da saceka da se nakaci na neki wi-fi
purgatorio

#2661 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

metnem wrote:
purgatorio wrote:Sve to zavisi od osobe do osobe, meni moze 500MB biti mjesec dana,a imam druga koji redovno spička 4-5GB. U youtube treba smanjiti kvalitetu videa inače odoše megabajti.
nejasno ko to mora gledat youtube pri koristenju mobilnog interneta,
tj.da ne moze da saceka da se nakaci na neki wi-fi

u mene bivša cura turske serije pratila preko mobilnog interneta....svakakvih osoba ima
uvijekIInikadI

#2662 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by uvijekIInikadI »

purgatorio wrote: u mene bivša cura turske serije pratila preko mobilnog interneta....svakakvih osoba ima
A jel ima TV u stanu?
metnem

#2663 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

gledanje videa pogotovo sa titlom i na maximalnih za mob 5,5 inča je čista glupost
a da ne govorim još i na manjim displejima od 5,5 a takvih je većina
pri tome jos i trosenje mobilnog interneta je glupost do daske
purgatorio

#2664 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

uvijekIInikadI wrote:
purgatorio wrote: u mene bivša cura turske serije pratila preko mobilnog interneta....svakakvih osoba ima
A jel ima TV u stanu?

Turske serije su kao droga, cim izađe epizoda mora se vidjeti jel Mehmet se zaljubio u Đulzulejhu, bez obzira dje se ljudi nalaze pa mobilni net dobro dođe :D
bosnian batman

#2665 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

http://www.mtel.ba/single-article/3409

Super ponuda neograničenog interneta

Uživaj u mobilnom internetu bez ograničenja uz novu opciju od 7 dana

Teško je zamisliti dan bez interneta, bez zavirivanja u Fejs, Google pomoći koja je tu kad ti najviše treba, praćenja utakmica kada si sa društvom u provodu... zato uz nas budi onlajn kad god poželiš.

Frend ti donosi četiri odlične opcije za mobilni internet koje možeš aktivirati u svakom trenutku i na svakom mjestu. Najnovija opcija od sedam dana nudi ti čak 1 GB mobilnog interneta po cijeni od 3,50 KM.

Odaberi internet po svojoj mjeri:

NET 100 MB po cijeni od 1,20 KM*, uz koji možeš surfovati 24 sata,
NET 500 MB po cijeni od 2,30 KM*, uz koji takođe možeš biti onlajn 24 sata,
NET 1 GB po cijeni od 3,50 KM*, za uživanje u mobilnom internetu 7 dana i
NET 1 GB po cijeni od 11,70 KM*, uz koji si onlajn čak 30 dana.
Maharadza

#2666 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

^ Opet haloo jeftiniji, 1GB na 7 dana košta 3KM! :thumbup:
bosnian batman

#2667 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

od koga je (mtel) dobro je
natjerat će i haloo da opet koriguju na bolje i oni
Maharadza

#2668 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

bosnian batman wrote:od koga je (mtel) dobro je
Istina, samo da haloo (ili bilo ko drugi) konačno ubaci kakav normalan i razuman dokup interneta, npr. 1GB na 30 dana za 5KM.
bosnian batman

#2669 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Maharadza wrote:
Istina, samo da haloo (ili bilo ko drugi) konačno ubaci kakav normalan i razuman dokup interneta, npr. 1GB na 30 dana za 5KM.
Možda je haloo povoljniji za po marke, ali bogami mtel ima flat !!!!
Ukoliko bonus mobilnog interneta potrošiš prije isteka trajanja tarifne opcije NET, surfovanje možeš nastaviti po smanjenoj brzini od 128 kb/s, dok god ti vrijedi tarifna opcija.
Pa imaš izimobil takav
1 GB za 5,7
Maharadza

#2670 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

bosnian batman wrote:
Maharadza wrote:
Možda je haloo povoljniji za po marke, ali bogami mtel ima flat !!!!
Ukoliko bonus mobilnog interneta potrošiš prije isteka trajanja tarifne opcije NET, surfovanje možeš nastaviti po smanjenoj brzini od 128 kb/s, dok god ti vrijedi tarifna opcija.
Pa imaš izimobil takav
1 GB za 5,7
Dobro to za postpaid, ali zar ono gore nije frend tj. prepaid ili sam ja nešto pomiješao?!
bosnian batman

#2671 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

Ja, na prepaidu, na frendu daju flat i to na upotrebljivih 128
kr0 0ss

#2672 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kr0 0ss »

metnem wrote:gledanje videa pogotovo sa titlom i na maximalnih za mob 5,5 inča je čista glupost
a da ne govorim još i na manjim displejima od 5,5 a takvih je većina
pri tome jos i trosenje mobilnog interneta je glupost do daske

Potpuno sam drugog mišljenja!
Kada sam na putovanju često gledam serije ili filmove preko mobitela. Naravno da sam ih prije toga prebacio na microSD. :)
Ljudi bacaju svaki dan pare na alkohol i cigarete. A to je ta mene jos veca glupost :)
Maharadza

#2673 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

bosnian batman wrote:Ja, na prepaidu, na frendu daju flat i to na upotrebljivih 128
Wow :shock: , to nisam znao, odlična ponuda onda! :thumbup:
bosnian batman

#2674 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bosnian batman »

S tim da je flat samo za tih 7 dana
Ali 4 puta po 7 dana uz flat daje 4 GB za 14 KM
Sto je trenutno najbolje, čak i od haloo koji daje doduše jeftinije na isti način 4 GB, za 12 KM ali nema flat !!
Spram ušlja bht koji za 13 KM daju pišljivu gigu, nuporedivo
kr0 0ss

#2675 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kr0 0ss »

Momci, šta za vas znači FLAT ?

Ja podrazumjevam pod tim za jednu sumu novca beskonačan protok u odredjenom periodu.
Post Reply