S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Labirint

#2651 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Labirint »

Što reče kipranin hajde neka se onda podijele te vajld kard pa da eto gledamo uvijek istih 20 reprezentacija plus ova boranija što uspije kroz sedam ciklusa da izbori nastup. Prošli su (trenutno) bolji i tu je kraj svake moguće rasprave, ovo je žabarima pofin šamar koji će,ukoliko budu pametni ala nijemci prije 20ak godina znati iskoristiti...
SSemir

#2652 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by SSemir »

Edin H. wrote:
Maverick78 wrote: Nejse, svedi veceras bunker, ali hebat ga, bitan je rezultat :-D
To mene nervira kod BiH sto ne zna otici u Belgiju i odigrati na rezultat 0 - 0
Imas li igrace za tako nesto? Koji ti je bolji dio ekipe? Je li veca sansa da dzeko ibisevic i pjanic daju gol, ili vranjes i sunjic ne prime?
ultima_palabra

#2653 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by ultima_palabra »

Thorgerson wrote:Naravno za svedjane je odlicno sto im se repka plasirala, ali mene za to boli qrac.

Cinjenica je da ce svedska biti obicni slucajni prolaznik na ovom SP, dok bi Italija sigurno nesto napravila. Jer talijani su takvi. Svedjane ce tamo natamburati i nece proci ni grupu.

Ali jebiga, talijani su sami krivi.

Ovo samo dokazuje koliko selektor znaci. Italija sada jbt ima 3-4 vrhunska napadaca i ovaj mamlaz to nije znao iskoristiti. Mada sinoc su svedjane vile pronosale, jednostavno italija je imala hrpu prilika, ali kad nece, nece...
Zadnja dva SP ispali u grupnoj fazi.
avetinja

#2654 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by avetinja »

Nije problem što je Italija izgubila nego što je Švedska pobijedila.
Logika: ko su oni da se ne sklone Italiji, koja 60 godina ide na Svjetsko.
Last edited by avetinja on 14/11/2017 12:00, edited 1 time in total.
Partijaner

#2655 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Partijaner »

Nisu u stanju u dva meca zabit jedan gol i nisu zasluzili nikako da idu.
Logovan

#2656 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

avetinja wrote:Nije problem što je Italija izgubila nego što je Švedska pobijedila.
Logika: ko su oni da se ne sklone Italiji, koja 60 godina ide na Svjetsko.
A svi bi guze dali da smo na isti način izbacili iz baraža reprezentaciju koja neprekidno 60 godina ide na SP. :oops:
Partijaner wrote:Nisu u stanju u dva meca zabit jedan gol i nisu zasluzili nikako da idu.
Upravo. :thumbup: Ko im jebe mater.
condy

#2657 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by condy »

Partijaner wrote:Nisu u stanju u dva meca zabit jedan gol i nisu zasluzili nikako da idu.
:thumbup:

Iako mi ih ja zao. Imaju oni dobre igrace, pa i igru, ali nemaju zavrsnice a Svedi su sjajno igrali defanzivno i to je to.
Nadzorna_ploca

#2658 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Nadzorna_ploca »

Zabari ma zdravo..
Tomahawk11
Globalni moderator

#2659 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

Da smo bili mi i da smo ovako prošli Italiju (što je nemoguće, ali eto hipotetski :oops: ), ne bi bilo ovog moralnog preseravanja.
Rockefeller

#2660 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Rockefeller »

Ba kakva igra kod Italije, nista specijalno. Neka su ispali. Krivo mi je zbog Buffona. Sa kakvim je debilima igrao :-)
Logovan

#2661 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Izgleda da se i De Rossi oprostio od reprezentacije.
avetinja

#2662 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by avetinja »

Logovan wrote:A svi bi guze dali da smo na isti način izbacili iz baraža reprezentaciju koja neprekidno 60 godina ide na SP. :oops:
Normalno. :D

Izgleda da sam među rijetkim koji ne vide problem u igri Šveđana. Ljudi igrali pametno. Italija je ta koja juri rezultat i lopta je njihova. Općenito ne shvatam napadanje kada se neka ekipa brani. Kakve to veze ima, to je njihova taktika. Druga ekipa napada, pa neka da gol i pobijedit će, u čemu je problem. Inače mi je Italija draga, pogotovo zbog Milana, ali nisu zaslužili da idu dalje i kraj.
Stari

#2663 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Stari »

avetinja wrote:
Logovan wrote:A svi bi guze dali da smo na isti način izbacili iz baraža reprezentaciju koja neprekidno 60 godina ide na SP. :oops:
Normalno. :D

Izgleda da sam među rijetkim koji ne vide problem u igri Šveđana. Ljudi igrali pametno. Italija je ta koja juri rezultat i lopta je njihova. Općenito ne shvatam napadanje kada se neka ekipa brani. Kakve to veze ima, to je njihova taktika. Druga ekipa napada, pa neka da gol i pobijedit će, u čemu je problem. Inače mi je Italija draga, pogotovo zbog Milana, ali nisu zaslužili da idu dalje i kraj.
Eih nemojte se sad praviti da ne znate ... kojim se pseudoargumentom koriste ti koje sad spominjete ...? :D ... nemogu šveđani samo tako doći i postaviti bunker ispred gola .... to je fuj ....neće se nimalo razići da Italijani mogu dati go .... to je tako ....kako se ono kaze: mislim vaginasto ...da NE budem vulgaran.

o tome se radi :D
Logovan

#2664 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

avetinja wrote: Normalno. :D

Ma ukratko, ljudi gledaju sebe i kako će najlakše proći dalje. Ako im ne odgovara napadanje, neće napadati, logično, isto je i za branjenje.

Meni smiješno da se svi naljute na Grčku i Mourinha zbog branjenja, a oni su tako ostvarili uspjehe i bitne pobjede, a ostvaraju ih i dalje. Jest na neki način pičkasto, ali uspjesi i pobjede su tu.
mousstapha

#2665 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mousstapha »

Meni se cini da Talijanima treba jedna sveobuhvatna analiza od omladinskog nogometa, same lige, infrastrukture, reprezentacija i svega onoga sto cini organizaciju fudbala u jednoj drzavi. Jos uvijek mogu ponuditi neki tim koji moze biti konkurentan u Evropi, ali cinjenica da su im srozani neki klubovi koju su godinama imali bitnu ulogu. Neki su cak i ugaseni, malo prije ovog dvomeca sa Svedjanima. Sve su to znaci za uzbunu.

Prva liga ima 20 klubova, druga ima 22. Zadnji tim u prvoj ligi cvrsto zakovan za dno bez ijednog boda. Mozda su nekad imali dovoljnu distribuciju kvalitete za ovoliko klubova, ali danas se cini kao mrcvarenje. Cudno mi je kako nema nekih korijenitih promjena, a momenat je davno sazrio. Barem mi se cini tako.
uvijek dobar post

#2666 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by uvijek dobar post »

mousstapha wrote:Meni se cini da Talijanima treba jedna sveobuhvatna analiza od omladinskog nogometa, same lige, infrastrukture, reprezentacija i svega onoga sto cini organizaciju fudbala u jednoj drzavi. Jos uvijek mogu ponuditi neki tim koji moze biti konkurentan u Evropi, ali cinjenica da su im srozani neki klubovi koju su godinama imali bitnu ulogu. Neki su cak i ugaseni, malo prije ovog dvomeca sa Svedjanima. Sve su to znaci za uzbunu.

Prva liga ima 20 klubova, druga ima 22. Zadnji tim u prvoj ligi cvrsto zakovan za dno bez ijednog boda. Mozda su nekad imali dovoljnu distribuciju kvalitete za ovoliko klubova, ali danas se cini kao mrcvarenje. Cudno mi je kako nema nekih korijenitih promjena, a momenat je davno sazrio. Barem mi se cini tako.
https://www.sportske.net/vest/u-fokusu/ ... 20374.html
Tito_i_Partija

#2667 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tito_i_Partija »

Image

Kakva patetika na forumu. Zao im Italije i Buffona. :facepalm: :lol:

Ljudi moji, vrijeme je bilo da se konstantno provlacenje zabara na guzove naplati jednom istorijskom blamazom ovakve vrste. Taman posla da mi bude zao ovih fudbalskih hostaplera sto nece upropastit' jos jedno svjecko svojom ofirnom glumom u sesnaestercu i mesarima u odbrani.

Nego mrs kuci, pa kad se dobro isplacete, ponovo gradite ekipu sa trenerom koji nije ubleha. :lol:
Fudo387

#2668 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Fudo387 »

Ne zivi se od stare slave, a meni se cini da sve cesce fudbaleri iz zajebanih klubova dolaze samo formalnosti radi na okupljanja reprezentacije. Italija, Argentina, Holandija, donekle i Spanija, mozda su ljudi jednostavno prezasiceni igranjem, da je ucesce na SP izgubilo draz koju je imalo prije.
Point.

#2669 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

kakabanja213 wrote:
Point. wrote:
kakabanja213 wrote:Hehe ispadose Italijani. Sve dok njihovi novinari budu pisali i uvjeravali da je BBC bolji od Maldinija i Barezija, da je Bernadeski novi Baggio, dok "posteni" Bufon ne bude, loptu koja je metar u golu, dovoljno posten da to i prizna, dok im je prvi spic iz Lazia a njegova rezerva iz Torina, dotad ce, nadam se, oni SP gledati na TV.
Nije problem u napadacima, ljudi zabijaju ko na traci, problem je selektor koji ne zna to postaviti i u veznom redu, gdje nemas nikoga ko ce pitati napadace kvalitetnim loptama.
Uz postovanje prema klubu za koji navijas, to je ipak razvojni tim ali sve dok Torino, Fiorentina, Lazio, Roma, Napoli budu trazili 50+ za svoje limunove, a treca kategorija 30+ dotad ce njihov fudbal da ide prema dole. U Njemackoj vrhunski Nijemci a u Spaniji vrhunski Spanci idu u Bajern, Real i Barcelonu za 20-40 miliona.
Pored toga imas jos Juventus koji je nakon Calciopolia shvatio da pored sudijske organizacije mora kontrolisati i novinare. Ako pogledas Sky Italia sve ce ti biti jasno. Tamo nekad vrlo pristojan novinar Mario Sconcerti izjavljuje mrtav hladan da bi lazni Ronaldo ili Mesi u Juventusu bili rezerve ili da je BBC bolji od Maldinija Barezija i slicne gluposti. Da ne citiram Alciata, Maura i ostalu kompaniju.
Naravno sad imaju VAR pa je sve super.
Uz svo postovanje, mislim da to sto pricas nema veze sa razlogom sto je Italija pala kurcu za usi. Nisu Torino i Fiorentina krivi sto Juventus nije imao dobrog talijansog napadaca jos od Pippa Inzaghija.
Logovan

#2670 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Ventura: Neću podnijeti ostavku :lol: :lol:

Ovaj gori od Baždarevića.
hrle1976

#2671 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by hrle1976 »

Na zadnjih 6 utakmica baraza za SP. odigrano sve sest 0-0 rezultatom. Da li ce Irska i Danska nastaviti tradiciju je neizvjestnost koju nestrpljivo ceka citav Svijte uklj. i Taljibane. :lol: Licno nadam se, da ce serija 0-0 rezultata se prenjeti na samo SP prvestvo :D
Point.

#2672 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

Sto je najjace, 90% od ovih sto sada likuju sto su talijani ispali, ce govoriti odkud ovih na SP, zalutali i slicno, kad svedi odigraju prvu dosadnu utakmicu na SP bez i jedne sanse za go.
hrle1976

#2673 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by hrle1976 »

Point. wrote:Sto je najjace, 90% od ovih sto sada likuju sto su talijani ispali, ce govoriti odkud ovih na SP, zalutali i slicno, kad svedi odigraju prvu dosadnu utakmicu na SP bez i jedne sanse za go.
Ma hajd sto ce Svedska igrati kako ce vec igrati nego sto ovim novim sistemom izvlacenja grupa, ce nakraju biti odnosno postoji rizik da imas grupu sa 4 Europa drzave ili grupu tipa. Rusija, Meksiko, Iran i evt. Novi Zeland.

Ili Poljska, Island, Egipat, Panama :D

Sve nesto razmisljam da se bacim pratiti onaj Americki "fuzbal" odnosno vise rukomet sa kacigama i ramenjacama... :skoljka:
Last edited by hrle1976 on 14/11/2017 16:38, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#2674 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:Sto je najjace, 90% od ovih sto sada likuju sto su talijani ispali, ce govoriti odkud ovih na SP, zalutali i slicno, kad svedi odigraju prvu dosadnu utakmicu na SP bez i jedne sanse za go.
Jasta ce, k'o da nema nikad nikog na SP-u osim teskih favorita. :lol:

Previse se brate sikiras za italijane. Sami pali, sami se ubili. Na SP idu oni koji su zasluzili, a ne oni koji bi da zive na racun stare slave. Gledaj Holandjane, truba vec nekoliko ciklusa, i to i oni sami znaju. Zasto se italijani i njihovi fanovi ne mogu pomirit' s istom realnoscu? :D
hrle1976

#2675 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by hrle1976 »

Tito_i_Partija wrote:
Jasta ce, k'o da nema nikad nikog na SP-u osim teskih favorita. :lol:

Previse se brate sikiras za italijane. Sami pali, sami se ubili. Na SP idu oni koji su zasluzili, a ne oni koji bi da zive na racun stare slave. Gledaj Holandjane, truba vec nekoliko ciklusa, i to i oni sami znaju. Zasto se italijani i njihovi fanovi ne mogu pomirit' s istom realnoscu? :D

Nemoj tako. U Italij imaju dan zalosti. Cak je najavljeno plakanje heftu dana.

Kauc grupa: Nizozemska, Italija, Grcka i Cile/USA. :novine:
Locked