Windows 10
Moderator: Benq
- holowey
#2651 Re: Windows 10
na racunaru su cetiri usera, jedan administrator a ostali standard useri... da li windows 10 negdje pravi log kada jedan korisnik sharuje dokument sa drugim? znaci ne govorim o sharovanju u mrezi nego o sharovanju izmedju accounta na istoj fizickoj masini (folder tab "share" pa odabir accounta sa kojim se sharuje)...
- zforumas
#2652 Re: Windows 10
Mislim da automatski ne pravi logove. Ali mozes (ako si administrator) ukljuciti audite (RUN>secpol.msc dalje ces znati) pa onda vidjeti ko sve pristupa kojim fileovima i folderimaholowey wrote:na racunaru su cetiri usera, jedan administrator a ostali standard useri... da li windows 10 negdje pravi log kada jedan korisnik sharuje dokument sa drugim? znaci ne govorim o sharovanju u mrezi nego o sharovanju izmedju accounta na istoj fizickoj masini (folder tab "share" pa odabir accounta sa kojim se sharuje)...
- holowey
#2653 Re: Windows 10
ok, hvala... nadao sam se da automatizmom windows pravi neki log...zforumas wrote:Mislim da automatski ne pravi logove. Ali mozes (ako si administrator) ukljuciti audite (RUN>secpol.msc dalje ces znati) pa onda vidjeti ko sve pristupa kojim fileovima i folderimaholowey wrote:na racunaru su cetiri usera, jedan administrator a ostali standard useri... da li windows 10 negdje pravi log kada jedan korisnik sharuje dokument sa drugim? znaci ne govorim o sharovanju u mrezi nego o sharovanju izmedju accounta na istoj fizickoj masini (folder tab "share" pa odabir accounta sa kojim se sharuje)...
- Maraschino
#2654 Re: Windows 10
Mislio sam da je do Mozille ali sam i nju izbrisao ali problem je ostao.Maraschino wrote:Sta se to moglo desiti pa od prije par dana nema niti jednog avatara, ubacilo mi reklame(AdChoices).
Reklame vise ne vidim ali mi se pojavljuje prazan prostor(veliki).
Kako to da uklonim?
Postaje sve gore i gore. Izbrisao mi Adblock Plus, Stajl(ono kada je avatar na lijevoj strani).
Zna li iko sta se desava? Moze li se cime sve to vratiti u neku normalu? Da nije do zadnjeg updejta ili sta vec?
Pocinje da mi se gadi 10-ka.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2655 Re: Windows 10
kao malo je i ubrzalozforumas wrote:Iskljuci LSO u driveru od mrezne karte i uzivaj.Black swan wrote:kopiranje 3 gige s dvije desetke na mreži
sporo
Device Manager
Network Adapters
2x klik na mreznu karticu koju koristis
Advanced
Large Send Offload (IPV4 i IPV6) - Disable
restart i ozezi
- zforumas
#2656 Re: Windows 10
Dalje ti zavisi od mreze i racunara, sto se tice operativnog sistema to ti je toBlack swan wrote: kao malo je i ubrzalo
-
zippoo87
#2657 Re: Windows 10
pogledaj da ti se nije malo izvuklo ili zaprljalo SATA kabloPandakonda wrote:Već tri dana PC počinje da freezuje čim krenem neki multi task (nekad čak i sitnije radnje) i primjetio sam da filmovi "štopaju" i ako su na PC, danas mi je zaštopao dok sam gledao nešto i odlučio sam da otvorim task manager da vidim šta se dešava. Međutim pojavila se samo crna slika koja je trajala jedno pet minuta i nakon toga sam ga ručno restart jer nije bilo druge.
Onda mi se pojavilo prvo ovo (slike ću na link pošto su velike):
http://i.imgur.com/OfDNXXJ.jpg
Nakon što sam dva puta restart prošlo je tu "fazu" i onda su me dočekale ove (kako sam pritiskao "enter to continue" druge su dolazile):
http://i.imgur.com/TX2TBb6.jpg
http://i.imgur.com/YJnfbrg.jpg
http://i.imgur.com/JXYJgI9.jpg
http://i.imgur.com/91be16F.jpg
http://i.imgur.com/X9AisOs.jpg
Radio sam RAM i HDD test i sve je prošlo normalno. Da li neko zna šta bi mogao biti problem ?
a moguce da je i osteceno
ja sam imao prije problem sa sata kablom i cesto mi pisalo kao da izgubi HDD,tj. ne moze ga ocitati i bootati
nesto slicno kao na prvoj slici
a sada malo jedan moj problem koj vucem evo nekih mjesec i kusur
naime,kada palim racunar,nekada mi se zaledi prilikom login screena,nekada kada pocne dizati programe a nekada i kasnije
a nekada se uredno podigne sistem i ne zasteka
ali vise mi puta zaledi i onda moram fizicki ugasiti komp na dugme i nakon gasenja,uredno se podigne sistem i radi bez greske
zna li neko sta bi moglo uzrokovati to da zaledi i to svaki put samo na prvom paljenju ?
- diablobih
#2658 Re: Windows 10
To je do tebe, ne do windowsa... Izbrisi browser skroz, i pocisti poslije njega, pa opet instaliraj.Maraschino wrote:Mislio sam da je do Mozille ali sam i nju izbrisao ali problem je ostao.Maraschino wrote:Sta se to moglo desiti pa od prije par dana nema niti jednog avatara, ubacilo mi reklame(AdChoices).
Kako to da uklonim?
Postaje sve gore i gore. Izbrisao mi Adblock Plus, Stajl(ono kada je avatar na lijevoj strani).
Zna li iko sta se desava? Moze li se cime sve to vratiti u neku normalu? Da nije do zadnjeg updejta ili sta vec?
- Maraschino
#2659 Re: Windows 10
Hvala na reakciji.diablobih wrote:To je do tebe, ne do windowsa... Izbrisi browser skroz, i pocisti poslije njega, pa opet instaliraj.Maraschino wrote:Mislio sam da je do Mozille ali sam i nju izbrisao ali problem je ostao.Maraschino wrote:Sta se to moglo desiti pa od prije par dana nema niti jednog avatara, ubacilo mi reklame(AdChoices).
Kako to da uklonim?
Na drugom kompu mi se isto pojavilo. Izbrisao sam Mozillu i kada sam ponovo instalisao, bilo je gore. Jos vise mi izbrisalo i blokiralo stvari.
Sada sam malo vratio stanje ali i dalje ne vidim avatare. Izbrisao Adobe flash player pa ponovo instalisao ali mi nije pomoglo da vidim avatare.
- diablobih
#2660 Re: Windows 10
about:config
ukucaj to u firefoxu gore, i onda search za permissions.default.image , trebalo bi da bude value 1, naravno ako nije, promijeni u 1 i bit ce u redu.
ukucaj to u firefoxu gore, i onda search za permissions.default.image , trebalo bi da bude value 1, naravno ako nije, promijeni u 1 i bit ce u redu.
- Maraschino
#2661 Re: Windows 10
Provjerio sam, u redu je ali vidim da i drugi imaju taj problem.diablobih wrote:about:config
http://forum.klix.ba/nova-verzija-forum ... #p13445585
Bitno je da sam druge stvari nekako doveo u red.
- escobar__
#2662 Re: Windows 10
Jedini razlog zašto ovaj OS još uvijek nisam poslao u pm i vratio 8.1 jesu programi koje mi se ne dâ ponovo instalirati i podešavati. Da toga nema, davno bih se oprostio s ovim "naprednim" Windowsom 10.
- friskyoreo
#2663 Re: Windows 10
Pa koji su problemi koje imate sa Windows 10?
Na kojim mašinama, da li one nativno dolaze sa Windows 10?
Ja sam kupio laptop bez operativnog sistema, i planiram da instaliram w10. Ali sad kad čitam da su ljudi generalno nezadovoljni, kontam da ipak stavim 7.
Ja sam kupio laptop bez operativnog sistema, i planiram da instaliram w10. Ali sad kad čitam da su ljudi generalno nezadovoljni, kontam da ipak stavim 7.
- escobar__
#2664 Re: Windows 10
Moj je problem tzv. Unistack Service Group koji "guši" čitav sisem kad se iz nekog razloga aktivira (zauzme CPU na 100% i napravi cirkus). Doduše i Edge se ruši ali to sam riješio vraćanjem Firefoxa pa se s tim više ne zayebavam.
Probao sam mali milion trikova da ovo riješim (sve pokupljene s Weba) ali uzalud. Task Manager ga nije u stanju "ubit" ali Process Explorer jeste pa ga držim u stanju pripravnosti da mogu gasit ovo govno kad se aktivira.
Računar je star oko četiri mjeseca, ima Core i5 CPU i 16 GB RAM-a.
Instaliraj ili Windows 7 ili 8.1, to ti je moj savjet. A možeš i neki Linux distro...
Probao sam mali milion trikova da ovo riješim (sve pokupljene s Weba) ali uzalud. Task Manager ga nije u stanju "ubit" ali Process Explorer jeste pa ga držim u stanju pripravnosti da mogu gasit ovo govno kad se aktivira.
Instaliraj ili Windows 7 ili 8.1, to ti je moj savjet. A možeš i neki Linux distro...
-
Hakiz
#2665 Re: Windows 10
Ja sam na W10 (home) otkako se sam upgradeovao preko W8.1. Na drugom kompjuteru je došao preinstalisan. Treći je bio upgradeovan sa W7starter, ali je mašina preslaba pa je završila na Linuxu. Ovi sa Windowsima, oba laptopa, jedan je sa jeftinim slabim AMD 4core procesorom, integrisana grafika, 4GB RAM, SSD, drugi je sa i5 4core, 8GB RAM, SSD i sa posebnom grafičkom karticom. Ni na jednom nema problema koje vi opisujete.
Kada bih se vraćao, išao bih na W7, ne na W8.1.
Kada bih se vraćao, išao bih na W7, ne na W8.1.
- diablobih
#2666 Re: Windows 10
Neces nikad biti sretniji, pusti ove sa sedmicama.friskyoreo wrote:Pa koji su problemi koje imate sa Windows 10?
- diablobih
#2667 Re: Windows 10
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 018ecd9fffescobar__ wrote:Moj je problem tzv. Unistack Service Group koji "guši" čitav sisem kad se iz nekog razloga aktivira (zauzme CPU na 100% i napravi cirkus). Doduše i Edge se ruši ali to sam riješio vraćanjem Firefoxa pa se s tim više ne zayebavam.
To je do mail aplikacije, pa samo ti izbrisi i gotovo, opet napravi ako ti je bitan mail app i bit ce opet u redu. Meni nije nikako pravila probleme btw.
- Rugafet
#2668 Re: Windows 10
Ja vala nikada ni najmanji problem sa desetkom imao nisam. Al baš ono ni da se zakaslje.
- escobar__
#2669 Re: Windows 10
Probao sam čačkat i oko toga no nisam brisao appove. Sada sam ih skroz uklonio (Mail, Calendar & People) pa ću vidjet hoće li zezat.diablobih wrote:https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 018ecd9fffescobar__ wrote:Moj je problem tzv. Unistack Service Group koji "guši" čitav sisem kad se iz nekog razloga aktivira (zauzme CPU na 100% i napravi cirkus). Doduše i Edge se ruši ali to sam riješio vraćanjem Firefoxa pa se s tim više ne zayebavam.
To je do mail aplikacije, pa samo ti izbrisi i gotovo, opet napravi ako ti je bitan mail app i bit ce opet u redu. Meni nije nikako pravila probleme btw.
- Maraschino
#2670 Re: Windows 10
I ja mislim da 10-ka ne pravi probleme nego razni browseri.Rugafet wrote:Ja vala nikada ni najmanji problem sa desetkom imao nisam. Al baš ono ni da se zakaslje.
Ja navikao na Mozillu jer mi je Edge bez duse, Chrome onako, za sve drugo mi treba vremena da se priviknem.
Zadnji updejt na Mozilli je blokirao aplikacije koje su mi potrebne kao AdBlocker i druge sto mi je stvorilo bas problema dok sam to sve vratio na staro. Sada izgleda kao sve u redu a dokle ce, vidjet cemo.
- shiljak
#2671 Re: Windows 10
Ako imaš bili kakav problem sa windows 10 nakon dužeg korišćenja i ne možeš da popraviš, samo skineš ponovo upgrade i obnovi ti sve windows 10 fajlove u sistemu, a programi i dokumenti ostanu 
- semirsar
#2672 Re: Windows 10
a hdd, da l' naprasno "oteza" nakon toga? 
- Pandakonda
#2673 Re: Windows 10
Da li je sigurno prebacit onaj sata kabal iz jednog ulaza u drugi ? (onaj sto ide u maticnu) Jedino tako mogu saznat da li je problem u kablu ili uzlazu u maticnu jer svaki HDD test je pokazao da je sam disk u super stanju.zippoo87 wrote:pogledaj da ti se nije malo izvuklo ili zaprljalo SATA kabloPandakonda wrote:Već tri dana PC počinje da freezuje čim krenem neki multi task (nekad čak i sitnije radnje) i primjetio sam da filmovi "štopaju" i ako su na PC, danas mi je zaštopao dok sam gledao nešto i odlučio sam da otvorim task manager da vidim šta se dešava. Međutim pojavila se samo crna slika koja je trajala jedno pet minuta i nakon toga sam ga ručno restart jer nije bilo druge.
Onda mi se pojavilo prvo ovo (slike ću na link pošto su velike):
http://i.imgur.com/OfDNXXJ.jpg
Nakon što sam dva puta restart prošlo je tu "fazu" i onda su me dočekale ove (kako sam pritiskao "enter to continue" druge su dolazile):
http://i.imgur.com/TX2TBb6.jpg
http://i.imgur.com/YJnfbrg.jpg
http://i.imgur.com/JXYJgI9.jpg
http://i.imgur.com/91be16F.jpg
http://i.imgur.com/X9AisOs.jpg
Radio sam RAM i HDD test i sve je prošlo normalno. Da li neko zna šta bi mogao biti problem ?
a moguce da je i osteceno
ja sam imao prije problem sa sata kablom i cesto mi pisalo kao da izgubi HDD,tj. ne moze ga ocitati i bootati
nesto slicno kao na prvoj slici
- diablobih
#2674 Re: Windows 10
Pa ne moze ti se nista desiti, jedino da se racunar ne upali, i onda samo vratis i to je to 
-
zippoo87
#2675 Re: Windows 10
ma sigurno je,nema to nikakve vezePandakonda wrote:
Da li je sigurno prebacit onaj sata kabal iz jednog ulaza u drugi ? (onaj sto ide u maticnu) Jedino tako mogu saznat da li je problem u kablu ili uzlazu u maticnu jer svaki HDD test je pokazao da je sam disk u super stanju.
samo gledaj da ne ustekas u sada port manje brzine,ako imas SSD