Glas razumaThe One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
Problem pasa lutalica
- Cyrax
#2651 Re: Problem pasa lutalica
-
TheMule
#2652 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Svoje argumente donosis iz onog sto si vido u filmovima? bjez ba ne pisi mi vise, produziL u c i f e r wrote:TheMule wrote:E jebiga, sad su svi ugrozeni, od naroda do svih zivotinjskih vrsta...
Ja se i ti necemo sloziti, jer tebi je moj prijedlog igranje Boga, a meni je upravo suprotno:
Ostaviti ih u prirodi je prirodno
Pobiti ih je igranje Boga
Kad vec volite gledati sta rade druge zemlje, imas primjer u Americi, gdje u mnogim gradovima policija moze odmah ubiti, udomiti, ili izvesti psa izvan grada i tu ga ostaviti. U drugim moraju nakon dvije sedmice biti ubijni - milioni i milioni dolara se trose na to (koje BiH nema). U Njemackoj drzava ne trosi pare na eutanizaciju koja nije ni dozvoljena, a zakon je takav da svaki vlasnik mora sterilizovati psa. Ali mi nismo ostale drzave, nas problem je malo poseban, ja znam da ja ne bi mogo licno pobiti te zivotnje, mnogi od njih malisani tek progledali. Bar bi im dao sansu da prezive u coporu kako priroda zahtjeva.
A to oko rusenja eko sistema, daj mi jedan primjer gdje se to desilo? To se moze desiti na ostrvu gdje je ekosistem zatvoreni krug, ne u BiH, gdje je sistem otvoren i gdje su zivotinje naviknule na predatore kao sto su vukovi. Psi bi bili sterilizovani, i ako bi se i poremetila ravnoteza malo u korist pasa, kad umru prirodnom smrcu, vratila bi se nazad. Ne govorimo o milionima zivotinja.
Vas argument da je ubijanje humano meni je pravo cudan, jer ubijanje nikad ne moze biti humano, osim ako je zivotinja vec u bolovima.
Moje rijesenje nije perfektno, ali je kompromis gdje bi se psi sklonili sa ulica, a ipak ne bi bili ubijeni, tj sve zainteresovane stranke bi dobile ono sto zele u velikoj mjeri iako ne bas u potpunoj mjeri.
Ako zanemarimo sve ostale nidjeveznosti tvog prijedloga:
Nije Bosna Australija,
Zar stvarno mislis da psi ne bi znali naci najblize naselje
a u brojnim slucajevima i vratiti se na istu lokaciju.
Vidim da nisi bas intelektualno potkovan, ali ne mogu da vjerujem da nisi barem cuo za film Lesi se vraca kuci.
pogresno na svakoj pretpostaviciuglavnomja wrote:
tito dragi![]()
1. po redu, u kojem to gradu u americi ostavljaju pse u divljini![]()
2. koliko znam njemacka nije na listi zemalja koje NE vrse eutanaziju
3 dalje, kazes da su zivotnje naviknute na predatorekoje zivotinje? kontejnerski avlijaner? naviknut na vuka
![]()
4 znas li ti koje zivotinje umiru prirodnom smrcu u prirodi? slonovi, kitovi ... zivotnje koje nemaju prirodnog neprijatelja jer su prevelike.
5. ulicar ce krepati od gladi u sumi, to nije prirodna smrt, ili ce ga pojesti kakvo zvjerinje ili ce ga ubiti seljak kad mu udje u kokosinjac. ili ce dobiti coporativno bjesnilo od lisica.
sve je to agonija i za sve to je eutanazija najbolje i najhumanije rjesenje.
1. neki manji gradovi u americi
2. njemacka ne dozvoljava ubijanje pasa koji su zdravi, vec ih drzi dozivotno
3. srne i druga divljac su navikle na predatore
4. sve vrste imaju jedinke koje umru prirodnom smrcu, dok druge bude ubijene od strane predatora
5. ulicari su potomci kucnih pasa, odrasli na ulici, agresivni, i zato ujedaju ljude. takvi psi zive u blizini gradova sirom svijeta (http://en.wikipedia.org/wiki/Free-ranging_dog) neki umru neki prezive.
Opet kazem ne vidim kako je ubijanje najbolje rijesenje, ubijanje ne moze biti dobro nikako. I Gandi je reko da velicina naroda se moze mjeriti nacinom na koji tretiraju zivotinje

- The One and Only
#2653 Re: Problem pasa lutalica
Naravno da ću to napisati likovima koji spominju mljeveno staklo, otrove i izvoz za Kinu, masovno ubijanje pasa koji im ništa uradili nisu. Nije vam dovoljno ubijanje agresivnih, vi hoćete genocid. Je l' misliš da ćeš živjeti vječno? Pogledaj anatomiju psa i čovjeka, vidjećeš dosta toga sličnog.Cyrax wrote:Glas razumaThe One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
- Cyrax
#2654 Re: Problem pasa lutalica
The One and Only wrote:
Naravno da ću to napisati likovima koji spominju mljeveno staklo, otrove i izvoz za Kinu, masovno ubijanje pasa koji im ništa uradili nisu. Nije vam dovoljno ubijanje agresivnih, vi hoćete genocid. Je l' misliš da ćeš živjeti vječno? Pogledaj anatomiju psa i čovjeka, vidjećeš dosta toga sličnog.

- uglavnomja
#2655 Re: Problem pasa lutalica
The One and Only wrote:Naravno da ću to napisati likovima koji spominju mljeveno staklo, otrove i izvoz za Kinu, masovno ubijanje pasa koji im ništa uradili nisu. Nije vam dovoljno ubijanje agresivnih, vi hoćete genocid. Je l' misliš da ćeš živjeti vječno? Pogledaj anatomiju psa i čovjeka, vidjećeš dosta toga sličnog.Cyrax wrote:Glas razumaThe One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
Evo ga genocid
-
AmirBaa
#2656 Re: Problem pasa lutalica
Kako mi nije jasno ovo kad se ljudi zgroze kako u Kini jedu pse
pa u Indiji je krava sveta zivotinja pa ne vidim da se iko od bosnja nesto premislja kad treba pojesti junetine i teletine
-
L u c i f e r
#2657 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Pa ti stvarno nisi gledo Lesija...TheMule wrote:Svoje argumente donosis iz onog sto si vido u filmovima? bjez ba ne pisi mi vise, produziL u c i f e r wrote:TheMule wrote:E jebiga, sad su svi ugrozeni, od naroda do svih zivotinjskih vrsta...
Ja se i ti necemo sloziti, jer tebi je moj prijedlog igranje Boga, a meni je upravo suprotno:
Ostaviti ih u prirodi je prirodno
Pobiti ih je igranje Boga
Kad vec volite gledati sta rade druge zemlje, imas primjer u Americi, gdje u mnogim gradovima policija moze odmah ubiti, udomiti, ili izvesti psa izvan grada i tu ga ostaviti. U drugim moraju nakon dvije sedmice biti ubijni - milioni i milioni dolara se trose na to (koje BiH nema). U Njemackoj drzava ne trosi pare na eutanizaciju koja nije ni dozvoljena, a zakon je takav da svaki vlasnik mora sterilizovati psa. Ali mi nismo ostale drzave, nas problem je malo poseban, ja znam da ja ne bi mogo licno pobiti te zivotnje, mnogi od njih malisani tek progledali. Bar bi im dao sansu da prezive u coporu kako priroda zahtjeva.
A to oko rusenja eko sistema, daj mi jedan primjer gdje se to desilo? To se moze desiti na ostrvu gdje je ekosistem zatvoreni krug, ne u BiH, gdje je sistem otvoren i gdje su zivotinje naviknule na predatore kao sto su vukovi. Psi bi bili sterilizovani, i ako bi se i poremetila ravnoteza malo u korist pasa, kad umru prirodnom smrcu, vratila bi se nazad. Ne govorimo o milionima zivotinja.
Vas argument da je ubijanje humano meni je pravo cudan, jer ubijanje nikad ne moze biti humano, osim ako je zivotinja vec u bolovima.
Moje rijesenje nije perfektno, ali je kompromis gdje bi se psi sklonili sa ulica, a ipak ne bi bili ubijeni, tj sve zainteresovane stranke bi dobile ono sto zele u velikoj mjeri iako ne bas u potpunoj mjeri.
Ako zanemarimo sve ostale nidjeveznosti tvog prijedloga:
Nije Bosna Australija,
Zar stvarno mislis da psi ne bi znali naci najblize naselje
a u brojnim slucajevima i vratiti se na istu lokaciju.
Vidim da nisi bas intelektualno potkovan, ali ne mogu da vjerujem da nisi barem cuo za film Lesi se vraca kuci.
pogresno na svakoj pretpostaviciuglavnomja wrote:
tito dragi![]()
1. po redu, u kojem to gradu u americi ostavljaju pse u divljini![]()
2. koliko znam njemacka nije na listi zemalja koje NE vrse eutanaziju
3 dalje, kazes da su zivotnje naviknute na predatorekoje zivotinje? kontejnerski avlijaner? naviknut na vuka
![]()
4 znas li ti koje zivotinje umiru prirodnom smrcu u prirodi? slonovi, kitovi ... zivotnje koje nemaju prirodnog neprijatelja jer su prevelike.
5. ulicar ce krepati od gladi u sumi, to nije prirodna smrt, ili ce ga pojesti kakvo zvjerinje ili ce ga ubiti seljak kad mu udje u kokosinjac. ili ce dobiti coporativno bjesnilo od lisica.
sve je to agonija i za sve to je eutanazija najbolje i najhumanije rjesenje.
4. sve vrste imaju jedinke koje umru prirodnom smrcu, dok druge bude ubijene od strane predatora
5. ulicari su potomci kucnih pasa, odrasli na ulici, agresivni, i zato ujedaju ljude. takvi psi zive u blizini gradova sirom svijeta (http://en.wikipedia.org/wiki/Free-ranging_dog) neki umru neki prezive.
Opet kazem ne vidim kako je ubijanje najbolje rijesenje, ubijanje ne moze biti dobro nikako. I Gandi je reko da velicina naroda se moze mjeriti nacinom na koji tretiraju zivotinje
A to za gandija sam pobio prije par strana, kad bi ti sta procito u zivotu...
- Red Wolf
#2658 Re: Problem pasa lutalica
sta si sa ovim htjeo reci sviju tiAmirBaa wrote:Kako mi nije jasno ovo kad se ljudi zgroze kako u Kini jedu pse![]()
![]()
pa u Indiji je krava sveta zivotinja pa ne vidim da se iko od bosnja nesto premislja kad treba pojesti junetine i teletine
- Hajlac
#2659 Re: Problem pasa lutalica
A druge vrste ne ubijamo redovno i sistematski, poput glodara, insekta, bakterija, virusa itd.? Pametno moje, sve pobrojane vrste imaju svoju svrhu u ekosistemu(između ostalog i u kontroli populacija drugih vrstaThe One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.
Glodari, mačke, divljač se ne može spasiti ali ulični psi, ne da mogu, već eto moraju!
Mi bi da se sigurnosno-sanitarni problem grada, kao urbane sredine, riješi; ako ne urličete radi drugih vrsta pogođenih sanitarnim radnjama, niste li licemjeri? Ah pardon, ovdje dolazi onaj uber-"argument" o tužnim okama i "čovjekovom najboljem prijatelju"(koji ga onako prijateljski očnjacima trga i u tom procesu "prijateljevanja" zoonoze prenosi)
Naši lični odnosi prema cukama nisu tema emisije, kao ni pitanje posjedujemo ili ne dotične ali ipak ću reći - ja lično volim normalne pse i pomaziti i 10min. se poigrati s njima ali ne trpim one, ljudskim ludilom kreirane, mašine za ubijanje tipa pit bull-ova, doga i slično a od ovih uličnih vukolikih čopora imam strahove zbog prethodnih bruku "prijateljevanja" tokom kojih bi kezili zube na mene i pokušavali dohvatiti noge DOK IDEM SVOJIM POSLOM U SVOM GRADU!!! I nikad neću dozvoliti stranim plaćenicima, FGR mizantropima i NGO ubleharima da me pretvaranjem grada u zoološki vrt otvorenog tipa tjeraju iz njega!
Eno vam puna Bosna livada i stabala za napravit vašu verziju raja na zemlji - Penzionerske domove za "tužne oke" pa si stvarajte svoja pravila kako vam god volja ali u gradu gospodo prepotentna(poput one cukeće "advokatice" Kozlićke) postoje sanitarne službe koje održavaju higijenu i sigurnost gradske sredine!
-
L u c i f e r
#2660 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Genocid?The One and Only wrote:Naravno da ću to napisati likovima koji spominju mljeveno staklo, otrove i izvoz za Kinu, masovno ubijanje pasa koji im ništa uradili nisu. Nije vam dovoljno ubijanje agresivnih, vi hoćete genocid. Je l' misliš da ćeš živjeti vječno? Pogledaj anatomiju psa i čovjeka, vidjećeš dosta toga sličnog.Cyrax wrote:Glas razumaThe One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
Znaci opet idete sa tim psihopatskim poredjenjem.
Ok sto se mene tice.
Time samo pokazujete ko ste i kakvi ste.
Blago majci koja rodi.
O kakvim anatomskim slicnostima govoris?
Genitalnih organa?
-
pakica_
#2661 Re: Problem pasa lutalica
vidim, pravo utice to tvoje narandjasto na stanje u graduHajlac wrote:A druge vrste ne ubijamo redovno i sistematski, poput glodara, insekta, bakterija, virusa itd.? Pametno moje, sve pobrojane vrste imaju svoju svrhu u ekosistemu(između ostalog i u kontroli populacija drugih vrstaThe One and Only wrote:Da se razumijemo, osoba koja govori o mrvljenom staklu i ubijanju životinja na taj način nije normalna. Na ovoj temi je veliki broj luđaka i psihopata koji mrze pse općenito. Govorite o finansijskom faktoru: http://www.klix.ba/vijesti/bih/revizija ... /140924120 Ljudi se razbacuju parama na sve strane a vi bi da se psi pobiju, to vam je rješenje. Isticanje da mi kao veličamo jednu vrstu životinja u odnosu na drugu je namjerno pravljene da si glup jer se ne mogu sve životinje spasiti. Vi bi da se sve pobiju i pričate kako je to bolje, ta logika je ono baš bizarna. Nije mi toliko problem to što vi mrzite pse nego što pokušavate to predstaviti kao nešto što je pozitivno. Ne znam uopšte koja je svrha ove teme osim lobiranja da se psi pobiju. Ne možeš raspravljati sa osobom za koju život psa uopšte ne vrijedi. Znači ako nema diskusije nema ni razloga za ovakvu temu. Nemojte me citirati džaba jer vam ne želim odgovoriti zato što samo nebuloze pišete. Odgovaram samo na normalne komentare.).
Glodari, mačke, divljač se ne može spasiti ali ulični psi, ne da mogu, već eto moraju!![]()
Mi bi da se sigurnosno-sanitarni problem grada, kao urbane sredine, riješi; ako ne urličete radi drugih vrsta pogođenih sanitarnim radnjama, niste li licemjeri? Ah pardon, ovdje dolazi onaj uber-"argument" o tužnim okama i "čovjekovom najboljem prijatelju"(koji ga onako prijateljski očnjacima trga i u tom procesu "prijateljevanja" zoonoze prenosi)
Naši lični odnosi prema cukama nisu tema emisije, kao ni pitanje posjedujemo ili ne dotične ali ipak ću reći - ja lično volim normalne pse i pomaziti i 10min. se poigrati s njima ali ne trpim one, ljudskim ludilom kreirane, mašine za ubijanje tipa pit bull-ova, doga i slično a od ovih uličnih vukolikih čopora imam strahove zbog prethodnih bruku "prijateljevanja" tokom kojih bi kezili zube na mene i pokušavali dohvatiti noge DOK IDEM SVOJIM POSLOM U SVOM GRADU!!! I nikad neću dozvoliti stranim plaćenicima, FGR mizantropima i NGO ubleharima da me pretvaranjem grada u zoološki vrt otvorenog tipa tjeraju iz njega!
Eno vam puna Bosna livada i stabala za napravit vašu verziju raja na zemlji - Penzionerske domove za "tužne oke" pa si stvarajte svoja pravila kako vam god volja ali u gradu gospodo prepotentna(poput one cukeće "advokatice" Kozlićke) postoje sanitarne službe koje održavaju higijenu i sigurnost gradske sredine!
- uglavnomja
#2662 Re: Problem pasa lutalica
wikipedija
"Tragična je ironija da su u nacističkoj Njemačkoj postojali jako strogi zakoni protiv eutanazije životinja, a eutanazija ljudi bila je dozvoljena."

"Tragična je ironija da su u nacističkoj Njemačkoj postojali jako strogi zakoni protiv eutanazije životinja, a eutanazija ljudi bila je dozvoljena."
-
pakica_
#2663 Re: Problem pasa lutalica
ovo vec nije ok.. treba da je legalna eutanazija i jednih i drugihuglavnomja wrote:wikipedija![]()
salu na stranu, fakat ovo poredjenje sa genocidom, hitlerom i ostalo nije ok, ljudi..
ja prva neke kerove volim vise od nekih ljudi, ali opet... not cool, bro!
- uglavnomja
#2664 Re: Odg: Problem pasa lutalica
1. manji i veci gradovi imaju imena ... u svakoj emisiji animal cops neki psi budu eutanazirani. nikada nije bila sanasa da se neko pasce pusti bez vlasnika, bilo na ulicu bilo u sumu.TheMule wrote: pogresno na svakoj pretpostavici
2. ok, njemacka to sebi moze dozvoliti jer su luitalice davno istrebljene. a i finansijski. bez obzira ko placa izdrzavanje pascadi.
3. tema nisu srne nego podivljali gradski psi. koji su plijen za prave sumske predatore.
4. u divljini u kojoj postoje predatori nema sansi da zivotnja umre prirodnom smrcu, osim onih najvecih.
5. da li ti stvarno mislis kad kazes ovo "neki umru neki prezive" da je bolje da neki krepaju od gladi, budu ubijeni, bolesni, pojedeni ... nego da prime bocu?
-
L u c i f e r
#2665 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Mene jos tangira kako li je utvrdio kompatibilnost genitalnih organa... 
Last edited by L u c i f e r on 24/09/2014 23:31, edited 1 time in total.
- Red Wolf
#2666 Re: Problem pasa lutalica
sve shvatam al voljeti vise kera nego insana
,sta su mjerila????
- Radar71
#2667 Re: Problem pasa lutalica
I u Njemačkoj se psi eutaniziraju, doživotno ostaju samo u PRIVATNIM azilima.
-
nelle_tz
#2668 Re: Problem pasa lutalica
Naravno da postoje privatni azili, sad ce se neko drzavnim parama razbacivati za necije hirove.Radar71 wrote:I u Njemačkoj se psi eutaniziraju, doživotno ostaju samo u PRIVATNIM azilima.
Šokantna ispovijest Sarajke koja je preživjela napad pasa lutalica( pogledajte komentar ovog Dragon Bosnia ispod videa)
https://www.youtube.com/watch?v=JiiuZJiJI4M
- Hajlac
#2669 Re: Problem pasa lutalica
Ma još bitnije - o čijem trošku?convict wrote:svi se uglavnom slažemo sa ovim, samo se ne slažemo oko toga koliko pas treba biti u azilu, 15 dana ili 15 godina.pakica_ wrote:ooooooo alaše, nisam vise sama u ovom stavuThe One and Only wrote: Kastracija/sterilizacija + stavljanje u azile. Također kažnjavati one koji puštaju pse na ulicu. Vremenom će se brojka pasa na ulicama smanjiti. Agresivne pse i bolesne eutanazirati.pozdravljam, jedan jedini
Da je kao u Njemačkoj i Italiji - o trošku ovih ljubitelja cuka - nikakav problem, izvolite graditi azile DT funtama! Ionako ne znaju šta će od para.
- Hajlac
#2670 Re: Problem pasa lutalica
Ma foršpan mi već imamo, nažalost:SanskiBiser wrote:koliko ja odavde iz provincije vidim u Sarajevu ili Zenici će se ipak moći snimati nastavak ili rimeJk ovog filma...![]()
A koliko je još hiljada ovakvih scena (godišnje preko 600 samo u Sarajevu) koje ljudi od meteža i ujeda nisu uspjeli snimiti
-
pakica_
#2671 Re: Problem pasa lutalica
tristo puta cu ponoviti ako treba: neke kerove volim vise od nekih ljudi.. ne da bih naglasila ovo "neke" i "nekih", nego zato sto me nije stid te izjave i ponovit cu je uvijek i svugdje, svima!Red Wolf wrote:sve shvatam al voljeti vise kera nego insana,sta su mjerila????
mjerila su ta da ker nije supak, ako hoce da te ujede, ujest ce te, ako nece, nece.. a insan Boga mi zna bit' malo veci smrad
nije svaki ker zlatan i nije svaki insan supak, ali neki kerovi su tristo puta bolje osobe od nekih ljudi..
- Hajlac
#2672 Re: Problem pasa lutalica
Ma ja nisam mogao vjerovati kad pročitah naslov onog članka o ovoj "obuci" koju će pružati Dogs Moneyuglavnomja wrote:koji ce im qurac dog trust u prici????? koji qurac imaju potpisavati nekakve ugovore sa ngo koju vode i predstavljaju ljudi koji veze sa strukom nemaju? ima li i jedan veterinar u tom dog trustu, ono pravi zaposlenik samo i jedino dt-a? ili se njih par skretnicara dokopalo monopola da uzimaju pare na ublehasku foru?
hebote tito, da su pozvali direktora kafilerija iz napr. minhena, dosao bi covjek dzaba i sve objasnio, pomogao, odradio, poslao strucne ljude ... a ne dvoje prodavaca magle i prevaranata. koji su i zakuhali ovo sve. da bi sad imali kao posla i nastavili primati pare. napravili problem da bi ga rjesavali. ono kao vatrogasac piroman, samo su uglavnom psihicki bolesni, dok su ovo profesionalni paraziti.
Sveli su nas na nivo njihovih nekadašnjih afričkih kolonija, kojima su ovako komandovali s visine tipične popio-sam-svu-pamet-svijeta bjelčuge!
Heeeeej, nekakva nevladina organizacija(da ne kažem mafija čije su 'novčanice' jadni avlijaneri) daje instrukcije državi, entitetima, Kartonima i hebenim komunalnim službama!
Last edited by Hajlac on 25/09/2014 00:52, edited 1 time in total.
- Hajlac
#2673 Re: Odg: Problem pasa lutalica
1. Izvor tvrdnje?TheMule wrote: 1. neki manji gradovi u americi
Opet kazem ne vidim kako je ubijanje najbolje rijesenje, ubijanje ne moze biti dobro nikako.
2. O TROŠKU DT I SLIČNIH NGO A NE KAO OVDJE ŠTO UPORNO GURAJU - O TROŠKU SVIH GRAĐANA!
3. Ergo - ajmo i ono malo njih preostalih potamaniti tako što ćemo ih servirati hiljadama džukela, zbog aljudske vrste namnoženima
4. Čovjek je vrhunski predator - nema mu premca, prema tome psi, kao i glodari, insekti, ribe itd. bivaju ubijeni od strane vrste koja je viša u lancu ishrane/dominacije - u čemu je problem?
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Street_dog ... treet_dogs
Disease
Outbreaks of rabies are often traced to unvaccinated street dogs, one of the most common carriers of the painful and deadly disease.
Bites
To survive, street dogs need to avoid conflict with humans. However, dog bites can occur when dogs are trying to mate or fighting among themselves, and pedestrians and other humans in the vicinity may be bitten by fighting dogs. In addition, females with pups are often protective and may bite people who approach their litter.
Quality of life
Barking and howling and dog fights which invariably take place over mating among dogs can be very disturbing to people, and the smell of dog urine which is an unsavory product of territory marking can become quite pungent, especially among unspayed or neutered dogs, not to mention the presence of feces.
Pa nema ništa humanije od skraćivanja muka koje prolaze ti psi.
- drug_profi
#2674 Re: Problem pasa lutalica
Sve kontam ako bi se lijepo izvinuli svabama za drugi svjetski mozda da bi pristali da nas ponovo okupiraju? 
- Hajlac
#2675 Re: Problem pasa lutalica
Pogledaj anatomiju čimpanze/orangutana/gorile, vidjećeš SVE skoro isto, kamo li slično!The One and Only wrote:Naravno da ću to napisati likovima koji spominju mljeveno staklo, otrove i izvoz za Kinu, masovno ubijanje pasa koji im ništa uradili nisu. Nije vam dovoljno ubijanje agresivnih, vi hoćete genocid. Je l' misliš da ćeš živjeti vječno? Pogledaj anatomiju psa i čovjeka, vidjećeš dosta toga sličnog.Cyrax wrote:Glas razumaThe One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
Pa što se za njih ne boriš svim sredstvima, o moralni borče za prava životinja!?
Na isti takav(sanitarno-sigurnosni) "genocid"