Ma sad ce se to izjednaciti jer se derbi igra na Hasetu.papedzaja wrote:Dominantni nema šta
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Hamo_copa_pitu
#2651 Re: Sarajevski derbi
- rossoner
#2652 Re: Sarajevski derbi
Za sve "divove" : Ispričajte se biće vam lakše... 
- ultima_palabra
#2653 Re: Sarajevski derbi
Joj kad Giantsi pođu pričati o posjeti, hoće mi nešto bit 
- jufka developer
#2654 Re: Sarajevski derbi
mislim da pobjednik derbija odavno nije bio izvjesniji, pitanje je samo koliko ce puta plava masina zabiti nemocnim komsinicama
GAZI!
GAZI!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2655 Re: Sarajevski derbi
Lozite se i jedni i drugi, a ja ko sto gledam bice: 0 - 0 
- jufka developer
#2656 Re: Sarajevski derbi
nikad, dok je komitet uz nasTomahawk11 wrote:Lozite se i jedni i drugi, a ja ko sto gledam bice: 0 - 0
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2657 Re: Sarajevski derbi
jufka developer wrote:nikad, dok je komitet uz nasTomahawk11 wrote:Lozite se i jedni i drugi, a ja ko sto gledam bice: 0 - 0
-
RusmirBurek
#2658 Re: Sarajevski derbi
Posljednja pobjeda mlađeg i manje uspješnog kluba
7.11.2009. Željezničar - Sarajevo 1:2
NIje lako godine su to...
7.11.2009. Željezničar - Sarajevo 1:2
NIje lako godine su to...
- JoeyTribbiani
#2659 Re: Sarajevski derbi
Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.
PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56
ljudi. Kop se povuko do porodilišta.
PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56
- veljaca
#2660 Re: Sarajevski derbi
Mogao bi biti ovo dobar derbi ..... Ali ....
Steta je sto je Komitet za normalizaciju zabranio ORGANIZOVAN dolazak gostujucih navijaca ( ovo govorim od samog dana donosenja te odluke ) .... Znam da ce biti i navijaca plavih na stadionu Kosevo - kao sto je bilo i komsija na Grbavici, ali nije to - to ....
Steta je sto FK Zeljeznicar 4 dana nakon derbija igra za njega puno vazniju utakmicu ( revans finala Kupa u Sirokom Brijegu ) ....
E sada je pitanje da li ce AMAR OSIM cuvati neke igrace za tu utakmicu - vidjecemo ....
I ono sto sam procitao i ovdje od nekih navijaca ( sa obje strane ) - oni kazu: daBogda mi bili uvijek sampioni, pa makar izgubili oba derbija .... znam da niko ne voli izgubiti u derbiju a takodjer znam da svi zele biti sampioni Drzave ....

Steta je sto je Komitet za normalizaciju zabranio ORGANIZOVAN dolazak gostujucih navijaca ( ovo govorim od samog dana donosenja te odluke ) .... Znam da ce biti i navijaca plavih na stadionu Kosevo - kao sto je bilo i komsija na Grbavici, ali nije to - to ....
Steta je sto FK Zeljeznicar 4 dana nakon derbija igra za njega puno vazniju utakmicu ( revans finala Kupa u Sirokom Brijegu ) ....
E sada je pitanje da li ce AMAR OSIM cuvati neke igrace za tu utakmicu - vidjecemo ....
I ono sto sam procitao i ovdje od nekih navijaca ( sa obje strane ) - oni kazu: daBogda mi bili uvijek sampioni, pa makar izgubili oba derbija .... znam da niko ne voli izgubiti u derbiju a takodjer znam da svi zele biti sampioni Drzave ....
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#2661 Re: Sarajevski derbi
preporucio bih ti da se pozabavish svojom avlijom... kao sto sam kazes pobjedjujete, derete, i opet vas bude saka jada...JoeyTribbiani wrote:Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.
PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56ljudi. Kop se povuko do porodilišta.
Sarajevo je u najturbulentnijem periodu od rata, sigurno.
Za Sarajevo realno najteze vrijeme kako ja pratim Sarajevo aktivno, a to je od 98.
Ne mislim samo ovo oko licence vec od kako je krenulo sa aferom virsla pa na ovamo non stop su tenzije i borba.
I sve se to odrazava i na posjetu na Kosevu.
Da nema nas 56 sve bi propalo.
Jedna druga stvar je ovdje gora, na koju se treba fokusirati, a ne voditi prepirke.
Kako to kada igraju Barselona i Real, u svakom kaficu se slavi, gleda tekme ko nekad Sarajevo- Zeljo.
Kako to kad Real da gol da svi skacu ko da ga je dalo Sarajevo/Zeljo.
Kad su ljudi kod nas izgubili naviku da idu na utakmice. Kako opet vratiti obicne ljude na itok i zapad.
Zasto se nasoj djeci u omladinskim skolama ne prica o Hasetu, Papetu, Smailovicu i...
Gdje smo mi tu, kako smo propali ko kauc ko ljudi i navijaci.
Sta ocekujemo mi, kako neko ima pravo reci necu da idem na utakmicu tamo se igra losh fudbal, a zadnji put bio na nekoj utakmici '96.
Kako ce Sarajevu i Zeljeznicaru biti bolje kada nema publike koja ce placati karte i pomagati/ finansirati na taj nacin klub direktno, a indirektno sto bi klubovi uzimali vise para od sponzora isl... Pa bi imali para i za bolje igraci i bolje utakmice i bolje stolice na stadionu i sve redom.
Evo godinama se prepiremo svake godine sve jace i jace malte ne, a broj ljudi na stadionu se smanjuje.
Evo Zeljeznicar je prvi sad, u cemu je problem, kako to da bude 3000 ljudi isto ko i kada igra Sarajevo koje je 3.
Sto se tice rezultata, ne volim u naprijed davati prognoze.
- veljaca
#2662 Re: Sarajevski derbi
Dosta korektan post ....F&N wrote:preporucio bih ti da se pozabavish svojom avlijom... kao sto sam kazes pobjedjujete, derete, i opet vas bude saka jada...JoeyTribbiani wrote:Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.
PS: pitari tišina. poslije bruke protiv slavije (prije toga ste se smijali cifri od 7000 ljudi protiv Travnika na Grbavici) bi se trebali poklopit. Pozivi, parole, p. materine, a dodje 56ljudi. Kop se povuko do porodilišta.
Za Sarajevo realno najteze vrijeme kako ja pratim Sarajevo aktivno, a to je od 98.
Ne mislim samo ovo oko licence vec od kako je krenulo sa aferom virsla pa na ovamo non stop su tenzije i borba.
Jedna druga stvar je ovdje gora, na koju se treba fokusirati, a ne voditi prepirke.
Kako to kada igraju Barselona i Real, u svakom kaficu se slavi, gleda tekme ko nekad Sarajevo- Zeljo.
Kad su ljudi kod nas izgubili naviku da idu na utakmice. Kako opet vratiti obicne ljude na itok i zapad.
Zasto se nasoj djeci u omladinskim skolama ne prica o Hasetu, Papetu, Smailovicu i...
Sta ocekujemo mi, kako neko ima pravo reci necu da idem na utakmicu tamo se igra losh fudbal, a zadnji put bio na nekoj utakmici '96.
Kako ce Sarajevu i Zeljeznicaru biti bolje kada nema publike koja ce placati karte i pomagati/ finansirati na taj nacin klub direktno, a indirektno sto bi klubovi uzimali vise para od sponzora isl... Pa bi imali para i za bolje igraci i bolje utakmice i bolje stolice na stadionu i sve redom.
Evo godinama se prepiremo svake godine sve jace i jace malte ne, a broj ljudi na stadionu se smanjuje.
Evo Zeljeznicar je prvi sad, u cemu je problem, kako to da bude 3000 ljudi isto ko i kada igra Sarajevo koje je 3.
Samo ima jedna greska: "Kako to kad Real da gol da svi skacu ko da ga je dalo Sarajevo/Zeljo." Bogami ne skacu svi .... Ima jaku puno i navijaca i simpatizera Barcelone ....
A za posjetu - po meni, stanje u Drzavi je katastrofalno i to se odrazava i na posjete .... Kada kazem stanje - mislim na ubistva, ranjavanja, drogu, kriminal, korupciju, bezidejnost, stalno negiranje Drzave i nikakvo kaznjavanje zbog toga, nezaposlenost, kokuzluk, zabrane organizovanog dolaska gostujucih navijaca, lose igre ( vecine ekipa ), jako puno prenosa na TV-u ( Sport klubovi, Arene, EuroSport, Sky, Internet .... ) ....
Kad se to sve sabere - kako nam je tako nam je ... - znas ti nas - jebo nas ....
Ali ja se nadam boljim vremenima .....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2663 Re: Sarajevski derbi
Nije bas da sam zadnji put bio '96.F&N wrote:preporucio bih ti da se pozabavish svojom avlijom... kao sto sam kazes pobjedjujete, derete, i opet vas bude saka jada...JoeyTribbiani wrote:Mene je sramota naše posjete. Nisam ja kriv zbog nje, nije kriva redovna raja...ali s obzriom na sve, trebalo bi nas biti više. Bilo je tekmi sa solidnim posjetama i ove polusezone, ali nije to ono što hoću.
Svejedno, nemoj relativizirati, sam kazes da aktivno pratis od '98., a postojalo je Sarajevo i prije toga. Pamti Sarajevo i puno bolje dane, ali bilo je i prije crnih rupa.
Za posjetu....mozes okriviti vise faktora, ali ne mozes svaliti krivicu na obicne ljude. Pazi, KK Bosna je, ne tako davno, igrala pred punom Skenderijom, pogledaj gdje su sada.
Sarajevo i Zeljo imaju isti problem. Izgubili su publiku (kako navijace tako i gledaoce - kako kazete obicne ljude).
-
elSaik
#2664 Re: Sarajevski derbi
I titulu su im donijeli ove godine. Da ih nisu pustili na Koševu jesenas, raspali bi se ko kula od karata. S onom pobjedom im je sve krenulo nabolje.
A u stvarnosti krv propišali da im zabijemo i to sa igračem manje uz neviđeno šiljenje sudije za Olimpik. Čak je i Amar neofirno prozvao Nijaza i Nijaza na pressu poslije tekme sa već antologijskom "večeras su igrali klub star 90 godina i klub star 9 mjeseci".
Možda bi trebalo čitati ovakve komentare igračima da se još nafuraju. Iako u nafuranost od strane Šefa ne sumnjam ni sekunde.
Zeba, Svraka i Adiloviću za 3:0, a u drugom poluvremenu šta bude bude.
A u stvarnosti krv propišali da im zabijemo i to sa igračem manje uz neviđeno šiljenje sudije za Olimpik. Čak je i Amar neofirno prozvao Nijaza i Nijaza na pressu poslije tekme sa već antologijskom "večeras su igrali klub star 90 godina i klub star 9 mjeseci".
Možda bi trebalo čitati ovakve komentare igračima da se još nafuraju. Iako u nafuranost od strane Šefa ne sumnjam ni sekunde.
- JThomas
#2665 Re: Sarajevski derbi
posjeta je otišla u halu na nivou lige, i to je jedina istina. obične ljude jednostavno ne zanima. to se vidi i po ostalim stadionima osim koševa i grbavice. pa borac je prošle sezone proslavio titulu pred 6.000 ljudi, godinu prije toga imali skoro duplo veći prosjek.
pa pogledajte derbi na koševu prošle sezone, željo drugi, sarajevo treće, prelijep dan, nakon dužeg vremena obje navijačke grupe...i nekih 13.000. smiješno. neposredno poslije rata bilo po 30.000. sad će neko reći - bio bolji fudbal, jeste, al' kad bi se zajebavali, željo i sarajevo nikoga u evropi nisu prošli do 2002. godine i lillestroma i sigme. nego jednostavno - prestalo zanimati obični svijet.
pa pogledajte derbi na koševu prošle sezone, željo drugi, sarajevo treće, prelijep dan, nakon dužeg vremena obje navijačke grupe...i nekih 13.000. smiješno. neposredno poslije rata bilo po 30.000. sad će neko reći - bio bolji fudbal, jeste, al' kad bi se zajebavali, željo i sarajevo nikoga u evropi nisu prošli do 2002. godine i lillestroma i sigme. nego jednostavno - prestalo zanimati obični svijet.
Last edited by JThomas on 08/05/2012 10:41, edited 2 times in total.
-
F&N
#2666 Re: Sarajevski derbi
kakva opterecenost komsijamaelSaik wrote:I titulu su im donijeli ove godine. Da ih nisu pustili na Koševu jesenas, raspali bi se ko kula od karata. S onom pobjedom im je sve krenulo nabolje.
- ganjeta
#2667 Re: Sarajevski derbi
Ovo je priča da nas je Olimpic pustio na hadisonu
.
Ma jašta nego nas je pustio, i ostalih 30. utkamica su nas pustili. I nismo mi jaki, samo imamo Zebu što zna nabaciti, imamao Adila i Bogija da znaju skočiti, nije ni Kvesić odličan, eto on samo zna trčati i centrirati. Svraka? Ma šta će on, muha bez glave.
Ma jašta nego nas je pustio, i ostalih 30. utkamica su nas pustili. I nismo mi jaki, samo imamo Zebu što zna nabaciti, imamao Adila i Bogija da znaju skočiti, nije ni Kvesić odličan, eto on samo zna trčati i centrirati. Svraka? Ma šta će on, muha bez glave.
-
elSaik
#2668 Re: Sarajevski derbi
Misliš na ovo što sam kopirao o Želji sa teme Olimpik - Sarajevo na fks info forumu? Slažem se.F&N wrote:kakva opterecenost komsijamaelSaik wrote:I titulu su im donijeli ove godine. Da ih nisu pustili na Koševu jesenas, raspali bi se ko kula od karata. S onom pobjedom im je sve krenulo nabolje.
- ultima_palabra
#2669 Re: Sarajevski derbi
To je već za neke dublje sociološke analize... liga je kvalitetnija, suđenje regularnije. S druge strane, kokuzluk sad i prije dvije godine bare-bare, i prije je bilo prenosa svake moguće lige na SK i Areni... do čega je?JThomas wrote:posjeta je otišla u halu na nivou lige, i to je jedina istina. obične ljude jednostavno ne zanima. to se vidi i po ostalim stadionima osim koševa i grbavice. pa borac je prošle sezone proslavio titulu pred 6.000 ljudi, godinu prije toga imali skoro duplo veći prosjek.
-
F&N
#2670 Re: Sarajevski derbi
ne nego tvoja potreba da dolazis na fksinfo forum i citas nase postoveelSaik wrote:Misliš na ovo što sam kopirao o Želji sa teme Olimpik - Sarajevo na fks info forumu? Slažem se.F&N wrote:kakva opterecenost komsijamaelSaik wrote:I titulu su im donijeli ove godine. Da ih nisu pustili na Koševu jesenas, raspali bi se ko kula od karata. S onom pobjedom im je sve krenulo nabolje.
jadan si
a rasprava nije bila o zeljeznicaru vec o olimpicu na temi o utakmici s njima
a stvarno si jadan
-
elSaik
#2671 Re: Sarajevski derbi
Jesam. Jado jadni.F&N wrote:ne nego tvoja potreba da dolazis na fksinfo forum i citas nase postoveelSaik wrote:Misliš na ovo što sam kopirao o Želji sa teme Olimpik - Sarajevo na fks info forumu? Slažem se.F&N wrote: kakva opterecenost komsijama
jadan si
a rasprava nije bila o zeljeznicaru vec o olimpicu na temi o utakmici s njima
a stvarno si jadan
Kontekst (post koji je prethodio onom):
Ko god da zaigra, taman izgubili 5-0, JEDINO sta hocu je mokar dres totalno, da se ne zali ni u jednom klizecem, a njima noge slomiti... taman da nas napune 5-0, al im jebat mater za sva vremena!
Kada su nam bodovi najvise trebali, ginuli su protiv nas, a vasi miskinu su uvijek davali bodove
Sada nas bivsi predsjenik direktno ide protiv nas....
Rezultat me ne zanima ni najmanje, al hocu da zadnju kap znoja ostavite na GAY-Areni!
- ganjeta
#2672 Re: Sarajevski derbi
ultima_palabra wrote:To je već za neke dublje sociološke analize... liga je kvalitetnija, suđenje regularnije. S druge strane, kokuzluk sad i prije dvije godine bare-bare, i prije je bilo prenosa svake moguće lige na SK i Areni... do čega je?JThomas wrote:posjeta je otišla u halu na nivou lige, i to je jedina istina. obične ljude jednostavno ne zanima. to se vidi i po ostalim stadionima osim koševa i grbavice. pa borac je prošle sezone proslavio titulu pred 6.000 ljudi, godinu prije toga imali skoro duplo veći prosjek.
A plate iste i sad i prije 2-3 godine, samo je tad hljeb bio 0.50 km sad je 1.km. Gorivo bilo 1.km sad je 2.50 km. Nema raja para, plus ubistva, ubodi noževima, lafo ultra pokret, sve to je dovelo do mizerne posjete u cijeloj BIH.
Ali po ko zna koji put ponavljam na cijelom balkanu je posjeta qrac, ako će nam lakše biti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2673 Re: Sarajevski derbi
ganjeta wrote:ultima_palabra wrote:To je već za neke dublje sociološke analize... liga je kvalitetnija, suđenje regularnije. S druge strane, kokuzluk sad i prije dvije godine bare-bare, i prije je bilo prenosa svake moguće lige na SK i Areni... do čega je?JThomas wrote:posjeta je otišla u halu na nivou lige, i to je jedina istina. obične ljude jednostavno ne zanima. to se vidi i po ostalim stadionima osim koševa i grbavice. pa borac je prošle sezone proslavio titulu pred 6.000 ljudi, godinu prije toga imali skoro duplo veći prosjek.
A plate iste i sad i prije 2-3 godine, samo je tad hljeb bio 0.50 km sad je 1.km. Gorivo bilo 1.km sad je 2.50 km. Nema raja para, plus ubistva, ubodi noževima, lafo ultra pokret, sve to je dovelo do mizerne posjete u cijeloj BIH.
Ali po ko zna koji put ponavljam na cijelom balkanu je posjeta qrac, ako će nam lakše biti.
- ultima_palabra
#2674 Re: Sarajevski derbi
A nešto ne vidim da je manje auta na cestama... a pola rezervoara goriva = godišnja kartaganjeta wrote:ultima_palabra wrote:To je već za neke dublje sociološke analize... liga je kvalitetnija, suđenje regularnije. S druge strane, kokuzluk sad i prije dvije godine bare-bare, i prije je bilo prenosa svake moguće lige na SK i Areni... do čega je?JThomas wrote:posjeta je otišla u halu na nivou lige, i to je jedina istina. obične ljude jednostavno ne zanima. to se vidi i po ostalim stadionima osim koševa i grbavice. pa borac je prošle sezone proslavio titulu pred 6.000 ljudi, godinu prije toga imali skoro duplo veći prosjek.
-
F&N
#2675 Re: Sarajevski derbi
Kakve crne pare ba. Pa nije 15 KM karta za utakmicu.
Problem je u opste drustvenom odnosu prema domacoj ligi.
Kada na svakom portalu citas non stop tekstove koji ti ubijaju zelju da dodjes na stadion.
Glupe novinare koji za rad 200 vise klikova od muhe prave balkanski rat na tribinama, koji bombarduju nas o slikama Ronaldovih i Balotelijevih kurvi.
E to je problem, sa ovakvim stavom koje se prenosi na ljude tesko da ce se probuditi veca zainteresovanost za domacu ligu.
Ovo je samo jedan od problema u nizu.
Drugi po meni lezi u uprava klubova, sto ne rade nikakve akcije kako bi kod osnovaca i srednjoskolaca probudili zelju za dolaskom na utakmice i...
Problem je u opste drustvenom odnosu prema domacoj ligi.
Kada na svakom portalu citas non stop tekstove koji ti ubijaju zelju da dodjes na stadion.
Glupe novinare koji za rad 200 vise klikova od muhe prave balkanski rat na tribinama, koji bombarduju nas o slikama Ronaldovih i Balotelijevih kurvi.
E to je problem, sa ovakvim stavom koje se prenosi na ljude tesko da ce se probuditi veca zainteresovanost za domacu ligu.
Ovo je samo jedan od problema u nizu.
Drugi po meni lezi u uprava klubova, sto ne rade nikakve akcije kako bi kod osnovaca i srednjoskolaca probudili zelju za dolaskom na utakmice i...