Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Verocious

#2651 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Uvazili mi dispute za Test web application :izet:

Nego jel ko racuno gdje je najisplativije raditi zadatke?

Na neobuxu su zadaci placeniji ali imas 12% bonusa za razliku od 16%ko CS. Na CS na 50$ od taskova imas 5$ bonusa, ima li tako nesto na neobuxu?

Kakvi su bonusi na eliteu?
hladno

#2652 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by hladno »

Ja sam na elite lvl 0, a vamo sam lvl 3. Ne znam kako to.
hladno

#2653 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by hladno »

Smijeh2015 wrote:
hladno wrote:Ja sam na elite lvl 0, a vamo sam lvl 3. Ne znam kako to.
Od kada ti tako stoji,ako je od sinoć znaš da je bilo problema svima što se levela tiče ?
Ako si se nedavno povezao onda treba sačekati malo dok se uvežu profili.
Provjeri da nisi slučajno novi profil napravio na Elite,to se ne smije.
Danas se prvi put registrovo na elite. Dosad nisam ni znao da postoji.

Znači treba čekat da me povežu. :D
AhmetShabo

#2654 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

Imaju bug na zadatku specification categorization, poslao sam tiket, nadam se da ce mi vratiti preciznost i da radim dalje ovaj task,

Image

Image
Verocious

#2655 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Smijeh2015 wrote:
Uđi na Elite pa pogledaj.Najplaćeniji je,nema bonusa ali nema ni provizije pri isplati.
Clixsense 0 bodova.Evo ovaj Find errors je na elite 0.30 ,na Clixsense 0.20 .Ostalo takođe mnogo manje plaćeno.

Neobux je nešto manje plaćen ja mislim od Elite i uzimaju provizuju koliko mi se čini,ali je daleko bolji od Clixsense.
Moram napraviti elite acc, mada kontam CS na 100$ od taskova daje 26$ što nije nikako malo, mozda je zato manje placen, dobri su bonusi
dobojlija81

#2656 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

joooj wrote:Interesantno. Imaju bug i salju ljudima poruke da su dobili level, iako ga vec imaju. Pa sto se tako ne zeznu pa i meni ne posalju poruku cestitke :eh:
znaci jos nista,ja sam pomislio da se u onoj sinocnoj gunguli nece sjetiti i tebe..
nal26exp

#2657 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nal26exp »

joooj, ne znam da li si mi odgovorila da li si radila demographic survey skill test? ja nisam uopšte ni imao statistiku dok nisam to uradio, iako sam već imao 50-ak test pitanja. "Zezni se" nekad, pa im pitanje pošalji na test qouestions, ili tako nešto. ;-)

Zna li neko šta traže kod ovih pitanja o e-bay proizvodima, šta tačno traže kod onih 10 izlistanih proizvoda? Da se poklapa marka, vrsta proizvoda, ili...? Kad sam stavio "no", pošto je u svim inventory results pisalo legaue of legends (stripovi, nalepnice...), rekoše mi da sam pogrešio ??
glitch

#2658 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by glitch »

Smijeh2015 wrote:Kontam da ne radim ove Errors,možda ih dignu na 0.40 $ :-D
bili su jednom i 44c i to punooo lakši nije se trebalo gledati gramatičke greške samo imal duplih riječi i naslovu i jel relevantno ono u lijevoj koloni neki su ubili preko 100$ za noć tad
ja nisam mogo sjećam se tek počinjo samo gledo :lol: :D
a sad vidim za razliku od prošli put uveli i ovih 10 rezultata da moraš gledati sve teže i teže i treba više vremena
možda se kasnije nakanim pa probam
svjezi_ustipak

#2659 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by svjezi_ustipak »

Jel ima iko da je bez upozorenja izgubio sve levele od sinoc?

Ja pisao ticket i mail, nista ne odgovaraju. Nema uopce zadataka za lvl 0. Sta da radim, jel to neka trajna suspenzija?
svjezi_ustipak

#2660 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by svjezi_ustipak »

Smijeh2015 wrote:
svjezi_ustipak wrote:Jel ima iko da je bez upozorenja izgubio sve levele od sinoc?

Ja pisao ticket i mail, nista ne odgovaraju. Nema uopce zadataka za lvl 0. Sta da radim, jel to neka trajna suspenzija?
Pa izgubli smo ih svi bez upozorenja pa su nam vraćeni sa notifikacijama.Ja sam i sa level 1 mogao raditi zadatke level 3.
Vidi da nisi flag pokupio možda.

dobio sam flag prosle sedmice na "80x Bonus - Find Company Leaders (CIO, CTO, Vice President of IT) - 80x BONUS for each verified leader - HIGH PAY", pisao support ticket i nisu mi nikad odgovorili. Ostao bez levela, pisao mailove i ticket danas, nista ne odgovaraju. Onaj major flag nikad nisu skinuli. Najcrnje je sto uredno dobijam bonuse od rijesenih zadataka, ovamo stoji lvl 0 i ne mogu pristupiti. NIkakvog objasnjenja, nista...Veze nemam sta se desava is ta da radim. Ima li iko ideju?
snake c3

#2661 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by snake c3 »

Smijeh2015 wrote:
svjezi_ustipak wrote:Jel ima iko da je bez upozorenja izgubio sve levele od sinoc?

Pa izgubli smo ih svi bez upozorenja pa su nam vraćeni sa notifikacijama.Ja sam i sa level 1 mogao raditi zadatke level 3.
Vidi da nisi flag pokupio možda.
Ja sam također sinoć izgubio sve levele, pa mi vratili u roku od 10 minuta.
Jutros opet sve poskidali, i nekad u toku dana vratili mi level 1, ali 2 ne vraćaju evo od podne danas.

I nemam ni ja zadataka u ponudi da radim, a nemam flag.
almir90

#2662 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Evo ja zaradio za premium, i kupio ga. I dalje sam na level 1, od sada radim samo ono što mi ide od ruke, neke lakše zadatke, da dobijem level 2 i 3. Ove teže samo padam i gubim tačnost.
Last edited by almir90 on 21/11/2016 09:53, edited 1 time in total.
babaroga1x

#2663 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

almir90 wrote:Image

Evo ja zaradio za premium, i kupio ga. I dalje sam na level 1, od sada radim samo ono što mi ide od ruke, neke lakše zadatke, da dobijem level 2 i 3. Ove teže samo padam i gubim tačnost.
čestitam, sigurno će ti se isplatiti :thumbup:

ja imam premium od travnja i vidi se razlika
Janjicar

#2664 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

Ima li na neobux taj Premium i kakve su pogodnosti ?
Ja kako sam vidio ima i to vrijedi samo za referale :S
almir90

#2665 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Janjicar wrote:Ima li na neobux taj Premium i kakve su pogodnosti ?
Imaš golden. Ja sam tamo odlučio kupovati referrale, i za sada mi se ne isplaćuju, a previše me košta recikliranje, dao sam para na recikliranje već, moram nove da zaradim. Vjerujem da je dosta teško naletiti na one koji klikaju redovno, pa da ih možeš stalno obnavljati.
Last edited by almir90 on 12/11/2014 22:48, edited 1 time in total.
almir90

#2666 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

babaroga1x wrote:
čestitam, sigurno će ti se isplatiti :thumbup:

ja imam premium od travnja i vidi se razlika
Dobio sam već novih zadataka, onako samo sam pregledao, sutra ću poslije posla nešto novo raditi, za danas dosta. Radio 9 sati, pa sam danas 4 sata sjedio za CS, evo ruka mi se ukočila od miša. :lol:

Find the Errors on the Page! (Updated Instructions!) (CrowdFlower Official Job)

Žao mi padoh na ovom zadatku, a baš ga dobro plaćaju.
konahawaii

#2667 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

a daaaj, jel ovo do mene il sad vise zajebavaju na ovim errorsima
Janjicar

#2668 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

almir90 wrote:
Imaš golden. Ja sam tamo odlučio kupovati referrale, i za sada mi se ne isplaćuju, a previše me košta recikliranje, dao sam para na recikliranje već, moram nove da zaradim. Vjerujem da je dosta teško naletiti na one koji klikaju redovno, pa da ih možeš stalno obnavljati.
To su automatski referali tako su programirani da nakon nekog vremena se smanji njihovo "kliktanje" ;)

Imao sam i ja 15 referala oko mjesec dana i u pocetku su bili dobri medjutim kasnije opadaju i jedva izvuces i ono ulozeno, ako izvuces...
babaroga1x

#2669 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

almir90 wrote:
Ja sam tamo odlučio kupovati referrale, i za sada mi se ne isplaćuju, a previše me košta recikliranje, dao sam para na recikliranje već, moram nove da zaradim. Vjerujem da je dosta teško naletiti na one koji klikaju redovno, pa da ih možeš stalno obnavljati.
ima premium na neobuxu, košta 90 $... omogućuje ti veču zaradu od referala, možeš ih više imati, ako i veći bonus od taskova...

ima dosta rasprave na netu kako su referali na neobuxu botovi, a ne stvarni ljudi.... ja pokušao i nije mi se isplatilo...

golden na neobux se isplati ako zaradjuješ mjesečno minimalno 75 $ na taskovima... ili ako si kupio tisuće referala...

moja preporuka nemoj.... ja osobno ne volim botove... volim svoj rad
mikrozadatak

#2670 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Janjicar wrote: Imao sam i ja 15 referala oko mjesec dana i u pocetku su bili dobri medjutim kasnije opadaju i jedva izvuces i ono ulozeno, ako izvuces...
Slično prošao s RR, čim sam ih produžio na 2 mjeseca prestali kliktati.
U principu Premium i Golden su dobre stvari, ali Golden na NB je žara tako da ga ne planiram uzimati.
Imam Premium na CS, vrijedi svakog centa.
konahawaii

#2671 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

ja koliko sam do sada shvatio da related by style ide ako imaju istu funkciju, tipa haljina sa haljinom, satovi sa satovima i sl., a ne ako su od istog materijala...kako je shrink wrap tape povezan sa shrink wrap vrećom il pištoljem za shrink wrap. Kako je "turbo cooler" za frižider povezan sa "turbo kit " za motor auta i zašto mi je na jednom stavio netačan naslov jer nije item u množini, kad ima milion slučajeva kad item nije u množini pa nikad nije bilo problem.
almir90

#2672 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Znači da ne dajem pare bezveze na referrale. Ne mogu raditi zadatke na Neobuxu jer mi crowd povezan sa CS.

Evo šta izbaci:

"You can only access this task from one account.

Our records show you have already been active in this task on another rewards site. In order to make sure everyone has a fair chance to access our tasks, you are only allowed to work on a task via one rewards site account."
konahawaii

#2673 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

ja sam do sada dobio 0,44c za referale, a potrošio 1,14$...imam jos 15 dana :| ne vjerujem da ce se isplatit
konahawaii

#2674 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

Smijeh2015 wrote: To vam je kad ne čitate i ne raspitate se.
RENTANI REFERALI SU BOTOVI = bacanje para
Smijeh2015 wrote: Dobri su Errors,do tebe je.
Nije problem što je u množini imenica,problem je ako je nepravilno napisana ta množina.

Uradio sam ih 40 danas i niti jedan nije imao bug.Poslije ću još sad gledam seriju :-D

Citao sam ja sve to i svjesno sam isao na rizik jer mi nije zao ako izgubim 20c da sam isprobam nesto :)

Ma uradio sam ih do sada stotine i nikad nisu ovako zezali
konahawaii

#2675 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

ja mislim da je bio snowboard lock, kažu ne valja, treba locks
Post Reply