Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arslanbey

#2651 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

gnjev wrote:Jarane ako ti je pilot top posao , sta je onda posao u bh telecomu
ajde dobro u bosni nema tih tracionalnih podjela :D kod nas i doktor pati s mizernom platom :oops:
Capsicum

#2652 Re: Avionske nesrece

Post by Capsicum »

OldMayor wrote:A kako niko nije uspio kontakirati zemlju iz aviona, je li imaju neku radio vezu telefon van cockpita jbmu.

Ako nista eto da barem jave, budala nam evo ne da da udjemo u kabinu...
I koja korist od toga?
arslanbey

#2653 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Capsicum wrote:
OldMayor wrote:A kako niko nije uspio kontakirati zemlju iz aviona, je li imaju neku radio vezu telefon van cockpita jbmu.

I koja korist od toga?
ja da sam u toj situaciji javio bi se recimo porodici da kazem zbogom
OldMayor

#2654 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

Capsicum wrote:

I koja korist od toga?
Pa ako nista znali bi barem onda 100% sta se desilo.
stakasa

#2655 Re: Avionske nesrece

Post by stakasa »

Zviz wrote:Nisam u toku koliko drzi ona teroija nekog Times iz US and A :D o scenariju, da je kopilot izasao a potom se pilot zakljuci i strmoglavio avion u stijenu.

Inace opcije su a: da su pospavali, jer je nestalo kisika na neki nacin. b: samoubistvo ... trece opcije nema. bojim se da ce reci na samoubistvo, jer je lakse opravdati kompaniji. To je cin pojedinca, ne onog ili ovog.
Opet on o prevarama, mahinacijama, osiguravajuca drustva, odstete...
petunija

#2656 Re: Avionske nesrece

Post by petunija »

Tomahawk11 wrote:
agent_zero wrote:
insomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota

Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze

Bice ovdje jos svega
Ma nek' jedu govna :-x

Šta će bolesnici u kokpitu ili bilo čemu vezanom za avione? To je javni prevoz, a ne privatno auto.
Budala ne moze dobiti vozacku ni za putnicki automobil.
Itekako može, dokaza oko tebe koliko hoćeš
Tomahawk11
Globalni moderator

#2657 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

@petunija, naravno da moze, govorim o drzavama gdje se zakon postuje, gdje nije moguce stelom doci do vozacke.
insomnia78

#2658 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Vjerovatno su bili zauzeti pokusajima da udju u kabinu
Tomahawk11
Globalni moderator

#2659 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

Lucky Strike wrote:Pilot - kapetan je pokušao sjekirom da razvali vrata cock pita, ali bezuspješno.

Mada ni C4 ne bi pomogao, ali očajan čovjek radi sve da se spasi.

Samo jedna stvar mi nije jasna, doduše. Postoji li kamera koja snima unutar kabine, pa da istražitelji mogu provjeriti jel Andreas bio živ i sta je sve tačno radio unutra?

Mislim , kamera koja snima pilote i to da se negdje zabilježi?

To bi trebali uvesti od sada da neko ima uvid u stanje cock pita..
A kazu sjekira bila u kabini....
insomnia78

#2660 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

DakleM, prema dokumentima nadjenim u stanu, bolovao je i ljecio se od neceg
Na dan nesrece je trebao biti na bolovanju
Sve to je krio od poslodavca
last mohicans

#2661 Re: Avionske nesrece

Post by last mohicans »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Sindikat francuskih pilota najavio je tuzbu protiv nepoznate osobe zbog krsenja profesionalne tajne a u vezi sa iznosenjem u javnost onog oko depresije i lijecenja
Sa poosebnim osvrtom na ljude iz BEA koji na konferenciji za medije kazu kako nemaju nista za saopstiti a onda kasnije nezvanicno puste pricu i optuze kopilota

Sef sindikata francuskih pilota u vezi ove price o sjekiri iz "Bilda" kaze: "jedina sjekira u avionu postoji u kokpitu"
Znaci da "Bild" laze

Bice ovdje jos svega
Ma sve mi vise sumnjiva ova teorija ,prebrzo su oni optuzili pilota za ovo,,nije ovo laka optuzba
jos izlaze s sumnjivim detaljima tipa "lako dise" :zzzz:
Nije mi jasno ovo sa slusalicama.Ako je lik imao zamisao da se skrsi,pa valjda ce skinuti slusalice,koji ce mu klinac?
Opet,ako su drugi mikrofoni u kokpitu u pitanju,pa sta je to tako jako,da i disanje prepoznaje?
Ocigledno kopilot nije imao nista za poruciti,pa nije ni rijec prozborio.Zar su mu slusalice potrebne da bi se ubio ako je narikto automatsko poniranje.
LonelyWolf

#2662 Re: Avionske nesrece

Post by LonelyWolf »

sadie_forever wrote:Danas sam citao da su nasli nesto u njegovoj kuci ali nisu izasli s tim sta je,navodno treba testirati...pa jel bilo jos sta na tu temu?
vjerovatno droga??? :shock:
Našli Kur'an pa se zadeverali.
insomnia78

#2663 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Piloti su ljudi od rutine
Sto ce kamikazama kacige :lol:
Capsicum

#2664 Re: Avionske nesrece

Post by Capsicum »

OldMayor wrote:
Capsicum wrote:

I koja korist od toga?
Pa ako nista znali bi barem onda 100% sta se desilo.
Iskreno, ako mi prijeti pogibija, najmanja mi je briga hoce li javnost znati kako se to desilo. Radije bih napore usmjerio na rjesavanje problema, ako je ikako moguce. Recimo probati pomoci pilotu da provali vrata.
statixx

#2665 Re: Avionske nesrece

Post by statixx »

LonelyWolf wrote:
sadie_forever wrote:Danas sam citao da su nasli nesto u njegovoj kuci ali nisu izasli s tim sta je,navodno treba testirati...pa jel bilo jos sta na tu temu?
:D
insomnia78

#2666 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

LonelyWolf wrote:
Nasli papire od doktora, lijecio se od neceg i taj dan uopste nije trebo raditi
LonelyWolf

#2667 Re: Avionske nesrece

Post by LonelyWolf »

insomnia78 wrote:
LonelyWolf wrote:
Nasli papire od doktora, lijecio se od neceg i taj dan uopste nije trebo raditi
:D
insomnia78

#2668 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Najozbiljnije, presutio bolovanje
It_is_a_Leclerc

#2669 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Um samoubice je vrlo kompleksan i praktički ga je, sa stajališta zdrave osobe, nemoguće razumjeti. Duboko ispod svega, samoubica očekuje da će svojim činom izazvati sažaljenje, prihvatanje i da će ljudi shvatiti zašto je to učinio. Teška su to stanja. Depresija nije nešto iz čega te izvuče piva sa jaranima, pjesme Halida Bešlića ili nešto takvo. Dugo i neizvjesno liječenje antidepresivima, pa posrtanje, pa opet padanje u depresiju itd. Što je najgore, može pogoditi svakog... I ne znaš da si depresivan dok ne dođeš do ovog stanja...

Zato Lublitz nije budala. Budala bi bio da je, zbog prekida s curom, iz čistog mira odlučio pobiti ove ljude. Ako je bio bolestan, a sve ukazuje da jest, sve što on radi je djelo bolesne osobe, i jednako je situaciji u kojoj bi pilot imao moždani udar, pao na kontrolnu ploču i oborio avion. To što je on lažirao, sakrivao dokaze da je bolestan, i što niko nije vidio je druga priča. Da ne kažem da osoba koja se liječi od depresije nipošto, ni za živu glavu, ne smije upravljati mašinama i vozilima.

Ovo će sigurno utjecati na sistem kontrole zdravstvenog stanja pilota. Dosad se radilo više na fizičkom zdravlju, stanju srca, krvnih žila i pluća, al' sada će se puno više pažnje posvetiti mentalnom zdravlju.
omar little

#2670 Re: Avionske nesrece

Post by omar little »

tipicna knee-jerk reakcija aviokompanija i nadzornih organa. pravi se drama tolika oko dvoje ljudi u kabini, a srz problema su paranoidne regulacije oko vrata koje su donijeli zbog amerike. pitanje je vremena kada ce pojest to sto su uradili (praviti se kao da nista nije bilo) pa iskombinirati mogucnost pristupa i otvaranja vrata . manje paranoje od imaginarnih muhameda koji te napadaju, vise pameti i racionalnosti. nikad ne skodi.
uglavnomja

#2671 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

Lucky Strike wrote:
insomnia78 wrote:Najozbiljnije, presutio bolovanje
I sta to treba da znači? Da je sklon samoubistvu jer je trebo ići taj dan na bolovanje, a nije?

Nidje veze

zasto nidje veze?

ako je poslat na bolovanje zbog psihickih problema i ako mu je to bila podloga da izgubi posao i nikad vvise ne bude pilot ...
Vitezanin

#2672 Re: Avionske nesrece

Post by Vitezanin »

Ironija je što svakom novom nesrećom dolazi od unapređenja sigurnosti i promjene mjera. Eto, da bi ljudi shvatili gdje su greške i kako ih popraviti mora se dogoditi nesreća i 150-200 ljudi mora izgubiti život.
OldMayor

#2673 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

Me generalno ovo sa vratima je toliko glupo, da ne mozes da vjerujes da su to tako napravili...ne znam, pa bilo je dovoljno da idu nekom logikom ono ajmo vidjeti koji su najgori moguci scenariji i sknotali bi da im je sistem qrac.

Dakle, realno ako je neko toliko zaludjen, moze biti operiran izvana, dobiti posao, srusiti avion na ovaj nacin. Pa zar nisu i oni sto su se zabili u twin towerse bili skolovani piloti. I siguran sam da bi mogli naci i takvih budala za ovakav poduhvat.

Je li piloti uvijek lete ovako u istoj ekipi. Ili ih mijenjaju kako koji let?
insomnia78

#2674 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Lucky Strike wrote:
insomnia78 wrote:Najozbiljnije, presutio bolovanje
I sta to treba da znači? Da je sklon samoubistvu jer je trebo ići taj dan na bolovanje, a nije?

Nidje veze
Vidi vako
Imao je tu istoriju depresije al nema veze, zanemarimo to, nek je skroz nesto drugo u pitanju, posto jos nisu rekli sta je
Znaci, prema dokumentima
Bolestan je i lijeci se
Naravno ne prijavljuje poslodavcu
Stanje mu se pogorsava i doktor ga salje na bolovanje
Ako preda papire za bolovanje u preduzece :lol: na njima pise sta je u pitanju
Vjerovatno nije nista bezveze i zna da ce mu stopirati ili slroz zabraniti letenje
On to presuti, ode taj dan na pos'o i zavrsi to sve
insomnia78

#2675 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

OldMayor wrote:Me generalno ovo sa vratima je toliko glupo, da ne mozes da vjerujes da su to tako napravili...ne znam, pa bilo je dovoljno da idu nekom logikom ono ajmo vidjeti koji su najgori moguci scenariji i sknotali bi da im je sistem qrac.

Dakle, realno ako je neko toliko zaludjen, moze biti operiran izvana, dobiti posao, srusiti avion na ovaj nacin. Pa zar nisu i oni sto su se zabili u twin towerse bili skolovani piloti. I siguran sam da bi mogli naci i takvih budala za ovakav poduhvat.

Je li piloti uvijek lete ovako u istoj ekipi. Ili ih mijenjaju kako koji let?
Pa zato u USA uvjek budu u paru u kabini
Nije glupo
Ako je pilot svjestan, niko ne moze otvoriti vrata bez njegove dozvole, ako nije sifra se moze zaobici
Da bi sprjecili ovakve stvari uvijek su u paru
Evo sad ce i u Evropi svi uvesti to pravilo
Post Reply