Nisi pogriješila, zamisli i zapitaj sebe: " zasto firme u kojima redovno isplacuju visoke plate i doprinose NIKAD NISU OBJAVILE KONKURS" i sve ce ti biti jasno. Al je super tajna u takvim firmama pricat " o stelama" , valjda radnicima tesko priznat da su dosli stelom.[Emma] wrote:Hvala na odgovoru, dobila sam još sličnih mišljenja, šteta nakon toliko poslatih mailova na koje mi niko nije odgovorio, dobijem neki poziv da apliciram i eto i to ispadne smeće. Izgleda da se pristojno radno mjesto može naći samo preko veze, a na posao.ba i slično možeš samo naletjeti na izrabljivače. Bar je takvo moje dosadašnje iskustvo.
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
-
modem33
#2651 Re: Jadi nas nezaposlenih
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2652 Re: Jadi nas nezaposlenih
sWeeT_Companion wrote:Dežurni, apsolutno netačno. I nemate potrebu diskusiju spuštati na lični nivo, vrijeđati njeno dostojanstvo gospođa majku, ženu i kraljicu. Ništa manje najznačajniju ličnost u životu svake jedinke.dezurni_ucenik wrote:Nije nam dosta nasih crnjaka, jos ovaj dosao da podjebava. Idi ba materi svojoj prosipaj te gluposti.
Opet, kao što rekoh. Nije mi doljevati ulje na vatru. Ali optimizam ne smije biti ispod debelog itisona pesimizma, razočaranja i pasivnosti. Dosta pasivnosti, koje izmisli. Dosta floskula i dosta ne znam šta ću! To je za kukavice. I kukavica je najgora osobina kod čovjeka, zanemarimo li higijenu usta.
Nema predaje, sve dok se ne ostvari cilj. Nisi broj i to JA nije malo i beznačajno. JA je najdostojanstveniji oblik borbe protiv onog što se želi duhom izgubiti. Nemojte ovo shvatati lično, ali većina vas nezaposlenih jednostavno ne čini ništa da stopira prolaženje vlastitog života. A život je jedan i mora biti vrijedan. Ne smije se dozvoliti da odlazak na biro postane rutina, ne smije se dozvoliti da šezdesetogodišnja radnica vidi u tebi sažaljanja, da te sažaljeva. Zaboravi. Pa makar brale sakupljao plastiku na obali Save ili Drine, kako ti volja. Nije ni Piva mizerija. Da smo jasni.
Nema posustajanja. Važno je imati cilj i slijediti ga. Volju. I naravno samopouzdanje. To je ključno. Moj drugar nikada nije znao taktizirati, a ni nacrtati portret, ali je jbno od svoje desete godine sadio kornišone. I danas zapošljava sve one koji su to znali. tada.
- mirsek
#2653 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kontam logiku ali evo npr. authority partners softverska firma ima haman svake sedmice neki oglas za zaposljavanje.modem33 wrote:Nisi pogriješila, zamisli i zapitaj sebe: " zasto firme u kojima redovno isplacuju visoke plate i doprinose NIKAD NISU OBJAVILE KONKURS" i sve ce ti biti jasno. Al je super tajna u takvim firmama pricat " o stelama" , valjda radnicima tesko priznat da su dosli stelom.[Emma] wrote:Hvala na odgovoru, dobila sam još sličnih mišljenja, šteta nakon toliko poslatih mailova na koje mi niko nije odgovorio, dobijem neki poziv da apliciram i eto i to ispadne smeće. Izgleda da se pristojno radno mjesto može naći samo preko veze, a na posao.ba i slično možeš samo naletjeti na izrabljivače. Bar je takvo moje dosadašnje iskustvo.
Da li je do radnog okruzenja i neredovnih/niskih plata pa ih radnici napustaju ili do pokusaja firme da nadje dovoljan broj radnika jer im se obim posla stalno poveca ili mozda primljeni radnici slabo znaju svoj posao ko ce mu ga znati.
-
[Emma]
#2654 Re: Jadi nas nezaposlenih
Koliko sam ja upucena u API su uslovi dobri i radnici su zadovoljni ali i tu je tesko bez preporuke ako si junior. Primijeti da su oglasi vecinom za seniore. u globalu istina je da postoje posteno konkursi za dobre firme ali to je ograniceno na IT
-
bumerangss
#2655 Re: Jadi nas nezaposlenih
izasao konkurs u GRAS-u da primaju 10 vozaca, pa bujrum ko zeli da radi 6 sati dnevno, vikend slobodan, plata 1200KM plus topli obrok 12KM plus procenat od prodatih karata, plus staz, plus prevoz, godišnji minimum 18 dana, regres...
PS Ko nema štele nek ne pokušava!
PS Ko nema štele nek ne pokušava!
-
zippoo87
#2656 Re: Jadi nas nezaposlenih
bio oglas na posao.ba za ghetaldus optiku i aplicirao sam i nikakvog ni odgovora ni nista a fol neka nazovi renomirana optika i jos strana (hrvatska)
izgleda da svi brzo prihvate bosanske standarde
istekao je u subotu...
izgleda da svi brzo prihvate bosanske standarde
istekao je u subotu...
- ćiribiribela
#2657 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja danas dobila mail s pitanjem kad mogu poceti 1.8. ili 1.9. Druga drzava u pitanju, i sad imam mixed feelings 
- sWeeT_Companion
#2658 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ništa mixed. Život je kratak. Ne propuštaj prilike. Naravno, racionalno se raspitaj ko gdje,šta i i kako. Da su s' mozgom ok.
Ima samopouzdanja i bez lažne skromnosti napravi korak, pokaži da možeš, želiš i znaš. Stići će nagrada. Svak je dobije, ako želi.
Ima samopouzdanja i bez lažne skromnosti napravi korak, pokaži da možeš, želiš i znaš. Stići će nagrada. Svak je dobije, ako želi.
-
BIONA
#2659 Re: Jadi nas nezaposlenih
ćiribiribela wrote:Ja danas dobila mail s pitanjem kad mogu poceti 1.8. ili 1.9. Druga drzava u pitanju, i sad imam mixed feelings
Idi, a posebno ako te ne veze momak, muz ili roditalji! Sretno!
- vjesticanametli
#2660 Re: Jadi nas nezaposlenih
i to nije razlog da ostanes svezana.....samo dobra organizacija i sretno
razvezi se ako si svezana i idi

razvezi se ako si svezana i idi
- ćiribiribela
#2661 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hvala vam, rekla sam 1.9. pa cu vidjeti sta ce dalje biti. Nije ovo prvi put da mi dodje pred gotovo pa da imam onda neki problem sa papirologijom.
- sWeeT_Companion
#2662 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nipošto. Antipolitika i antiliberalizacija.
Samo direkt i u kost.
Ne vidim šta je to u mojim postovima provokativno.
Mladi su u ovoj jadnoj zemlji izgubili potrebu za tim JA. Samopouzdanje im je razvijeno ko turkmenistanska odbojka. Ne vide perspektivu, u tom svom beznađu i sivilu ne vide ni smisao šetnje, a kamo li konkursa, to je ono što me brine i što pokušavam barem pisanjem otkloniti. Nema stajanja. Posao će doći, ali ne na tanjiru, za njega se mora boriti, biti iznad prosjeka. Imati samopouzdanje, volju. Sjedenjem za kompom se problem neće rješiti. Nezaposlenog ne treba sažaljevati ni tješiti. Niti on sam sebe smije toliko omalovažiti rečenicom " Oni imaju štelu"
Samopouzdanje ne smije biti na easy.
Samo direkt i u kost.
Ne vidim šta je to u mojim postovima provokativno.
Mladi su u ovoj jadnoj zemlji izgubili potrebu za tim JA. Samopouzdanje im je razvijeno ko turkmenistanska odbojka. Ne vide perspektivu, u tom svom beznađu i sivilu ne vide ni smisao šetnje, a kamo li konkursa, to je ono što me brine i što pokušavam barem pisanjem otkloniti. Nema stajanja. Posao će doći, ali ne na tanjiru, za njega se mora boriti, biti iznad prosjeka. Imati samopouzdanje, volju. Sjedenjem za kompom se problem neće rješiti. Nezaposlenog ne treba sažaljevati ni tješiti. Niti on sam sebe smije toliko omalovažiti rečenicom " Oni imaju štelu"
Samopouzdanje ne smije biti na easy.
- ExNihilo
#2663 Re: Jadi nas nezaposlenih
Je li ti to objasnila ona babuskara što je tarabiš?
- sWeeT_Companion
#2664 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nemoj da si vulgaran.
Ako si nezaposlen, nisam ti ja kriv. Tvoje je da se boriš, da pokušaš na sve načine dođi do posle, kad kažem sve, mislim na legitimne. Nikako gaženje preko ______.
Pasivnošću nećeš postići ništa. Preuzmi stvari u svoje ruke, sa jasnim ciljem, nikako pognuta čela. Šansa će doći, važno je samo biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Onaj ko gleda posao po težini i plati, taj ne zna što želi.
Ako si nezaposlen, nisam ti ja kriv. Tvoje je da se boriš, da pokušaš na sve načine dođi do posle, kad kažem sve, mislim na legitimne. Nikako gaženje preko ______.
Pasivnošću nećeš postići ništa. Preuzmi stvari u svoje ruke, sa jasnim ciljem, nikako pognuta čela. Šansa će doći, važno je samo biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Onaj ko gleda posao po težini i plati, taj ne zna što želi.
- ExNihilo
#2665 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nisam nezaposlen. Ali sam bio. I znam da nikakva self-help filozofija neće neutralisati strukturalne probleme sistema koji generira masovnu nezaposlenost.
No, to nije ono što sam pitao. Pitam kako to da, uz takvu količinu pozitivne filozofije, ti zaglaviš sa fosilom? Dakle, zanimaju me pragmatični dometi tvojih svjetonazora.
No, to nije ono što sam pitao. Pitam kako to da, uz takvu količinu pozitivne filozofije, ti zaglaviš sa fosilom? Dakle, zanimaju me pragmatični dometi tvojih svjetonazora.
- sWeeT_Companion
#2666 Re: Jadi nas nezaposlenih
Pa već sam objasnio. Kolegica sa faksa.
Ne vidim šta je tu toliko nenormalno. Pravio sam se da nisam vidio prošli vulgarizam.
Ali nemoj da idemo u off.
Samopouzdanje, Cilj, Vjera i Volja. Ključ uspjeha. Volonterizam po potrebi.
Ne vidim šta je tu toliko nenormalno. Pravio sam se da nisam vidio prošli vulgarizam.
- ExNihilo
#2667 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti definitivno zaslužuješ bolje od žene kojoj možeš sin (unuk?) biti. Ne zadovoljavaj se tuđim otpacima. Ne idi linijom manjeg otpora. Ne pristaj na škart, robu isteklog roka trajanja, prosječnost. Samopuzdanje, cilj i volja. Sa tim arsenalom pozitive, siguran sam da ćeš naći partnericu zaista dostojnu sebe. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom vlastitom zrelošću. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom mladolikošću pomenute. Ne racionaliziraj, pogledaj istini u oči. Otvorio si temu s namjerom da zatomiš crva sumnje što te izjeda, da čuješ riječi ohrabrenja, da nađeš opravdanje. Ne! Spali iluzije. Oslušni tog crva. Strgaj opsjene.sWeeT_Companion wrote:Pa već sam objasnio. Kolegica sa faksa.
Nemoj da se bojiš. Zapamti: hrabre sreća prati. Pasivnost ti je najveći neprijatelj. Ništa nećeš riješiti otvaranjem tema po forumu, tražeći savjete od anonimusa. Sva rješenja su u tebi samom. Odgovori koje tražiš ne leže u nulama i jedinicama cyber bespuća, već u tebi. Jedina bitna konekcija jeste ona među tvojim sinapsama.
-
Ci-Nick
#2668 Re: Jadi nas nezaposlenih
@ sWeeT_Companion,
kažeš moraš biti nadprosječan,.. šta da rade prosječni i ispodprosječni kojih je mnogo više ?
Pogledaš ljude kojima dobro ide u životu.
Puni samopouzdanja, optimizma,... čovjek bi rekao sve znaju, sve mogu i sve im polazi za rukom.
Što god dotaknu pozlati se.
Postavlja se pitanje da li im dobro ide zato što imaju samopouzdanje ili imaju samopouzdanje zato što im dobro ide.
Možeš palamuditi koliko hoćeš ali iz iskustva znam da je izgradnja samopouzdanja proces.
Hemijski i fizički proces koji se odvija u mozgu i ne može biti simuliran, ležiran.
Bez onaniranja nema svršavanja ( čast izuzecima ).
Ne može čovjek jednog jutra ustati i reći od danas dižem čelo i iem kroz život sigurnog koraka !
Samopouzdanje se gradi, ti mali pozitivni pomaci ga formiraju. A sruši se vrlo lako, ko kula od karata.
Moja preporuka, sistemski raditi, praviti pomake, korak po korak.
Sretno !
kažeš moraš biti nadprosječan,.. šta da rade prosječni i ispodprosječni kojih je mnogo više ?
Pogledaš ljude kojima dobro ide u životu.
Puni samopouzdanja, optimizma,... čovjek bi rekao sve znaju, sve mogu i sve im polazi za rukom.
Što god dotaknu pozlati se.
Postavlja se pitanje da li im dobro ide zato što imaju samopouzdanje ili imaju samopouzdanje zato što im dobro ide.
Možeš palamuditi koliko hoćeš ali iz iskustva znam da je izgradnja samopouzdanja proces.
Hemijski i fizički proces koji se odvija u mozgu i ne može biti simuliran, ležiran.
Bez onaniranja nema svršavanja ( čast izuzecima ).
Ne može čovjek jednog jutra ustati i reći od danas dižem čelo i iem kroz život sigurnog koraka !
Samopouzdanje se gradi, ti mali pozitivni pomaci ga formiraju. A sruši se vrlo lako, ko kula od karata.
Moja preporuka, sistemski raditi, praviti pomake, korak po korak.
Sretno !
- sWeeT_Companion
#2669 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti definitivno nisi sve pročitao kako treba. Ta žena (još uvijek djevojka) nije meni djevojka, cura, ljubavnica, niti neko s kim želim zajednicu tog tipa. Dakle ne vidim zašto me takvim pristupom želiš omalovažiti. A uzgred, izgleda bolje nego 89% djevojaka od 25.ExNihilo wrote:Ti definitivno zaslužuješ bolje od žene kojoj možeš sin (unuk?) biti. Ne zadovoljavaj se tuđim otpacima. Ne idi linijom manjeg otpora. Ne pristaj na škart, robu isteklog roka trajanja, prosječnost. Samopuzdanje, cilj i volja. Sa tim arsenalom pozitive, siguran sam da ćeš naći partnericu zaista dostojnu sebe. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom vlastitom zrelošću. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom mladolikošću pomenute. Ne racionaliziraj, pogledaj istini u oči. Otvorio si temu s namjerom da zatomiš crva sumnje što te izjeda, da čuješ riječi ohrabrenja, da nađeš opravdanje. Ne! Spali iluzije. Oslušni tog crva. Strgaj opsjene.sWeeT_Companion wrote:Pa već sam objasnio. Kolegica sa faksa.
Nemoj da se bojiš. Zapamti: hrabre sreća prati. Pasivnost ti je najveći neprijatelj. Ništa nećeš riješiti otvaranjem tema po forumu, tražeći savjete od anonimusa. Sva rješenja su u tebi samom. Odgovori koje tražiš ne leže u nulama i jedinicama cyber bespuća, već u tebi. Jedina bitna konekcija jeste ona među tvojim sinapsama.
Što se ostalog tiče. Ne ponavljaj moju percepciju.
Da uče, usavršavaju se, sve dok izađu iz te ispodprosječnosti. Volja, želja, rad. Ništa drugo im nije preostalo, inače slijedi kupanje u rijeci i dani u nekom zapuštenom haustoru kad odu mama i tata.kažeš moraš biti nadprosječan,.. šta da rade prosječni i ispodprosječni kojih je mnogo više ?
-
Voltriz
#2670 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hahah kakav kontra napad, Realova veza iz 2000-tih bi pozavidila na ovakvom prenosenju lopteExNihilo wrote:Ti definitivno zaslužuješ bolje od žene kojoj možeš sin (unuk?) biti. Ne zadovoljavaj se tuđim otpacima. Ne idi linijom manjeg otpora. Ne pristaj na škart, robu isteklog roka trajanja, prosječnost. Samopuzdanje, cilj i volja. Sa tim arsenalom pozitive, siguran sam da ćeš naći partnericu zaista dostojnu sebe. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom vlastitom zrelošću. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom mladolikošću pomenute. Ne racionaliziraj, pogledaj istini u oči. Otvorio si temu s namjerom da zatomiš crva sumnje što te izjeda, da čuješ riječi ohrabrenja, da nađeš opravdanje. Ne! Spali iluzije. Oslušni tog crva. Strgaj opsjene.sWeeT_Companion wrote:Pa već sam objasnio. Kolegica sa faksa.
- JThomas
#2671 Re: Jadi nas nezaposlenih
nikakav pravi posao ti ne možeš naučiti osim radeći ga. lijepo je ići na kurseve, učiti jezike je još bolje, ali to nije učiti posao. toga nema dok ti neko ne da šansu da ga stvarno radiš.
-
prog321
#2672 Re: Jadi nas nezaposlenih
Neki ljudi su ubijeni u pojam od rodjenja i ne mozes nista uraditi da ih popravis.
Ako su ti roditelji neuspjesni, rodjaci nepismeni, prijatelji klosari, kakve su sanse da ces ti biti drugaciji ?
Predaj se.
Ako su ti roditelji neuspjesni, rodjaci nepismeni, prijatelji klosari, kakve su sanse da ces ti biti drugaciji ?
Predaj se.
- ExNihilo
#2673 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti pričaš, ali sve što ja čujem jesu izgovori. Navodiš tačno one racionalizacije koje sam gore spomenuo. Moraš sebi priznati problem. Priznanje problema je prvi korak ka rješenju istog.sWeeT_Companion wrote:Ti definitivno nisi sve pročitao kako treba. Ta žena (još uvijek djevojka) nije meni djevojka, cura, ljubavnica, niti neko s kim želim zajednicu tog tipa. Dakle ne vidim zašto me takvim pristupom želiš omalovažiti. A uzgred, izgleda bolje nego 89% djevojaka od 25.ExNihilo wrote:Ti definitivno zaslužuješ bolje od žene kojoj možeš sin (unuk?) biti. Ne zadovoljavaj se tuđim otpacima. Ne idi linijom manjeg otpora. Ne pristaj na škart, robu isteklog roka trajanja, prosječnost. Samopuzdanje, cilj i volja. Sa tim arsenalom pozitive, siguran sam da ćeš naći partnericu zaista dostojnu sebe. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom vlastitom zrelošću. Ne racionaliziraj jaz među vama tobožnjom mladolikošću pomenute. Ne racionaliziraj, pogledaj istini u oči. Otvorio si temu s namjerom da zatomiš crva sumnje što te izjeda, da čuješ riječi ohrabrenja, da nađeš opravdanje. Ne! Spali iluzije. Oslušni tog crva. Strgaj opsjene.sWeeT_Companion wrote:Pa već sam objasnio. Kolegica sa faksa.
Što se ostalog tiče. Ne ponavljaj moju percepciju.
Potpuno je irelevantno kako vi "formalno-pravno" definirate svoj odnos. Suština priče jeste da ne trebaš ni sekundu svoje mladosti, zlatnog doba života, protraćiti na tercijarni kvalitet. Ne dozvoli da te starost pita gdje ti je bila mladost. Carpe diem. Oslobodi se lanaca pasivnosti. Uroni u život.
-
mali_balon
#2674 Re: Jadi nas nezaposlenih
E vozdra raja ja evo mene opet medju vas hronicno nezaposlene ljenjivce
, nije me odavno bilo pritso poso
.
NE se sikirat bit ce nesta,svak ima svoju nafaku (valjal ova
)
NE se sikirat bit ce nesta,svak ima svoju nafaku (valjal ova
-
El_comadante
#2675 Re: Jadi nas nezaposlenih
samo da se i ja prijavim na ovu temu, i ja sam odnedavno nažalost nezaposlen. gdje vi pratite oglase za posao? (osim u dnevnoj štampi)