Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Pisistratus

#2651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

HM 2011 wrote:
Pisistratus wrote:
HM 2011 wrote:
Nemoj više takva poređenja postavljati - štetiš stranci - ne bi to ovdje ni pas sa maslom pojeo....
Pa ako ne vidite svu korist direktne demokratije, bojim se da će prije ili kasnije i ova stranka postati ista kao i ostale. Direktna demokratija je jedino, zapamtite jedino što u ovim uslovima može jednu stranku sačuvati totalne kontrole jedne ličnosti ili rukovodeće klike. Ne govorim sad ovdje o Željku Komšiću, u njegove namjere ne sumnjam, nego šta će biti kad jednom ne bude Željka Komšića? Da li će poslije doći drugi Željko Komšić, ili će doći neko sa željom i ciljem da zavlada sam. Ja do sad nisam vidio izuzetak u pravilu u strankama u BiH. Dodik je na čelu SNSD od 1997, Zlatko isto od 97' - 98', Bosić od 99', Tihić od 2002, itd, itd, Ta poređenja su odraz cjelokupne političke klime u BiH, nisu napravljena s namjerom da omalovažavam Željka Komšića ili bilo koga drugog, isto i pominjanje Chaveza. Ja se samo nadam da će rukovodstvo stranke postupiti u skladu s razumom i demokratskim principima i kaniti se kongresa i kojekakvih skupova na kojima "delegati" glasaju o rukovodstvu. Ako u stranci koja ima (lupam) 50 000 članova na kongresu glasa 1000 i izabere rukovodstvo, zar mi nemamo pravo tu stranku nazvati tiranskom? Aktivacija članstva jest ono što garantuje demokratiju unutar stranke i čuvanje od zloupotrebe njenih rukovodećih pozicija.
Ja ti i govorim o blagodatima direktne demokratije - nema izbora napamet - nego kvalitet se gleda, mjeri, vaga, javno - svima dostupno.....

Ako budu lobiji i glasanje ko je ljepši i ko se više svima sviđa - tek tako - nema ništa od toga....

Dovedi onda nekog DJ-a popularnog - sve će trebice glasati za njega,

Dovedi Gileta - imaš masu glasova -

to što i jedan i drugi ne znaju puno o upravljanju društvom - niti imaju formirano političko mišljenje - niti planiraju da ga imaju -

ukratko - ako hoćeš napredak ili nešto bolje - ne ide to tako..... Osim ako predsjedništvo stranke...... i to je u suštini to....

To opet vi mislite, a pogrešno mislite. Da su se ljudima sviđali više DJ-evi, vjerujte mi Željko Komšić ne bi bio tu gdje jeste. I da jeste tako, hipotetički gledano, neka se protukandidati dokažu svojom sposobnošćču, govorničkim vještinama i ostalim kvalitetima protiv tih DJ-eva.. U tome je korist deirektnog biranja, i aktivacije članstva, što će u tim procesima izlaziti na površinu ljudi koji su najsposobniji. E sad, stranka ima svoja pravila, ko može biti član ko ne može. Od toga zavisi i kakvi će biti kandidati na kraju krajeva..
Katamaran_Sa

#2652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Po tvojoj logici, svi političari u BiH su komunisti :-)

No, šta i da je prebjeg, zašto bi ta osobina bila diskriminirajuća ili ponižavajuća? Zašto neko ne bi imao pravo na promjenu vlastitih političkih percepcija? Ako su bivši komunisti preko noći postali "demokrate", onda i današnji prebjezi imaju slična prava :oops:[/quote
Nisu svi ali ZK je definitivno jedan od njih, promjenio se sistem pa je prelaz komunista u demokrate nekako bio "prirodan" jer mi vise nismo u Socijalizmu.
HM 2011

#2653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Pisistratus wrote:
HM 2011 wrote:
Pisistratus wrote:
Pa ako ne vidite svu korist direktne demokratije, bojim se da će prije ili kasnije i ova stranka postati ista kao i ostale. Direktna demokratija je jedino, zapamtite jedino što u ovim uslovima može jednu stranku sačuvati totalne kontrole jedne ličnosti ili rukovodeće klike. Ne govorim sad ovdje o Željku Komšiću, u njegove namjere ne sumnjam, nego šta će biti kad jednom ne bude Željka Komšića? Da li će poslije doći drugi Željko Komšić, ili će doći neko sa željom i ciljem da zavlada sam. Ja do sad nisam vidio izuzetak u pravilu u strankama u BiH. Dodik je na čelu SNSD od 1997, Zlatko isto od 97' - 98', Bosić od 99', Tihić od 2002, itd, itd, Ta poređenja su odraz cjelokupne političke klime u BiH, nisu napravljena s namjerom da omalovažavam Željka Komšića ili bilo koga drugog, isto i pominjanje Chaveza. Ja se samo nadam da će rukovodstvo stranke postupiti u skladu s razumom i demokratskim principima i kaniti se kongresa i kojekakvih skupova na kojima "delegati" glasaju o rukovodstvu. Ako u stranci koja ima (lupam) 50 000 članova na kongresu glasa 1000 i izabere rukovodstvo, zar mi nemamo pravo tu stranku nazvati tiranskom? Aktivacija članstva jest ono što garantuje demokratiju unutar stranke i čuvanje od zloupotrebe njenih rukovodećih pozicija.
Ja ti i govorim o blagodatima direktne demokratije - nema izbora napamet - nego kvalitet se gleda, mjeri, vaga, javno - svima dostupno.....

Ako budu lobiji i glasanje ko je ljepši i ko se više svima sviđa - tek tako - nema ništa od toga....

Dovedi onda nekog DJ-a popularnog - sve će trebice glasati za njega,

Dovedi Gileta - imaš masu glasova -

to što i jedan i drugi ne znaju puno o upravljanju društvom - niti imaju formirano političko mišljenje - niti planiraju da ga imaju -

ukratko - ako hoćeš napredak ili nešto bolje - ne ide to tako..... Osim ako predsjedništvo stranke...... i to je u suštini to....

To opet vi mislite, a pogrešno mislite. Da su se ljudima sviđali više DJ-evi, vjerujte mi Željko Komšić ne bi bio tu gdje jeste. I da jeste tako, hipotetički gledano, neka se protukandidati dokažu svojom sposobnošćču, govorničkim vještinama i ostalim kvalitetima protiv tih DJ-eva.. U tome je korist deirektnog biranja, i aktivacije članstva, što će u tim procesima izlaziti na površinu ljudi koji su najsposobniji. E sad, stranka ima svoja pravila, ko može biti član ko ne može. Od toga zavisi i kakvi će biti kandidati na kraju krajeva..
Prvo direktna demokratija podrazumjeva nepostojanje stranke - formalno - izađemo na trg i predstavimo se, uđemo u debatu, zainteresovani gledaju, nema upranvih odbora stranke, nema formiranja stranke - narod uzme aktivno učešće u politici....

Drugo - Ljudima se više sviđaju DJ-evi jer ima daju glasove kada im niko drugi ne ponudi ništa novo, ništa progresivno, ništa revolucionarno....

Ko može biti član a ko ne - u tom slučaju stranka ne bira - nego pak biraju građani.......

Zakonom je odlučeno ko može biti u politici a ko ne (lopovi, generalno kriminalci, alkoholičari i narkomani - jer im i alkohol i droga utiču na rasuđivanje)

ali i stranka ima pravo odlučivanja nekim općim pregledom - ako ocjeni da su u pitanju ljudi slabih moralnih kvaliteta (nekažnjeni kriminalci), idioti, budale i slično.....

A naravno - postoji i solucija da se lažemo - direktno u oči - do besvjesti !

Samo što tada narod nastavlja da puši istu priču kao do sada.... a kad mi neko spomene Chaveza - ispada priča i gora nego do sada....
shiljak

#2654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

nekima opet nije jasno pa pitaju ako ti građani u stranci glasaju za nekog bezveze?? :D To je baš glupo pitanje. Valjda građani glasaju da bi mogli bolje odabrati a ne lošije od same stranke.

Stranka će odabrati više članova, i onda prepuste 'narodu' da odabere pravog od tih ponuđenih.
Pisistratus

#2655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

HM 2011 wrote:
Pisistratus wrote:

Prvo direktna demokratija podrazumjeva nepostojanje stranke - formalno - izađemo na trg i predstavimo se, uđemo u debatu, zainteresovani gledaju, nema upranvih odbora stranke, nema formiranja stranke - narod uzme aktivno učešće u politici....

Drugo - Ljudima se više sviđaju DJ-evi jer ima daju glasove kada im niko drugi ne ponudi ništa novo, ništa progresivno, ništa revolucionarno....

Ko može biti član a ko ne - u tom slučaju stranka ne bira - nego pak biraju građani.......

Zakonom je odlučeno ko može biti u politici a ko ne (lopovi, generalno kriminalci, alkoholičari i narkomani - jer im i alkohol i droga utiču na rasuđivanje)

ali i stranka ima pravo odlučivanja nekim općim pregledom - ako ocjeni da su u pitanju ljudi slabih moralnih kvaliteta (nekažnjeni kriminalci), idioti, budale i slično.....
Direktna demokratija ne podrazumijeva to vaše izlaženje, nego govorimo o izborima i glasanju unutar stranke..

Ali OK, kakogod, eto vi odlučujte s vrha to jest neka "stranka odlučuje općim pregledom", a mi ćemo svjedočiti kako ćete za 8 godina nestati kako ste i nastali. U svakom slučaju želim vam puno sreće.
HM 2011

#2656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:nekima opet nije jasno pa pitaju ako ti građani u stranci glasaju za nekog bezveze?? :D To je baš glupo pitanje. Valjda građani glasaju da bi mogli bolje odabrati a ne lošije od same stranke.

Stranka će odabrati više članova, i onda prepuste 'narodu' da odabere nekog.
Kako će im biti predstavljeni kandidati za koje će glasati - ko će glasati za kandidate - šta će određivati ko je pobjednik - broj članova familije i jarana iz kafane ili kvalitet ?

Kako će građani moći prepoznati kvalitet....
shiljak

#2657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

HM 2011 wrote:
shiljak wrote:nekima opet nije jasno pa pitaju ako ti građani u stranci glasaju za nekog bezveze?? :D To je baš glupo pitanje. Valjda građani glasaju da bi mogli bolje odabrati a ne lošije od same stranke.

Kako će im biti predstavljeni kandidati za koje će glasati - ko će glasati za kandidate - šta će određivati ko je pobjednik - broj članova familije i jarana iz kafane ili kvalitet ?

Stranka će prepoznati kvalitetne osobe i dati narodu da odabere nekog od njih. Tako da ako nisi baš 'pametan' nećeš glasati za DJ-a jer ga nema u ponuđenim opcijama.
Last edited by shiljak on 14/04/2013 22:33, edited 2 times in total.
HM 2011

#2658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Pisistratus wrote:
HM 2011 wrote:
Pisistratus wrote:

Direktna demokratija ne podrazumijeva to vaše izlaženje, nego govorimo o izborima i glasanju unutar stranke..

Ali OK, kakogod, eto vi odlučujte s vrha to jest neka "stranka odlučuje općim pregledom", a mi ćemo svjedočiti kako ćete za 8 godina nestati kako ste i nastali. U svakom slučaju želim vam puno sreće.
Pizistrat (6. st. pr. Kr. - 527. pr. Kr.; grč. Πεισίστρατος) je bio atenski vladar koji je uveo tiraniju. Kao vladar sukobio se s eupatridima, atenskim višim slojem. U vrijeme njegove vladavine Atena je doživjela veliki gospodarski razvoj.

Wikipedia....

Čovjek koji koristi njegovo ime kao nickname bi morao znati šta je direktna demokratija - izlaženje na šta ?

Drugo ja se ovdje interesujem o namjerama Demokratskog fonta - a ti si do sada branio demokratski front - međutim šta ti znači ovo - želim Vam puno sreće ? Ko su oni - znam ko sam ja ?
HM 2011

#2659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:
HM 2011 wrote:

Stranka će prepoznati kvalitetne osobe i dati narodu da odabere nekog od njih. Tako da ako imaš 1% inteligencije nećeš glasati za DJ-a jer ga nema u ponuđenim opcijama.
Stranka će prepoznati kvalitet i prepustiti onome ko ima jači lobi da postane kandidat - nakon toga tom sa jačim lobijem preostaje da izađe na izbore i da predstavi stranku svim građanima a ne samo lobiju - šta ako se to građanima ne svidi - šta ako čovjek pojma o životu nema i priča predgranapsku šuplju ? Šta dobiju građani - koru od drveta umjesto balvana (ambalažu bez sadržaja)...

Dalje pojam direktne demokratije kao što je predstavljen nikako ne funkcionišđe zajedno sa pojmom stranačka disciplina - tj. diktiranje mišljenja i stavova iz vrha stranke.....
Last edited by HM 2011 on 14/04/2013 22:38, edited 1 time in total.
Pisistratus

#2660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

HM 2011 wrote:
Pizistrat (6. st. pr. Kr. - 527. pr. Kr.; grč. Πεισίστρατος) je bio atenski vladar koji je uveo tiraniju. Kao vladar sukobio se s eupatridima, atenskim višim slojem. U vrijeme njegove vladavine Atena je doživjela veliki gospodarski razvoj.

Wikipedia....

Čovjek koji koristi njegovo ime kao nickname bi morao znati šta je direktna demokratija - izlaženje na šta ?

Drugo ja se ovdje interesujem o namjerama Demokratskog fonta - a ti si do sada branio demokratski front - međutim šta ti znači ovo - želim Vam puno sreće ? Ko su oni - znam ko sam ja ?
Pa vi kao i ja znate da je nemoguće direktnu demokratiju sprovoditi na taj način, izlaženjem i teferičenjem... Kako pobogu u modernoj državi tako organizirati izbor? Direktna demokratija kroz glasanje u stranci je ono što ja zastupam,tj. članstvo bira rukovodstva, iako to tad prelazi opet u predstavničku demokratiju, ipak se izbjegava stanje u kojem rukovodstva bira samo mali broj članova stranke, dakle aktivira se čitavo članstvo...Nije je moguće primjenjivati u izvornoj antičkoj formi, jer je jednostavno previše stanovništva u modernim državama..

Nick mi je kao i kod mnogih odraz profesije kojom se bavim...Nema nikakve veze s mojim političkim stavovima..

Niti branim niti napadam demokratski front, mislio sam da ste vi član zbog ovog posta: Nemoj više takva poređenja postavljati - štetiš stranci - ne bi to ovdje ni pas sa maslom pojeo.... ako sam pogriješio, izvinjavam se.. :-D
HM 2011

#2661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Pisistratus wrote:
HM 2011 wrote:

Wikipedia....

Pa vi kao i ja znate da je nemoguće direktnu demokratiju sprovoditi na taj način, izlaženjem i teferičenjem... Kako pobogu u modernoj državi tako organizirati izbor? Direktna demokratija kroz glasanje u stranci je ono što ja zastupam,tj. članstvo bira rukovodstva, iako to tad prelazi opet u predstavničku demokratiju, ipak se izbjegava stanje u kojem rukovodstva bira samo mali broj članova stranke, dakle aktivira se čitavo članstvo...

Nick mi je kao i kod mnogih odraz profesije kojom se bavim...Nema nikakve veze s mojim političkim stavovima..

Niti branim niti napadam demokratski front, mislio sam da ste vi član zbog ovog posta: Nemoj više takva poređenja postavljati - štetiš stranci - ne bi to ovdje ni pas sa maslom pojeo.... ako sam pogriješio, izvinjavam se.. :-D
Dalje pojam direktne demokratije kao što je predstavljen nikako ne funkcioniše zajedno sa pojmom stranačka disciplina - posebno u strankama koje su NOVOFORMIRANE - tj. diktiranje mišljenja i stavova iz vrha stranke - poštivanje stranačke hijerarhije.....

Ukratko ideš u centralu po mišljenje..... Umjesto da centrala pita tebe za mišljenje jer ljudi glasaju za tebe ne za centralu....

I ko kaže da se ne mogu organizovati debate - ko nije prisustvovao debati ne može niti glasati za kandidate - 10000000 opcija ?
shiljak

#2662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

HM 2011 wrote: Stranka će prepoznati kvalitet i prepustiti onome ko ima jači lobi da postane kandidat - nakon toga tom sa jačim lobijem preostaje da izađe na izbore i da predstavi stranku svim građanima a ne samo lobiju - šta ako se to građanima ne svidi - šta ako čovjek pojma o životu nema i priča predgranapsku šuplju ? Šta dobiju građani - koru od drveta umjesto balvana (ambalažu bez sadržaja)...

Dalje pojam direktne demokratije kao što je predstavljen nikako ne funkcionišđe zajedno sa pojmom stranačka disciplina - tj. diktiranje mišljenja i stavova iz vrha stranke.....
Mora da se šališ? Ja sam ti naveo proceduru odabira člana, dosta je bolja, oštrija nego u postojećim strankama. Manje su šanse da se to desi što si ti rekao ("šta ako se to građanima ne svidi") preko ovog sistema glasanja u stranci.

Na taj način se formira i hijararhija valjda, na sigurniji način. Dobije se sigurnija hijerarhija, i onda ta ista hijerarhija nešto odabire i daje običnim ljudima u stranci da glasaju za najbojeg.
HM 2011

#2663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:
HM 2011 wrote: Stranka će prepoznati kvalitet i prepustiti onome ko ima jači lobi da postane kandidat - nakon toga tom sa jačim lobijem preostaje da izađe na izbore i da predstavi stranku svim građanima a ne samo lobiju - šta ako se to građanima ne svidi - šta ako čovjek pojma o životu nema i priča predgranapsku šuplju ? Šta dobiju građani - koru od drveta umjesto balvana (ambalažu bez sadržaja)...

Mora da se šališ? Ja sam ti naveo proceduru odabira člana, dosta je bolja, oštrija nego u postojećim strankama. Manje su šanse da se to desi što si ti rekao ("šta ako se to građanima ne svidi") preko ovog sistema glasanja u stranci.

Na taj način se formira i hijararhija valjda, na sigurniji način. Dobije se sigurnija hijerarhija, i onda ta ista hijerarhija nešto odabire i daje običnim ljudima u stranci da glasaju za najbojeg.
Hijerarhija već oragnizovana - strančko rukovodstvo već postoji - pardon - još je 5 mjesta ostalo upražnjeno.... Ko kaže da je bolje - ponudićeš kao kandidata čovjeka koji je do sada na politiku gledao kroz prizmu Dvornika "nemoj mi politike u moju butigu".....

priznaj sam da je u pitanju totalni apsurd...
shiljak

#2664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

mora postojati, ali naknadno će biti moguće da se i to glasa.. ko inače glasa da se neki čan u hijerarhiji pomakne na veću hijerarhiju?
Last edited by shiljak on 14/04/2013 22:57, edited 2 times in total.
HM 2011

#2665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:mora postojati, ali naknadno će biti moguće da se i to glasa.. ko inače glasa da se neki čan u hijerarhiji pomakne na veću hijerarhiju?
Zašto bi se glasalo - učestvuje li hijerarhijski vrh stranke na izborima u svojstvu kandidata - da ili ne ?

Ako je odgovor da - učestvuju li u borbi za kandidatsku poziciju - da ili ne ?

Ako je odgovor da - kakava će biti borba - poštena ili ne, rezervisana mjesta ili pred građane pa da vidimo ko je jači uz nezavisni sud a.k.a. žiri iz N.G.O. ?

Sve te igre i igrice oko izbora kandidata onemogućavaju masovnost Demokratske fronte.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako hijerarhijski vrh ne učestvuje - onda je to sud časti - za to se biraju ljudi visokih moralnih kvaliteta....

Koja je svrha hijerarshijskog vrha ove stranke uopšte - ako članovi učestvuju u svemu - priprema, predselekcija - šta ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sva ova pitanja i sva ova priča se bazira na inicijalnoj izjavi president Komsica o stranci.....

i dalje mi nije jasno ko su fašisti i šovinisti sa kojima neće biti razgovora....
i dalje mi nije jasno kako to odlučuju između koga će narod izabrati - i šta je prepreka lobiju prilikom postavljanja na listu.... Jer ako se ne spriječi lobiranje - ne dobijamo ništa novo - to je samo maskiranje....

REcimo početna pozicija svakog od ljudi koji je predstavnik stranke za neku općinu je puno jača od bilo kojeg novopridošlice, jer isti je obavio inicijalni kontakt sa svim potencijalnim članovima i očekuje glas od istih....

ovaj novi - je novi - njega niko ne zna.... NAravno od nečega se mora početi - ali šta dalje ? Ja koliko do sada vidim signale - isti glase - ma pusti to....
Last edited by HM 2011 on 14/04/2013 23:04, edited 4 times in total.
shiljak

#2666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ne piše nigdje toliko detaljno kako će stranka raditi, kada bude zvanično sve napisao onda ti mogu reći.. Ovo koliko pitaš je baš za ovog vica gore :D
HM 2011

#2667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:

Ne piše nigdje toliko detaljno kako će stranka raditi, kada bude zvanično sve napisao onda ti mogu reći.. Ovo koliko pitaš je baš za ovog vica gore :D
LOL....

Masa pitanja nije odgovorena - meni najbitnije je - ide li se u centralu po mišljenje !

Vidiš, ako su ova pitanja imalo značajna, barem malu mrvu - a ja ne sjedim u centrali bilo koje stranke -

bi li ja morao ići u centralu te stranke po svoje mišljenje ili bih imao pravo na svoj stav, na predstavljanje stava, vaganje istog i usvajanje - pa ako mi dokažeš da riješim ja ću se povući i priznati tvoj stav je ispravan- a ako ja dokažem da griješ moj stav je ispravan.....

Meni je to značajno jer žečlim da znam s kim imam posla..... (stranka usaglašava stavove rukovodstva i predstavlja ih kao jednu cjelinu)

A sumnjam da Vi znate s kim Vi imate posla.... (ja imam svoj stav - ako je rukovodstvo stranke usvojilo svoj stav kao kompromis - a ja ga odvagam kao kompromis sa greškom - suprotstavljam se tom stavu direkt i ukazujem na grešku - ako imalo poštuješ pravdu - nema odbrane protiv toga - ako ne poštuješ - samo se urušavaš)....

to je vrlo jednostavno pitanje namjere - htjenja - tu se vidi i šta se može očekivati sutra, ko je kakav i slično....
madner

#2668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Uobicajno je da postoji demokratija dok se neka odluka ne usvoji, ali da poslje toga bude obavezujaca za clanove.
Gandalf

#2669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Gandalf »

Previše su se ljudi uzbudili oko nove stranke - prevelika očekivanja, a bojim se da ćemo dobiti novi SDP - društvo elitista koji gledaju samo sebe i kako da na Komšićevom pozitivnom imidžu odrade 2 mandata - iz prve ruke znam da je general Podžić koji je u vrhu ovog projekta, uhljebio svu užu i širu familiju u fržavne institucije - i ko zna koliko takvih uhljebljivača se već skupilo oko Komšića - od kada znam za sebe, protivnik sam SDA-Fahro-IZ klerofašizma, ali bojim se da je Komšin DF samo ubleha, još jedna stranka elitista, spremna na svakakve sramne ustupke na štetu građana, radi par karijerista i njihovih ambicija - možda griješim, ali njihova borba za narod će kroz par godina biti igrokaz, sličan ovoj Lagumdžijinoj borbi za BiH :-) Nadam se da griješim
madner

#2670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Moguce, to zavisi od toga koliko ce se ljudi pridruziti koji su to zbog promjena a koliko zbog uhljebljenja. Sasvim je logicno da ako bi bio los omjer da ce i rezultati biti losi.

Kaj je alternativa?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

da i mi uhljebimo svoje žene i djecu pod sloganom Država za Famaliju!
madner

#2672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Da je to bio leitmotiv, imao je puno sigurniju varijantu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ne govorim o Žeksu...nije on taj tip...više je poštenjačina i naivko a za sve ostalo my beloved Hanka ist da
madner

#2674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa i Hanka je imala puno sigurniju varijantu, sta mislis koliko bi rucica za dva najveca budzeta vrijedila?

Mogla se osigurati do kraja zivota i da joj sin i kcerka daju otkaz :D
seln

#2675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Katamaran_Sa wrote:
Po tvojoj logici, svi političari u BiH su komunisti :-)

No, šta i da je prebjeg, zašto bi ta osobina bila diskriminirajuća ili ponižavajuća? Zašto neko ne bi imao pravo na promjenu vlastitih političkih percepcija? Ako su bivši komunisti preko noći postali "demokrate", onda i današnji prebjezi imaju slična prava :oops:[/quote
Nisu svi ali ZK je definitivno jedan od njih, promjenio se sistem pa je prelaz komunista u demokrate nekako bio "prirodan" jer mi vise nismo u Socijalizmu.
Naravno, tako je i SDA dobila najvise clanova.
Post Reply