Ovo piše neko ko podržava Bičakčića?! Ma dajte, kako vas nije sramota, daleko od toga da je Željko idealan ali da neko ko podržava Bičakčičev politički rad uzme za pravo moralisati o Željku to je stvarno smiješno.FOČANSKI PROPISI wrote:I Željko bi trebao malo zapeti.
Dosta je dvadeset godina hljeba sa naših grbača.
Treba nešto i zaraditi.
Željko Komšić osniva novu stranku
- MMM1977
#2651 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- FOČANSKI PROPISI
#2652 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
"Politički rad" ?MMM1977 wrote:Ovo piše neko ko podržava Bičakčića?! Ma dajte, kako vas nije sramota, daleko od toga da je Željko idealan ali da neko ko podržava Bičakčičev politički rad uzme za pravo moralisati o Željku to je stvarno smiješno.FOČANSKI PROPISI wrote:I Željko bi trebao malo zapeti.
Treba nešto i zaraditi.
To je uvreda za radnike i ljudsku vrstu,uopšte.
- MMM1977
#2653 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U slučaju tvoga idola se sigurno ne može nazvati radom, to si u pravu.FOČANSKI PROPISI wrote:"Politički rad" ?MMM1977 wrote:Ovo piše neko ko podržava Bičakčića?! Ma dajte, kako vas nije sramota, daleko od toga da je Željko idealan ali da neko ko podržava Bičakčičev politički rad uzme za pravo moralisati o Željku to je stvarno smiješno.FOČANSKI PROPISI wrote:I Željko bi trebao malo zapeti.
Treba nešto i zaraditi.
To je uvreda za radnike i ljudsku vrstu,uopšte.
-
bosančica-sunčica
#2654 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako smijem pitati .. a zašto Komšić osniva svoju stranku ? Šta će biti "novo"...msm hoće li ta stranka najzad donijeti "čudo neveđino" . Ili sve je isto....
Je l to nama fali " stranaka i predsjednika stranaka ) ?
- Damir_5
#2655 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zlaja ce da popusi izbore zbog izdaje, pa da naivne Bosnje mogu baciti negdje svoj glas kao i u slucaju SDP-a i "Nase stranke", tako da Dodik i Covic ponovo biraju ko ce vladati u ime Bosnjaka. Ici ce i Zeljko u Laktase, kao Tihic i Zlaja.bosančica-sunčica wrote:Ako smijem pitati .. a zašto Komšić osniva svoju stranku ? Šta će biti "novo"...msm hoće li ta stranka najzad donijeti "čudo neveđino" . Ili sve je isto....
Inace treba Zeljki pomoc da osnuje stranku. Teska je to procedura, da se jadnik ne izgubi u moru procedure, jos ako naidje na kakvog Zlajinog kadra na salteru, ima da mu se zamanta u glavi od procedure.
Ne ozbiljno ljudi, sta je to Zeljko uradio da su takva ocekivanja od njega? Ako citamo Wikileaks depese, moze se tu pronaci materijala da su i Zeljki kao i Damiru, stranacki interesi uvijek ispred drzavnih bosanskih.
Last edited by Damir_5 on 09/02/2013 17:37, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#2656 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nikako da dobijem odgovor na pitanje za koju stranku trebam glasati ako želim biti nenaivni Bošnjo?
-
hercegovac_pravi
#2657 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Za temeljnu u Bošnjakaultima_palabra wrote:Nikako da dobijem odgovor na pitanje za koju stranku trebam glasati ako želim biti nenaivni Bošnjo?
Malo šale nije na odmet
- Damir_5
#2658 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U zavisnosti sta ti se svidja, samo naravno neces glasati za stranku Ivice Dacica u Srbiji niti HDZ u Hrvatskoj, nego za pocetak za neku BOSNJACKU stranku i BOSNJACKE kandidate iz Bosne.ultima_palabra wrote:Nikako da dobijem odgovor na pitanje za koju stranku trebam glasati ako želim biti nenaivni Bošnjo?
Inace to "naivni" mi pisemo zato sto ne zelimo biti ostri i sto zelimo biti politicki korektni, medjutim puno je to gore od same naivnosti.
Mogli smo povjerovati u "naivnost" Bosnje kad je glasao za "Reformske snage" (Kecmanovica, Dodika, Kusturicu i ekipu) prije rata i kad ga je KOS informirao, tacnije dezinformirao preko Yutela, kad se pisao kao "Jugosloven" itd. To se tad moglo opisati kao naivnost, a danas, to je vec puno vise od naivnosti, jednostavno radi se o nedostatku kapaciteta ili ukratko, gluposti. Samo eto zbog politicke korektnosti mi to ovdje formuliramo kao "naivnost".
Sve u svemu i Ante Markovic kao i Zeljko je bio ljudina, druga je stvar sto mu je KOS hijackirao stranku i sto je ona u bivsoj YU jedino glasove dobila od "naivnih" Bosnja.
Last edited by Damir_5 on 09/02/2013 17:57, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2659 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bosnjak treba glasati samo za Bosnjaka, Hrvat za Hrvata, a Srbin za Srbina.
Dobra ova plemenska demokratija kod nas
-
jefferson
#2660 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A koja je to stranka za koju bosnjo treba glasati, i na kraju, ko je dao toj stranci da bude ekskluzivni zastupnik interesa bosnjaka?Damir_5 wrote:Zlaja ce da popusi izbore zbog izdaje, pa da naivne Bosnje mogu baciti negdje svoj glas kao i u slucaju SDP-a i "Nase stranke", tako da Dodik i Covic ponovo biraju ko ce vladati u ime Bosnjaka. Ici ce i Zeljko u Laktase, kao Tihic i Zlaja.bosančica-sunčica wrote:Ako smijem pitati .. a zašto Komšić osniva svoju stranku ? Šta će biti "novo"...msm hoće li ta stranka najzad donijeti "čudo neveđino" . Ili sve je isto....
Inace treba Zeljki pomoc da osnuje stranku. Teska je to procedura, da se jadnik ne izgubi u moru procedure, jos ako naidje na kakvog Zlajinog kadra na salteru, ima da mu se zamanta u glavi od procedure.
Ne ozbiljno ljudi, sta je to Zeljko uradio da su takva ocekivanja od njega? Ako citamo Wikileaks depese, moze se tu pronaci materijala da su i Zeljki kao i Damiru, stranacki interesi uvijek ispred drzavnih bosanskih.
- ultima_palabra
#2661 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa sve te "bošnjačke" stranke su bile na vlasti i ljudi im više ne vjeruju. I zašto bi KOS-u bilo lakše infiltrirati se u Željkovu stranku nego recimo u SDA?Damir_5 wrote:U zavisnosti sta ti se svidja, samo naravno neces glasati za stranku Ivice Dacica u Srbiji niti HDZ u Hrvatskoj, nego za pocetak za neku BOSNJACKU stranku i BOSNJACKE kandidate iz Bosne.ultima_palabra wrote:Nikako da dobijem odgovor na pitanje za koju stranku trebam glasati ako želim biti nenaivni Bošnjo?
Inace to "naivni" mi pisemo zato sto ne zelimo biti ostri, puno je to gore od same naivnosti.
Mogli smo povjerovati u "naivnost" Bosnje kad je glasao za reformske snage (Kecmanovica, Dodika, Kusturicu i ekipu) prije rata i kad ga je KOS informirao, tacnije dezinformirao preko Yutela, kad se pisao kao "Jugosloven" itd. To se tad moglo opisati kao naivnost, a danas, to je vec puno vise od naivnosti, jednostavno radi se o nedostatku kapaciteta ili ukratko, gluposti. Samo eto zbog politicke korektnosti mi to zovemo "naivnost".
Sve u svemu i Ante Markovic kao i Zeljko je bio ljudina, druga je stvar sto mu je KOS hijackirao stranku i sto je ona u bivsoj YU jedino glasove dobila od "naivnih" Bosnja.
A poređenje zlatnog ljiljana sa reformistima ti je imbecilno, bez uvrede.
- Damir_5
#2662 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nisam autor tog sistema glasanja, pa ti ne mogu o njemu puno napisati, osim da mogu ja koliko god hoces glasati za Srbe i Hrvate, Srbi i Hrvati ce ogromnom vecinom iskljucivo glasati za Srbe i Hrvate. Takav je sistem, a on je stariji od 20 godina. I to se nece promijeniti pa makar svi Bosnjaci bili "naivni".-LIBERO- wrote:Bosnjak treba glasati samo za Bosnjaka, Hrvat za Hrvata, a Srbin za Srbina.
Osim toga, i Zeljkina, kao i Zlajina, kao i Denisova itd "Bosna" se iskljucivo proteze od Bascarsije do Ilidze ili u "najboljem" slucaju tamo gdje su Bosnjaci vecina. I to toliko je postala popularna da i iz RS-a dolaze politicki kadrovi da se bore za glasove u toj "Bosni" od Bascarsije do Ilidze, kao recimo donedavni predsjednik "Nase stranke", za kojeg nije glasala ni bliza porodica u Istocnoj Bosni.
- JThomas
#2663 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
a zato SDA bosna seže i na sokolac i pale, jelde?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2664 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Prijatelju, nema potrebe da se ja i ti raspravljamo uopste. Mi smo dva svijeta razlicita
Ti nastavi glasati po krvnim zrncima i etnickoj pripadnosti, a ja cu po ljudskim kvalitetima, i nekim drugim opipljivijim vrijednostima, za razliku od etnickh, po meni, irelaventnih vrijednosti.
A ta prica o SDA staranju koje doseze dalje od M.Dvora, je demagogija i to teska. Recimo, jako se staraju za Mostar, ili recimo Bugojno i Vakuf. Demagogija teska, i to ona izlizana.
Ti nastavi glasati po krvnim zrncima i etnickoj pripadnosti, a ja cu po ljudskim kvalitetima, i nekim drugim opipljivijim vrijednostima, za razliku od etnickh, po meni, irelaventnih vrijednosti.
A ta prica o SDA staranju koje doseze dalje od M.Dvora, je demagogija i to teska. Recimo, jako se staraju za Mostar, ili recimo Bugojno i Vakuf. Demagogija teska, i to ona izlizana.
Last edited by -LIBERO- on 09/02/2013 18:17, edited 1 time in total.
-
jefferson
#2665 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa u sustini seze, samo ne za glasovima nego za talom. Jbg, izvor zivota za SDA su bili HDZ i SDS kao i SNSD. Sto vise ovih drugih nacionalistickih stranaka to bolje ovim ekskluzivnim zastitnicima bosnjackog naroda. Sve dok SDA ima na koga prstom uprijet ne mora narodu pricat kako ce ga zastititi od siromastva, bijede, neobrazovanosti i slicnih sporednih stvari.JThomas wrote:a zato SDA bosna seže i na sokolac i pale, jelde?
- Damir_5
#2666 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I Ante Markovic je bio ljudina i dobar covjek, plus bio je politicki i ekonomski stotinu puta potkovaniji od Zeljka Komsica. Pa su ga halfovi nasankali samo tako.ultima_palabra wrote: Pa sve te "bošnjačke" stranke su bile na vlasti i ljudi im više ne vjeruju. I zašto bi KOS-u bilo lakše infiltrirati se u Željkovu stranku nego recimo u SDA?
A poređenje zlatnog ljiljana sa reformistima ti je imbecilno, bez uvrede.
Imamo mi Bosanci dobrih i sposobnih pojedinaca, u tome smo uvijek bili jaki i to toliko da smo ih izvozili. Nas zeza kolektivitet, tu smo uvijek bili slabi.
Drugim rijecima, i da je Zeljko Komsic najbolji, ne moze on tu nista uraditi sam, nemojte sanjati i ocekivati nista vise od njega od onog verbalnog udaranja po nosu Kostunice. Osim toga, njemu su bili vazniji interesi SDP-a nego interesi BiH, sto znaci personalno nije on nista moralniji od Zlaje. I on bi isao na naklon u Laktase kao Zlaja i Tihic.
A da pretpostavimo da je dobar, platio bi isto kao i Markovic i Hare prije njega. Mogu oni biti zlatni, ali onaj kojeg iz stranke posalju po cevape, on ce se vratiti sa pljeskavicama, a ostatak love strpati sebi u djep ili potrositi na nesto drugo.
Ono sto je politicki sposobno u BiH, to je vec odavno politicki aktivno, znaci sansa za politicki sposobnim kadrovima u nekoj novoj stranci u BiH je veoma mala. Da ne govorim da je puno manja ako razmisljamo o politicki sposobnim i postenim kadrovima koji su nephodni da se krene naprijed. Takve danas mozes na prste jedne ruke prebrojati.
A vi ocekujete od te Komsiceve stranke koja jos nije ni formirana, a vjerovatno i nece nikad, cuda? Spustite loptu.
- fridmann
#2667 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko Komsic,mah , manite se ljudi prazne besjede.
Zeljku bi bilo najbolje preci na Islam i onda kao takav bilo gdje u nekom selu ispod Konjuha biti hodza.
Zeljku bi bilo najbolje preci na Islam i onda kao takav bilo gdje u nekom selu ispod Konjuha biti hodza.
- Damir_5
#2668 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dobro ne krivim te sto si u zabludi, mozda da sam napisao koju o SDA, znao bi da o njima nemam nikakvo pozitivno misljenje i da bi ih rado vidio u opoziciji zajedno sa Zlajom, na jedan duzi period.-LIBERO- wrote:Prijatelju, nema potrebe da se ja i ti raspravljamo uopste. Mi smo dva svijeta razlicita![]()
Ipak smeta mi kad uputim nekom kritiku, da me se odmah svrstava u suprotni tabor.
Ne, nisam simpatizer nijedne stranke iz prostog razloga sto nijedna ne zadovaljava minimum minimuma da bih rekao eh ovi su OK, napraviti ce malo stete.
Ono sto me ljuti i kod SDA i kod SDP, sto u toku izborne kampanje pricaju jedno, cim pobijede na izborima rade dijametralno suprotno i dolaze u podrucje koje zovemo izdajom Bosnjaka, ali i Bosne. Nisu li i Tihic i Zlaja isli na poklon u Laktase? Nisu li Dodik i Covic izabrali ko ce Bosnjake predstavljati u vijecu ministara? Nemaju li Srbi danas tri clana vijeca ministara, Hrvati tri clana vijeca ministara i Bosnjaci dva? Imaju.
Je li SDP dao HDZ-u i SNSD-u napismeno da su HDZ i SNSD jedini legitimni predstavnici Hrvata i Srba u vijecu ministara? Jeste. Samo da su uradili to, to je izdaja Bosnjaka, a oni su uradili puno vise.
Znaci sindrom "reformskih snaga" Ante Markovica je i danas tu.
Normalno je ocekivati da ce sutra stranka Z. Komsica isto uraditi i da ce recimo pokupiti vecinu glasova "naivnih" Bosnjaka i da ce onda u vijece ministara u fotelje koje su predvidjene za Bosnjake, kao i SDP postaviti nebosnjake, a da ce dati papir srpskim i hrvatskim nacionalnim strankama da one postavljaju u fotelje vijeca ministara sve Hrvate i Srbe.
Ako ce Bosnjaci opet jedini placati cijenu za tu Bosnu, onda to nije Bosna, a pogotovo ne bosanska stranka. U tom slucaju glasati cu iskljucivo za bosnjacka krvna zrnca pa cu biti siguran da necu glasati sutra za novog Kecmanovica koji je prevario ne samo "naivne" Bosnje, nego i ljudinu Antu Markovica.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2669 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
EDIT. Replicirala sam na post "Damir_5" ali sam obrisala svoj jer sam shvatila da je to potpuno nepotrebno... 
-
jefferson
#2670 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislim da ti ljudi za koje mislis da bi trebali "prdstavljati" bosnjake, jednostavno nikad ne bi mogli opstati bez jednog Dodika ili Covica.Damir_5 wrote:Dobro ne krivim te sto si u zabludi, mozda da sam napisao koju o SDA, znao bi da o njima nemam nikakvo pozitivno misljenje i da bi ih rado vidio u opoziciji zajedno sa Zlajom, na jedan duzi period.-LIBERO- wrote:Prijatelju, nema potrebe da se ja i ti raspravljamo uopste. Mi smo dva svijeta razlicita![]()
Ipak smeta mi kad uputim nekom kritiku, da me se odmah svrstava u suprotni tabor.
Ne, nisam simpatizer nijedne stranke iz prostog razloga sto nijedna ne zadovaljava minimum minimuma da bih rekao eh ovi su OK, napraviti ce malo stete.
Ono sto me ljuti i kod SDA i kod SDP, sto u toku izborne kampanje pricaju jedno, cim pobijede na izborima rade dijametralno suprotno i dolaze u podrucje koje zovemo izdajom Bosnjaka, ali i Bosne. Nisu li i Tihic i Zlaja isli na poklon u Laktase? Nisu li Dodik i Covic izabrali ko ce Bosnjake predstavljati u vijecu ministara? Nemaju li Srbi danas tri clana vijeca ministara, Hrvati tri clana vijeca ministara i Bosnjaci dva? Imaju.
Je li SDP dao HDZ-u i SNSD-u napismeno da su HDZ i SNSD jedini legitimni predstavnici Hrvata i Srba u vijecu ministara? Jeste. Samo da su uradili to, to je izdaja Bosnjaka, a oni su uradili puno vise.
Normalno je ocekivati da ce sutra stranka Z. Komsica isto uraditi i da ce recimo pokupiti vecinu glasova "naivnih" Bosnjaka i da ce onda u vijece ministara u fotelje koje su predvidjene za Bosnjake, kao i SDP postaviti nebosnjake, a da ce dati papir srpskim i hrvatskim nacionalnim strankama da one postavljaju u fotelje vijeca ministara sve Hrvate i Srbe.
Ako ce Bosnjaci opet jedini placati cijenu za tu Bosnu, onda to nije Bosna, a pogotovo ne bosanska stranka. U tom slucaju glasati cu iskljucivo za bosnjacka krvna zrnca pa cu biti siguran da necu glasati sutra za novog Kecmanovica koji je prevario ne samo "naivne" Bosnje, nego i ljudinu Antu Markovica.
Nacionalizam se hrani nacionalizmom. Onog trenutka kada nestane hrane za nacionalne stranke na vidjelo isplivaju druge stvari, koje se vremenom, koliko god to trajalo, same od sebe izumru.
Ako je tvoja ideja bosne ta d aimas tri plemena i da se politicka dinamika vrti oko toga koliko ko mjesta ima u vijecu ministara a ne da li zenicka bolnica ima hemoterapije (za to nije kriv ni Dodik ni Covic) ili koliko dugo se ceka ultra zvuk na Kosevo ili CT (za sta isto nisu krivi Dodik i Covic) onda takva BiH nromalnim ljudima ne treba! Ona treba samo politickim elitama koje evo vec 20 godina se raspravljaju koliko ko mjesta ima u vjecu ministara, a narod sve siromasniji. Sto se mene tice u vijecu ministara mogu biti sve samo SRBENDE ali ako znaju posao i hoce ga raditi, bujrum, ja sam prvi za to!
- MuaDib
#2671 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sindrom reformskih snagaDamir_5 wrote:
Isti ti reformisti na koje aludiraš su mnogo više doprinosa dali interesima BiH, nego što to SDA bulumenta želi priznati. Što je ostatak politike SDA 1990-tih, kada je za ključne odluke prozivala i podržavala opoziciju, a kasnije pljuvala po njoj, kad je prikrivala težnje stvaranja muslimanske državice.
Uzmimo naprimjer najpoznatijeg reformistu Bešlagića i šta je on za Tuzlu uradio, za razliku od nekih čistobošnjačkih načelnika opština, koju su vlastiti narod ostavili na milost i nemilost SDS-ovim ekstremistima. A što se tiće novih Kecmanovića, ne brinise takvih sigurno neće biti, mada je i on dao svoj doprinos međunarodnom legitimitetu tadašnje Vlade, iako je kasnije otišao, kako kaže zbog nekonzistentne politike Izetbegovića.
Međutim to nije bitno, već je bitno da se izgleda ponovo na scenu vraća taj vraća prljavi populizam, kojim se prikriva očiti nacionalizam. Ovim komentarom si pokazao sav užas za koji smo mislili da je nestao iz političkog života. A to je da ti kao pripadnik jednog naroda ne trebaš glasati za pripadnika drugog. To je suština tvoje konstatacije. Što implicira da je i Komšić kukavičije jaje Bošnjacima i faktor njihovog pobosančivanja, što se nedavno od određenih bošnjačkih krugova proglasilo sentimentalnom genocidom. Zbog takvih ljudi ovdje i nema pomaka, jer onemogućava normalnu selekciju kadrova na sposobne i nesposobne. Što je i glavni uzrok stanja u koje je zapala nam zemlja.
- Damir_5
#2672 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije bitno sta ja mislim, bitno je to da ustavno u vijecu ministara Bosnjaci trebaju imati tri (3) ministra (a ne kao sad 2 ministra), Srbi tri (3) i Hrvati tri (3).jefferson wrote:
Mislim da ti ljudi za koje mislis da bi trebali "prdstavljati" bosnjake, jednostavno nikad ne bi mogli opstati bez jednog Dodika ili Covica.
Nacionalizam se hrani nacionalizmom. Onog trenutka kada nestane hrane za nacionalne stranke na vidjelo isplivaju druge stvari, koje se vremenom, koliko god to trajalo, same od sebe izumru.
Ako je tvoja ideja bosne ta d aimas tri plemena i da se politicka dinamika vrti oko toga koliko ko mjesta ima u vijecu ministara a ne da li zenicka bolnica ima hemoterapije (za to nije kriv ni Dodik ni Covic) ili koliko dugo se ceka ultra zvuk na Kosevo ili CT (za sta isto nisu krivi Dodik i Covic) onda takva BiH nromalnim ljudima ne treba! Ona treba samo politickim elitama koje evo vec 20 godina se raspravljaju koliko ko mjesta ima u vjecu ministara, a narod sve siromasniji. Sto se mene tice u vijecu ministara mogu biti sve samo SRBENDE ali ako znaju posao i hoce ga raditi, bujrum, ja sam prvi za to!
To je tako ustavno, a fakticki je danas tako da je SDP potpisao sa SNSD i HDZ da SNSD i HDZ iskljucivo daju ministre Srbe i Hrvate u vijecu ministara, sto onda totalno ponistava cjelokupnu SDP politiku od rata do danas, sto znaci SDP sa multinacionalnim kadrovima pretenduje iskljucivo na ustavno zagarantovane tri fotelje vijeca ministara koje pripadaju Bosnjacima.
Osim toga, SDP je u jednu fotelju koja ustavno pripada Bosnjacima postavio nebosnjaka, sto je protiv ustava BiH, jer doci ce vrijeme kad ce taj nebosnjak u bosnjackoj fotelji vijeca ministara trebati birati izmedju nebosnjackih interesa i bosnjackih interesa i odluciti ce se normalno za nebosnjacke interese. Nisu svi kao "naivni Bosnjaci" da ne vode racuna o svojim nacionalnim interesima.
Isto tako eto "naivni" Bosnjaci su dali glasove za SDP, pa su Covic i Dodik odlucivali ko ce predstavljati Bosnjake u vijecu ministara.
Inace ustav to zahtjeva da Bosnjake u vijecu ministara predstavljaju tri Bosnjaka, a ne Srbende ili bilo ko drugi koji nije Bosnjak. Ne kazem da je ustav idealan, ali takav je kakav je.
Naravno mene ne iznenadjuje sto je SDP pristao da Bosnjaci imaju samo dva ministra u vijecu ministara, a ustav zahtjeva tri bosnjacka ministra.
To je normalno jer SDP je stranka barem po rukovodstvu i u bosnjackim sredinama koja je multinacionalna, tako da oni gledaju na interese drugih i nije ih briga za bosnjacke nacionalne interese.
Znaci i kad sutra recimo Komsic osnuje stranku, pokupi glasove "naivnih" Bosnjaka i on ce kao i SDP ako bude u prilici, smjestiti nebosnjake u ustavno zagarantovane bosnjacke fotelje vijeca ministara i Bosnjaci ce biti neravnopravni u vijecu ministara kao sto su i danas.
-
jefferson
#2673 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma boli me qrtz koliko je bosnjaka u vijecu ministara, kontas li? Nego sta cemo mi za cekanje na CT na Kosevu, ili ze hemoterapije u Zenici? Hocel ta tri bosnjacka mjesta garantovat da ce zdravstvo biti bolje, obrazovanje, infrastruktura, ili ti je krivo sto sada trenutno u vijecu ministara ima malo vise kriminalaca od bosnjaka.Damir_5 wrote:Nije bitno sta ja mislim, bitno je to da ustavno u vijecu ministara Bosnjaci trebaju imati tri (3) ministra (a ne kao sad 2 ministra), Srbi tri (3) i Hrvati tri (3).jefferson wrote:
Mislim da ti ljudi za koje mislis da bi trebali "prdstavljati" bosnjake, jednostavno nikad ne bi mogli opstati bez jednog Dodika ili Covica.
To je tako ustavno, a fakticki je danas tako da je SDP potpisao sa SNSD i HDZ da SNSD i HDZ iskljucivo daju ministre Srbe i Hrvate u vijecu ministara, sto onda totalno ponistava cjelokupnu SDP politiku od rata do danas, sto znaci SDP sa multinacionalnim kadrovima pretenduje iskljucivo na ustavno zagarantovane tri fotelje vijeca ministara koje pripadaju Bosnjacima.
Osim toga, SDP je u jednu fotelju koja ustavno pripada Bosnjacima postavio nebosnjaka, sto je protiv ustava BiH, jer doci ce vrijeme kad ce taj nebosnjak u bosnjackoj fotelji vijeca ministara trebati birati izmedju nebosnjackih interesa i bosnjackih interesa i odluciti ce se normalno za nebosnjacke interese. Nisu svi kao "naivni Bosnjaci" da ne vode racuna o svojim nacionalnim interesima.
Isto tako eto "naivni" Bosnjaci su dali glasove za SDP, pa su Covic i Dodik odlucivali ko ce predstavljati Bosnjake u vijecu ministara.
Inace ustav to zahtjeva da Bosnjake u vijecu ministara predstavljaju tri Bosnjaka, a ne Srbende ili bilo ko drugi koji nije Bosnjak. Ne kazem da je ustav idealan, ali takav je kakav je.
Naravno mene ne iznenadjuje sto je SDP pristao da Bosnjaci imaju samo dva ministra u vijecu ministara, a ustav zahtjeva tri bosnjacka ministra.
To je normalno jer SDP je stranka barem po rukovodstvu i u bosnjackim sredinama koja je multinacionalna, tako da oni gledaju na interese drugih i nije ih briga za bosnjacke nacionalne interese.
Znaci i kad sutra recimo Komsic osnuje stranku, pokupi glasove "naivnih" Bosnjaka i on ce kao i SDP ako bude u prilici, smjestiti nebosnjake u ustavno zagarantovane bosnjacke fotelje vijeca ministara i Bosnjaci ce biti neravnopravni u vijecu ministara kao sto su i danas.
Jebe mi se covjece za krvna zrnca, u svemu tebi je krivo sto ti zivot ne unistava vise bosnjaka!
- sinuhe
#2674 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kakav je doprinos Komsic dao institucijama BiH za sve ove godine?
Da li je pokusao pribliziti Hercegovcima ideju BiH?
Dva mandata bi trebala biti dovoljna da dodje do izrazaja.
Da se odgovori na pitanja prije osnivanja stranke.
Da li je pokusao pribliziti Hercegovcima ideju BiH?
Dva mandata bi trebala biti dovoljna da dodje do izrazaja.
Da se odgovori na pitanja prije osnivanja stranke.
- Dozer
#2675 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ista pitanja vaze i za SDA, HDZx2, SDS, SNSD, SDP...