Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#2651 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Normalno je ono što je većina.
Većina ljudi cijeni kvalitetan proizvod.
Većina smo mi.
Mi smo normalni.
Mi cijenimo kvalitet.
Većina je za kvalitet.
Kvalitet je većina.
Ne smaraj više.
Većina smo mi.
Mi smo normalni.
Mi cijenimo kvalitet.
Većina je za kvalitet.
Kvalitet je većina.
Ne smaraj više.
-
Golf 6 80 KS
#2652 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
eh zavist i ljubomora je čudo božijedrugtito2011 wrote:Normalno je da ne možeš, jer niko ko ima imalo soli u glavi neće dati puno para za auto staro 5 godina, kao što to rade dijagnostičari, za ljubimce koji su prije svega prepoznatljivi po dizajnu, ljepoti i inovacijama..i specijalnoj dodatnoj opremi (lavlja kandza)Golf 6 80 KS wrote:još jedan auto-goldrugtito2011 wrote:WV i AUDI nisu marke automobila, već dijagnoze vozača![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno dijagnostičari kupuju navedene marke zbog dizajna i ljepote, a ne zbog prodaje sljedećem dijagnostičaru za iste pare, nakon 5 godina.![]()
možeš li ti japanca ili amerikanca ili koje drugo smeće poslije 5 godina prodat makar upola cijene koju si platio
i OPET auto-gol, što li moraju stavljat lavlju kandžu
traženo ??
japanca i ostalo smeće možeš ostavit neotključano, neće ga niko, jedino cigani u staro želejzo da ga ne odvuku
to bi ti problem mogao biti
- johntra
#2653 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
znači, još jedan plus za VW ide jer se ta auta jako puno kradu?

-
swatch
#2654 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Eh pa vidis, vecina u svijetu nije odabrala Golf kao svog ljubimca. To po tvojoj logici znaci da Golf nije kvalitetan, Bosna od svijeta definitivno nije veca, normalni definitivno nismo, svugdje u svijetu vozila gube na vrijednosti osim u Bosni. Hoces da kazes da je jedna Bosna pametnija od ostatka svijeta?golfiista wrote:Normalno je ono što je većina.
Većina smo mi.
Mi smo normalni.
Mi cijenimo kvalitet.
Većina je za kvalitet.
Kvalitet je većina.
Ne smaraj više.
Ne smaraj ti vise svojom logikom koju jedini izgleda ti kontas.
-
condy
#2655 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
Bio sam na sajmu vozila u Beogradu prije pola mjeseca, i nisam ništa novo vidio među Fordovim vozilima. Za razliku od njih, njemačka vozila, su imali toliko toga novog da punude, novi Golf, nova Octavia, novo vozilo Rapid, nova Seat vozila, novi Audi A3...šta je novo ponudio Ford ? Nije ponudio ništa, niti jedan novi model.
Tek, kada odeš na neki veći sajam automobila, vidiš koliko njemačka vozila nude više....
Bio sam na sajmu vozila u Beogradu prije pola mjeseca, i nisam ništa novo vidio među Fordovim vozilima. Za razliku od njih, njemačka vozila, su imali toliko toga novog da punude, novi Golf, nova Octavia, novo vozilo Rapid, nova Seat vozila, novi Audi A3...šta je novo ponudio Ford ? Nije ponudio ništa, niti jedan novi model.
Tek, kada odeš na neki veći sajam automobila, vidiš koliko njemačka vozila nude više....
-
Golf 6 80 KS
#2656 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
što li ga kradu ???johntra wrote:znači, još jedan plus za VW ide jer se ta auta jako puno kradu?![]()
![]()
![]()
-
swatch
#2657 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A sto li ga ne kradu nigdje drugo u svijetu?Golf 6 80 KS wrote:što li ga kradu ???johntra wrote:znači, još jedan plus za VW ide jer se ta auta jako puno kradu?![]()
![]()
![]()
-
swatch
#2658 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
Bio sam na sajmu vozila u Beogradu prije pola mjeseca, i nisam ništa novo vidio među Fordovim vozilima. Za razliku od njih, njemačka vozila, su imali toliko toga novog da punude, novi Golf, nova Octavia, novo vozilo Rapid, nova Seat vozila, novi Audi A3...šta je novo ponudio Ford ? Nije ponudio ništa, niti jedan novi model.![]()
-
swatch
#2659 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Zaboravio sam i novog B-Maxa navestiswatch wrote:Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
Bio sam na sajmu vozila u Beogradu prije pola mjeseca, i nisam ništa novo vidio među Fordovim vozilima. Za razliku od njih, njemačka vozila, su imali toliko toga novog da punude, novi Golf, nova Octavia, novo vozilo Rapid, nova Seat vozila, novi Audi A3...šta je novo ponudio Ford ? Nije ponudio ništa, niti jedan novi model.![]()
- drugtito2011
#2660 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Za ove vw dijagnostičare i kad promijene farove, je novi model...pa zadnjih 25 godina prodaju im isto auto, samo farovi drugačiji...uh zaboravio sam, od prije nekolliko godina su im ubacili najveću vw inovaciju, električne podizače stakala, ali ne u svaki model..još ima "novih modela" sa retro ručkama na vratima...drže oni do tradicije..
-
Golf 6 80 KS
#2661 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
swatch wrote:Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
tako su novi da ih ama baš niko na ulici neće primjetit
pogotovo što poprimaju dizajn bezličnih japanskih auta, gdje nemaš pojma je li to 16.000 ta generacija korole ili je 14.000ta, jedno govno nalik drugom
- sema911s
#2662 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
sto li se kradu vozila iz wag grupacije,.Golf 6 80 KS wrote:što li ga kradu ???johntra wrote:znači, još jedan plus za VW ide jer se ta auta jako puno kradu?![]()
![]()
![]()
dok sam radio u grawe osiguranju, najvise ukradenij je bilo upravo tih i renoult-a(megan i laguna)za ove je razlog poznat
al za vag generacija vozila od 98-2005 djele iste,slicne, komponente za sigurnost,, senzor brave vrata na g4 i a6 je isti,.
sekvenca paljenja ide preko istih zica, senzora, isti ljudi sklapaju za sva vozila,. fabricki imobilizatori takodje isti na svim vozilima(kupis g4 rastavis ga i imas znanje kako ukrast a8),.onda kako zastitit taj proizvod koji ti mnogo znaci da tajna ne procuri van a moras ga prodavat, u mnogo proizvoda je ugradjen,. negdje ce pocet curit podatci,.(lahko je fiatu ima 3 modela, reno 4 1/2modela, ford-po bih se slabo krade al pogledate podatke iz UK) vag je u toj generaciji vozila koristio vecinom prvenstveno zastitu putem kljuca(koji se lahko kopira,., nema tog covjeka sto je sakrio od drugog) i senzor u kljucu koji je bio osnovni model zastite,., ( recimo fiat je imao isti kljuc al malko bolji senzor-jest da je crkavao i trosio bateriju ko lud),., da dobijete rezervni kljuc za neki vauvau dovoljno je da znate nekoga u nekom servisu i gotova stvar(ovo su malo promjenili i postrili nakon 2012),. dok recimu u mercedesu ta provjera ide malo temeljitije,. u renoultu je vazno samo da ne poznajete niko iz servisa bunjo
onda razlog koji navodite da g7 nevalja i da je megane bolji,., rastavite te aute na sarafe,. i vidjecte da su svi napravljeni od istih djelova,. ista firma pravi i za jedne i druge,.
-
Golf 6 80 KS
#2663 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
OPET auto-goldrugtito2011 wrote:Za ove vw dijagnostičare i kad promijene farove, je novi model...pa zadnjih 25 godina prodaju im isto auto, samo farovi drugačiji...uh zaboravio sam, od prije nekolliko godina su im ubacili najveću vw inovaciju, električne podizače stakala, ali ne u svaki model..još ima "novih modela" sa retro ručkama na vratima...drže oni do tradicije..
i pored svega što si nakenjo, a ni pola nije istina, OPET se bolje prodaje od konkurencije koja može samo da plače
- MOSALJOZE
#2664 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Golf 6 80 KS wrote:OPET auto-goldrugtito2011 wrote:Za ove vw dijagnostičare i kad promijene farove, je novi model...pa zadnjih 25 godina prodaju im isto auto, samo farovi drugačiji...uh zaboravio sam, od prije nekolliko godina su im ubacili najveću vw inovaciju, električne podizače stakala, ali ne u svaki model..još ima "novih modela" sa retro ručkama na vratima...drže oni do tradicije..
i pored svega što si nakenjo, a ni pola nije istina, OPET se bolje prodaje od konkurencije koja može samo da plače
-
swatch
#2665 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Za razliku od Golfa 7 i Golfa 6 koji lice jaje jajetu, Focus MK2.5 i Focus MK3 skroz razliciti. Uz Golfa ti trebaju dostaviti i posebnu knjizicu gdje ce ti reci kako ces nekome objasniti razliku izmedju 6tice i 7mice.Golf 6 80 KS wrote:swatch wrote:Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
Tek, kada odeš na neki veći sajam automobila, vidiš koliko njemačka vozila nude više....![]()
tako su novi da ih ama baš niko na ulici neće primjetit
pogotovo što poprimaju dizajn bezličnih japanskih auta, gdje nemaš pojma je li to 16.000 ta generacija korole ili je 14.000ta, jedno govno nalik drugom
-
Golf 6 80 KS
#2666 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
svako ko ne vidi razliku, čak i na prvu, mora posjetit doktora za oči, vijdet da promjeni dioptrijuswatch wrote:
Za razliku od Golfa 7 i Golfa 6 koji lice jaje jajetu, Focus MK2.5 i Focus MK3 skroz razliciti. Uz Golfa ti trebaju dostaviti i posebnu knjizicu gdje ce ti reci kako ces nekome objasniti razliku izmedju 6tice i 7mice.
vw pametno ne pravi revoluciju, nego evoluciju, između ostalog su zato i polovni na visokoj cijeni, jer ne zastarjevaju, jer se bitno ne razlikuju od novijih modela, za razliku od drugih koji experimentišu, pa popuše
i zašto mijenjati osnovni oblik, remek djelo italijsankog majstora za dizjan Golf KECA koji je postavio temelj
zar se nešto terba mijenjati na remek-djelima, Ajefolv-toranj je star 150 godina, pa je i dan danas veličanstven i ne može se bolji dizajnirat, most u Mostaru napravljen prije 450 godina, može li bolje ???
Last edited by Golf 6 80 KS on 18/04/2013 15:00, edited 1 time in total.
-
condy
#2667 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... 605bcc612fswatch wrote:Novi Modeo/Fusion, nova Kuga, Fiesta ST, Focus ST, Tranzit, Tourneo i malo ranije predstavljeni Focus. Da u pravu si Ford nista nije predstavio!condy wrote:Svi nešto žele da se izdvajaju iz mase, pa počnu priču kako Golf za njih i nije neko auto. Da oni kupuju novo, a posebno polovno, auto u tom cjenovnom rangu, sigurno bi kupili Golfa prije bilo kojeg Focusa. To su dvostruki aršini jer jedno se priča a drugo se radi. Focus nije loše auto, ali daleko su oni još od bilo koje ozbiljne konkurencije Golfu.
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... a06b93a009
http://www.novavozila.ba/web/oglas.aspx ... e84d39e397
Mondeo, Focus, Fusion, nisu novi modeli koji su se tek pojavili na tržištu. To su vozila, koja već neko vrijeme se nalaze na tržištu i prodaju.
Po tvojoj logici prethodna Octavija ili Golf 6 su novi modeli.
Novi model auta na tržištu, podrazumjeva auto koje je nedavno krenulo u prodaju, znači ove godine ili krajem prošle. Sve drugo nije novi model u tehnološkom smislu ako je već na tržištu par godina.
- johntra
#2668 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
stručnjak, haj samo objasni kako se bolje prodaje, kad podaci govore da se ne prodaje bolje? samo mi to objasni, pa ako odgovor bude logičan, odoh odmah kupiti bačvu Optima ulja...Golf 6 80 KS wrote: i pored svega što si nakenjo, a ni pola nije istina, OPET se bolje prodaje od konkurencije koja može samo da plače
-
condy
#2669 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Koliko si ti tih novih modela vozio, pa imaš toliko veliko iskustvodrugtito2011 wrote:Za ove vw dijagnostičare i kad promijene farove, je novi model...pa zadnjih 25 godina prodaju im isto auto, samo farovi drugačiji...uh zaboravio sam, od prije nekolliko godina su im ubacili najveću vw inovaciju, električne podizače stakala, ali ne u svaki model..još ima "novih modela" sa retro ručkama na vratima...drže oni do tradicije..
- sema911s
#2670 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Golf 6 80 KS wrote:OPET auto-goldrugtito2011 wrote:Za ove vw dijagnostičare i kad promijene farove, je novi model...pa zadnjih 25 godina prodaju im isto auto, samo farovi drugačiji...uh zaboravio sam, od prije nekolliko godina su im ubacili najveću vw inovaciju, električne podizače stakala, ali ne u svaki model..još ima "novih modela" sa retro ručkama na vratima...drže oni do tradicije..
a zasto se bolje vau vau prodaje,.odg je jednostavan ,.,. brinu o svojim kupcima(zanemarite asa auto sarajevo),.,
renov zastupnik se evo u bih promjenio bar 3puta, fiata niko ne zastupa,. pug nesto verano pokusava al slabo,. f-autocentar ima tako skupe usluge da potencijalni kupac predje rijeku,. opel ima toliko zastupnika da neznas jel prodaju auta il su to pegle i bicikla,ne ipak oni prodaju ove daewooo.,.,., hundahahi kod njih neznas jel kia, lada, il taj neki i,.,
napisite neku kritiki za neke vau vau salone,. nek malo vise slicnih dodje do njemacke i promjena ce brzo stupit na snagu,. uradite to nekome iz psa, forda,.honhoduhu, svima ce ista poruka doci da server nije aktivan
-
Golf 6 80 KS
#2671 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
zadnjih 10 godina je Golf na PRVOM mjestu po prodaju po modelima, u Evropi, koja je jedina referentnajohntra wrote:stručnjak, haj samo objasni kako se bolje prodaje, kad podaci govore da se ne prodaje bolje? samo mi to objasni, pa ako odgovor bude logičan, odoh odmah kupiti bačvu Optima ulja...Golf 6 80 KS wrote: i pored svega što si nakenjo, a ni pola nije istina, OPET se bolje prodaje od konkurencije koja može samo da plače
-
swatch
#2672 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Vecina ti nece vidjeti razliku. Uzmi bazni model 6tice i 7dmice pa ces tek onda da vidis koliko su ljudi "coravi". Druze oni su samo polovni kod nas na visokoj cijeni, u svijetu nisu. U svijetu je normalno da cijena polovnog auta opada, dok samo u Bosni raste. Hoces da kazes da je nasih cca 4 000 000 stanovnika pametnije od ostatka svijeta? Nesto mi je tesko povjerovati u to.Golf 6 80 KS wrote:svako ko ne vidi razliku, čak i na prvu, mora posjetit doktora za oči, vijdet da promjeni dioptrijuswatch wrote:
Za razliku od Golfa 7 i Golfa 6 koji lice jaje jajetu, Focus MK2.5 i Focus MK3 skroz razliciti. Uz Golfa ti trebaju dostaviti i posebnu knjizicu gdje ce ti reci kako ces nekome objasniti razliku izmedju 6tice i 7mice.
vw pametno ne pravi revoluciju, nego evoluciju, između ostalog su zato i polovni na visokoj cijeni, jer ne zastarjevaju, jer se bitno ne razlikuju od novijih modela, za razliku od drugih koji experimentišu, pa popuše
-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#2673 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Precijenjeno sranje od auta, k'o i prethodniDoradO wrote:niste odavno pljuvali po golfu hehehe koji pacenici
- MOSALJOZE
#2674 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
TouringBiker wrote:Precijenjeno sranje od auta, k'o i prethodniDoradO wrote:niste odavno pljuvali po golfu hehehe koji pacenici
-
Golf 6 80 KS
#2675 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
u Njemačkoj su takođe i kao POLOVNI VW na cijeni, to se samo prenosi i ovdje, dovlačenjem auta odzgo, valjda bar toliko možeš skontat, i gore astra i fokus nisu ni do koljena golfu, a najljući su konkuretni, ostali nisu ni vrijedni spomenaswatch wrote:Vecina ti nece vidjeti razliku. Uzmi bazni model 6tice i 7dmice pa ces tek onda da vidis koliko su ljudi "coravi". Druze oni su samo polovni kod nas na visokoj cijeni, u svijetu nisu. U svijetu je normalno da cijena polovnog auta opada, dok samo u Bosni raste. Hoces da kazes da je nasih cca 4 000 000 stanovnika pametnije od ostatka svijeta? Nesto mi je tesko povjerovati u to.Golf 6 80 KS wrote:svako ko ne vidi razliku, čak i na prvu, mora posjetit doktora za oči, vijdet da promjeni dioptrijuswatch wrote: