Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Grean
#26476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje su ti igraci koje je selektor fulio, osim famoznog Hajrovica?
Hodao vam je Bazdarevic kao nijedan drugi, zvao i probao i sto je trebao i sto nije, spiskovi mu izgledali kao lista zelja sastavljena zajedno od strane novinara, javnosti i forumasa pa je bio najgori selektor po igri od kad se pamti reprezentacija.
Hodao vam je Bazdarevic kao nijedan drugi, zvao i probao i sto je trebao i sto nije, spiskovi mu izgledali kao lista zelja sastavljena zajedno od strane novinara, javnosti i forumasa pa je bio najgori selektor po igri od kad se pamti reprezentacija.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#26477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mmeni najvise smeta ono "star je sto ces ga zvati". Ama zovi najbolje koje imas, koliko god da imaju pobogu
-
palermo
#26478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma ne treba nama takav trener, nama treba trener kod kojeg će Pjanić i Kolašinac igrati kao što igraju u svome klubu.hrasno38 wrote: Nama treba trener koji ce hladno poslati na klupu kada to zasluzuju bilo koga iz prvih 11 i koji ce pokazati da je on No1!
Inače, Žuti je upravo bio onaj koji je određene igrače udaljavao od reprezentacije, odnosno pokazivao ko je No1...al, kao što vidimo nije nam to baš puno pomoglo
- Muhamed Đakmić
#26479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa mi uvijek pričamo o nekim nefudbalskim stvarima, a najmanje o samom fudbalu.
-
kiligonzales
#26480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne sjecam se sta sam pricao, moguce je sve.rumenige_brajtner wrote:Ma pricali ste vi drugu pricu kad je bila aktuelna tetovaza i jelena, pusti suplju. Sad je odjednom dobarkiligonzales wrote:Mi pricamo o fudbalskim kvalitetima, ne njegovim ljudskim. Da je lik fudbalska verzija Jeke jeste, ali da je nas najbolji desni bek trenutno jeste. Ako cemo lagati recemo da je Todorovic bolji.rumenige_brajtner wrote:Sad bi vratili vranjesa? Kakvi licemjeri, sunce ti jebem
Sto se tice tetovaze pricao jesam sigurno, ali sto se tice Jeke i konobarskog novcanika, to nisam sigurno smatrao razlogom da se odstrani iz tima.
Ko sto rekoh vec je nastupao sa tetovazom u dresu repke...

- Muhamed Đakmić
#26481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Poluigrača kakav je Ognjen Vranješ bi neko vratio u nacionalni tim jer nam je Darko Todorović loš.
Pa imajmo bar malo ponosa.
-
kiligonzales
#26482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ko stari rosoner mogu ti reci da je samo 1 pojacanje od njih 6 novih bilo na terenu u novoj sezoni Serije A i to je Krunicev kolega Benaser. Duratre, Rebic, Krunic, Theo, Leao ce sigurno cekati na svoj prvi nastup u seriji A. Theo jer je povredjen. Krunic je bio na klupi zadnja dva meca Milana, Leao, Rebic, Duratre su stigli na samom kraju prelaznog roka, tako da njima ce trebati par kola da bi konkurisali za tim.last mohicans wrote:Da ne kvotam silne postove, uglavnom se slazem sa gore navedenim činjenicama. Nevjerovatno je da jedan Krunic, koji se jos nije izborio za minutazu u Milanu, ne odskoči u utakmici protiv amatera, a Gojak to uradi. Nisam pametan, nagađam da mu mozda selektor nije dao jasnu ulogu, a Gojaku jeste ili Amer igrao ono sto misli da treba. Bilo ga je svugdje, bas kao i u Dinamu, vrlo cesto se ubacuje u napad, iz drugog plana, to je ono sto ga krasi i dosta podsjeca na Zvjezdana, samo da se pravilno nastavi razvijati.
Slazem se da nikoga nije promovirao, Sarica ne bih svrstavao u promovisane igrače. Da Dinamo drugu godinu zaredom ne igra ligu prvaka, sumnjam da bi zvao i Gojaka. Za Hajrovica se sve vrijeme opirao, iako je jednako kvalitetno igrao u ligi prvaka kao i Gojak. Ključno je, igrače treba motivirati, poredati na prave poziciji, to jeste pronaci im odgovarajuce pozicije, dati jasne uloge, a oni trebaju svojim zalaganjem i karakterom sve to opravadati na terenu da bi se dobio konačan uspjeh. Mislim da u svemu tome lezi neuspjeh ovih momaka trenutacno. Los izbor pojedinih igrača, nekohezija u timu, slaba odgovornost u kljucnim dijelovima utakmica, loša postavka i nispunjavanje selektorovih zamisli, za koje ne znamo da li su kvalitetno i jasno prezentovane. U ovome treba traziti razloge potopa protiv Armenaca i losoj igri u ranijim utakmicama.
Krunic je prosle godine odigrao 33 meca u talijanskoj ligi za Empoli. Dao 5 golova upisao 6 asistencija. U dvije sezone je odigrao gotovo 70 utakmica za Empoli. Bio jedan od vaznijih njihovih igraca. Nije do Milana stigao radi losih igara i njima je zalog za buducnost.
Krunic je od onih veznjaka kojima su prioritet defanzivniji zadaci, uzmi loptu protivniku, istrci s njom, prenesi loptu tj. dodaj drugom igracu, ako iz drugog plana postigne gol, postigne gol i to je to. Rijetko je tokom sezone odradjivao ofanzivnije posao u veznom redu Empolija. Nije da ne moze igrati naprijed, ali nije mu primarni zadatak.
-
kiligonzales
#26483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pricamo o ponosu, a tim nam buse ekipe koje smo do juce mi uspjesno busili.Muhamed Đakmić wrote:Poluigrača kakav je Ognjen Vranješ bi neko vratio u nacionalni tim jer nam je Darko Todorović loš.
Drugo je kad reprezentaciju busi Belgija, Grcka, ekipe koje su bili ucesnici na nekoj od velikih smotri, a drugo kad te buse nacije koje u fudbalu ne znace nista i veliku smotru sanjaju od svoga nastanka.
- Muhamed Đakmić
#26484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ti bi to riješio vraćanjem Vranješa u reprezentaciju?kiligonzales wrote:Pricamo o ponosu, a tim nam buse ekipe koje smo do juce mi uspjesno busili.Muhamed Đakmić wrote:Poluigrača kakav je Ognjen Vranješ bi neko vratio u nacionalni tim jer nam je Darko Todorović loš.
Drugo je kad reprezentaciju busi Belgija, Grcka, ekipe koje su bili ucesnici na nekoj od velikih smotri, a drugo kad te buse nacije koje u fudbalu ne znace nista i veliku smotru sanjaju od svoga nastanka.
Usput, slabo si nešto gledao Empoli, Krunić je bio puno ofanzivniji nego što tvrdiš.
-
kiligonzales
#26485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koga je otjerao?palermo wrote:Ma ne treba nama takav trener, nama treba trener kod kojeg će Pjanić i Kolašinac igrati kao što igraju u svome klubu.hrasno38 wrote: Nama treba trener koji ce hladno poslati na klupu kada to zasluzuju bilo koga iz prvih 11 i koji ce pokazati da je on No1!
Inače, Žuti je upravo bio onaj koji je određene igrače udaljavao od reprezentacije, odnosno pokazivao ko je No1...al, kao što vidimo nije nam to baš puno pomoglo
-
Bazinga1234
#26486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ne znam bas, meni se cini da mu je bas defanziva slaba strana.kiligonzales wrote:
Krunic je od onih veznjaka kojima su prioritet defanzivniji zadaci, uzmi loptu protivniku, istrci s njom, prenesi loptu tj. dodaj drugom igracu, ako iz drugog plana postigne gol, postigne gol i to je to. Rijetko je tokom sezone odradjivao ofanzivnije posao u veznom redu Empolija. Nije da ne moze igrati naprijed, ali nije mu primarni zadatak.
- denimb
#26487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Daleko smo mi od lose ekipe, samo nam treba trener...ocekivao sam vise od Prosineckog ali jebi ga, najvise me razocarao juce sa onakvom postavkom.
Imas 2-2 u 70-toj minuti, znaci 20 minuta do kraja i da das taj treci gol, a mi nastavljamo igrati stihijski, bacamo se naprijed u trenutcima kada se moralo stati na loptu, uzeti je u posjed otupiti trku Armenaca, al jok mi pristajemo s njima na trku, bekovi i dalje duboko u njihovoj polovici, nazad propuh ubi...poraz prosineckog i to je to, a nije ni on glup da to ne skonta...zato je odma i dao otkaz.
Imas 2-2 u 70-toj minuti, znaci 20 minuta do kraja i da das taj treci gol, a mi nastavljamo igrati stihijski, bacamo se naprijed u trenutcima kada se moralo stati na loptu, uzeti je u posjed otupiti trku Armenaca, al jok mi pristajemo s njima na trku, bekovi i dalje duboko u njihovoj polovici, nazad propuh ubi...poraz prosineckog i to je to, a nije ni on glup da to ne skonta...zato je odma i dao otkaz.
-
palermo
#26488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa je li ovdje more postova napisano o odnosu Prosinečki-Begović-Kolašinac......kiligonzales wrote:Koga je otjerao?palermo wrote:Ma ne treba nama takav trener, nama treba trener kod kojeg će Pjanić i Kolašinac igrati kao što igraju u svome klubu.hrasno38 wrote: Nama treba trener koji ce hladno poslati na klupu kada to zasluzuju bilo koga iz prvih 11 i koji ce pokazati da je on No1!
- drug_profi
#26489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro, koga tipujete za caretakera? Mjesec dana do novih tekmi. Sto prije bi trebao neko da preuzme.
- denimb
#26490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Iskusan trener koji nece pokusati da bude jaran sa svima u ekipi, neko ko ce vratiti pozitivan momentum u ekipi, ko zna sta je taktika i kako se pobjedjuju utakmice kao ona juce...pa da ga jebes ljudi sirom evrope rade bolji posao sa upola losijim reprezentacijama nego sto smo mi ove kvalifikacije.
Savez nam je kompletnu generaciju unistio svojim izborima poslije Susica, neki igraci se oprostili prerano, neki ne igraju nikako...sve palo u neko sivilo, a nismo losi uopste...a uvijek se krene sa pricom, i niste za bolje...eto jesu svi samo nismo mi...
Savez nam je kompletnu generaciju unistio svojim izborima poslije Susica, neki igraci se oprostili prerano, neki ne igraju nikako...sve palo u neko sivilo, a nismo losi uopste...a uvijek se krene sa pricom, i niste za bolje...eto jesu svi samo nismo mi...
- drug_profi
#26491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nemamo mi nikoga ko bi ispunio uslove. Bice to neka zakrpa.
Ima li ko Buvačev broj?
Ima li ko Buvačev broj?
-
kiligonzales
#26492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vranjesu je zadnji mec za reprezentaciju bio koliko se sjecam onaj protiv Austrije. Od tada na njega Robi vise ne racuna. Trebali spomenuti da je do tog trenutka bio nas nezamjenjivi desni bek. Ta nam je pozicija problematicna oduvijek bila i na njoj se kroz masu kvalifikacija mjenjalo dosta igraca. Skrpili smo se jedno vrijeme sa Mujdzom i Vrsajevicem. Protiv Spanije u nedostatku desnog beka mu je igrao Cimirot, a nakon toga Todorovic. Nije bilo utakmice da nismo u kvalifikacijama primili go od reprezentacije koje igraju smisleniji fudbal od Linhenstajna. Koliko nam je Robi dobro postavio odbranu i vezni red.Muhamed Đakmić wrote:I ti bi to riješio vraćanjem Vranješa u reprezentaciju?kiligonzales wrote:Pricamo o ponosu, a tim nam buse ekipe koje smo do juce mi uspjesno busili.Muhamed Đakmić wrote:Poluigrača kakav je Ognjen Vranješ bi neko vratio u nacionalni tim jer nam je Darko Todorović loš.
Usput, slabo si nešto gledao Empoli, Krunić je bio puno ofanzivniji nego što tvrdiš.
Kad vec nemas nikoga drugog, onda ides sa onima koji su provjereniji i to je to. Vranjes je svakako vise pokazao od Todorovica pod Robijevom palicom. Mi smo zaboravili Robijev niz od 9 utakmica bez poraza od Bugarske do druge utakmice sa Austrijom i tu mu je igrao Vranjes. Mogao je traziti igrace za tu poziciju. Kad se vec zajebavao sa Todorovicem, mogo je i Hebibovica pozvati, kad je bal nek je maskenbal, kad je dernek nek i hala gori. Kad se vec zajebavamo neka nam i veceg cirkusa.
Gledao sam Krunica dosta jer calcio je moja liga, a sada cu ga gledati i cesce, ako mu Giampaolo ukaze povjerenje.
Ponos je kao smokvin list, kad se nemas cime ponositi, tu je samo da sramotu pokrije. Nama treba selektor koji ce biti gluh na javnost, samim igracima biti i trener, mentor, motivator, ne samo fudbalski, vec zivotni, cuvati ekipu i njen duh i zastiti igrace od vanjskih uticaja i nedati igracima da budu posveceni bilo cemu drugom osim uspijehu u njihovim klubovima i reprezentativnom i dizati im samopouzdanje, zelju za radom, redom i nametnuti profesionalizam kao disciplinu i vrlinu. Dok si na pripremama reprezentacije i u dresu njenom radi kako ti se kaze, kad nisi, nisam ti mama da te cuvam od kurvaluka, kafana i kolaca necijih.
Za pozicije koje su nam deficitarne, mi ponos trebamo i moramo progutati, isto tako manje se bosti sa igracima koji su nam od vaznosti. Kao sto rekoh da sam selektor sam bih otisao i molio za povratak nekih reprezentativaca koji nam znace, sa svakim od njih posebno popricao, ako treba u 4 oka, pa onda i timski, svakome prenjeo svoja ocekivanja od njih, pitao za njihova ocekivanja od reprezentacije, ciljeve, zelje i tako dalje. Isto tako je i sa novima, objasnio im zasto su i kako dobili poziv, koja im uloga pripada u timu, da li na njih vise ili manje racunam, od koga zelim da se vise dokaze, od koga sam vec vidio dovoljno. Repka nije samo ideja vec projekat na kome se ima uvijek raditi.
-
kiligonzales
#26493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidjecemo sve u buducnosti kada nam na klupi bude bolji trener.Bazinga1234 wrote:Pa ne znam bas, meni se cini da mu je bas defanziva slaba strana.kiligonzales wrote:
- Edin H.
#26494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
palermo wrote:Ma ne treba nama takav trener, nama treba trener kod kojeg će Pjanić i Kolašinac igrati kao što igraju u svome klubu.hrasno38 wrote: Nama treba trener koji ce hladno poslati na klupu kada to zasluzuju bilo koga iz prvih 11 i koji ce pokazati da je on No1!
- Bosanski_kralj
#26495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stavi Bešića na desni bek i gotova priča.
Nama treba trener koji će izvući maksimum iz svakog igrača. Da nam svi igrači igraju za reprezentaciju kao što igraju za klubove danas bismo pisali o borbi za prvo mjesto sa Italijom.
Nama treba trener koji će izvući maksimum iz svakog igrača. Da nam svi igrači igraju za reprezentaciju kao što igraju za klubove danas bismo pisali o borbi za prvo mjesto sa Italijom.
- Artest
#26496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto se prije rjesimo trulezi u vidu Zukanovica, Sunjica, Bicakcica i dokazano limitiranih mamlaza (Besic), Amer Gojak ce biti manje izlozen radijaciji luzerstine i losih navika koje ce ga pretvoriti u setaca.
- insomnia78
#26497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kae samo je jedan

- Artest
#26498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Besic treba biti trick-pitanje na intervjuu (kad bi ga bilo) za selektorski posao. Znaci, svaki trener koji krene sa hvalospjevima, automatski biva eliminisan. Momak nema fudbalsku inteligenciju i nece je nikada ni imati. Nije u stanju osvojit ni 3 metra terena. Svaki dodir s loptom duzi od dvije sekunde, vodi u gresku. Izuzetak su momenti kad djeluje instinktivno, pa se desi ona asistencija kao protiv Italije. Da je imao vremena da smiri loptu, budi siguran da bi napravio losu odluku i upropastio napad. Zbog povreda je izgubio na brzini i startnosti. Nema on sta trazit na beku. Mada je u Madjarskoj jednu sezonu krpio beka, pa presao na stopera.Bosanski_kralj wrote:Stavi Bešića na desni bek i gotova priča.
- Bosanski_kralj
#26499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma da je loš, loš je. Ipak mislim da bi bio bolji na poziciji desnog beka od Todorovića.Artest wrote:Besic treba biti trick-pitanje na intervjuu (kad bi ga bilo) za selektorski posao. Znaci, svaki trener koji krene sa hvalospjevima, automatski biva eliminisan. Momak nema fudbalsku inteligenciju i nece je nikada ni imati. Nije u stvanju osvojit ni 3 metra terena. Svaki dodir s loptom duzi od dvije sekunde, vodi u gresku. Izuzetak su momenti kad djeluje instinktivno, pa se desi ona asistencija kao protiv Italije. Da je imao vremena da smiri loptu, budi siguran da bi napravio losu odluku i upropastio napad. Zbog povreda je izgubio na brzini i startnosti. Nema on sta trazit na beku. Mada je u Madjarskoj jednu sezonu krpio beka, pa presao na stopera.Bosanski_kralj wrote:Stavi Bešića na desni bek i gotova priča.
I čini mi se da je Bešić svoje najbolje partija pružao u situacijama kada je trebao igrati flastera na najboljim protivničkim igračima. Recimo Mesija i Bejla je fakat dobro čuvao, a priznaćemo da to nije nimalo lako.
- Artest
#26500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je bilo prije povreda. Sad je to drugi igrac. Vrtice se on jos dosta u repki, nema dileme, ali da nam treba bolji igrac, treba. Ova repka bi ubila za jednog Zlatana Bajramovica.