FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#26476 Re: FC Barcelona
Ne znam. Danas je ponovo naslovnica Sporta 8,5 miliona. Ali sta to znaci? Za Barcelonu super, za malo para odlican igrac koji ce se pola godine uigravati. LS nece moci igrati. Ipak sa druge strane unosis nemir u ekipu jer ce jedan (Pedro i Tello) vec znati da se ne racuna na njih za sljedecu sezonu. A i jos nije jasno da li ce Bayern odustati od transfera. Sve mi je to toliko daleko da i ne razmisljam o toj mogucnosti.
-
LSD
#26477 Re: FC Barcelona
Meni se transfer Lewandowskog u Barcu cini nemogucim....pogotovu ako znamo da je Bayern dogovorio sa njim.
Takav igrac bi se automatski uklopio u stil Barce, bez puno price - jer je mnogo kvalitetan sa loptom, ima i pasove, odlicnu završnicu, skok igru (što pogotovu nedostaje Barci), fizicki jaka mrcina, zna svašta poljak ....uz asistencije Xavia, Inieste, Fabregasa i ostalih - trpao bi nemilice....centarfor svjetske klase, možda trenutno i najbolja 9-tka (a opet nije prgav karakter kao Ibrahimović, vec pravi profesionalac)....nešto što Barca nema vec pune 4 godine, od odlaska Eto'a.
Ali opet mislim da od toga nema ništa, koliko god ga španski mediji stavljali na naslovnice.
Takav igrac bi se automatski uklopio u stil Barce, bez puno price - jer je mnogo kvalitetan sa loptom, ima i pasove, odlicnu završnicu, skok igru (što pogotovu nedostaje Barci), fizicki jaka mrcina, zna svašta poljak ....uz asistencije Xavia, Inieste, Fabregasa i ostalih - trpao bi nemilice....centarfor svjetske klase, možda trenutno i najbolja 9-tka (a opet nije prgav karakter kao Ibrahimović, vec pravi profesionalac)....nešto što Barca nema vec pune 4 godine, od odlaska Eto'a.
Ali opet mislim da od toga nema ništa, koliko god ga španski mediji stavljali na naslovnice.
- suncica24
#26478 Re: FC Barcelona
A nisu ni oni toliko dalekoHB_BHF wrote:Sport.essuncica24 wrote:sportsport.ba?HB_BHF wrote:Sport prenosi kako će kapiteni (Puyol, Xavi, Valdes, Iniesta) imati sastanak sa Messijem u vezi njegove forme. Ovo mi je nekako skroz djetinjasto. Ko familijarno okupljanje zato što mali ne izlazi iz sobe već treći dan. Ili se je trenutno zasitio nogometa, ili Barcelone, nešto mu jeste..
Interesuje me samo mišljenje trenera na ovakva okupljanja.
Jah!
A kao sto rece, nije problem forma, vec neka totalna nezainteresovanost (geganje po terenu) za vracanje u formu.
Sad, sta je u pitanju... sad ce se tu raspredati price i prodavati novine na tu temu samo tako.
- kisni indijanac
#26479 Re: FC Barcelona
previše pompe i špekulacija oko messijeve forme čim dvije, tri utakmice golgeterski apstinira, pa prošlu prenstvenu je dva puta asistirao..čitam jučer njegovu izjavu da još nije sto posto spreman nakon povrede i mislim da tu leži istina, iako je i meni izgledalo protiv espanyola da mu se baš i ne igra....ubrzo će on biti ponovo stari messi, nadam se ne protiv naše reprezentacije....
- ascari
#26480 Re: FC Barcelona
Statistika kaze (nakon cetiri utakmice bez gola) da ce protiv Milana postici min 1 max 3 gola 
<url>http://kahkonen.arkku.net/messi/?matche ... 2011o</url>
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
<url>http://kahkonen.arkku.net/messi/?matche ... 2011o</url>
-
5 0 5
#26482 Re: FC Barcelona
Serbian referee Milorad Mazic (40) will be in charge of the CL game against Milan on Wednesday. Record Barcelona: 1W, Milan: -
- Kemal Malovčić
#26483 Re: FC Barcelona
Sa derbija na derbi.505sCrtom wrote:Serbian referee Milorad Mazic (40) will be in charge of the CL game against Milan on Wednesday. Record Barcelona: 1W, Milan: -
-
5 0 5
#26484 Re: FC Barcelona
Mažić: Nadam se da ću umeti da sudim pravi fudbalski mečKemal Malovčić wrote: Sa derbija na derbi.
BEOGRAD, 4. novembar 2013, (Njuz) – Najpoznatiji srpski arbitar Milorad Mažić, koji će u sredu suditi utakmicu Lige šampiona Barselona-Milan, nada se da će umeti ispravno da deli pravdu na pravom fudbalskom meču.
Mažić kaže za Njuz da mu je bio dečački san da sudi na fudbalsku utakmicu, zbog čega ima tremu pred predstojeći okršaj.
- Dodatnu presiju mi stvaraju prijatelji koji me ceo dan podsećaju kako Barselona i Milan igraju fudbal, da će na toj utakmici biti driblinga, uspešnih dodavanja, lepih golova, možda čak i fer pleja, kao da sve to ni ja sam već ne znam – izjavio je Mažić koji je naglasio da mu je olakšavajuća okolnost to što postoji i sličnost između ove dve igre, koja se ogleda u 22 igrača koji trče za loptom.
On je napomenuo da će mu biti i neobično da sudi na utakmici gde se ne očekuju incidenti.
- Biće mi veoma čudno da sve vreme gledam utakmicu i da ne moram da pratim dešavanja na tribinama i donosim odluku o eventualnom prekidu meča – kaže Mažić, koji se nada da će mu se makar u nekom trenutku neki fudbaler uneti u lice i opsovati ga što nije dosudio penal.
- ascari
#26485 Re: FC Barcelona
Gerica zaposljava

We need GAME DESIGNERS, Q & A, SCRUM MASTERS, developers,… Do you think you are motivated and talented enough to be part of Golden Manager?
http://www.talentsearchpeople.com/en/kerad-games/

We need GAME DESIGNERS, Q & A, SCRUM MASTERS, developers,… Do you think you are motivated and talented enough to be part of Golden Manager?
http://www.talentsearchpeople.com/en/kerad-games/
-
LSD
#26486 Re: FC Barcelona
,,U anketi koju je proveo katalonski "Sport" čak 75% posjetitelja smatra da bi FC Barcelona trebala kupiti klasičnog napadača. Na pitanje da li bi to trebao biti Lewandowski, čija će cijena u zimskom prijelaznom roku biti oko 8 miliona eura, čak je 88% odgovora bilo "DA".
Barcelona aktivira otkupnu klauzulu za Marca Reusa
http://scsport.ba/vijest/63407
Šta su ovoliko navalili na Borusiju
nakon Hummelsa i Gundogana, sad se redovno u španskim medijima pominju i ova dvojica.
Barcelona aktivira otkupnu klauzulu za Marca Reusa
http://scsport.ba/vijest/63407
Šta su ovoliko navalili na Borusiju
-
missko
#26487 Re: FC Barcelona
Kod svaba Arsenal ima najvise sansi da dovede nekoga jer Wenger poliglota prica njemacki ko maternji. Drugacije je kad te na pregovorima munta beko direkt bez prevodioca eno i Özil mu je bio kuci i dogovorio prelazak. Ja muiislim da ce se Real zajebat ako ne uzme il Reusa iil Gündogana
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
LSD
#26488 Re: FC Barcelona
I Barca je veoma zainteresovana za Gundogana.....zapravo, Zubizareta prati taj njihov kvartet Lewandowski, Gundogan, Hummels, Reus (sve vrhunski igraci svjetske klase) - ali bi Gundo bio možda i najbolja akvizicija u ovom momentu.missko wrote:Kod svaba Arsenal ima najvise sansi da dovede nekoga jer Wenger poliglota prica njemacki ko maternji. Drugacije je kad te na pregovorima munta beko direkt bez prevodioca eno i Özil mu je bio kuci i dogovorio prelazak. Ja muiislim da ce se Real zajebat ako ne uzme il Reusa iil Gündogana
- DonVitoni
#26490 Re: FC Barcelona
Odkud Barceloni novac da aktivara otkupnu klauzulu, ako uzmemo uobzir da su u velikim dugovima jedino ako nemaju namjeru da prodaju Mesija ili IniestuBarcelona aktivira otkupnu klauzulu za Marca Reusa
-
LSD
#26491 Re: FC Barcelona
vazda ima love za dobre igrace u svim velikim klubovima.....samo cisto sumnjam da ima išta od transfera Reusa (iako bi ga mnogi fanovi Barce htjeli vidjeti na Nou Campu).DonVitoni wrote:Odkud Barceloni novac da aktivara otkupnu klauzulu, ako uzmemo uobzir da su u velikim dugovima jedino ako nemaju namjeru da prodaju Mesija ili IniestuBarcelona aktivira otkupnu klauzulu za Marca Reusa
A što se tice Messija i ovih prozivki u zadnje vrijeme....mogao bi sad Milan nayebati (ni kriv ni dužan) za sva ova medijska preseravanja oko Lionela
-
5 0 5
#26492 Re: FC Barcelona
Messi rejected past summer offers from Real Madrid, Bayern Munich and Chelsea. Adidas were willing to pay half of his 250M buyout fee. [md]
- belafonte
#26493 Re: FC Barcelona
Hoće li Adriano biti spreman za sutra?
Treba mi info za ovaj fantasy...
- ascari
#26494 Re: FC Barcelona
U toku dana ce objaviti spisak igraca.belafonte wrote:Hoće li Adriano biti spreman za sutra?
- dinty2
#26495 Re: FC Barcelona
i gdje bi igrao,,mozda umjesto neymara jer to je njegova pozicija ? gundogan bi bio dobar da zamijeni xavija ali sta onda sa cescom? opet mu izmisljati pozicije i gurat ga na laznu devetku,,..znaci samo lewa iz dortdmunda i to je toLSD wrote:vazda ima love za dobre igrace u svim velikim klubovima.....samo cisto sumnjam da ima išta od transfera Reusa (iako bi ga mnogi fanovi Barce htjeli vidjeti na Nou Campu).DonVitoni wrote:Odkud Barceloni novac da aktivara otkupnu klauzulu, ako uzmemo uobzir da su u velikim dugovima jedino ako nemaju namjeru da prodaju Mesija ili IniestuBarcelona aktivira otkupnu klauzulu za Marca Reusa
A što se tice Messija i ovih prozivki u zadnje vrijeme....mogao bi sad Milan nayebati (ni kriv ni dužan) za sva ova medijska preseravanja oko Lionela
- kisni indijanac
#26496 Re: FC Barcelona
ja ne bi ni lewa, alexis je u formi..čitam da je pepe reina moguća zamjena za valdesa, ter stegen je sigurno bolja opcija i dugoročnija...ne znam lewandowski možda zbog promjene koncepcije sa malo klasičnijim centarforom, ali sumnjam da će on u suprotnom smjeru od minhena......
- ascari
#26497 Re: FC Barcelona
Zohari sa PP opet iznose istinu
- ascari
#26498 Re: FC Barcelona
Danasnja epizoda Reviste: http://hotfile.com/dl/253682835/18272a1 ... 3.avi.html
- skenderija04
#26499 Re: FC Barcelona
Ne znam drug, ali se prica jako puno o tom Messijevom transferu. Te Bayern te Madrid.....Cak mislim da sve te price dolaze iz Barcelone.ascari wrote:Zohari sa PP opet iznose istinu![]()
- ascari
#26500 Re: FC Barcelona
Znamo koliko Sandro voli pare, ali ovo bi bilo previse.skenderija04 wrote:Ne znam drug, ali se prica jako puno o tom Messijevom transferu. Te Bayern te Madrid.....Cak mislim da sve te price dolaze iz Barcelone.ascari wrote:Zohari sa PP opet iznose istinu![]()
Pritom je izlazna cijena (klauzula + takse) oko 580mil."All players who want to leave can leave - all but Messi," Rosell told Sport.