Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Dinostula

#26476 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Logovan wrote:
EvoMeneJopet wrote:Bas, sta je sa Radovcem? Jel on jos kod nas ?
Jeste. :mrgreen: Od 01.01.19. ćao, vozdra, doviđenja, sretno ti bilo.
Radovac je sebi zapecatio sudbinu onda kad je krenuo da zove raju sa mora da pucaju liku u glavu radi provokacija na fb.
Mislim da mu se poslije toga izgubio svaki trag. :roll:
Labirint

#26477 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Logovan wrote:Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo jebi želju Saraj'voooooooooooooooooooooooooo :izet: :izet: :izet: :izet:
Koji je ovo.derbi.u pitanju? Vidi punog sjevera :( :roll:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#26478 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Dinostula wrote:
mirza_15 wrote:Znači zadnja linija Pidro, Mujakić, Dupovac, Hebibović. Krila Halilović i Šišić. Ahmet naprijed. U veznom redu Adukor, Velkoski i možda Mustafić? Smijemo li dole pokušati sa dva napadaća?
Dva napadaca neces vidjeti ni u crtanom filmu,nema sanse.
Sastav ce biti taj, jedini koji je logican,ako ne vaskrsne Radovac iz treceg plana. :lol:
Ja bih probao slijedeci sastav

--------------Kovacevic-----------------
Hebib...Dupovac...Mujakic...Pidro
...........Adukor..Mustatic/Kurdic..
..Sisic.......... Krle.........Halilovic
................Ahmetovic..............

Ma uzimamo i u zapdadnom 8-)
van Basten

#26479 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

bezveze se strepilo do kraja protiv ekipe koja realno pojma nema. Trebali smo zabiti treći i onda ih rahat čekati na kontre i sl, ovako vazda neka frljoka može zalutati.
Al hajde, bitno je da smo dobili, da je još Zrinjski preživjeti ovako osakaćen.
Dr. Kuca

#26480 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Islo se po treci pa stalo, eto husref rece igraci se prepali da ne primimo gol.
Kakav je doktor crepulja, svaka cast husrefu sto je takticki rekal da je crepi povrijedjen :D
Logovan

#26481 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Labirint wrote: Koji je ovo.derbi.u pitanju? Vidi punog sjevera :( :roll:
2015. godina, titula.

Počinje snimak na BHT-u.
Dinostula

#26482 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

van Basten wrote:bezveze se strepilo do kraja protiv ekipe koja realno pojma nema. Trebali smo zabiti treći i onda ih rahat čekati na kontre i sl, ovako vazda neka frljoka može zalutati.
Pa dobro ljudi poslije 23 minute relano nisu ni mogli nista uraditi sa igracem manje.A da bas nemaju toliko pojma koliko govoris ne bi se bas slozio.Razbaca onaj Veselinovic nasu trojicu kod onog penala.Uz Ahmetov gol sigurno jedan od poteza utakmice.DObise i Zrinju u Mostaru tasko da ako ih krenemo podcjenjivati moglo bi se ovih nasih -8 vrlo lako istopiti do kraja.Nego igrati svaku tekmu do kraja ozbiljno i disciplinovano,samo tako mozemo doci do nove titule. :wink:
Raigor Stonehoof

#26483 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

Dinostula wrote:
EvoMeneJopet wrote:Bas, sta je sa Radovcem? Jel on jos kod nas ?
Svi su oni tu Radovac,Lelic,Bekic,Hodzic.ALi ce biti vjerovatno neka cistiona na polusezoni.
sunce ti ja i zaboravio da bekic postoji
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26484 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Ovo je bio penal nad Ahmetovićem :-? :?
van Basten

#26485 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Dinostula wrote:
van Basten wrote:bezveze se strepilo do kraja protiv ekipe koja realno pojma nema. Trebali smo zabiti treći i onda ih rahat čekati na kontre i sl, ovako vazda neka frljoka može zalutati.
Pa dobro ljudi poslije 23 minute relano nisu ni mogli nista uraditi sa igracem manje.A da bas nemaju toliko pojma koliko govoris ne bi se bas slozio.Razbaca onaj Veselinovic nasu trojicu kod onog penala.Uz Ahmetov gol sigurno jedan od poteza utakmice.DObise i Zrinju u Mostaru tasko da ako ih krenemo podcjenjivati moglo bi se ovih nasih -8 vrlo lako istopiti do kraja.Nego igrati svaku tekmu do kraja ozbiljno i disciplinovano,samo tako mozemo doci do nove titule. :wink:
to što je veselinoć razbacao naše je trenutak njegove lične inspiracije, a nikako plod njihove neke aman igre. mogu oni možda i bolje, i opasniji biti, al ovakvi kakvi su zadnjih mjesec-dva teško. I zato smo morali u korijenu sasjeći svaku nadu im u povratak a ne da strepimo kad Kovačeviću lopta ispadne i sl...
A svakako se ne smijemo opustiti u daljoj borbi... nikakva je ovo prednost obzirom šta se pokazuje na terenima.
north

#26486 Re: Utakmice.

Post by north »

danas se bas sve poklopilo...svi stavljamo u fokus pobjedu na derbiju sto je i logicno ali jako bitan detalj je neocekivan poraz Zrinjskog :thumbup: ..ono na cemu moramo raditi su situacije iz drugog poluvremena :-) ...haj sto nismo dali treci gol ali da nismo bili opasni da sijeva pred njihovim golom i onda doci u situaciju da si u grcu kako se blizi kraj utakmice nije odlika velikih ekipa..70 minuta igrac vise u fudbalu nije nebitan detalj, prave ekipe uglavno nakantaju orotivnika u takvim situacijama pa kad su i derbiji u pitanju i pidjednake ekipe, a mi nismo cestito zaprijetili osim one dvije situacuje u 45 minuti...nije kritika, samo radi dobra treba teziti boljem i jacem da bi bas bio ozbiljan...ali naravno moramo biti dosta zadovoljni sezonom...za sada...steta sto nismo kompletni za Zrinjski i pokusati tamo dobiti cime bi vise od 50% posla zavrsili...bas smo desetkovani...ali i ovako pokusati uzeti dole ko im jebe mater...uzdrmani su i oni i nije to vise onaj Zrinjski...u daleko smo boljoj poziciji i psihicki i svakoj drugoj od njih, o konama da i ne pricamo..
Dinostula

#26487 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

north wrote:danas se bas sve poklopilo...svi stavljamo u fokus pobjedu na derbiju sto je i logicno ali jako bitan detalj je neocekivan poraz Zrinjskog :thumbup: ..ono na cemu moramo raditi su situacije iz drugog poluvremena :-) ...haj sto nismo dali treci gol ali da nismo bili opasni da sijeva pred njihovim golom i onda doci u situaciju da si u grcu kako se blizi kraj utakmice nije odlika velikih ekipa..70 minuta igrac vise u fudbalu nije nebitan detalj, prave ekipe uglavno nakantaju orotivnika u takvim situacijama pa kad su i derbiji u pitanju i pidjednake ekipe, a mi nismo cestito zaprijetili osim one dvije situacuje u 45 minuti...nije kritika, samo radi dobra treba teziti boljem i jacem da bi bas bio ozbiljan...ali naravno moramo biti dosta zadovoljni sezonom...za sada...steta sto nismo kompletni za Zrinjski i pokusati tamo dobiti cime bi vise od 50% posla zavrsili...bas smo desetkovani...ali i ovako pokusati uzeti dole ko im jebe mater...uzdrmani su i oni i nije to vise onaj Zrinjski...u daleko smo boljoj poziciji i psihicki i svakoj drugoj od njih, o konama da i ne pricamo..
Nismo sad nesto posebno desetkovani jer imamo dosta siroku klupu.Osim Mustafica i Sisica koje ocekujemo u prvoj postavi.Ostalo su sve manje-vise dobri igraci.Mislim da i ove zamjene mogu sasvim solidno da odgovore na postavljene zadatke. :D
Grean

#26488 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Steta zbog drugog poluvremena koje je malo pokvarilo odlican utisak. Bilo je trebski mada mislim da je vise odluka igraca nego Husrefa.

Negdje u drugom sam ocekivao Handzica sa Ahmetovicem da ih dokusurimo i to umjesto Crepulje koji i dalje nit smrdi nit mirise ali bilo je previse za ocekivati.

Kako god najvaznija je pobjeda jer sam se pribojavao da ce se vaditi na nama, da ce ih po baksuzu krenuti u derbiju ko' sto to obicno biva.
emigrazione

#26489 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Velkoski wrote:Ovo je bio penal nad Ahmetovićem :-? :?
Ma nije, znao je da ce ga gurnuti i samo malo noge podvio nije niko lud da mu ovo svira
mirza_15

#26490 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Crepulja je odigrao dobru utakmicu. Konstantno se vraćao po loptu i prenosio je iz zadnje linije na njihovu polovinu.

Šabanović je imao odličnu priliku u drugom, kada je loše primio loptu i ona završili kod Fejzića. Čini mi se baš Crepulja da je poslao onu loptu.
emigrazione

#26491 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

U prvom poluvremenu odlicna igra
Dr. Kuca

#26492 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

70ak min odlicnih, a oni nam ne bi dali gol da smo ciyavu noc igrali, druga stvar sto je raja isprepadana i psihicki ubijena.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#26493 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Fali nam te mentalne snage da ovakve tekme zavrsavamo bez panike. Da smo igrali bez panike, zabili bi im sigurno jos najmanne jedan gol. To dolazi s iskutvom i godinama. Ipak nama je zadnja linija sastavljena od akademaca izuzev Adukora.
Mislim fnomenalna je to cinjenica. Da si prvi na tabeli da pobjedis derbi sa 4 omladinca u prvih 11, a koji igraju tako dobro da ih raja vec posmatra kao iskusne igrace a ne djecu sto oni jesu.

Ja ne znam ko i za sta ima pravo prigovoriti Husrefu. Pa on je od ove ekipe, za koju se ljetos govorilo da je prosjek, napravio nepobjedivu ekipu. On je od Crepulje koji se tjerao kd strane navijaca, napravio igraca koji je u zadnjih 3,4 odigrao fantasticno i kako vrijeme ide igra sve bolje.

Da je bilo koji drugi trener doveden i ostvario ove rezuktate koje do sada ima Husref pa bio bi vec proglasen najboljim trenerom kojeg smo ikad imali. Sa ovako lijepom igrom, ekisanom i efektivnom.

Zato jedno veliko hvala Husrefu. Da Bog da imao najvecu platu, jer si je zasluzio majstore.
EvoMeneJopet

#26494 Re: Utakmice.

Post by EvoMeneJopet »

F&N wrote:Fali nam te mentalne snage da ovakve tekme zavrsavamo bez panike. Da smo igrali bez panike, zabili bi im sigurno jos najmanne jedan gol. To dolazi s iskutvom i godinama. Ipak nama je zadnja linija sastavljena od akademaca izuzev Adukora.
Mislim fnomenalna je to cinjenica. Da si prvi na tabeli da pobjedis derbi sa 4 omladinca u prvih 11, a koji igraju tako dobro da ih raja vec posmatra kao iskusne igrace a ne djecu sto oni jesu.

Ja ne znam ko i za sta ima pravo prigovoriti Husrefu. Pa on je od ove ekipe, za koju se ljetos govorilo da je prosjek, napravio nepobjedivu ekipu. On je od Crepulje koji se tjerao kd strane navijaca, napravio igraca koji je u zadnjih 3,4 odigrao fantasticno i kako vrijeme ide igra sve bolje.

Da je bilo koji drugi trener doveden i ostvario ove rezuktate koje do sada ima Husref pa bio bi vec proglasen najboljim trenerom kojeg smo ikad imali. Sa ovako lijepom igrom, ekisanom i efektivnom.

Zato jedno veliko hvala Husrefu. Da Bog da imao najvecu platu, jer si je zasluzio majstore.

:thumbup:
svi u napad

#26495 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Pobjeda je pobjeda i 3 boda su ogromna. Pogled na tabelu je predivan (sa Igmana pogledat je lijepo) no moralo se htjeli vi to priznati ili ne odigrati bolje drugo poluvrijeme. Ima Kuca pravo kad kaze da se strah uvukao u navijace. Moras jarane imati strah kad jos nismo dostigli taj nivo igre gdje bi ti kao velika ekipa ovo nakanto bez vecih problema. Sjetite se proslog derbija gdje smo odigrali odlicno a oni iz tri ubacaja u nasi 16 metara dadose 2 gola. Steta je sto necemo imati kompletnu ekipu dole u Mostaru. Cijela vezna linija koja je dusa tima je odsutna. Nova linija je neuigrana i bit ce tesko nesto organizovati. Objektivno vidim da cemo se braniti a da li cemo uspjeti vidjecemo. Ja vjerujem u momke i vidi se da postoji ta volja i borbenost kod njih. Bod ko kuca. Naprijed Saraj´vo. :thumbup:
Dr. Kuca

#26496 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

F&N wrote:Fali nam te mentalne snage da ovakve tekme zavrsavamo bez panike. Da smo igrali bez panike, zabili bi im sigurno jos najmanne jedan gol. To dolazi s iskutvom i godinama. Ipak nama je zadnja linija sastavljena od akademaca izuzev Adukora.

Zamisljam hvalopjeve da je stranac skonto ovu varijantu sa "povrijedjenim" crepuljom. Kakve bi se bajke prepricavale godinama, a ovako Husref je zaosto i neznalica. Pitarski pakasiluk.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26497 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Pobjeda na derbiju :thumbup:

Sad najvažnija, da ne kažem historijska u Mostaru.

Pogrešno bi bilo otići braniti se, ići na bod.
Siguran sam da i ovi momci s klupe imaju šta pokazati.
animus

#26498 Re: Utakmice.

Post by animus »

Crepulja odlican danas, narocito onaj dubinski pas sa preko pola terena kad je bakrac morao napraviti onaj faul za drugi zuti.
Pidro odlican, dobro se oslobadjao i prolazio ali napravio i par puta pocetnicke greske.
Sabanovic dobar u napadu ali i dosta los u odbrani. Zna dobro centrirati loptu i dosta je borben.
Tatar moze puno bolje. Ovaj put zakazao.
Rahmanovic je igrac bez kojeg ne mozemo igrati. Jednostavno predobar igrac i meni trenutno najdrazi.
Adukor je van forme i juce odigrao jednu od losijih utakmica. Puno grijesio ali imao i srece.
Ahmetovica ne treba komentarisati. Samo mogu reci nek sto duze pozivi i da ga zdravlje posluzi.
Velkoski je dusa tima. Kako samo uputi onaj pas kroz dvojicu u šesnaest metara. Šteta što nije bio gol.
Mujakic standardno odličan. Na žalost predvidjam da cemo ga brzo izgubiti. Nije on za ove lige.
Stanojevic toplo hladno. Slicno kao pidro odigra vrhunske poteze ali i zezne gluposcu nekom.
Vladan i nije imao nekog posla. Kod penala izabrao pogresnu stranu i to je to.
Husref. Najveci trener i hvala dragom Bogu pa je prezivio onu krizu na pocetku. Bili bi sada gori od Želje.

Sudija je ofirno sudio za male plave. Koliko je samo puta prekinuo utakmicu bez potrebe kad je isla neka nasa akcija. Svirao svaki moguci faul i kad nije bilo kontakta. Onu ruku zeljinog igraca u prvom poluvremenu nakon centarsuta naravno nije vidio. Pola kartona je bila kompenzacija za Bakraca. Penal je bio najmanje sumnjiv jer koliko sam vidio nogom nije bilo kontakta a ruka je bila u jednom momentu na ramenu ali i sklonjena prije nego sto je ovaj pao. Djaba je bilo sve kad je kvalitet presudio. Samo mi zao sto nije bilo ubjedljivo jer bilo je dosta materijala.
Dr. Kuca

#26499 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Al kako smo im sakrili loptu od 55 do 60 minute hahahaha.
Evo odgledah snimak, satrali smo ih 80 min. Oni su ko tad nesto krenuli ali nekonkretno, nista specijalno.
Logovan

#26500 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dr. Kuca wrote:Al kako smo im sakrili loptu od 55 do 60 minute hahahaha.
Evo odgledah snimak, satrali smo ih 80 min. Oni su ko tad nesto krenuli ali nekonkretno, nista specijalno.
Najbolja prilika im je kada je Kovacevicu ispala iz ruku hahah i onaj traljavi sut glavom Krpica, jedva lopta dosla do Kovacevica. :lol:
Post Reply