Niste ni nacionalisti, ni papci, ni malograđani, već samo .. lopovi.BayrakTB wrote:Uđeš, pročitaš par stranica, i pomisliš da ne postoji SDA ljudi bi srali pare, kupali bi se u njima, sa grane bi ih uzimali u naramak. Odeš na klixovu fb stranicu, naletiš na onaj lažnjak pod imenom faruk delić koji laje ko pašče na SDA, Bakira i tako u krug...
Ništa, mora da ste vi svi u pravu a da je nekolicina nas zadojenih nacionalista, papaka i malograđana.
P.S. Nisam član, ali Bošnjaci nemaju alternativu
SDA-All about
-
VjecitiStudent
#26451 Re: SDA-All about
-
Dr Baltazar
#26452 Re: SDA-All about
Ma ovdje ćeš sad biti glavna meta za kritike. Samo opušteno i iskuliraj. Mene rijetko i citiraju jer znaju da mi pera ne mogu odbitiBayrakTB wrote:Ma stoji to brate sve, ali ja kad uđem na forume, fb i to, ja se sikiram i dumam ko da mi starce kleveću. Žao mi je što smo takav pogan, glup i naivan narod i čija je želja i nagon za samodestrukcijom prejak, ne možemo tome da se odupiremo. Stavljanje sebe u punu službu onima koji Bošnjacima žele samo zlo i smrt, ništa više. Bježi, dobiću čir na želucu do općihDr Baltazar wrote:P.S.BayrakTB wrote:Uđeš, pročitaš par stranica, i pomisliš da ne postoji SDA ljudi bi srali pare, kupali bi se u njima, sa grane bi ih uzimali u naramak. Odeš na klixovu fb stranicu, naletiš na onaj lažnjak pod imenom faruk delić koji laje ko pašče na SDA, Bakira i tako u krug...
Ništa, mora da ste vi svi u pravu a da je nekolicina nas zadojenih nacionalista, papaka i malograđana.
P.S. Nisam član, ali Bošnjaci nemaju alternativu![]()
![]()
![]()
Hvala Bogu pa nas nije nekolicina, nego dovoljno da je komunjara sve manje u vlasti
Uglavnom ti kritičari su ti osobe koje su i ovdje, a i u životu zagovarali da se na popisu izbjegava korištenje termina Bošnjak, tako da ti je sve jasno (ovo je samo jedan od primjera). Ne treba im pridavati pažnju. Vjerovatno dok ti ovo pišem, mene je već neko citirao i dao neki glupi komentar (šapnuo mi Bakir da je to ultima)
Ali valjda tako liječe frustracije.
Last edited by Dr Baltazar on 29/09/2016 13:26, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#26453 Re: SDA-All about
ako bošnjaci nemaju alternaticu kriminalnoj organizaciji SDA onda se mozemo i trebamo samorasformirati ko nacija
-
Dr Baltazar
#26454 Re: SDA-All about
Pa bujrum i ti mi predloži. Na temi oko načelnika Ilidže sam isto tražio pa su mi predlagali kandidate SDP i NS. Sinoć maksuz odgledam emisiju oko izbora za načelnika. Za one mutave likove da glasam ?bhnapoleon1 wrote:ako bošnjaci nemaju alternaticu kriminalnoj organizaciji SDA onda se mozemo i trebamo samorasformirati ko nacija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26455 Re: SDA-All about
pukla cijev u pejtonu i sad sjeca prave senzaciju od fontane ( nije pukla cijev nego je vodovod došao i odvrnuo i otišao pa se kasnije vratio)
razlozi djece što je pukla cijev
sve moguće maštarije da ne spominjem ( zemljotres, patiljci, frozen)
neki mali reče komunisti su krivi
drugi mali kaže kriv hrvat
( neki mali baksuz se preziva hrvat
sve sjebo na igralištu od koša do asfalta)
otprilike vako nekako je i izborna kampanja
svi su drugi krivi za sve osim nas na vlasti 25 godina minus godine rata i alijanse
razlozi djece što je pukla cijev
sve moguće maštarije da ne spominjem ( zemljotres, patiljci, frozen)
neki mali reče komunisti su krivi
drugi mali kaže kriv hrvat
otprilike vako nekako je i izborna kampanja
svi su drugi krivi za sve osim nas na vlasti 25 godina minus godine rata i alijanse
-
VjecitiStudent
#26456 Re: SDA-All about
Najbolje ste organizovana kriminalna organizacija na ovih 23%, tu nema nikakve dileme.Dr Baltazar wrote:Pa bujrum i ti mi predloži. Na temi oko načelnika Ilidže sam isto tražio pa su mi predlagali kandidate SDP i NS. Sinoć maksuz odgledam emisiju oko izbora za načelnika. Za one mutave likove da glasam ?bhnapoleon1 wrote:ako bošnjaci nemaju alternaticu kriminalnoj organizaciji SDA onda se mozemo i trebamo samorasformirati ko nacija
Ostali nisu ni do koljena.
-
Dr Baltazar
#26457 Re: SDA-All about
Za koga da glasam, šta velišVjecitiStudent wrote:Najbolje ste organizovana kriminalna organizacija na ovih 23%, tu nema nikakve dileme.Dr Baltazar wrote:Pa bujrum i ti mi predloži. Na temi oko načelnika Ilidže sam isto tražio pa su mi predlagali kandidate SDP i NS. Sinoć maksuz odgledam emisiju oko izbora za načelnika. Za one mutave likove da glasam ?bhnapoleon1 wrote:ako bošnjaci nemaju alternaticu kriminalnoj organizaciji SDA onda se mozemo i trebamo samorasformirati ko nacija
Ostali nisu ni do koljena.
Zaboravio si reći da govoriš o najvećoj stranci u državi koja se zove Bosna i Hercegovina.
- MOSALJOZE
#26458 Re: SDA-All about
Slažem se sa baltazarom
Na Ilidzi neću glasati za načelnika,jer Memić nije opcija,a ovi ostali su prilično loši.
Za vijeće još nisam siguran.
Na Ilidzi neću glasati za načelnika,jer Memić nije opcija,a ovi ostali su prilično loši.
-
Juliuscezar
#26459 Re: SDA-All about
Reci da neka stranka nema alternativu je opasno i dobar korak ka jednoumlju. Ako se stranka trudi da dokaze da je najmanje zlo od ostalih onda je nesto totalno pogresno u vezi te stranke.
Dobro mozda i treba ovako ša da na kraju u drzavi ostanu penzioneri i uhljebenici.
Dobro mozda i treba ovako ša da na kraju u drzavi ostanu penzioneri i uhljebenici.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26460 Re: SDA-All about
društvo ovako biva iz 45 godina jednoumlja i 4 godine rata i 10 godina poraća i borbe za egzistenciju
to je ono kad se kaže da se demokracija ne može izvoziti niti uvoziti (irak libija ukrajina sirija...) to je prirodan proces iznutra
to je ono kad se kaže da se demokracija ne može izvoziti niti uvoziti (irak libija ukrajina sirija...) to je prirodan proces iznutra
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26461 Re: SDA-All about
KvaziExpert wrote:otkad ovo nisam vidioHM 2011 wrote:
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hoće Musaku 2011 kako fadilj najavi agendu niđžega, valjda odgusla svoje za ratu kredita i sad na bauštel
viDŽaj seoske varalice kako trijebi čistačice i domare da uštedi 10 milijona... 150 otkaza=10milijona godišnjeVlada FBiH smanjuje broj radnika u javnim institucijama da bi uštedjela 10 miliona KM
-
VjecitiStudent
#26462 Re: SDA-All about
"najveća stranka" = 10% od ukupnog broja glasova.Dr Baltazar wrote:Za koga da glasam, šta velišVjecitiStudent wrote:Najbolje ste organizovana kriminalna organizacija na ovih 23%, tu nema nikakve dileme.Dr Baltazar wrote:
Pa bujrum i ti mi predloži. Na temi oko načelnika Ilidže sam isto tražio pa su mi predlagali kandidate SDP i NS. Sinoć maksuz odgledam emisiju oko izbora za načelnika. Za one mutave likove da glasam ?
Ostali nisu ni do koljena.? Nemaš bolji prijedlog. Znam da nemaš. Hvala lijepo
Zaboravio si reći da govoriš o najvećoj stranci u državi koja se zove Bosna i Hercegovina.
Jedino što svaki onda krade za petoricu ...
- pici
#26463 Re: SDA-All about
neBiH se složijo baš da svali se sve na komunizam, rat i egzistenciju... mislim da su tu dublji korjenji od ovog navedenog... a to je MENTALITET... dok god gledamo na podobnost a ne na sposobnost društvo, država, opĆina, maHala će biti u dubokom Qurcu... MENTALITET nam je balkanski na nivou plemenskih zajednica... skadinavcima je trebalo 1000 godina evolucije da ostvare napredak od krvožednih vikinga do najliberalnijih europljana... MI balkajajare smo još uvjek u stagnacijskom Qurcu.Black swan wrote:društvo ovako biva iz 45 godina jednoumlja i 4 godine rata i 10 godina poraća i borbe za egzistenciju
-
Novak20
#26464 Re: SDA-All about
Ovaj Memić je stvarno sposoban. Mora da je obećao asfaltiranje oko zgrade MZ ako pobijedi.
Senaid Memić uz pečenje i narodno kolo otvorio mjesnu zajednicu koja već radi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160929052
Senaid Memić uz pečenje i narodno kolo otvorio mjesnu zajednicu koja već radi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /160929052
-
statixx
#26465 Re: SDA-All about
Nisam gledao emisiju niti imao priliku da procitam programe, jesam samo za Gradjanski savez, zakacili mi za auto, ali ipak cu zaokruziti nesto, cisto da mu umanjim radost za onaj dio "kako su ostali malo dobili".MOSALJOZE wrote:Slažem se sa baltazarom
- Banksy
#26466 Re: SDA-All about
Strpljenja i tišine par godina dok se sasvim ne uruši i eto novog Al Shiddija.
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva o prijenosu osnivačkih prava Historijskog muzeja
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva će danas na sjednici razmatrati Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na tekst Sporazuma o prijenosu osnivačkih prava Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine na Grad Sarajevo.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vijecnic ... /160928011
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26467 Re: SDA-All about
Taman.
Svakako ovdje nema publike za muzeje.
Svakako ovdje nema publike za muzeje.
- starii
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26469 Re: SDA-All about
zna se koje su zlo ovi. Ipak i crveni nas u crno zavise....
- jao_situacije
#26470 Re: SDA-All about
sad nek bude neka art deco inspirirana zgrada, ali da šljaštiBanksy wrote:Strpljenja i tišine par godina dok se sasvim ne uruši i eto novog Al Shiddija.
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva o prijenosu osnivačkih prava Historijskog muzeja
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva će danas na sjednici razmatrati Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na tekst Sporazuma o prijenosu osnivačkih prava Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine na Grad Sarajevo.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vijecnic ... /160928011
- jao_situacije
#26471 Re: SDA-All about
baš fali..KvaziExpert wrote:otkad ovo nisam vidioHM 2011 wrote:
Samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovi novi su oholi i bezobrazni, provociraju i podjebavaju
- Chisum
#26472 Re: SDA-All about
Polupismene minder funjare na putu da ispune predizborna obecanja - 100 000 novih radnih mjesta... od Minhena do Malmea.
- pici
#26473 Re: SDA-All about
od berlina do londona...SDA na svim nivoJima u QurCu je snagaChisum wrote:Polupismene minder funjare na putu da ispune predizborna obecanja - 100 000 novih radnih mjesta... od Minhena do Malmea.
- Jara
#26474 Re: SDA-All about
MENTALITET, možda, prije svega NEPISMENOST i ono što ide s njom, šta drugo...pici wrote:
neBiH se složijo baš da svali se sve na komunizam, rat i egzistenciju... mislim da su tu dublji korjenji od ovog navedenog... a to je MENTALITET... dok god gledamo na podobnost a ne na sposobnost društvo, država, opĆina, maHala će biti u dubokom Qurcu... MENTALITET nam je balkanski na nivou plemenskih zajednica... skadinavcima je trebalo 1000 godina evolucije da ostvare napredak od krvožednih vikinga do najliberalnijih europljana... MI balkajajare smo još uvjek u stagnacijskom Qurcu.
29.0.2026.
OSLOBOĐENJE
Piše: Boris Dežulović
Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
Elem, vidio Mujo Sulju za tezgom na pijaci u Olovu, pa ga pita: “Koliko?” “Dvanes’”, spremno mu odgovorio Suljo. “Čega dvanes’?”, zbunio se malo Mujo, na što će Suljo: “A čega koliko?”
“Čega koliko” je klasik iz žanra takozvanih niđe veze viceva, onih što su počinjali sa “idu ulicom dva bojlera”, a završavali sa “ni pet, ni šest, nego sedam”. Niđe veze vicevi bili su popularni onih davnih dana kad su stvari barem izdaleka imale kakve-takve međusobne, takozvane iđe veze, pa su one bezvezne – bez ikakve iđe – bile urnebesno smiješne. Idu dva vuka šumom, jedan zavija, drugi odvija, rekao bi netko, pa bi se cijela kafana smijala sedam dana.
Sedmi dan, jasno, nedjelja, kad ustade rmpalija ov’liki, jesil’ to kaže meni reko?, poentirao bi na kraju doktor ekonomskih nauka Zgembo Adislić, sjećate se svi nezaboravnog Đurinog Zgembe iz Top liste nadrealista, najvećeg živućeg autoriteta iz oblasti niđe veza i odašiljača.
Otada su se sve veze nekako putem pogubile, i nijedne veze ni sa čim više u Bosni i Hercegovini ostalo nije. Posljednja veza s ičim, što se pamti, bila je satelitska veza s Norveškom devedeset pete. Danas, dvadesetak godina kasnije, BiH je zemlja bez iđe ikakve veze. Niđe nijedne. Ono što je nekad bio vic, izronio iz svjetske kulture apsurda, od Harmsa i Ionesca do Monty Pythona, sada je fizička stvarnost: dr. Zgembo Adislić danas vodi dnevnik BH Televizije.
Ovih dana, pred lokalne izbore, internetskim gudurama Bosne i Hercegovine kruže dva razmjerno nedavna video-klipa s YouTubea koja će vam bolje od mene objasniti taj fenomen. Oba su zapisa, važno je to znati, autentični televizijski materijal, nikakva dakle to nije zajebancija ni satira, već najozbiljniji predizborni i postizborni reporterski prilozi.
U prvome Političar, kandidat Građanske demokratske stranke i Koalicije za preokret – ime nije važno, nazovimo ga Mujo – pred posljednje izbore objašnjava zašto bi birači trebali glasati za njega; u drugome pak Birač, stariji neki gospodin iz kakve parlamentarne vukojebine – ime nije važno, nazovimo ga Suljo – nakon posljednjih izbora objašnjava zašto je glasao za njega. Nigdje se, istina, izrijekom ne kaže da je Suljo iz Vukojebine glasao za Muju iz GDS-a, ali iz video-zapisa – kako ćete uskoro vidjeti – jasno je da jest.
Ovo što slijedi neredigirani je, autentični transkript reporterova razgovora s Kandidatom, skinut s YouTubea.
– Zbog čega bi birači trebali da glasaju za vas? – pita tako novinar kandidata GDS-a i Koalicije za preokret.
– Pa birači, birači, što se tiče izbora, znači, koji bi… u stvari svi treba da izađu. Znači, da glasaju, hm… ovo za preokret. Znači, što se tiče, što se tiče ovoga, naše stranke GDS-a, znači mi nudimo, mi nudimo… preokret – samouvjereno odgovara Kandidat. – Znači, trebaju da izađu svi glasači da glasaju za onoga, za… za koga misle da je, da je najbolji, da je najpotrebniji i tako dalje.
– Koji su vaši konkretni ciljevi? – ne da se novinar. – Za što ćete se konkretno zalagati ako uđete u parlamentarnu skupštinu?
– Pa vidite nešto, tu, mislim, ovo je, ovo je… ova stranka traje znači duže vremena, ali se tek, tek se aktivirala… ove godine, što bi se reklo, ono malo… malo bolje – ne da se ni Kandidat. – Što se tiče, mi ćemo se aktivirati, najviše što se tiče toga, oko toga, oko toga, da, da, da… da ne bude onaj, ovijeh, ovijeh stvari ko do sada što je bilo. Toga lopovluka, šta ja znam, mnogih stvari, vidi se to, ne znam sad konkretno… znači ima toga svega, šta ja znam.
Jebote i Harms i Ionesco i Monty Python i Zgembo Adislić! “Što se tiče” interneta i YouTubea, GDS-ov je Kandidat postao instant-zvijezda, harajući Fejsom sve dok se heftu-dvije kasnije nije pojavio i nepoznati Birač. Ovo što slijedi neredigirani je, autentični transkript reporterova razgovora s neznanim Biračem, skinut s YouTubea.
– Da li vam je bilo teško ponovo ići na izbore? – pita tako novinar starijeg gospodina s kravatom, što se upravo vratio s glasačkog mjesta.
– E, eto tako je, pa vidi. Šta? – uzvraća on.
– Jel vam bilo teško? – ne da se novinar.
– Nije – ne da se ni Birač.
– Zbog čega?
– Ništa, u vezi čega?
– Što očekujete od izbora? – pokušava reporter s druge strane.
– Pa čekam, jebiga, da imam šta – spreman je Birač.
– I što očekujete?
– E pa očekujem ono šta ima, jebiga.
– Što?
– A da što, jebiga, nemamo ništa, možeš ga jebat.
– I što očekujete od izbora?
– Očekujem, očekujem, a zašto glasam? Zašto? Zašto, eh?
– Zašto?
– Zato – spremno će Birač. – Svake godine glasam.
– Ali zbog čega? – uporan je reporter.
– Eh, zbog čega? Ne znam ni ja.
– Što onda očekujete?
– Pa očekujem to.
– Što? – posljednjim će snagama novinar.
– To – jednostavno će Birač.
– Što to?
– Ne znam ni ja. Što?
Jebote, rekoh već, i Harms i Ionesco i Monty Python i Zgembo Adislić! Kandidat koji ne zna koji su mu ciljevi, pa će se “aktivirati najviše što se tiče toga da ne bude ovijeh mnogih stvari”, i Birač koji ne zna ni zašto glasa ni što od izbora očekuje, pa će glasati “zato” očekujući “to”, faksimilna su, autentična i neredigirana slika naše temeljito obesmišljene stvarnosti. Kandidat Mujo je točno ono što Biraču Sulji treba, za svako Biračevo “u vezi čega?” njegov Kandidat ima “i tako dalje”, za svako Suljino “eh, zašto?” Mujo ima odgovarajuće “znači što se tiče”, a za svako Mujino “šta ja znam” Suljo ima spremno “ne znam ni ja”.
Na svako pojedino Biračevo “čega dvanes’?” njegov Kandidat ima “čega koliko?”, sve dok – dalje znate i sami – ne ustade rmpalija ov’liki: jesil’ to, kaže, meni reko?
Niđe veze, pa svakome dobro.
Sva je sreća ispala na kraju da je demokracija najbolje društveno uređenje što ga je čovječanstvo do danas domislilo.
Oslobođenje
- relativno84
#26475 Re: SDA-All about
"Ponosan sam na 50 godina koje sam proveo uz Aliju Izetbegovića, a posljednjih 15 se nisam od njega odvajao. On je zaslužio da ga se sjećate i da po njemu Trgove nazivate. Da se Bošnjaci nisu politički organizovali bili bi podijeljeni na dvije vojske koje bi ratovale jedna protiv druge i nestali bi kao narod. Tih 90-tih godina Alija je izašao iz zatvora, pozvao je ljude da se udruže i naprave stranku kako bi branili identitet, pravo na vjeru i slobodu. Nije bilo lako, ljudi se nisu lako ohrabrivali, ali jednom dana kad se to dogodilo to je bio nezaustavljiv talas. Ovo je stranka koja je bitne procese u ovoj zemlji vodila i završila", izjavio je Izetbegović.