Pa o sirem spisku se prica, ono kad otpadnu drugi, e onda ti dolazis na red... Svakako jos moze igrati za mladu.Nivelacija wrote:Svakako nema kvaliteta da udje medju 23 cak i da ima 18 godina.al-em wrote:Sarajevo primi 5 od rivala, a reprezentacija 4 od jedne od najslabijih ekipa u evropi.Nivelacija wrote: Kakav bolan serbecic pa taj i rosenborgu nije imao mjesta kojeg Dinamo uzme kao igracku. Igra u govedjem Sarajevu koje prima po 5 komada od rivala.
Memisevic, Dilaver iz Dinama treba da budu opcije.
Serbecic ima 21, dilaver 29 a memisevic 26.
26 i 28 godina su itekako mladi stoperi iako ni oni nisu nesto posebno sem tog Dilavera kojeg smatram odlicnim.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kiligonzales
#26451 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- cyprus
#26452 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ljudi dragi, Mujakić još nije ni minute zaigrao za Kortrijk... Polako...
- Muhamed Đakmić
#26453 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ne znam koji je argument u korist njegovih konkurenata a da se ne može iskoristiti u njegovu korist. A mimo minutaže, imena kluba i sličnog, nema dileme da je Kovačević bolji igrač od Zukanovića, barem za ono što preferira Prosinečki. Brži je i sposobniji sa loptom, može igrati pod presingom i ima odličan pregled igre.todd_smith wrote:Kakav Kovacevic ba sta ti jeMuhamed Đakmić wrote:Mihojević, eventualno Kovačević.
Kakav crni Đumić, i kakvi Šerbečić i Mujakić, puno još oni moraju raditi da dođu na taj nivo. Zasad neka ih u U-21.
On u ovom trenutku mora biti ispred Šerbečića i posebno ispred Mujakića, koji u 5-6 kola još minute nije dobio za Kortrijk.
- rumenige_brajtner
#26454 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Selektori, selektori svi.
Selektori u fildzan drzavi.
Selektori u fildzan drzavi.
-
kiligonzales
#26455 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Izmislili ljudi live stream davno, a selektori nam jos na kasetama.last mohicans wrote:Kad se mi pitari ne mozemo dogovoriti između cetvorice bivsih ili sadasnjih prvotimaca, kako ce selektor.
Đumica sam gledao protiv Belgije na Grbavici i momak je na mene veoma dobar utisak ostavio. U kakvom je sad stanju, ne znam, bio je kod brace svaba sa Duljom i cini mi se da je standardan. Treba ga novi selektor pogledati. Generalno, mislim da je Prosinečki slabo obilazio, gledao postojece, pa i trazio nove igrače. Mesa je to vise radio, ali nam ni to nije donijelo neku pretjeranu korist i igra je bila gora nego sad. To bi selektoru trebao biti sastavni dio posla.
Opet, sve naj sto imamo je u izlogu, ali nekad treba iskopati nekoga ko ce se ukolopiti u tim, činiti cjelinu. Sjetimo se Cire, Muratovica na zadnjem veznom, Ibričića, recimo. Od ostalih stopera najvise mi obecavaju Mujakic i Serbečić, imaju ono sto moderni stoper treba da ima, odličan pregled, skok i pas igru, a nisu usporeni snimak kao Zuka. Mihojevic mi ne bi bio u prednosti nad ovom dvojicom, jer ni on nije igrao u Grckoj, tek je u Belgiji uvezao nesto utakmica. Da im treba dati šansu, treba. Potreban nam je pravi smeker da odabere najbolji stoperski par i prve rezerve. Mozda je to i jedan od razloga ovog potopa, previse rotacija u zadnjoj liniji, čak i kad nismo bili time natjerani.
Ima igraca, ali ocito nekome mrsko otici skautirati ih.
Cesto spomenem Lulica, da nebi onih dobrih meceva Jang Bojsa u Evropa Ligi, nama bi i on promakao, nego BHT prenese te tekme.
Jednostavno malo ili nimalo predajemo paznje ekipama slabijih liga koje igraju europska takmicenja, a u njima ima Bosanaca.
Da znas mi pitari nismo realni. U ovome Sarajevu najbolji igraci su Rahmanovic, Tatar i Ahmetovic. Od odbrane Hebibovic ma koliki je kisker svoj posao i u odbrani i napadu dobro radi. Mujakic je bio dobar, medjutim sada je u Kortrijku.
Od reprezentativaca koji su iz Sa, Cimirot je najskuplji i najbolji igrac porijeklom s Koseva, Saric moze otpasti ili ko Jajalo na siri spisak, Dulja kako kada odigra, dbr za rotacije. Kakvi su Kovacevic u Poljskoj, Mihojevic, Mujakic trenutno to je pitanje za one koji prate njih.
Tim se gradi od odbrane prema napadu. Mi smo potkopali temelje i ocekivali da se nasa veza pa i napad mogu osloniti na ovakvu odbranu. Jos formacijski pa i takticki smo fulili kvalifikacije.
-
cable_stayed_bridge
#26456 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad već govorimo o štoperima, zašto ne bi razmislili i o Adiju Mehremiću. Momak igra redovno u prvoj portugalskoj ligi, prije par kola izabran je i u tim kola, a portugalska liga sigurno nije za podcijeniti. Štaviše, poslije liga petice sigurno jedna od najjačih. Mada lično smatram da u ovom trenutku imamo sasvim solidan štoperski par Bičakčić / Šunjić. OK, imali su grešaka, ali u principu mislim da je to najbolje što sada imamo. Zukanoviću se zahvaliti za sve što je uradio za reprezentaciju, sve je rečeno prelaskom u ligu poput Saud. Arab. Slično i za Sarića, Krunića angažovati da igra umjesto njega. Momak sigurno može dosta pridonijeti igri
-
kiligonzales
#26457 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi pricamo o fudbalskim kvalitetima, ne njegovim ljudskim. Da je lik fudbalska verzija Jeke jeste, ali da je nas najbolji desni bek trenutno jeste. Ako cemo lagati recemo da je Todorovic bolji.rumenige_brajtner wrote:Sad bi vratili vranjesa? Kakvi licemjeri, sunce ti jebem
-
kiligonzales
#26458 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prije mi je redovno prolazilo BiH prima go, kad bi Sunjica vidio u sastavu za tekmu, pa ti vidi i 3 plus.cable_stayed_bridge wrote:Kad već govorimo o štoperima, zašto ne bi razmislili i o Adiju Mehremiću. Momak igra redovno u prvoj portugalskoj ligi, prije par kola izabran je i u tim kola, a portugalska liga sigurno nije za podcijeniti. Štaviše, poslije liga petice sigurno jedna od najjačih. Mada lično smatram da u ovom trenutku imamo sasvim solidan štoperski par Bičakčić / Šunjić. OK, imali su grešaka, ali u principu mislim da je to najbolje što sada imamo. Zukanoviću se zahvaliti za sve što je uradio za reprezentaciju, sve je rečeno prelaskom u ligu poput Saud. Arab. Slično i za Sarića, Krunića angažovati da igra umjesto njega. Momak sigurno može dosta pridonijeti igri
Bicakcic da, Sunjic je zreo za klupe.
- Muhamed Đakmić
#26459 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je najfascinantnije u cijeloj priči da mi zapravo imamo na papiru drastično bolji tim nego što pojedinačne performanse igrača govore. Osim Džeke i mora se reći, tek povremeno Pjanića, samo Amer Gojak odskače svakim svojim potezom na utakmici.
Nema logike da recimo Gojak onako dominantno odigra, a Krunić onako tanko protiv Lihtenštajna. Nema logike da Gojak dominira i u Armeniji, dok se Bešić tuče sa loptom od početka do kraja. Ali to je jednostavno ono što smo gledali. O Zukanoviću, da je igrao u troseriji A, nema potrebe trošiti riječi.
Ne znam je li u pitanju samopouzdanje ili šta već, ali meni je neobjašnjivo da on djeluje najmanje klasu iznad igrača koji su bolji od njeg po reputaciji, drastično bolji.
Nema logike da recimo Gojak onako dominantno odigra, a Krunić onako tanko protiv Lihtenštajna. Nema logike da Gojak dominira i u Armeniji, dok se Bešić tuče sa loptom od početka do kraja. Ali to je jednostavno ono što smo gledali. O Zukanoviću, da je igrao u troseriji A, nema potrebe trošiti riječi.
Ne znam je li u pitanju samopouzdanje ili šta već, ali meni je neobjašnjivo da on djeluje najmanje klasu iznad igrača koji su bolji od njeg po reputaciji, drastično bolji.
-
todd_smith
#26460 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Muhamed Đakmić wrote:Meni je najfascinantnije u cijeloj priči da mi zapravo imamo na papiru drastično bolji tim nego što pojedinačne performanse igrača govore. Osim Džeke i mora se reći, tek povremeno Pjanića, samo Amer Gojak odskače svakim svojim potezom na utakmici.
Stvarno to mislis?
Dzeko i Pjanic eventualno Kolasinac. To su jedini nasi "veliki" igraci.
Besic propao, 2014 je prije 5 godina bila.
Duljevicu 2. njemacka liga vrh da se ne lazemo. Zukanovic, Bickacic itd itd
To su igraci nivo League 1, ne Championshipa, kamoli Premier Lige.
- Muhamed Đakmić
#26461 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa eto, naveo si dobar primjer. Kolašinac je užasan igrač u dresu reprezentacije. Rade Krunić je član Milana, mogao je birati klub sa sredine tabele Serije A, gdje bi sigurno igrao. Ono što u reprezentaciji igra nije nikako u skladu sa nivoom kluba.
Vrančić je toliko bezbojan bio u onih nekoliko nastupa u reprezentaciji da je meni nejasna fama oko njega, i oko Prcića. Nikakvi naprosto. Cimirot također, uz izuzetak jedne-dvije utakmice, apsolutno nije ničim odskakao.
I ne mogu to biti igrači na nivou Championshipa, kad igraju i to jako dugo, na nivou većem od Championshipa. Cimirot je evo već godinama standardan i jedan od najboljih igrača Standarda, usudio bih se reći i belgijske lige, to je ipak malo više od Championshipa.
Duljević je nešto i odigrao za Nimes, to je također nivo iznad Zweite.
Pa mi smo imali pet puta bolje utakmice sa lošijim ekipama kadrovski. Vladan Grujić bio standardan, a borili se za plasman na velika takmičenja. Darko Maletić, Mladen Bartolović itd.
Nije ovo toliko loša ekipa koliko se tvrdi da jeste, slabija je od one koja je igrala u Brazilu, ali jača od većine ranijih generacija. I to da ne uzimamo u jednačinu Pjanića i Džeku, koji su svemir za sebe.
Vrančić je toliko bezbojan bio u onih nekoliko nastupa u reprezentaciji da je meni nejasna fama oko njega, i oko Prcića. Nikakvi naprosto. Cimirot također, uz izuzetak jedne-dvije utakmice, apsolutno nije ničim odskakao.
I ne mogu to biti igrači na nivou Championshipa, kad igraju i to jako dugo, na nivou većem od Championshipa. Cimirot je evo već godinama standardan i jedan od najboljih igrača Standarda, usudio bih se reći i belgijske lige, to je ipak malo više od Championshipa.
Pa mi smo imali pet puta bolje utakmice sa lošijim ekipama kadrovski. Vladan Grujić bio standardan, a borili se za plasman na velika takmičenja. Darko Maletić, Mladen Bartolović itd.
Nije ovo toliko loša ekipa koliko se tvrdi da jeste, slabija je od one koja je igrala u Brazilu, ali jača od većine ranijih generacija. I to da ne uzimamo u jednačinu Pjanića i Džeku, koji su svemir za sebe.
- Dino Djurbuzovic
#26462 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A gdje igraju igraci Armenije/Finske?
-
todd_smith
#26463 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da slabije igraju za repku nego za klub, to stoji. Ali mislim da smo na nivou jedne Irske recimo ili slicno, samo sto su oni takticki malo bolje potkovani. Nisu tehnicki, ali takticki.Muhamed Đakmić wrote:Pa eto, naveo si dobar primjer. Kolašinac je užasan igrač u dresu reprezentacije. Rade Krunić je član Milana, mogao je birati klub sa sredine tabele Serije A, gdje bi sigurno igrao. Ono što u reprezentaciji igra nije nikako u skladu sa nivoom kluba.
Mislim da imamo problem sa "kulturom" kao sto je Lulic alaudirao, i dalje taj mahalaski mentalitet i slicno. Ali sve u svemu ispodprosjecna smo ekipa. Dzeko je vec istrosen da se ne lazemo, u svakoj drugoj reprezentaciji ulazio bi sa klupe, samo kod nas je i dalje sidras i jedini zub u napadu. I to nije nista protiv njega, godine su svoje ucinile. Ali to je dokaz koliko smo ocajna ekipa kada igramo na to da nas on dan danas vadi.
-
palermo
#26464 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ali to su tri velika igrača , od čega za dva sasvim sigurno (Džeko i Pjanić) navodnici ne trebaju. Malo li je. I dobro je primjetio Džakma za Krunića , on je meni izgledao izgubljeno protiv Lihtenštajna, a teško je reći zašto, ipak je to igrač koji je svojim igrama zaslužio transfer u Milan. Ili Bičakčić, standardan u njemačkom prvoligašu koji je godinama blizu vrha.todd_smith wrote:Muhamed Đakmić wrote:Meni je najfascinantnije u cijeloj priči da mi zapravo imamo na papiru drastično bolji tim nego što pojedinačne performanse igrača govore. Osim Džeke i mora se reći, tek povremeno Pjanića, samo Amer Gojak odskače svakim svojim potezom na utakmici.
Stvarno to mislis?
Ne može se reći da nemamo kvalitet da ovu grupu izdominiramo. Ja bih ipak prije rekao da je to stvar trenerskog znanja ili neznanja da nekako ovu grupu igrača uklopi u tim.
I sinoć napisah, meni se čini da Robi je jednostavno ovome poslu prišao isuviše olako. On zaista nijednog igrača nije izmislio, gotovo svi selektori prije njega su to uspjevali, već je netko spomenuo Muratovića (Ćiro) ili Zahirovića (Pape)....jedino ako Robiju nećemo pripisati Elvu Sarića, mada mi se, sad iz ove perspektive čini, da je čak i falio u Armeniji.
-
cable_stayed_bridge
#26465 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upravo to, nama treba selektor koji će povratiti sampouzdanje, volju i zalaganje na terenu,a rezultat će sam po sebi doći. Iako Prosinečkom nekada zamjeramo izbor igrača, kasne izmjene i sl., siguran sam da bi većinu utakmice uz maksimalan trud i volju riješili bet problema.palermo wrote:Ali to su tri velika igrača , od čega za dva sasvim sigurno (Džeko i Pjanić) navodnici ne trebaju. Malo li je. I dobro je primjetio Džakma za Krunića , on je meni izgledao izgubljeno protiv Lihtenštajna, a teško je reći zašto, ipak je to igrač koji je svojim igrama zaslužio transfer u Milan. Ili Bičakčić, standardan u njemačkom prvoligašu koji je godinama blizu vrha.todd_smith wrote:Muhamed Đakmić wrote:Meni je najfascinantnije u cijeloj priči da mi zapravo imamo na papiru drastično bolji tim nego što pojedinačne performanse igrača govore. Osim Džeke i mora se reći, tek povremeno Pjanića, samo Amer Gojak odskače svakim svojim potezom na utakmici.
Stvarno to mislis?
Ne može se reći da nemamo kvalitet da ovu grupu izdominiramo. Ja bih ipak prije rekao da je to stvar trenerskog znanja ili neznanja da nekako ovu grupu igrača uklopi u tim.
I sinoć napisah, meni se čini da Robi je jednostavno ovome poslu prišao isuviše olako. On zaista nijednog igrača nije izmislio, gotovo svi selektori prije njega su to uspjevali, već je netko spomenuo Muratovića (Ćiro) ili Zahirovića (Pape)....jedino ako Robiju nećemo pripisati Elvu Sarića, mada mi se, sad iz ove perspektive čini, da je čak i falio u Armeniji.
Najveći dobitak ovih kvalifikacija je afirmacija Gojaka, mada mislim da je i bilo ko drugi bio selektor, momak bi došao do izražaja. A kako i ne bi, jedini je od svih trenutno koji ima maksimalno zalaganje.
-
todd_smith
#26466 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
postoji razlika izmedju max zalaganja i proigravanja/asistencija
-
al-em
#26467 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dino Djurbuzovic wrote:A gdje igraju igraci Armenije/Finske?
ekipa koju prosinecki ima moze odigrati egal sa sigurno 80% ekipa u evropi, pogledati rezultate finske i bice jasno kako se lako moze plasirati na euro
-
palermo
#26468 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma priča o zalaganju i nezalganju je po meni prilično šuplja. Ja nisam nikada vidio u kvalifikacijskim utakmicama naše igrače da se ne zalažu.....jedino sam vido da loše ili dobro igraju.
E, sad zašto nekad u kontinuitetu igraju loše ili opet u kontinuitetu igraju dobro je sasvim drugo pitanje. I odgovori mislim ne mogu biti jednoznačni.
E, sad zašto nekad u kontinuitetu igraju loše ili opet u kontinuitetu igraju dobro je sasvim drugo pitanje. I odgovori mislim ne mogu biti jednoznačni.
- Grean
#26469 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ja sam tako mislio ali onda me razuvjerilo nekoliko primjera, da pocnemo od sinocnjeg kada njihov desni bek, Duljevicev igrac, trci prema nasem sesnestercu a ja u nevjerici gledam Duljevica kako malo ko' trci uporedo i onda ga samo prati pogledom jer konta "ma rjesit ce se ovo i bez mene, bolje da ja cekam loptu ovdje pa da se proslavim u kontri". Nasi svi u sesneatercu a Duljin pomenuti igrac neometan zabija nam golcinu.palermo wrote:Ma priča o zalaganju i nezalganju je po meni prilično šuplja. Ja nisam nikada vidio u kvalifikacijskim utakmicama naše igrače da se ne zalažu.....jedino sam vido da loše ili dobro igraju.
Ovakvih situacija je Kolasinac imao u skoro svakom nastupu od onih malo kad je bio zdrav. Ali za njega doduse kazu da mu to zamjeraju i u Arsenalu pa su i formaciju mijenjali zbog toga a i Duljevic je grijao klupu u cvajti zbog defanzivnih zadataka.
Nejse, precesto izgleda kao da je ovih vise na terenu da ne bi bilo do onih Nalicevih 5% manje volje u jednih a vise u drugih i to na kraju bude prilicno velika razlika.
Btw, ne mogu da vjerujem ni jedna jebena televizija ne prenosi nase U21 protiv Belgije.
https://m.liveonsat.com/uefa-under-21s
-
kiligonzales
#26470 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Igrači rođeni u BiH sa nasim ili dvojnim drzavljanstvom ili porijeklom iz BiH u Ligi Prvaka.
Srdjan Babic (23) Crvena Zvezda, Nemanja Nikolic (18) Olimpijakos, Deliver, Hajrovic, Gojak (Dinamo), Pjanic (Juventus), Prevljak (Salzburg).
Igraci u Europa League.
Asmir Begovic (na posudbi u Karabahu), Amel Mujanic (18) Malmo, Miroslav Covilo (33) Lugano, Lulic Lacio, Simunovic Seltik (taj jos ne upisa nastup za A selekciju Hrvatske), Mateo Susic (Kluz), Kolasinac (Arsenal), Cavar (Ajntraht), Cimirot (Standard), Basic (V. Guimares), Civic (Ferencvaros), Dzeko, Visca, Hodzic i Peric (Wolfsberger), Bajric (Slovan Bratislava), Anicic (Astana).
Nek nam sljedeci selektor preplati na dobrog providera i neka naostri oci i prati europska klupska takmicenja, u ligama petice imamo sto imamo, u njihovim drugim ligama takodjer, tu je jos igraca po ligama koje su u top 15 liga Europe Belgiji, Holandiji, Turskoj, Ceskoj, Austriji, Grckoj.
Nek se zarovi i trazi, a tu je i nas komsiluk (Madjarska, Hrvatska, Srbija, Slovenija), oni barem u nekom od Euro takmicenja pocesto nadju put sa svojim klubovima, pa udri brate prati.
Redovno mi pricamo kako nema materijala, ali jbg, koga trazi i nadje ga. Svaki put spremimo more izgovora za neuspijeh.
U nasoj grupi smo iza Italijana najskuplja reprezentacija, a ispusili smo sanse od ekipa koje 4-5 manje vrijede. To je bruka.
Svako ko misli da je nas tim los nek pogleda tim Latvije ili Slovenije onda kada su se plasirali na neku od fudbalskih smotri, pa nek sagleda sta mi imamo sada, a sta su oni imali tada.
Srdjan Babic (23) Crvena Zvezda, Nemanja Nikolic (18) Olimpijakos, Deliver, Hajrovic, Gojak (Dinamo), Pjanic (Juventus), Prevljak (Salzburg).
Igraci u Europa League.
Asmir Begovic (na posudbi u Karabahu), Amel Mujanic (18) Malmo, Miroslav Covilo (33) Lugano, Lulic Lacio, Simunovic Seltik (taj jos ne upisa nastup za A selekciju Hrvatske), Mateo Susic (Kluz), Kolasinac (Arsenal), Cavar (Ajntraht), Cimirot (Standard), Basic (V. Guimares), Civic (Ferencvaros), Dzeko, Visca, Hodzic i Peric (Wolfsberger), Bajric (Slovan Bratislava), Anicic (Astana).
Nek nam sljedeci selektor preplati na dobrog providera i neka naostri oci i prati europska klupska takmicenja, u ligama petice imamo sto imamo, u njihovim drugim ligama takodjer, tu je jos igraca po ligama koje su u top 15 liga Europe Belgiji, Holandiji, Turskoj, Ceskoj, Austriji, Grckoj.
Nek se zarovi i trazi, a tu je i nas komsiluk (Madjarska, Hrvatska, Srbija, Slovenija), oni barem u nekom od Euro takmicenja pocesto nadju put sa svojim klubovima, pa udri brate prati.
Redovno mi pricamo kako nema materijala, ali jbg, koga trazi i nadje ga. Svaki put spremimo more izgovora za neuspijeh.
U nasoj grupi smo iza Italijana najskuplja reprezentacija, a ispusili smo sanse od ekipa koje 4-5 manje vrijede. To je bruka.
Svako ko misli da je nas tim los nek pogleda tim Latvije ili Slovenije onda kada su se plasirali na neku od fudbalskih smotri, pa nek sagleda sta mi imamo sada, a sta su oni imali tada.
-
last mohicans
#26471 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da ne kvotam silne postove, uglavnom se slazem sa gore navedenim činjenicama. Nevjerovatno je da jedan Krunic, koji se jos nije izborio za minutazu u Milanu, ne odskoči u utakmici protiv amatera, a Gojak to uradi. Nisam pametan, nagađam da mu mozda selektor nije dao jasnu ulogu, a Gojaku jeste ili Amer igrao ono sto misli da treba. Bilo ga je svugdje, bas kao i u Dinamu, vrlo cesto se ubacuje u napad, iz drugog plana, to je ono sto ga krasi i dosta podsjeca na Zvjezdana, samo da se pravilno nastavi razvijati.
Slazem se da nikoga nije promovirao, Sarica ne bih svrstavao u promovisane igrače. Da Dinamo drugu godinu zaredom ne igra ligu prvaka, sumnjam da bi zvao i Gojaka. Za Hajrovica se sve vrijeme opirao, iako je jednako kvalitetno igrao u ligi prvaka kao i Gojak. Ključno je, igrače treba motivirati, poredati na prave poziciji, to jeste pronaci im odgovarajuce pozicije, dati jasne uloge, a oni trebaju svojim zalaganjem i karakterom sve to opravadati na terenu da bi se dobio konačan uspjeh. Mislim da u svemu tome lezi neuspjeh ovih momaka trenutacno. Los izbor pojedinih igrača, nekohezija u timu, slaba odgovornost u kljucnim dijelovima utakmica, loša postavka i nispunjavanje selektorovih zamisli, za koje ne znamo da li su kvalitetno i jasno prezentovane. U ovome treba traziti razloge potopa protiv Armenaca i losoj igri u ranijim utakmicama.
Slazem se da nikoga nije promovirao, Sarica ne bih svrstavao u promovisane igrače. Da Dinamo drugu godinu zaredom ne igra ligu prvaka, sumnjam da bi zvao i Gojaka. Za Hajrovica se sve vrijeme opirao, iako je jednako kvalitetno igrao u ligi prvaka kao i Gojak. Ključno je, igrače treba motivirati, poredati na prave poziciji, to jeste pronaci im odgovarajuce pozicije, dati jasne uloge, a oni trebaju svojim zalaganjem i karakterom sve to opravadati na terenu da bi se dobio konačan uspjeh. Mislim da u svemu tome lezi neuspjeh ovih momaka trenutacno. Los izbor pojedinih igrača, nekohezija u timu, slaba odgovornost u kljucnim dijelovima utakmica, loša postavka i nispunjavanje selektorovih zamisli, za koje ne znamo da li su kvalitetno i jasno prezentovane. U ovome treba traziti razloge potopa protiv Armenaca i losoj igri u ranijim utakmicama.
-
palermo
#26472 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma slažem se ja sa tim da to tako izgleda, ali samo izgleda. Duljević nije trčao ne zato što nije htio nego zato što to nije naučio. E, sad druga je stvar što on kao takav igra u reprezentaciji, ili što mu (ako su neki njegovi drugi kvaliteti neupitni i neophodni) nije dat zadatak koji če na najbolji način u pozitivnom smislu iskoristiti te njegove eventualne kvalitete, a minimalizirati njegove slabosti.Grean wrote:I ja sam tako mislio ali onda me razuvjerilo nekoliko primjera, da pocnemo od sinocnjeg kada njihov desni bek, Duljevicev igrac, trci prema nasem sesnestercu a ja u nevjerici gledam Duljevica kako malo ko' trci uporedo i onda ga samo prati pogledom jer konta "ma rjesit ce se ovo i bez mene, bolje da ja cekam loptu ovdje pa da se proslavim u kontri". Nasi svi u sesneatercu a Duljin pomenuti igrac neometan zabija nam golcinu.palermo wrote:Ma priča o zalaganju i nezalganju je po meni prilično šuplja. Ja nisam nikada vidio u kvalifikacijskim utakmicama naše igrače da se ne zalažu.....jedino sam vido da loše ili dobro igraju.
Ovakvih situacija je Kolasinac imao u skoro svakom nastupu od onih malo kad je bio zdrav. Ali za njega doduse kazu da mu to zamjeraju i u Arsenalu pa su i formaciju mijenjali zbog toga a i Duljevic je grijao klupu u cvajti zbog defanzivnih zadataka.
Nejse, precesto izgleda kao da je ovih vise na terenu da ne bi bilo do onih Nalicevih 5% manje volje u jednih a vise u drugih i to na kraju bude prilicno velika razlika.
Btw, ne mogu da vjerujem ni jedna jebena televizija ne prenosi nase U21 protiv Belgije.
https://m.liveonsat.com/uefa-under-21s
Nije do zalaganja, al slažem se, da to može tako izgledati.
-
kudrilo
#26473 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
.
Last edited by kudrilo on 09/09/2019 18:28, edited 1 time in total.
- rumenige_brajtner
#26474 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma pricali ste vi drugu pricu kad je bila aktuelna tetovaza i jelena, pusti suplju. Sad je odjednom dobarkiligonzales wrote:Mi pricamo o fudbalskim kvalitetima, ne njegovim ljudskim. Da je lik fudbalska verzija Jeke jeste, ali da je nas najbolji desni bek trenutno jeste. Ako cemo lagati recemo da je Todorovic bolji.rumenige_brajtner wrote:Sad bi vratili vranjesa? Kakvi licemjeri, sunce ti jebem
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26475 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Problem je u tome sto vecina igraca zaista igra dobro u svojim u klubovima a u reprezentaciji katastrofalno. Evo samo ako se sjetis koliko se ovdje prozivao bajni SEO RUSILAC! Ja kad sam poslije svjetskog prvenstva govorio da je on kita od igraca u reprezentaciji mnogi su se smijali a evo 5 godina poslije se pokazalo da nije kita nego KITURINA od igraca u reprezentaciji. Pjanic nikada nije ni priblizno odigrao za reprezentaciju kako igra za Juve, Cimirot je protiv Armneije meni bilo solidan ali je inace fizicki strasno tanak igrac kao i Saric. nama trebaju razbijaci u sredini kao sto je nekada bio Besic. Ali Cimirot treba da bude u reprezentaciji jer igra u jakom klubu i standardan je igrac. Duljevic je igrac trenutka....jucer se mogao proslaviti da je nakon driblinga opalio loptu ali jok on hoce jos jednom da slomije protivnika. Medjutim on ima za 45 minuta sve sto nam treba samo treba znati kojih 45 minuta mu dati. Odbrana treba drasticne promjene i ja Kolasinca ne bih zvao ili bi ga stavio na klupu jer Civic za razliku od njega izgine na terenu, treba zvati onog malog beka sto je otisao ljetos iz Sarajeva Mujakica koji je bas perpektiva, treba ubaciti Mihojevica umjesto Zukanovica a Zuku drzati na klupi, ja bih zvao i Memiju za pocetak makar na klupu, treba pod hitno vidjeti kakva je situacija sa Dilaverom iz Dinama.......znaci imamo perpektivnih i dolicnih igraca pun kurac a mi se uhvatili jednih te istih koji ne pruzaju nista. Ponovit cu Miroslav Stevanovic i Hajrovic su igraci za prvih 11 a ne samo da se pozovu za reprezentaciju u ovome trenutku. Miro Brzi je od Visce, bolji tehnicar, voli da asistira....i odlican vec drugu sezonu u Svicarskoj i to ove godine u prvoj ligi 7 utakmica, dva gola i 1 asistencija a proslu 11 golova i 16 asistencija!!!!. Zasto se ne pozovu Krpic i Ahmetovic a zove se Hadzic koji im zadnje dvije sezone gleda u supak be zobzira sto je mladji??? Dzeko nema dostojnu zamjenu a ja mislim da u ovom trenutku to mogu biti samo ova dvojica bez obzira na godine.Muhamed Đakmić wrote:Pa eto, naveo si dobar primjer. Kolašinac je užasan igrač u dresu reprezentacije. Rade Krunić je član Milana, mogao je birati klub sa sredine tabele Serije A, gdje bi sigurno igrao. Ono što u reprezentaciji igra nije nikako u skladu sa nivoom kluba.
Imamo mi materijala pun klinac ali Zuti se ufatio jednih te istih i ne popusta. A onda i to sto pozove ne zna zamjeniti kada treba i na vrijeme i meni licno je bas drago sto je napravio zaista gospodski cin i odstupio za razliku od Papeta i Mese! Vinko Marinovic kao zamjena? Tesko da on moze imati taj autoritet ali je dobar trener i dobar covjek. Nama treba trener koji ce hladno poslati na klupu kada to zasluzuju bilo koga iz prvih 11 i koji ce pokazati da je on No1!
To mogu biti Vaha i Bajevic ali nece i deplasirano ih je vise moliti. Nama treba u reprezentaciji jedan Milan Ribar, pokoj mu dusi konji ce da im pokaze ko je gazda u reprezentaciji i da se za klub igra svim srcem a za reprezentaciju gine!