Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#26451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

mario001 wrote: Jasta nego prpa........
Iskrenost se uvijek cijeni :D :thumbup:
Ridjobrki wrote:
Ne dao Bog da je vijećnik Srbin iz Naše stranke (koji je najkvalifikovaniji i najobrazovaniji vijećnik) postavljen na mjesto predsjedavajućeg... ne bi čovjek živ ostao od napada. Ovako DF pomaže SDA da izabere podobnu Srpkinju iz socijalista RS i to je sasvim okej. :)
Uz Sanju Renić kao jednu od moguće tri zakonske osobe za predsjedavajućeg/u u gradu Zenica, to bi bio momentalni "dokaz" da se u najmanju ruku centrala NS-a iz Branilaca Sarajeva seli na Poljine.....
mario001

#26452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Ironican sam, poznajem ljude koji sami imaju vise glasova nego sva ekipa na fotografiji, toliko o potencijalu istih... :D
sabina1

#26453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

mario001 wrote:
Ironican sam, poznajem ljude koji sami imaju vise glasova nego sva ekipa na fotografiji, toliko o potencijalu istih... :D
Pokušala sam se našaliti...nema veze čekamo 2018 :D
mario001

#26454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

sabina1 wrote:
mario001 wrote:
Pokušala sam se našaliti...nema veze čekamo 2018 :D
Ma preozbiljno ti to sve shvatas, po malo i licno, a na kraju ces se samo razocarati
Ali eto, cekamo tu 2018 godinu, mozda nam bude bolje..
VjecitiStudent

#26455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Heartbeats wrote:
VjecitiStudent wrote:Prošle godine NS je sugrađanima uručila praznični poklon - Zakon o radu.
A ove godine će im još malo pogurati prst u oko sa ovom čestitkom.

Image
Jesam li samo ja čuo u srijedu na ftv emisiji "odgovorite ljudima" da NS-u ZAVNOBIH i nije neka stvar za koju se NS želi držati ili mu pridavati mu važnost (valjda da se razlikuju od ostale ljevice tj da oni nisu ta ljevica nego soc.liberali). Sve je to u redu i poštujem taj rezon da treba možda tražiti neki drugi društveno ugovor.
Ali zar nije onda malo "bezze" sa ovom fotkom jahati na valu populističke nostalgije?
Da, i meni je to zaparalo uši, a ovaj plakat je, u tom kontekstu, baš licemjeran.
:D
Image
zippoo87

#26456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Heartbeats wrote: Jesam li samo ja čuo u srijedu na ftv emisiji "odgovorite ljudima" da NS-u ZAVNOBIH i nije neka stvar za koju se NS želi držati ili mu pridavati mu važnost (valjda da se razlikuju od ostale ljevice tj da oni nisu ta ljevica nego soc.liberali). Sve je to u redu i poštujem taj rezon da treba možda tražiti neki drugi društveno ugovor.
Ali zar nije onda malo "bezze" sa ovom fotkom jahati na valu populističke nostalgije?
Da, i meni je to zaparalo uši, a ovaj plakat je, u tom kontekstu, baš licemjeran.
:D
Image
haha :D
pa ti budi javna licnost :D
cyprus

#26457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

pemanapemani wrote:Vjerujem da je do 2018. godine moguće napraviti široki blok stranaka, NVO, pojedinaca koji bi se složili oko ključnih ekonomskih i socijalnih pitanja.

NS, DF, SDP, GS, HDZ 1990, Posavska stranka, NDP, Zdravko Krsmanović...

Peđa je sve rekao neki dan.
Slušajući onog novog predsjednika 90-tke prije koju sedmicu kod Senada na Faceu, nisam nimalo zadovoljan... Lik mi previše vuče na U...

Šta je sa Ragužem?
Bosanski_kralj

#26458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

Ja_Ja wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Albin Zuhric wrote:Sabina,

Opcinski odbor NS u Krupi, kao i Izet, nas vijecnik, nisu dio vecine, niti ce biti. Cak sta vise, taj opcinski odbor je prije instrukcija iz Centrale po zavrsetku izbora, poslao misljenje kako nisu zainteresovani za ulazak u vecinu.

Vecinu u Krupi, u skladu sa sporazumom koji su vec potpisali, ce ciniti SDA i A-SDA, koji zajedno imaju 13 od 25 vijecnika.

Mislim da ce nas odbor uskoro razgovarati sa SDP-om i DF-om o saradnji njihovih i naseg vijecnika, koji ce ciniti opoziciju.

Lijep pozdrav.
Netačno. Sve odluke koje su predložili SDA i A-SDA na konstituirajućoj sjedinici OV Bos. Krupe su podržali vijećnici DF-a i vijećnik NŠ.
Cilj gore pobrojanih je da za 100 dana pokrenuti opoziv SDP-ovog načelnika koji im je trn u oku bio prije a i poslije izbora. Samo teško će protiv volje naroda koji je na lokalnim izborima masovno glasao za Armina i dao mu podršku od preko 51%
Rak rana naseg drustva koje je puno samo destrukcije. Kod nas je postao standard da opozicija ne radi apsolutno nista citav mandat i da djeluje destruktivno ne predlazuci promjene, zakone, itd., vec samo kritikujuci nedostatke bez predlaganja boljih rjesenja. NS se po meni definisala kroz protekle godine kao nesto suprotno od toga pa mi je tako sasvim normalno ono sto rade, cak sta vise smatram to standardom onog sto treba da radi opozicija: kritikuj zestoko, predlozi bolje, ali i podrzi ono sto je dobro sto dolazi od drugih.
Ne znam šta je dobro u tome da se podrži imenovanje kadrova SDA i A-SDA? Cilj DF-a i NS u Bos. Krupi, zajedno sa SDA i A-SDA je taj da se izvrši opoziv izabranog načelnika Armina Halitovića (SDP). Armin je dobio podršku na izborima od preko 51%, ali to ništa ne znači gospodi iz pometnutih stranaka. Krenuće sa ucjenama načelniku koji će morati zapošljavati njihove kadrove, a građani će biti zapostavljeni.
sabina1

#26459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

cyprus wrote:
Šta je sa Ragužem?
Mislim da je bolestan (nisam sigurna).

On nije vukao na U ali je itekako vukao na HDZ.

Svejedno...
Zlatna StafiloKoka

#26460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Zlatna StafiloKoka »

zippoo87 wrote:
Ridjobrki wrote:U Bosanskom Petrovcu DF prelomila većinu koju čine SDA i SNSD. Inače, u vijeću imate i SDP i Našu stranku i DNZ, SBiH sa kojima se moglo sarađivati ali DF ode sa SDA sa kojom su u otvorenoj koaliciji na kantonalnom nivou. Šta ćemo sad sa lijevim krilima SDA i ostalim?

Ne dao Bog da je vijećnik Srbin iz Naše stranke (koji je najkvalifikovaniji i najobrazovaniji vijećnik) postavljen na mjesto predsjedavajućeg... ne bi čovjek živ ostao od napada. Ovako DF pomaže SDA da izabere podobnu Srpkinju iz socijalista RS i to je sasvim okej. :)
standardni dupli arsini :D
Nemojte tako, treba to potpuno izignorisati, kao i koaliranje gs-a sa ekstremno desnom A-SDA zbog kojeg su sami sebi pljeskali, nego ćemo se baviti time koliko je licemjerna čestitka NS-a povodom 25. novmebra.
Ridjobrki

#26461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Zlatna StafiloKoka wrote: Nemojte tako, treba to potpuno izignorisati, kao i koaliranje gs-a sa ekstremno desnom A-SDA zbog kojeg su sami sebi pljeskali, nego ćemo se baviti time koliko je licemjerna čestitka NS-a povodom 25. novmebra.
Nema veze, važno je da nigdje nema ovako sramotnih primjera djelovanja Naše stranke. Ja sam zadovoljan sa tim i onog momenta kad se tako nešto desi okomiti ću se i na Našu stranku bez zadrške. Njen sam član od ovog proljeća, nemam ambicija ni za šta unutar stranke ni u politici generalno, gledam svoja posla i za politiku sam samo posredno vezan - ali javno kažem i ovdje se obavezujem da javno istupim i protiv stranke i iz njenog članstva ako ikad bude radila ovo što rade SDP i DF. A nek se drugi bave cjepidlačenjima, ličnim problemima sa ovim ili onim članom Naše stranke, čestitkama i špekulacijama.

Hvala novinarima koji očito prate teme na ovom forumu i koji su situaciju u Bosanskom Petrovcu predstavili javnosti dva dana nakon mojih postova o saradnji SDP i DF u USK. Kome god treba kakva provjerena informacija vezana za politička gibanja u Krajini nek me kontaktira na pp ovdje ili na twitteru, biće mi drago da pomognem. Meni i ljudima sa kojima radim je transparentnost i objektivnost u najvišem interesu, dosta stvari se i krije od javnosti i mediji u tome učestvuju.
Heartbeats

#26462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

sabina1 wrote:
cyprus wrote:
Šta je sa Ragužem?

Svejedno...
Nije vukao, ma kakvi, samo je bio ministar u HRHB. Isto kao kad bi neko pitao je li Vučić vukao na četnika. Pokušat ću naći snimak kad je pratio Thompsona na predizbornom skupu u Mostaru prije nego se europeizirao, pardon prije nogo im je Sanader dao lovu da naprave 90-ku.
Banksy

#26463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
sabina1 wrote:
cyprus wrote:
Šta je sa Ragužem?

Svejedno...
Nije vukao, ma kakvi, samo je bio ministar u HRHB. Isto kao kad bi neko pitao je li Vučić vukao na četnika. Pokušat ću naći snimak kad je pratio Thompsona na predizbornom skupu u Mostaru prije nego se europeizirao, pardon prije nogo im je Sanader dao lovu da naprave 90-ku.
Bio je ministar u Vladi RBiH i Vladi Federacije BiH.

Početkom rata u Bosni i Hercegovini 1992., Raguž je imenovan ministrom za rad i socijalnu politiku u Vladi Republike BiH gdje je djelovao u opkoljenom Sarajevu.

ministar za rad i socijalnu politiku Republike BiH
3. ožujka 1992. – 1993.

Do 1. prosinca 1993. radio je kao zamjenik predstojnika Ureda za prognanike, izbjeglice i raseljene osobe HR Herceg-Bosne, nakon čega je imenovan predstojnikom tog ureda, na tom položaju ostao je sve do svibnja 1994., kada je osnovano Ministarstvo za izbjeglice i socijalna pitanja Vlade Federacije BiH,

zamjenik ministra za izbjeglice i socijalna pitanja Federacije BiH
31. svibnja 1994. – 14. prosinca 1995.
Nisam nikad čula nijednu kompromitirajuću ili inkriminirajuću informaciju vezanu za Raguža, a sigurna sam da bi je, da postoji, mnogi vrlo rado dosad i plasirali.
Šteta je što se povukao. Ovaj koji je preuzeo stranku je najcrnji hrvatski desničar.
Innovation

#26464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Banksy wrote:Nisam nikad čula nijednu kompromitirajuću ili inkriminirajuću informaciju vezanu za Raguža, a sigurna sam da bi je, da postoji, mnogi vrlo rado dosad i plasirali.
Šteta je što se povukao. Ovaj koji je preuzeo stranku je najcrnji hrvatski desničar.
:thumbup:
Dozer

#26465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Imam ja jedno pitanje za NS.

Zasto ste odustali od svebosanske price nakon inicijalnog uspjeha na lokalnim izborima 2012?
Da li je moguce da ste se toliko prepali par prijetnji od strane SDA?
cyprus

#26466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

sabina1 wrote:
cyprus wrote:
Šta je sa Ragužem?

Svejedno...
Martin Raguž je čovjek sa kojim se mogla graditi normalna Bosna i Hercegovina, i ne mislim da je svejedno... I pravo mi je žao ako je bolestan...

Nego da ne budem totalno u offu... Zanima me ovo... Pri ovom "ne idemo u koaliciju sa nacionalistima", jel to za Našu stranku i njene partnere znači da unaprijed ciljaju na status opozicije? Izbaciti SDA iz vlasti nije nerealno, ali izbaciti sve nacionalističke partije itekako jeste...
palermo

#26467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:
Martin Raguž je čovjek sa kojim se mogla graditi normalna Bosna i Hercegovina, i ne mislim da je svejedno... I pravo mi je žao ako je bolestan...

Nego da ne budem totalno u offu... Pri ovom "ne idemo u koaliciju sa nacionalistima", jel to za Našu stranku i koalicione partnere znači da unaprijed ciljaju na status opozicije... Izbaciti SDA iz vlasti nije nerealno, ali izbaciti sve nacionalističke partije itekako jeste...
Pa to i jeste zapravo najveći problem opozicije. Ne možeš sebi kao imperativ postaviti , neću sa SDA u koaliciju, a ići sa HDZ-om. A ako opet ne ideš sa HDZ-om onda dobiješ totalnu blokadu

Postavljanje unaprijed zadatih imperativa je prilično opasan i vijugav put.
cyprus

#26468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:

Nego da ne budem totalno u offu... Pri ovom "ne idemo u koaliciju sa nacionalistima", jel to za Našu stranku i koalicione partnere znači da unaprijed ciljaju na status opozicije... Izbaciti SDA iz vlasti nije nerealno, ali izbaciti sve nacionalističke partije itekako jeste...
Pa to i jeste zapravo najveći problem opozicije. Ne možeš sebi kao imperativ postaviti , neću sa SDA u koaliciju, a ići sa HDZ-om. A ako opet ne ideš sa HDZ-om onda dobiješ totalnu blokadu

Donekle se slažem... Nisam ni ja baš oduševljen sa najavama ovog tipa... Možda one jesu principijelne i idealistički čiste u teoriji, međutim u našoj praksi ne vode ničemu... Ali tu ja više krivim narod, tj. ovo razmaženo lijevo-liberalno tijelo... Ono je nekako autistično na činjenicu da se vlast u Bosni i Hercegovini ne može formirati bez nacionalista (bar ne u dogledno vrijeme i na višim nivoima vlasti)... I onda ovo što NS i SDP znaju reći "nećemo sa nacionalistima" je zapravo ono što njihovo biračko tijelo želi čuti... I sve je to fino dok ne dođu izborni rezultati, koji ljevici daju samo dvije opcije:

a) ugrabiti dio kolača
b) prepustiti čitav kolač nacionalistima

Treće opcije nema... Nekima ovo pod b) djeluje idealistički bolje, ali meni se to moram priznati nimalo ne sviđa... S druge strane, kad pričaš jedno, a onda si nakon izbora prisiljen na nešto dijametralno suprotno (opcija a), onda se tvoji birači osjećaju prevareno... Dakle, kao ni ti, nisam ni ja fan ovakvog pristupa...

A što se tiče SDA i HDZ-a... Pa jebiga, ako ne možeš napraviti vlast bez HDZ-a, a možeš bez SDA, onda je sasvim legitimno izostavit SDA... Pogotovo ako odneseš pobjedu na istoj teritoriji na koju pretenduje SDA... A dok se ne počnu osvajat glasovi po zapadnoj Hercegovini, onda mislim da nema smisla razmiščljati o izbacivanju HDZ-a iz vlasti... Bili smo tu, vidjeli kako to izgleda, i samo neko ekstremno neobjektivan može reći da je to dobro izgledalo...
palermo

#26469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cyprus wrote:
Donekle se slažem... Nisam ni ja baš oduševljen sa najavama ovog tipa... Možda one jesu principijelne i idealistički čiste u teoriji, međutim u našoj praksi ne vode ničemu... Ali tu ja više krivim narod, tj. ovo razmaženo lijevo-liberalno tijelo... Ono je nekako autistično na činjenicu da se vlast u Bosni i Hercegovini ne može formirati bez nacionalista (bar ne u dogledno vrijeme i na višim nivoima vlasti)... I onda ovo što NS i SDP znaju reći "nećemo sa nacionalistima" je zapravo ono što njihovo biračko tijelo želi čuti... I sve je to fino dok ne dođu izborni rezultati, koji ljevici daju samo dvije opcije:

a) ugrabiti dio kolača

Treće opcije nema... Nekima ovo pod b) djeluje idealistički bolje, ali meni se to moram priznati nimalo ne sviđa... S druge strane, kad pričaš jedno, a onda si nakon izbora prisiljen na nešto dijametralno suprotno (opcija a), onda se tvoji birači osjećaju prevareno... Dakle, kao ni ti, nisam ni ja fan ovakvog pristupa...

A što se tiče SDA i HDZ-a... Pa jebiga, ako ne možeš napraviti vlast bez HDZ-a, a možeš bez SDA, onda je sasvim legitimno izostavit SDA... Pogotovo ako odneseš pobjedu na istoj teritoriji na koju pretenduje SDA... A dok se ne počnu osvajat glasovi po zapadnoj Hercegovini, onda mislim da nema smisla razmiščljati o izbacivanju HDZ-a iz vlasti... Bili smo tu, vidjeli kako to izgleda, i samo neko ekstremno neobjektivan može reći da je to dobro izgledalo...
Nema nekih neslaganja. Ja se inače ne slažem sa ovom postavkom, neću ni po koju cijenu sa SDA. Ta teza je jednostavno, po mom mišljenju, gubitnička. Ona polazi od toga da su oni mudriji, lukaviji i da će nas uvijek prevariti. Mislim zašto, prevari ti njih. U periodu SDP-ove vladavine 2010-2014 godina, bio je jedan trenutak kada se meni učinilo da SDP ima šansu da pokaže i prikaže SDA kao stranku koja blokira procese. To je bilo ono vrijeme odluke o EU fondovima i budžetu (mislim da se spominjalo nekih 82 miliona Eura) i umjesto da SDP nastavi sa tom politikom, on vrši samoubistvo raskidajući koaliciju i uvodeći HDZ u vlast, koja by the way nije nikada profunkcionisala.

I načelno se ja slažem sa tobom da je vrlo legitimno izbaciti SDA a imati HDZ u vlasti, ali onda si u problemu, to je uradio SDP i vidimo dokle je došao. Jer jako je teško smisleno obrazložiti zašto sa jednim možeš a sa drugim ne možeš. Osim ako se i sam nisi pretvorio u stranku jednog naroda.

Eleneis, meni se sviuđa ovo što Peđa priča i radi. Mislim da on postavlja neke nove standarde u našoj politici. I dugoročno od toga možemo imati kao država samo korist.
sabina1

#26470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

cyprus wrote: Martin Raguž je čovjek sa kojim se mogla graditi normalna Bosna i Hercegovina....
U potpunosti ti vjerujem....Naša Stranka nije imala kadnidata za predsjedništvo prije 2 godine ali je veliki broj njihovih simpatizera glasao za njega..

Ako je bolestan privatno mu svi zelimo sve najbolje....

Ali.

Martin Raguz se nikada nije distancirao od imena HDZ....ne mogu ulaziti u njegove motive ili bilo kakve politicke okolnosti ovih godina...brend HDZ je isuvise jak da bi ljudi istinskog gradjanskog opredijeljenja podrzali isti i da bi se Raguz profilisao kao gradjanski politicar...nemoguce....

EDIT : Raguževa je devedestka uz "osnivačevu" Stranku za PiH , odvela ovu zemlju već 12 godina u žestoku stranputicu nerad i dangubljenje , time se eto ne diče, Ne vidim nikakve programske razlike između HDZ i devedesetke , smjela bih ruku dati u vatru (iako je ovo samo pretpostavka bez i jednog dokaza) kako su tada bili protiv aprilskog paketa SAMO ZATO jer je HDZ bio ZA pa su htjeli da se dokažu.
Raguž se nikada od ovoga nije distancirao stoga je jedan od ostalih a ne poseban ili drugačiji barem u političkom djelovanju.

Pozdrav
Last edited by sabina1 on 28/11/2016 20:20, edited 2 times in total.
Hakiz

#26471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

cyprus wrote:
palermo wrote:
cyprus wrote:

a) ugrabiti dio kolača

Šta očekuješ da se uradi? Ako odeš u koaliciju, napadnu te da si izdao principe. Ako ne odeš, napadnu te da si nerealan jer bez nacionalista se ništa ne može, kako sam kažeš.

Ali, jedno je sigurno. Ovoj zemlji nedostaju principi. Nedostaje neko ko će se držati principa, makar na svoju štetu. Dugoročno će uspjeti. Ako ne onaj koji počne, njegov nasljednik će uspjeti. Mnogi ljudi su dali živote za ideale za koje su bili svjesni da ih neće ostvariti, ali su se borili da ih njihova djeca dočekaju.

A to će dokazati ko je za principe, a ko samo priča šuplju.

Zato ću ja prije glasati za NS ako se drži principa bez obzira na posljedice, nego ako uđe u koalicije "Da bi imao šansu nešto da napravi".

A ako ne možeš sa SDA, ne možeš ni sa HDZ. U stvari, ako i možeš, nećeš. To je princip.

Ali, ko mene pita.
JThomas

#26472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

svaka koalicija sa "temeljnim" strankama je bogomoljkin zagrljaj za one koje to nisu. one koje to nisu, dobiju glasove od ljudi koji hoće rezultate. ti ljudi mogu biti u grešci ili zabludi, ali oni hoće rezultate i da nešto promijene nabolje. u koaliciji sa SDA i HDZ se sigurno ništa neće promijeniti nabolje, jer će se oni za to pobrinuti. i "netemeljnoj" opciji će njeni glasači to sljedeći put fakturisati, a SDA i HDZ njeni neće. jer se glasa iz različitih razloga.
zippoo87

#26473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ne treba uopste ni razmisljati o koaliranju sa nacionalistickim strankama ((prvenstveno SDA),jer svi koji su sa njima koalirali su unisteni i to ne zato sto kako neki kazu,SDA je mudra,nego zato sto su u godinama koliko su na vlasti,napravili sistem sebi po mjeri i moguce je da blokiraju koga god hoce na milion mogucih mjesta u funkcionisanju vlasti i to i urade
evo sada je na tapetu SBB,koji se upolovio u odnosu na prije 4 godine i jos vise ce opadati
o koaliranju SDPa sve znamo
pokusaj DFa isto tako znamo kako se zavrsio

Pedja je pametan i mudar politicar i iako nije dugo u politici,vec se profilirao i zna sta ne treba raditi ,a to znaci da je nemoguce SDA razbiti iznutra,jer mehanizmi funkcionisanja vlasti su u rukama SDA i mogu raditi sta god hoce (sve po zakonu)
kao sto danas izjavi onaj,da je zaposlio NOvalicevu kcerku na budzet,naravno bez konkursa ALI PO ZAKONU

e to je drzava po mjeri SDA...sve moze ali preko SDA
Dozer

#26474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

To je, izmedju ostalog, ono sto ja govorim vec godinama - dzaba je ako se uzmu opsti izbori i vlast na visim nivoima sve dok se ne uzmu i nizi nivoi, lokalni, tj. opstine. Vlast i moc je na tom nivou, i na tu kartu SDA uvijek igra.
Gore se moze odluciti sta god da se odluci, ali ako SDA nacelnici blokiraju sprovodjenje te odluke s viseg nivoa, onda visi nivo ispada nesposoban. Pri tome, ni jedna opcija ne moze uzeti 51% vlasti i tako samostalno kreirati vlade, nego se uvijek mora ici u koaliranje s odavno omrazenim nacionalistima u vidu SDA, SNSD/SDS, HDZs, a to je, po pravilu, recept za propast koalicionih partnera koji nisu ove stranke.

To smo vec vidjeli u slucaju SBiH, SDP-a, sada gledamo SBB, a DF se, po mom misljenju, iz te price uspio izvuci i izbjeci da im vjeciti partneri u vidu SDA/SNSD-SDS/HDZ napakuju raznorazne budalastine kako su to uspjesno radili svima ranije.
Medjutim, s obzirom na narod koji sve ovo ne konta i koji sve vidi u crno-bijeloj varijanti, i DF je, paradoksalno, propao upravo radi toga sto je izasao iz koalicije i vlasti kako bi sacuvao obraz.

NS se jos uvijek drzi, medjutim i NS je, realno, odustala od svoje inicijalne svebosansko-gradjanske price i prilagodila se postojecem etno-nacionalistickom stanju (iako ga mozda nisu prihvatili), u kojem sada samo pliva u plicaku, i bez ikakve stvarne sanse, zelje i namjere da se otisne u brzak i pokusa pomjeriti neki veci kamen kako bi se promijenio postojeci tok.
zippoo87

#26475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Dozer wrote: NS se jos uvijek drzi, medjutim i NS je, realno, odustala od svoje inicijalne svebosansko-gradjanske price i prilagodila se postojecem etno-nacionalistickom stanju (iako ga mozda nisu prihvatili), u kojem sada samo pliva u plicaku, i bez ikakve stvarne sanse, zelje i namjere da se otisne u brzak i pokusa pomjeriti neki veci kamen kako bi se promijenio postojeci tok.
NS se vec pocela pripremati za izbore 2018. i nije tacno da NS ne zeli,nego jedno su zelje a drugo mogucnosti
iz "forumskih klupa" izgleda vrlo jednostavno napraviti neki opstinski odbor ali pokusaj to sprovesti u praksu,pokusaj naci ljude,naci prostor,naci sredstva za kancelariju,troskove,internet,rezije samo za jednu godinu i vidjeti ces racunicu
a ako taj odbor nema ljude koji ce dati svoj maksimum,onda je to uzalud potrosen novac,jer nece biti rezultata
a da ne pricam kako je tesko oformiti regionalni odbor ,oni su najvazniji sada za opste izbore i zato je NS vec sada krenula sa pripremama i radom na terenu

ali forumski puk ili ne zeli ili nece da shvati da ti ne mozes sletjeti u neki grad u BiH i reci,evo mi otvorili kancelariju,bujrum uclanite se i da tako privuces par hiljada glasaca
to je puno teze ,jer NS nije stranka koja privlaci korumpirane ljude i one koji budu izbaceni iz drugih stranaka (ima izuzetaka naravno) i onda to sve ide teze
ja sam ovo pisao vec par puta ovdje na temi,ali ovdje je poznato da raja cita samo ono sto vole da cuju,selektivno a onda na osnovu tih svojih selektivnih razmisljanja prave teorije zavjera ovdje :D
Locked