Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
clio_dci120 wrote:Gdje je najbolje neki iftar za max. 6-7 osoba organizovati, koliko vidim ponuda kod sviju u pet deka?
Prosle godine bio zadovoljan tapasom, ali eto da.promjenim malo...U tapasu ruzan ambijanet, iftaris se i gledas u radnju pogrebne opreme
Ojj, vjernici postaci, organizujete li vi Iftare u svojoj kuci/stanu?
Zar nije bit Ramazana i posta druzenje za zajednickom sofrom spremljenom svojim trudom i harcem?
Ili u nekom objektu gdje se nakon Ramazana toci alkohol i prave derneci...
Mi smo fakat sve pomjesali...
Casual's wrote:Pogledaj cijene u FISu i kod nabrojanih.
Support local economy - HASS, Ekor, Almy?
Sve sto zatreba imam u svom gradu i kupovinom finansiram svoje gradjane, koji ovdje zive, rade, proizvode namjestaj itd, koji placaju ovdje PDV, struju vodu, doprinose itd.
I nisam jedini, sve nas je vise koji dolazimo pameti vjeruj.
Umjesto 40 000 KM za opremanje stana u Vitezu ostavio sam ih u Zenici. Od instalacija do vrata, prozora i namjestaja. Vidim momak kod kojeg sam uzeo kuhinju po mjeri vec zaposljava 7 momaka. A bilo ih trojica prije 2 godine. Odmah mi nesto drago.
Stolar iz Orahovice, Mehmed, koji radi u Perinom hanu mi pravi vrata. Ne pravi niko harmonika vrata od ovih lokalnih stolara koje sam pitao
P.S. DES radi sve ostalo
Inteligencija wrote:
Sve sto zatreba imam u svom gradu i kupovinom finansiram svoje gradjane, koji ovdje zive, rade, proizvode namjestaj itd, koji placaju ovdje PDV, struju vodu, doprinose itd.
Umjesto 40 000 KM za opremanje stana u Vitezu ostavio sam ih u Zenici. Od instalacija do vrata, prozora i namjestaja. Vidim momak kod kojeg sam uzeo kuhinju po mjeri vec zaposljava 7 momaka. A bilo ih trojica prije 2 godine. Odmah mi nesto drago.
Zivio.
Koje građane finansiraš molim te ? Pusti te local patriota patetike.
"I nisam jedini, sve nas je vise koji dolazimo pameti vjeruj." - Za one koje dolaze pameti smatram osobe kojima kada nešto zatreba odu u Kerametal u Sarajevu koji imaju najbrutalnije cijene u BiH.
Kada već spominješ taj Vitez koji i Fuadu nešto ide na polni organ stani u 07:30 negdje u Travničkoj pa pogledaj koliko auta i zaposlenih ide prema Vitezu. Gore je bar 50% zaposlenih iz Zenice ( Ecos, Economic, Kesten, Kalea, Kristal, FIS). Vjerujem da bi svi oni voljeli raditi u svom gradu, ali gdje - Kod Begića ili tog momka koji 7 ljudi zapošljava ?
clio_dci120 wrote:Gdje je najbolje neki iftar za max. 6-7 osoba organizovati, koliko vidim ponuda kod sviju u pet deka?
Prosle godine bio zadovoljan tapasom, ali eto da.promjenim malo...U tapasu ruzan ambijanet, iftaris se i gledas u radnju pogrebne opreme
Zar nije bit Ramazana i posta druzenje za zajednickom sofrom spremljenom svojim trudom i harcem?
Da, upravi si Norm, samo ko ima mogucnosti...Ja u Ze nemam svoj stan, nego dodjem vikendom kod roditelja. Necu sad dovoditi kuci ljude, logisticki lakse...a za porodicu se pravi unutar kuce, ili da imam svoj stan to bi bila druga prica. By the way, nisam ni neki kuhar
Da, upravi si Norm, samo ko ima mogucnosti...Ja u Ze nemam svoj stan, nego dodjem vikendom kod roditelja. Necu sad dovoditi kuci ljude, logisticki lakse...a za porodicu se pravi unutar kuce, ili da imam svoj stan to bi bila druga prica. By the way, nisam ni neki kuhar
Ma nebitno, ti, peti, deseti...
Jos se gleda i cijena?
Bez namjere da uvrijedim bilo koga, svako po svojoj savjesti, ali ja ne kontam?
Inteligencija wrote:
Zivio.
Koje građane finansiraš molim te ? Pusti te local patriota patetike.
"I nisam jedini, sve nas je vise koji dolazimo pameti vjeruj." - Za one koje dolaze pameti smatram osobe kojima kada nešto zatreba odu u Kerametal u Sarajevu koji imaju najbrutalnije cijene u BiH.
Kada već spominješ taj Vitez koji i Fuadu nešto ide na polni organ stani u 07:30 negdje u Travničkoj pa pogledaj koliko auta i zaposlenih ide prema Vitezu. Gore je bar 50% zaposlenih iz Zenice ( Ecos, Economic, Kesten, Kalea, Kristal, FIS). Vjerujem da bi svi oni voljeli raditi u svom gradu, ali gdje - Kod Begića ili tog momka koji 7 ljudi zapošljava ?
Tebe razumijem u potpunosti radis u Fisu ali mene vise nece vidjeti kao i mnoge oko mene, a to da li ce biti masovno pokazat ce vrijeme.
Inteligencija wrote:
Tebe razumijem u potpunosti radis u Fisu ali mene vise nece vidjeti kao i mnoge oko mene, a to da li ce biti masovno pokazat ce vrijeme.
Pola marke necu vise u Vitezu ostavit
Logicno, i ja da imam da kupujem stvari samo za sredjivanje stana u vrijednosti koliko moj stan vrijedi ne bih ni ja...
Pa ja sam keramiku kupio u Ukrasu u Vitezu jer je u Zenici ponuda očajna. S druge strane, nešto sam našao na Almyju što nigdje drugo nisam mogao. Zaboli me patka gdje ostavljam pare, bitno mi je da nađem ono što želim. Naravno da mi je lakše u Zenici kupiti sve ali dobar dio toga nema.
Stolarija koju sam uzeo na Almiju je katastrofa, nije bilo dovoljno osuseno drvo, fleke mi se pojavile na vratima u dnevnom boravku. Tus kabina pukla nakon godinu dana, s tim da smo se i mi zeznuli sto nismo zidanu radili. Nije ni Almy neka sreca sto se kvaliteta tice, ali eto ima i dobrih stvari, nasao sam najbolji brodski pod kod njih, one Baumy boje isto nisu lose, mada gerenalno i Almy dosta hamelja prodaje...
Evo imaju i price, doduse rekla kazala o jako losem kvalitetu Makova..
svi bi vise Bosne, ali im Vitez nekako postane inostranstvo. cak im krivo sto ljudi iz Zenice rade tamo. gdjegod potrosim pare u BiH znam da pomazem drzavu. to sto je drzava trula je do naroda (znam da ovo zvuci malo grubo). no, siguran sam da ako se strpimo kojih hiljadu godina da ce nam biti svejedno, pa da se mozemo praviti kako nam sada nije svejedno. eto, samo sabur dakle.
Inteligencija wrote:
Pola marke necu vise u Vitezu ostavit
Veze to nema sa mojim trenutnim radnim mjestom, ima samo sa zdravim razumom. Lično izbjegavam neke stvari u Vitezu (odem u Sarajevo recimo) jer su marže ogromne, a u Zenici izbjegavam jer su im dobavljači u Vitezu (Almy recimo ).
Po mom iskustvu, Almy sad ima dobar asortiman proizvoda za kupatilo, kod njih sam kupio većinu, podovi su skuplji u prosjeku 10-15% pa sam to kupio na drugom mjestu a i nisu imali tačno ono što sam želio, keramika je isto preskupa, majstor mi se žalio na njihove Baumy materijale da su poprilično loši, s druge strane kupovao sam rasvjetu, elektromaterijal, neku siću itd. To što oni ni bilo ko drugi nije na nivou nekih firmi po Vitezu nije moj problem nego problem te firme. Svako ima svoje, nisam htio kupovat smeće i dosta stvari sam platio više radi kvaliteta iako sam mogao proći i nešto jeftinije. Čisto sumnjam da se iko voli peglat sa nekim odlascima u druge gradove kad može to isto kupiti u svom gradu. Ja prvi ne bih.
Ma sta ja znam, ja sam protekle dvije godine kucu generalno renovirao, i ono sa starim napravim spisak, sve obidjemo, tacno na kraju kod nekoga dobijes, kod nekoga izgubis...sve je to u pet deka sto se tice cijena, kada se o Zenici govori. Ima i onaj povoljan trgoten, a opet kod njih sve jefitno, ali npr. ljepenka prosle godine bila najskuplja, mislim kod svakoga je nesto najjeftinije, ali zato drugo skuplje nego kod onoga. Barem se meni prilicno smucilo, i izbori su generalno katastrofa na podrucju Zenice, nema ono sto hoces, a sto i ima preskupo. Evo nisam mogao naci brodski pod a klase nigdje, da ima u tom momentu gotov. Sramota za Almy da nema takav pod, ili za Pero...Fis u Vitezu C klasu (zeleni) drzao i sl.
Zalosno je da sada i to iz Austrije i Njemacke donose pa prodaju, mislim ona ljepila, edelpuc i tako to, to sam imao broj momka koj donosi direktno od tamo, jer majstor kad mi je radio kaze hocu samo te i te materijale, ove Almijeve necu sa njima da radim, a nemas ih nigdje ovdje uzeti osim preko svercera.
Generalno izbor jako los, a cijene previsoke, srednja zalost...
Ma meni nije bilo toliko ni bitno jel nesto 1-2-5% skuplje koliko mi je bilo bitno da nadjem ono sto zelim. Nadgradni umivaonik npr. je misaona imenica za 95% firmi. Na Almyju bio bas onaj koji trazim, malo i skuplji al mi se nije dalo peglat s tim vise. U Trgoten sam isao po Ceresit ljepilo, neke lajsne, i još štošta, imaju dosta toga, poprilično povoljni i što mi je najbitnije, praaaavo uslužni. Dok recimo na Peru moraš nekog ko radi ganjat 5 minuta, zato sam tamo rijetko i išao. U Trgotenu su mi odmah sve dovezli pred zgradu dok na Peru nemaš prevoza do određene cifre, ne znam sad tačno.
Ako kupujem nesto za kucu, prije cu kupiti stvari u Zenici nego van Zenice. Ako je van Zenice nesto 5-10% skuplje nije mi toliko bitno jer valja otic npr do Viteza i vratit se. Zbog neke manje cifre, neda mi se...
Pristalica sam da se podrze firme iz Zenice bez obzira koja firma je u pitanju. Neko preferira Almy, neko Pero, neko Ekor itd...
Ja recimo u Robot nikad ne idem jer previse smrdi na Kinu. Sjecam se kad sam kupio sarafciger u Robotu, smrdio mi hodnik od njega
Keramika se kupuje gdje je nadjes da ti se svidja model plocice i da ti cjenovno odgovara. Ja sam plocice kupovao u Radakovu gore u onom solonu (zaboravim im ime). Nekom se ne svidja gazda tog objekta, nekom sto nema prevoza ili da radnika trazis 10 minuta u trgovini..
Distortion wrote:Ako kupujem nesto za kucu, prije cu kupiti stvari u Zenici nego van Zenice. Ako je van Zenice nesto 5-10% skuplje nije mi toliko bitno jer valja otic npr do Viteza i vratit se. Zbog neke manje cifre, neda mi se...
Pristalica sam da se podrze firme iz Zenice bez obzira koja firma je u pitanju. Neko preferira Almy, neko Pero, neko Ekor itd...
Ja recimo u Robot nikad ne idem jer previse smrdi na Kinu. Sjecam se kad sam kupio sarafciger u Robotu, smrdio mi hodnik od njega
Keramika se kupuje gdje je nadjes da ti se svidja model plocice i da ti cjenovno odgovara. Ja sam plocice kupovao u Radakovu gore u onom solonu (zaboravim im ime). Nekom se ne svidja gazda tog objekta, nekom sto nema prevoza ili da radnika trazis 10 minuta u trgovini..