Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

aditon

#26426 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

fallout 4 nije najbolja igra iz serijala, iako je meni i ona odlična bila...
kako god, radovao sam se ovom novom, ali kad bude neko ozbiljnije sniženje kupit ću je
arnes_king

#26427 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

l33t wrote:ne gotovim, probao fallout 4 i nije mi legla mozda mi se zato i ne svidja, ne raspravljam o ukusu samo kazem kako mi se cini pa da vidimo i druga stajalista :D a to za multiplayer je bezveze odavno je to tako, forsiranje da moras biti online i u SP i slicno....
Ja sam igrao tricu i nije mi se svidjela. Gledao cetvorku po netu cini mi se isto, tako da sam odustao skroz od tog serijala.

Sigurno da su dobre igre, ali ni meni se ne svidja ta "siva" grafika a i gameplay sam po sebi me najvise odbio od trice.
aditon

#26428 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

shvatam, ni meni wicher 3 nije sjeo a igra proglašena za igru godine...međutim, fallout mi je uz skyrim najbolja franšiza. Ja cijenim grafički lijepe igre, čak sam zbog toga igrao i neke koje možda ne bih igrao da ne izgledaju lijepo međutim fallout i skyrim imaju ono što većina ljudi ustvari želi a to je dobar gameplay...samo kad uđeš u priču..
arnes_king

#26429 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote:shvatam, ni meni wicher 3 nije sjeo a igra proglašena za igru godine...međutim, fallout mi je uz skyrim najbolja franšiza. Ja cijenim grafički lijepe igre, čak sam zbog toga igrao i neke koje možda ne bih igrao da ne izgledaju lijepo međutim fallout i skyrim imaju ono što većina ljudi ustvari želi a to je dobar gameplay...samo kad uđeš u priču..
Skyrim sam igrao davno neko vrijeme ali sam odustao i od njega, nesto nije imao ono nesto da me zadrzi. Witcher 3 sam igrao svega 3-4 sata i odustao ali tu je razlog bio sto sam prije toga igrao Horizon Zero Dawn pa su mi neke stvari bile neprihvatljive, od kojih su me kontrole i borba najvise odbile.
l33t

#26430 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

aditon wrote:shvatam, ni meni wicher 3 nije sjeo a igra proglašena za igru godine...međutim, fallout mi je uz skyrim najbolja franšiza. Ja cijenim grafički lijepe igre, čak sam zbog toga igrao i neke koje možda ne bih igrao da ne izgledaju lijepo međutim fallout i skyrim imaju ono što većina ljudi ustvari želi a to je dobar gameplay...samo kad uđeš u priču..
eto ako se skyrim moze porediti, to je igra koju sam geekao i modirao :D prelijepa je - ne kontam kako mi onda ovaj fallout novi izgleda tako kako mi se cini
arnes_king wrote:
l33t wrote:ne gotovim, probao fallout 4 i nije mi legla mozda mi se zato i ne svidja, ne raspravljam o ukusu samo kazem kako mi se cini pa da vidimo i druga stajalista :D a to za multiplayer je bezveze odavno je to tako, forsiranje da moras biti online i u SP i slicno....
Ja sam igrao tricu i nije mi se svidjela. Gledao cetvorku po netu cini mi se isto, tako da sam odustao skroz od tog serijala.

Sigurno da su dobre igre, ali ni meni se ne svidja ta "siva" grafika a i gameplay sam po sebi me najvise odbio od trice.
drago mi je da nisam sam :D
djkurt

#26431 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by djkurt »

l33t wrote:
eto ako se skyrim moze porediti, to je igra koju sam geekao i modirao :D prelijepa je - ne kontam kako mi onda ovaj fallout novi izgleda tako kako mi se cini
arnes_king wrote:

drago mi je da nisam sam :D
Odigraj ti brate fallout 1&2, ako ti ne smeta grafika, Sve ostalew fallout igre su onako, meeehhh.
DzordzHodzic

#26432 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DzordzHodzic »

Igra li ko F1 2018 online? Nidje zivce ne moze covjek izgubit ko tamo
SanskiBiser

#26433 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Jel' to neko ima ovdje nesto protiv TW3 ? :shock: :D

Image
avaks

#26434 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by avaks »

djkurt wrote: Odigraj ti brate fallout 1&2, ako ti ne smeta grafika, Sve ostalew fallout igre su onako, meeehhh.
Old skul :thumbup:
2ca je jedna od najjačih igara svih vremena ko se konta u te RPG :izet:
djkurt

#26435 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by djkurt »

avaks wrote:
djkurt wrote: Odigraj ti brate fallout 1&2, ako ti ne smeta grafika, Sve ostalew fallout igre su onako, meeehhh.
:thumbup: :bih:
Ultraviolent

#26436 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

SanskiBiser wrote:Jel' to neko ima ovdje nesto protiv TW3 ? :shock: :D

Image
Oprosti im ne znaju sta govore.
Witcher 3 nije samo igra godine. Witcher 3 je igra vijeka :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26437 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ultraviolent wrote:
SanskiBiser wrote:Jel' to neko ima ovdje nesto protiv TW3 ? :shock: :D

Image
Oprosti im ne znaju sta govore.
Witcher 3 nije samo igra godine. Witcher 3 je igra vijeka :D
vičer foreva'

onaj gore nešto roket liga nešto... :roll: nidže veze, Amele mi...
MarlboroGold

#26438 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

avaks wrote:
:thumbup:
Prestao sam brojati koliko sam je puta prekucao... isto i Baldur's Gate 2.
avaks

#26439 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by avaks »

Ja ih nakon 20 godina i original kupio, nek se nađe hahah
A u F2 sam i Holy grenade našao, nema dalje, ekstremno mala vjerovatnoća :lol:
hopi

#26440 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by hopi »

ma ja ću vjerovatno danas- sutra uzeli fallout, oko 35 eura je vidio sam jučer. Gledao sam po you tube, čitao i tako, izgleda da mulitplayer komponenta nije obavezna- možeš sam igrati, a i online ako hoćeš nema nešto puno igrača- valjda 8 po serveru tj. mapi. Uzimam najviše jer mi je fallout 4 baš legao, ma bruku sati sam nabio bio, pa eto haj da probam i s ovim valjda će valjati, inače nikada ne kupujem igre ali kod ove nemam kreka tako da ću mu dati šansu.
Averus

#26441 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Meni Fallout nijedan nikad nije legao...
Da hoće više Witcher goty na sniženje kakvo kvalitetno :oops:

I SOTR na torrente :(

U drugim vijestima:
Cloud9 osvojili RLCS :D
geralt

#26442 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Meni je licno Fallout: New Vegas najbolji u seriji, a igrao sam ih sve koji cu izasli na PC (1, 2, Tactics, 3, New Vegas i 4). Cetvorka mi je najgora i jedina koju nisam zavrsio. Ovo multiplayer smece nemam namjeru probati.
SmokingMan

#26443 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Je li iko već kupio FM 19?To je jedina igra uz FIFA.e koju mogu igrati na ovoj staroj kosilici.Čisto pitam,da mogu sa nekim igrati online,ligu,etc.
aditon

#26444 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

kao u svemu, pa tako i u gamingu, ukusi se razlikuju. Kako god, meni fallout i skyrim ostaju najbolje i najdraže franšize. Od ovog nastavka ne očekujem ništa...ustvari očekujem lošu igru jer nekako više preovladavaju negativni komentari nego pozitivni, bar od ljudi koji su zadnjih 15 dana šutali beta verziju..Nisam našao podatak da će se moći klasično igrati single player, bez drugih učesnika. Ako bi to bilo moguće, meni je to dovoljno da zaigram i Fallout 76 :D
hopi

#26445 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by hopi »

aditon wrote:kao u svemu, pa tako i u gamingu, ukusi se razlikuju. Kako god, meni fallout i skyrim ostaju najbolje i najdraže franšize. Od ovog nastavka ne očekujem ništa...ustvari očekujem lošu igru jer nekako više preovladavaju negativni komentari nego pozitivni, bar od ljudi koji su zadnjih 15 dana šutali beta verziju..Nisam našao podatak da će se moći klasično igrati single player, bez drugih učesnika. Ako bi to bilo moguće, meni je to dovoljno da zaigram i Fallout 76 :D
ma naravno, pa meni recimo nije nešto legao vičer, šta ja znam. Jedini fallout koji sam igrao je bio 4, a prije njega probao nju vegas, malo odigrao i odustao nije mi legao. Ma teško je preko komentara i videa ocjeniti hoće li mi se igra svidjeti, jbg trebam probati platiti i vidjeti. Ja mislim da sam jučer naletio na podatak da će se moći igrati sam, kao neki single player, a gdje šta fakat se ne sjećam prevrtio sam puno stranica i kojekavih klipova pa se ne znam tačno.
dezurni_ucenik

#26446 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dezurni_ucenik »

Call of chtullu , valja li cemu, vidim da su je popljuvali?
caseytron

#26447 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

Ceka li ko BF V, ima nas ekipa vec spremna, ako ko zeli, bujrum :-D
Averus

#26448 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Raja, je li iko ovdje isprobao Scanline Sync?

Ja sinoć upratih na redditu i probao sam u Rocket League. Znači efekti su kao da imate upaljen V-Sync, ali je sve tako tečno i čisto (smooth), a što je najbitnije - apsolutno nema/ne primjetim bilo kakav input-lag. Odlična stvar, pa ako koga zanima evo link:

https://old.reddit.com/r/nvidia/comment ... _is_a_game

Obavezno probati sa Witcherom i AC:Odyssey, kažu da je razlika nebo i zemlja! :thumbup:

Ko je slab s engleskim ili mu je mrsko čitati, evo principa:

- skini ovo: Riva Tuner Statistics Server; zatim instalirati i pokrenuti
- isključiti v-sync u igri i u nvidia/amd control panelu
- isključiti limit cap u igri i u RTSS (Riva Tuner Statistics Server), jer SSync to automatski podesi na driver levelu (tj. uskladi sa monitor refresh rate-om)
- uključiti Scanline Sync i za početak staviti na -30, poslije prilagođavati
* Napomena za vas sa 120Hz ili 144Hz monitorima, u RTSS kliknite dva puta na label "Scanline Sync" i on će pisati "Scanline Sync x/2" čime će vam stabilizirati framerate na ~79fps (ako sam dobro shvatio objašnjenje); nakon toga možete ovo podesiti na -30 i onda dalje podešavati da bude optimalno

Image

Rezultat: Nema frame stuttering-a, preskakanja i kašnjenja frame-ova. Stabilizuje i frame timing (faktički napravi da je savršen, tj da je vrijeme između svakog frame-a identično), pa igre - pogotovo one koje nisu u startu dobro optimizovane - rade tečnije i zbog toga izgledaju ljepše.

Piči na svim rezolucijama i refresh rate-ima, samo ako je grafa dovoljno jaka.

Nedostatak: SSync oduzima 30% performansi grafičke, pa se ovo preporučuje samo ako imate dovoljno jaku grafu (kod mene je GTX1060 6G i radi super). Ako je slabija grafička, pokušajte možda sa nižom rezolucijom ili malo promijenite grafičke postavke u igri/igrama (Anti-Aliasing i ostalo)

Helem, vrijedi probati :)
l33t

#26449 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

cek, procitao sam dosta na ovom reddit postu. jel mozes imati veci fps od refreshrate-a a da ti tehnicki bude upaljen ovaj S-sync i da ga locka na 60hz
tipa imas 120fpsa ali lockas ga na 60hz pomocu s-sync? ali i dalje vrti 120fps :D mozda probam u overwatchu tu mi je screen tearing jako velik
dzeko1

#26450 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dzeko1 »

Pozz. Imam problem sa GTA V. Igrao ga sasvim normalno, nikad nikakvih errora nisam imao, odjednom pokusam je pokrenuti, otvorim sa run with admin kao i uvijek, i otvori mi samo 'crni' ekran, traje 3-4s, i vrati se na desktop kao da nista nisam ni otvorio. Help :D
Post Reply