Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Korisničkoime

#26426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Jebo ti nas, sve koji se sada prizivaju tjerali smo prosle godine.
mO k3

#26427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

Mustang1 wrote:Kako nikad nista? Zar nije Bosna sampion?
ma mi imamo klasu u ekipi :mrgreen: , ali jebe nas trener u svakim kvalifikacijama
dakine

#26428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dakine »

izvrsni direktor wrote:Od kako znam za reprezentaciju, uvijek ih je bilo koji govore, treba ovo rastjerat i pripremat se za sljedece kvalifikacije. Od ovih nema nista.
Kvalifikacije dolaze i prolaze, a nas nigdje, nikakvog uspjeha. A oni bi i da odustaju od onih gdje ima sansa, jer eto, Za dvije godine ce se nesto strasno promijeniti, ali pod uslovom da od trenutnih odustanemo
Niko ne kaze da se reprezentacija treba rastjerati, samo da se treba ozbiljno pristupiti problemu. Niko sretniji od mene kada bi smo se kvalifikovali vec na predhodno EP, ali vodjen rezultatima i mogucnostima to jednostavno nije izgledno, da ne kazem nemoguce. Reprezentacija moze i mora bolje igrati, a to je analiza i projekat kod nas trenutno ne postoji. Smijenjuju se treneri, igraci, kako koji ciklus prolazi i osim "izleta" u Brazil ne vidim niti jedan jedini uspijeh koji se moze spomenuti. A takva cinjenica je sramotna.
Bosanski_kralj

#26429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Cimirot je jučer sasvim dobro odigrao, imao dosta finih poteza i oduzetih lopti.

Što se tiče stopera tu je jasno ko dan da Zukanović više nije materijal za reprezentacije. Šunjića i Bičakčića ne bih tek tako otpisivao.

Desni bek to nam je oduvijek problem. Jedino onaj kratak period sa Mujdžom na toj strani smo bili mirni. Mislio sam da će Todorović biti dugoročno rješenje, ali čini mi se da on umjesto da napreduje postaje sve gori i gori.
kiligonzales

#26430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Logovan wrote:
kiligonzales wrote: Bolji nego Sunjic, Todorovic i Civic, koji su imali minutazu vecu nego on. Otjera ga Robi iz repke ne zbog tetovaze vec konobarskog novcanika Jeke. :D
Ne treba ga vraćati taman sa njim imali zagarantovane odlaske na SP/EP.
To sto je on takav kakav je u privatnom zivotu, ne mjenja cinjenicu da je bolji of drugih pojedinaca u timu trenutno na njegovoj poziciji.

Bogme meni bi bilo Drago vidjeti BiH na svakoj smotri jer njenu realnost svjedocimo stalno, Pa vidimo da se I s gorim od Ogija Mora zivjeti I raditi skupa za duzi vijek drzave I njeno dobro.
kiligonzales

#26431 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kiligonzales »

dulekrele wrote:
kiligonzales wrote:
Logovan wrote:Šerbečić je bolji od Zukanovića. Ako momak nastavi sa ovakvim igrama, definitivno treba biti pozvan u reprezentaciju. Možda bi mogao upasti i u prvih 11 obzirom da i nije nešto jaka konkurencija. Stoperski tandem Memišević - Šerbečić. :thumbup:
Logovane pitaru stari i sam sam pitar, ali ovo nije realno. Serbecic nije bolji od Zukana. Zukan jeste s godinama postao tromiji i losiji, ali Serbecic jos nije kadar nastupiti za repku. Bolje vratiti Ogija jes cetnik, ali je barem grizao za repku i nije bio toliko los. Ne dohaka mu pop Djujic, dohaka mu Jekina picka. Nadam se da ce drugi selektori uvidjeti tu Robijevu gresku. Otjerao nam je igraca koji je mogao igrati i ko stoper i ko bek. I ma koliko mi nebio drag ima u tom skotu nesto borbeno i inatno, sto opet ulijeva povjerenje vise nego recimo kada igramo sa Sunjicem nazad.
Kakav covjece Vranjes. Sta treba po svlacionici pred Dzekom, Miretom i ostalim bosnjacima da paradira sa popom chetnickim. kako bi se ti osjecao i bil ti bilo svejedno. Odbranu treba kompletnu izmijeniti. Pitanje je samo koga staviti. To je vec stvar za struku.
On je I igrao za repku s tom tetovazom. Jbg I mene nervira njome, Ali I Taj problem se da prevazici. Dugi rukav lave na nastupu I to je to. Na svaku temu se da popricati , trener nije samo tu da sklopi Tim I taktiku, vec I popravi odnose unutar tima , bude pedagog, motivator, izgradi zajednicki duh oko onoga sto se rice sviju, a to je uspijeh tima.

Svakako nas se licni stavovi pojedinaca u timu I privatni zivot me ticu. To je profesionalizam ne amaterizam.
al-em

#26432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by al-em »

Mozda je zukanovic bio bolji prije 3,4 godine, ali je trenutno serbecic svemirski brod za njega.
Nivelacija

#26433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nivelacija »

al-em wrote:Mozda je zukanovic bio bolji prije 3,4 godine, ali je trenutno serbecic svemirski brod za njega.
Kakav bolan serbecic pa taj i rosenborgu nije imao mjesta kojeg Dinamo uzme kao igracku. Igra u govedjem Sarajevu koje prima po 5 komada od rivala.

Memisevic, Dilaver iz Dinama treba da budu opcije.
kiligonzales

#26434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Grean wrote:
kiligonzales wrote:
denimb wrote:Vranjes je najborbeniji igrac kojeg smo imali u zadnje dvije godine u reprezentaciji, koliko god bilo zalosno...ali tako je...realno ja ga ne bi vratio nikada...inace.

Treba nove momke, mladu krv gurati na te pozicije, pai kada pogrijesi jebi ga...jednostavno, glupo je danas bilo gledati Zukanovica...pa frajer nema veze s vezom...direktan krivac za dva gola jbt, i onda napuca onu loptu u napadu....
Stigle ga godine i losa liga. Otici iz Italije u Al Ahli nije korak vise u karijeri. :D Ali nebi svi ti golovi bili njegovi, da odbrana i vezni red nisu danas podbacili i previse. Kod nas ko je trcao vise od ostatka taj je i bio za pristojne ocijene.

Bas me zanima kako su ocijenjeni nasi igraci. Eto nek neko postavi sutra neku stranu analizu i ocjene igraca. Po meni Gojak najbolji, pa Dzeko, tu su jos Bicakcic, Pjanic i Cimirot, ostatak tanak do bola.
Kako Pjanic majke ti?

Imao jednu perfektnu loptu na pocetku i metar pogresnih dodavanja od kojih sam zapamtio dva na 25-30 metara gdje umalo ne primismo dva gola u dvije minute. Jednom ono fol Cimirotu u okretu petom i jednom direktno njihovom igracu u noge. Po meni jedna od najlosijih Pjanicevih utakmica u ovom ciklusu.
Najcesce se nudio odbrani da iznese loptu, prilazio po nju, vise od bekova i druga dva veznjaka. Dvije greske koje je napravio bile su pod pritiskom Armena koje si spomenuo. Mi smo imali daleko vise uspjesnih pasova od Armena i veci posjed, ali smo izgubili zbog nase staticnosti. Nedovoljno trka, nedovoljno komunikacije, otvaranja, prilazaka po loptu. Jednostavno prevelika dubina izmedju linija tima. Pjanic je nas najbolji veznjak, ali ostatak veznog reda, a ni nasi bekovi mu juce nisu bili od koristi jednostavno ih nema tu gdje bi trebali biti.

Nasa najbolja linija tima je bio napad, ali sami nisu bili dovoljni da bi pobjedili utakmicu. Previse toga su promasili.
archi_a

#26435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by archi_a »

Ne daje se ostavka na preskonferenciji nakon utakmice u stranoj državi, već se dobro promisli, obave se razgovori u savezu, napravi se analiza, donesu se zaključci, pa se onda napravi konferencija i saopšti se odluka! Ovako je ponižena država, reprezentacija, navijači....... Sve je ispalo neozbiljno, u afektu, vruće glave! Šok! Kapetan prvi napušta brod, u koji ulazi voda. Ne ide to tako.
I šta sad? Šta nakon razgovora? Sad je glupo promijeniti odluku! Sad je glupo, ponižavajuće i smiješno reći: "evo, ipak ostajem". Prije svega neozbiljno, jer si pokazao da lako odustaješ i da nisi 100 % u projektu. :oops:

P. S. ja vas volim i ovakve, i hvala vam što sam doživio barem Brazil. :bih:
drug_profi

#26436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Pa je vjerujem da većina želi promjenu i nema ništa protiv da Robi ode, a da neko drugi pokusa spasiti stvar. To je pozitivan sok i sjetite se kako je cak i Mesa uspio da nareda pobjede te da od izgubljneih kvalifikacija dobaci do mjesta za baraz.
al-em

#26437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by al-em »

Nivelacija wrote:
al-em wrote:Mozda je zukanovic bio bolji prije 3,4 godine, ali je trenutno serbecic svemirski brod za njega.
Kakav bolan serbecic pa taj i rosenborgu nije imao mjesta kojeg Dinamo uzme kao igracku. Igra u govedjem Sarajevu koje prima po 5 komada od rivala.

Sarajevo primi 5 od rivala, a reprezentacija 4 od jedne od najslabijih ekipa u evropi.
Serbecic ima 21, dilaver 29 a memisevic 26.
Logovan

#26438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Nivelacija wrote:

Šerbečić je igrač Rosenborga, na posudbi je u Sarajevu. Bio je povrijeđen, oporavio se prije par mjeseci. Ovo "prima po 5 golova od rivala" je bezveze argument. Nigdje veze, ocjenjivanje na osnovu jedne utakmice.

Taj Dilaver možda i zaslužuje da bude u reprezentaciji, ali on će za koji mjesec napuniti 29 godina. Prođe još koja godina i vozdra.
Last edited by Logovan on 09/09/2019 14:04, edited 2 times in total.
agent_zero

#26439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

cyprus wrote:Života vam, zašto uvlačite Šunjića u ovu priču o čistkama... Tokom Lige nacija je bio naš najbolji igrač, a i generalno igra vrlo solidno...
Čuj zašto... zato što se kroz cijele kvalifikacije on i Zukanović takmiče ko će gori biti.

Mal' nam Lihtenštajn neku noć ne uvali gol zbog Šunjićevog kiksa, a da ne pričamo o prethodnim utakmicama.
cyprus

#26440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

agent_zero wrote:
cyprus wrote:Života vam, zašto uvlačite Šunjića u ovu priču o čistkama... Tokom Lige nacija je bio naš najbolji igrač, a i generalno igra vrlo solidno...
Čuj zašto... zato što se kroz cijele kvalifikacije on i Zukanović takmiče ko će gori biti...
:lol:

Ma bježi, ja mislio pričamo o činjenicama...
Nivelacija

#26441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nivelacija »

al-em wrote:
Nivelacija wrote:

Sarajevo primi 5 od rivala, a reprezentacija 4 od jedne od najslabijih ekipa u evropi.
Serbecic ima 21, dilaver 29 a memisevic 26.
Svakako nema kvaliteta da udje medju 23 cak i da ima 18 godina.

26 i 28 godina su itekako mladi stoperi iako ni oni nisu nesto posebno sem tog Dilavera kojeg smatram odlicnim.
agent_zero

#26442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by agent_zero »

cyprus wrote:
agent_zero wrote:
Čuj zašto... zato što se kroz cijele kvalifikacije on i Zukanović takmiče ko će gori biti...
:lol:

Ma bježi, ja mislio pričamo o činjenicama...
Neko vidi činjenice, neko se pravi slijep...

Šansu, pored ranije navedenih imena gore, treba dati i Mihojeviću, otjeranom Đumiću, malo po dijaspori preroviti.

Štoperi tipa Zuka i Šunjić su davna prošlost fudbala, sada svaka ekipa u modernom fudbalu mora imati brzog i agilnog štopera, a ne trutove.
Mustang1

#26443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Klubovi daju po 100 miliona za takve jake, brze i agilne stopere. Kako mislis da mi izmislimo takvog stopera? Da damo klinici nekoj da u suradnju sa vojskom sklepaju nekog? :D
Grean

#26445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Image

Vidimo se uskoro :wink: i brz, i agilan i uz to jos ljevak.

Malo da ovaj amerikanac u Kotrljiku padne i mjesto je njegovo.
Muhamed Đakmić

#26446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Mihojević, eventualno Kovačević.

Kakav crni Đumić, i kakvi Šerbečić i Mujakić, puno još oni moraju raditi da dođu na taj nivo. Zasad neka ih u U-21.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Mihojević je fino odradio posao kad je zamijenio Šunjića. Istina, igralo se protiv Lihtenštajna, ali i na toj utakmici je Zukanović bio strano tijelo.
Grean

#26448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Usput, kad igraju mladi protiv Belgije i prenosi li iko? Da vidimo Serbecica i Mujakica u paru.

@Dzakmic, vrlo moguce da su premladi ali Mujakicev period u FKS je bio puno uvjerljiviji od onog Mihojevicevog, manje tj. gotovo nikako obiljezen kiksevima koji Marku nisu bili strani. Drag mi je i Mihojevic ali licno vise vjerujem u Mujakica.
todd_smith

#26449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Muhamed Đakmić wrote:Mihojević, eventualno Kovačević.

Kakav crni Đumić, i kakvi Šerbečić i Mujakić, puno još oni moraju raditi da dođu na taj nivo. Zasad neka ih u U-21.
Kakav Kovacevic ba sta ti je
last mohicans

#26450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Kad se mi pitari ne mozemo dogovoriti između cetvorice bivsih ili sadasnjih prvotimaca, kako ce selektor :lol:.
Đumica sam gledao protiv Belgije na Grbavici i momak je na mene veoma dobar utisak ostavio. U kakvom je sad stanju, ne znam, bio je kod brace svaba sa Duljom i cini mi se da je standardan. Treba ga novi selektor pogledati. Generalno, mislim da je Prosinečki slabo obilazio, gledao postojece, pa i trazio nove igrače. Mesa je to vise radio, ali nam ni to nije donijelo neku pretjeranu korist i igra je bila gora nego sad. To bi selektoru trebao biti sastavni dio posla.
Opet, sve naj sto imamo je u izlogu, ali nekad treba iskopati nekoga ko ce se ukolopiti u tim, činiti cjelinu. Sjetimo se Cire, Muratovica na zadnjem veznom :-), Ibričića, recimo. Od ostalih stopera najvise mi obecavaju Mujakic i Serbečić, imaju ono sto moderni stoper treba da ima, odličan pregled, skok i pas igru, a nisu usporeni snimak kao Zuka. Mihojevic mi ne bi bio u prednosti nad ovom dvojicom, jer ni on nije igrao u Grckoj, tek je u Belgiji uvezao nesto utakmica. Da im treba dati šansu, treba. Potreban nam je pravi smeker da odabere najbolji stoperski par i prve rezerve. Mozda je to i jedan od razloga ovog potopa, previse rotacija u zadnjoj liniji, čak i kad nismo bili time natjerani.
Post Reply