Demokratska fronta Željko Komšić

dale cooper

#26426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dale cooper »

JThomas wrote:prosječni forumaš laje anonimno, a ne ujeda :D
Onda ako ništa mu dajem bonus za muda, iako nije baš sav svoj. :mrgreen:
baxul

#26427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

nosara wrote:
Ne, Emir koristi svoj zivot u dnevnopoliticke svrhe...
nije baš tako i ti to znaš, samo što si spreman preći preko toga samo zbog svojih političkih uvjerenja.
seshat

#26428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seshat »

Neka se preimeniju u Demagoška fronta, bolje im to ime pristaje.

A Suljagića ko krivo pogleda odmah želi da je u kakvoj masovnoj grobnici završio. Strašni su mu argumenti. Pljuc!
starisalko

#26429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

gospodja profiterka wrote:A moj nosara, pa što ti ne ode u šumu s drugim patriotima i ne započe bespoštednu borbu za Jugoslaviju? Kamo jedenje korijenja za domovinu, kamo proleterske brigade? Šta bi brate moj? Zar to tebe ne čini dezerterom? Ili kukavicom? Ili oportunistom? Ova trojka je dezertirala onako kako i ti dezertiraš svakoga dana, a otpor ti se svodi na jednorečenične podbadače glasačima nacionalističkih stranaka i mrskim kapitalistima.

Imaju brate muda kao i ti, drže se svoga stada kao i ti, gledaju gdje im je najsigurnije i najudobnije kao i ti, samo što oni jedu suši, a ti gledaš crno-bijele filmove. I, lafo, nekoga prcaš.

Ne zaboravi, do nedavno su ti "dezerteri" bili Emirovi praaavo dobri jarani, išao je s njima svugdje, pa i na dženaze svojim najbližima. Djelovali su mu glamurozno, prijalo mu je, dosta mu je više bilo fukare svakakve da ga vuče na dno i kvari mu imidž pred gradskim curama. Sad su ga ugrizli za srce, pa i on nastoji ugristi njih, ali oni su u toj igri bolji, svileniji. Sam pao, sam se ubio.

Da se Emir zatekao u Sarajevu u ratu, opet ne bi bio borac, a sigurno bi i iskoristio šansu da se pridruži "dezerterima" koja se ljudima u Sarajevu češće pružala. Ne da je to sada bitno, jer niko od njih ionako nije u stanju reći za šta bi se to oni borili da su imali priliku ili muda.
Jos polozio zakletvu da ce i zivot dati za Jugoslaviju
L u c i f e r

#26430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

It_is_a_Leclerc wrote:Zanimljivo je da je Emir SUljagić u emisiji "Pošteno", nazvao Aleksandru Pandurević i sebe (i još neke) - "sutrašnjicom BIH". Tad mu, recimo, nije smetalo što je stric Aleksandre Pandurević, Vinko Pandurević pravosnažno osuđen za genocid u Srebrenici. Toliko o frustracijama i opravdanosti istih.

Ovo što Emir Suljagić radi najstrašniji je primjer jedne patološke opsesije. Iz dana u dan na najprizemniji mogući način vrijeđati ljude zbog njihove političke odluke, ne samo da nije demokratski, već nije ni kulturno i pokazuje znakove vrlo ozbiljnog nedostatka elementarnog kućnog odgoja.

Izjednačiti ljude (pa i Danisa Tanovića koji je dao ogroman doprinos ovoj zemlji) sa ratnim zločincima i izvršiocima genocida zato što nisu glasali po volji DF-a, stravičan je primjer zloupotrebe genocida u dnevnopolitičke svrhe. Srebrenica nije najjači pokemon u džepu mlađahnog Emira kojim pobjeđuje na tviteru svoje protivnike. Srebrenica je dio kolektivne svijesti bošnjačkog naroda, i nema tog glasanja i zakona koji vrijedi ovakvog njenog uznemiravanja.

Za kraj, vrijedi samo citirati našeg oskarovca - Danisa Tanovića - Ti nisi lud, ti si obična budala i uz to bitanga!
Slazem se.

Dezerterstvo je posebna tema, kao i amnestija vezana za nju.

Medutim, primitivni i patoloski verbalni napadi na druge samo zbog njihovog politickog stava je cisti idiotizam.

Narocito imamo i u vidu da taj politicki stav podrzavaju i eu i sad, te da je upravo df dojucerasnji koalicioni partner sda...

Suljagic, kao ni Zeljko, nije ni primirisao rada u privredi. Da jeste, i on bi podrzao novi zor.
It_is_a_Leclerc

#26431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Suljagić j na radno mjesto došao glasovima SDA. Što nije tako moralan,pa odstupi s njega ?
kamen spoticanja

#26432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:
baxul wrote:
nosara wrote:
To ti hladne glave ili si bio tamo, izgubio rodbinu...?
svako je u ratu nešto izgubio i bio svijedok nečega šefe, to nam ne daje za pravo da u ime toga činimo i izgovarama šta nam padne na pamet. ove njegove tirade po tviteru najmanje usluge čine kolektivnom sjećanju na genocid.
zasto da ne spominje? da ne uvrijedi zrtve? pa on je zrtva
ili da ne uvrijedi one koji su iz Bosne pobjegli u ratu?
De ba...s istim se dosad 753 puta zapio u kafani...muhamed-denis mu privatni advokat...i onda kad mu demagogija ne prolazi izvuce "argument" o masovnim grobnicama...
Vjerovatno isto kaze i kasirki u bingu kad mu teta kaze da je racun 230 KM..."gospodjo vi bi ocito volili da sam zavrsio u masovnoj grobnici"
Doduse prvo bi racun poslao hanumi na placanje..."Belma de plati racun molim te"
JThomas

#26433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

mlada haj' ovo reguliši 8-)
smjesko071

#26434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by smjesko071 »

It_is_a_Leclerc wrote:Zanimljivo je da je Emir SUljagić u emisiji "Pošteno", nazvao Aleksandru Pandurević i sebe (i još neke) - "sutrašnjicom BIH". Tad mu, recimo, nije smetalo što je stric Aleksandre Pandurević, Vinko Pandurević pravosnažno osuđen za genocid u Srebrenici. Toliko o frustracijama i opravdanosti istih.

Ovo što Emir Suljagić radi najstrašniji je primjer jedne patološke opsesije. Iz dana u dan na najprizemniji mogući način vrijeđati ljude zbog njihove političke odluke, ne samo da nije demokratski, već nije ni kulturno i pokazuje znakove vrlo ozbiljnog nedostatka elementarnog kućnog odgoja.

Izjednačiti ljude (pa i Danisa Tanovića koji je dao ogroman doprinos ovoj zemlji) sa ratnim zločincima i izvršiocima genocida zato što nisu glasali po volji DF-a, stravičan je primjer zloupotrebe genocida u dnevnopolitičke svrhe. Srebrenica nije najjači pokemon u džepu mlađahnog Emira kojim pobjeđuje na tviteru svoje protivnike. Srebrenica je dio kolektivne svijesti bošnjačkog naroda, i nema tog glasanja i zakona koji vrijedi ovakvog njenog uznemiravanja.

Za kraj, vrijedi samo citirati našeg oskarovca - Danisa Tanovića - Ti nisi lud, ti si obična budala i uz to bitanga!
Suljagic je imao moj glas za predsjednistvo.medzutim,on je jedna budala,ludak i bitanga.
zeleni xy

#26435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zeleni xy »

Zamjeram Danisu što mu nije još mnogo toga "objasnio i rekao "

Danis Tanović vs. Emir Suljagić: Ti nisi lud, ti si obična budala i uz to bitanga!

Rasprava o Zakonu o radu FBiH iz skupštinskih klupa se prenijela na društvene mreže.

Tako su korisnici Twittera mogli uživo pratiti verbalni rat jednog od čelnika Demokratske Fronte Emira Suljagića sa bivšim i sadašnjim članovima Naše stranke Danisom Tanovićem, Denisom Gratzom i Peđom Kojovićem.

Raspravu je pokrenuo Suljagić, koji je Našoj stranci zamjerio što je podržala Zakon o radu. Nakon što su pale i prve optužbe na račun čelnika Naše stranke uslijedio je odgovor Tanovića, Gratza i Kojovića. Suljagić se nije libio koristiti uvrede, a u jednom trenutku je zaključio da bi za trojku iz Naše stranke bio najbolji da je skončao u masovnoj grobnici.

Oskarovac Danis Tanović na to je odgovorio: Tek sam sad shvatio da ti nisi lud. Ti si Emire obična budala i uz to bitanga. A sa takvima nema rasprave. Over and out.

Inače, Emir Suljagić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH, jedan je od najaktivnijih korisnika društvene mreže Twitter. Posebno je aktivan u radno vrijeme, pa mnogi korisnici koji prate zamjenika ministra odbrane pitaju se kako u tako značajnom resoru za njega nema dnevnih obaveza, odnosno kako zamjenik ministra ima vremena da skoro svakih deset minuta objavljuje sadržaj na Twitteru!?

Možda je to pitanje i za njegovu šeficu, ministricu Marinu Pendeš.

smrdim/danis-tanovic-vs-emir- ... o-bitanga/
Ridjobrki

#26436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

dustaban wrote:ponovo :thumbup: za @gdju profiterku.

I da se nadovezem. Zasto sad SDA melje ovu gradjanski buraniju? Pa zato sto je, kako rekoste, SDA takva akva je, uopce se ne prodaje narodu da su cvjecke, njihovo geslo je - mi smo narod, ne valjamo uvijek ali smo odgovorni, odgovaracemo za sve dobro i lose. Osim toga, SDA nije stranka vec nacionalni pokret. A pokret podrazumjeva vise struja ali narod je jedan. I zato SDA i kad padne padne na 20% a to je onaj procenat koji SDP i DF proglasavaju pobjedom!
U SDA uvijek imate najmanje dvije struje koje se otvoreno sukobljavaju. Ali to je samo navlaka za bosnjacku alternativu (u sto ubrajam i sve tzv gradjanske stranke), kad dodje stani-pani dzematlije dobiju kratku instrukciju - svak' nek glasa za svoga, a vi znate ko je vas!

Dakle SDA mozete voljeti ili ne voljeti, ali tu stranku, kao i HDZ morate respektovati jer su to neizbjezne (bolje reci - konstitutivne) stranke. Jos je veca glupost pokusati ih srusiti ili cak "popravljati" izvana. Ko to pokusa, kao sto je pokusao DF - zavrsit ce kako je zavrsio..
Potpis. Meni ljudi često kažu stvari tipa "ti si garant za SDA, nikad njih nešto ne kritikuješ" - pa ljudi, o njima se više nema šta reći! Zna se šta je SDA, kakva je to stranka ili interesna zajednica ali oni rade ono šta znaju, šta mogu i na što su naučeni i pozdrav domovini. Sa njima nema negativnih iznenađenja, šta god da naprave samo slegneš ramenima jer znaš da nema te negativnosti koju oni nisu u stanju složiti. Ja sam prihvatio da je to takva beskrupulozna organizacija i otad šta god dobro naprave samo se prijatno iznenadim jer je fakat nemoguće da čovjeka SDA iznenadi u negativnom smislu.

Moj problem su ovi što mi prodaju priču o alternativi pa kad iz njih izbije pasjaluk, primitivizam kad omirišu malo vlasti.... Prvo SDP pa sad ovi debili.
L u c i f e r

#26437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

Ridjobrki wrote: Potpis. Meni ljudi često kažu stvari tipa "ti si garant za SDA, nikad njih nešto ne kritikuješ" - pa ljudi, o njima se više nema šta reći! Zna se šta je SDA, kakva je to stranka ili interesna zajednica ali oni rade ono šta znaju, šta mogu i na što su naučeni i pozdrav domovini. Sa njima nema negativnih iznenađenja, šta god da naprave samo slegneš ramenima jer znaš da nema te negativnosti koju oni nisu u stanju složiti. Ja sam prihvatio da je to takva beskrupulozna organizacija i otad šta god dobro naprave samo se prijatno iznenadim jer je fakat nemoguće da čovjeka SDA iznenadi u negativnom smislu.

Moj problem su ovi što mi prodaju priču o alternativi pa kad iz njih izbije pasjaluk, primitivizam kad omirišu malo vlasti.... Prvo SDP pa sad ovi debili.
:thumbup:
nosara

#26438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

gospodja profiterka wrote:A moj nosara, pa što ti ne ode u šumu s drugim patriotima i ne započe bespoštednu borbu za Jugoslaviju? Kamo jedenje korijenja za domovinu, kamo proleterske brigade? Šta bi brate moj? Zar to tebe ne čini dezerterom? Ili kukavicom? Ili oportunistom? Ova trojka je dezertirala onako kako i ti dezertiraš svakoga dana, a otpor ti se svodi na jednorečenične podbadače glasačima nacionalističkih stranaka i mrskim kapitalistima.

Imaju brate muda kao i ti, drže se svoga stada kao i ti, gledaju gdje im je najsigurnije i najudobnije kao i ti, samo što oni jedu suši, a ti gledaš crno-bijele filmove. I, lafo, nekoga prcaš.

Ne zaboravi, do nedavno su ti "dezerteri" bili Emirovi praaavo dobri jarani, išao je s njima svugdje, pa i na dženaze svojim najbližima. Djelovali su mu glamurozno, prijalo mu je, dosta mu je više bilo fukare svakakve da ga vuče na dno i kvari mu imidž pred gradskim curama. Sad su ga ugrizli za srce, pa i on nastoji ugristi njih, ali oni su u toj igri bolji, svileniji. Sam pao, sam se ubio.

Da se Emir zatekao u Sarajevu u ratu, opet ne bi bio borac, a sigurno bi i iskoristio šansu da se pridruži "dezerterima" koja se ljudima u Sarajevu češće pružala. Ne da je to sada bitno, jer niko od njih ionako nije u stanju reći za šta bi se to oni borili da su imali priliku ili muda.
Jeo sam i korjenje za domovinu i bio ranjen za domovinu, a bio sam i na raspolaganju brigadama sve vrijeme rata... Pokusao sam se ispalit tek kad su se dezerteri vratili, neuspjesno... Jednorecenicne postove koristim jer smatram da ako u par rijeci ne mozes artikulisat svoj stav, neces ga majci artikulisat ni referatom na pet strana... Znas po sebi... :D

Mrzim sve glasace, dakle sebe samog do prije par ciklusa, a kapitalizam, barem ovu inacicu koja je danas popularna, smatram gorim zlom od teizma... Mecem kad mogu i ko mi se namjesti, to je svrha foruma, mecu i meni, istina rijetko, ali desi se...

Sta bi Emir da je bio negdje, nisam vidovit, znam sta ga je snaslo,a znam i kakve su muke imali nasi intelektualci po evropskim vukojebinama dok smo mi ovdje halisali zaru i maslacak... I uvijek cu papku Emiru cuvat ledja u ovakvim razmjenama misljenja s dezerterima iz fgr, dapace, iako nemam nista zajednicko s njim izuzev onih par najboljih godina...

Eto ti veserecenicni proser, pa prijatno... citanje... :D
gospodja profiterka

#26439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

nosara wrote:

Jeo sam i korjenje za domovinu i bio ranjen za domovinu, a bio sam i na raspolaganju brigadama sve vrijeme rata... Pokusao sam se ispalit tek kad su se dezerteri vratili, neuspjesno... Jednorecenicne postove koristim jer smatram da ako u par rijeci ne mozes artikulisat svoj stav, neces ga majci artikulisat ni referatom na pet strana... Znas po sebi... :D

Mrzim sve glasace, dakle sebe samog do prije par ciklusa, a kapitalizam, barem ovu inacicu koja je danas popularna, smatram gorim zlom od teizma... Mecem kad mogu i ko mi se namjesti, to je svrha foruma, mecu i meni, istina rijetko, ali desi se...

Sta bi Emir da je bio negdje, nisam vidovit, znam sta ga je snaslo,a znam i kakve su muke imali nasi intelektualci po evropskim vukojebinama dok smo mi ovdje halisali zaru i maslacak... I uvijek cu papku Emiru cuvat ledja u ovakvim razmjenama misljenja s dezerterima iz fgr, dapace, iako nemam nista zajednicko s njim izuzev onih par najboljih godina...

Eto ti veserecenicni proser, pa prijatno... citanje... :D
Gdje si jeo korjenje nosara? Na Kajmakčalanu? :mrgreen:
Ne volim ja FGR, ali Emir je voli i volit će je opet kad ga huja prođe. Samo gledaj.
Ne moraš biti vidovit da bi znao da, ko se puške nije uhvatio u jednoj čaršiji, ne bi ni u drugoj. Razlika bi vjerovatno bila u tome što su oni otišli preko nekih stranaca, NVO, umjetnika, klinaca palaca, a on bi otišao, kako i jeste nakon rata, preko SDA.
Ima ba ovdje previše niti za pohvatati i previše laži, licemjerja, ljigavosti, gotovanstva, oportunizma, na obje strane.
It_is_a_Leclerc

#26440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Prestani više pisati ove autoviktimizirajuće postove i samosažaljevati se...Loviš lajkove, šta li.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

jos malo pa ce biti sramota reci da si rat proveo u BiH, ili gluho bilo u Armiji BiH
L u c i f e r

#26442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

Ili ce se svaka debata dobijati time da si bio.

Samo ne znam sta bi suljke prigovorio nama koji smo bili, a za zor smo.
kamen spoticanja

#26443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:jos malo pa ce biti sramota reci da si rat proveo u BiH, ili gluho bilo u Armiji BiH
Nikad
Ali je sramota.to potezat kad te tvoja raja uzme za shegu a ti ne znas jesi li dosho il si posho
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:jos malo pa ce biti sramota reci da si rat proveo u BiH, ili gluho bilo u Armiji BiH
Nikad
Ali je sramota.to potezat kad te tvoja raja uzme za shegu a ti ne znas jesi li dosho il si posho
Nikad ne reci nikad.

Kad za nekog kazes demobilisani borac, sta je prva asocijacija? Hrabrost, ljudskost, postovanje, domoljublje? Jok, sirotinja je prva asocijacija. Genocid, Srebrenica, spominju se samo 11. jula.

Ali zato je fensi biti u NGO, promijeniti ime, palamuditi. De ba.

Kako rekoh, prije cu stati na Emirovu stranu, nego one trojice NS.
L u c i f e r

#26445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

Ostaje cinjenica da mu je prica debilna.

Imaju ljudi pravo na svoj politicki stav, bez da im se imputiraju morbidarije.
kamen spoticanja

#26446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nikad
Nikad ne reci nikad.

Kad za nekog kazes demobilisani borac, sta je prva asocijacija? Hrabrost, ljudskost, postovanje, domoljublje? Jok, sirotinja je prva asocijacija. Genocid, Srebrenica, spominju se samo 11. jula.

Ali zato je fensi biti u NGO, promijeniti ime, palamuditi. De ba.

Kako rekoh, prije cu stati na Emirovu stranu, nego one trojice NS.
To nije sporno...i meni se gade "na baterije koncept" tipovi i nazovi politike...
Ali blento suljagic s takvim zatvara kafane godinama,jede brancine i hobotnice(jer takvi se gnusaju janjaca i rostilja) a onda ga posheve pa se psyho sjeti srebrenice
De ba...znas i sama o cemu govorimo
dustaban

#26447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

L u c i f e r wrote:Ili ce se svaka debata dobijati time da si bio.
Samo ne znam sta bi suljke prigovorio nama koji smo bili, a za zor smo.
Moze li mi neko reci u kojem to clanu Zakon o radu negira srebrenicki genocid?!
:?
Corto Maltese

#26448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Maystor wrote:Corto Maltese je najveci trol koji je ikada postojao na ovom forumu. Bio je poslan iz Centrale da obesmisli temu DF. Nakon izbora se nikada vise nije pojavio. Trenutno je na rehabilitaciji, a u proojece 2016.g. ce ga pustit ponovo. Jadni su oni kojima je on uzor.
Šta odgovorit' nego: "Ja bih za tebe bio najbolji da sam poginuo tokom opsade Sarajeva!"
:D
kamen spoticanja

#26449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Corto Maltese wrote:
Maystor wrote:Corto Maltese je najveci trol koji je ikada postojao na ovom forumu. Bio je poslan iz Centrale da obesmisli temu DF. Nakon izbora se nikada vise nije pojavio. Trenutno je na rehabilitaciji, a u proojece 2016.g. ce ga pustit ponovo. Jadni su oni kojima je on uzor.
Šta odgovorit' nego: "Ja bih za tebe bio najbolji da sam poginuo tokom opsade Sarajeva!"
Maystor

#26450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Corto Maltese wrote: Šta odgovorit' nego: "Ja bih za tebe bio najbolji da sam poginuo tokom opsade Sarajeva!"
Ja mislim da je za tebe najkritičniji momenat bio kad si ono kamenje bac'o na Semihu i Taju :wink:
Post Reply