SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
thekupus

#26426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

uglavnomja wrote:
brown.sugar wrote:
krater wrote:Dobro ispitati roditelje, nije to tek tako da covjeku prahne i da se ubije.
Upravo tako. Danas mi prica prijateljica cija sestra zivi u njihovom haustoru i koja je od jucer na lijekovima za smirenje jer je mali pao ispred njenog auta dok se parkirala da ga je ocuh ubijao od batina, vezao za radijator i slicno.

a je li ta komsinca (ili citav komsiluk) nazvala policiju, socijalne radnike, direktora slkole ... :?:

sad bi dijete bilo zivo, a ona ne bi bila na lijekovima. teoretski.

ocuh je valjda dubravko lovrenovic. nekako se ne uklapa u profil.
znas li ti dubravka? iskreno, nista me ne bi iznenadilo od njega
Thorgerson

#26427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

saabsa wrote:
seoBIH wrote: Sto spominjes nesretnog biciklistu u ovoj prici? To je tema za sebe i postavi je drugom prilikom. Izjavis notornu glupost da se ne puca pljackasima u ledja hahahahahah :bih:
Cuj sta spominjes biciklistu , zastitar sa metar razaljine nije uspio pogoditi pljackasa a nakon toga puca za njim ko kakav kaubojac . Opet kazem hvala Bogu pa niko nije naisao ispred kockarnice opet bi bilo da ga je pljackas upucao a ovaj klip nikad u javnost nebi izasao .Boli me ku*** za pljackaša al pišem ovo jer danas svako može dobiti certifikat i dozvolu za pištolj .
FYI, i ovaj pljackas kad je izlazio je pucao, pa je zato i zastitar nastavio pucati.

Je li to znas ko je upucao covjeka na biciklu?

Jesi se ikad nasla u situaciji da ti je uperen pistolj u glavu? Ja nisam, vjerovatno nisi ni ti, zato bogati nemoj pametovati, sta bi da bi, kako bi da je, da nije...pusti se hipotetike.

p.s. Serete ovdje kako je zastitar bogati smotan nije ga upucao sa pola metra. Pa vidio bih vasu reakciju da ti stoji pistolj uperen u glavu, a ti moras dohvatiti svoj pistolj sa poda, dignuti, ustati i pucati, i jos imati vremena da nisanis, lik je pucao toliko da ga prestrasi...mogao je dici malo cijev i roknuti ga u vugla, ali nije...zastirar muda do poda. ;-)
Thorgerson

#26428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

mali_balon wrote:Eto zastitar sa platom od 400 ili 500km je u datom trenutku bilo toliko pribran sabran pomnozen tangensiran da je pucao u pljackasa da ga onesposbi vidi se da je prosao sas i nay seal obuku sa berom grylsom....
Hem se jadnik sasrao od straha da se sakrio iza pulta, da je mogao kako da se zavuce u laticu zavukao bi se, u po frke dodje sebi (posljedica one obuke na vracama, da je bilo vise obuke mozda se ne bi sakrivao iz radnice) i skonta da bi mozda mogao pucati i garant ga je zmireci oplalio (vracamo se na onu pricu o obuci i trenitanju..)pa kad je vidio da ovaj bjezi onda je skupio malo vise hrabrosti i oplaio jos koji metak, kako "legalisti" tvrde na razmisaljuci o posljedicama ispaljvanja 2 i 3 metka, naravno opet posljedica neadekvatne obuke, dze ce gazda platiti adekvatnu obuku ili nedaj Boze koji metak za streljane, jeftiniji je novi zastitar (bez obzira na posljedice koje su mogel biti) ovaj decko treba ubacit koji dinar u 7 brace, sv. antu i nahranit ribe...
Da se nije sakrio iza pulta, ne bi bio u prilici da upotrijebi pistolj. Cuj sakrio se...pa sta je trebao, zna da ce on biti glavna meta jeboga ti, jebo radnicu, jedini problem pljackasu moze napravit zastitar ili policajac da je tu bio...i tako je i bilo.

E sad, da li je on to sve proracunao ili je to bilo slucajno - ne znam. Uglavnom, covjek je sebi stvorio zaklon i poprilicno se dobro snasao u situaciji.
Hemera

#26429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

thekupus wrote:znas li ti dubravka? iskreno, nista me ne bi iznenadilo od njega
ja ne znam,ali ne daj mi se orgiješiti,izgleda da je sletio sa uma
O'zone
Globalni moderator

#26430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ma čovjek odradio fenomenalan posao gledajući u kakvoj je situaciji bio i kojm se brzinom odvijalo....
O'zone
Globalni moderator

#26431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Dan nakon tragičnog događaja u kojem je maloljetnik (15) izgubio život skočivši sa prozora haustora 8. sprata zgrade na Dobrinji, na površinu izlazi tek pokoji detalj, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, kako su za Patriju ispričali stanari iz ulice Branislava Nušića 166, dječak uopšte nije živio u tom haustoru.

- Ono što mi znamo je da je sjedio neko vrijeme na stepenicama i pušio cigarete. U jednom momentu zapalio je svoj školski ruksak, a onda je otvorio prozor i skočio. Tužno je da jedan mladi život tako završi - kaže jedan od stanara pod uvjetom anonimnosti.

Prema nekim informacijama, dječak je navodno u školi imao problema sa ocjenama, a ovaj haustor odabrao je jer se na haustoru može otvoriti prozor. Inače, radi se o novoizgrađenoj zgradi u naselju Dobrinja 5.

S obzirom da se radi o maloljetniku, više zvaničnih detalja kao ni identitet dječaka nije objavljeno, ali prema svemu sudeći dječak se odlučio na najgori mogući potez. Prave razloge i zašto je odlučio skončati svoj život na ovaj način vjerovatno nikada nećemo ni saznati.

Ostaje samo da se nadamo da će mladi ljudi prije nego se odluče za radikalne poteze ipak potražiti pomoć čak i onda kad misle da nema drugog izlaza.
Opet sa druge strane direktor škole izjavljuje da je dječak bio ODLIČAN učenik devetog razreda

Nikad se saznati neće zašto se odlučio na ovaj postupak. I ovo za Lovrenovića je ne provjereno a opet sa druge strane nikad se ne zna. Nedavno smo imali slučaj i sa profesorom Smajom Halilovićem gdje je bilo prisutno zlostavljanje pastorčeta pa eno ga opet hoda po gradu a ne znam šta mu je sa ženom koja je navodno najviše tukla malog....
vjesticanametli

#26432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

ovo dijete sigurno od divote nije se ubilo i kod nas vrvi od porodicnog naselja...... samo sto smo kolektivno obicni supci da reagujemo ili spasimo takvu djecu a mozes mislit svi se cudimo kad odu na ovakav nacin...... to je prvo sto mi je palo na pamet kad se ovo desilo i taman da je 100x dubravko treba ga lincovat ako je ovo istina a mater mu ubiti na licu mjesta.....iskreno se nadam da ce policija ovo istraziti.... zovite makar policiju kad vidite nesto sumLjivo ili cujete vristanje i urlanje :( pa ovih usminkanih psihopata je hejbet oko nas.... a dijete .....sta reci....nadam se da je na boljem mjestu
vjesticanametli

#26433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

i da dodam da nam gradivom kojekakvim siluju djecu po skolama i da crtaju maloumne crteze i pjevaju idiotske pjesme...... toliko gradiova su navalili da za jedan predmet moj sin ima 3 knjige i uci i dan i noc kojekavkve besmislice ma fuuuuuuuuuuuj a za zivotz ih ne pripreme i kaze neka ih ovdje :run:
mali_balon

#26434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Thorgerson wrote:
mali_balon wrote:Eto zastitar sa platom od 400 ili 500km je u datom trenutku bilo toliko pribran sabran pomnozen tangensiran da je pucao u pljackasa da ga onesposbi vidi se da je prosao sas i nay seal obuku sa berom grylsom....
Hem se jadnik sasrao od straha da se sakrio iza pulta, da je mogao kako da se zavuce u laticu zavukao bi se, u po frke dodje sebi (posljedica one obuke na vracama, da je bilo vise obuke mozda se ne bi sakrivao iz radnice) i skonta da bi mozda mogao pucati i garant ga je zmireci oplalio (vracamo se na onu pricu o obuci i trenitanju..)pa kad je vidio da ovaj bjezi onda je skupio malo vise hrabrosti i oplaio jos koji metak, kako "legalisti" tvrde na razmisaljuci o posljedicama ispaljvanja 2 i 3 metka, naravno opet posljedica neadekvatne obuke, dze ce gazda platiti adekvatnu obuku ili nedaj Boze koji metak za streljane, jeftiniji je novi zastitar (bez obzira na posljedice koje su mogel biti) ovaj decko treba ubacit koji dinar u 7 brace, sv. antu i nahranit ribe...
Da se nije sakrio iza pulta, ne bi bio u prilici da upotrijebi pistolj. Cuj sakrio se...pa sta je trebao, zna da ce on biti glavna meta jeboga ti, jebo radnicu, jedini problem pljackasu moze napravit zastitar ili policajac da je tu bio...i tako je i bilo.

E sad, da li je on to sve proracunao ili je to bilo slucajno - ne znam. Uglavnom, covjek je sebi stvorio zaklon i poprilicno se dobro snasao u situaciji.
Da sakrio se da sacuva zivu glavi sto bi ja i vecina ovih specijalca ucinila (bez obzira sto seru kako bi oni vako nako i sto mu se smiju). Da si malo bolje citao sta sam napisao procitao bi da to njegovo sakrivanje i neiskustvo, tacnije ne upucavanje u glavusu sa 1m razdaljine, krivim prije svega drzavu (jer je dozvolila opsti haos sa ovim zastitarskim tj reketaskim agencijama) pa gazdu i firmu za koju radi jer bez adekvatne obuke nema i adekvatne reakcije....procitao bi da je gazdi jeftinije novog jadnika primit (u slucaju da je zastitar ostao upucan) nego ovog obucit da mu neke radnje i rekacije budu automatkse tj refleskivne a ne adrenalinske...ali jok
Cuj jebo radnicu pa jel zastitar ili filadendron sa pistoljem....
I opet da ponovim ovo se super zavrsilo kako je moglo bit...pa ja im ne bi dao raditi ako mjesecno namjanje 1000 komada ne ispucaju sa raznim scenarijama
Hemera

#26435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

O'zone wrote:
Dan nakon tragičnog događaja u kojem je maloljetnik (15) izgubio život skočivši sa prozora haustora 8. sprata zgrade na Dobrinji, na površinu izlazi tek pokoji detalj, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, kako su za Patriju ispričali stanari iz ulice Branislava Nušića 166, dječak uopšte nije živio u tom haustoru.

- Ono što mi znamo je da je sjedio neko vrijeme na stepenicama i pušio cigarete. U jednom momentu zapalio je svoj školski ruksak, a onda je otvorio prozor i skočio. Tužno je da jedan mladi život tako završi - kaže jedan od stanara pod uvjetom anonimnosti.

Prema nekim informacijama, dječak je navodno u školi imao problema sa ocjenama, a ovaj haustor odabrao je jer se na haustoru može otvoriti prozor. Inače, radi se o novoizgrađenoj zgradi u naselju Dobrinja 5.

S obzirom da se radi o maloljetniku, više zvaničnih detalja kao ni identitet dječaka nije objavljeno, ali prema svemu sudeći dječak se odlučio na najgori mogući potez. Prave razloge i zašto je odlučio skončati svoj život na ovaj način vjerovatno nikada nećemo ni saznati.

Ostaje samo da se nadamo da će mladi ljudi prije nego se odluče za radikalne poteze ipak potražiti pomoć čak i onda kad misle da nema drugog izlaza.
Opet sa druge strane direktor škole izjavljuje da je dječak bio ODLIČAN učenik devetog razreda

Nikad se saznati neće zašto se odlučio na ovaj postupak. I ovo za Lovrenovića je ne provjereno a opet sa druge strane nikad se ne zna. Nedavno smo imali slučaj i sa profesorom Smajom Halilovićem gdje je bilo prisutno zlostavljanje pastorčeta pa eno ga opet hoda po gradu a ne znam šta mu je sa ženom koja je navodno najviše tukla malog....
što ne mogu novinarski sranja
sad svi znaju u detalj šta se desilo ko da su bili tu
a niko ništa nije poduzeo
sve gole laži i petljavine radi jeftine zarade
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

šta sad dubravko je sveta krava pa ne smiješ na njega
nebitan je dubravko
da je riječ lupam o ćavari ili ivi miri joviću bilo bi komentara :D na konto njihA :lol: :lol: :lol:
Thorgerson

#26437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

mali_balon wrote:Da sakrio se da sacuva zivu glavi sto bi ja i vecina ovih specijalca ucinila (bez obzira sto seru kako bi oni vako nako i sto mu se smiju). Da si malo bolje citao sta sam napisao procitao bi da to njegovo sakrivanje i neiskustvo, tacnije ne upucavanje u glavusu sa 1m razdaljine, krivim prije svega drzavu (jer je dozvolila opsti haos sa ovim zastitarskim tj reketaskim agencijama) pa gazdu i firmu za koju radi jer bez adekvatne obuke nema i adekvatne reakcije....procitao bi da je gazdi jeftinije novog jadnika primit (u slucaju da je zastitar ostao upucan) nego ovog obucit da mu neke radnje i rekacije budu automatkse tj refleskivne a ne adrenalinske...ali jok
Cuj jebo radnicu pa jel zastitar ili filadendron sa pistoljem....
I opet da ponovim ovo se super zavrsilo kako je moglo bit...pa ja im ne bi dao raditi ako mjesecno namjanje 1000 komada ne ispucaju sa raznim scenarijama
Ne znam drug, samo sumnjam da bi i specijalac mogao dici pistolj, dignuti se i pucati, i jos nanisaniti. Sve to dok ti je pistolj uperen u glavu. Mozda i bi ne znam.

Slazem se s tobom, ako se vec da pistolj, te dozvoli upotreba istog, onda je valjda logicno da se taj koji ce ga koristiti i obuci za sve moguce situacije.

Samo kazem, evo sta je po tvom misljenju trebao uraditi zastitar? Da se nije sakrio, ne bi imao zaklon i bi mogao onako hvatati pistolj. Jedino sto bi mogao jeste stajati pored i gledati kako ovaj pljacka.

Onda bi ovdje svi srali, gledaj ga ko fikus, samo stoji i nista ne radi... :roll:

U svemu ovome najmanje je kriv zastitar. Covjek je dosao na svoj posao. Boga pitaj za koju sicu radi, a glava u torbi svaki dan. Specijalci i policija, realno nisu ovako na udaru direktnom. Kad si zadnji put cuo za okrsaj policije i pljackasa? Rijetko jarane, najebu ovi momci...jer su tu. Jbg, ja opet ni ne opravdavam bas upotrebu oruzja, jer se moglo zavrsiti fatalno za sve na snimku...
Hemera

#26438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

Najveća krivica momka iz obezbjeđenja je što nije lopova upucao u facu i kraj više priče na tu temu. :mrgreen:
mali_balon

#26439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Thorgerson wrote: Ne znam drug, samo sumnjam da bi i specijalac mogao dici pistolj, dignuti se i pucati, i jos nanisaniti. Sve to dok ti je pistolj uperen u glavu. Mozda i bi ne znam.

Slazem se s tobom, ako se vec da pistolj, te dozvoli upotreba istog, onda je valjda logicno da se taj koji ce ga koristiti i obuci za sve moguce situacije.

Samo kazem, evo sta je po tvom misljenju trebao uraditi zastitar? Da se nije sakrio, ne bi imao zaklon i bi mogao onako hvatati pistolj. Jedino sto bi mogao jeste stajati pored i gledati kako ovaj pljacka.

Onda bi ovdje svi srali, gledaj ga ko fikus, samo stoji i nista ne radi... :roll:

Lahko je biti general poslje bitke...tako i nama supljirati...svi bi se mi sasrali od straha da smo se nasli u takvoj situaciji...malo je nezahvlano ozbiljno komentarisati na osnovu onog snimka, mozda je bilo bolje situacije za rekaciju prije nego sto se sakrio itd itd...mozda je nekad i bolje gledati kako uzimaju pare svakako je sve osigurano, nego rizikovati zivote....ali samo vjezbom i obukom se moze smanjiti rizik za gluposti veci belaj...to je poenta mog pisanja....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#26440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

mali_balon wrote:
Thorgerson wrote: Ne znam drug, samo sumnjam da bi i specijalac mogao dici pistolj, dignuti se i pucati, i jos nanisaniti. Sve to dok ti je pistolj uperen u glavu. Mozda i bi ne znam.

Lahko je biti general poslje bitke...tako i nama supljirati...svi bi se mi sasrali od straha da smo se nasli u takvoj situaciji...malo je nezahvlano ozbiljno komentarisati na osnovu onog snimka, mozda je bilo bolje situacije za rekaciju prije nego sto se sakrio itd itd...mozda je nekad i bolje gledati kako uzimaju pare svakako je sve osigurano, nego rizikovati zivote....ali samo vjezbom i obukom se moze smanjiti rizik za gluposti veci belaj...to je poenta mog pisanja....
Puno sranja. U ratu i neposredno poslije rata nekoliko puta sam imao pištolj uperen u tijelo. Dok goć nišani sa nabijenim oružjem u tebe donji si. Ukoliko nije očito da će pucati ne kofrći se osim ako nisi Stiven Sigal. Ako vidiš da ima namjeru da te ohladi onda nemaš šta izgubiti. To oduzimanje pištolja je za holivuda. Ovo je zaštitar, a ne član SWAT tima. Znaći u rangu PORTIRA kakvi su prije rata nosali tamno smeđe uniforme(za stariju raju).
Ovaj lik sa snimka je malo improvizovao ali je ostao poprilično pribran i odradio je extra posao. Kapa dole. Sve ostalo je šuplja.
zateznistub

#26441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

As usualy, sve go struĆnjak i general...
Tercius

#26442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Gledajuci ovaj snimak, moze se uociti masa nekih propusta i fula koje su ga mogle doci glave,al kako god zavrseno je na najbolji nacin na koji se moglo zavrsiti, niko nije stradao i to je to.Od mene mu opet cestitke uzimajuci sve okolnosti , nacin i uslove pod kojima rade.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Svaka cast momku na reagovanju u ovoj situaciji. Mozda je mogao odmah da reaguje kao John Wayne (kako navija raja ovdje) i da ga ovaj ohladi. Seremo nesto ovdje trebao je ovo,trebao je ono. Sve je ovo dobro ispalo.
Kao sto neko rece,pola bi se nas ovdje i upisalo i usralo.
zateznistub

#26444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

.
mali_balon

#26445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Naravno, super proslo kako je moglo bit, ali eto kakva drzava tako nam je sve, bit cu dosadan pa cu opet reci da ima puno do obuke ali sta ocekivati od zastitara kada jedan obicni policajac ne ispuca 100 metaka godisnje...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Tercius wrote:Gledajuci ovaj snimak, moze se uociti masa nekih propusta i fula koje su ga mogle doci glave,al kako god zavrseno je na najbolji nacin na koji se moglo zavrsiti, niko nije stradao i to je to.Od mene mu opet cestitke uzimajuci sve okolnosti , nacin i uslove pod kojima rade.
Npr?
Fauja Singh

#26447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

Ma nema sta, momak je majstorski odreagovao, mislim da pola policajaca ne bi ovako ostali pribrani i krisom repetirali pistolj i sacekali da li ce im se pruziti prilika da ga upotrijebe, njemu jeste i odmah ju je iskoristio.
A sad, lako je nama iz toplog doma na miru analizirati ovaj snimak i govoriti "e ovdje je trebao ovako"
Ovo sto ga nije pogodio, tj pogodio ga je u pistolj je recimo nagrada za hrabrost, jer da ga je pogodio i ubio sto bi dosta nas posmatraca iz toplog doma mozda i voljelo, tek bi onda najebao, odgovarao bi za ubistvo i sigurno se dugo povlacio po sudovima, ne znam momka i kakvo mu je razmisljanje, ali recimo ja bi citav zivot nosio teret da sam nekoga ubio, bez obzira sto je taj neko pljackas... ovako je boje za njega, mada znam da bi javnost i novinari voljeli da je ubio pjackasa jer bi to danima bila top tema i moglo bi se dosta palamuditi.
zateznistub

#26448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

_BataZiv_0809 wrote:
Tercius wrote:Gledajuci ovaj snimak, moze se uociti masa nekih propusta i fula koje su ga mogle doci glave,al kako god zavrseno je na najbolji nacin na koji se moglo zavrsiti, niko nije stradao i to je to.Od mene mu opet cestitke uzimajuci sve okolnosti , nacin i uslove pod kojima rade.
Npr?
Ne barci ziv bio, sad ce stranice i stranice strucnih analiza...
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#26449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yahweh »

Jedini propust zaštitara koji ja vidim na snimku je da je otvorio druga vrata bez da je pogledao ko stoji iza istih, jer da je to ucinio vidio bi ovog sa maskom i mogao bi ranije reagovati.
jao_situacije

#26450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

nadmudrio klošara na brzinu, vidi se da je bio pribran
odmah izvadio pištolj repetirao pronašao zaklon kad je vidio da klošar ne puca sklonio ruku koja je bila iznad njegove glave i pucao u njega
ništa bolje on nije mogao uraditi u toj situaciji
Locked