SDA-All about
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26401 Re: SDA-All about
SDA je ipak najjača stranka i to poštujem
kao i volju naroda koji izađe na izbore
međutim boli samo jedna činjenica... kada sve to prelomiš
o kojim novim snagama i promjenama je riječ
u tim njihovom kampanjama
pa ljudi moji imate većinu općinskih vijeća načelnika većinu vremena
imate čovjeka u predsjedništvu
vaši su i kantoni
i federacija
o čemu se ovdje priča
kao i volju naroda koji izađe na izbore
međutim boli samo jedna činjenica... kada sve to prelomiš
o kojim novim snagama i promjenama je riječ
u tim njihovom kampanjama
pa ljudi moji imate većinu općinskih vijeća načelnika većinu vremena
imate čovjeka u predsjedništvu
vaši su i kantoni
i federacija
o čemu se ovdje priča
-
artime
#26402 Re: SDA-All about
Nema ambicioznih ljudi. Kako god da okrenes. Svako gleda svoj interes. Ali ja ne znam sta oninkontaju. Evo da nije Eu tacno ne zna covjek koja j vizija tih celnika Sda prema BiH. Kako oni vide tu svoju drzavu. Nista se ne pokrece. Tapkamo u mjestu. Itd. Jedino su najgrlatiji kada trebaju narodu nacionalizam prodavati.
- JThomas
#26403 Re: SDA-All about
pa šta će pokretati kad je njima dobro. nije samo SDA i nije samo kod nas, sve "etablirane" stranke na cijelom balkanu su snage statusa quo. u kojem je njima dobro bez realnih zasluga i bez kvaliteta koje bi mogle proći u civilizovanom svijetu. i one sprečavaju pokretanje i talasanje.
- biske
#26404 Re: SDA-All about
auuu džej ti, ova ti je prejaka. talasaj = pokreni. znači: ne talasaj!!!JThomas wrote:pa šta će pokretati kad je njima dobro. nije samo SDA i nije samo kod nas, sve "etablirane" stranke na cijelom balkanu su snage statusa quo. u kojem je njima dobro bez realnih zasluga i bez kvaliteta koje bi mogle proći u civilizovanom svijetu. i one sprečavaju pokretanje i talasanje.
- Banksy
#26405 Re: SDA-All about
I, šta bi na kraju s ovim kriminalnim, mafijaškim udruženjem i otimanjem FDS-a?
Ima li te vanredne sjednice parlamenta da saznamo nešto više o kupcu, fantomskoj firmi i Herrn Mag. Walther Alexanderu, vlasniku 38 fiktivnih kompanija, svaka s dva uposlena?
Ili se nema kad, od priprema za rat?

Ima li te vanredne sjednice parlamenta da saznamo nešto više o kupcu, fantomskoj firmi i Herrn Mag. Walther Alexanderu, vlasniku 38 fiktivnih kompanija, svaka s dva uposlena?
Ili se nema kad, od priprema za rat?
-
putokaz1
#26406 Re: SDA-All about
imal ijedan sda ovac na forumu....
-
kolegione
#26408 Re: RE: Re: SDA-All about
Ima mnogo ali ih je stid da priznaju da glasaju za taj intelektualni sljam, kulturolosku mizeriju, i moralno potonuce.putokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
Ali vrlo rado ce ti reci "iako nisam fan SDA" pa pobrojati sve ljepote zivljenja pod jarmom tih papaka iz SDA.
-
Dr Baltazar
#26409 Re: RE: Re: SDA-All about
Pa stid nas je ulaziti u diskusije sa osobama kojima je najveći domet vrijeđanje drugih osoba. Pogodio sikolegione wrote:Ima mnogo ali ih je stid da priznaju da glasaju za taj intelektualni sljam, kulturolosku mizeriju, i moralno potonuce.putokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
Ali vrlo rado ce ti reci "iako nisam fan SDA" pa pobrojati sve ljepote zivljenja pod jarmom tih papaka iz SDA.
Evo ja ti kažem: član stranke nisam, ali ću glasati (kao što i jesam prije) za njih. Zadovoljan ?
-
kolegione
#26411 Re: RE: Re: RE: Re: SDA-All about
koga vrijedjam ?Dr Baltazar wrote:Pa stid nas je ulaziti u diskusije sa osobama kojima je najveći domet vrijeđanje drugih osoba. Pogodio sikolegione wrote:Ima mnogo ali ih je stid da priznaju da glasaju za taj intelektualni sljam, kulturolosku mizeriju, i moralno potonuce.putokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
Ali vrlo rado ce ti reci "iako nisam fan SDA" pa pobrojati sve ljepote zivljenja pod jarmom tih papaka iz SDA.![]()
Evo ja ti kažem: član stranke nisam, ali ću glasati (kao što i jesam prije) za njih. Zadovoljan ?
- jao_situacije
#26412 Re: SDA-All about
ja sam gensek gatačkog klanaputokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
reci šta trebaš, završeno ti je
-
Dr Baltazar
#26413 Re: SDA-All about
Nije tebi lično upućeno, ali većina to radi. Valjda se ugledali na svoje predsjednike pa misle da je to ispravno 
-
kolegione
#26414 Re: RE: Re: SDA-All about
nis upratio ko je vrijedjao SDA hahaha to neka mainstream politika?Dr Baltazar wrote:Nije tebi lično upućeno, ali većina to radi. Valjda se ugledali na svoje predsjednike pa misle da je to ispravno [emoji38]
- Banksy
#26415 Re: SDA-All about
Podsjeti me,jao_situacije wrote:ja sam gensek gatačkog klanaputokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
reci šta trebaš, završeno ti je
kako svi mediji šute, najglasnije oni ''neovisni'',
bode oči priča FTV-a oko prodaje FDS-a fantomskoj firmi u Beču, jedini su koji su se time bavili, prije par dana opet,
kako je FTV gatački, biće da je FDS zaista još jedna Bakirova vreća.
-
palermo
#26416 Re: SDA-All about
tek sad vidjeh druže ovo...Bosanski_kralj wrote:Ima palermo.
valahi, nisi pogodio.....ali kada me već prozivaš, čitam one teme novi rat i referendum u Rs-u.....i upise nickova koji se inače u nekim drugim vremenima ubiše od ljevičarenja i vrlo mi postane jasno zašto SDA pobjeđuje......
Ono bi da se pita u državi koju neće da brane.........hajde , molim te.....
nego, kod nas nema izbira već osam godina tako da sam ja rezervni glasač.....klupa, supersub i slično
- kamberovica polje
#26417 Re: SDA-All about
A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.palermo wrote:tek sad vidjeh druže ovo...Bosanski_kralj wrote:Ima palermo.![]()
valahi, nisi pogodio.....ali kada me već prozivaš, čitam one teme novi rat i referendum u Rs-u.....i upise nickova koji se inače u nekim drugim vremenima ubiše od ljevičarenja i vrlo mi postane jasno zašto SDA pobjeđuje......
Ono bi da se pita u državi koju neće da brane.........hajde , molim te.....
nego, kod nas nema izbira već osam godina tako da sam ja rezervni glasač.....klupa, supersub i slično
-
palermo
#26418 Re: SDA-All about
Jok, Bosnu i Hercegovinu će braniti oni koji je osjećaju svojom, kojima je ona važna. Bez obzira za koga su glasali.kamberovica polje wrote: A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.
Moja opaska se odnosila uglavnom na forumska pisanja i samo primijetih se dio forumskoljevičarskih forumaša zdušno zalaže za neku kapitulantsku opciju, a sve argumentirajući, neću ja ratovati za SDA.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26419 Re: SDA-All about
To je moglo proci 92.
- medvjed23
#26420 Re: SDA-All about
to dobrim dijelom pišu ljudi koji su devedesetih bosni dali dovoljno i života i zdravlja i krvi.. al ima i ovih drugih, na koje ti ciljaš..palermo wrote:Jok, Bosnu i Hercegovinu će braniti oni koji je osjećaju svojom, kojima je ona važna. Bez obzira za koga su glasali.kamberovica polje wrote: A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.
Moja opaska se odnosila uglavnom na forumska pisanja i samo primijetih se dio forumskoljevičarskih forumaša zdušno zalaže za neku kapitulantsku opciju, a sve argumentirajući, neću ja ratovati za SDA.....
-
putokaz1
#26421 Re: SDA-All about
Kandidat SDa iz lukavca ima tri osobine koja ga krase
-Zna čitati
-Živi u Lukavcu
-Zna A1 Njemački
-Zna čitati
-Živi u Lukavcu
-Zna A1 Njemački
-
Juliuscezar
#26422 Re: SDA-All about
Odakle im ideja da im jedan od slogana bude "Nova snaga" , pa de nemojte nas barem zajebavat
- Banksy
#26423 Re: SDA-All about
SDP BiH podnio krivičnu prijavu protiv Fadila Novalića zbog prodaje FDS-a
Klix.ba
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) danas je javnosti prezentirala krivičnu prijavu koju je podnijela protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića, njegovog zamjenika Veska Drljače i bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Drage Vrbića zbog prodaje dionica Fabrike duhana Sarajevo (FDS) i neodržavanja sjednica Parlamenta FBiH.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-bih- ... /160927057
-
almir90
#26424 Re: SDA-All about
Joj kad se SDP stavi u službu da su protiv SDA, a zajedno u koaliciji harali i pljačali u prošlom mandatu.
Ma m'rššššššš!
Jadno, da jadnije ne može da bude!
I koji 'gospodin' iz SDA voza novog Range Rovera? Vidi se da je pravo dobar čo'jk, Allah ga pravo nagradio.

Jadno, da jadnije ne može da bude!
I koji 'gospodin' iz SDA voza novog Range Rovera? Vidi se da je pravo dobar čo'jk, Allah ga pravo nagradio.
-
napalhame
#26425 Re: SDA-All about
http://www.zurnal.info/novost/20024/nac ... onio-bager
Senaid Memić u jeku izborne kampanje svečano je uručio ključeve bagera vrijednog više od 140 hiljada maraka direktoru privatne firme Bosman d.o.o Suniji Jahiću. Tom prilikom načelnik je izjavio:
„Ovo je nastavak opremanja struktura civilne zaštite koje će se nastaviti i u narednim godinama. Dobra opremljenost službi je garant boljem i efikasnijem radu na terenu u slučaju prirodnih nepogoda i nesreća".
Dakle, iz Općinskog budžeta, tačnije iz namjenskih sredstava koja se izdvajaju za zaštitu i spašavanje, privatnoj firmi dat je na korištenje skupocjeni bager rovokopač/utovarivač za potrebe Službe zaštite i spašavanje.
Načelnik Memić za Žurnal kaže da ova donacija nema veze sa izbornom kampanjom i da je ova mašina data na korištenje firmi koja ima ugovor sa Civilnom zaštitom da u kriznim situacijama pomogne.
To je vlasništvo Općine, koristit će se malo za njihove, a većinom za naše potrebe. To nije nikakva ljubav, nego prijava na tender. Normalan ugovor, normalan razgovor i normalno korištenje, po pravilima koja su jasno određena i ugovor traje na 5 godina s tim da se svake godine produžava.
Senaid Memić u jeku izborne kampanje svečano je uručio ključeve bagera vrijednog više od 140 hiljada maraka direktoru privatne firme Bosman d.o.o Suniji Jahiću. Tom prilikom načelnik je izjavio:
„Ovo je nastavak opremanja struktura civilne zaštite koje će se nastaviti i u narednim godinama. Dobra opremljenost službi je garant boljem i efikasnijem radu na terenu u slučaju prirodnih nepogoda i nesreća".
Dakle, iz Općinskog budžeta, tačnije iz namjenskih sredstava koja se izdvajaju za zaštitu i spašavanje, privatnoj firmi dat je na korištenje skupocjeni bager rovokopač/utovarivač za potrebe Službe zaštite i spašavanje.
Načelnik Memić za Žurnal kaže da ova donacija nema veze sa izbornom kampanjom i da je ova mašina data na korištenje firmi koja ima ugovor sa Civilnom zaštitom da u kriznim situacijama pomogne.
To je vlasništvo Općine, koristit će se malo za njihove, a većinom za naše potrebe. To nije nikakva ljubav, nego prijava na tender. Normalan ugovor, normalan razgovor i normalno korištenje, po pravilima koja su jasno određena i ugovor traje na 5 godina s tim da se svake godine produžava.