SDA-All about

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26401 Re: SDA-All about

Post by Truba »

SDA je ipak najjača stranka i to poštujem
kao i volju naroda koji izađe na izbore

međutim boli samo jedna činjenica... kada sve to prelomiš

o kojim novim snagama i promjenama je riječ
u tim njihovom kampanjama
pa ljudi moji imate većinu općinskih vijeća načelnika većinu vremena
imate čovjeka u predsjedništvu
vaši su i kantoni
i federacija

o čemu se ovdje priča
artime

#26402 Re: SDA-All about

Post by artime »

Nema ambicioznih ljudi. Kako god da okrenes. Svako gleda svoj interes. Ali ja ne znam sta oninkontaju. Evo da nije Eu tacno ne zna covjek koja j vizija tih celnika Sda prema BiH. Kako oni vide tu svoju drzavu. Nista se ne pokrece. Tapkamo u mjestu. Itd. Jedino su najgrlatiji kada trebaju narodu nacionalizam prodavati.
JThomas

#26403 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa šta će pokretati kad je njima dobro. nije samo SDA i nije samo kod nas, sve "etablirane" stranke na cijelom balkanu su snage statusa quo. u kojem je njima dobro bez realnih zasluga i bez kvaliteta koje bi mogle proći u civilizovanom svijetu. i one sprečavaju pokretanje i talasanje.
biske

#26404 Re: SDA-All about

Post by biske »

JThomas wrote:pa šta će pokretati kad je njima dobro. nije samo SDA i nije samo kod nas, sve "etablirane" stranke na cijelom balkanu su snage statusa quo. u kojem je njima dobro bez realnih zasluga i bez kvaliteta koje bi mogle proći u civilizovanom svijetu. i one sprečavaju pokretanje i talasanje.
auuu džej ti, ova ti je prejaka. talasaj = pokreni. znači: ne talasaj!!!
Banksy

#26405 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

I, šta bi na kraju s ovim kriminalnim, mafijaškim udruženjem i otimanjem FDS-a?

Ima li te vanredne sjednice parlamenta da saznamo nešto više o kupcu, fantomskoj firmi i Herrn Mag. Walther Alexanderu, vlasniku 38 fiktivnih kompanija, svaka s dva uposlena?

Ili se nema kad, od priprema za rat? :lol: :lol:
putokaz1

#26406 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

imal ijedan sda ovac na forumu....
Bosanski_kralj

#26407 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Ima palermo. :sad:
kolegione

#26408 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by kolegione »

putokaz1 wrote:imal ijedan sda ovac na forumu....
Ima mnogo ali ih je stid da priznaju da glasaju za taj intelektualni sljam, kulturolosku mizeriju, i moralno potonuce.
Ali vrlo rado ce ti reci "iako nisam fan SDA" pa pobrojati sve ljepote zivljenja pod jarmom tih papaka iz SDA.
Dr Baltazar

#26409 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by Dr Baltazar »

kolegione wrote:
Ima mnogo ali ih je stid da priznaju da glasaju za taj intelektualni sljam, kulturolosku mizeriju, i moralno potonuce.
Ali vrlo rado ce ti reci "iako nisam fan SDA" pa pobrojati sve ljepote zivljenja pod jarmom tih papaka iz SDA.
Pa stid nas je ulaziti u diskusije sa osobama kojima je najveći domet vrijeđanje drugih osoba. Pogodio si ;-)

Evo ja ti kažem: član stranke nisam, ali ću glasati (kao što i jesam prije) za njih. Zadovoljan ? :mrgreen:
kolegione

#26410 Re: SDA-All about

Post by kolegione »

ko ti je kriv :)
kolegione

#26411 Re: RE: Re: RE: Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:
kolegione wrote:
Pa stid nas je ulaziti u diskusije sa osobama kojima je najveći domet vrijeđanje drugih osoba. Pogodio si ;-)

Evo ja ti kažem: član stranke nisam, ali ću glasati (kao što i jesam prije) za njih. Zadovoljan ? :mrgreen:
koga vrijedjam ?
jao_situacije

#26412 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

ja sam gensek gatačkog klana
reci šta trebaš, završeno ti je
Dr Baltazar

#26413 Re: SDA-All about

Post by Dr Baltazar »

Nije tebi lično upućeno, ali većina to radi. Valjda se ugledali na svoje predsjednike pa misle da je to ispravno :lol:
kolegione

#26414 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by kolegione »

Dr Baltazar wrote:Nije tebi lično upućeno, ali većina to radi. Valjda se ugledali na svoje predsjednike pa misle da je to ispravno [emoji38]
nis upratio ko je vrijedjao SDA hahaha to neka mainstream politika?
Banksy

#26415 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
ja sam gensek gatačkog klana
reci šta trebaš, završeno ti je
Podsjeti me,
kako svi mediji šute, najglasnije oni ''neovisni'',
bode oči priča FTV-a oko prodaje FDS-a fantomskoj firmi u Beču, jedini su koji su se time bavili, prije par dana opet,
kako je FTV gatački, biće da je FDS zaista još jedna Bakirova vreća.
palermo

#26416 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote:Ima palermo. :sad:
tek sad vidjeh druže ovo... :D

valahi, nisi pogodio.....ali kada me već prozivaš, čitam one teme novi rat i referendum u Rs-u.....i upise nickova koji se inače u nekim drugim vremenima ubiše od ljevičarenja i vrlo mi postane jasno zašto SDA pobjeđuje......

Ono bi da se pita u državi koju neće da brane.........hajde , molim te.....

nego, kod nas nema izbira već osam godina tako da sam ja rezervni glasač.....klupa, supersub i slično :D
kamberovica polje

#26417 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

palermo wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ima palermo. :sad:
tek sad vidjeh druže ovo... :D

valahi, nisi pogodio.....ali kada me već prozivaš, čitam one teme novi rat i referendum u Rs-u.....i upise nickova koji se inače u nekim drugim vremenima ubiše od ljevičarenja i vrlo mi postane jasno zašto SDA pobjeđuje......

Ono bi da se pita u državi koju neće da brane.........hajde , molim te.....

nego, kod nas nema izbira već osam godina tako da sam ja rezervni glasač.....klupa, supersub i slično :D
A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.
palermo

#26418 Re: SDA-All about

Post by palermo »

kamberovica polje wrote: A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.
Jok, Bosnu i Hercegovinu će braniti oni koji je osjećaju svojom, kojima je ona važna. Bez obzira za koga su glasali.

Moja opaska se odnosila uglavnom na forumska pisanja i samo primijetih se dio forumskoljevičarskih forumaša zdušno zalaže za neku kapitulantsku opciju, a sve argumentirajući, neću ja ratovati za SDA.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26419 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

To je moglo proci 92.
medvjed23

#26420 Re: SDA-All about

Post by medvjed23 »

palermo wrote:
kamberovica polje wrote: A SDAovce će branit ovu državu? Pa njima je najviše u interesu da rata ne bude s obzirom koliko su uhljebljeni.
Jok, Bosnu i Hercegovinu će braniti oni koji je osjećaju svojom, kojima je ona važna. Bez obzira za koga su glasali.

Moja opaska se odnosila uglavnom na forumska pisanja i samo primijetih se dio forumskoljevičarskih forumaša zdušno zalaže za neku kapitulantsku opciju, a sve argumentirajući, neću ja ratovati za SDA.....
to dobrim dijelom pišu ljudi koji su devedesetih bosni dali dovoljno i života i zdravlja i krvi.. al ima i ovih drugih, na koje ti ciljaš..
putokaz1

#26421 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Kandidat SDa iz lukavca ima tri osobine koja ga krase
-Zna čitati
-Živi u Lukavcu
-Zna A1 Njemački
Juliuscezar

#26422 Re: SDA-All about

Post by Juliuscezar »

Odakle im ideja da im jedan od slogana bude "Nova snaga" , pa de nemojte nas barem zajebavat
Banksy

#26423 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

SDP BiH podnio krivičnu prijavu protiv Fadila Novalića zbog prodaje FDS-a

Klix.ba

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) danas je javnosti prezentirala krivičnu prijavu koju je podnijela protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića, njegovog zamjenika Veska Drljače i bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Drage Vrbića zbog prodaje dionica Fabrike duhana Sarajevo (FDS) i neodržavanja sjednica Parlamenta FBiH.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-bih- ... /160927057
:thumbup: :thumbup:
almir90

#26424 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

Joj kad se SDP stavi u službu da su protiv SDA, a zajedno u koaliciji harali i pljačali u prošlom mandatu. :lol: :lol: Ma m'rššššššš! :lol: :lol: :lol: :lol:

Jadno, da jadnije ne može da bude! :izet:

I koji 'gospodin' iz SDA voza novog Range Rovera? Vidi se da je pravo dobar čo'jk, Allah ga pravo nagradio. :lol: :lol:
napalhame

#26425 Re: SDA-All about

Post by napalhame »

http://www.zurnal.info/novost/20024/nac ... onio-bager

Senaid Memić u jeku izborne kampanje svečano je uručio ključeve bagera vrijednog više od 140 hiljada maraka direktoru privatne firme Bosman d.o.o Suniji Jahiću. Tom prilikom načelnik je izjavio:

„Ovo je nastavak opremanja struktura civilne zaštite koje će se nastaviti i u narednim godinama. Dobra opremljenost službi je garant boljem i efikasnijem radu na terenu u slučaju prirodnih nepogoda i nesreća".

Dakle, iz Općinskog budžeta, tačnije iz namjenskih sredstava koja se izdvajaju za zaštitu i spašavanje, privatnoj firmi dat je na korištenje skupocjeni bager rovokopač/utovarivač za potrebe Službe zaštite i spašavanje.

Načelnik Memić za Žurnal kaže da ova donacija nema veze sa izbornom kampanjom i da je ova mašina data na korištenje firmi koja ima ugovor sa Civilnom zaštitom da u kriznim situacijama pomogne.

To je vlasništvo Općine, koristit će se malo za njihove, a većinom za naše potrebe. To nije nikakva ljubav, nego prijava na tender. Normalan ugovor, normalan razgovor i normalno korištenje, po pravilima koja su jasno određena i ugovor traje na 5 godina s tim da se svake godine produžava.
Post Reply