Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#26401 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:Dobro je pa nije ko u Libiji.
:lol:

Nešto slično su vrištali i za Irak. Ono, ne treba vojna intervencija u Siriji, ne treba nam novi Irak. :oops:

U Iraku i u Siriji i u Libiji je bilo bolesno društvo.Nijedna vojna intervencija ne može čovjeka natjerati da ubija nevine civile. Muslimanima odnosno muslimanskoj eliti je zapad samo izgovor za užasni i monstruozni mentalitet sa kojim zapad nema ništa. Neka stanu pred ogledalo ako imaju i trun dostojanstva. Ta elita ti muslimani bogataši su istinski i pravi neprijatelj ljudskog roda, dakle, ne samo stanovnika tih zemalja već ljudskog roda općenito. Jedan jadni i obični izrod vrijedan prezira i oni i njihova umjerenost, sredina, i šta sve ne. Sve im to treba svi ti termini da sakriju svoju pohlepu, svoje crnilo, svoju bolest. Svi su krivi samo ne oni su sa odijelom i kravatom. Oni sve znaju gdje šta i koliko. Sve je zavjera usmjerena protiv njih jadnika. Da je pravde truhnuli bi u zatvorima jer su oni prave ubice i prijetnja svakom poštenom čovjeku.
Opetja033

#26402 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:Strasne slike iz Allepa i sa jedne i sa druge strane licemjerno je osuditi samo jednu stranu nad zlocinima na civilima arapi su dotatkli samo dno dna civilizacije pitanje je jesuli i zasluzili bolje ali ove slike sa djecom stvarno zalosno i strasno da se covjek zapita u kojem vijeku zivi bojim se da ce nakon ovoga sukobi jos vise eskalirati i da cemo ovakve slike gledati iz dana u dan.
Vidi, ovo sto tvrdis o pobunjenickom granatiranju dijela Halepa koji je pod Assadovom kontrolom apsolutno ne dovodim u pitanje. Vjerujem da je tako kao sto ti kazes. Isto kao sto ne dovodim u pitanje kada @Kiki napise da granatiraju Efrin ili Sheikh Maqsoud.

Medjutim obzirom da pratim samo propobunjenicke izvore na twitteru, meni jednostavno te informacije nisu dostupne. Evo jucer su granatirali Efrin i ovi propobunjenicki izvori koje pratim su osudili to.
A nesto ne vjerujem da su pobunjenici pocinili ijedan jedini masakr nad civilima u dijelu grada pod kontrolom Assada.

Tako da bi dobro bilo da objavis ovdje fotke, sa linkovima naravno. Jer jedino ti izvjestavas o pobunjenickom granatiranju Assadovog dijela Halepa. Nemoj me pogresno shvatiti, ne trazim od tebe da dokazujes bilo sta vec cisto informacija radi. Da vidimo kakvi su izvori u pitanju.

Jer mozda pricas o onim bezobzirnim, lazljivim izvjestajima Russia Todaya? Kada su, u duhu pravog profesionalizma, uzeli snimak Hadija Abdullaha iz pobunjenickog dijela Halepa i predstavili ga kao snimak iz dijela grada koji drzi Assad te optuzili Nusru za granatiranje?
Last edited by Opetja033 on 29/04/2016 09:15, edited 2 times in total.
Opetja033

#26403 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Halep: Stravicne scene iz Halepa. Vjerovatno najgora granatiranja i najzesci zracni napadi Assadove/ruske avijacije od pocetka rata u Siriji.
Po prvi put u vise od 1400 godina u Halepu se nece klanjati dzuma namaz iz straha od djelovanja Assadove/ruske avijacije. Strah je u potpunosti opravdan obzirom da je poznato i dokazano kako Assad i Rusi ciljano djeluju po dzamijama, bolnicama, pijacama, itd.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Video snimci:
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... VZ7kzcxaYA
https://www.youtube.com/watch?v=ipE6Z58aV6E

Preko 50 civila je ubijeno preksinoc nakon ciljanog bombardovanja Al Quds bolnice. Od toga 13 zena i 15 djece. Ubijeni su izmedju ostalih i posljednji pedijatar u Halepu, dr. Mohammad Waseem Muath te dentista Ahmed Abulyaman.

Image

Sa druge strane ruski cinizam i lazljiva propaganda jos jednom dokazuju kako ne poznaju nikakve granice. U maniru Riste Djoge Russia Today prikazuje posljedice djelovanja svoje i Assadove avijacije u Halepu ali optuzuje Al Nusru da je djelovala po civilnim objektima u dijelu Halepa pod kontrolom Assada:

Image

Upotrijebili su video Hadija Abdullaha, poznatog sirijskog novinara i aktiviste. Evo sta on pise o tome:
@RTarabic uses video I filmed today & claims that it's Nusra bombing Aleppo;Russia is trying to justify its & Assad's atrocities in #Aleppo.
Evo i snimka sa njegove stranice: https://www.youtube.com/watch?v=0VZ7kzc ... e=youtu.be

@Ironmen, da li o ovom djelovanju pobunjenika po civilnim objektima ti pricas?
sarajevoxxxx

#26404 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:Halep: Stravicne scene iz Halepa. Vjerovatno najgora granatiranja i najzesci zracni napadi Assadove/ruske avijacije od pocetka rata u Siriji.
Po prvi put u vise od 1400 godina u Halepu se nece klanjati dzuma namaz iz straha od djelovanja Assadove/ruske avijacije. Strah je u potpunosti opravdan obzirom da je poznato i dokazano kako Assad i Rusi ciljano djeluju po dzamijama, bolnicama, pijacama, itd.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Video snimci:

Preko 50 civila je ubijeno preksinoc nakon ciljanog bombardovanja Al Quds bolnice. Od toga 13 zena i 15 djece. Ubijeni su izmedju ostalih i posljednji pedijatar u Halepu, dr. Mohammad Waseem Muath te dentista Ahmed Abulyaman.

Image

Sa druge strane ruski cinizam i lazljiva propaganda jos jednom dokazuju kako ne poznaju nikakve granice. U maniru Riste Djoge Russia Today prikazuje posljedice djelovanja svoje i Assadove avijacije u Halepu ali optuzuje Al Nusru da je djelovala po civilnim objektima u dijelu Halepa pod kontrolom Assada:

Image

Upotrijebili su video Hadija Abdullaha, poznatog sirijskog novinara i aktiviste. Evo sta on pise o tome:
@RTarabic uses video I filmed today & claims that it's Nusra bombing Aleppo;Russia is trying to justify its & Assad's atrocities in #Aleppo.
Evo i snimka sa njegove stranice: https://www.youtube.com/watch?v=0VZ7kzc ... e=youtu.be

sarajevoxxxx

#26405 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:Halep: Stravicne scene iz Halepa. Vjerovatno najgora granatiranja i najzesci zracni napadi Assadove/ruske avijacije od pocetka rata u Siriji.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Video snimci:

Image

Image

Pravi i istinski terorizam kojeg međunarodna zajednica (ne)želi vidjeti jer su saučesnici u masakrima i Al Asadovi pomagači u ubijanju i protjerivanju Sirijaca. Kako ono ide "Borba protiv terorizma" :oops: licemjeri bijedni. U Iraku su slagali za hemijsko oružje a u Siriji izmišljaju borbu protiv terorizma. Bitno je samo da njihovo ili američko mezimče ostane sačuvano. Ne smije mu se nista desiti.

Ne treba nam novi Irak :oops:
Ironmen

#26406 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:Strasne slike iz Allepa i sa jedne i sa druge strane licemjerno je osuditi samo jednu stranu nad zlocinima na civilima arapi su dotatkli samo dno dna civilizacije pitanje je jesuli i zasluzili bolje ali ove slike sa djecom stvarno zalosno i strasno da se covjek zapita u kojem vijeku zivi bojim se da ce nakon ovoga sukobi jos vise eskalirati i da cemo ovakve slike gledati iz dana u dan.
Vidi, ovo sto tvrdis o pobunjenickom granatiranju dijela Halepa koji je pod Assadovom kontrolom apsolutno ne dovodim u pitanje. Vjerujem da je tako kao sto ti kazes. Isto kao sto ne dovodim u pitanje kada @Kiki napise da granatiraju Efrin ili Sheikh Maqsoud.

Medjutim obzirom da pratim samo propobunjenicke izvore na twitteru, meni jednostavno te informacije nisu dostupne. Evo jucer su granatirali Efrin i ovi propobunjenicki izvori koje pratim su osudili to.
A nesto ne vjerujem da su pobunjenici pocinili ijedan jedini masakr nad civilima u dijelu grada pod kontrolom Assada.

Tako da bi dobro bilo da objavis ovdje fotke, sa linkovima naravno. Jer jedino ti izvjestavas o pobunjenickom granatiranju Assadovog dijela Halepa. Nemoj me pogresno shvatiti, ne trazim od tebe da dokazujes bilo sta vec cisto informacija radi. Da vidimo kakvi su izvori u pitanju.

Jer mozda pricas o onim bezobzirnim, lazljivim izvjestajima Russia Todaya? Kada su, u duhu pravog profesionalizma, uzeli snimak Hadija Abdullaha iz pobunjenickog dijela Halepa i predstavili ga kao snimak iz dijela grada koji drzi Assad te optuzili Nusru za granatiranje?

Ili si slijep ili nezelis da vidis pa naravno da nusrina fanpage stranica nece objaviti slike masakra kojeg su pocinili ali evo opet si me natjerao da ti lijepim slike da bi se uvjerio u nesto. I nisam jedini objavio objavili su i maystor,garda,kiki i ostali citaj malo forum.

18+

http://prntscr.com/ay7q2h
http://prntscr.com/ay7nw2
http://prntscr.com/ay7o5s
http://prntscr.com/ay7of8
http://prntscr.com/ay7om3
http://prntscr.com/ay7pcb
http://prntscr.com/ay7qhj

Mislim da je ovo bolnica nisam siguran mislim neka neko potvrdi na snimku se dobro vidi da su sve civilni objekti u pitanju.

https://www.almasdarnews.com/?p=58242
https://www.youtube.com/watch?v=vCGZvDXVGZc

http://prntscr.com/ay7pri

itd itd itd.

Granatiranje Allepa od strane teroristickih frakcija traje vec 4 dan bez prestanka svaki dan se broj zrtava penje cijeli twiter bruji o tome samo ti nevidis ili se pravis da nevidis ili samo pratis nusru i ostale po twiteru pa naravno da nevidis.

Dokle sada ide tvoj bezobrazluk i bezobrazluk sarajevoxxxx sta je sledece sto ces provaliti da je ovo snimano u filmskom studiju u Moskvi da su lutke na ulici postavljene i prefarbane crvenom bojom jer do sada nisi osudio ni jedan napada terorista na civilne objeete u Allepu.

Malo prosiri vidike po twiteru i stranicama koje prate rat u Siriji jer stvarno je drsko napisati ovde na forumu da samo ja objavljujem takve stvari.
Opetja033

#26407 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

@Ironman, ne sporim cinjenicu da i pobunjenici gadjaju kvartove koje drzi Assad.

@Kiki se javlja samo kada gadjaju Sheikh Maqsoud :mrgreen: . Vidio sam i komentare koje je @Maystor ostavio. Medjutim samo si ti maltene konstantno pisao o tome da pobunjenici gadjaju Assadove kvartove. Ni ranije kada si pisao nisam ti proturijecio, dakle ne dovodim u pitanje istinitost onoga o cemu pises. Naprotiv, treba da nastavis izvjestavati o tome.

Sada sam reagovao samo da bih vidio da li si nasjeo na onu sramotnu laz i propagandu Russia Today-a o kojoj sam jutros pisao. Nista vise. Obzirom da nije to u pitanju, sve OK.

Ne pratim nijedan jedini izvor na twitteru koji simpatizira Nusru. Ogranicio sam se na propobunjenicke izvore radi vremena. Izgubio bih citav dan da pratim proaAsadove, kurdske, Nusrine, Daeshove, itd. Sa druge strane ne moze mi promaci jer ljudi postavljaju i vijesti iz proAssadovih i prokurdskih izvora ovdje na temi. Znaci cisto iz prakticnih razloga.

Naravno da je svaka granata koja padne na civilno podrucje za svaku osudu. Ali ne mozes nikako porediti zlocine Assadove i ruske avijacije sa ovim sto pobunjenici rade.
Pa covjece za manje od 48 sati pobili su vise od 100 civila u pobunjenickom dijelu Halepa, sravnili sa zemljom jednu bolnicu. Nikada od pocetka rata u Siriji nisu se u ovolikoj mjeri izivljavali nad civilima Halepa.
Ironmen

#26408 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:@Ironman, ne sporim cinjenicu da i pobunjenici gadjaju kvartove koje drzi Assad.

@Kiki se javlja samo kada gadjaju Sheikh Maqsoud :mrgreen: . Vidio sam i komentare koje je @Maystor ostavio. Medjutim samo si ti maltene konstantno pisao o tome da pobunjenici gadjaju Assadove kvartove. Ni ranije kada si pisao nisam ti proturijecio, dakle ne dovodim u pitanje istinitost onoga o cemu pises. Naprotiv, treba da nastavis izvjestavati o tome.

Sada sam reagovao samo da bih vidio da li si nasjeo na onu sramotnu laz i propagandu Russia Today-a o kojoj sam jutros pisao. Nista vise. Obzirom da nije to u pitanju, sve OK.

Ne pratim nijedan jedini izvor na twitteru koji simpatizira Nusru. Ogranicio sam se na propobunjenicke izvore radi vremena. Izgubio bih citav dan da pratim proaAsadove, kurdske, Nusrine, Daeshove, itd. Sa druge strane ne moze mi promaci jer ljudi postavljaju i vijesti iz proAssadovih i prokurdskih izvora ovdje na temi. Znaci cisto iz prakticnih razloga.

Naravno da je svaka granata koja padne na civilno podrucje za svaku osudu. Ali ne mozes nikako porediti zlocine Assadove i ruske avijacije sa ovim sto pobunjenici rade.
Pa covjece za manje od 48 sati pobili su vise od 100 civila u pobunjenickom dijelu Halepa, sravnili sa zemljom jednu bolnicu. Nikada od pocetka rata u Siriji nisu se u ovolikoj mjeri izivljavali nad civilima Halepa
.
Na twiteru sam probrao samo dobre i prave izvore i njih pratim. Naravno da je avijacija SAA po civilnim objektima za svaku osudio licno sam i sam osudio nadam se da si procitao to ali ovo stanje u Allepu su izazvali sami pobunjenici 3 dana su bez prestanka gadjali raketama i minobacacima civilne objekte u Allepu pisali su svi o tome ovde na forumu vrati par stranica u nazad pa vidi i sam i sada SAA avijacija uzvraca 10 puta jace sa avionima naravno i ovome se nevidi kraja sto je najgore u svemu.
Ironmen

#26409 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

150 of US troops were sent to position in north of Raqqa
Ameri pred Raqqom :|

Neko juce rece da je vidio osu na nekom video evo ima jos potvrda o tome.
Yugoslav M79 Osa seized from rebels among bunch of Israeli mortar mines and explosives in Sweida. Syria
Last edited by Ironmen on 29/04/2016 10:53, edited 1 time in total.
Opetja033

#26410 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:Naravno da je avijacija SAA po civilnim objektima za svaku osudio licno sam i sam osudio nadam se da si procitao to
Vidio sam. :thumbup:
sarajevoxxxx

#26411 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pobunjenici jesu granatirali Haleb i to nakon onih prvih velikih masakara kao odgovor na napade režima. Da imaju avione vjerovatno bi za jedan dan pobili ne 10 niti 100 civila ili vojnika već hiljadu ili desetine hiljada. Ne bi bili gori od režima. To je mala ili nikakva riječ. Kaže se bili bi monstruozniji, svirepiji, i hiljadu puta gori.

Uostalom u Halebu odavno nema normalnog čovjeka. To i jesu sve luđaci. Ostati normalan nakon fašiste Al Asada i njegovih barel bombi je neprirodna situacija. Biti ili postati lud nakon sto 24 sata bagerom tražiš svoje jednoipogodišnje dijete ispod ruševina je najnormalnija stvar.Tvrditi drugačije je licemjerje. Pitati se kako to padaju granate na režimski dio Haleba, mislim, dakle, da ti ljudi jesu ludi, nema sumnje u to. Zapravo ludi i bijesni. Ujedaju, grizu. Luđak svašta hoće ne treba mu vjerovati a i nije preporučljivo. Vjerovatno su i bijesni sami na sebe zbog nevjerovatno spore radikalizacije.
haos1

#26412 Re: Sirija vol. 2

Post by haos1 »

sarajevoxxxx wrote:Pobunjenici jesu granatirali Haleb i to nakon onih prvih velikih masakara kao odgovor na napade režima.
ubijaju svoje koji su kao pod assadom i jedva cekaju da se oslobode... ah, da pa oslobodice ih raketama. tako suniji oslobadjaju svoje sunoradnjake. :-D Ujedaju i grizu.
sarajevoxxxx

#26413 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

haos1 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pobunjenici jesu granatirali Haleb i to nakon onih prvih velikih masakara kao odgovor na napade režima.
ubijaju svoje koji su kao pod assadom i jedva cekaju da se oslobode... ah, da pa oslobodice ih raketama. tako suniji oslobadjaju svoje sunoradnjake. :-D Ujedaju i grizu.
Od luđaka možeš svašta očekivati. Nekad ujeda nekad grize uglavnom nepredvidiv.
haos1

#26414 Re: Sirija vol. 2

Post by haos1 »

sarajevoxxxx wrote:
haos1 wrote:
Od luđaka možeš svašta očekivati. Nekad ujeda nekad grize uglavnom nepredvidiv.
mda, luđak može izvodit ovakve komplekse napade. kako da ne. mržnja je to, mržnja prema svojoj braći iza assadove željezne zavjese.
dragma
Vozim: Pješe

#26415 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Opetja033 wrote:

18+

No comment.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26416 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Ironmen wrote: Ameri pred Raqqom :|
dobro neko reče da parafraziram
s obzirom na medijsku popraćenost oslobađanja palmire
možemo očekivati da za 50 godina u udžbenicima stoji da je amerika oslbodila siriju :D
Herr Flick

#26417 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Koji je ovo stepen ludila :-) :-) I na jednoj i na drugoj strani kamara mrtve djece,bas sam pogledao par snimaka i sa jedne i sa druge strane,sta reci, :cry: :cry:

Inace,ne stavljajte ove slike vise ovako da se vide,ostavite url,slijedeci put cu pocet prijavlijvat,ispadate morbidni.
ioannes

#26418 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

nezna se ko je gori od vas...
preuzeli ste loše navike od savoxxa.
licemjerčić @opetja počeo njegovim stopama već odavno, @ironmen i ekipa moraju uzvratiti istom mjerom i pokazati njihove mrtve itd. a jadničić @kiki *ebe dugovratom bašaru sve po spisku jer je shvatio da je rat.

Je ne komentiram ničije žrtve niti me to zanima... jer svako emocijonalno gledanje na temu uzima objektivnost.
ovakve stvari su uvijek bile sastojni faktor ratne propagande
Kikibombona

#26419 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Herr Flick wrote:Koji je ovo stepen ludila :-) :-) I na jednoj i na drugoj strani kamara mrtve djece,bas sam pogledao par snimaka i sa jedne i sa druge strane,sta reci, :cry: :cry:

Inace,ne stavljajte ove slike vise ovako da se vide,ostavite url,slijedeci put cu pocet prijavlijvat,ispadate morbidni
SYRIA: 123 civilians killed in air strikes on rebel-held areas of #Aleppo this week. 71 killed by rebel shelling into govt areas.

Conflict news

Inace...

Amerikanci su smjesteni u bazi Rmelan. Bazu osigurava YPG jakim snagama. Nemoguce joj je prici. Njihova pomoc je ugl logisticke prirode, djeluju u pozadini.

Ja se pitam nesto drugo... Zasto americki specijalci ne dodju pomoci 'pobunjenike' da se probiju do Jarabulusa. Mogli bi se pozicionirati uz samu granicu sa Turskom i tako uzivati zastitu turske vojske i pobunjenika. A mogli bi se smjestiti ja teritorij Turske i po potrebi upadati na sjever Sirije kako bi pomogli pobunjenike u borbi protiv ISILa. Zasto to ne urade? Da se mozda ne plase da ih dzihadisti na sjeveru Alepa ne porokaju? Zasto vjeruju Kurdima a ne vjeruju 'sirijskoj opoziciji' na sjeveru Alepa?
Kikibombona

#26420 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:

Je ne komentiram ničije žrtve niti me to zanima... jer svako emocijonalno gledanje na temu uzima objektivnost.
Sta rece i osta ziv! :o

A kako zauzimas stranu u nekom sukobu?
Na osnovu cega?
Na osnovu toga ko ima vise aviona, tenkova ili cega vec?

Ako civili nisu vazni, onda je potpuno legitimno bilo velicati Hitlera, Franka ili Musolinija.

Meni je odnos prema civilima osnovni kriterij. Asad i dzihadisti imaju katastrofalan odnos prema civilima. Zbog toga sam protiv njih u svakom pogledu.
dragma
Vozim: Pješe

#26421 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Herr Flick wrote:Koji je ovo stepen ludila :-) :-) I na jednoj i na drugoj strani kamara mrtve djece,bas sam pogledao par snimaka i sa jedne i sa druge strane,sta reci, :cry: :cry:

Inace,ne stavljajte ove slike vise ovako da se vide,ostavite url,slijedeci put cu pocet prijavlijvat,ispadate morbidni.
Sve je to jedna strana samo što je ruski RT pođonio Hadijev snimak u kojem je scene užasa i žrtve bombi sirijske i ruske avijacije prikazao kao žrtve dejstvovanja pobunjeničke artiljerije po kvartovima Alepa koji su pod kontrolom SAA.
ioannes

#26422 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
ioannes wrote:

Sta rece i osta ziv! :o

A kako zauzimas stranu u nekom sukobu?
Na osnovu cega?
Na osnovu toga ko ima vise aviona, tenkova ili cega vec?

Ako civili nisu vazni, onda je potpuno legitimno bilo velicati Hitlera, Franka ili Musolinija.

Meni je odnos prema civilima osnovni kriterij. Asad i dzihadisti imaju katastrofalan odnos prema civilima. Zbog toga sam protiv njih u svakom pogledu.
ništa nisi razumio niti si razumio šta je rat.... "biram" stranu jer sagledam širi kontekst i gledam ko je na globalnom nivou pokrenuo ovo sve.
samo onome koji pokušava to sve pragmatično gledat, taj će shvatit događanja... a da nemam empatije prema nevinim civilima je glupost, ni jednog civila neće spasit tvoja forumska empatija.
Opetja033

#26423 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

dragma wrote:
Opetja033 wrote:

Jer mozda pricas o onim bezobzirnim, lazljivim izvjestajima Russia Todaya? Kada su, u duhu prav
og profesionalizma, uzeli snimak Hadija Abdullaha iz pobunjenickog dijela Halepa i predstavili ga kao snimak iz dijela grada koji drzi Assad te optuzili Nusru za granatiranje?

18+

No comment.

Ovo je najjadniji pokusaj ratne propagande koji sam ikada vidio.
RT im je nesto najbolje sto imaju, to je njihov megafon ostatku svijeta. Oni zaista misle da ce ove stvari proci jer im prolazi kod glupih Rusa, opranih mozgova kuci. Ovo je najbolji dokaz intelektualnog i moralnog nivoa na kojem se danas nalazi Rusija i ruski narod.

Logika je: namjerno i ciljano cemo, zajedno sa nasim saveznikom, bombardovati trgove, bolnice, dzamije, civilne stambene objekte - a onda cemo nase ratne zlocine pokusati pripisati Al Nusri jer svijet misli da su samo oni i Daesh sposobni uraditi ovako nesto.

A smijem se kladiti da ce za par dana neki delegat doci i ovdje pokusati RT prikazati kao vjerodostojan izvor.

Ovo je dno dna, nize od ovoga ne moze. Nema se tu sta reci. Osim mozda pokoja zeljica da ovakve i slicne vratolomije uskoro budu morali praviti po St. Petersburgu, Moskvi, Vladivostoku, Rostovu, itd. Fuj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26424 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Eto tebi cemo vjerovati.
Locked