Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote:
To mi je omiljena tema kada gledam filmove u kojima je tema suđenje. Pa pitaju svjedoka "Da li je moguće da je optuženik (to i to)". I upravo bi citat bio dobar odgovor, sve je moguće, ali je malo vjerovatno.
To je moja omiljena sintagma u ovakvim diskusijama.

Necu reci da sam je sam izmislio, ali mi je naumpala kao zakljucak na nekoj temi religija vs ateizam. :)
zippoo87

#26377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

vjeciti student vjerovatno ima teoriju zavjere i o tome da Sunce nije zvijezda,nego da je NSov satelit (koji je finansirala SDA) i da je NS jedina svijetla tacka na BH nebu,a ustvari to je SDA "lijevo krilo",kako jos neki udarnici to vole zvati ovdje :D

kao sto PK rece,covjek ima pametnijeg posla da radi,pa nije on papiga kao mnogi ovdje,da jedan odgovor ponavlja mjesecima
on napise odgovor a vi sebi uzmite iz odgovora ono sto hocete (nazalost,mnogi ovaj vid slobode zloupotrijebe i onda neargumentovano napadaju pa i vrijedjaju na licnoj osnovi)
Hakiz

#26378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

VjecitiStudent wrote: Ali kako bi onda Konaković hvalio NS u Banjaluci ...
Ovo je dobro za razmišljanje. Da li je Konaković pohvalio NS jer su zajedno ili ih je pohvalio znajući da će time diskreditovati NS u očima onih koji su misle da je NS alternativa dosadašnjem viđenju i vođenju politike u BIH? Ono, Danajski darovi i slične stvari.

I po treći put, svako će od nas to vidjeti onako kako želi. A šta je istina? NS će reći svoje a nama je vjerovati ili ne. A s obzirom na cinizam u politici, sve je moguće. Ali malo vjerovatno :P
Hakiz

#26379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:vjeciti student vjerovatno ima teoriju zavjere i o tome da Sunce nije zvijezda,nego da je NSov satelit (koji je finansirala SDA) i da je NS jedina svijetla tacka na BH nebu,a ustvari to je SDA "lijevo krilo",kako jos neki udarnici to vole zvati ovdje :D

kao sto PK rece,covjek ima pametnijeg posla da radi,pa nije on papiga kao mnogi ovdje,da jedan odgovor ponavlja mjesecima
on napise odgovor a vi sebi uzmite iz odgovora ono sto hocete (nazalost,mnogi ovaj vid slobode zloupotrijebe i onda neargumentovano napadaju pa i vrijedjaju na licnoj osnovi)
Znaš sigurno za Davida Ickea. I za njegovu priču o ljudima gušterima. E, evo jedna teorija zavjere.

Icke je toretičar zavjere. I ko zna, možda je nabasao na neke neugodne istine. I onda su mu pristupile tajne službe i dale mu ponudu Ili će ga progutati mrak ili će početi pisati nebuloze. I tako, Icke napiše nešto tačno, ali mora napisati i neku nebulozu kao što su ljudi gušteri. I tada i one tačne stvari se počnu gedati kao nebuoze. Sam sebe diskredituje. Ali sačuva živu glavu.

I opet, da li je moguće i koliko je vjerovatno da je ovo šta sam napisao tačno?

Ponavljam, cinizam u politici opravdava nepovjerenje u izjave političara. Svakome ostaje da sam odluči da li će vjerovati ili ne.
zippoo87

#26380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Ne radi se ovdje o tome u sta ce neko vjrovati,nego se PK postavi pitanje,on odgovorio onda ovi opet postave isto pitanje i valjda sada očekuju drugačiji odgovor na isto pitanje a kada PK ne odgovori drugi puta na iso pitanje,onda je i to problem,jer "izbjegava neugodne odgovore"
Znaci ljudi očito nemaju pametnija posla do blejiti u monitore i pisati besmislice i iz njima poznatih razloga napadati i pljuvati po svemu i svačemu
A pisanje neistina i teorija zavjere je posebna prica
Hamolj

#26381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hamolj »

Hajde nek mi objasne ovi strankama opsjednuti ljudi u čemu je štos ? Koliko lud moraš biti da braniš neku stranku ? :roll:
seln

#26382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:sein

Pitanje, bez obzira iz koje od nabrojanih kategorija me nikad nisu nervirala ili demotivisala.
Ali ako me pitate nesto i ja vam odgovorim a vi kazete da lazem - onda zaista ne vidim svrhu da ni vi, a ni ja gubimo vrijeme daljnjim razgovorom.
Jer, najjednostavnije receno...
Mi svoje sporazume, memurandume razumjevanja, koalicije pa i neformalne dogovore ne samo donosimo transparentno na sastancima organa stranke, nego i objavljujemo i promoviramo.
Tako je i u ovom konkretnom slucaju.
Dogovora sa SDP-om i DF-om u vezi sa izborom predsjedavajuceg nije ni bilo, niti su njihovi pregovaracki timovi sa kojima se sastajemo u prosjeku svaka dva dana ikada to pitanje postavili na dnevni red. Imali smo indirektne infomacije o sastancima tih stranaka u Zenici sa Snagom centra, nakon kojih smo se i mi sastali sa SC i novoizabranim nacelnikom. Generalno, mi smo smatrali da SC treba kandidovati osobu za tu poziciju ali oni nisu imali kandidata koji je ispunjavao "statutarno etnicke kriterije". Sanja je, de facto, njihov prijedlog.
E sad.
Da nismo, ako sto nismo, postigli dogovor sa "ljevicom" (SDP i DF), da nas nije predlozila i podrzala SC i da je Sanja izabrana zahvaljujuci nekom dogovoru sa SDA (ovo je hipoteticki, pa matematika nije vazna iako je nemoguca) ja bih to smatrao uspjehom u pregovaranju i izdao saopstenje u kojem bi nasim glasacima predstavio uspjeh naseg pregovarackog tima.

U principu istina je uvijek najbliza najjednostavnijem objasnjenju (Occam) i u nasem slucaju ona glasi - kada razgovaramo sa drugim strankama, radimo to javno. (Kao sto to sada radimo tokom razgovora sa SDP-om i DF-om), kada i ako nekad napravimo sporazum, koaliciju sa nekom drugom strankom ucinicemo sve da svi znaju s kim smo to uradili, zasto smo to uradili i sta smo se tacno dogovorili.
(Naravno, za one koji imaju moc citanja tudjih "pravih" misli i namjera i eksperte za citanje izmedju redova to ne znaci da se trebaju baviti svojim hobijem, ali za rasprave s takvim teorijama, pa cak i kad su dobronamjerne, a to je rijetkost, bilo bi potrebno mnogo vise vremena i energije nego sto imam na raspolaganju. Pogotovo nemam ni zelja ni vremena da se bavim svakodnevnim izmisljotinama portala Marina Ivanisevica i ljudi ciji je jedini politicki cilj da daljnjim urusavanjem "ljevice" sebi "kupe" mjesto za stolom za kojim se prica o eventualnom zajednickom nastupu 2018.).

Onima, a u vasem slucaju to je neupitno, kojima NS od prvog dana postojanja ove teme NS i sve sto radimo, kao sto kazete, "mirise kao g....." ja ne znam sta da kazem - jer mi nije jasno zasto toliko vremena i energije trose na ovaj forum. Ako ste u nekoj stranci, promovisite je, otvorite temu i radite ovo sto sam ja radio i to, nadam se, jos bolje. Ako niste u nekoj stranci, pronadjite stranku koja vam najvise odgovara, aktivirajte se, ucestvujte u donosenju njenih odluka.

Svi koji ucestvuju u aktuelnim pregovorima, koji su za sada limitirani na izbor vjecnickih rukovodstava i pokusaj da se u GV Sarajeva izbornim inzinjeringom dobije vecina i time, eventualno, trasira put ka izboru gradonacelnika su svjesni da i na desnici (ali nazalost i na samprozvanoj "ljevici" postoje oni kojima to ne odgovara i rade sve sto mogu da "zagade" atmosferu razgovora.
Nije nikakva tajna da se ljudi koji razgovaraju ne slazu u nekim bitnim ekonomsko i socijalnim pitanjima - primjer ZoR i mnogi drugi zakoni (Zakon o drzavnim sluzbenicima, itd. Ali. Svjesni smo da te nase ideoloske razlike velikim dijelom gube na vaznosti pred pitanjima koja se ticu sprjecavanja nacionalnih stranaka da 2018. godine pretvore BiH u labavu konfederaciju tri mini etnicke drzave i osiguraju izmjene Ustava i zakona koje bi im, de facto, garantovale izborni uspjeh bez obzira na uspjesnost vladanja.
Prema tome, iako sebe (NS) ne dozivljavamo ideoloski kao "ljevicu" (neo lijevi-centar), iako smo u proslosti i kao stranka i pojedinacno i napadani (a i vrijedjani na licnoj osnovi) od strane ljudi koji pripadaju strankama sa kojima sada pregovaramo pokusavamo da na onome sto mozda imamo zajednicko izgradimo osnove za zajednicki nastup na iducim, po meni, krucijalnim, izborima za BiH.
Mi smo odlucni da nas provokacije koje su zaspinovane u slucaju Zenice ne izbace iz takta.
S obzirom na jucerasnje saopstenje koje su potpisali i SDP i DF jasno je da i nasi sugovornici to ne zele.
Na one koji to zele mi nemamo uticaja.(I uzaludno je, po meni, pokusavati steci neki uticaj).

I sad se vracamo opet na pocetak.
Vi, i nakon sto sam vam iznio sve sto se moze reci o Zenici i o pregovorima, mozete opet (i opet i opet) pisati da lazem(o) i da smo u koaliciji sa SDA ili sa SNSD ili da se Seselj uclanio u NS ili tvrditi da postoji neki tajni dogovor, itd...
To je vase pravo.
Kao sto je i moje pravo da svoje vrijeme i energiju trosim na ono sto mislim da je korisno.
(Recimo odgovarati ljudima koji mi pitanja postavljaju na mojoj FB stranici, na ulici i na javnim raspravama i tribinama koje sve cesce organizujemo).

p.k.
Pa zasto si onda otvorio temu, ziv bio?
I ne znam cemu izigravanje zrtve... eto, neduzna i postena NS, a svi je napadaju, osim onih 4% biraca ciji glas je ionako siguran.
Mislim da sam odrastao u trenutku kada sam shvatio dvije stvari:
-nece ti dati svaka treba samo zato sto joj se svidjas
-niko ne ide u politiku da zaradi sevapa
Pricu "svi drugo su krivi, samo mi smo postenu" daleko uvjerljivije interpretiraju demagozi tipa Bakir i Covke. Takvu pricu ne ocekujem od NS, koju sam ipak smatrao principijelnijom od drugih.
Vec sam preskocio tri izbora (dva lokalna i jedan opsti), jer je SDP pokazao da je isti kao SDA minus klerikalizam. Dakle, trazio sam stranku za koju vrijedi glasati. Ali ova prica "jebo ovo, idem ja na Facebook" stvarno nije dostojna ozbiljnog covjeka.
Ako nista drugo, ovdje imas moderaciju, koja moze sprijeciti psovke i uvrede, dok ti na Facebooku svako moze spominjati sve zivo i mrtvo... i tebi je Facebook ozbiljniji medij? Znas sta cu ti reci....

Image
VjecitiStudent

#26383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Hakiz wrote:
VjecitiStudent wrote: Ali kako bi onda Konaković hvalio NS u Banjaluci ...
Ovo je dobro za razmišljanje. Da li je Konaković pohvalio NS jer su zajedno ili ih je pohvalio znajući da će time diskreditovati NS u očima onih koji su misle da je NS alternativa dosadašnjem viđenju i vođenju politike u BIH? Ono, Danajski darovi i slične stvari.

I po treći put, svako će od nas to vidjeti onako kako želi. A šta je istina? NS će reći svoje a nama je vjerovati ili ne. A s obzirom na cinizam u politici, sve je moguće. Ali malo vjerovatno :P
zaključio
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:Nakon što je u prošlom mandatu Kojović bio pun hvale za Nikšića i Konakovića, sada Sabina Čudić hvali kantonalnu ministricu zdravstva, zatvaračicu Opće bolnice, i njene inicijative koje su "dio rješenja".
Ne znači da se neminovno slažemo po svim ključnim pitanjima, ne znači da smo ideološki u istim klupama, niti da nećemo bez zadrške ukazivati na greške jedni drugih, ali je moje dosadašnje iskustvo u kontaktu i radu sa dvije ministrice u Vladi Kantona Sarajevo, Ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Amelom Dautbegović,
te Ministricom zdravstva Zilhom Ademaj, izuzetno pozitivno, kada je u pitanju njihova pristupačnost, dobra volja i energija.
Uvjerena sam da je obaveza konstruktivne i efikasne opzicije, koliko da konstanto i beskompromisno ukazuje na opasne propuste vlasti, toliko i da ukazuje na one ljude i inicijative koji jesu i mogu biti dio rješenja.
https://www.facebook.com/cudic/posts/10102581789430265
Ko i dalje misli da su ovi ublehaši, ova SDA iz drugog koljena "dio rješenja" ...
Ne znam koliko je pristupačna i koliko energije ima, ali dobra volja je evidentna. :lol:

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo o racionalizaciji i reformi

ZILHA ADEMAJ: Sve govori da je spajanje Opće bolnice i Kliničkog centra isplativo i bolje za pacijente
Banksy

#26384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Albin Zuhric wrote:

DF je imao svog kandidata, i u pregovorima SDP-a, DF-a i Nase stranke do danas nije bio postignut dogovor oko izbora rukovodstva vijeca.

Pedja Kojovic wrote:

Dogovora sa SDP-om i DF-om u vezi sa izborom predsjedavajuceg nije ni bilo, niti su njihovi pregovaracki timovi sa kojima se sastajemo u prosjeku svaka dva dana ikada to pitanje postavili na dnevni red.

Izgleda da jedan od vas dvojice ne govori istinu.

Glede Occama i činjenice da su vašu kandidatkinju u Zenici izabrali glasovi SDA, SBB i Snage centra, nasuprot kandidatu DF-a i SDP-a, izgleda da nam se najjednostavnija i naizglednija pretpostavka sama nametnula.
Hakiz

#26385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:Ne radi se ovdje o tome u sta ce neko vjrovati,nego se PK postavi pitanje,on odgovorio onda ovi opet postave isto pitanje i valjda sada očekuju drugačiji odgovor na isto pitanje a kada PK ne odgovori drugi puta na iso pitanje,onda je i to problem,jer "izbjegava neugodne odgovore"
Znaci ljudi očito nemaju pametnija posla do blejiti u monitore i pisati besmislice i iz njima poznatih razloga napadati i pljuvati po svemu i svačemu
Da. Ljudi u stvari ne žele odgovor, oni žele da im se potvrdi šta misle.
Hakiz

#26386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

.
Hakiz

#26387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

.
Banksy

#26388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Džaba brišeš, vidjeli smo pitanje.
Hakiz

#26389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Albin Zuhric wrote:

DF je imao svog kandidata, i u pregovorima SDP-a, DF-a i Nase stranke do danas nije bio postignut dogovor oko izbora rukovodstva vijeca.

Pedja Kojovic wrote:

Dogovora sa SDP-om i DF-om u vezi sa izborom predsjedavajuceg nije ni bilo, niti su njihovi pregovaracki timovi sa kojima se sastajemo u prosjeku svaka dva dana ikada to pitanje postavili na dnevni red.

Izgleda da jedan od vas dvojice ne govori istinu.

Glede Occama i činjenice da su vašu kandidatkinju u Zenici izabrali glasovi SDA, SBB i Snage centra, nasuprot kandidatu DF-a i SDP-a, izgleda da nam se najjednostavnija i naizglednija pretpostavka sama nametnula.
Ne vidim kontradikciju u ovim izjavama. Obojica kažu da dogovora nije bilo. PK kaže da to pitanje SDP i DF nisu ni pokrenuli. AZ to ne kaže, ali ne vidim da se iz njegovog odgovora može čitati da je o tome razgovarano. U, stvari, kako nije eksplicitno rekao da razgovora nije bilo, možda neko to želi da tumači tako da ako nije rečeno da ga nije bilo onda to znači da ga je sigurno bilo. A kako će ko tumačiti, to je stvar izbora.

Ali, na kraju, obojica kažu isto, a to je da dogovora sa SDP i DF o predsjedavajućem vijeća nije bilo.
Hakiz

#26390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:Džaba brišeš, vidjeli smo pitanje.
Pogrešno sam pročitao njihove izjave. U prvi mah sam pomislio da su kontradiktorni, kao što si ti vjerovatno željela pokazati. I napisao post na osnovu toga. Nakon što sam vidio da sam pogrešno pročitao izbrisao sam post i napisao drugi. Nadam se da nije problem?
Novak20

#26391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Hakiz wrote:
zippoo87 wrote:Ne radi se ovdje o tome u sta ce neko vjrovati,nego se PK postavi pitanje,on odgovorio onda ovi opet postave isto pitanje i valjda sada očekuju drugačiji odgovor na isto pitanje a kada PK ne odgovori drugi puta na iso pitanje,onda je i to problem,jer "izbjegava neugodne odgovore"
Da. Ljudi u stvari ne žele odgovor, oni žele da im se potvrdi šta misle.
:thumbup:

Zajedničko saopštenje SDP, DF, Naša stranka

Lijevi blok se nije raspao, spriječit ćemo da SDA imenuje gradonačelnika Sarajeva

Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.
mario001

#26392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Zajedničko saopštenje SDP, DF, Naša stranka
Lijevi blok se nije raspao, spriječit ćemo da SDA imenuje gradonačelnika Sarajeva

Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.
Na sta se politika svela, umjesto da njih sprjecavate bolje je bilo da imate kandidata i da imenujete sami gradonacelnika, ako brojevi to dozvoljavaju, ako ne dozvoljavaju tek onda nije jasno kako cete ih zaustaviti..cirkus pravi
JThomas

#26393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

e čuj "njih"...

nema razloga za strah ni krokodilske suze, opozicija je po mjeri vlasti.
Prpa.ba

#26394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Mi i nemamo opoziciju, samo interesne grupe koje trenutno nisu u koaliciji sa SDA, a koaliciji se nadaju... :mrgreen:
seln

#26395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

JThomas wrote:e čuj "njih"...

Svi protiv SDA, a svi jedva cekaju da ih SDA izabere kao partnera za analni sex.
dustaban

#26396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dustaban »

Jebo ti i nas i ovu drzavu gdje je osnovno pravilo - mi smo pali ali cemo drugima saplitati noge!
GeeTnT

#26397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

seln wrote:
JThomas wrote:e čuj "njih"...

Svi protiv SDA, a svi jedva cekaju da ih SDA izabere kao partnera za analni sex.
..k'o sumnjo?

Ostace Pedjine istine dvije, prva da niceg bilo nije, druga da se NS prodala, kao nikad prije...dalje nek ridjobrki sklepa i eto nam novogodisnje himne...
Novak20

#26398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote:Mi i nemamo opoziciju, samo interesne grupe koje trenutno nisu u koaliciji sa SDA, a koaliciji se nadaju... :mrgreen:
Imamo mi "opoziciju" samo što nije toliko glasna da probudi gluhe, slijepe i nijeme. Izbori završeni, ovce i golubovi glasali kako su glasali ili nisu glasali nikako, vlast ostala manje-više ista. Šta se može.

Zlobnici su uvijek budni, nisu ni gluhi ni slijepi a poprilično su glasni, samo su na kontra strani ili su sami sebi dovoljni. Najveća kazna im i jeste ignorisanje.

Ako je Lagumdžija i zvanično prodao SDP interesu nacionalnih stranaka i spašavanja SDA, Peđa svoju stranku nije prodao pa stvarno ne razumijem čemu sva ova histerična halabuka. Svaka stranka pa i ove poput SDA ima svoje postizborne preletače. To više govori o našim ljudima-političarima nego strankama. SDA je trenutno u poziciji da takve preletače kupuje našim parama i državnom imovinom koju oni smatraju babovinom a P.K. nije i neće sve i da može. I u pravu je mada ne bi bio problem "kupiti" par SDA/SBB-ovaca. Vole pare što jest-jest.

Ne vidim razloga da se NS nada koaliciji sa SDA. U stvari, ispravno bi bilo reći, koaliciji sa SDA, SBB, HDZ i indirektno sa SNSD.

P.K.u kojem postu iznad predviđa, vjerovatno ne bez povoda ili informacije, da će nakon izbora 2018 nacionalne stranke pokrenuti procese za pretvaranje BiH u labavu konfederaciju tri etničke države. Možda je to najavljeno lagano razdruživanje i dobro radi prekida ove rahat patnje ali nije dobro što će se BiH kad-tad i zvanično raspasti. Iskreno vjerujem da NS ili bilo koja druga stranka građanske orjentacije nema interesa da u tom procesu učestvuje.

Pravo i jeste da nacionalne stranke i njihove skutonoše dovrše započeto bez da zvono bude na nekom drugom ili trećem.
cvrčak_na_hedonizmu

#26399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Novak20 wrote:
Prpa.ba wrote:Mi i nemamo opoziciju, samo interesne grupe koje trenutno nisu u koaliciji sa SDA, a koaliciji se nadaju... :mrgreen:
Imamo mi "opoziciju" samo što nije toliko glasna da probudi gluhe, slijepe i nijeme. Izbori završeni, ovce i golubovi glasali kako su glasali ili nisu glasali nikako, vlast ostala manje-više ista. Šta se može.

Zlobnici su uvijek budni, nisu ni gluhi ni slijepi a poprilično su glasni, samo su na kontra strani ili su sami sebi dovoljni. Najveća kazna im i jeste ignorisanje.

Ako je Lagumdžija i zvanično prodao SDP interesu nacionalnih stranaka i spašavanja SDA, Peđa svoju stranku nije prodao pa stvarno ne razumijem čemu sva ova histerična halabuka. Svaka stranka pa i ove poput SDA ima svoje postizborne preletače. To više govori o našim ljudima-političarima nego strankama. SDA je trenutno u poziciji da takve preletače kupuje našim parama i državnom imovinom koju oni smatraju babovinom a P.K. nije i neće sve i da može. I u pravu je mada ne bi bio problem "kupiti" par SDA/SBB-ovaca. Vole pare što jest-jest.

Ne vidim razloga da se NS nada koaliciji sa SDA. U stvari, ispravno bi bilo reći, koaliciji sa SDA, SBB, HDZ i indirektno sa SNSD.

P.K.u kojem postu iznad predviđa, vjerovatno ne bez povoda ili informacije, da će nakon izbora 2018 nacionalne stranke pokrenuti procese za pretvaranje BiH u labavu konfederaciju tri etničke države. Možda je to najavljeno lagano razdruživanje i dobro radi prekida ove rahat patnje ali nije dobro što će se BiH kad-tad i zvanično raspasti. Iskreno vjerujem da NS ili bilo koja druga stranka građanske orjentacije nema interesa da u tom procesu učestvuje.

Pravo i jeste da nacionalne stranke i njihove skutonoše dovrše započeto bez da zvono bude na nekom drugom ili trećem.
Valja plate zaraditi i da NS ne bi slučajno došao do 10%

Ko da se Krpe i Zakrpe od trollova pitaju nešto. Forum aka 0 uticaj :D
Banksy

#26400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Novak20 wrote:
P.K.u kojem postu iznad predviđa, vjerovatno ne bez povoda ili informacije, da će nakon izbora 2018 nacionalne stranke pokrenuti procese za pretvaranje BiH u labavu konfederaciju tri etničke države.

Možda je to najavljeno lagano razdruživanje i dobro radi prekida ove rahat patnje ali nije dobro što će se BiH kad-tad i zvanično raspasti.
Zanimljivo razmišljanje...
Locked