Tomahawk11 wrote:Pa nema im se šta prigovoriti za one kvale za SP. Da nisu izlazili iz kafane, ono je bilo skoro pa perfektno. Imali smo remi i poraz, ostalo sve pobjede, dali 30 golova. Teško da može bolje.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mO k3
#26376 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- Logovan
#26377 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nema im se šta prigovoriti za one kvale za SP. Da nisu izlazili iz kafane, ono je bilo skoro pa perfektno. Imali smo remi i poraz, ostalo sve pobjede, dali 30 golova. Teško da može bolje.jaka grupa bila nema sta
- mO k3
#26378 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa imali smo samo L-uzerske reprezentacije ... jebiga kada procitam imena u reprezentaciji ocekujem vise , ne zamjeri do mene je ...Logovan wrote:mO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nema im se šta prigovoriti za one kvale za SP. Da nisu izlazili iz kafane, ono je bilo skoro pa perfektno. Imali smo remi i poraz, ostalo sve pobjede, dali 30 golova. Teško da može bolje.jaka grupa bila nema sta
![]()
Pa kakve to veze ima, to je potpuno druga stvar.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26379 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tebi svaka dlaka smetamO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nema im se šta prigovoriti za one kvale za SP. Da nisu izlazili iz kafane, ono je bilo skoro pa perfektno. Imali smo remi i poraz, ostalo sve pobjede, dali 30 golova. Teško da može bolje.jaka grupa bila nema sta
- mO k3
#26380 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tomahawk11 wrote:Tebi svaka dlaka smetamO k3 wrote:Tomahawk11 wrote:Pa nema im se šta prigovoriti za one kvale za SP. Da nisu izlazili iz kafane, ono je bilo skoro pa perfektno. Imali smo remi i poraz, ostalo sve pobjede, dali 30 golova. Teško da može bolje.jaka grupa bila nema sta
- Logovan
#26381 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovo oko čega se raspravlja i jačine grupe i to koliko si ti očekivao ne idu u istu rečenicu.mO k3 wrote: Pa imali smo samo L-uzerske reprezentacije ... jebiga kada procitam imena u reprezentaciji ocekujem vise , ne zamjeri do mene je ...
- spree
#26382 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Uvijek on ispadne najgori, a covjek bez dlake na jeziku, iako je ovo sad nenamjerno. Ja se sjećam da je jedini on uputio kritiku, ito smislenu, ali zaboravio sam koja je utakmica bila. Ma koliko bizarno zvučalo ipak on misli o reprezentaciji i mozda bi ovo trebalo iskoristiti pa ga pozvati, ili barem popricati s njim.izvrsni direktor wrote:Na kraju ce od sve ispasti da je lulic najgori sto jw ukazao na nesto sto ne valjajbt zivot kakvi cudni ljudi
Sto se tice grupe itekako je bitno kakva je grupa, ali one kvalifikacije smo igrali ludjacki. Sa onakvom igrom bi se skoro uvijek kvalifikovali. A pape uvrijedjena mlada, a i cini mi se kao da mu fali paznje. Frajeru odredjivali igraci koga da povede, a kao disciplina vladala, pihh.
- Altsa
#26383 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nista Lulic nije slagao. pa uvijek po FB kruze slike sa rostiljanja i derneka u toku priprema. Posebno je to slucaj kada su u Sarajevu pripreme.spree wrote:Uvijek on ispadne najgori, a covjek bez dlake na jeziku, iako je ovo sad nenamjerno. Ja se sjećam da je jedini on uputio kritiku, ito smislenu, ali zaboravio sam koja je utakmica bila. Ma koliko bizarno zvučalo ipak on misli o reprezentaciji i mozda bi ovo trebalo iskoristiti pa ga pozvati, ili barem popricati s njim.izvrsni direktor wrote:Na kraju ce od sve ispasti da je lulic najgori sto jw ukazao na nesto sto ne valjajbt zivot kakvi cudni ljudi
Sto se tice grupe itekako je bitno kakva je grupa, ali one kvalifikacije smo igrali ludjacki. Sa onakvom igrom bi se skoro uvijek kvalifikovali. A pape uvrijedjena mlada, a i cini mi se kao da mu fali paznje. Frajeru odredjivali igraci koga da povede, a kao disciplina vladala, pihh.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26384 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije samo Pape, eno i Meša se oglasio. I on kaže sve ozbiljno bilo kod njega.
- AmiĐa_Idriz
#26385 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa jes ozbiljno, samo jedna gajba piva ništa više.
A to laka nelaka grupa, nama je svaka teška, nismo mi Francuska jbg.
A to laka nelaka grupa, nama je svaka teška, nismo mi Francuska jbg.
- Point.
#26386 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Naravno da su se dva bivša selektora javila, likovi kojima je vrh druga francuska liga par mjeseci ili turski quracspor. Šta oni ba znaju o ozbiljnosti i pravom profesionalizmu.
- luckylaka
#26387 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kratko ti je pamcenje,jednom je vrh S.P ali eto to se brzo zaboravi.Inace i ostali su nam selektori vodili sve europske velikane.Point. wrote:Naravno da su se dva bivša selektora javila, likovi kojima je vrh druga francuska liga par mjeseci ili turski quracspor. Šta oni ba znaju o ozbiljnosti i pravom profesionalizmu.
-
Crvena Tifoza
#26388 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tomahawk11 wrote:Nije samo Pape, eno i Meša se oglasio. I on kaže sve ozbiljno bilo kod njega.
Hoće sebe da operu. Evo recimo kad si vidio slike igrača neke strane reprezentacija sa navijačima iz hotelskih soba ili hotela prije neke utakmice? Kod nas je to normalna pojava. Derneci, čuda.
Evo recimo, noć prije utakmice sa Nigerijom u Cuiabi, iznijeli smo iz kluba doktora repke Karabega koliko se lik šlagiarao. Nema sumnje da ni igrači nisu bili u nešto boljem stanju.
Kad bi se nešto ovako moglo desiti sa članovima Njemačke, Švedske ili neke slične repke? Nikad.
Isto tako onaj trening centar u Zenici zjapi prazan jer je daleko od svega. Daleko smo mi još od neke ozbiljnije reprezentacije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26389 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Maloprije mi iskočiCrvena Tifoza wrote:Tomahawk11 wrote:Nije samo Pape, eno i Meša se oglasio. I on kaže sve ozbiljno bilo kod njega.
Hoće sebe da operu. Evo recimo kad si vidio slike igrača neke strane reprezentacija sa navijačima iz hotelskih soba ili hotela prije neke utakmice? Kod nas je to normalna pojava. Derneci, čuda.![]()
Evo recimo, noć prije utakmice sa Nigerijom u Cuiabi, iznijeli smo iz kluba doktora repke Karabega koliko se lik šlagiarao. Nema sumnje da ni igrači nisu bili u nešto boljem stanju.
Kad bi se nešto ovako moglo desiti sa članovima Njemačke, Švedske ili neke slične repke? Nikad.
Isto tako onaj trening centar u Zenici zjapi prazan jer je daleko od svega. Daleko smo mi još od neke ozbiljnije reprezentacije.

- mO k3
#26390 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ima tu prica puno , kada bih poceo da pisem niko bi me bi vjerovao jer vecina ovdje zna kako sam kritican prema reprezentciji radi discipline koje nisu imali , sada neznam ne idem vise na tekme kada igraju pogledam samo koji im je rezultat i to je toCrvena Tifoza wrote:Tomahawk11 wrote:Nije samo Pape, eno i Meša se oglasio. I on kaže sve ozbiljno bilo kod njega.
Hoće sebe da operu. Evo recimo kad si vidio slike igrača neke strane reprezentacija sa navijačima iz hotelskih soba ili hotela prije neke utakmice? Kod nas je to normalna pojava. Derneci, čuda.![]()
- Logovan
#26391 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Baš sam i ja htio to postaviti.
Malo Prava priča, malo ovo, malo ono.
Malo Prava priča, malo ovo, malo ono.
-
palermo
#26392 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U svakoj ljudskoj oblasti djelovanja jedina prava potvrda profesionalizma je izvedba samoga posla (u ovom slučaju igra na terenu). Bez pokrića u izvedbi, profesionalizam postaje samo puka fraza, ili čak u nekim slučajevima mimkrija nekvaliteta i nesposbnosti. Ergo, naši najveći profesionalci su bili i ostali Edin Džeko, Sergej Barbarez, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević, i svakako i Senad Lulić koji je po mom mišljenju uvijek bio od strane navijača neopravdano potcijenjen (možda sma nekog i zaboravio).
Ono o čemu se može možda pričati je organizaciona kultura koju teorija definira kao skup vjerovanja, sistema vrijednosti, pretpostavki, normi ponašanja koje su usvoje do strane određene grupe i u prkasi se primjenjuju. Moguće je da određeni igrači koji su potekli iz drugačije organizacijske kulture (recimo Begović) ili su prihvatili drugi tip organizacijske kulture se mogu osjećati nelagodno unutar grupe ( u ovom slučaju repreznetacije) koja ima drugačiji sistem ponašanja i durgačije norme. Ali to su problemi sa kojima se suočavaju sve reprezentacije i moraju ih rješavati. Ali svoditi sve ovo na pojedinca i njegvo profesionalizam je netačno
Ono o čemu se može možda pričati je organizaciona kultura koju teorija definira kao skup vjerovanja, sistema vrijednosti, pretpostavki, normi ponašanja koje su usvoje do strane određene grupe i u prkasi se primjenjuju. Moguće je da određeni igrači koji su potekli iz drugačije organizacijske kulture (recimo Begović) ili su prihvatili drugi tip organizacijske kulture se mogu osjećati nelagodno unutar grupe ( u ovom slučaju repreznetacije) koja ima drugačiji sistem ponašanja i durgačije norme. Ali to su problemi sa kojima se suočavaju sve reprezentacije i moraju ih rješavati. Ali svoditi sve ovo na pojedinca i njegvo profesionalizam je netačno
- Point.
#26393 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I poslije svjetskog stručnjak nema posla. Samo još čekam Ćiru da se i on javi a kod njega je bio možda najveći cirkus.luckylaka wrote:Kratko ti je pamcenje,jednom je vrh S.P ali eto to se brzo zaboravi.Inace i ostali su nam selektori vodili sve europske velikane.Point. wrote:Naravno da su se dva bivša selektora javila, likovi kojima je vrh druga francuska liga par mjeseci ili turski quracspor. Šta oni ba znaju o ozbiljnosti i pravom profesionalizmu.
- Romanista 101%
#26394 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovaj cirkus oko reprezentacije se prenosi sa koljena na koljeno. 1998 god. pred utakmicu u Viljnusu protiv Litvanije, nasi igraci na celu sa Baljicem i Varesanovicem noc proveli sa mladim Litvankama. Ko je kaznjen? Trener. Nisu igraci. Jeli do sad i jedan nas igrac kaznjen zbog nediscipline? Ja se nesto ne sjecam. Ali zato treneri se mjenjaju kao na traci. Kada se to ne kazni na pocetku, kasnije ne mozes nista napraviti. Igraci vide kako se ponasaju nase najvece zvijezde i onda se zapitaju sto ne bi i ja? Kad moze kapiten da radi sta hoce, sto ne bi mogao i ja. I tako to ide iz generacije u generaciju.
- luckylaka
#26395 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kome se ne svidja ovakva reprezentacija,sa ovakvim igracima,njihovim ispadima(a to se dogadja u svim reprezentacijama sirom svijeta) neka brate trazi neku drugu bolju,kvalitetniju,profesionalniju.Meni od ove nema bolje.
Cudno navijacima sto igraci idu na rostilj i muziku.Kad ih pljujete nadjite bar valjane razloge
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#26396 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
palermo wrote:U svakoj ljudskoj oblasti djelovanja jedina prava potvrda profesionalizma je izvedba samoga posla (u ovom slučaju igra na terenu). Bez pokrića u izvedbi, profesionalizam postaje samo puka fraza, ili čak u nekim slučajevima mimkrija nekvaliteta i nesposbnosti. Ergo, naši najveći profesionalci su bili i ostali Edin Džeko, Sergej Barbarez, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević, i svakako i Senad Lulić koji je po mom mišljenju uvijek bio od strane navijača neopravdano potcijenjen (možda sma nekog i zaboravio).
najveci profesionalci u cemu? Ovdje pricamo o disciplini i odnosu prema poslu.
-
palermo
#26397 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
pa naravno, svoj posao je vrhunski obavljaoizvrsni direktor wrote:cuj spahic najveci profesionalac
![]()
najveci profesionalci u cemu? Ovdje pricamo o disciplini i odnosu prema poslu.
- luckylaka
#26398 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Slabo se Boga mi snalazis na ovoj temiPoint. wrote:I poslije svjetskog stručnjak nema posla. Samo još čekam Ćiru da se i on javi a kod njega je bio možda najveći cirkus.luckylaka wrote:Kratko ti je pamcenje,jednom je vrh S.P ali eto to se brzo zaboravi.Inace i ostali su nam selektori vodili sve europske velikane.Point. wrote:Naravno da su se dva bivša selektora javila, likovi kojima je vrh druga francuska liga par mjeseci ili turski quracspor. Šta oni ba znaju o ozbiljnosti i pravom profesionalizmu.
- Point.
#26399 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Eh kad ti kažeš mora da je takoluckylaka wrote: Slabo se Boga mi snalazis na ovoj temi
A upravo zbog ovakvog načina razmišljanja i jest nam ovako. Ko biva oni ginu za ovu reprezentaciju pa mogu da rade šta hoće. I još se pita šta ako idu na roštilje i kafane. I kako onda objasniti da okupljanje reprezentacije nije odmor, nisu kafane, pjevaljke, kurve, cuga, roštilji, pokloni, obilazak rodbine po BiH, buhtle i šampite nego ozbiljan fudbal i način da usrećiš narod y državi. Ako im je do odmora neka se oproste od reprezentacije i uživaju.luckylaka wrote:Kome se ne svidja ovakva reprezentacija,sa ovakvim igracima,njihovim ispadima(a to se dogadja u svim reprezentacijama sirom svijeta) neka brate trazi neku drugu bolju,kvalitetniju,profesionalniju.Meni od ove nema bolje.Cudno navijacima sto igraci idu na rostilj i muziku.Kad ih pljujete nadjite bar valjane razloge
-
palermo
#26400 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mada mi je nejasno što si se ti toliko uzbudio oko ove teme (nije zar samo zbog toga što je Lulić Laziale, pa se osjećaš ugroženim) ipak da te upitam, ko je najveći profesionalac u našoj ekipi, a ko najmanji ?Point. wrote:
A upravo zbog ovakvog načina razmišljanja i jest nam ovako. Ko biva oni ginu za ovu reprezentaciju pa mogu da rade šta hoće. I još se pita šta ako idu na roštilje i kafane. I kako onda objasniti da okupljanje reprezentacije nije odmor, nisu kafane, pjevaljke, kurve, cuga, roštilji, pokloni, obilazak rodbine po BiH, buhtle i šampite nego ozbiljan fudbal i način da usrećiš narod y državi. Ako im je do odmora neka se oproste od reprezentacije i uživaju.