Na GP Aržano ispred mene mercedes sa splitskim tablicama, rove mu po autu i gepeku a ja kontam šta će tek meni uraditi kad svog državljanina ovako tretiraju.
Na kraju me samo upitaše imam li šta prijaviti, reko ništa.
Sretan put.
Na GP Aržano ispred mene mercedes sa splitskim tablicama, rove mu po autu i gepeku a ja kontam šta će tek meni uraditi kad svog državljanina ovako tretiraju.
splasnule su i simpatije bh hravata prema hrvatskojkorisnicki wrote: ↑18/09/2024 23:08 Splasnule su simpatije hrvata iz RH koje su nekada postojale prema Bošnjacima. Nažalost nisu mogle ostati neprimjećeni izljevi mržnje nekih iz BiH prema hrvatima. No nije to tema a mogla bi se otvoriti posebna tema o tome.
Na Ivanici ili na Brgatu?Dzinna wrote: ↑19/09/2024 10:12Pričao mi nedavno jedan Slavonac putovao je iz Slavonskoga broda preko BiH do Dubrovnika
Nije se dobro proveo na Ivanici, pretresli ga cijelog
Nigdje ne piše da treba ,,savijati glavu i podvijati rep", nego da nauči ćutati, a to nije isto.HelaS wrote: ↑18/09/2024 10:50Zašto "savijati glavu i podvijati rep" u današnje vrijeme eksplicitne demokratije i ljudskih prava¤ jelena ¤ wrote: ↑18/09/2024 10:31 Ima i ona:
čovjeku su potrebne dvije godine da nauči govoriti, a pedeset godina da nauči ćutati.
![]()
Trifunovićevim izjavama o crnim košuljama, navodno, povrijeđeni su osjećaji Hrvata i države im. Pita li se ko, nisu li njegovim izjavama osjećaji nekih drugih Hrvata obradovaniJe li neko pitao "Perkovićevce"?
Ako hrvatska vlast ne želi epitet "crnih košulja", zašto smeće ne čisti najprije u svom dvorištu![]()
SINIŠA Hajdaš Dončić novi je predsjednik SDP-a,
pokazali su rezultati drugog kruga unutarstranačkih izbora koji su održani u subotu u toj stranci.
Dončić je sa 4447 glasova (56.46 posto) pobijedio gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića koji je dobio 3430 (43.54) glasova,
službeni su rezultati izbora.
U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u izišlo je nešto manje od 40 posto birača,
a izlaznost je slična onoj prošle subote kada se glasovalo u prvom krugu.

Pa to je evropaska regulativa i BiH to isto ceka.korisnicki wrote: ↑23/09/2024 16:54 https://www.index.hr/vijesti/clanak/ogr ... sti_prva_d
Prema sitneži RH svirepija je i nemilosrdnija od BiH.
Već postoje brojni porezi na nekretninu sa drugačijim imenom: komunalna naknada, vodna naknada (u biti porez za ništa t.j. nikakvu uslugu nedobijaš za isti), porez na kuće za odmor t.j. ukoliko posjeduješ bilo kakvu drugu nekretninu, TV pretplata (nebitno imaš li TV ili ne), itd itd. Pljačkaška država prema sopstvenim građanima.Europsko g.... u celofanu.
Ma to su floskule za marvu sitnog zuba. Istraži malo pa ćeš vidjeti da svaka članica ponaosob regulira takve namete. Neki ih imaju, neki nemaju, svugdje je to riješeno na drugačiji način.elcaliente wrote: ↑23/09/2024 17:22Pa to je evropaska regulativa i BiH to isto ceka.korisnicki wrote: ↑23/09/2024 16:54 https://www.index.hr/vijesti/clanak/ogr ... sti_prva_d
Prema sitneži RH svirepija je i nemilosrdnija od BiH.
Već postoje brojni porezi na nekretninu sa drugačijim imenom: komunalna naknada, vodna naknada (u biti porez za ništa t.j. nikakvu uslugu nedobijaš za isti), porez na kuće za odmor t.j. ukoliko posjeduješ bilo kakvu drugu nekretninu, TV pretplata (nebitno imaš li TV ili ne), itd itd. Pljačkaška država prema sopstvenim građanima.Europsko g.... u celofanu.
Nije to samo da je Hrvatska uvela.
Neka junoša iz granične štenare izvrne iz gaća Švabu (originalnog) ili ne dao mu Bog Britanca, taj bi iste sekunde nazvao konzulat i žalio se. Nakon toga bi taj isti junoša do peMzije, pardon, mirovine brojao gajete po Komiži ili ćumurao u zabiti Gorskog Kotara.
ja svojim očima gledao kako istresaju britance na gp ljetos kad sam se vraćao iz hrDzinna wrote: ↑23/09/2024 22:23Ali realno, koliko Britanac prelazi kopneni granični prijelaz?Domaci izdajnik wrote: ↑23/09/2024 18:39Neka junoša iz granične štenare izvrne iz gaća Švabu (originalnog) ili ne dao mu Bog Britanca, taj bi iste sekunde nazvao konzulat i žalio se. Nakon toga bi taj isti junoša do peMzije, pardon, mirovine brojao gajete po Komiži ili ćumurao u zabiti Gorskog Kotara.
Zna se da se na gazdu ne smije režati![]()
A Nijemci, pa oni ne prolaze GP kad je schengen
Možda su bili razvaljeni ko stoke (baš čudno za njihjao_situacije wrote: ↑23/09/2024 22:29 ja svojim očima gledao kako istresaju britance na gp ljetos kad sam se vraćao iz hr
sve istresli iz auta i još uđoše u kućicu
odmah nakon toga špance uvedoše u kućicu sve to u roku od recimo desetak minuta
i to pazi sad hrvati na izlasku iz hrvatske
Zato sto moze da ti trazi dokaz smjestaja i potrebna finansijska sredstva za svaki dan boravka. I ako nema - moze ti zabraniti prelazak granice.Domaci izdajnik wrote: ↑28/09/2024 14:53 kaže koliko ostaješ, reko dok mi ne dosadi Šta te kara boli koliko ostajem kad ne idem u tvoju državu i kada mogu 90 dana da boravim u EU
Pa logično je da te pita kad si na granici njegove države u kojoj ćeš da boraviš
Ti si ko upaljen hemoroid matere mi! Uporan i naporan
Prijavi moderatoru ako krsim pravila.Domaci izdajnik wrote: ↑02/10/2024 12:39 Ti si ko upaljen hemoroid matere mi! Uporan i naporan Neka se poigra sa gazdama ako smije