Dešavanja u Srbiji

Hlapoje

#26376 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

Creasy wrote:Šta je Tole uradio osim što je napravio onaj fudbalski kamp u Pazovi i srozao srpski fudbal na nivo reprezentacija iz petog šešira? Pod ostalima smo bar išli na SP gotovo redovno...
:lol:
Kad to?
Ne znam od kada ti pratiš fudbal, ali ja ga pratim dovoljno da znam da čak ni bivša Jugoslavija nije išla na redovno na SP i EP.

Nije na Toletu da odvede diektno reprezentaciju na neko prvenstvo. Njegovo je da obezbedi najbolje uslove stručnom štabu i reprezentativcima. A imaju najbolje uslove. Nema baš svako takav fudbalski centar.
Plus, renovirao je fudbalske stadione širom Srbije, postavlja reflektore i ne gledamo više baš livade i pašnjake u Jelen Super Ligi.
Tole je ispunio sve što je narod poželeo.
Jel narod hteo godinama Antića, a niko nije uspeo da ga privoli na klupu reprezentacije. Tole ga je doveo.
Posle ga je i oterao, kad je Antić postao Radomir.
area51

#26377 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Hlapoje wrote:
Creasy wrote:Šta je Tole uradio osim što je napravio onaj fudbalski kamp u Pazovi i srozao srpski fudbal na nivo reprezentacija iz petog šešira? Pod ostalima smo bar išli na SP gotovo redovno...
Kad to?
Ne znam od kada ti pratiš fudbal, ali ja ga pratim dovoljno da znam da čak ni bivša Jugoslavija nije išla na redovno na SP i EP.

Nije na Toletu da odvede diektno reprezentaciju na neko prvenstvo. Njegovo je da obezbedi najbolje uslove stručnom štabu i reprezentativcima. A imaju najbolje uslove. Nema baš svako takav fudbalski centar.
Plus, renovirao je fudbalske stadione širom Srbije, postavlja reflektore i ne gledamo više baš livade i pašnjake u Jelen Super Ligi.
Jel narod hteo godinama Antića, a niko nije uspeo da ga privoli na klupu reprezentacije. Tole ga je doveo.
Toletovo je i da otjera Antića i dovede onu budalu Mihajlovića :D
Creasy

#26378 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hlapoje wrote:
Kad to?

Ja ne znam otkad ti pratiš, ali koliko se ja sjećam išli smo na SP 1998, 2006. i 2010. godine. Znači od 4 zadnja, Jugoslavija odnosno Srbija je propustila samo jedno SP.
area51

#26379 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Creasy wrote:
Hlapoje wrote:
Kad to?

Ja ne znam otkad ti pratiš, ali koliko se ja sjećam išli smo na SP 1998, 2006. i 2010. godine. Znači od 4 zadnja, Jugoslavija odnosno Srbija je propustila samo jedno SP.
Što ne pričaš o "uspjesima" na istim a i o evropskim prvenstvima ?
Creasy

#26380 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

1998. izuzetan uspjeh, 1/8 finala, ispali od Holandije golom u zadnjem minutu.

2006. bili u grupi smrti sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače, loše skroz...

2010. pobijedili Njemačku koja je poslije sve pomela do finala, ali izgubili nesrećno od Australije koja je dala 2 gola iz 1 šuta na gol. :D

A to svakako nema veze, jer bolje je igrati na SP i sve izgubiti, nego ne plasirati se nikako.
radostan dan

#26381 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Image
Hlapoje

#26382 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

Creasy wrote:

A to SP 2010 je bilo u Toletovom mandatu. U proseku, ja od kada pratim fudbal, reprezentacija je isla na svako drugo SP. A secam se SP 1982. Tako da je i ovaj Toletov mandat u nekim realnim granicama, kad su rezultati u pitanju, a ponavljam nije na presjedniku da igra fudbal i vodi nas direktno na SP i EP. Ono sto je Toletov posao, on radi perfektno.
flexibila

#26383 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by flexibila »

radostan dan wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hlapoje

#26384 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hlapoje »

area51 wrote: Toletovo je i da otjera Antića i dovede onu budalu Mihajlovića :D
Radomira je trebalo oterati jer je pokazao svoj pravi karakter. Uostalom, doziveo je neuspeh na SP. A sto Mihajlovica tice, mogu se komotno proveriti neke ankete od pre dve-tri godine i uvideti da je Mihajlivic bio ubedljivo prvi kandidat celokupne srpske javnosti. Samo sto pamcenje nekima kratko. Tole je jebeni ispunjavac zelja. I sad je doveo Drulovica kao sto su mnogi trazili, izmedju ostalih i ja.

Tole ima samo jednu manu ni kriv ni duzan. Za njegovog mandata, Zvezda nikako da uzme titulu. Ljudi su sujeverni kad ih maler dugo tera, pa nije cudo sto paranoicni prosecni zvezdas, misli da je uklanjanje Toleta kljucno za povratak titule.
radostan dan

#26385 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

znaš kako je govorio čerčil?
to što sam obolio od paranoje ne znači da mi stvarno niko ne radi o glavi...
Bodkin

#26386 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
radostan dan

#26387 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

jošte jedna žrtva proteklih izbora u srbiji...nakon dinkića u okviru urs-a, ostavku na mjesto predsjednika dss dao vojislav koštunica.

čedo zmaju... :mrgreen:
Ras Al Ghul

#26388 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:jošte jedna žrtva proteklih izbora u srbiji...nakon dinkića u okviru urs-a, ostavku na mjesto predsjednika dss dao vojislav koštunica.

čedo zmaju... :mrgreen:
Čedo pomjera granice, Čedo Srbine!!! :D
valensija

#26389 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by valensija »

15 godina od NATO bombardovanja

IZVOR: B92, TANJUG

Beograd -- Pre 15 godina snage NATO-a su počele bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Image

Odluka o vazdušnim udarima na Srbiju, odnosno na SRJ, doneta je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan.

Naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO-a Havijer Solana.

Klark je kasnije u knjizi "Moderno ratovanje" napisao da je planiranje vazdušne operacije snaga NATO-a protiv SRJ "sredinom juna 1998. već uveliko bilo u toku" i da je završeno krajem avgusta te godine.

SRJ je napadnuta kao krivac za humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji i za neuspeh pregovora u Rambujeu i Parizu o budućem statusu njene pokrajine.

Nakon što je odluku o neprihvatanju stranih trupa potvrdila Skupština Srbije, koja je predložila da snage Ujedinjenih nacija nadgledaju mirovno rešenje sukoba na Kosovu, NATO je 24. marta 1999. u 19.45 časova započeo vazdušne udare krstarećim raketama i avijacijom, na više područja Srbije i Crne Gore.

Devetnaest zemalja Alijanse počelo je bombardovanje sa brodova u Jadranu, iz četiri vazduhoplovne baze u Italiji, podržane strateškim operaterima koji su poleteli iz baza u zapadnoj Evropi.

Najpre su gađani protivvazdušušna odbrana i drugi objekti Vojske Jugoslavije, i to u Prištini, Batajnici, Rakovici (Straževica), Mladenovcu...

Prema proceni Vlade Srbije u bombardovanju je poginulo najmanje 2.500 ljudi (prema pojedinim izvorima ukupan broj poginulih bio je gotovo 4.000), a ranjeno je i povređeno više od 12.500 osoba.

Nedavno objavljeni zvanični podaci Ministarstva odbrane Srbije govore o 1.008 ubijenih vojnika i policajaca, a prema neslužbenim podacima, teže i lakše je ranjeno oko 6.000 civila, među njima 2.700 dece.

Ukupna materijalna šteta procenjena je tada na 100 milijardi dolara.

Ruska agencija APN objavila je da je NATO izgubio više od 400 vojnika i preko 60 letelica, dok je američki predsednik Bil Klinton naveo u govoru 10. juna 1999. da NATO nije pretrpeo "nikakve žrtve".

U Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu čuvaju se ostaci srušenih aviona F-117, F-16, bespilotnih letelica, krstarećih projektila.

Image

Gotovo da nema grada u Srbiji koji se tokom 11 nedelja napada bar nekoliko puta nije našao na meti.

U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga.

Oštećeno je i 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 mostova razoreno.

Tokom agresije izvršeno je 2.300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje, a 1.150 borbenih aviona lansiralo je blizu 420.000 projektila ukupne mase 22.000 tona.

NATO je lansirao 1.300 krstarećih raketa, izručio 37.000 "kasetnih bombi", od kojih je poginulo oko 200 osoba, a ranjeno je više stotina njih, i upotrebio zabranjenu municiju sa osiromašenim uranijumom.

Uništena je trećina elektroenergetskog kapaciteta zemlje, bombardovane su dve rafinerije u Pančevu i Novom Sadu, a snage NATO-a su prvi put upotrebile i takozvane grafitne bombe za onesposobljavanje elektroenergetskog sistema.

Posle više diplomatskih pritisaka, bombardovanje je okončano potpisivanjem Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu 9. juna 1999, da bi tri dana potom počelo povlačenje snaga SRJ sa Kosova i Metohije.

Pošto je generalni sekretar NATO-a 10. juna 1999. izdao naredbu o prekidu bombardovanja, poslednji projektili pali su na području sela Kololeč (nedaleko od Kosovske Kamenice), u 13.30 sati.

Tog dana je Savet bezbednosti UN usvojio Rezoluciju 1244, a u pokrajinu je upućeno 37.200 vojnika Kfora iz 36 zemalja, sa zadatkom da čuvaju mir, bezbednost i obezbede povratak izbeglih dok se ne definiše najširi stepen autonomije.
ultima_palabra

#26390 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

I onda neko kaže ne valja NATO...
seln

#26391 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Hoce li biti skromno slavlje sa zakuskom? :mrgreen:
CungaLunga

#26392 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CungaLunga »

Tomahawk pogodi, vaistinu pogodi :mrgreen:

Malo prikladne muzike :)

Ras Al Ghul

#26393 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

Dobra žena u Pičkoustog, mlad pičić :D

Ovo za bombardovanje, kud vas ne granatiraše ko vi nas 4 godine, tad bi znali šta je patnja :wink:
Stjui

#26394 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Stjui »

valensija wrote:15 godina od NATO bombardovanja

Beograd -- Pre 15 godina snage NATO-a su počele bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Image
:thumbup:

sretna(srećna) godišnjica djelomičnog dolaženja tobe Image
Altair_SA

#26395 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altair_SA »

Portparolka NATO ostaje pri tvitu
IZVOR: B92
Brisel/Beograd -- Portparolka NATO Oana Lungesku kaže za B92 da je ranije danas retvitovala tvit koji je zahvalio NATO-u na spasavanju civila od etničkog čišćenja na Kosovu 1999.

Ona je dodala da time nije vređala žrtve.

Na dan kada se obeležava 15. godišnjica početka bombardovanja, portparolka NATO-a Oana Lungesku je retvitovala slogan "NATO, uradi to", koji je prethodno postavila kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku.

Na to je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje je saopštilo da je tvitom portparolke NATO iskazano nepoštovanje prema srpskim žrtvama NATO bombardovanja.

U odgovoru na medijske upite za pojašnjenje objave na Tviteru, portparolka NATO-a je za B92 rekla:

“Prenošenje tvita ni na koji način nije imalo za cilj da pokaže nepoštovanje prema žrtvama konflikta iz 1999. Svaki gubitak života je tragičan. Ovo je bio retvit tvita koji je zahvalio NATO-u na spasavanju civila od etničkog čišćenja na Kosovu. NATO je brzo reagovao da zaštiti ljude na Kosovu 1999. i naša mirovna misija KFOR nastavlja da omogućava sigurno okruženje za sve ljude na Kosovu na osnovu Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija”.

Saopštenjem je reagovala i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, iz koje je rečeno da je portparolka postavila "ciničnu, sarkastičnu i neljudsku čestitku".
Image

:D
Danguba

#26396 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

valensija wrote:15 godina od NATO bombardovanja

a brojke su boli glava... :-)
Havatar

#26397 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

U šumi pronađen bot koji nije znao da su izbori završeni

DIVČIBARE, 26. mart 2014, (Njuz) – Miloš Jerković, simpatizer Srpske napredne stranke koji je na internetu bio poznat kao jedan od najaktivnijih pisaca komentara o SNS-u, a koji je nestao nekoliko dana pre izbora, pronađen je jutros živ u divčibarskoj šumi, saopšteno je iz valjevske policije.

Načelnik Policijske uprave u Valjevu Saša Marković kaže da je Jerković reagovao prilično agresivno kada su mu policajci prišli i saopštili da su izbori završeni, te da može da se vrati kući.

- Jedan meštanin sela u podnožju Divčibara prijavio je da je pre neki dan u šumi zapazio mladića koji je bio u prilično lošem stanju. Ekipa koju smo poslali da ispita da li je reč o nestalom mladiću, nakon nekoliko dana potrage, u najgušćem delu šume pronašla je Miloša Jerkovića prilično zapuštenog i dezorjentisanog, a sve vreme je grčevito držao laptop u rukama – izjavio je načelnik valjevske policije Saša Marković.

- Jerković u početku nije dozvoljavao da mu bilo ko priđe, ponavljajući pri tom nekoliko puta rečenicu „Aleksandar Vučić je za samo nekoliko meseci svojim radom doprneo da građani osete nešto novo na političkoj sceni“, a nije pomoglo ni to što su ga policajci ubeđivali da su izbori završeni – objašnjava Marković i dodaje da se ovaj mladi aktivista SNS smirio tek kada su mu u stanici pokazali uramljenu naslovnu stranu novina od 17. marta na kojoj su pisali rezultati izbora.

Iako ostaje misterija kako je Jerković preživeo sve ove dane bez hrane i bežičnog interneta, njegova porodica, koja je bila spremna na najgore, srećna je što se on vratio kući. Međutim, njegova majka tvrdi da on i dalje provodi po nekoliko sati dnevno na internetu pišući komentare jer još uvek nije sto posto ubeđen da su izbori završeni i da je zemljom konačno ovladao mir.

Read more: http://www.njuz.net/u-sumi-pronaden-bot ... z2x98x2A00
sledge

#26398 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sledge »

I od mene sretna godišnjica sa malim zakašnjenjem, šteta što se nije koju godinu ranije dogodilo al' štaš'...
radostan dan

#26399 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

hvala ljudi, i vama sve najbolje... :mrgreen:
Johnzy

#26400 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

sledge wrote:I od mene sretna godišnjica sa malim zakašnjenjem, šteta što se nije koju godinu ranije dogodilo al' štaš'...
Ma ne kasniš, imamo mi svakakve godišnjice. Ima se, može se.
Vojni puč 27. marta 1941. je izvela zaverenička grupa prozapadno orijentisanih oficira Jugoslovenske vojske na čelu sa generalom Vojnog Vazduhoplovstva Borivojem Mirkovićem zbacivši s vlasti tročlano kraljevsko namesništvo, kneza Pavla Karađorđevića, dr Radenka Stankovića, dr Ivu Perovića i vladu Cvetković-Maček, koja je dva dana ranije, 25. marta 1941. potpisala protokol u Beču o pristupanju Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu.

Učesnici su bili podstaknuti na puč od pojedinih domaćih antinemačkih opozicionih krugova, kao i na vojna i politička obećanja Velike Britanije, koja se tada nalazila u ratu sa Nemačkom.
27. marta 1941. na beogradskim ulicama izašle su hiljade demonstranata uzvikujući i noseći parole "Bolje rat nego pakt", "Bolje grob nego rob". Zaverenici su predali vlast maloletnom kralju Petru II Karađorđeviću i osnovali Vladu na čijem čelu se našao jedan od njih, komandant Vojnog Vazduhoplovstva general Dušan Simović, a za potpredsednika vlade akademik Slobodan Jovanović.

Datum se smatra jednim od najvažnijih u srpskoj i jugoslovenskoj istoriji 20. veka.
26. marta po podne, Borivoj Mirković je Simoviću saopštio odluku da tokom noći „ukloni izdajnike“. Pred odsudnim korakom, Simović se prepao i zatražio da se puč odloži. Mirković se nije pokolebao. Odmah je počeo da priprema puč kao da se radi o vojnoj vežbi. Pred ponoć 26/27. izdao je naređenje da se počne. U centar Beograda, za tenkovima došla je pešadija; opkoljena su ministarstava, pohapšeni Cvetković i njegovi ministri, zauzeta je Glavna pošta i blokirani izlazi iz grada. Oko 3 sata sve je bilo gotovo. Mirković je onda pozvao Simovića, koji je iz kreveta došao u Glavni generalštab i preuzeo političko vođstvo posle izvršenog prevrata. Za njim su ubrzo stigli ministarski kandidati. Za jednog od njih, Milana Grola, pričalo se da nije „znao da li ga hapse ili vode u vladu“ kada su ga oficiri podigli iz postelje. Prisutnim ministarskim kandidatima, Simović se obratio rečima: „Gospodo, dajem vam pola sata vremena, da se dogovorite ko će koje ministarstvo da primi, a ako se ne složite ja ću vam pročitati.“ Pošto je pogađanje oko rasporeda po stranačkom ključu potrajalo, u jednom trenutku je Slobodan Jovanović ušao kod Simovića i predložio mu da izađe sa svojom listom ministara, jer se „ovi političari neće nikad sporazumeti“. Potom, Simović je „pročitao“ ko koje mesto dobija u njegovoj vladi.

Promena izvršena pučom pokrivena je Kraljevom proklamacijom, kojom je Petar II, pet i po meseci pre punolestva, preuzeo kraljevsku vlast. U proklamaciji je naglašeno da je vojska svrgnuvši Namesništvo i dotadašnju vladu „izvršila svoj zadatak prema Kralju i Otadžbini“, i da je mandat za novu vladu poveren generalu Dušanu Simoviću. Tokom 27. marta, ta proklamacija je nekoliko puta čitana na radiju. Mladi kralj je taj svoj prvi akt video i potpisao tek uveče. Proklamacija, koju je Simoviću na redakciji podneo Radoje Knežević, a koju je izgleda sastavio Slobodan Jovanović, nije se mogla dostaviti mladom kralju, pa je odneta u radio, gde ju je najavljen kao kralj, pročitao kapetan korvete Jakov Jovović. U 10 sati preko radija, „u ime svih vladika srpskih, sakupljenih na Svetom Arhijerejskom Saboru“ i u svoje ime, patrijarh Gavrilo Dožić je blagoslovio puč.
Post Reply