Pa dao im Pirse druge stanove ili pare ili još pride samo što se čekalo dugo na dozvolu...trebalo je još nešto uletiti nekomgentoo wrote:Ko je uopste zivio u ovoj zgradi i gdje su sad ti ljudi ? Mislim, sjecam se davno da je bilo naseljeno a sjecam se i odavno da je ovako napusteno i sruseno pa mi nije jasno da je tek tako ostalo napusteno i bez vlasnika..
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#26351 Re: Zeničani
- Norm
#26352 Re: Zeničani
...pa sta fali, lijepa cestitka za vjernike...a i tvoj stranacki kolega...kamen spoticanja wrote:pazi sad ovo
- Distortion
#26354 Re: Zeničani
Gledam kako ruse, mogli su stavit narandzastu ogradu za ogradjivanje gradilista, red bi bio ograditBolonjeze wrote:Evo konačno ode i stara ruševina.
https://www.zenit.ba/pocinje-gradnja-no ... videofoto/
- phillie
#26355 Re: Zeničani
uhljeb par ekselanschannel10 wrote:jeKo lik?
-
clio_dci120
#26356 Re: Zeničani
Cak i Bake mora ici na posao u predsjednistvo, ali ovaj ne mora 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26357 Re: Zeničani
Pa odapnite vise ko je frajer 
- phillie
#26358 Re: Zeničani
Jasmin Imamovic... Bio sa Duvnajkom u LOV-u cini mi se (kao i na faxu, ali ga je on zavrsio - valjda), fura ona bosnjacko-turska prijateljstva (udruzenje)._BataZiv_0809 wrote:Pa odapnite vise ko je frajer
https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... -u/jls02ew
-
clio_dci120
#26360 Re: Zeničani
Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
-
Bolonjeze
#26361 Re: Zeničani
Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
-
channel10
#26362 Re: Zeničani
Duomont, gore na onom putu Mokusnice-Gornja Zenica. Firma se nalazi tacno prije onog suzenja na navedenom putu, desno.Bolonjeze wrote:Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
- Warashii
#26363 Re: Zeničani
Hajmo reci Trgoviscechannel10 wrote:Duomont, gore na onom putu Mokusnice-Gornja Zenica. Firma se nalazi tacno prije onog suzenja na navedenom putu, desno.Bolonjeze wrote:Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#26364 Re: Zeničani
Warashii wrote:Hajmo reci Trgoviscechannel10 wrote:Duomont, gore na onom putu Mokusnice-Gornja Zenica. Firma se nalazi tacno prije onog suzenja na navedenom putu, desno.Bolonjeze wrote:Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
Tacnije dzemat Trgovisce.. (jer đe ce biti dzemat Popova basta
-
channel10
#26365 Re: Zeničani
Ali da ne bi zalutao, to je glavna cesta za Gornju Zenicu
.
A pod Trgovisce i Popovu bastu spada i ona cesta pravo iz Strosmajerove kod crkve.
A pod Trgovisce i Popovu bastu spada i ona cesta pravo iz Strosmajerove kod crkve.
- Warashii
#26366 Re: Zeničani
Pa izmedju Trgovisca i GZ imas jos mjesta, "Turbe", Luke, Urije, "Karanfil Mahala" pa onda Urije i gornji dio Gornje Zenice.
Ali razumijemo se
Ali razumijemo se
- Norm
#26367 Re: Zeničani
..a po cemu su onda ti koji ga vide 'u po radnog vremena' drugaciji od njega?clio_dci120 wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
Ja ga recimo nikad nisam vidio u toku radnog vremena...
-
kakavdanakneiskustvu
#26368 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
nista novo,nije jedini takav
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26369 Re: Zeničani
Nego da se malo odmaknemo od traceva
Jeste li skontali pravi bum stanogradnje u zadnjih nekoliko godina?
Ne znam je li hronologija bas 100% tacna, ali imamo Ekru na Meokusnicama, Makove, Naserovu i onu manju prije nje na garnizonu, pa onda ova na bulevaru kod Drvenog mosta, novo naselje iznad bolnice Kuce u nizu, sad ova na Talica brdu sto ide uskoro, pa danas izadje render za zgradu iza Pisca kod samousluznih autopraonica....
Namece se pitanje za koga se to gradi? Ako je situacija toliko losa koliko se prica i ako narod pakuje kofere i kupuje kartu u jednom smjeru.
Ne znam je li hronologija bas 100% tacna, ali imamo Ekru na Meokusnicama, Makove, Naserovu i onu manju prije nje na garnizonu, pa onda ova na bulevaru kod Drvenog mosta, novo naselje iznad bolnice Kuce u nizu, sad ova na Talica brdu sto ide uskoro, pa danas izadje render za zgradu iza Pisca kod samousluznih autopraonica....
Namece se pitanje za koga se to gradi? Ako je situacija toliko losa koliko se prica i ako narod pakuje kofere i kupuje kartu u jednom smjeru.
- phillie
#26370 Re: Zeničani
Pa nisu svi zaposleniNorm wrote:..a po cemu su onda ti koji ga vide 'u po radnog vremena' drugaciji od njega?clio_dci120 wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
Ja ga recimo nikad nisam vidio u toku radnog vremena...
- kamen spoticanja
#26371 Re: Zeničani
u sustini najvise se i gradi za te sto su se preselili kod angele_BataZiv_0809 wrote:Nego da se malo odmaknemo od traceva![]()
hassova zgrada na mokusnicama je prazna veci dio godine
a vecina stanova je prazna
ostalo ce uzeti nova srednja klasa budzetlija
vracevi i ostali turbo biznismeni
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26372 Re: Zeničani
Jest mozda za one koji su preselili za Kolovog i Srederovog vakta. Ko ce kupovat stan u Bosni dok se kuci u Njemackoj?kamen spoticanja wrote: u sustini najvise se i gradi za te sto su se preselili kod angele
hassova zgrada na mokusnicama je prazna veci dio godine
a vecina stanova je prazna
ostalo ce uzeti nova srednja klasa budzetlija
vracevi i ostali turbo biznismeni
P.S. Zaboravio sam navesti onu Pirsetovu kod nekadasnje Izgradnje/Poliklinike Sunce.
-
Shmeker
#26373 Re: Zeničani
Joj tebe kako rezonujes. Pa pogledaj Sarajevo, 100 novih zgrada a stanovnika manje nego prije rata. Cijela dijaspora ima za cilj neki stancic u Sarajevu i u biti svi koji su duze od 10 godi a vani i imaju._BataZiv_0809 wrote:Nego da se malo odmaknemo od traceva![]()
Sad je sa Zenicom slicno, s tim sto u Ze vecinom zenicani koji su vani kupuju stanove. Bice toga vise kako raja bude odlazila vise.
- Casual's
#26374 Re: Zeničani
3. lamela na Makovima rasprodata, a samo 3 stana useljena. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#26375 Re: Zeničani
Pa okej, slazem se. Stan u Sarajevu je da se ne lazemo jedan od najvecih provincijskih snova. Kojeg god situiranijeg lika poznajem taj obavezno ima neki stan u Sarajevu. Cesto bez ikakve ekonomske racunice i potrebe, ali nek se imaShmeker wrote:
Joj tebe kako rezonujes. Pa pogledaj Sarajevo, 100 novih zgrada a stanovnika manje nego prije rata. Cijela dijaspora ima za cilj neki stancic u Sarajevu i u biti svi koji su duze od 10 godi a vani i imaju.
Sad je sa Zenicom slicno, s tim sto u Ze vecinom zenicani koji su vani kupuju stanove. Bice toga vise kako raja bude odlazila vise.
Sto se tice Zenice, kako vec rekoh kamenjašu nekako mi se čini rano da raja iz ovog migracijskog talasa vec kupuje stanove po Bosni a koliko juce su dosli u Svabiju (2012/2013 je odcepilo).