Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26351 Re: Zeničani

Post by Bobi »

gentoo wrote:Ko je uopste zivio u ovoj zgradi i gdje su sad ti ljudi ? Mislim, sjecam se davno da je bilo naseljeno a sjecam se i odavno da je ovako napusteno i sruseno pa mi nije jasno da je tek tako ostalo napusteno i bez vlasnika.. :-?
Pa dao im Pirse druge stanove ili pare ili još pride samo što se čekalo dugo na dozvolu...trebalo je još nešto uletiti nekom :mrgreen:
Norm

#26352 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:pazi sad ovo

Image

:izet:
...pa sta fali, lijepa cestitka za vjernike...a i tvoj stranacki kolega... :D
channel10

#26353 Re: Zeničani

Post by channel10 »

jeKo lik?
Distortion

#26354 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Bolonjeze wrote:Evo konačno ode i stara ruševina.

https://www.zenit.ba/pocinje-gradnja-no ... videofoto/
Gledam kako ruse, mogli su stavit narandzastu ogradu za ogradjivanje gradilista, red bi bio ogradit :mrgreen:
phillie

#26355 Re: Zeničani

Post by phillie »

channel10 wrote:jeKo lik?
uhljeb par ekselans
clio_dci120

#26356 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Cak i Bake mora ici na posao u predsjednistvo, ali ovaj ne mora :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26357 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa odapnite vise ko je frajer :-)
phillie

#26358 Re: Zeničani

Post by phillie »

_BataZiv_0809 wrote:Pa odapnite vise ko je frajer :-)
Jasmin Imamovic... Bio sa Duvnajkom u LOV-u cini mi se (kao i na faxu, ali ga je on zavrsio - valjda), fura ona bosnjacko-turska prijateljstva (udruzenje).

:D
https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... -u/jls02ew
Tempo
ZeModerator

#26359 Re: Zeničani

Post by Tempo »

jos jedan parazit
clio_dci120

#26360 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
Bolonjeze

#26361 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
channel10

#26362 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Bolonjeze wrote:Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
Duomont, gore na onom putu Mokusnice-Gornja Zenica. Firma se nalazi tacno prije onog suzenja na navedenom putu, desno.
Warashii

#26363 Re: Zeničani

Post by Warashii »

channel10 wrote:
Bolonjeze wrote:Ljudi treba mi neko u Zenici ko radi one aluminijske žaluzine klasične, bilo ko osim firme Style tamo iz Kočeve.
Duomont, gore na onom putu Mokusnice-Gornja Zenica. Firma se nalazi tacno prije onog suzenja na navedenom putu, desno.
Hajmo reci Trgovisce :)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#26364 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Warashii wrote:
channel10 wrote:
Hajmo reci Trgovisce :)

Tacnije dzemat Trgovisce.. (jer đe ce biti dzemat Popova basta :mrgreen: )
channel10

#26365 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ali da ne bi zalutao, to je glavna cesta za Gornju Zenicu :D .
A pod Trgovisce i Popovu bastu spada i ona cesta pravo iz Strosmajerove kod crkve.
Warashii

#26366 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Pa izmedju Trgovisca i GZ imas jos mjesta, "Turbe", Luke, Urije, "Karanfil Mahala" pa onda Urije i gornji dio Gornje Zenice.
Ali razumijemo se :wink:
Norm

#26367 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.
..a po cemu su onda ti koji ga vide 'u po radnog vremena' drugaciji od njega?
Ja ga recimo nikad nisam vidio u toku radnog vremena... :D
kakavdanakneiskustvu

#26368 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

clio_dci120 wrote:Iz pouzdanih izvora sam cuo da ga vise nema nego sto ima na poslu. A inace i ovako dosta raje kaze da ga normala vidaju u po` radnog vremena po gradu. Ili one turneje sa njegovom organizacijom, znaju trajati po dvije sedmice, a uredno prima placu u posti...Ali zato je uletio u postu, da na iducim izborima moze reci da je posten.

nista novo,nije jedini takav
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#26369 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nego da se malo odmaknemo od traceva :D

Jeste li skontali pravi bum stanogradnje u zadnjih nekoliko godina?

Ne znam je li hronologija bas 100% tacna, ali imamo Ekru na Meokusnicama, Makove, Naserovu i onu manju prije nje na garnizonu, pa onda ova na bulevaru kod Drvenog mosta, novo naselje iznad bolnice Kuce u nizu, sad ova na Talica brdu sto ide uskoro, pa danas izadje render za zgradu iza Pisca kod samousluznih autopraonica....

Namece se pitanje za koga se to gradi? Ako je situacija toliko losa koliko se prica i ako narod pakuje kofere i kupuje kartu u jednom smjeru.
phillie

#26370 Re: Zeničani

Post by phillie »

Norm wrote:
..a po cemu su onda ti koji ga vide 'u po radnog vremena' drugaciji od njega?
Ja ga recimo nikad nisam vidio u toku radnog vremena... :D
Pa nisu svi zaposleni :D
kamen spoticanja

#26371 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Nego da se malo odmaknemo od traceva :D

Ne znam je li hronologija bas 100% tacna, ali imamo Ekru na Meokusnicama, Makove, Naserovu i onu manju prije nje na garnizonu, pa onda ova na bulevaru kod Drvenog mosta, novo naselje iznad bolnice Kuce u nizu, sad ova na Talica brdu sto ide uskoro, pa danas izadje render za zgradu iza Pisca kod samousluznih autopraonica....

Namece se pitanje za koga se to gradi? Ako je situacija toliko losa koliko se prica i ako narod pakuje kofere i kupuje kartu u jednom smjeru.
u sustini najvise se i gradi za te sto su se preselili kod angele
hassova zgrada na mokusnicama je prazna veci dio godine
a vecina stanova je prazna
ostalo ce uzeti nova srednja klasa budzetlija
vracevi i ostali turbo biznismeni
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#26372 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: u sustini najvise se i gradi za te sto su se preselili kod angele
hassova zgrada na mokusnicama je prazna veci dio godine
a vecina stanova je prazna
ostalo ce uzeti nova srednja klasa budzetlija
vracevi i ostali turbo biznismeni
Jest mozda za one koji su preselili za Kolovog i Srederovog vakta. Ko ce kupovat stan u Bosni dok se kuci u Njemackoj?

P.S. Zaboravio sam navesti onu Pirsetovu kod nekadasnje Izgradnje/Poliklinike Sunce.
Shmeker

#26373 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

_BataZiv_0809 wrote:Nego da se malo odmaknemo od traceva :D

Joj tebe kako rezonujes. Pa pogledaj Sarajevo, 100 novih zgrada a stanovnika manje nego prije rata. Cijela dijaspora ima za cilj neki stancic u Sarajevu i u biti svi koji su duze od 10 godi a vani i imaju.

Sad je sa Zenicom slicno, s tim sto u Ze vecinom zenicani koji su vani kupuju stanove. Bice toga vise kako raja bude odlazila vise.
Casual's

#26374 Re: Zeničani

Post by Casual's »

3. lamela na Makovima rasprodata, a samo 3 stana useljena. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#26375 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Shmeker wrote:
Joj tebe kako rezonujes. Pa pogledaj Sarajevo, 100 novih zgrada a stanovnika manje nego prije rata. Cijela dijaspora ima za cilj neki stancic u Sarajevu i u biti svi koji su duze od 10 godi a vani i imaju.

Sad je sa Zenicom slicno, s tim sto u Ze vecinom zenicani koji su vani kupuju stanove. Bice toga vise kako raja bude odlazila vise.
Pa okej, slazem se. Stan u Sarajevu je da se ne lazemo jedan od najvecih provincijskih snova. Kojeg god situiranijeg lika poznajem taj obavezno ima neki stan u Sarajevu. Cesto bez ikakve ekonomske racunice i potrebe, ali nek se ima :D

Sto se tice Zenice, kako vec rekoh kamenjašu nekako mi se čini rano da raja iz ovog migracijskog talasa vec kupuje stanove po Bosni a koliko juce su dosli u Svabiju (2012/2013 je odcepilo).
Post Reply