nije vise samo u tuzli?putokaz1 wrote:sda gubi na TK......
SDA-All about
- KB9
#26351 Re: SDA-All about
-
putokaz1
#26352 Re: SDA-All about
Ma joj nikad se neznaKB9 wrote:nije vise samo u tuzli?putokaz1 wrote:sda gubi na TK......
Real i Barcelona kao i sda uvjek budu favoriti a ponekad osvoji Atletiko
čuda se dešavaju,ponekad ponegdje ali kod urijetko
-
Trebam te
#26353 Re: SDA-All about
Freamon Lester wrote:
Ovako se lijepe??? svugdje!! koji primitivizam
- cyprus
#26354 Re: SDA-All about
Naleti mi ovo na facebook...
Kuku nama...
Još je ovo jedna od pismenijih argumentacija zašto se glasa za SDA koju sam ikada čuo ili vidioZašto ću glasati za SDA?
"Glasat ću za SDA jer je jedan od osnivača rekao ovo na slici, dokumentovano, snimljeno i napisano, za razliku od zlatnih kašika, koje su vam usadili u vaš, Grand paradama i multitalentima pročišćeni mozak, iako nikad niste vidjeli niti snimak, niti citat koji je jasno naveden da rečenica pripada rahmetli Predsjedniku.
Ovi što me već nakon naslova smatraju ovcom u toru, mogu komotno reći: Ako sam ja ovca u toru, vi ste amebe, koje ni tora nemaju, nego plutate onako, pa gdje završite…
Gdje su milijarde, najbolje je odgovorio vojnik Armije RBiH jednom čovjeku iz dijaspore, koji je pitao gdje je njegovih 300 franaka koje je slao svaki mjesec u BiH (ukupno oko 14.000 franaka tokom rata). On mu je rekao da je on sam ispucao svih njegovih 14.000 franaka iz automatske puške, a da vjeruje da je i ostalih 199.999 vojnika uradilo isto, sa drugim donacijama.
Gdje su milijarde, odgovorio je i General Atif Dudaković. Rat nas je koštao minimalno 10 milijardi maraka. Ne brojim ovdje poslijeratne dane. Brojim samo RAT. Da je „hanuma“ danonoćno prikupljala vreće pune zlata, ne bi nam bile dovoljne da skupimo 10 milijardi maraka. Ako je još odvajala i za Bakira, bo’me onda računica
nikako ne štima i ispada da nam je ipak USAID i Crveni križ finansirao odbranu.
A gdje su milijarde, možete i vi najvjerovatnije sračunati, obzirom da smo pod oružjem imali 200.000 vojnika, pa vi skontajte koliko nas je dnevno koštao rat. Ako ne vjerujete svojoj računici, pogledajte koliko košta dan rata u Iraku ili Izraelu. Hrana, odjeća, obuća, municija, puške, granate, gorivo,… ili mislite da su nam to donirali "prijateljska" Evropa i još "prijateljskija" USA?
Uostalom, znate li vi uopšte kolika je milijarda? Znate li kako se piše milijarda? Znate li vi da spominjete milijarde ukradenih donacija? Zar vi stvarno mislite da je lahko sakriti, recimo milion maraka? Pa to je praktično nemoguće! Kako ne razumijete?! Možeš sakriti 100.000 u jastuk i još 100.000 u nekretnine i auta, ali sve preko toga je nemoguće. Dokazana činjenica!
Glasaću za SDA, jer rahmetli Alija nikad u životu nije spomeuo zlatne kašike. Svaki Alijin korak je bio evidentiran, i ne postoji neko ko će pokazati snimak ili pisani trag da je to rekao. Isto tako ne postoji svjedok koji je prisustvovao toj čuvenoj rečenici, izgovorenoj iz usta rahmetli Predsjednika. Zašto ste dopustili da vam u zakržljali mozak usade tu rečenicu, kao da ju je rekao Alija Izetbegović? Kad to želite izgovoriti ili napisati, postavite snimak kako on to kaže, postavite izjavu nekoga ko je bio prisutan kad to kaže. Ne vjerujte nikome, mislite svojom glavom!
Glasaću za SDA, jer je Bakir postavio svoju suprugu na čelo bolnice (jer se na čelo bolnice postavljaju ljudi od povjerenja, a ne najbolji hirurg). Najbolji hirurg treba da je u operacionoj sali. To je za mene sasvim logičan potez. A dr. Nakaš je zahvaljujući Izetbegovićima bio gotovo dvije decenije direktor, zar to nije dovoljno da se dostojansveno povuče i kaže: "Ok, pa ostario sam, ako se Alija mogao povući, pa mogu i ja!" Ali neeeee, SDA ga skinula, da postavi Bakir svoju ženu. On je valjda trebao biti doživotni direktor, pa su mu i u grob trebali dati laptop, da ne bi Bakirova žena bila direktor.
Glasaću za SDA, jer je 500 političara na listama drugih stranaka, koji su godinama u vlasti, a najviše novih i mladih ljudi ubjedljivo ima SDA. Ovi ostali su jednostavno promijenili stranku i sad trebam da im vjerujem da će promijeniti državu nabolje? Ako nisu mogli promijeniti unutar SDA ili SDP nešto što nije valjalo, kako će promijeniti unutar države?
Glasaću za SDA, jer svi ostali predizbornu kampanju temelje na tome kako su u SDA lopovi koji su pokrali državu, a oni su tobože pošteni i nisu krali, nego su pošteno zaradili dok su bili u toj istoj SDA, pa kad su oni otišli, SDA je postala leglo lopova. Ostaje samo pitanje zašto su uopće otišli.
Kažu glasajte za promjene, mene zanima KOJE tačno promjene? U boji dresa? Pa navijači Manchestera su ostali navijači ManUa, svejedno što je Ronaldo otišao u Real, a ManU samo što nije ispao iz lige!
Glasaću za SDA, jer nemam veze sa politikom, niti ovisim o bilo kojoj stranci, glasaću za njih jer je to jedino što mi djeluje logično, i nijedan slogan niti predizborno obećanje me ne mogu ubijediti u suprotno.
Ne slušam ni slogane SDA, ne posjećujem skupove, ne čitam programe, glasam samo zato što ovi ostali ili nemaju doticaj sa stvarnošću, ili smatraju da ja nemam doticaj sa stvarnošću.
Glasaću za njih, jer sam tvrdoglav, jer sam možda ovca, ali definitivno - ne želim biti ameba!
Glasaću za SDA, jer stranci i ostali "Englezi" kažu da glasam protiv SDA!
To je moj odgovor!"
Ko god je ovo napisao svaka čast!
- JThomas
#26355 Re: SDA-All about
pismena, ali bez suštine, napisana ciljano da nekome nepismenom izgleda kao da ima suštine
potpuno isto kao i dio ovih njihovih vizuelno "umivenijih" glasnogovornika, tipa kifle...
potpuno isto kao i dio ovih njihovih vizuelno "umivenijih" glasnogovornika, tipa kifle...
-
putokaz1
#26356 Re: SDA-All about
Ja bih glasao za stranku ''protiv sda'' d apostoji takva...
- cyprus
#26357 Re: SDA-All about
Ne fakat, obzirom sa kakvim sam se argumentacijama od SDA glasača dosad susretao, ovo djeluje super razrađeno... Al opet pazi, razlozi su sljedeći:JThomas wrote:pismena, ali bez suštine, napisana ciljano da nekome nepismenom izgleda kao da ima suštine![]()
- zato što Alija nije reko ono za zlatne kašike
- zato što je nemoguće ukrast milion maraka
- zato što je Sebija Bakiru osoba od povjerenja
- zato što i ostali kradu
- zato što ne treba mijenjati dres
- zato što je to logično
- zato što su stranci protiv SDA
PA JEBEMTI SUNCE!!!
- JThomas
#26358 Re: SDA-All about
a logično je jer mi kažemo da je logično 
- ultima_palabra
#26359 Re: SDA-All about
Ovo za strance, apsolutno isto kao kod glasača SNSD-a... a i ostalo je u 5 deka.
- drndalo
#26360 Re: SDA-All about
Da, dokaz se nalazi na Marijin dvoru, naziva se SCC, iliti Al-Sh(eh)iidi centar...Uostalom, znate li vi uopšte kolika je milijarda? Znate li kako se piše milijarda? Znate li vi da spominjete milijarde ukradenih donacija? Zar vi stvarno mislite da je lahko sakriti, recimo milion maraka? Pa to je praktično nemoguće! Kako ne razumijete?! Možeš sakriti 100.000 u jastuk i još 100.000 u nekretnine i auta, ali sve preko toga je nemoguće. Dokazana činjenica!
- JThomas
#26361 Re: SDA-All about
u vremenu gdje stančić od 50 kvadrata u sarajevu košta tih 100.000... 
- ultima_palabra
#26362 Re: SDA-All about
http://www.businesspundit.com/10-most-n ... h-century/
Al Capone je prije 90 godina oprao milijardu, ali nađe se Bošnjo koji tvrdi drugačije...
Al Capone je prije 90 godina oprao milijardu, ali nađe se Bošnjo koji tvrdi drugačije...
- Banksy
#26363 Re: SDA-All about
Kakva gomla gluposti, taman po mjeri prosječnog SDA glasača.
- biske
#26364 Re: SDA-All about
iz gornjeg citata se apsolutno jasno vidi zbog čega je svaka strategija ezdea bazirana na vrhunskom obrazovanju. 
- spreca
#26365 Re: SDA-All about
ZloGundzija je sjebo SDP a i Zutobradi ce SDA.....Hvala im na tome
-
VjecitiStudent
#26366 Re: SDA-All about
Ovo mi je najdraži dio ...cyprus wrote:Naleti mi ovo na facebook...
Zašto ću glasati za SDA?
]Gdje su milijarde, najbolje je odgovorio vojnik Armije RBiH jednom čovjeku iz dijaspore, koji je pitao gdje je njegovih 300 franaka koje je slao svaki mjesec u BiH (ukupno oko 14.000 franaka tokom rata). On mu je rekao da je on sam ispucao svih njegovih 14.000 franaka iz automatske puške, a da vjeruje da je i ostalih 199.999 vojnika uradilo isto, sa drugim donacijama.
...
No ništa to nije u odnosu na kampanju SDA u Maglaju
Sve što je međunarodna zajednica u Maglaju obnovila nakon poplava, SDA mladež u kampanji sad pripisuje SDA načelniku i naravno Bakiru.
- Dozer
#26367 Re: SDA-All about
Trebalo je osnovati stranku naziva PBHSN.
Garantujem da bi izvukla na glasanje bar 35% apstinenata i dobila 50+% glasova.
Nego, jel' neko cuo, ima li kakvih vijesti o Delta-Bakiru? Jel' poceo s opremanjem nove Pogorelice, gdje ce licno biti vodeci instruktor?
A ovo je...
Zasto nam vrli pisac nije objasnio gdje su milijarde (15) DONACIJA zavedenih u MIP-u, a pristiglih u periodu 1996-2010, od koji je zaveden utrosak za samo 8 milijardi, dok se za 7 gubi svaki trag?
Jebalo majku mudrosersku...
Garantujem da bi izvukla na glasanje bar 35% apstinenata i dobila 50+% glasova.
Nego, jel' neko cuo, ima li kakvih vijesti o Delta-Bakiru? Jel' poceo s opremanjem nove Pogorelice, gdje ce licno biti vodeci instruktor?
A ovo je...
...odlican primjer SPIN-a.Gdje su milijarde, najbolje je odgovorio vojnik Armije RBiH jednom čovjeku iz dijaspore, koji je pitao gdje je njegovih 300 franaka koje je slao svaki mjesec u BiH (ukupno oko 14.000 franaka tokom rata). On mu je rekao da je on sam ispucao svih njegovih 14.000 franaka iz automatske puške, a da vjeruje da je i ostalih 199.999 vojnika uradilo isto, sa drugim donacijama.
Zasto nam vrli pisac nije objasnio gdje su milijarde (15) DONACIJA zavedenih u MIP-u, a pristiglih u periodu 1996-2010, od koji je zaveden utrosak za samo 8 milijardi, dok se za 7 gubi svaki trag?
Jebalo majku mudrosersku...
- Capsicum
#26368 Re: SDA-All about
Ma dzaba vam argumenti kakve hocete, zeleni su stvorili jednu kastu povlastenih u ovom drustvu. To su krvopije koji zive na racun ostalih. Dobro su rasporedjeni u svim drzavnim institucijama i firmama u drzavnom vlasnistvu. Takvi zive u jednom paralelnom univerzumu, operisani od ovosvjetskih problema ostalih. Ne mozete vi njih ubijediti snagom argumenata. Pa jel vidite sta su njima opravdanja za kriminalnu hobotnicu zvanu SDA? "Nemoguce je toliko pokrasti, svi kradu, sto se osnivaju nove stranke, stranci su protiv SDA". Nema tu nikakve argumentacije, to je jednostavno usadjeno u mozak da se brani na svaki nacin, jer to prijeti njihovom nacinu zivota, stalezu koji su stvorili na krvi, znoju i novcu pokradenim od postenog svijeta. To su oni koji ce vas ubjedjivati kako ne treba uopste glasat, kako ih politika "kao" ne zanima, kako je to prljav posao, bolje se bavit svojim problemima i sl. A oni svi glasaju plebiscitarno!
Ne prezaju oni ni od cega u svrhu odbrane osvojenih pozicija. Pogledajte sta sve rade u kampanji, kako koriste drzavni novac da bi kupili glasove. Koldzo vodi penzionere na Igman na tanjir graha, podijeli im po petobu, Ajnadzic dijeli djeci roma po 100 KM za knjige, okuplja ih po kafanama i obecava kule i gradove. Invalidima obecavaju radna mjesta za njihovu djecu. Nema to ni obraza ni srama ni casti...
Ne prezaju oni ni od cega u svrhu odbrane osvojenih pozicija. Pogledajte sta sve rade u kampanji, kako koriste drzavni novac da bi kupili glasove. Koldzo vodi penzionere na Igman na tanjir graha, podijeli im po petobu, Ajnadzic dijeli djeci roma po 100 KM za knjige, okuplja ih po kafanama i obecava kule i gradove. Invalidima obecavaju radna mjesta za njihovu djecu. Nema to ni obraza ni srama ni casti...
- cyprus
#26369 Re: SDA-All about
Po meni je zabrinjavajuće jer ovo meni djeluje kao natprosječni SDA glasač... Prosječnim je dovoljno to što su je SDA "jedina prava muslimanska stranka", što je Alijina, što nas je odbranila u ratu i što je podržava sultan Erdogan... To je ono što će ti prosječni glasač reći kada ga pitaš: zašto SDA?Banksy wrote:Kakva gomla gluposti, taman po mjeri prosječnog SDA glasača.
Ovaj lik se potrudio da šire elaborira svoje razloge, a ono informatički pismenih SDA glasača i članova sad to okolo širi društvenim mrežama uz komentare "jes' im reko"... I do čega je dobacio?
E to je ono što mene ovdje prestravljuje... Ako ovako rezonuje nadprosječan i iole pismen SDA fan, šta očekivati od armije nepismenih glasača najveće bosanskohercegovačke stranke...
Nisu SDA političari ti od kojih ja toliko zazirem... Ima tu da se razumijemo i sposobnih, korisnih, pa i poštenih ljudi... Pogotovo ako govorimo o lokalnim zajednicama, postoje neki SDA načelnici koji zaista zaslužuju povjerenje svojih sugrađana... Ali SDA glasači - e to je rak rana ovog društva... Naravno, u tu kategoriju spadaju i ovih HDZ i SNSD fanovi, ista je to sorta, samo boja različita...
- Freamon Lester
#26370 Re: SDA-All about
Clan sekte najbolje opisuje stanje uma koje ima autor teksta. 
- Dozer
#26371 Re: SDA-All about
Sto ja tupim vec godinama...I sve ober vjernici... ali...Capsicum wrote:Ma dzaba vam argumenti kakve hocete, zeleni su stvorili jednu kastu povlastenih u ovom drustvu. To su krvopije koji zive na racun ostalih. Dobro su rasporedjeni u svim drzavnim institucijama i firmama u drzavnom vlasnistvu. Takvi zive u jednom paralelnom univerzumu, operisani od ovosvjetskih problema ostalih. Ne mozete vi njih ubijediti snagom argumenata. Pa jel vidite sta su njima opravdanja za kriminalnu hobotnicu zvanu SDA? "Nemoguce je toliko pokrasti, svi kradu, sto se osnivaju nove stranke, stranci su protiv SDA". Nema tu nikakve argumentacije, to je jednostavno usadjeno u mozak da se brani na svaki nacin, jer to prijeti njihovom nacinu zivota, stalezu koji su stvorili na krvi, znoju i novcu pokradenim od postenog svijeta. To su oni koji ce vas ubjedjivati kako ne treba uopste glasat, kako ih politika "kao" ne zanima, kako je to prljav posao, bolje se bavit svojim problemima i sl. A oni svi glasaju plebiscitarno!
-
putokaz1
#26372 Re: SDA-All about
Kod mene sda dobije jer 1 glasač 5 puta glasa,za sebe i za 4 djeda ili nene...
- fosna2014
#26373 Re: SDA-All about
Je Alija bio bas u Handzar diviziji?
- Tito_i_Partija
#26374 Re: SDA-All about
Ovo mi je vrhunac:
Nisam siguran da li je autor teksta ogromni parmak, il' da je tekst napisan u namjeri da ubijedi druge parmake da je ovako nesto nemoguce.Uostalom, znate li vi uopšte kolika je milijarda? Znate li kako se piše milijarda? Znate li vi da spominjete milijarde ukradenih donacija? Zar vi stvarno mislite da je lahko sakriti, recimo milion maraka? Pa to je praktično nemoguće! Kako ne razumijete?! Možeš sakriti 100.000 u jastuk i još 100.000 u nekretnine i auta, ali sve preko toga je nemoguće. Dokazana činjenica!
-
putokaz1
#26375 Re: SDA-All about
Kolika ja znam jest?1fosna2014 wrote:Je Alija bio bas u Handzar diviziji?